Blogg Annelie Jonsson www.skillingaryd.nuStartsidan för blogg

Annelie Jonsson Värnamo Kontakta mig här

Annelie Jonsson heter jag, född 1979, egen företagare som sångerska i gruppen The Experience & arbetar som wellnesscoach med försäljning av Herbalifes näringsprodukter på heltid.
En envis gammal Tofterydsbo som oftast vet vad hon vill :)
Bor numera i Värnamo i villa med en son som heter Axel 3 år, Peter Svensson som sambo och hans varannan vecka boende goa barn Emelie 15 år och Pontus 10 år:)


Klickbar bild


Hej ni som läser…=D


Visst e det ljuvligt med vår, stanna upp och sätta sig med en kopp i
Solen.. å snart e det badsäsong med så härligt det är !!! <3

Själv har jag fått äran att vara med och spela in en 7sek lång filmsnutt i en studio utanför Skillingaryd, skithäftigt: här e bildbevisen, nu förstår jag hur ”stjärnorna” har de, det e inte helt lätt att se ”uppträdande” ut framför enbart en kamera och musik från ett annat rum, haha men roligt var det verkligen! Jag får inte göra reklam för internet-sidan men den börjar på studiofilm;)

Har även fått äran att sjunga på ”afterwork med Peje” på radio p4 Kronoberg i Växjö
Himla roligt och Lasse Kronér medverkade samtidigt =D

väldans normalt kort på mig med Lasse;) haha 2, jag och Weine i direktsändning till sist resten av gänget som även medverkade i programmet =D
Vi spelade på lite blondinskämt och det blev lite
vilda diskussioner och det vreds och vändes så det blev kuligt, haha
Vi sjöng i 3 etapper och har redan fått in en bokning på vår ”radio-live-reklam” HÄRLIGT !!

Har visst hunnit krocka och skrota min bil också…nacken fick en knyck men det börjar ordna upp sig det med efter 2 paket Ipren typ…allt ordnar sig! Skulle svänga vänster och en annan bil kommer och ska köra om mig….*krasch* inte bra.. Enligt Folksam ligger hela skuldbördan på mig.. det ligger visst enbart i mitt intresse att se till att ingen kör på mig när jag ska svänga..*nu var jag syrlig* men jag har överklagat så vi får se vad det säger…så nu ska jag köpa en grön liten ”Herbabil” tänkte jag, fick förslaget att den kunde heta Herbie…! Så det blir den lilla ”grodbilens” namn..(Ford Kaa)

 

Idag vill jag dela med mig av en tänkvärd historia! Läs och njut:

Historien om de små grodorna

Det var en gång ett gäng grodungar,
som ville ordna en kapplöpning.
Deras mål var att nå toppen av ett högt torn.
Mycket folk hade samlats för att ta del av kapplöpningen och heja på löparna.

Kapplöpningen kunde börja.
Ingen av åskådarna trodde riktigt på att grodorna skulle klara av att nå toppen. Från publiken hördes yttranden som, ”Det måste vara jätteansträngande! De kommer säkert aldrig fram.” Och, ”De lyckas nog inte ta sig ända upp – tornet är alldeles för högt!”

Men några fortsatte ändå klättringen. Och folket skrek vidare: ”Det är alldeles för svårt!” ”Ingen kommer att klara det!” Allt fler grodor gav upp. Men en av dem fortsatte mot höjderna. Han ville helt enkelt inte ge upp!

Till slut hade alla andra avbrutit utom en som slutligen nådde toppen! Alla medlöpare ville förstås veta hur grodan riktigt bar sig åt för att klara strapatsen. En av dem gick fram till grodan för att fråga honom om hur han lyckats med konststycket att komma fram till mål.

Det stod klart för alla. SEGRAREN VAR DÖV!

Vad lära härav?

Lyssna aldrig på människor som ständigt är negativa och pessimistiska. De fråntar dig dina finaste drömmar och önskningar som du bär i ditt hjärta.

Tänk på vilken kraft ord kan ha. Allt vad du hör påverkar det du gör! Alltså: Var alltid positiv. Och framför allt: Slå helt enkelt dövörat till om du hör någon säga att du inte kan förverkliga dina drömmar!

Tänk alltid: OCKSÅ JAG KLARAR AV DET! ”

Annelie fortsätter med veckans coachning:
Låt oss göra 2010 till det mest fantastiska året i våra liv, vare sig det handlar om att ”bygga ut” eller ”byta jobb”
att ”rensa i sitt inre”
att ”byta livsstil”
att ”reparera eller byta förhållande” haha ”bli omhändertagna”
att ”se möjligheter”
att ”se barnen som de är” att
TA HAND OM OSS SJÄLVA,
VÅGA VARA LITE DÖVA ;D

A.

