NYHETER ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

Ny tävling – nu om
Beach
Walkers
Tävla här

Fredag 31 oktober 2008
Dåligt ljud på Hair
I kväll har musikalen Hair framförts på konserthuset i Jönköping. Det var en bra föreställning men tyvärr var ljudet helt under isen. Det fanns de som gick hem på grund av denna miss.
– Synd när biljetterna är så dyra som över 400 kronor, säger en besökare. (22.50)

Leif och Bertil får dagens ros
Läs mer på familjesidan. (16.56)

Nytt förslag om äldreomsorgen
På torsdag kl. 10.00 samlas socialnämndens arbetsutskott för att behandla ett reviderat förslag om besparingar inom äldreomsorg och handikappomsorg. Enligt detta ska terapi- och rehanbilitering finnas kvar på Furugården, Jupiter och Sörgården och två årsarbetare och rehabiliteringspersonal ska arbeta kvar. Det är ändå en bantning. Dessutom ska man behandla en generell neddragning av handikappomsorgen, pedagogiska måltider, demensvård, gruppbostäder samt daglig verksamhet. (16.15)

Bertils hus är rivet


I dag har det hus som i många år ägdes av Bertil Magnusson rivits. Det fanns vid korsningen Källeliden–Västra Järnvägsgatan. Dit flyttades det 1890 från södra kanten av Slätten. Man kan läsa mer om huset här. Klicka på bilden för en större bild. (16.03)

Firar 25 år
På måndag 3 november fyller Drum & Drill Corps 25 år och i samband med firandet vill Gislaveds kommun uppvakta föreningen samt dess ledare. Det är bland annat Kent Lindén, Alexander Kroon och Andrea Donoso som ska hyllas för deras målmedvetna och framgångsrika arbete med Drum & Drill Corps. (09.19)

Första snön...

I går kväll och i natt kom den första snön för vinten men det blev inte så mycket. Bilden är från Smördalen. Klicka på den för en större bild. (09.17)

Inbrott i Vaggeryd

I går kväll bröt sig någon in i en villa på Gränsgatan på Östermo i Vaggeryd. Tjuven bröt upp ett köksfönster och tog sig in i villan. Denne fick med sig kontanter och en klocka. (08.11)

2.851 utan ström
Efter nattens snö är det 2.851 av Eons kunder i länet som saknar el. Nästan alla finns på Höglandet. I vår kommun är endast fem hushåll allra längst åt öster drabbade. Eon uppger at de ska ha sin el tillbaka vid elvatiden. (07.30)

Torsdag 30 oktober 2008
Konstnärer sökes
Kommunen berättar på sin hemsida att vill ha kontakt med konstnärer som kan vara intresserade av konstnärlig utsmyckning av den nybyggda sporthallen i Skillingaryd. (22.27)

”På med vinterdäcken!! Ojojoj!!”
Läs mer vad Mattias bloggar om. (21.55)

OBS! Allt kring sport finns
i sportspalten till höger!


Månadens fotobilder

Se resultat och bilder här. (19.22)

Må bra utan piiller
På måndag inleds en ny kampaj. Läs mer. (16.14)

Åtalas för bedrägeri
En man i 25-årsåldern från Vaggeryd åtalas för bedrägeri. Det berättar SR Jönköping. Mannen ska ha fått studiestöd samtidigt som han fick understöd som arbetslös och det är inte tillåtet. Summan det handlar om är 16.000 kronor.(15.43)

Härån och Rasjön redan ute
Läs mer här. (11.26)

De vann på Oktoberfesten
Läs mer här. (10.17)

Vaggeryds Svarv vann
I dag har Vaggeryds Svarv visat fin form i SR Jönköpings program Företagskampen. Bengt Nords personal vann i dag över Gränna Golfklubb med 9–4. Tidigare har grannen Syntema visat framfötterna i detta program. (10.08)

Förskola i Åker planeras
VN berättar i dag att barn- och utbildningsnämnden beslutat att utreda frågan om en ny förskola i Åker eller Skillingaryd. (17.20)

Se upp för halka
Efter den kalla natten är det bäst att varna för halka. (07.15)

Ny slogan presenterad
Se hela bilden här. (06.38)

Juul fyller 60 år
Läs mer på familjesidan. (06.38+20.54)

Fina fotobilder
I kväll kl. 19.00 välkomnar fotoklubben till möte och då presenteras årets sista tävling i färgdia. I kväll presenterar vi resultatet på fotoklubbens hemsida. (06.38)

Se upp på E4:an
Vid Vaggeryd står en lastbil just nu i stilla i södergående fil på E4:an. Den står till och med i fel färdrikting. (05.58)

Onsdag 29 oktober 2008
Tre skadade i älgkrock
Tre personer skadades, dock inte allvarligt, när de med sitt fordon krockade med en älg vid Krokavadet på riksväg 30. (23.55)

Tågvärd attackerad
Vid flera tillfällen har tågpassagerare uppehållit en tågvärd på olika sätt vid stopp i Skillingaryd, allt för att få sena passagerare att hinna med tåget. Nu har en attack mot tågvärden polisanmälts. (23.55)

Vann två miljoner
I dagens V64-omgång på Solvalla blev det miljonregn över spelarna på sex rätt. En kupong inlämnad hos Sahlins Tobakshandel i Jönköping gav hela 2.187.810 kronor. Kupongen, som kostade 240 kronor, var en av totalt fem kuponger som prickat in sex rätt. Förutom en rad med sex rätt innehöll kupongen 10 rader med fem rätt och 38 rader med fyra rätt. (22.38)

Emma blir kvar
22-åriga Emma Karlsson från Vaggeryd medverkade även i kväll i TV4 i programmet Bonde söker fru. Hon var en av Magnus sex utvalda tjejer och blev kvar när Magnus plockade bort två tjejer. Hon är därmed med även i nästa veckas program.
Läs mer här. (20.55)

Pris till värnamokvinna
Barnmorskan Sonya Ekerstam i Värnamo fick vid en ceremoni i riksdagshuset i dag ta emot Guldljuspriset för 2008. Detta utdelades av Epilepsiförbundet. Sonya Ekerstam erhöll det för civilkurage och sin kamp för rättvisa och mot diskriminering av personer med epilepsi. Sonya Ekerstam kämpade för att ett litet barn som togs ifrån familjen på BB skulle återlämnas till sina föräldrar. (19.19)

Blev bestulen på torget
I går kväll blev en kvinna i 70-årsåldern bestulen på sin väska när hon var på torget i Skillingaryd. Det var en mopedist som körde förbi och snabbt ryckte åt sig väskan. Väskan innehöll inga värdesaker om man inte dit räknar badkläder. Mopedföraren uppges ha haft en svart hjälm utan visir och han var ganska ung. (19.12)

Inbrott i kyrkan
Natten till i dag har det gjorts inbrott i kyrkan med församlingshem i Skillingaryd. Inne i lokalen har en tio meter lång kopparledning stulits. Troligen har tjuven tagit sig in i lokalen genom att tidigare under dagen ha ställt upp någon dörr eller fönster. (19.12)

Ny tävling...
Vi har lagt ut en ny tävling och den har anknytning till gruppen Beach Walkers. Tävla här. (17.22)

Här fanns bokstaven E
Nu avslöjar vi svar och vinnare av vår senaste tävling. Läs mer. (15.23)

Wellskonserten lockar
Det är bara cirka 250 biljetter kvar till konserten med Robert Wells på Movalla. Det gäller alltså att pass på att köpa biljett eftersom de snart förväntas ta slut. Läs mer. (10.12)

”Klockan 20.00 drar vi ur telefonjacket...”
Läs mer vad Sara bloggar om. (07.34)

Vi har fått sponsorer

I går fick vi våra två första privatpersoner som sponsorer. Läs mer. (07.34)

Tisdag 28 oktober 2008
Brand i Bäck
Räddningstjänsten larmades i kväll till Bäcks ridskola utanför Vaggeryd där det brann. Det var i boningshuset som det hade börjat brinna i ett badrum. Det var en fläkt som hade förorsakat branden. Allt var släckt när räddningstjänstens personal kom till platsen. (21.54)

Hus från 1740 ska rivas
Ett av kommunens allra äldsta hus ska nu rivas. Läs mer. (20.22)

Missa inte vår tävling
Läs mer och tävla här. Sista chansen är kl. 23.59... (18.16)

Överklagan om förskola
Boende på Södra Park i Vaggeryd har överklagat miljö- och byggnämndens beslut om en ny detaljplan som syftar till en ny förskola på Södra Park 1:1. Nämnden vidhåller sitt beslut. (18.14)

Ja till Kaffegatan
Miljö- och byggnämnden säger ja till att en detaljplan för Pålen 1:1 för Kaffegatan ska ställas ut. I viss mån har nämnden tagit hänsyn från erinran från de tolv som kommit med yttrande under samrådet. Men de föreslagna nya bostadshusen har nämnden kvar. (18.14)

Ja till ridhus
Miljö- och byggnämnden säger ja till att travsällskapet får bygga ett ridhus vid travbanan i Vaggeryd. (18.14)

Extra avgift för tillsyn
En restaurangägare i kommunen ska enligt beslut av miljö- och byggnämnden betala en extra avgift om 4.200 kronor för extra offentlig kontroll. Det är sju timmar som tjänstemän från kommunen fått arbeta extra med livsmedelskontroll på företaget. (18.14)

Avlopp åtgärdas
Miljö- och byggnämnden säger ja till en ansökan från flera i Åker om åtgärder av bristfällig avloppsanläggning. En helt ny avloppsanläggning behöver inte heller vara klar förrän den sista december nästa år. (18.14)

Positivt i Bäck
Ulla-Carin Djerf från Jönköping har av miljö- och byggnämnden fått positivt förhandsbesked om att bygga ett enbostadshus på Byarums-Bäck 1:9. (18.14)

Får anlägga gastankar
Miljö- och byggnämnden säger ja till en ansökan från WOG metall AB om bygglov för två gastankar i Elghammar. (18.14)

Fick en liten Ruth
Läs mer på familjesidan. (18.00)

Mopedstölder klaras upp
Efter några veckors intensivt arbete av områdespoliserna i Gislaved är nu ett antal mopedstölder på väg att klaras upp. Fyra personer är nu misstänkta för häleri och olovligt brukande. (17.19)

Får tio miljoner för forskning
HLK, Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping, kan nu göra en miljonsatsning på skolforskning. HLK har nämligen av Vetenskapsrådet tilldelats sammanlagt 10,2 miljoner kronor till två olika forskningsprojekt inom utbildningsvetenskap. Det handlar om projekten ”Förskolan som barns språkmiljö” och ”Fristående skolors arbete med elever i behov av särskilt stöd”. (16.37)

Anne Christoffersson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (16.31)

Kurt och Karl-Erik vann igen
Det har varit bridge i Vaggeryd. Läs mer. (16.30)

Nya erbjudande på ICA
Prinskorv, julmust, vispgrädde, digestivekex, kaffe. Läs mer. (15.53)

Larm hos privatperson
Nu har det för första gången installerats ett automatiskt brandlarm i en villa med koppling till kommunens räddningstjänst och i dag skedde första utryckningen. Läs mer. (15.32)

Jimmy fyller 29
Läs mer på familjesidan. (15.10)

Elias fyller år
Läs mer på familjesidan. (10.39)

Hugo fyller år
Läs mer på familjesidan. (10.34+15.03)

Automatiskt brandlarm
Räddningstjänsten är på väg till en plats utanför Hok för ett automatiskt brandlarm. (10.31)

16 företag på mässa
16 företag från kommunen finns med på underlerantörsmässan som inleds om ett par veckor. Läs mer. (08.06)

”vips tar tullen hand om den ...”
Läs mer vad Therese bloggar om. (00.04)

Måndag 27 oktober 2008
Missa inte vår tävling
Läs mer och tävla här. Sista chansen är i morgon. (21.41)

Mer om skjutfältstiderna
Det har tillkommit skjutningar denna vecka.
Läs mer här. (14.56)

Fick en son i fredags
Läs mer på familjesidan. (08.57)

Dan i svampskogen
Dan Damberg har varit ute med kameran och bland annat fångat Mycena viscosa.
Läs mer och se många bilder här. (06.50)

Almas bidrag var bäst
18-åriga Alma Leicht från Hässelås i Svenarum är den som ligger bakom trailern till nollrasismveckan i TV4. Alm vann nämligen en riksomfattande tävling. För TV4 säger hon att hon beskriver sig själv som en dömande och fördomsfull person och det hon berättar är ord som ligger bakom trailern som har visats i TV4 under veckan. Anledningen till att just Almas text vann var att den hade en annan infallsvinkel än många andras. (06.50)

Söndag 26 oktober 2008
Lotta vann tipset på Grönelund
Läs mer här. (20.21)


Var full på bussen
Polisen tog i går hand om en minst sagt överförfriskad person på en buss mellan Skillingaryd-Vaggeryd. Mannen var på väg till Jönköping, men han var så berusad att han i stället fick åka polisbil och sedan sova ruset av sig. (11.50)

Rådjursolycka
Polisen rapporterar att en rådjursolycka har i helgen inträffat vid den södra påfarten till Vaggeryd. (11.50)

Missa inte vår tävling
Läs mer och tävla här. (07.49)

Fyller 6, 11 och 16
Läs mer på familjesidan. (07.02)

Fina fotobilder
Fotoklubben har uppdaterat sin sida med bilder från en fotoresa till Store mosse. Se dem här. (06.54)

Lördag 25 oktober 2008
Normaltid inträffar
Kl. 03.00 ska ni stiga upp och dra tillbaka klockan en timme. Det är alltså dags att gå tillbaka till normaltiden. Glöm inte heller att ställa in trädgårdsmöblerna, som man alltså bör göra nu... (22.13)

Nille grattas mer
Läs mer på familjesidan. (16.01)

Ny församlingspedagog
Tofteryds pastorat har fått en ny församlingspedagog i form av Jan Bäckelie, 54, från Söderköping. Han började jobba i pastoratet i september. (12.09)

Tjejer erkände hästbuset
VN berättar i dag att tre unga flickor erkänt att det var de som släppte ut hästarna ur ett stall i Fryebo och som gjorde mer ofog. (09.49)

In i Svenne o Lottas trädgård
Artisterna Svenne och Lotta Hedlund bor sedan många år tillbaka i Sävsjö. I går kväll fick de ovälkommet besök sedan en rattfull bilist kört in i deras trädgårdshäck. Den rattfulle smet med sin bil från platsen. Under lördagsmorgonen anmälde han sig till Polisen. (09.49+12.29)

Folkdansare hade förening
Läs mer här. (07.48)

Vill du blir en av våra sponsorer?
Läs mer här. (07.33)

Oktoberfest 23–25/10
5 butiker som visar sig här
Kika in på de här butikernas sidor för att se vad de har ett erbjuda.
Klicka på respektive bild
Handla i butiker som annonserar hos oss

Fredag 24 oktober 2008
NillE fyller 40
Läs mer på familjesidan. (17.45)

Arbetsplatsolycka i Hok
Vid 10-tiden i dag skadades en anställd på ett förtag i Hok. Den anställde fick en tung platta på ena foten. Han fördes till sjukhus för vård. (16.17)

Två födelsedagar hos Claessons
Läs mer på familjesidan. (13.45)

Posten höjer portot
Den 1 januari höjer Posten portot med 50 öre till sex kronor. (13.38)

Skjutfältstiderna
Läs mer här. (13.18)

Felix fyller år
Läs mer på familjesidan. (09.26+20.06)

Tre ritar på Tor
Bostadsbolaget Vsbo ska bebygga delar av kvarteret Tor vid Mattssons Mekaniska i Vaggeryd. Troligen kommer det att bli höghus på tillsammans minst 30 lägenheter. En arkitekttävling är utlyst och förslagen ska presenteras för Vsbo i december. (08.53)

Såg ett lodjur
Finnveden Nu berättar i dagens tidning att Mladen Pajnic i Ålaryd sett ett lodjur. (08.26)

Torsdag 23 oktober 2008
Se upp för bluffakturor
Flera företag i vår kommun har i dagarna drabbats av bluffakturor. Det uppges handla om kostnad på 3.000 kronor från e-niro. Man försöker lura folk att det handlar om det seriös Eniro. Så se upp när det dimper ned fakturor. (20.56)

Inga-Maj Ekwurtzels begravning
Läs mer på familjesidan. (20.22)

Gårdfest på Staren
I går kväll var det gårdsfest på Staren. Läs mer. (17.41)

OBS! Allt kring sport finns
i sportspalten till höger!