(inlagt måndag 12 april 2010)Min personliga tankar om sjukdom och annat skit man kanske drar på sig…


Vad är viktigare än det vi stoppar i munnen som sedan ställer till det i magen så man inte riktigt låter kroppen fungera mera?

Varför är tjocktarmscancer en av de tre vanligaste cancerformerna?
Varför är det vanligare nu än förr?
Det är dags att vakna upp! Jag tror inte att man kan bota all cancer med enbart rätt mat under en längre tid men vad jag har frågat mig själv är, kan man skapa problem i kroppen med kemisk mat som kroppen inte känner igen? -hur ska det sluta om vi bara äter kemiskt I-hopsatt mat, utan näring… Utan näring! Varför inte lära människor VARFÖR man äter..
Kroppen består av triljontals celler som alla behöver ca 100 näringsämnen per dag….
Dilemma… svar: det går men det e riktigt dyrt och vi skulle bli riktigt överviktiga med all mat som krävs i nutid pga. det sjunkande näringsinnehållet…

Varför inte ha mera näringslära i skolan för barnen, tidigt? Så ”grundmänniskan” förstår att massproducerade Hamburgermål med Pommes stripes och läsk är orimligt för kroppen och tarmarna att både göra sig av med och äta för att sedan må bra i längden. Det borde vara en
Del i läroplanen från dag 1 tills den dag då barnen slutar skolan… VARFÖR äter människan skulle den heta. Den borde vara på en nivå utan massa krav med prov och skit utan en rolig lektion som e inspirerande och göra teater av vad som händer utan näring en längre period…

Det handlar om våra och våra barns liv, bara för att det står i en butikshylla så stoppar vi i oss
Vad skit som helst?
Bara det ”liknar” potatismos… Bara det ”liknar” fiskgratäng… bara det ”liknar” köttfärs… Bara det e billigt… Man vänjer sig vid smakerna, barnen vänjer sig… Vanilj? Riktig vanilj? Eller nåt som liknar vanilj? Få vet nog hur riktig vanilj smakar… Glass? Vad innehåller glass för att hålla sin form så det ska ”likna” någon fin blomma eller för att det ska fortsätta smaka mycket så sätter vi in en smakförstärkare i glassen….

Alla mina ”skämma bort mig själv gott i gott” som jag tyckte var så gott innan har framkommit att det är ”glöm bort dig själv i självförstörelse”… Ju mer jag studerar om det har det ena med det andra slagits i spillror för mig och fram kommer en besvikelse, en besvikelse på skolmaten, på de vuxna som bestämmer den, en besvikelse på butiker, på bensinmackar som påstår att deras skit är ”husmanskost” VAKNA!!!!

Alla är vi olika och jag har VALT att bry mig. Jag vill det bästa för mina barn jag vill det bästa för min kropp (för en gångs skull i livet)
För de som har valt att inte bry sig och tycka det är märkligt att deras barn ofta e sjuka eller att
De själva ofta e sjuka, de som väljer att tycka att det är ok, för doktorn gav mig medicin att sänka kolesterolet, att hålla min överviktsdiabetes i schack, man lutar sig tillbaka och tycker att det är ok att stoppa i massa sprutor som ska ändra kroppen för att man själv har stoppat i sig fel kost en längre tid…. S U C K … som sagt alla är vi olika!

Jag välkomnar med öppen famn den nya tidens läkare och doktorer, nya friska hjärnor uppvuxna på redigt smör och grädde haha och inte massa halvfabrikat som ”liknar” grädde!
På gräsbetat kött, älg, rådjur och en redig griskotlett uppfödd på redig gris-mat inte sånt som ska se ut som gris-mat…annars får man ju i sig det ändå….! Hopplöst!

Varför ökar all cancer kraftigt?????
Vad har hänt?
Vad gör vi med våra kroppar??
Varför ökade fetman när vi skulle äta mera kolhydrater? Dvs.Tallriksmodellen…..? Varför har den inte fungerat? Kan det vara så att vi behöver mera protein? Mera näring?

Varför har näringsinnehållet i maten sjunkit med mellan 70-90 % enligt forskarna… Har livsmedelsverket hängt med där? Nix, det sitter dietister med för gamla listor och ger fel info även där… Varför väljer man att blunda? Orkar man inte med sanningen längre? Eller har man kanske aldrig gjort det?