Ny tävling:
Var fanns detta E?

Läs mer och tävla här. (16.47)

Hyrorna höjs mycket?
Kommunala Vsbo har fastställt riktlinjerna inför förhandlingen med hyregästföreningen angående hyror för 2009. Bostadsbolagets vd Satu Jonsson vill inte berätta hur stora kraven är men de är högre än vad höjningen blev för i år, alltså mer än 2,38 procent.
Satu berättar att det finns flera anledningar till ökade hyreskrav: höjda taxor, stigande räntor, ökade kostnader för digital-TV och en stigande inflation. Vsbo har över 1.000 hyreslägenheter. (15.00)

Samlarmöte i kväll
I kväll kl. 18.00 inbjuder Östbo Historiska Sällskap till ett möte för att bilda en samlarsektion kring frimärken, brev, vykort, posthistoria med mera. Lokalen är Stationsgatan 3, tredje våning. (08.43)

Onsdag 22 oktober 2008

Emma åter
i TV-rutan

22-åriga Emma Karlsson från Vaggeryd medverkade även i kväll i TV4 i programmet Bonde söker fru. Hon var en av Magnus sex utvalda tjejer och hon är med även i nästa veckas program.
Läs mer här. (22.00)

Stal tre hästar – hästarna nu tillbaka
Rapport 14.10: En häst hittades när den hördes gnägga. Hästen var bunden vid den södra infarten till Fryebo. Föraren av en mjölkbilen hitta de andra två hästarna springande lösa utmed järnvägen i norra delen av Klevshult, alltså lite söder om Fryebo. Även en del ridhjälmar har hittats slängda. Misstankarna finns att det är någon lokal förmåga som busat på detta otrevliga sätt.
Rapport 12.08: Hästarna är nu återbördade men fortfarande saknas utrustningen. Trots allt ett mycket glädjande besked för familjen i Fryebo
07.40: En familj på en gård i Fryebo utanför Klevshult drabbades i går kväll hårt då tre hästar stals. Det är två shetlandsponnyer och ett gotlandsruss som saknas. Familjen var i bostadshuset cirka 100 meter från stallet när stölden inträffade någon gång kl. 18.30–20.45. Troligen hade tjuvarna tagit med sig hästarna ut på baksidan av stallet och vidare till något fordon. Förutom hästarna tog tjuvarna ridhjälmar och en del annan utrustning. Det totala värdet av hästarna uppgår till cirka 60.000 kronor. Polisen är tacksam för tips som kan leda till att stölden klaras upp. (07.40)

Pirkko Mobergs begravning
Läs mer på familjesidan. (16.26)

Imponerad minister
Det har varit en händelserik höst för Gislaveds kommun med en rad positiva händelser som Lejonens SM-guld i Speedway. På kultursidan blev Gislaveds bibliotek bara dagar tidigare utnämnt till Årets bibliotek i Sverige under Bok & biblioteksmässan i Göteborg. Dessa bedrifter har lett till att Gislaveds kommun har fått nationell uppmärksamhet, till den grad att kultur- och idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth har önskat att få besöka kommunen. I morgon gästar hon Gislaved. (12.14)

Bygget är klart!
Alexandra och 47 andra barn har flyttat in i den nya förskolan Gullbäcken, som nu kan sägas vara färdigbyggd.
Läs mer och se bilder
. (11.33)

Bilder från Öppet hus
Det har varit öppet hus på biblioteket. Läs mer. (09.06)

Anders fyller 18 år
Läs mer på familjesidan. (07.34+09.44+12.23)

Olycka vid Vaggeryd
En man skadades i huvudet och är förd till sjukhus efter en olycka vid infarten till Vaggeryds norra. Det var vid sjutiden som en grävmaskin körde in i bron över E4:an. (07.20)

Tisdag 21 oktober 2008
Snabbare pelletleverans
Nu sänker Bioenergi & Lantbruk i Gräshult leveranstiden för villakunder med 30 procent, det vill säga från tio till sju dagar.
– Vi har tillsammans med vår leverantör lyckats med detta. Vi gör detta för att kunden skall få en enklare rutin i sitt beställningsförfarande och inte behöva oroa sig för att pelletsen tar slut om det kommer en köldknäpp, säger Carl-Johan Bertilsson vid företaget som har följande hemsida: www.biolant.se. (14.35)

OBS! Allt kring sport finns
i sportspalten till höger!

Kurt och Karl-Erik vann
Det har varit bridge i Vaggeryd. Läs mer. (14.30)

Pålskogsträd till Uppsala
Finnveden Extra berättar i dag att Ulla och Magnus Hansson från Pålskog Smide tillverkat ett 100 kilo tungt träd som de i helgen levererade till Lantbruksuniversitetet i Uppsala. Ulla Hansson säger i tidningen att trädet ska vara en konstnärlig utsmyckning: Dessutom ska 10–15 avhandlingar hängas upp i det för allmänheten att läsa. (14.19)

Bilder kring dans
Östbo Historiska Sällskap ska under Arkivens Dag i november berätta om danser och orkestrar. Det blir minnen från Saturnus a go go, Folkets Park, Skillingehus, Lägerhyddan och mycket mer. Vi har lagt in lite bilder. Se dem här . (12.58)

Ingrid Toorells begravning
Läs mer på familjesidan. (12.54)

Oktoberfest i Skillingaryd
Det är oktoberfest i Skillingaryds butiker 23–25 oktober. Mer information finns här. (11.20)

Tillfälle på Jonssons Konditori
Osötat bröd 15:-
Wienerbröd 9:- (fem för 40:-)

Utbildning på företag
Näringslivsrådet har genomfört en av ESF-rådet finansierad förstudie ”kompetensanalys hos företag i kommunen”. Totalt har drygt 50 företag med cirka 2.200 anställda ingått i studien. Målsättningen är att kunna erbjuda företagen genomförande av utbildningar under 2009. Näringslivsrådet har för avsikt att söka finansiering av utbildningarna hos ESF-rådet. (08.02)

Måndag 20 oktober 2008
Elvin fyllde 2
Läs mer på familjesidan. (20.57)

Loppis och jazz
I Folkets Hus i Vaggeryd blir det den 31/10 jazz och den 29/11 loppis. Se tiderna i vår kalender. (17.05)

Vill inte sälja Studstorp
Fortifikationsverket säger nej till att sälja gården Studstorp i skjutfältskanten men kan nog tänka sig att fortsätta arrendera ut den. Det svaret har kommit idag.
I Studstorp bodde senaste tidigare kommunalrådet Allan Friberg som avled 2007. Det är släktingar som nu vill köpa gården. De noterar i sin önskan att få köpa att fastigheten har funnits inom släkten sedan 1792, alltså i drygt 200 år. (16.57)

Gav ut bok om utter
Kenneth Johansson från Slätthult strax utanför Skillingaryd är en fotograf lite utöver det vanliga. Han är heltidsfotografen som fått kommunens kulturpris och nu i dagarna har han gett ut boken ”Utterliv”. (16.48)

God ekonomi för AQ
Aros Quality Group med verksamhet i bland annat Vaggeryd har presenterat en delårsrapport för januari-september 2008. Resultatmässigt har tredje kvartalet överträffat förväntningarna, det är den bästa Q3an i AQs historia, uppges i ett pressmeddelande. Detta mycket tack vare att de i början av året lågpresterande bolagen nu ger ett positivt resultat.
Omsättningen har ökat från 1.181 miljoner till 1.292 miljoner. Resultatet blir 115,5 miljoner mot 94,9 miljoner motsvarande period 2007. (12.48)

Hundar hästar och bilar!
Läs mer vad Mattias bloggar om. (12.30)

Inbrott hos Dent Service
– Vi har natten till söndagen haft inbrott på Dent Service. De har krossat en ruta och tagit sig in i lokalen efter att först försökt att bryta upp en dörr. Där inne har de sökt igenom hela lokalen efter kontanter. Förövarna fick bland annat. med sig en bärbar dator.
Det säger Frank Randow på företaget som är tacksam för kontakt om det är någon som natten mellan lördagen och söndagen har sett någonting som kan hjälpa till att få fast tjuvarna.
Frank nås på 070–5661466. (12.17)

Ivar Ljunggren har avlidit
Läs mer på familjesidan. (12.17)

Intresserad av vykort?
På torsdag utvidgar Östbo Historiska Sällskap sin lilla grupp kring samlande att bli en riktig sektion. Läs mer. (06.52)

Dans och annat kul
Östbo Historiska Sällskap ska under Arkivens Dag i november berätta om danser och orkestrar. Det blir minnen från Saturnus a go go, Folkets Park, Skillingehus, Lägerhyddan och mycket mer. Läs mer. (06.47)

Söndag 19 oktober 2008
Jonas Grunditz vann tipset
Läs mer här. (14.09)

Bertil Magnussons begravning
Läs mer på familjesidan. (14.01)

Vann en och en halv miljon
I gårdagens V75-omgång på Hagmyren blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Norrahammars spelbutik gav hela 1.562.507 kronor. (10.23)

Namnförslag på gator
Östbo Historiska Sällskap har lagt ut sitt senaste protokoll där man bland annat presenterar namnförslag på gator och kvarter. Läs mer. (08.38)

Anhålla för grov misshandel
Två personer – en kvinna och en man – sitter anhållna efter en grov misshandel i Jönköping i går kväll. I Vaggeryds kommun rapporterar vakthavande befäl Mikael Leidefors en lugn kväll och natt. (08.27)

Från skjutfältet och österväggen
Vår naturskribent och naturfotograf Dan Damberg är flitig. Nu har han kommit tillbaka med fler bilder från skjutfältet. Plus ett par bilder från österväggen därhemma. En av de senare finns här intill.
Läs mer. (08.24)

Lördag 18 oktober 2008
Lurad på internet
En skillingarydsbo har anmält att han blivit lurad på internet. Han hade beställt varor för 5.000 kronor. Han betalade men några varor kom inte och nu utreds fallet av polisen. (12.34)

OBS! Allt kring sport finns
i sportspalten till höger!

Vann SM-guld med sin korv
Vaggeryds Chark har vunnit SM i klassen kallrökt korv. Läs mer. (12.25)

Det händer på bibblan
Läs mer här. (10.09)

Man dödad i natt
En person har bragts om livet i natt och en man sitter anhållen som misstänkt för gärningen. Det här har ägt rum i Huskvarna. (09.34+12.31)

Stig Davidsson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (08.51)

Miste ett får
VN berättar i dag att Annika och Bernt Helgesson i Häradsö för några dagar sedan mötes av en otrevlig syn i sin fårahage. Någon hade flått ett av deras får och bara lämnat kvar skinnet. (08.36)

Fredag 17 oktober 2008
Nytt fall av blåtunga
Ett nytt fall av blåtunga har konstaterats på en gård i Sävsjö kommun. Det nya fallet leder till att spärrområdet i länet utvidgas. (17.13)

Öppet hus hos Denservice
Läs mer här. (17.00)

Biolant fortsätter eldningssäsongen med en Loggskampanj! Läs mer
Nu surrar det i Skillingaryd
En del av arméns slutövning är förlagd till Skillingaryd.
Läs mer och se många bilder på helikoptrar över Slätten
. (15.38)

Fåglar skjuts inte
Det har förekommit kritik mot det ökande antalet fåglar i samhällena. Miljö- och byggnämnden har beslutat att inte göra någon organiserad avskjut-ning av fåglar. Som en orsak anges att det vid kontakter med ornitologer inte anses lämpligt med avskjutning. Man ska i första hand se till att fåglar inte hittar så många boplatser att bygga på. (15.08)

Vill bygga fritidshus
Sigvard Persson, Boarp Trädorna, har hos miljö- och byggnämnen ansökt om förhandsbesked på ett nytt fritidshus på Tofteryds-Boarp 1:6. Nämnden säger ja till detta. (15.00)

Linn fyller 3 år
Läs mer på familjesidan. (13.57)

Var femte saknar sparande
En ny SIFO-undersökning som genomförts på uppdrag av Folksam visar att en av fem svenskar helt saknar eget sparande. Detta trots att 9 av 10 svenskar uppger att man normalt har pengar kvar på kontot dagen innan lön. (13.52)

Avbrott här
Vi har haft avbrott på denna sida cirka en timme men nu tror vi att allt fungerar igen. (11.57)

Tonårskväll på FA
I morgon blir det tonårskväll på Frälsningsarmén i Skillingaryd. Tonåringar från flera församlingar är inbjudna. Tiderna finns i vår kalender. (10.43)

Stort lajv i Basseberg
Det här veckoslutet är det ett stort lajv i medeltidsbyn i Basseberg. Det heter Blodspår och lockar många medverkande. (08.27)

Torsdag 16 oktober 2008
Mer skolmat...
Vi har lagt in skolmaten för de närmaste fyra veckorna. Se den här. (21.59)

90 på pensionärsmöte
Mötena med Skillingaryds PRO fortsätter att samla måndag. I dag kom 90 av de 210 medlemmarna till mötet i NTO-lokalen. De två dragspelarna och gitarristen i gruppen Elmtoftarna från Horda underhöll. (20.49)

PRO kollade priser
PRO I Skillingaryd har gjort en undersökning av priserna hos Hemköp och Lagahallen. Det visade sig att matkassen i de två butikerna kostar nästan lika mycket. Faktum är att butikerna i Skillingaryd har ganska låga priser jämfört med många andra orter. (20.39)

Inga-Maj Ekwurtzel har avlidit
Läs mer på familjesidan. (17.33)

OBS! Allt kring sport finns
i sportspalten till höger!