Vad händer med alla konstgjorda smaker och kemiska ämnen kroppen inte vet vad den ska göra med som vi stoppar i oss dagligen? Jag tror det lägger sig någonstans och skapar J-velskap.

Vad ska jag skylla på om mitt barn har cancer när han e 50? Jag visste inte? Men om man förstår att det har med maten att göra? Som jag nu tro mig göra? (obs talar om mina personliga funderingar) Vad kunde jag ha gjort? Har jag stoppat i magen massa konstigheter dvs. halvfabrikat gjorda på fabrik med massa tillsatta ämnen för att fortfarande ”likna” köttfärs eller fisk eller räkor när det kommer till folks munnar? -Tror ja!… men jag vet inte säkert… nej jag vet inte men har valt att ta mitt ansvar. Tror på äkthet på kvalite´ på riktigt.
Har jag gjort vad jag har kunnat? Stannat upp funderat, vad kan lilla JAG ändra på i mitt och mina barns liv?

Jag tror man måste stanna upp ta sig en titt runt omkring och bilda sin egen uppfattning.
Varför inte äta en påse Ahlgrens bilar än en tallrik pasta av dålig kvalité…’Jag hörde det på något kostprogram på tv… de fattar…

Ju mer jag studerar och gör mig nyfiken i ämnet desto mera blir jag mörkrädd…

Annars… så går livet framåt och jag hämtar mig och har just nu full rulle med dessa frågor och funderingar i mitt yrke som wellnesscoach… det taggar mig framåt, att jag faktiskt gör något mer än bara jobbar :D
JAG BRINNER FÖR DETTA! Att hjälpa att få människor att må bra att se dem nå SINA mål i individualiteten!!

 

Så veckans coachtips:
Om du har gjort pulvermos tidigare? Testa att skala några potatisar skär dem i bitar och koka
Dem tills de blir nästan helt färdiga (ca 12 min)
Häll av vattnet häll på en liten skvätt riktig grädde och en klick riktigt smör (margarin e kemisk skit, så köp aldrig det mera..hehe) rör gärna ner en ägg gula och salta och peppra efter behag.
Det blir potatismos… på ca 15 min… när potatisen kokar stek en kotlett med lite gul lök…
färska champinjoner salta och peppra en liten klick extra smör och lite mjöl över och sedan häll över en del vatten en del riktig grädde koka upp till sås… lägg en bukett med broccoli i lättsaltat vatten och servera till…. Du har en kanongod middag på 25 minuter….
Ät mindre portioner men med kvalité istället. Det bli lite dyrare men ett tips e att köp ett
Ytligt klädesplagg mindre eller en mobil mindre om året och satsa på dig själv och din familj istället….!
Drick ett stort glas vatten till eller förresten ta två! Lägg till ett sugrör och lite citron om man vill ;D
:D
Testa…

Som sagt mina tankar…
A.

Kontakta mig här

refererar till: http://svt.se/2.29518/1.581788/tre_vanligaste_cancerformerna

(inlagt torsdag 4 mars 2010)
EN SLUTLIG FORTSÄTTNING..


Först och främst vill jag tacka för allt stöd, jag har fått massa mail och sms och det kändes faktiskt först konstigt…! Ja, konstigt….fattade inte, det var ju bara jag…jag som e så stark………………..Jag skrev min blogg i
Ren Frustration och varför? Ja varför inte, jag vill statuera exempel på att man inte ska vara tyst om man mår dåligt. Jag har varit det nu…så länge..
Man har så mycket fler vänner runt sig än man tror, trots att jag alltid känt mig ensam inuti… Min teaterkapitel har alltid varit:
Bit ihop, var stark, gråt i det tysta och låt det rinna av dig, förlåt honom.. för ditt eget bästa…. Tro mig jag har försökt…
Alla ville mig väl men jag släppte inte in en enda person mer än Peter stundtals, min Peter, min klippa.