Varsel på Kinnarps
Läs mer här. ( 17.14, 13.06)

Lucas fyller 18 år
Läs mer på familjesidan. (13.51)

Kom med luciakandidater
Intresseföreningen uppmanar allmänheten att komma med förslag på kandidater till Lucia. Läs mer. (13.16)

Emma i TV-rutan
Emma Karlsson, 22, från Vaggeryd medverkade i går i programmet Bonde söker fru. Vi har intervjuat Emma som bland annat varit fotbollstränare i SIS och som nu spelar innebandy i SIK.
Se reportaget här.
Foto från TV4 (12.25)

Syntema – en stormästare
I Pettsson & Co i SR Jönköping har personalen på Syntema i Vaggeryd radat upp tre segrar och kan titulera sig stormästare. I dag blev det nämligen tredje raka segern. Det var Science Park i Jönköping som besegrades. (10.01)

Dags för vaccination
Landstinget kommer att börja den allmänna influensavaccinationen på Skillingaryds och Vaggeryds vårdcentraler från och med 3 november. (09.55)

Greta Fredrikssons begravning
Läs mer på familjesidan. (09.49)

Lediga jobb just nu

Antalet lediga jobb minskar men kommunen har bland annat en del att erbjuda. Läs mer under lediga jobb. (08.41)

Fick en liten Isak
Läs mer på familjesidan. (08.28)

Onsdag 15 oktober 2008
Kacke och Ludvig fyller
Läs mer på familjesidan. (22.07+ 16/10 09.50)

Emma i Bonde söker fru
Det var blonda, 22-åriga Emma Karlsson från Vaggeryd som i kväll i TV4 medverkade i programmet Bonde söker fru. (21.00)

Ronny fällde
16-taggare
Ronny Andersson blev en riktig storskytt när han på skjutfältet fällde en udda 16-taggare. Läs mer. (20.55)

Björn tog älg
Finnveden Nu berättar att Hyltans jaktlag utanför Åsenhöga med hjälp av hund spårade en älg men de var för sent ute. Älgen var redan fälld, troligen var det en björn som hade varit framme. (17.21)

Nej till upplevelseby
En person i Bondstorp vill bygga en camping med en så kallad upplevelseby. Förslaget har varit 16 campingplatser, tolv stugor och en restaurang. grannar har överklagat och enligt SR Jönköping har länsstyrelsen nu sagt nej till planerna. (17.19)

Arbetsterapins dag...
I morgon är det Arbetsterapins dag över hela landet. Man kan undra om det firas i vår kommun där man kanske är på väg att rusta ned terapin. (17.10)

Fällde två älgar
Läs mer här. (17.08)

Vaggerydstjej i TV i kv äll
I kväll kl. 20.00 i TV4 medverkar en 22-årig vaggerydstjej i programmet Bonde söker fru. (14.02)

Karin Gustavsson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (10.50)

Flyg till Turkiet...
Småland Airport i Växjö får en ny charteroperatör. Det är Turkietresor som etablerar sig på flygplatsen med direktcharter till Turkiet 2009. (10.17)

Förlorade åtta miljoner
Finnveden Nu berättar att en köpman från Värnamo blivit lurad på 8,2 miljoner kronor av en man som totalt lurat ett 30-tal personer på 44 miljoner kronor. Värnamoföretagaren har nu stämt mannen på tio miljoner kronor. (07.50)

Många givmilda
Galan för Världens Barn blev framgångsrik och inte minst i vårt län. I förhållande till invånarantalet skänkte man mest i Gnosjö med 55:99/invånare (totalt 542.000 kronor). Vaggeryd kom tvåa med 17:29 (224.450 kronor). (06.48)   

Pizzabagarn
fyller 50 i dag
Han lämnade kriget och hamnade så småningom i Skillingaryd.
Läs mer här. (06.41)

Tisdag 14 oktober 2008
Arbetsterapeut skriver
Anne-Sofie Linderum är arbetsterapeut i Vaggeryds kommun och hon skriver nu till kommunen om eventuell neddragning inom äldrevården. Hon påpekar bland annat att risklen för felbehandling ökar om förslaget vinner gehör. Hon är mycket orolig och ser förslaget som endast en temporär lösning. Det man vinner genom en neddragning förlorar man sedan genom ökad vårdtyngd. (21.42)

Tedh fyller år
Läs mer på familjesidan. (20.36)

Se upp på vägen västerut
Vägen västerut mot Valdshult läggs om och nu får man passa sig ordentligt:
– Vi har fått tre punkteringar på grund av de vassa stenarna och andra som personal från hemtjänsten med flera har också drabbats, säger en boende i trakten av Ljungberg.
Detta kan vara en varning för andra trafikanter.
Många väljer att ta andra vägar fram till dess att asfalteringen görs.
De enda som har glädje av de vassa stenarna är däckreparatörerna som fått bråda dagar nu. (17.11)

Nya erbjudande hos ICA
Kaffe, glasstårta, grillad kyckling, skinkstek och mycket mer. Läs mer (16.43)

Dan i Fåglabäck
Vår naturskribent Dan Damberg har besökt Fåglabäck och kommit tillbaka med en lång berättelse plus nio bilder. Läs mer. (09.25)

Smaskig soppa
Jonssons har börjat med sopplunch. Läs mer. (08.28)

Kicken gratuleras mer

Läs mer på familjesidan. (08.28+15.43)

Måndag 13 oktober 2008
Bedrägeri mot vaggerydsfirma
Isakssons Buss AB/Karlsson Buss i Vaggeryd har blivit utsatt för en bedragare. Läs mer. (10.11)

Åtal i Bruzaholmsärendet
I dag har kammaråklagare Klas Lorefors väckt åtal vid Eksjö tingsrätt i det så kallade Bruzaholmsärendet.Det handlar om en man som hade haft en kvinna inspärrad i flera år. (17.27

Tog en rattfull
I lördags kväll tog Polisen en person i 30-årsåldern för rattfylleri Vaggeryd. (17.27)

På konstrunda i kommunen
I helgen har det varit en konstrunda och vi besökte en designstudio plus en del annat. Läs mer och se många bilder. (17.10)

Kicken fyller 40
Läs mer på familjesidan. (14.26)

Älgrapport...
Kika gärna in i vår gästbok ovan där den första älgrapporten kommit. (12.42)

Mycket på G
Det händer mycket den här veckan som i kväll aktivitet hos Frälsningsarmén och på söndag Öppet hus på biblioteket. Kika in i vår kalender. (12.41)

Pirkko Moberg har avlidit
Läs mer på familjesidan. (09.05)

Wega Anderssons begravning
Läs mer på familjesidan. (09.05)

Greta Fredriksson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (08.25)

Firar Signe, Veronica och Maja
Läs mer på familjesidan. (08.24)

Söndag 12 oktober 2008
Fyrhjuling stulen
Polisen rapporterar att en fyrhjuling anmälts stulen i Bäck utanför Vaggeryd. Den har registreringsnummer FNG277. (18.48)

Linnéa vann på Grönelund
Läs mer här. (17.33)

Lokala konstnärer visade upp sig
I går var det stor kulturfest på Östra Lägret. Det var konst, musik, poesi med mera. Vi har lagt in 29 bilder och text från festen.
Se artikeln här. (15.31)
Bengt Svensson, konstnär.

Konst med Jussi
En av gårdagens aktiviteter i konst- och kulturdagarna var konst i Skillingehus.
Läs mer och se bilder här. (12.07)


Veronica fyller 42, Signe 1

Läs mer på familjesidan. (10.58)

FUB på fest
Läs mer och se bild här. (07.10)

Lördag 11 oktober 2008
Partypinglan fyller år
Läs mer på familjesidan. (19.43)

Stor kulturfest
Det är stor kulturfest på Östra Lägret just nu och i morgon kommer vi med många bilder från arrangemanget. (19.34)

Linus går WIK-milen...
En tillförlitlig källa berättar att i dagens WIK-milen deltar välkände skillingarydsbon Linus Persson. Vi förväntar oss en eller annan rapport lite senare. (11.48)

200.000 i gåva
I den riksomfattande insamlingen Världens barn skänker Röda Korset i Skillingaryd hela 200.000 kronor. (11.03)

Filip fyller 7 år
Läs mer på familjesidan. (09.44)

Olycka i Vaggeryd
Uppdatert: Enligt en annan uppgift inträffade olyckan i stället vid korsningen Strandvägen-Jönköpingsvägen. (16.36)
Kring 22.15 i går kväll inträffade en trafikolycka vid den farliga korsningen Storgatan-Jönköpingsvägen i Vaggeryd. Föraren av motorcykeln fick föras till sjukhus med troligen lindriga skador. (09.03)

Fredag 10 oktober 2008

Dags för stor kulturhelg
Den här helgen är det för många något man väntat länge på: stor konst- och kulturfest i kommunen.
Läs mer och se bilder här
.
(20.15)

Tipsa om älgjakten
På måndag börjar älgjakten och vi tar gärna emot tips från vad som händer under denna jakt: 070-213 14 66. (18.21)

Maggan fyller 60
Läs mer på familjesidan. (15.49)

Nya turer med musikhus
Den pågående upphandlingen av musikteaterhuset i Jönköping avbryts och landstinget går ut med en ny upphandling. (15.33)

Samlar in för världens barn
Insamlingsgalan för världens barn är på väg att nå sin topp. I dag finns medhjälpare från Svenska Kyrkan och Röda Korset vid ICA, Hemhöp och Systembolaget. Givmildheten verkar vara stor, rapporterar Linus Persson som är en av dem som hjälper till. (14.31)

Åtalas för narkotikabrott
I dag väcker kammaråklagare Liselotte Nilsson åtal mot två personer för grovt narkotikabrott. Den beslagtagna narkotikan värderas till cirka fyra miljoner kronor ute i konsumentledet. De båda åtalade personerna greps av Jönköpingspolisen i Alvesta den 26 augusti. Den ene åtalade personen är en svensk medborgare från Värnamo, den andre har utländskt medborgarskap och en av dem är även misstänkt för att ha smugglat heroinet från Kosovo till Sverige. (14.12)

Tonårskväll på FA
Lördagen den 18/10 blir det tonårskväll på Frälsningsarmén i Skillingaryd.
–Tonåringar från flera församlingar i Skillingaryd/Vaggeryd med omnejd, Jönköping, Eksjö och Nässjö är inbjudna och vi hoppas på att så många som möjligt kommer, berättar Malin Karlsson som är en av de medverkande.
Tiderna finns i vår kalender. (08.57)

Folke Nordmarks begravning
Läs mer på familjesidan. (08.56)

Felicia tog körkort
Läs mer på familjesidan. (08.50)

Aktivt hos PRO
Den 16 oktober har PRO Skillingaryd möte där Elmtoftarna från Horda underhåller med dragspel och gitarr. Höstens och vårens alla mötesdatum finns i vår kalender. (07.48)

”Kanske fjäska för chefen...”
Läs mer vad Pia bloggar om. (07.16)

Torsdag 9 oktober 2008
Namninsamling mot förslag
Nu cirkulerar det i vissa butiker insamlingslistor med protester mot de planerade neddragningarna inom vården. (22.43)

Lastbil välte
Vid Åker har en trailer som är lastad med styckegods vält. Ingen är skadad. (17.34)

Inger Johanssons begravning
Läs mer på familjesidan. (15.36)

Åtal på måndag
Måndagen den 13 oktober väcks åtal i det så kallade Bruzaholmsärendet. Det handlar om en man som hade en kvinna inlåst i flera år. (15.11)

Värdera en gång till
Landstinget måste göra en ny utvärdering av upphandlingen av det planerade
musik-, teater och danshuset i Jönköping. Det beslutade Länsrätten i Jönköpings län i en dom den 8 oktober.
Bakgrunden till domen är en överprövning som lämnades in av byggföretaget Peab. 14.41)

Movallas tider
Movalla har uppdaterat sin sida med en annons om de närmaste dagarnas allmän åkning och matcher. Läs mer. (10.39)

Modevisning i dag
Kl. 15.00 i Folkets Hus, Vaggeryd är det modevisning med SPF, Vaggeryd. Bland de medverkande butikerna märks Beklädnadsaffären, Gångbart och Jonssons Konditori. (10.24a)

Aspirant skadades
I förra veckan skadades en 23-årig officersaspirant som deltog i en överlevnadsövning i närheten av Skillingaryd. Han höll på att klyva en potatis och då ska han sig i en handen. Han fick föras ända till sjukhuset i Linköping för att opereras i handen då bland annat en sena hade gått. Hallandsposten berättar att arbetsmiljöverket nu kommer att utreda omständigheterna kring olyckan och se om vissa regler behöver ändras i samband med militära övningar. (07.43)

Christer fyller 40
Läs mer på familjesidan. (07.31)

Elin blir 18
Läs mer på familjesidan. (07.31)

Onsdag 8 oktober 2008
Tog körkortet i dag
Läs mer på familjesidan. (21.27)

Handeln ska stärkas
Ett projekt har startats för att förbättra och stärka möjligheten att bedriva en bra och lönsam handel i kommunen. Läs mer. (20.15)

Blåtunga i Forsheda
Spärr- och restriktionsområdet för djursjukdomen blåtunga utökas. Analyser från Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, visar att blåtunga finns i en nötkreaturbesättning i närheten av Forshed, det första fallet i länet. (20.07)

Se på TV kl. 20.00
21.16: Tyvärr kom den här tjejen inte med denna gång utan vi får vänta til nsäta veckas program.
19.50: kl. 20.00 medverkar en kvinna från kommunen i TV4 och dess program Bonde söker fru. Det är en av ”fruarna” som hör hemma i kommunen.

Boende på Jupiter protester
Nu protesterar boende på Jupiter mot planerade neddragningar. Läs mer. (14.49)

Klagar över flytt
– Kommunen borde ta sitt ansvar!
Det säger en boende på Pappersgatan vid Tallbacken i Götafors. Läs mer. (11.17)

Begär ersättning av staten
SR Jönköping berättar att en man från Skillingaryd vill ha ersättning från staten för att han satt oskyldigt anhållen och häktad i drygt fyra månader. Han dömdes av tingsrätten för att ha pressat en jönköpingsbo på pengar, men friades av hovrätten. Han kräver nu ersättning. (10.24)

Anitra Steen i kassan...
I morgon arbetar Systembolagets företagsledning i systembutiken vid Eurostop Köpcenter i Halmstad. Butiken blev i våras utsedd till Årets Butik i Systembolaget . Belöningen för personalen blev en utbildningsresa till Toscana Italien. När personalen nu är utomlands tar vd Anitra Steen och övriga i företagsledningen över butiken. (10.20)

Inflyttning i Gullbäcken
Den nya förskolan börjar bli klar. Läs mer. (08.16)

Ny vd för Lokalmedia
Den 1 oktober tillträdde Mats Gunnarsson som vd för Lokalmedia Nu, som bland annat ger ut Finnveden Nu. Anna Bansells om varit vd fortsätter som försäljningschef fram till dess att uppsägningstiden går ut. (04.16)

Anna-Lena fyller år
Läs mer på familjesidan. (04.12)

Daniel fyller 16 år
Läs mer på familjesidan. (04.12)

Esther fyller 6 år
Läs mer på familjesidan. (04.12)

Tisdag 7 oktober 2008
Inget stöd för neddragning
Gert Jonsson (m) skriver i vårt gästbok att det inte finns något politiskt stöd för de tilltänkta neddragningarna inom terapi och rehabilitering inom vården. Kika gärna in i gästboken där det är en ganska livlig debatt. (22.00)

Nya erbjudande hos ICA
Sås, lax, morötter, makaroner och kaffe. Läs mer (16.23)

Konkurserna ökar kraftigt
Företagskonkurserna steg kraftigt under september månad - hela 20 %. För årets tre första kvartal 2008 har antalet konkurser ökat med 5 % jämfört med 2007. I vår kommun har det hittills i år varit sju konkurser mot endast en motsvarande tid 2007. (16.17)

Bra kommunekonomi
Vaggeryds kommun har länets lägsta skuld per invånare och en god soliditet enligt Statistiska Sentralbyråns uppgifter om Sveriges kommuners skatteskuld. Det berättar kommunen på sin hemsida. (16.15)

Tre nya protester
Kommunen har i dag fått tre nya protester kring neddragningar inom vården. Läs mer. (16.10)

Stor konstrunda till helgen
Läs mer här. (15.58)

Ingrid Toorell har avlidit
Läs mer på familjesidan. (15.52)

”...längtar efter julen faktiskt”
Läs mer vad Mattias bloggar om. (07.23)

Båt började brinna
Vid middagstid i går började en skillingarydsfamiljs båt brinna. Båten fanns just då på en lastbil riksväg 40 vid Bollebygd. Brandkår tillkallades och personalen lyckades släcka elden. Men båten blev ganska illa skadad. Transporten fortsatte sedan till Skillingaryd där ägaren nu får kontakta sitt försäkringsbolag. Orsaken till branden är ännu okänd. (07.16)

Måndag 6 oktober 2008
Bra vård i länet
I dag har en vårdanalys presenterats. Läs mer. (22.49)

Lövet och Åke underhöll
Det har varit anhörigdag i dag och Helge ”Lövet” Lövkvist och Åke Magnusson underhöll.
Läs mer. (21.52)

100 nya miljoner
Landstingets politiska ledning presenterar ett budgetförslag för 2009 som innebär en satsning på ökad tillgänglighet och resursförstärkning på flera områden inom hälso- och sjukvården. Läs mer. (19.10)

LRF protesterar
Läs mer. (19.01)

SPF protesterar
Läs mer. (14.31)

Höj skatten några tioöringar
Kommunen har fått ett ännu brev med en protest kring neddragningar inom vården. Läs mer. (14.18)

Skriver om vården
Kommunen har fått ett brev med en protest kring neddragningar inom vården. Läs mer. (14.12)

Är det ”vårdpaket” som ska vara vårt mål nu?
Detta och mycket mer skriver några kring planerna på att spara på åldringsvården i kommunen. Läs insändaren här. (14.07)

Har mest nöjda kunder
Enligt en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex har Länsförsäkringar – där Länsförsäkringar Jönköping ingår – för fjärde gången de mest nöjda bankkunderna på privatmarknaden. Länsförsäkringar får betyget 77,9 vilket kan jämföras med snittet för hela branschen som hamnar på 71,8.
– Vår lokala närvaro och det personliga mötet är ett vinnande koncept, precis som det är inom liv- och sakförsäkring, säger Katarina Wetterholm, t.f. marknadsområdeschef för Liv & Bank på Länsförsäkringar Jönköping. (09.20)

Ann Jansson ställer ut
I fredags var det vernissage på Svenljunga bibliotek med Ann Jansson från Skillingaryd. Hon kallar sin utställning Frukt o grönt och den pågår till 28 oktober. (07.03)

Söndag 5 oktober 2008
Fest hos Wahlströms
Läs mer på familjesidan. (19.13)

Bengt vann tipset
Läs mer om dagens tipspromenad. (17.42)

Egen sida för unga hos SFK
Några ungdomar i Skillingaryds FK har gjort en egen hemsida. Se den här. (14.02)

Höst på fältet
Dan Damberg presenterar tre höstbilder. Kika in här. (13.53)

Sköt åter mot fönster
Polisen rapporterar att någon skjutit mot ett fönster hos en kvinna i Vaggeryd. Det här inträffade under natten och mistankar finns att det rör sig om samme gärningsman som tidigare i veckan sköt kvinnans fönster. (10.08)

Väjde för älg – körde i diket
10.04: Bilföraren hade väjt för en älg med dikeskörning som följde. Föraren är födr till Värnamo sjukus med lindriga skador
08.48: En bil har kört av riksväg 30 mellan Svenarum-Vrigstad. En person uppges vara skadad.

18 marknadsbilder
Se dem här. (08.46)

” lite som sista andningen...”
Läs mer vad Jan Fritz bloggar om. ( 08.06)

Lördag 4 oktober 2008
Tvättmästaren blir 50
Läs mer på familjesidan. (18.47)

Vinnare på marknaden
Det har varit utlottning på parkeringsbiljetterna vid marknaden. Vinsterna är en biljett till konsert med Robert Wells. Man ska ha något av följande: T40, S20, F44 eller L64. Vinsterna utlämnas på SIS kansli. (13.11)

Buss-Linus med egen sida
Linus Persson har startat ett företag kallat Buss-Linus AB. Företaget har nu en egen hemsida i menyn till vänster. Se den här. (12.59)

Anhörigdag firas
På måndag är det en stor aktivitet hos NBV. Läs mer. (11.10)

Söker auktionsobjekt
Samlarklubben Skilling söker auktionsobjekt. Läs mer. (10.40)

Hotade sin mamma
En kvinna i Vaggeryd hotades i går kväll av sin son som är i 25-årsåldern. Sonen hade haft något problem med sin flickvän och var kraftigt alkoholpåverkad. Problemet gick på något sätt ut över mamman och han förstörde hennes hem fullständigt. Sedan försvann han med hennes bil som han körde i diket. Han söks nu av Polisen. (08.42)

Fyller 50 och 2
Läs mer på familjesidan. (08.06)

Ingeborg vann lotten
Vi har haft dragning bland de 88 som lämnade in svar om frågan kring marknaden. Vvinnare blev Ingeborg Jonasson och hon får inom kort en trisslott. Att Ingeborg vann var lite speciellt eftersom det var hon som några minuter efter det att vi hade lagt in frågan påpekade för oss att vi hade gjort ett fel i frågeställningen. Vi gratulerar Ingeborg till vinsten och tackar alla som röstade. (07.20)

Fredag 3 oktober 2008
”En femma litern kostar det...”
Läs mer vad Tobbe bloggar om, för övrigt dagens andra blogg från Tobbe. (21.01)

Gasledningen tog eld
21.29:
Branden kunde släckas ganska snabbt. Troligen var det ett åsknedslag som startade branden.
19.56: I Skeppshult utanför Gislaved brinner det just nu i en naturgasledning i terrängen. Ingen person har skadats.

Tävlingen avslutad
Vi har avslutat tävlingen om Skillingaryds marknad. Vi fick 237 svar. 49 procent (115) ska gå på marknaden, 36 inte (86), tolv (29) kanske och tre procent (7) vet inte. 88 av de 237 skickade in sitt namn och hade därmed chans att vinna en trisslott. Vinnaren avslöjar vi i morgon bitti. (19.32)

OBS! Allt kring sport finns
i sportspalten till höger!

Hett i gästboken
I vår gästbok ovan är det en het debatt just nu och det handlar framför allt om neddragningarna inom vården. (17.38)

Elsa Petterssons begravning
Läs mer på familjesidan. (17.37)

Tjuv häktad
En man i 45-årsåldern häktades i dag vid tingsrätten misstänkt för ett villainbrott i Rolstorp utanför Värnamo den 1 september. Vid inbrottet stals bland annat smycken, elektronik och en motorcykel. (17.35)

Ska regnkappan med på marknaden?
Kika in på vår vädersida. Läs mer (15.18)

Släpper nytt album
Ett band med anknytning till Skillingaryd släpper nu ett nytt album. Läs mer. (08.37)

Bil voltade
Vid åttatiden voltade en bil vid E4:an. Olyckan inträffade vid södra infarten till Skillingaryd. Två personer ådrog sig mindre skador. (08.34)

Fyller 50 i dag
Läs mer på familjesidan. (07.21)

Albin fyller år
Läs mer på familjesidan. (07.21)

Mer om postisen Mats
Mats blev avtackad på jobbet. Läs mer. (04.17)

”på tisdag gör jag premiär i kyrkokören”
Läs mer vad Tobbe bloggar om. (04.10)

”att bli supermodell...”
Läs mer vad Bitte bloggar om. (04.10)

Torsdag 2 oktober 2008Kanelbullen firas
Läs mer här. (18.23)

20 procent just nu
Läs mer här. (18.21)

Kanske en stekpanna...
Läs mer här. (18.00)

Sören fyller 40 i dag
Läs mer på familjesidan. (17.16)

Protester väntar
I dag offentliggjordes att socialnämnden ska spara minst tre miljoner på de äldre. Man drar in flera tjänster inom terapi och sjukgymnastik.
– Det drabbar de äldre och det är inte bra, säger Lilian Ignell som jobbar inom terapin på Sörgården.
Nu väntar en rad protester, bland annat i form av protestlistor. Pensionärsföreningarna förväntas också komma med stark kritik. (15.14)

Rån i Värnamo
Polisen rapporterar om ett rån hos Bilservice. En man i 20-årsåldern hotade personalen med pistol och han fick med sig en mindre penningsumma. (13.30)

Fick en dotter i dag
Läs mer på familjesidan. (13.29)

Klippbord och kaffe...
Gångbart har ett generöst erbjudande på marknadsdagen. Läs mer. (10.55)

Grattar en kompis
Läs mer på familjesidan. (10.33)

”Jag är glad att jag är lite småfet...”
Läs mer vad Sara bloggar om. (07.17)

Fyller sju år
Läs mer på familjesidan. (06.48)

Protesterar mot nya hus

De boende vid Kaffegatan protesterar mot kommunens planer att bygga 16 lägenheter invid gatan. Läs mer. (06.48)

Onsdag 1 oktober 2008
Taxeringsvärden höjs
Merparten av de 3.384 småhusen i kommunen får nästa år höjda taxeringsvärden. Snittet är i år 498.000 kronor per hus men för 2009 höjs värdet till i snitt 632.000. Det är en ökning med 27 procent. (22.27)

Stipendier till kulturarbetare
Landstingets kultur- och arbetsstipendiater 2008 är utsedda. De går till fotografen Kai Rehn, dansaren Malin Astner och filmregissören David Sandberg. De får 35.000, 35.000 respektive 30.000 kronor. (17.20)

20 får behålla jobben
Företaget Alteams/Stilexo varslade i somras 55 anställda om uppsägning men drygt 20 av dessa kan få fortsatt arbete. Det beskedet kom i dag. Läs mer. (17.14)

På plats 62
Företagarna har rankat ”Årets Företagarkommuner”. Vinnare är Vara i Västra Götaland. Vaggeryds kommun hamnar på plats 62. Bäst i länet är Nässjö på plats tolv. (14.32)

Kristina avsäger sig
Kristina Svenningson (fp) som nyligen utsågs som ersättare i kommunfullmäktige har nu avsagt sig detta uppdrag. Det har hon även gjort som ersättare i barn- och utbildningsnämnden. (14.17)

Rädda Hallafors!

Kjell Boberg som är ordförande i Tofteryd-Hagshults Hembygdsförening har i dag skrivit till kommunstyrelsen. Andemeningen i brevet är att kommunen bör agera för att försvarsmakten fullföljer sitt tidigare beslut att sälja fastigheten Hallafors invid skjutfältet . (14.15)

Vill bevara fattigbod
Socialdemokraterna Kenneth Åberg och Lars Erik Joakimson föreslår i en motion till kommunfullmäktige att kommunen ska arbeta för att fattigboden i Linneryd och magasinet i Holma ska bevaras. De föreslår även att kommunstyrelsen överlägger med berörda myndigheter och att rädda återstående miljöer i Linneryd och Holma liksom bebyggelse- och odlingsmiljöer i Fastorp, Hallafors och Studstorp. (13.56)

Spårbyte pågår
Just nu pågår spårbyte Skillingaryd-Vaggeryd emellan. Se ett par bilder här. (12.05)

Winston är född
Läs mer på familjesidan. (10.59)

Fick en dotter i går
Läs mer på familjesidan. (10.35)

Ny småhustaxering
Omkring 2,2 miljoner av landets cirka 2,3 miljoner småhusägare får i dagarna ett förtryckt taxeringsförslag för sin fastighet. Den som godkänner förslaget utan ändringar behöver inte höra av sig till Skatteverket. (10.05)

Ny fråga inlagd – vinn lott
Vi har lagt in en ny fråga som handlar om höstmarknaden på lördag. Svara och få chans att vinna en trisslott.