Så fort jag slår upp ögonen så blir jag påmind av något, en kommentar, ett visst öra, en viss plats, en viss blick från någon… jag tittade på Laila Bagge igår och ser `hans´ mun, de har samma mun…det sitter jag och mår dåligt över…utan att någon vet eller anar…
Jag vill ha lite upprättelse, det är inte alls ok att behandla någon sådär, inte ens mig. Nu tror jag på det också…

Idag…
har jag tagit ett STOOORT STOLT steg framåt, jag har sökt hjälp, eller ja, min underbara man Peter ringde och bokade tid åt mig, jag gick till en underbar doktor som remitterade mig vidare direkt till psykolog,
(han förstod efter 1,5timmes pratstund att de inte räcker med en kurator)
men att jag inte behöver några ”uppåttjacktabletter” och kommer att jobba under tiden behandlingen pågår, känns fantastiskt lättande! Jag fick inte ens sovtabletter, han var riktigt duktig! Önskar alla fick denna AT-läkare som går till doktorn, ljuvlig!

Nu plockar jag upp mitt blödande hjärta jag gömt till och från i 15 år.. och kommer med tiden kunna plåstra om det, för att senare stoppa tillbaks det med inga längre blödande sår, utan kanske bara ett ärr och det kan man ju leva med :D

Jag ser riktigt fram emot framtiden, idag känns det som att jag dragit högvinsten, och jag kommer att hjälpa människor gå ner i vikt eller som vill förbättra sina idrottsresultat eller bara bli pigga och sundare med ett helt annat focus, när man varit på botten har man en helt annan förståelse och medkänsla.

Jag kommer nog inte blogga mycket mera om det här jag går igenom just nu, jag kommer skriva en dagbok och den kommer jag publicera när jag känner mig så stark som det behövs kanske om ett, två, tre eller 10 år :D

Jag vill än en gång säga tack för allas stöttande ord, det är ok att fråga mig, det är ok att prata om mig, det är ok att se mig det kanske hjälper människor att inte
”gömma sitt lidande i den inre kammaren”
Tillsammans är bättre än själv.

Kram

A

Kontakta mig här

(inlagt lördag 15 januari 2010)IDAG BERÄTTAR JAG KÄNSLIGT MATERIAL


läses på egen risk… men det e dags att
träda fram med det nu.

 

Lär dig livets stora gåta: älska… glömma…och förlåta…..
Det är då man blir ett med verkligheten ett med livet ett med naturen?? haha

Man kan skratta åt det hela men det ligger mycket i det… Hur förlåter man
någon som gjort en så illa så man inte knappt kan andas när man pratar om det?

Jag pratar om min illvilliga ”tonårsperiod”.

Många vet och många vet inte vad som hände….
Jag har nog material till både en och två böcker men jag vill inte riktigt gå in på det hela detaljerat ännu, allt sker i sin tid.

-vardagen, hatet, skrattet, det sexuella övertrampet jag fick utstå av en släkting, avskildheten från verkligheten, blygsamheten, skamsenheten, hjärntvätten, hatet mot den ”guds vilja” som presenterades för mig, avståndet från mina helt upprivna föräldrar som försökte med allt , lögnerna…

Den dagen då mitt liv började ”spelas” upp, den dagen då jag tog på mig rollen som skådespelerska, den dagen då jag ville ÄTA ihjäl mig och göra mig så ful så ingen eller rättare sagt han.. ville titta åt mig.. den dagen då hela min tilltro och uppehälle släcktes inom mig – ett svek av en jag såg upp till och hade fullt förtroende och full respekt för….

Jag har fått gå igenom mer än de flesta tonåringar och mindre än en del tonåringar får göra, det går inte en vecka utan att jag tänker på det, den gråtäckta dimman över mitt liv som jag bara minns delar av ännu har tagit enorm tid att bearbeta för att orka.

Det är dags att sluta jobba som skådespelerska, haha ”gravhumor” eller min ”distanshumor”
Vad har jag lärt mig av detta: hmm otroligt mycket! Kanske inte av det men av allt negativt
som kommer ut från det så blommar jag och lär känna mig själv mer och mer….

Man behöver inte vara rädd för att prata om det, vad är tabu? Varför ska jag skämmas och vara tyst? NIX….! men jag vill aldrig mer se f-nskapet. Har fått massor av erbjudanden att ”märka” honom på olika sätt men jag är inte den typen, jag vill förlåta men vet inte hur eller när…

 

Så veckans coachtips är till mig själv och andra i samma situation:
SKÄMS INTE, VÅGA PRATA, VÅGA LEVA I NUET SÅ KANSKE ÄVEN VI KAN FÅ ÄRAN ATT FÖRLÅTA EFTER UPPRÄTTELSEN DET GERJ

Jag tänker inte låta honom gå i graven utan skam, nix…..

Jag vill leva vidare i livets stora gåta, med en upprättelse, inte bara ha förmågan att älska, därför höjer jag nu upp mitt huvud och berättar och hoppas en dag även kunna glömma… och förlåta….
A.