Godkänt här...
Bara var fjärde beställningscentral för taxi får godkänt i sitt sätt att arbeta med trafiksäkerhet. Det visar en ny NTF-undersökning där drygt 200 beställningscentraler medverkat i landet. De sju taxibolag som medverkat i Jönköpings län får dock godkänt med vissa anmärkningar.
– Det finns en ökande medvetenhet om trafiksäkerhet inom taxi, men det får inte stanna vid stolta policyförklaringar. Nu gäller det att gå från ord till handling, säger informatör Daniel Qvarnström på NTF. (09.02)

Normalblöt september
I september kom det 75 mm regn. Det rapporterar Uno Jonsson vid reningsverket. Snittet för september de senast 18 åren är 71,5 mm. Läs mer och se en fin tabell som vi lagt in. (08.55)

Misshandel på skola
Finnveden Nu berättar att en förälder till en pojke på Fågelforsskolan har polisanmält att hans son utsatts för misshandel av en ett år äldre elev. I anmälan noteras att sonen flera gånger blivit slagen med knuten näve i huvudet. Skadorna bestod av en bula. (07.36)

Fjärde rapporten
Elever från kommunen är på resa i Polen och Tyskland och vi har fått den fjärde rapporten. Läs mer. (07.18)

Vann en trisslott
Varje månad lottar vi ut en trisslott bland alla som tipsar oss. Vinnare för september blev den som tipsade oss om husen på Tallbacken i Götafors. Grattis! Ta chansen du också: Tipsa oss: E-post info@skillingaryd.nu eller 070–2131466. (07.07)

Extra kravmärkt
Kostchefen ove Gustavsson brukar se till att det är kravmärkt mat en gång varje vecka. Vecka 42, 13–17 oktober, blir det ännu lite bättre: kravmärkt mat hela veckan. Skolmatsedeln finns här. (07.07)

Frans fyller 18
Läs mer på familjesidan. (07.07) 

 

Tidigare i oktober finns här

Äldre nyheter här

Toppen

 

 

Tipsa oss!
Vi lottar varje månad ut en trisslott
E-post info@skillingaryd.nu
Tel. 070–2131466
Sport
Resultat:
22:35
Kommande matcher här
Fredag 31 oktober
Leigh Adams till Lejonen
Lejon vann nyligen SM i speedway och nu har lagt enligt SVT gjort klart med ett nyförvärv som heter duga: Leigh Adams från konkursdrabbade Masarna. (09.38)
HANDBOLL
Allsvenskan 19:00
IFK Kristianstad–Hästö
41–28
INNEBANDY
Div 3 dam 19:30–19:45
Westbo–Skillingaryd
8–5
Bodafors–Huskvarna
5–1
Euro Floorball Tour 15:00–19:00
Sverige herr–Tjeckien
11–3
Sverige dam–Tjeckien
3–3
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
AIK–Borås
2–0
Troja–Sundsvall
4–5
Björklöven–Huddinge
1–0 str
Växjö Lakers–Bofors
5–1
Oskarshamn–Almtuna
2–7
Leksand–Malmö
0–3
Div 2 B 19:00
Nittorp–Nässjö
7-2
Div 2 C 19:00
Värnamo–Halmstad
0-3
   
(18.20, 19.12, 19.40, 20.03, 20.27, 22.00, 22.20, 22.35)
Torsdag 30 oktober
Inget flyt för HV
Skellefteå vann med hela 5–1 (0–0, 3–1, 2–0 mot HV 71 i en ganska jämn match. men HV hade inte det rätta flytet. För 16:e elitseriematchen i rad hamnade HV i underläge med 0–1 och det var sedan uppförsbacke hela matchen.
Mot slutet av matchen blev det riktigt bråkigt med ett par matchstraff i varje lag – för HV Martin Thörnberg och Yared Hagos.
Målet för HV gjordes av Teemu Laine.
HV vann skotten med 34–31. (21.26)

ASK föll med 13 bollar

I kväll spelades ert toppmöte i allsvenskan i handboll. Trean i tabellen Malmö togs emot av femman Anderstorp. Efter en jämn första halvlek som gästerna vann med 15–12 föll spelet för hemmalaget ihop under andra halvlek och förra säsongens elitserielag Malmö kunde till slut vinna med de riktigt klara siffrorna 33–20. Längre referat kommer på www.ask-handboll.com senare i kväll.
Målskyttar ASK: Thomas Hiljemark 6, Joakim Patriksson 4, Joel Wallgren 3, Adam Lillvik 2, Hampus Tjernqvist 2, Karl Dravegård 2, Jim Sundgren 1. Publik: 384. (21.12)

WIK spelar

Till helgen är det dags för matcher för bandyspelarna i WIK. Läs mer. (17.24)

Inget spel för Pelle Edberg

I dag avgörs klassiska tävlingen på Europatouren i spanska Valderrama. Vare sig Pelle Edberg, Hook, eller Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved, har kvalat in. (06.42)
HANDBOLL
Allsvenskan 19:00
Anderstorp–Malmö
20–33
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Skellefteå–HV 71
5–1
Timrå–MODO
0–4
Brynäs–Rögle
1–2
Södertälje–Linköping
5–4 fl
Färjestad–Djurgården
2–1
Frölunda–Luleå
3–1
 
(19.24, 20.07, 20.22, 21.02, 21.10, 21.16, 21.26)
Onsdag 29 oktober
HV föll med 2–3
Det blev förlust med 2–3 för HV mot finska Espoo Blues i europaligan. Det var en jämn match men det finska laget kunde avgöra i slutperioden. HV-målen gjordes av Per Gustafsson och Teemu Laine. (21.59)

Kvalfyllt i kväll
Det var kvalfyllt när Öster i första matchen i kvalet till Superettan vann med 2–1 mot J-Södra. I allsvenskan gjorde Patrik Ingelsten två mål när Kalmar vann med 3–1 mot Gefle. (21.00)

Golfklubb illa ute

Vetlanda Golfklubb har problem och det har för övrigt många golfklubbar runt om i landet. Klubben har nu ställt in betalningarna, men målet är att rekonstruera klubben. Fordringsägarna – dit räknas även medlemmarna som lånat ut pengar – erbjuds ett 25-procentigt ackord. Totalt är skulderna nästan tio miljoner kronor.(19.00)
FOTBOLL
Allsvenskan 19:00
Hammarby–Halmstad
2–1
Elfsborg–Djurgården
1–0
Trelleborg–IFK Göteborg
0–0
Kalmar FF–Gefle
3–1
Kval till Superettan 19:00
Öster–J-Södra
2–1
Vasalund–Limhamn/Bunkeflo
0–0
ISHOCKEY
Champ.league 19:30  
Espoo–HV 71
3–2
Allsvenskan 19:00
Almtuna–Leksand
2–5
Malmö–Troja
3–2
Sundsvall–Mora
2–5
Mariestad–Björklöven
6–5 str
Huddinge–Växjö Lakers
2–4
Nybro–Oskarshamn
3–3
Div 1 19:00
Västervik–Tranås
3–4
Olofström–Karlskrona
7–3
Kungälv–Gislaved
9–2
Pantern–Ulricehamn
6–0
Tingsryd–Skövde
4–2
Helsingborg–Kristianstad
1–9
Div 2 B 19:00
Skara–Motala
2–5
Vimmerby–Boro/VHC
5–1
Linköping–Lidköping
2–1
Dalen–Finspång
7–4
Div 2 C 19:00
Hässleholm–Mörrum
1–1
Osby–Jonstorp
4–1
Alvesta–Tyringe
6–3
Kallinge-Ronneby–Limhamn
1–3
(19.26, 19.45, 20.05, 20.34, 20.50, 21.12, 21.24, 21.38, 21.51, 21.59)
Tisdag 28 oktober
SIS till Barcelona
Vår systersida www.sis.nu berättar att ett fotbollslag nästa år ska cupspela i spanska Barcelona. Läs mer. (08.39)

Korpbowlingen igång

Årets korpbowling har startat.
Läs mer. (00.04)
FOTBOLL
Allsvenskan 19:00
GAIS–Helsingborg
0–3
Ljungskile–Malmö FF
1–3
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Skellefteå–Timrå
3–4 fl
MODO–Brynäs
6–0
Djurgården–Södertälje
3–5
Allsvenskan 19:15  
Bofors–VIK Västerås
3–6
   
(19.10, 19.18, 19.30, 19.34, 19.52, 20.05, 20.17, 20.59, 21.13, 21.19, 21.25, 21.39)
Måndag 27 oktober
HV vann mot Linköping
Det blev 2–1 för HV borta mot Linköping. Det var Martin Thörnberg som avgjorde 34 sekunder in på förlängningen. HV tog ledningen i den andra perioden genom David Fredriksson. Linköping kvitterade med 5.50 kvar av ordinarie tid. Andreas Andersson i HV-kassen var isen bästa spelare. (21.17)

Chans att bli ”Årets”
Inför fotbollsgalan är två fotbollsgrabbar uppfostrade i bygden nominerade. Mattias Bjärsmyr, IFK Göteborg (Hestra) är en av fyra nominerades om Årets back. En av fyra som nominerats som Årets forward är Patrik Ingelsten, Kalmar FF (Hillerstorp). (20.54)

Bent vann på Götaström
Se dagens golfresultat här. (16.29)

Mästare i Bratteborg

Bratteborgs Ryttarsällskap har haft klubbmästerskap i helgen.
Pollux vanns av Wilma Seger och Hector.
Klubbmästare ponny: Tina Laago och Hagens Shiela.
Klubbmästare häst: Sandra Henrysson och Saga Twist. (09.47)
Måndag 27 oktober
FOTBOLL
Allsvenskan 19:00
AIK–Örebro
2–1
Sundsvall–IFK Norrköping
2–1
Ljungskile–Malmö FF
uppskj
INNEBANDY
Superligan 19:00
Storvreta–Warberg
3–6
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Luleå–Färjestad
1–0
Linköping–HV 71
1–2 fl
Rögle–Frölunda
5–3
 
(19.45, 20.09, 20.24, 20.50, 21.04, 21.18)
Söndag 26 oktober
Johanna blev mästare
Läs mer om en skyttemästare från Skillingaryd. (21.47)

SIS–Åseda slutade 3–9

Nu har vi lagt in en matchrapport och bilder. Se dem här. (21.23)

19.20: Matchen slut, 3–9
19.15: 3–9 efter 16.27
19.14: SIS reducerar till 3–8 genom Lucas Karlsson. Tid 15.52
19.12: Nu kom 8–2. Tid 15.09
19.11: Efter 14.54 utnyttjar Åseda ett nytt numerärt överläge och gör 7–2
19.01: Efter 9.15 gör Åseda 6–2 och det sker i spel fem mot tre
18.46: Efter 51 sekunder av den sista perioden gör Åseda 5–2
18.26: Efter 19.41 reducerar SIS till 2–4 genom Fredrik Jonsson
18.22: Efter 17.19 reducerar SIS till 1–4 genom Mathias Norgren
18.08: Nio minuter in på den andra perioden står det fortfarande 0–4
18.06? 0–4 Åsedaspelare fri i numerärt underläge och denne gör inget misstag
17.27: 0–3 efter 16.46 efter det att SIS annars har jämnat ut spelet
17.06: 0–2 efter 2.27
17.03: Det tog bara 46 sekunder för Åseda att i ett friläge ta ledningen

Blev tvåa i folkrace
I går körde en kvartett från SSMK i juniorklassen i folkracetävlingen Pekka Powerracet i Ulricehamn. Joakim Blansch kom tvåa i A-finalen och Louise Sundberg fyra i A-finalen. Robin Sundberg hamnade utanför final och Alexander Sundberg bröt efter första heatet. (13.31)

David blev trea
I går kördes Gullaboknixen. Läs mer. (11.34)

Kom åtta i Marknadsnatta
I Skänninge avgjordes i går rallytävlingen Marknadsnatta. SSMK hade med ett ekipage i form av Peter Andersson och Bite Blansch. De blev åtta i klassen och hamnade totalt i rallyt på plats 16. (11.27)

SIS i seriepremiär

SIS spelar i kväll mot Åseda. Läs mer inför matchen hos www.sis.nu. (07.54)

Medspelaren i kanonslag
11.57: Pelle Edberg avslutade inte alls bra utan hamnade till slut på 77 (+6) och totalt på 66:e och sista plats av finalisterna med 294. Hans medspelare Markus Brier från Österrike har däremot spelat gudomligt. Markus gick på 62 (-9) efter åtta par, åtta birdies, en eagle och tyvärr på sista hålet en bogey. Totalt fick han 279 (-5).
10.56: Pelle har spelat upp sig och har par efter 13 hål
10.28: Pelle har efter tolv hål +1
09.55: Pelle gjorde en birdie på hål nio och har nu efter halva rundan +1
08.57: Pelle har gjort ännu en bogey och har efter fem hål +2
08.01: Pelle inledde dagens spel med en bogey
07.29: Det är sista dagens spel av Europatouren i Spanien. Pelle Edberg går ut i första bollen kl. 07.45 och vi följer hans spel några gånger.
Söndag 26 oktober
FOTBOLL
Allsvenskan 15:00–17:00
Gefle–Hammarby
3–0
IFK Göteborg–Elfsborg
5–2
INNEBANDY
Div 3 dam 15:00
Forsheda–Westbo
2–5
Superligan 16:00–17:00
Umeå–Järfälla
5–4
Falun–Helsingborg
7–4
Jönköping–Mullsjö
9–6
Täby–Dalen
8–9 fl
Pixbo–Balrog
8–5
Div 2 17:00–18:00
Willands–Gnosjö
7–4
Carlshamn–Palmstaden
4–6
ISHOCKEY
Allsvenskan 16:00
Leksand–Bofors
3–0
Almtuna–Nybro
3–0
Björklöven–Troja
3–1
Växjö Lakers–Mora
2–4
Malmö–Borås
5–4 str
Div 1 16:00
Tranås…Sunne
6–3
Ulricehamn–Tingsryd
4–3
Gislaved–Pantern
2–4
Karlskrona–Kungälv
1–2 fl
Helsingborg–Olofström
0–8
Kristianstad–Skövde
4–3 fl
Div 2 B 17:00
Boro/VHC–Skara
4–2
Lidköping–Vimmerby
3–6
Linköping–Dalen
3–6
Motala–Nässjö
2–2
Nittorp–Finspång
6–4
Div 2 C  16:00
Tyringe–Värnamo
4–1
Halmstad–Osby
2–2
Jonstorp–Hässleholm
6–3
Mörrum–Limhamn
4–4
Alvesta– Kallinge-Ronneby
3–1
Div 3 17:00
Eksjö–Virserum
3–4
HA74–Westbo Hockey
9–3
Wettern–Make Believes
8–2
Kalmar–Lenhovda
5–6
SIS–Åseda
3–9
U15 DM i Nässjö 13:00–16:15
SIS–Dalen
3–2
Dalen–Nässjö
1–8
Nässjö–SIS
3–0
   
(14.32, 15.19, 15.50, 16.13, 16.18, 16.33, 17.11, 17.19, 17.30, 17.51, 18.06, 18.16, 18.30, 18.37, 18.55, 19.02, 19.12, 19.20, 19.21, 19.51, 20.03, 20.12)
Lördag 25 oktober
HV föll med 2–5
Trots ett spelmässigt stort överläge föll HV 71 hemma mot Modo med 2–5 (0–2, 2–0, 0–3). HV-målen gjordes av Kris Beech och Martin Thörnberg. (21.01)