(inlagt tisdag 12 januari 2010)
Från Anna Anka pantad eller cool…till barnuppfostran! :)


Såg för första gången ett program på tv där Anna Anka var med, det var igår…
Har hört alla prata om henne en del säger totalt pantad en del säger totalt cool…

Jag kom in i mitten av programmet och skulle försöka ”catcha up” vad programmet gick ut på :)
Anna Skipper var där och hon e ju en stark personlighet med starka åsikter i sig, men faktum är att min diagnos av Anna Anka är:
En tidigare vingklippt tjej som aldrig människor i hennes närhet har lyssnat på utan bara tystat ner och skrattat åt, försökt bestämma över henne, säkert varit med om tråkiga saker någon gång men rest sig blivit starkare i sig själv och så blivit nyrik på något sätt och nu trotsar hon med hennes värderingar och triggar lite extra precis som en ”snackepelle” gör.

Det vackra i denna sång för jag tycker det känns som en trallvänlig visa med för många verser för mig, är att hon respekterar andras åsikter och hon tycker inte att alla ska hålla med henne!
DET borde svenska folket lära sig :) Respekt! Alla är vi olika, tycker olika och tänker olika, ingen har fel ingen har ju facit om man inte e med i någon slags sekt som tvingar en att vara på något speciellt sätt. Sen att hon är pantad på vissa saker, tycker nog de flesta om alla, att alla och envar har vissa pantade åsikter, hemligheten ligger där i att respektera varandra.

Hon är en revoulutionär från sitt eget liv, flyr till Hollywood för det är förmodligen lika
”falskt” där som i hennes krets i Sverige :) Sen kunde jag väl känna att vissa saker var onödiga men som de flesta blondiner skrattar de hela vägen till banken och kallas då pantad.
Sen får man ju inte glömma att hon e snorrik och sitter i Hollywood, hon kan ju knappast uttala sig om Sverige och svenska vanor då det e ju 2 helt skilda liv.
Nej, hon hade även värdighet på många punkter, det gillar jag :) men underhållande?? Nja… jag missar säkert hennes nästa program…..? förutom när den där kocken kommer, han e ju så grym!!
Nog om det där….

Annars läste jag ett ordspråk om barn och föräldrar:
Föräldrar är inte intresserade av rättvisa de är intresserade av lugn och ro….
sorgligt tycker jag! Skaffa inte barn om du har den uppfattningen tycker jag. Låt barnen få vara barn lek med dem istället och stäng av dumburken, för först ska vi jobba hela veckan och knappt träffa våra barn, sen ska vi glo på en fyrkant hela den så kallade familjekvällen så vi slipper prata med varandra….suck? Nu pratar jag inte om ett tv-program man har förväntat sig allihopa, det e det där ”onödiga” tittandet som man borde stänga av….livet är alldeles för kort för att leva i en drömvärld även om det behövs ibland :)

 

Veckans coachtips:
Attackera inte personen, attackera problemet. Det är skillnaden, man kan tycka om någon väldigt mycket som ändå sårar en pga. att något inte står rätt till i deras liv?
Om någon är arg finns alltid en orsak någonstans, en röd tråd, men ilskan kan riktas mot fel håll och då e det viktigt att hitta kärnan till varför den e arg annars kommer aldrig ilskan försvinna, det följer en genom livet i allt man gör.

Jag kan bara se på min Axel som e 3år, han e otroligt harmonisk tills han känner att han blir orättvist behandlad och dessutom tjatad på, då vänder han som en mindre vulkan och säger ifrån
på sitt barnsliga sätt, där måste jag vara snabb och hitta kärnan till varför han reagerade… Alla är vi olika, vissa barn behöver lite mer styrning precis som alla människor vuxna eller barn, det viktigaste är att SE individen och vilken ”typ” den är och lära sig så slipper man bråka hela dagarna :) säg aldrig att barnet e dumt, vänd det och hitta kärnan till varför den lilla människan beter sig så istället. 

3-årstrotsen, kan själv, hans misslyckande om han trots allt inte skulle kunna, visar han i ilskan och besvikelsen att han inte klarade få på sig jackan (på fel håll).
Det blir en ständig frustration att ha en stark vilja att klara något som blir SÅ krångligt, men tillåter inte mig hjälpa och där är det viktigt att backa tillbaka låta det ta 5 minuter, barn har ju ingen tidsuppfattning, det kan man ju förstå. Man får helt enkelt ge det den tiden som behövs :)

Samtidigt blir han så uunderbart ljuvligt glad och ger mig high five när han klarar något. JAG KUUNDE!!! Haha Ja alla behöver vi våra utmaningar och motgångar både barn som vuxen :) och känna då och då,
YES I DID IT!!!!!