Samuel Adjei fick spela
När Sveriges P92 i fotboll besegrade Moldavien med 4–1 EM-kvalet i fotboll fick Samuel Adjei från Hok spela i 73 av matchens 80 minuter. (19.58)

SIK-damerna vann
Skillingaryds IK vann med 10–3 (1–0, 8–1, 1–2) mot Nässjö. Det var SIK:s första seger för säsongen. Målen gjordes av Josefin Gustafsson 2, Maja Karlsson 2, Sofie Claesson 2, Moa Ekwurtzel, Matilda Flodin, Angelica Gustafsson och Alexandra Antonsson. (17.55)

Ingelsten frälste Kalmar
Kalmar FF vann pliktskyldigt med 1–0 mot Djurgården. Det var skytteligaledaren Patrik Ingelsten med rötterna i Hillerstorp som gjorde målet. (17.53)

SBK föll också med 4–16
Även Skillingaryds BK föll med 4–16 (5319–5883). Det var bortamatch i Sävsjö mot BK Sture. Bäst i SBK var Andreas Josefsson med 756. (17.05)

SIS bowlare föll stort
SIS bowlare hade inget att sätta emot borta mot Jönköpings BK. Det blev förlust med 4–16 (4887–5314). Den enda i SIS över 700 var Jessica Aldelius med 716. (17.01)

Forsheda föll
I Sydallsvenskan i bowling vann June med 12–8 (6603–6664) mot Forsheda. Niclas Mårtensson var bäst i FBK med 925. Lars Johansson hade 777. (16.41)

J-Södra klarade sig
J-Södra–Bunkeflo spelade 1–1 i Superettan och därmed undviker båda lagen direktnedlyttning. De får i stället kvalspela mot Öster för att hänga kvar. Ut åker Enköping och Degerfors. (15.51)

SIK föll med 3–10
Matchfakta finns här
15.42: Matchrapport finns här
15.22: Södra Dal vann till slut med 10–3. En matchraport kommer senare
15.07: Hemmalaget har dragit från rejält och leder med 7–3
14.40: 22 sekunder in på den sista perioden gjorde Södra Dal 4–3
14.29: Södra Dal gick upp till 3–1 men nu står det 3–3
13.49: John Ygemar har kvitterat till 1–1
13.41: Södra Dal leder med 1–0
13.20: Kl. 13.15 startade innebandymatchen Södra Dal–SIK i Lund och vi uppdaterar några gånger.

Åter damlag i SIS
SIS har inte haft damfotbollslag på många år men nästa år blir det ett sådant. Det är de senaste årens stora satsning på flickfotboll som burit frukt. (08.05)

Pelle gick på 74 i dag

16.41: Efter tre dagars spel ligger Pelle på plats 64 med endast två spelare efter sig
13.46: Pelle gick i dag på 74 (+3) och har efter tre av fyra dagars spel 216 (+3)
12.32: Pelle har spelat 14 hål med +4 som resultat. Han ligger just nu sist av de 66 finalisterna
12.11: Tyvärr spelar Pelle inte bra utan har +4 efter 13 hål
11.30: Pelle har efter tio hål fortfarande +3
10.35: Pelle har efter sju hål i dag +3
08.52: Pelle har fått en riktigt dålig start med två bogeys och par.
Europatouren i Spanien med tredje dagens spel. Pelle Edberg går ut kl. 08.55 och vi följer hans spel lite då och då. (08.03)
Lördag 25 oktober
BOWLING  
Div 2 10:00  
Jönköpings BK–SIS
16–4
Sydallsvenskan 11:00
June–Forsheda
12–8
Div 3 10:00
Sture–Skillingaryds BK
16–4
FOTBOLL  
Allsvenskan 16:00
Djurgården–Kalmar FF
0–1
Helsingborg–Trelleborg
1–1
Superettan 14:00
Väsby–Åtvidaberg
1–2
J-Södra–Limhamn Bunkeflo
1–1
Enköping–Mjällby
2–1
Qviding–Falkenberg
1–2
Sirius–Örgryte
2–2
Brommapojkarna–Degerfors
2–0
Assyriska–Ängelholm
1–2
Häcken–Landskrona
4–0
Championship 1600  
Swansea–Southampton
3–0
  Michael ”Pillo” Svensson spelar inte
HANDBOLL
Elitserien 15:00–17:10
Drott–Alingsås
24–24
H 43–Sävehof
19–31
Ystads IF–Lugi
28–21
Hammarby–Lindesberg
32–28
INNEBANDY
Div 3 dam 12:00–15:00
Forserum–Stockaryd
6–2
Bodafors–Månsarp
3–7
Skillingaryd–Nässjö
10–3
Superligan 15:00
Warberg–Dalen
7–5
Div 2 13:15–15:00
Södra Dal–Skillingaryd
10–3
CL98–Förslöv
9–5
Halmstad–Åstorp/Kvidinge
5–3
ISHOCKEY
Elitserien 16:00–18:30
Timrå–Djurgården
3–2 fl
Färjestad–Rögle
2–3
Linköping–Frölunda
2–3 fl
Brynäs–Luleå 17:00
2–4
HV 71–MODO 18:30
2–4
Södertälje–Skellefteå 18:30
2–3
U14-DM Movalla 10:00–19:15  
10:00 SIS–VGIK
5–2
11:10 Dalen–Tranås
2–2
12:30 VGIK–Västervik
1–3
13:40 Tranås–Oskarshamn
0–4
15:00 Västervik–SIS
6–2
16:10 Oskarshamn–Dalen
3–2
18:00 Final
Västervik–Oskarshamn

3–8
   
(11.27, 13,41, 13.49, 14.11, 14.29 , 14.38, 14.46, 15.10, 15.22, 15.45, 15.51, 16.40, 16.48, 17.13, 17.31, 17.58, 20.00, 20.42, 20.52, 21.01)
Fredag 24 oktober

VGIK föll med 2–3
21.04; VGIK lyckades inte trots flera fina chanser nå oavgjort utan matchen slutade 2–3.
20.50: Alvesta har tagit över skeendet och har 9.14 in på sista perioden gjort 3–2
20.07: VGIK ökade på till 2–0 genom Stefan Kylbrink men Alvesta har nu gjort två raka mål.
19.35: Det är paus och 1–0 till VGIK. Hemmalaget dominerade stort i första perioden
19.25: Efter 15.19 tar VGIK ledningen genom Alexander Heiel
Värnamo GIK möter hemma tippade topplaget Alvesta och vi har en utsänd på plats med uppdatering då och då


Pelle tog sig vidare
17.30: Det blir finalspel för Pelle Edberg tack vare en birdie på sista hålet. Pelle gick i dag på 72 (+1) och fick totalt 142 (par). Patrik fick 72 (+1) i dag och totalt 144 (+2). Han är därmed utslagen
16.50: Både Pelle och Patrik gjorde bogey på hål 15 respektive 16. Båda ligger nu ett slag under kvalgränsen.
15.50: Efter elva av dagens hål ligger Pelle totalt på par och är strax ovanför gränsen att få spela vidare i helgen. Det gör också Patrik som totalt har +1

14.14: Pelle tog tillbaka sitt förlorade slag och ligger på par efter fyra hål. Detsamma gör Patrik efter fem hål 13.57: Pelle har +1 efter tre hål och Patrik detsamma efter fyra hål
13.25: Pelle har inlett med par medan Patrik har +1 efter två hål
08.28: Europatouren i Spanien. Patrik Sjöland går ut kl. 12.50 och Pelle Edberg kl. 13.00. Vi följer deras spel lite då och då.


David rallyfavorit
I morgon körs Gullaboknixen i Emmaboda och tävlingen ingår i Bilsportbörsens rallycup. SSMK har flera ekipage med och bland förhandstipsen till segern finns David Lindström som har unge Carl Eriksson som kartläsare. Övriga från SSMK är Stefan Stigemyr/Ulrik Gustavsson, Sven Gustavsson och Cindy Brüggemann/Sara Gustavsson. Cindy kör för Tjust MK.
I marknadsnatta i Skänninge är det över 200 startande och SSMK har med Peter Andersson/Bitte Blansch. (08.32)

Liv fick en Harry

Stefan Livs besök hos sin sambo på sjukhuset i går kväll blev lyckat: paret nedkom sent i går kväll med en son som heter Harry. (08.27)

FOTBOLL
Allsvenskan 19:00
Halmstad–Sundsvall
0–0
Örebro–GAIS
1–0
HANDBOLL
Elitserien 19:00–19:15
Redbergslid–IFK Ystad
40–29
Tumba–Guif
26–27
INNEBANDY
Superligan 19:00–20:00
AIK–Jönköping
7–2
Mullsjö–Västerås
7–6 fl
Div 2 20:00
Engelholm–Malmö
3–13
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00–19:15
Leksand–Nybro
2–0
Malmö–Almtuna
4–0
Troja–Mora
4–3
Björklöven–Sundsvall
2–1 str
Växjö Lakers–Mariestad
4–2
Västerås–Huddinge
7–2
Borås–Bofors
6–1
Oskarshamn–AIK
6–1
Div 2 C 19:00  
Osby–Tyringe
6–2
Värnamo–Alvesta
2–3
   
(19.11, 19.19, 19.28, 19.37, 20.08, 20.24, 20.41, 20.51, 20.59, 21.06, 21.21, 21.31, 21.58, 22.09)
Torsdag 23 oktober
Liv till sjukhus
när HV 71 vann
Stefan Liv spelade bara en period i segermatchen med 6–3 för sitt HV 71 mot Södertälje. Stefan åkte nämligen till BB där hans sambo väntar deras andra barn.
Det gick bra utan Stefan i målet. HV vann med 6–3 (1–1, 1–2, 4–1) och släppte som vanligt in matchens första mål. Det här var 15:e gången i rad detta hände. Målen för HV gjordes av Kris Beech 3, Teemu Laine, Martin Thörnberg och Jukka Voutilainen. HV dominerade stort vilket skotten 47–18 visar. (21.26)
Premiär för Skillingering
Små bilar och lite större män, men också yngre finns på nya Skillingering.
Läs mer här. (11.06)
Stor prisfest
hos SIS u-fotboll
Det var stor prisfest när SIS ungdomsfotboll hade avslutning.
Läs mer här. (09.42)
Pelle gick på -1
20.25: Efter första dagens spel ligger Pelle på plats 43 och Patrik på plats 68.
13.21: Pelle tappade lite mot slutet men fick totalt fina 70 (-1). Patrik fick 72 (+1)
12.48: Pelle har efter 16 hål -2. Patrik ligger efter 17 hål på +1
11.44: Pelle har efter tolv hål -2. Patrik ligger efter 13 hål på +1
10.59: Pelle har efter åtta hål -1 och Patrik efter nio hål par
10.08: Efter fem hål har Pelle par och efter sex hål har Patrik -1
09.16: Pelle har inlett med -1 efter två hål och Patrik med par efter tre hål
Europatouren i Spanien
Patrik Sjöland går ut kl. 08.35 och Pelle Edberg kl. 08.45. Vi följer deras spel lite då och då
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Trelleborg–Sävehof
25–35
H 43–Skövde
24–22
INNEBANDY
Div 2 19:30–20:00
Förslöv–Halmstad
5–3
CL98–Carlshamn
5–7
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Luleå–Djurgården
4–5 fl
MODO–Linköping
3–5
Timrå–Brynäs
3–1
Rögle–Skellefteå
1–2
HV 71–Södertälje
6–3
 
(20.08, 20.25, 20.53, 21.11, 21.26, 21.37, 22.16)
Onsdag 22 oktober
Ajdei fick inte spela
När Sveriges P16-landslag i fotboll i dag föll med 0–2 mot Serbien fick inte Samuel Adjei som är från Hok spela. Han var avbytare men byttes aldrig in. Genom förlusten är nu Sverige borta från EM-avancemang. (17.31)
FOTBOLL
Svenska Cupen, damer 19:00  
Djurgården–Umeå IK
3–4 fl
Allsvenskan 19:00
IFK Norrköping–Ljungskile
1–1
Malmö FF–AIK
1–0
HANDBOLL
Elitserien 19:00–19:10
Alingsås–Ystad
31–30
Hammarby–Lugi
34–25
INNEBANDY
Div 3 dam 18:30–18:45
Gnosjö–Huskvarna
4–11
Husar–Sävsjö
0–3
Div 2 19:30–20:00
Åstorp/Kvidinge–Engelholm
8–2
Södra Dal–Willands
4–7
ISHOCKEY
Champ.League 19:30
Linköping–Lions Zürich
2–7
Allsvenskan 19:00
Nybro–Malmö
4–5 str
Troja–Almtuna
4–2
Mora–Björklöven
2–1
Mariestad–Västerås
2–4
Huddinge–Borås
2–5
Bofors–Oskarshamn
7–4
Div 1 19:00
Kumla–Tranås
1–5
Kungälv–Helsingborg
6–1
Pantern–Karlskrona
4–3 str
Tingsryd–Gislaved
12–2
Skövde–Ulricehamn
2–3
Kristianstad–Olofström
2–6
Div 2 B 19:00
Finspång–Motala
5–5
Nittorp–Dalen
6–3
Nässjö–Boro/VHC
0–5
Skara–Lidköping
2–5
Vimmerby–Linköping
3–3
Div 2 C 19:00  
Limhamn–Jonstorp
2–5
Hässleholm–Halmstad
3–5
Mörrum–Kallinge
2–2
   
(20.02, 20.25, 20.45, 21.00, 21.22, 21.35, 21.47, 21.55, 22.02)
Tisdag 21 oktober
Liv räddade HV 71
HV 71 lyckades klara 2–2 mot Djurgården men det var laget från Stockholm som var bättre och man vann också skotten med klara 32–22. Stefan Liv var dock mycket duktig i hemmakassen. Martin Thörnberg och Johan Davidsson gjorde HV-målen. För DIF nätade Fredrik Bremberg och Dick Axelsson. (22.37)

SIK vann med 7–6
– referat inlagt
Matchfakta här
21.32+22.26: SIK vann med 7–6 efter förlängning. Målet gjordes av Torbjörn Lindsten. Läs mer om matchen här

21.07: Det står just nu 6-6
20.25: Det står nu 6–5 till SIK efter mål av Thobias Hjorth, Richard Fernström, Thobias Hjorth igen och Torbjörn Lindsten
19.46: Richard Fernström har kvitterat till 2–2
19.39: Gnosjö har tagit ledningen med 2–1
19.30: Rickard Mattsson har i sin comeback kvitterat till 1–1
19:17: SIK-Gnosjö står just nu 0–1