A.


Asså,
jag älskar att sjunga, älskar att förmedla känslor och har fått bra kritik många gånger men, dessa män, Il Divo…..!!!

Deras sång läker hela min själ med deras inlevelse och mäktiga musik!!!
Kan inte förstå hur man kunde hitta så bra och ”känslosamma” musiker ihop, de är TOTALT
Oslagbara!!! Favoriten e han som oftast sjunger som tvåa, (de flesta skulle nog tycka att han e den som låter mest skitnödig) han e nog inte äldre men ser mognare ut i alla fall och kisar med ögonen och vrider munnen åt sidan när han sjunger! De får mig att känna mig upprymd, läkande, det gör nästan ont, och mina tårar kommer och jag får febrilt blinka för att de inte ska mynna ut ur ögonen !!! De gör hela min julefrid!

Annars så gnistrar granen med årets nya inköp från konstsmide, lysande jättesöta tomtar det blev som en banderoll på julgranen, har lite hatkärlek till det hela, men originellt blev det! Här e den med min lille tomte som klädde den med sin storebror :)

Igår tog jag tag i intaget av kalorier igen :) har varit lite för mycket si och sådär på sistone, ska dra igång en Weight loss Challenge i januari och då måste jag testa konceptet ut i fingerspetsarna. Tänk att magen och kroppen mår så fantastiskt bra på rätt näring och så blir man av med lite kilo om så önskas :) Har bantat färdigt nu i mitt liv, nu äter jag rätt och då försvinner överflödet automatiskt när jag stryper ned kalorierna lite extra och ser till att jag täcker upp mitt protein och näringsbehov varje dag så jag inte blir slapp och trött :)

GUD VAD JAG MÅR BRA!!!!
Men,, säg inte det till någon, jag blir mindre uppskattad då…. man får ju inte,,, må,,, så här,,, bra;) haha ”det e väl inte lönt innan jul att ta tag i volangerna?” ”-Sluta äta och bara dricka pulver?” ”Kan det vara en sekt tros, hon mår ju för bra?”
Haha :)
Tänk vad vissa människor vet mycket om en som jag inte ens själv visste?? Jaja, till de som tror jag bara dricker pulver så får ni mitt måltidsschema svart på vitt :)

Så under gårdagen åt jag detta:
½ SHARON + 30kcal 0 gram protein.
1 näringsriktig SHAKE med vanilj och äppeljuice och kanel, 220kcal och 28gram protein
1 sharon 60kcal 0gram protein
1 tefatstallrik fullkornsspagetti med massa kyckling & grönsaker, 400kcal & 40gram protein.
1 PROTEINBAR 140kcal 10gram protein
1 mindre sillmacka med kavring, philadelfiaost, 4sillfileer och 2 potatisskivor. Ca:170kcal 3gram protein
Och 1 tefatstallrik het chili con carne med 5 tacochips och 1 msk gräddfil. 200kcal. 20g protein. (hinner jag inte laga nåt så tar jag en shake istället här)
Och massa förbrännande örtdryck mellan varven vatten fiberört tillskott och vitaminer…
TOTALT: 1220kcal & 101gram muskelbehållande protein & massa vatten.

Veckans coachtips:
Du måste ta personligt ansvar. Du kan inte förändra omständigheterna, Årstiderna eller vinden, men du kan förändra dig själv. Det är någonting som bara du kan bestämma över!
-Jim Rohn R.I.P avled i lördags, min livsfilosof.

Ofta strävar man åt att det är fel på alla andra, jag har inte gjort för den inte har sagt det till mig, den e dum i huvudet som ger sina barn vad det nu kan vara och den e idiot som bytt bil, alla är vi ju där nångång ibland, där måste man börja ändra på sig själv! Som M.J sjöng i´m starting with the man in the mirror,,,,
om alla tar ansvar för sitt eget istället för att hacka runt på andra och  försöker vara sitt bästa jag i alla lägen förändrar vi världen.
 Det e min filosofi i min vardagliga rutin: utveckling av 1st kvinna pågår!!

Wish me luck!
Man kan allt man vill & bestämmer sig för att kunna <3
THAT’S IT LIXSOM :)

A.