Stormöte om ridhus

Söndagen den 26 oktober kl. 18.00 bjuds alla medlemmar i VSRK in till ett stormöte på Friluftsgården i Vaggeryd. Man kommer att diskutera ett framtida ridhus. (08.04)
FOTBOLL
Sv cupen damer semi 19:00  
Linköping–Göteborg
4–0
Allsvenskan 19:45
Elfsborg–Trelleborg
4–1
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Lindesberg–Guif
30–21
INNEBANDY
Div 2 19:00
Malmö–Palmstaden
11–5
Skillingaryd–Gnosjö
7–6 fl
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
HV 71–Djurgården
2–2
Frölunda–Färjestad
2–2
Allsvenskan
AIK–Leksand
3–2
 
(19.11, 19.19, 19.30, 19.41 , 20.24, 20.53, 21.03, 21.14, 21.29, 21.35, 21.39)
Måndag 20 oktober
Adjei spelade 41 minuter
Samuel Adjei med röterna i Hook och numera i J-Södra spelar just nu i det svenska landslaget för 16-åringar. I den första EM-kvalmatchen blev det i dag förlust med 0–1 mot Kroatien. Samuel fick spela matchens 41 första minuter. Sverige möter i övermorgon Serbien. (21.49)

Sommargolfen slut

Seniorerna hos Götaströms GK har tävlat färdigt för sommaren och nu väntar i stället ”vinterspel”. Läs mer. (18.04)

Brons till VSRK
VSRK tog brons i helgens laghoppning. Läs mer. (17.29)
Korpbowling startar
I dag startar årets korpbowling. Det är 13 lag anmälda och det blir en enda serie. Först ut är matcherna Golfseniorer–KSMB, Nytändarna–Flipp eller flopp, Babes–Juul igen och Team hetape–Dreamteam 1. (06.47)
FOTBOLL
Allsvenskan 19:00–20:00
Sundsvall–Gefle
2–3
Örebro–Helsingborg
3–1
Hammarby–Djurgården
3–0
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Skövde–Tumba
31–21
Ystad–H 43
24–23
INNEBANDY
Superligan 19:00
Helsingborg–Storvreta
5–7
Warberg–AIK
3–3 fl
 
(19.05, 19.28, 19.47, 20.05, 20.35, 20.53, 21.05, 21.20, 21.47, 21.55)
Söndag 19 oktober

SIS bowlare vann
SIS tog en klar seger mot Vinno från Nybro. Matchen slutade 12–8 (5430–5280). Toppar i SIS var Gunnel Aldelius 714, Carola Nordin 708 och Marita Ståhlgren 703. (21.35)

Rapport Rydaholm–SIS
Läs mer här. (21.33)

Rapport SIK-matchen
Läs mer här. (21.29)

Ny spelare till SIK
Johan Falkman, 19 Mullsjö AIS lånas ut till Skillingaryd på obestämd tid. Johan är en mycket duktig och utvecklingsbar back. (21.22)

Vi följer SIK och SIS
– båda lagen förlorade
20.14: SIK föll med 8–9 efter förlängning
19.29: Rydaholm vann med hela 10–4 mot SIS
19.11: Med tio minuter kvar leder Rydaholm med 8–4 mot SIS
18.57: SIK leder med 6–5. I Rydaholm har hemmalaget vänt till ledning över SIS. Det står 6–4
18.31: SIK leder efter två perioder med 5–4.
18.29: I Rydaholm har SIS vänt 1–3 till ledning med 4–3.
18.11: Rydaholm–SIS står 3–1
17:50: SIK leder nu med 4–2
17.28: I bortamötet mot Willands leder SIK i första perioden med 2–1. Rydaholm leder med 1–0 mot SIS.

SBMK blev bästa klubb
Skillingaryds Badmintonklubb blev klart bästa klubb vid en cup i Tranås och individuellt vann Benjamin Sukurica (bilden) flest matcher. Läs mer. (18.08)
20–0 för SBK
Det är sällan en bowlingmatch slutar med maximala 20–0 men så blev det i Skillingaryds Bowlinghall i dag. Skillingaryd BK vann med 20–0 (6273–5020) mot Vinno. Boris Tencic hade hela 961 och hans råd alldeles före matchen till webbredaktören var: kom ned och titta när vi spelar och det blev också ett kort besök. Över 800 hade även Andreas Josefsson med 881, Mats Roskvist 855, Thomas Wilsson 812 och Lars Petersson 804. (16.46)

SSMK-förare visade klassen
SSMK-förarna Andreas Magnusson, Jari Häggman, David Lindström och Pontus Mejving vann sina möten med skåningarna och bidrog stort till att det blev 10-5 till Småland. Det handlade om det årliga mästarmötet. Läs mer. (15.01)

SIS i seriepremiär

I kväll kl. 17.00 är det seriepremiär för SIS i ishockeyns division 3. SIS möter Rydaholm borta. Vi hoppas komma med direktrapportering här. Se laguppställning med mera hos www.sis.nu. (12.18)
BOWLING
Division 2 Damer 13:30
SIS–Venus
12–8
Division 3 herr 10:00
Skillingaryd-Vinno
20–0
FOTBOLL
Allsvenskan 15:00
GAIS–Malmö FF
2–2
Ljungskile–Halmstad
0–3
Superettan 14:00
Örgryte–Väsby
3–0
Falkenberg–Häcken
2–2
Åtvidaberg–BP
0–2
Landskrona–Assyriska
0–3
Mjällby–Qviding
1–1
Limhamn Bunkeflo–Sirius
1–1
Ängelholm–J-Södra
6–0
Degerfors–Enköping
4–0
HANDBOLL
Allsvenskan 16:15–17:00
Anderstorp–Cyrus
36–30
Aranäs–Warta
25–27
INNEBANDY
Div 3 dam 11:45–16:00
Huskvarna–Skillingaryd
3–1
Månsarp–Forserum
6–3
Superligan 15:00–18:00
Jönköping–Täby
4–12
Västerås–Pixbo
7–8
Balrog–Falun
3-2 fl
Div 2 15:00–18:00
Palmstaden–CL98
5–6
Willand–Skillingaryd 17.00
9–8 fl
Carlshamn–Förslöv
11–8
ISHOCKEY
Allsvenskan 16:00
Troja–Nybro
4–1
Malmö–AIK
3–1
Borås–Mariestad
3–2 str
Oskarshamn–Huddinge
6–4
Sundsvall–Växjö Lakers
6–5 fl
Div 1 16:00
Tranås–Vita Hästen
2–3
Gislaved–Skövde
1–5
Karlskrona–Tingsryd
2–5
Helsingborg–Pantern
1–6
Olofström–Kungälv
3–4
Ulricehamn–Kristianstad
1–5
Div 2 B 17:00
Boro/VHC–Finspång
4–5
Dalen–Vimmerby
5–6
Lidköping–Nässjö
4–7
Linköping–Skara
4–2
Motala–Nittorp
2–8
Div 2 C 17:00 –19:00
Alvesta–Osby
6–0
Jonstorp–Mörrum
1–3
Kallinge/Ronneby–Värnamo
3–1
Halmstad–Limhamn
1–4
Div 3 17:00
Wettern–Westbo Hockey
8–0
Kalmar–Make Believes
3–3
Lenhovda–Eksjö
17–1
Rydaholm–SIS
10–4
Åseda–HA 74
9–1
U10 11:30 träningsmatch  
SIS–Gislaved www.sis.nu
5–7
U11 1130
SIS–Rydaholm
  Rydaholm har dragit sig ur serien
U15 12:00
Lenhovda–SIS www.sis.nu
1-16
J18 1400
SIS–Värnamo www.sis.nu
3–7
   
(13.33, 14.11, 14.53, 15.03, 16.32, 16.41, 17.50, 18.23, 18.55, 19.29, 19.50, 20.00, 20.16, 21.07, 21.17)
Lördag 18 oktober
Frölunda spöade HV
Frölunda vann överraskande lätt mot ett för dagen ganska blek HV 71. Matchen slutade 5–3. Målen för HV gjordes av notoriska poängplockarna Johan Davidsson och Jukka Voutilainen samt nye Nicholas Angell som därmed nätat två matcher i rad . Noteras kan att HV vid underläge 2–5 med åtta minuter kvar tog ut Stefan Liv för att chansa framåt. HV pressade också enormt i den sista perioden då man vann skotten med hela 22–1. (18.44)

Pillo inte med i dag
När Southampton i engelska Championship i dag tar emot Watford blir det utan Michael ”Pillo” Svensson. Han är fortfarande skadad men troligen gör han comeback i nästa vecka. (13.54)

Forsheda föll dubbelt

17.09: Forsheda föll även mot Full House. Det blev 5–15 (5993–6219). Lars Johansson var bäst i FBK med 800.
13.45: Forsheda BK föll med 7–12 (6286–6789) borta mot Göta i Sydallsvenskan i bowling 6789–6286. Lars Johansson var femma i Forsheda med 784.
BOWLING
Sydallsvenskan 10:20–14:20
Göta–Forsheda
12–7
Full House–Forsheda
15–5
FOTBOLL
Damallsvenskan 14:00
Djurgården–Umeå Södra
2–0
Umeå IK–Bälinge
11–1
Malmö–Kristianstad
2–1
Göteborg–AIK
4–0
Hammarby–Linköping
0–5
KIF Örebro–Sunnanå
0–3
Allsvenskan 14:00–16:00
AIK–IFK Norrköping
2–0
Kalmar FF–IFK Göteborg
0–1
Div 1 Södra 15:00
IFK Värnamo–V Frölunda
0–0
Husqvarna FF–IFK Malmö
5–0
Trollhättan–Carlstad
0–1
Skövde–Skärhamn
2–1
Malmö Anadolu–Norrby
4–1
Torslanda–Motala
1–3
Lindome–Öster
1–0
Kval div 2 herrar 15:00
Ljungby–Tibro
4–1
Kval till div 4 Elit 14:00
Hovmantorp–Gnosjö
1–2
Virestad–Madesjö
1–3
England Championship 16:00  
Southampton–Watford
0–3
HANDBOLL
Allsvenskan 14:30–16:00
Malmö–Västerås
40–26
Stavsten–IFK Kristianstad
27–28
Önnered–Helsingborg
26–30
Hallby–Heid
34–29
INNEBANDY
Superligan 16:00
Järfälla–Mullsjö
6–4
Div 2 15:00
Halmstad–Malmö
5–8
Gnosjö–Engelholm
9–7
ISHOCKEY
Elitserien 16:00–18:30
Rögle–Timrå
5–1
Djurgården–Linköping
3–1
Södertälje–MODO
2–3 fl
Färjestad–Brynäs
5–1
Frölunda–HV 71
5–3
Skellefteå–Luleå
4–1
U14 1200
SIS–Boro/VHC www.sis.nu
4–0
U12 16:00
Boro/VHC–SIS www.sis.nu
1–14
(14.26, 14.58, 15.35, 16.25, 17.06, 17.28, 17.34, 17.49, 18.06, 18,29, 18.44, 19.00, 19.49, 20.11, 20.38, 20.41)
Fredag 17 oktober
Storspel av SBK
Vi har nu fått resultatet för Skillingaryds BK i helgens match mot Eksjö. Det blev seger med hela 17–3 (6228–5623) och fin slagning av nästan alla i laget. SBK: Andreas Josefsson 882, Peter Johansson 842, Thomas Wilsson 841, Christer Peterson 809, Mats Roskvist 806. (21.49)

Pelle missade med ett slag
18.21: Pelle Edberg gick på 71 (-1) och fick totalt 145 (+1). Han var ett slag från att nå finalspelet.
17.40: Efter 15 hål har Pelle nu -1 och totalt +1. Två par och en birdie på de tre avslutande hålen räcker till finalspel
17.02: Pelle gjorde en eagle på hål tolv och har i dag par (totalt +2). Han måste ned två slag för att nå finalrundorna
16.23: Pelle ligger fortfarande på totalt +4. Han måste ned 3–4 slag för att nå finalrundorna.
15.15: Pelle Edberg har fått en tuff inledning med +2 efter fem hål och totalt +4. Han måste ned flera slag för att nå helgens finalspel.
15.13: Patrik gick på par (72) och har totalt par (144), vilket räcker till finalspel.
14.10: Pelle inledde med par på dagens första hål. Patrik gjorde på det senaste slaget en dubbelbogey och har efter 14 hål +1.
13.32: Patrik ligger efter elva hål fortfarande på -1
12.00: Patrik har efter fem hål i dag -1 och totalt -1
Europatouren i golf i Portugal fortsätter med andra dagens spel. Patrik Sjöland går ut kl. 10.20 och Pelle Edberg kl. 13.30. (10.24)

Edström till Alvesta

Alexander Edström med rötterna i Skillingaryds IS har den här säsongen lämnat Troja. Han spelar i stället i hårdsatsande Alvesta i division 2 men är egentligen bara utlånad. (07.54)
HANDBOLL  
Div 3 dam 19:30
Cyrus–Vaggeryd
32–6
Elitserien 19:00
Lugi–Trelleborg
30–25
Allsvenskan 19:00
Hästö–IFK Karlskrona
31–16
ISHOCKEY
Allsvenskan
Bofors–Malmö
3–5
AIK–Almtuna
3–1
Björklöven–Växjö Lakers
3–0
Mora–Västerås
5–4 str
Mariestad–Oskarshamn
0–6
Huddinge–Leksand
5–6 str
Div 2 C 19:00
Tyringe–Hässleholm
2–3
J18 18:30
Nybro–SIS
7–2
   
(19.06, 19.24, 19.46, 20.27, 21.17, 21.25, 21.37, 21.43, 21.50, 21.58)
Torsdag 16 oktober
Tedenby i landslaget
Mattias Tedenby med rötterna i Värnamo och numera utlånad från HV 71 till Oskarshamn, får åter dra på sig landslagströjan. Han är uttagen i det svenska J20-landslaget i en fyrnationersturnering i Uppsala. HV har för övrigt många spelare i landslagen för J18 och J20, bara Djurgården har lika många. (22.42)

HV avgjorde i förlängningen
HV 71 besegrade Timrå med 2–1 men först efter förlängning. HV kvitterade i början av tredje perioden genom nye Kris Beech. I förlängningen gjorde nye Nicholas Angell 2–1. (21.19)

IFK-damerna missade
IFK Värnamos damer missade chansen att gå upp i division 1. I den direkt avgörande matchen i kväll ledde IFK med 1-0 mot halländska Tölö och det skulle räckla. I slutminuterna kvitterade Tölö och det blev straffar där Tölö visade sig vara bäst. Därmed får IFK även nästa år spela i tvåan. (21.05)

Samuel Adjei i landslaget
Samuel Adjei från Hok spelar numera fotboll i J-Södra och han så pass bra att han är uttagen i den svenska EM-truppen för P92. (19.28)