Som självaste pretty woman…
23 november 2009

Jag tycker själv att det piggar upp – bloggar med lite bilder så jag valde att lägga ut lite grand i dag

Jaa, adventstid betyder julshow för mig medans alla stirrar med julgardiner å stakar så pluggar jag in nya texter till nya medleyn som vi gör varje år.

(ljungbydagarna-08)
(jag på scenen och en del av publiken
i O2-arenan i Prag –09)
Självklart så är vi ute i sista minuten med, men jag känner att glädjen när det stora
premiär-datumet närmar sig inte går att beskriva…
– kan vi allt?
– har vi alla kläder?
– sitter alla texter och stämmor?
– hur ska vi smycka scenen?
ååååh jag riktigt glöder inombords det är så H I M L A kul !!!
(julshow på Williams salonger –03)
(julshow på Smålandsrasta –08)


I år är nog första året jag inte gjort ett tok inköp med scen-skor jag inte kan gå i,
de jag kallar för ”sittskor” men man vet aldrig veckan är ju inte slut ännu å scenen e ju inte jättehög i Hook, men gud vilken fin lokal det är den känns modernt kunglig, grabbarna får som vanligt putta upp mig på scenen med mina alldeles för höga klackar på fötterna, haha

Ärligt talat så är jag nog en manlig kvinna typ, jag hatar verkligen att gå å titta
& sukta efter saker jag inte ändå kan köpa, M E N när jag väl har fyllt kontot med några tusingar så har jag inga problem med själva spenderingen;) Då shoppar jag som självaste Pretty Woman! YES!!! Då är jag kvinna ut i fingertopparna
Jag anser att det är ingen mening att springa runt och sukta för att köpa en grej
– what a waist of time, skulle bara känna mig besviken om jag vill ha nåt jag inte kan köpa ju!
Köper helst en hel garderob & det bästa med en svägerska inom klädbutik är att
man behöver bara sätta in nyllet så får man exemplarisk hjälp, jag gillar den servicen!!

Jag är så otroligt tacksam för mitt liv, jag är så otroligt tacksam för min familj,
jag är så otroligt tacksam och stolt över mig själv att jag vågar följa mitt hjärta och göra sånt som ger mig glädjen varje dag! Man lever ju bara en gång!!

Åååh jag ligger och drömmer hur fattig jag kommer vara på pengar när jag blir rik, tänk om man hade mycket pengar och ge människor saker, tänk att få ge en slitande familj en semester för hela familjen!! Gud vad man skulle må bra i egot att få hjälpa människor på det sättet med!!! Kunna shoppa loss och därmed hjälpa småföretagare framåt, kunna bjuda in människor på min hemlagade julmat och paketer som aldrig har råd med det,,, att få ge bort massa grejer, mat och listan blir hur lång som helst… åååh jag är ju så knäpp här jag behöver nog en ekonomisk rådgivare i det läget… Jag brinner för att hjälpa brinner för att lyfta folk upp ur den ibland harmlösa & sorgliga vardagen & ta de till en plats av glädje och kärlek med min sång det är så himla roligt att springa ut bland borden och se människors glada ögon ge dem micken och lyfta upp dem ur vardagen ett slag.

Gud jag e nog lite nervös trots allt & det triggar mig OTROLIGT mycket pratar mycket nu..
Så,,, hur hanterar jag stressen. Nu stirrar jag med allt och behöver kolla schemat 100ggr för att sedan plåga andra med tystnad strax innan jag ska ut i scenljuset, jag måste sminka mig i absolut tystnad, andra pratar och jag blir tyst vet inte varför men jag behöver nog ladda inom mig på något sätt…

Hmmmm, jaha adventstid för mig e ganska stimmigt så när väl första advent har anlänt då
Vaknar jag upp ur mitt show psyke som tar all min energi & kommer på att jag har ju en familj oxå & därmed stirrar upp alla tomtar alla stakar alla änglar jag tejpar upp i taket överallt god jul skylten, julgardinerna… min Peter blir lika trött varje år
– Måste vi ha framme allt på en gång!
Haha med lite självdistans så blir jag en riktig plåga i det läget, jag är uppvuxen med ett riktigt juligt hem! Min mamma och pappa är och har alltid varit helt fantastiska på julpynt, de möblerade om och gjorde upp hela landskap
i köket med bomull & Jesusbarn i krubban och Maria och Josef, girlanger i varje dörrpost och riktigt julgodis i mängder, massa tomtar överallt, paketen under granen, clementiner i kilovis….HUR ska jag kunna ge mina barn den julkänslan?
– jo då sätter jag fart gör alltihopa på en gång och Peter sliter julgranen ur händerna på mig
apapapa inte än älskling… åååå lika frustrerande varje gång, haha
Jag vill också ge mina barn en ”jul jul strålande jul” känsla som jag fick. Jag glömmer aldrig den känslan! Kärlek? Vi har en grej för oss jag och min Peppe vi köper 1st tomte varje år det har vi gjort alla år vi har varit tillsammans och vi får endast köpa den sååå, med lite frustration
över det varje år eftersom vi har ju bara varit ihop 5,5 år så har vi ju bara 5 tomtar (resten slängde vi när vi träffades) så har jag länsat lite tomtar hemma hos mamma, haha
hon tyckte så synd om mig så jag fick en hel kasse med tomtar att låna tills vi varit ihop så pass länge att jag har ”råd” att lämna tillbaka dem...YES så nu ska det snart bli pyntat överallt
Jaja, jag skriver väl snart igen…å förresten vi har bestämt oss för att giftermålet blir i Karibien Datum ej satt ännu… men de närmaste ska följa med dit, kolla vad härligt!
Happ så snart heter man Svensson i stället för Jonsson det var ju det sista namnet jag skulle heta i mitt liv sa jag i tonåren, haha

 
Veckans coachtips:
Glöm inte bort att vara närvarande idag, säg jag är glad 10 gånger och le mot dig själv i spegeln samtidigt varje gång du är på toa, ja inte när du sitter på toa kanske haha men när du tvättar dina händer noggrant, titta på din nära på riktigt….granska…. hitta den älskande känslan & var tacksamma för det ni har!!

A.

Mitt första inlägg

Onsdag 18 november 2009

Hallå där ute...
Jag har fått för mig att bli ”inne” och börja blogga lite grand och eftersom jag är bördig från trakterna Ekhult Tofteryd så kändes denna platsen självklar.

Har precis överlevt en dans med svinet och anser väl att man ska ifrågasätta vad man stoppar i sin kropp och hur det i sin tur påverkar framtida sjukdomar.

Kroppen är en helt fantastisk maskin som har en självförsvarsmekanism och såvida man inte har några ”lungproblem” som astma och dylikt tycker jag det är en självklarhet att tacka nej till manipulation av kroppen.
Gissa om jag fått på tasken för min åsikt men jag faller inte för media där det finns för dålig koll...
Det är ungefär som att inte lita på att kroppen kan försvara sig, jag valde att lita på min kropp...

& sen har vi ju karman...
Saker händer av en mening, det tror jag starkt på för livet är ju en lång läxa.

Varför hinner vi inte ens vara sjuka längre? – för att systemet kollapsar totalt om alla e sjuka i en vecka?
Därför kastade vi i panik in ett vaccin som Aftonbladet skrämmer skiten ur alla om det inte tas, vad vinner Aftonbladet på det?
Ja, just det rätt tänkt – läsarsiffror=SEK

Influensan tar livet av folk varje år även om den kallas fågel fisk eller gris....

Allt handlar om data och materiella ting och pengar.
Vi är inga maskiner ännu och behöver låta kroppen få jobba lite själv, vad har hänt?

Vi gnäller för mycket!
Nähä det var nog trots allt bättre förr...såg ett klipp på you tube där en man förklarade att man hinner inte ge mobilen 5 sekunder att koppla upp innan man freakar out om att den inte fungerar. Herregud den ska ju upp i rymden!!

Tänk när man skulle ringa någon på de där gamla telefonerna man hatade folk som hade nollor i numret det blev så långt att dra med fingret...

Eller att vi gnäller om att planet är försenat 30 minuter för att senare sitta på en stol uppe i himlen, visst e det fantastiskt man gnäller hellre än att se det makalösa häftiga obeskrivbara underbara i livet, man tar saker för givet... man läser bloggar om hur folk har stressigt med lösögonfransar och hitta outfiten för kvällen eller vad som e ”inne” att köpa i julklapp i år, vilket märke på gardinerna man ska ha eller vilka klädmärken barnen ska ha för att passa in i skolan... å så svälter folk på andra sidan jorden... Varför blev allt så osmakligt? Det gör mig illamående, ytligt äckligt...
Nja, de ger jag ingenting för.... Mina tankar kring livet kommer att bli denna bloggens tema ska uppdatera minst en gång i veckan och wish me luck, nu e jag inne:)
Vi hörs snart igen....
A.