Nya spelare hos SIS

Läs mer här. (17.45)

Bowling och varpa
för WIK:s bandylag
DM i Vetlanda i bandy är inställt på grund av isbrist. Det blir därmed inget möte mellan jätten Goliat, Vetlanda BK och knatten David, Waggeryds IK.
– Vi i WIK kommer dock att genomföra vårt tilltänka träningsläger i helgen,
fredag-söndag, som inleds med två ispass i Sävsjö ishall under fredagen.
Därefter reser vi mot Vetlanda där vi ska bo fram till söndag. Här blir det
bland annat upplevelser i form av gokart, bowling, WIK-mästerskap i varpa,
teori samt fyspass, berättar tränaren Leif Hedberg. (13.34)

Pelle Edberg gick på +2

19.57: Patrik gick på 71 (-1)
17.34: Patrik Sjöland spelar bra. Efter nio hål har han -2
13.57: Pelle Edberg hade ingen lyckad dag i Portugal. Han gick första dagen på 74 slag (+2). Han lär hamna långt ned i resultatlistan
13.18: Efter 15 hål har Pelle fortfarande +2
12.22 Efter elva hål har Pelle fortfarande +2
10.52: Efter sex hål har Pelle tappat till +2
10.13: Pelle har +1 efter tre hål.
Europatouren i Portugal
Pelle Edberg går ut 09.10 och Patrik Sjöland 14.40
FOTBOLL  
Kval div 1 damer 19:00  
IFK Värnamo–Tölö
1–2 str
HANDBOLL
Världscupen damer 18:00
Norge–Sverige
25–13
INNEBANDY
Superligan 19:00
Balrog–Warberg
6–3
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Luleå–Södertälje
6–2
MODO–Frölunda
3–2
Brynäs–Skellefteå
5–1
Djurgården–Rögle
2–1 fl
Linköping–Färjestad
4–0
HV 71–Timrå
2–1 fl
 
(18.15, 18.32, 18.47, 19.20, 19.30, 19.45, 20.01, 20.26, 20.47, 21.07, 21.17, 21.21)
Onsdag 15 oktober
FOTBOLL  
Svenska Cupen, damer 19:00  
Bälinge–Djurgården
0–4
HANDBOLL
Världscupen damer 16:00
Sverige–Rumänien
29–24
Elitserien 19:00–19:10
Sävehof–Redbergslid
35–26
Hammarby–Drott
30–23
INNEBANDY
Superligan 19:00
Dalen–Umeå
8–7 fl
Div 2 20:00
Åstorp–Södra Dal
12–1
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Leksand–Mariestad
10–1
Almtuna–Bofors
4–0
Västerås–Björklöven
3–2
Borås–Mora
4–7
Malmö–Huddinge
2–3
Växjö Lakers–Troja
3–0
Div 1 19:00
Munkfors–Tranås
4–1
Olofström–Pantern
3–2 fl
Helsingborg–Tingsryd
0–5
Karlskrona–Skövde
1–2
Gislaved–Ulricehamn
5–3
Kungälv–Kristianstad
6–3
Försäsongsmatch 19:00
Dalen–Alingsås
2–2
 
(16.53, 17.22, 18.00, 19.14, 19.34, 20.16, 20.37, 21.00, 21.11, 21.28, 21.56, 22.08)
Tisdag 14 oktober
HV föll med 2–4
HV 71 föll med 2–4 borta mot Färjesstad efter mål av Andreas Falk och Jukka Voutilainen. Det var en jämn match men hemmalaget var något vassare. (21.26)
FOTBOLL
Womens Cup 19:00
Bardolino–Umeå IK
0–4
HANDBOLL
Världscupen damer 16:00
Sverige–Tyskland
27–28
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Rögle–Linköping
3–2
MODO–Luleå
3–2 fl
Färjestad–HV 71
4–2
Allsvenskan 19:00  
Nybro–AIK
3–2
(19.13, 19.35, 20.07, 20.32, 20.56, 21.21)
Måndag 13 oktober
Wadsell vann i golf
Läs mer här. (21.56)

Magnus i krock med dansk
Läs mer här. (21.36)

Plätt vann WIK-Milen

Se alla resultat, rätta svar med mera här. (21.06)

J-Södra fick bara oavgjort
J-Södra tappade två gånger lednignen mot Sirius i en match i Superettan i fotboill. Därmed är Södras chans att undvika kvalspel minimal. (21.10)
FOTBOLL
Superettan 19:00
Sirius–Jönköpings Södra
2–2
Väsby–Limhamn Bunkeflo
1–1
Häcken–Mjällby
3–2
Landskrona–Ängelholm
1–2
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Trelleborg–Alingsås
21–25
Redbergslid–Lugi
26–28
INNEBANDY
Superligan 19:10
Falun–Jönköping
4–3
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Frölunda–Brynäs
1–1 fl
Södertälje–Djurgården
2–4
Timrå–Skellefteå
3–2 fl
(19.07, 19.52, 20.06, 20.19, 20.27, 20.34, 20.38. 20.54, 21.02, 21.26)
Söndag 12 oktober
WIK möter elitlag
Läs mer. (18.27)

WIK-referat
Vi har fått referat från en turnering i rinkbandy. Läs mer. (18.26)

Krasch i Magnus lopp
I dag har superkartföraren Magnus Jonasson kört race två i Tyskland. Någon placering blev det inte då det blev en mindre ”krasch” på banan. Det blev skador på bilen som får fixas till nästa säsong men föraren klarade sig oskadd. Teamet kommer till Sverige under måndag eftermiddag. (18.08)

Edvin Krantz segrade
Läs mer om veckofinalen på Götaström. (17.52)

Emil tog silver
Vid gårdagens brottningstävling i Hallsberg tog Emil Pettersson, Skillingaryd silver i Knattar 35 kg (8–11 år). Emil förlorade i finalen med en poäng i tredje och sista perioden (3x2 minuter med 30 sekunders paus). Emil tävlar för Huskvarna AIK. (17.24)

Fick 10.550 euro
Tack vare placeringarna 21 fick Pelle Edberg och Patrik Sjöland vardera en prischeck på 10.550 euro. (19.37)
17.03: Både Pelle och Patrik gick i dag på 69 (-2) och båda fick totalt 278 (-6). De delar just nu plats 21
15.55: Både Pelle och Patrik har efter 17 hål -2 och totalt -6
15.32: Både Pelle och Patrik ligger på -2 och totalt -6 med tre hål kvar.
14.51: Nu är det omvänt, Patrik har -2 (13 hål) och Pelle -1 (12 hål)
14.10: Pelle har kommit igång ordentligt och har efter nio hål -2 och totalt -6. Patrik har efter tio hål -1 och totalt -5.
12.34: Pelle har +1 efter tre hål och Patrik par efter fyra hål.
12.12: Både Pelle och Patrik har +1 i dag. De har spelat ett respektive två hål.
Europatouren i Madrid fortsätter med fjärde och sista dagens spel. Pelle Edberg, Hook går ut kl. 11.35 och Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved kl. 11.25. Vi följer deras spel lite då och då

Magnus som nummer 19 i Tyskland

Superkartföraren Magnus Jonasson från Värnamo och Skillingaryd tävlar i helgen i Tyskland.
– Då var första dagens race klart och det har gått bra. Jag startade som 37:e bil av 45 totalt statande. Efter ett hårt race var jag på plats 19 vid målgång. På morgonens kval var banan blöt och hal men till Race 1 hade banan torkat upp och solen tittade fram – Jag är nöjd efter dagens race  nu är det bara att ladda om till söndagens race, berättar Magnus. (06.50)
BOWLING
Division 2 Damer 10:00–14:20
Eksjö–SIS
12–8
Båken B–SIS
4–16
FOTBOLL
Damallsvenskan 15:00–16:00
Bälinge–Malmö
0–3
Kristianstad–Göteborg
3–2
Sunnanå–Djurgården
1–0
Kval till div 1 dam 16:00  
Halmia–IFK Värnamo
1–0
Superettan 16:00
Assyriska–Falkenberg
1–1
Enköping–Åtvidaberg
1–2
Brommapojkarna–Örgryte
1–0
Qviding–Degerfors
2–1
Div 1 Södra15:00–17:00
Motala–Malmö Anadolu
1–2
IFK Malmö–IFK Värnamo
3–1
Norrby– Trollhättan
3–2
HANDBOLL
Div 3 dam 18:00
Vaggeryd-Mullsjö
20–8
Elitserien 17:00
Guif–Skövde
33–25
Allsvenskan 16:15
Heid–Aranäs
34–25
Div 4 16:00
Hulingen–Vaggeryd
41–11
INNEBANDY
Europacupen damer final 12:00
Balrog–Iksu
2–3 fl
Europacupen herrar brons
Helsinki–Warberg
7–6
Europacupen herrar final 15:00
Wiler-Ersigen–AIK
2–5
Div 3 dam 15:00
Forsheda–Nässjö
9–2
Superligan 16:00–17:00
Helsingborg–Pixbo
1–7
Storvreta–Dalen
3–4
Täby–Västerås
9–1
Umeå–Mullsjö
9–11
Div 2 15:00
Malmö–Willand
9–8
ISHOCKEY
Allsvenskan 16:00
Huddinge–Almtuna
1–3
Troja–AIK
3–2
Malmö–Västerås
6–1
Björklöven–Leksand
0–2
Sundsvall–Borås
4–1
Div 1 16:00
Tranås–Skåre
3–0
Ulricehamn–Karlskrona
1–4
Skövde–Helsingborg
8–3
Tingsryd–Olofström
4–1
Pantern–Kungälv
2–1
Kristianstad–Gislaved
5–1
U15 12:00
SIS–Tingsryd www.sis.nu
8–3
J18 15:00
SIS–Diö www.sis.nu
3–2
Försäsongsmatch  
HA 74–Åseda
0–1
Värnamo–Boro
4–2
(11.35, 14.47, 15.36, 15.55, 17.07, 17.15, 18.00, 18.42, 19.02, 19.08, 20.40,
Lördag 11 oktober
Referat SIK-Halmstad
Vi har nu kompletterat matchfakta med referat. Det handlar om SIK:s seger över Halmstad. Läs mer. (20.08)

HV vann med 3–2
HV 71 hade det tufft mot Rögle men kunde efter förlängning vinna med 3–2. (1–2, 1–0, 0–0, 1–0). Målskyttar var David Petrasek, Pasi Puistola och Jukka Voutilainen. (19.24)

WIK spelade rinkbandycup

I Landsbro spelades sent i går Gevalia Rinkbandycup. Målilla vann på åtta poäng följd av Öjaby sex, Nävelsjö fyra, Skirö två och Waggeryd noll poäng.
Matcherna: Öjaby–Nävelsjö 9–2, Skirö–Målilla 3–7, Waggeryd–Öjaby 1–4, Nävelsjö–Skirö 7–1, Målilla–Waggeryd 5–3, Öjaby–Skirö 5–3, Waggeryd– Nävelsjö 2–6, Öjaby–Målilla 5–6, Skirö–Waggeryd 4–2, Nävelsjo– Målilla 2–3. (19.21)

Pelle Edberg
spelade strålande

16.10: Patrik gick på 70 (-1) och har liksom Pelle -4 på delad plats 25.
13.57 Pelle avslutade strålande och gick i dag på 67 -4) och har totalt -4. Patrik har efter nio hål -1 och totalt -4.
13.03: Pelle har efter 14 hål fina -3 och totalt -3. Patrik har efter sex hål par och totalt även han -3
11.56: Pelle har efter nio hål -1. patrik har efter tre hål par
10.53: Pelle ligger efter fem av dagens hål på par.
Europatouren i Madrid fortsätter med tredje dagen spel. Pelle Edberg, Hook går ut kl. 09.20 och Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved kl. 11.20. Vi följer deras spel lite då och då
BOWLING
Sydallsvenskan 15:00
Forsheda–Kinna
13–7
Division 3 herr 14:30
Skillingaryd–Eksjö F
17–3
FOTBOLL
Womens Cup 15:00  
Umeå IK–Alma
6–0
Herrar A 20:00 TV8
Sverige–Portugal
0–0
Damallsvenskan 15:00–16:00
AIK–Hammarby
1–1
Linköping–Örebro
1–0
Div 1 Södra 15:00–16:00
Öster–Torslanda
1–2
Carlstad–Husqvarna FF
2–0
Skärhamn–Lindome
2–1
V Frölunda–Skövde
1–1
Kval till div 3 14:00  
Emmaboda–Gislaveds IS
1–3
  GIS vidare med totalt 4–3. 3–1 i dag kom i 95:e minuen när alla väntade på förlängning
Kval till div 4 Elit 14:00–15:00
Madesjö–Hovmantorp
2–2
Virestad–Gnosjö
0–3
Kval till div 4 14:00
Jat–Ekhagen
2–3
  Ekhagen får spela div 4 tack var fler mål på bortaplan
HANDBOLL
 
Champ.League 17:45  
Celje–Hammarby
35–22
Elitserien 15:00
 
Tumba–IFK Ystad
26–24
Allsvenskan 15:00–16:00
WartaHästö
27–34
IFK Karlskrona–Stavsten
19–31
Västerås–Hallby
30–30
Cyrus–Malmö
17–31
INNEBANDY  
Europacupen damer 16:30–19:00
Dietlikon–Iksu (semi)
0–5
Balrog–Dekanka (semi)
7–2
Europacupen herrar 19:30
AIK-Warberg (semi)
5–3
Div 3 dam 12:00–17:30
Forserum–Westbo
10–3
Husar–Huskvarna
2–3
Gnosjö–Månsarp
2–9
Div 2 14:00–15:00  
Södra Dal–Carlshamn
6–6
Skillingaryd–Halmstad
7–6 fl
  Matchfakta här  
CL98–Gnosjö
6–6
ISHOCKEY
Elitserien 16:00–18:30
Skellefteå–MODO
4–2
Brynäs–Södertälje
1–0
Djurgården–Frölunda
1–5
HV 71–Rögle
3–2 fl
Timrå–Färjestad
4–6
U11 12:30  
Gislaved–SIS
4–6
12:00  
SIS U12–Dalen www.sis.nu
8–6
Västervik–SIS U14 www.sis.nu
6–4
Cupspel U15 i Tibro  
SIS–HV 71 (fredag)
0–4
Tibro–SIS (fredag)
1–2
Kållered–SIS (fredag)
1–1
SIS–DE Hockey
0–3
Göteborg–SIS
2–1
(15.23, 15.34, 15.58, 16.17, 16.26, 16.56, 17.00, 17.23, 17.28, 19.10, 19.31, 20.09, 20.49, 21.32, 21.52)
Fredag 10 oktober
Tedenby lämnar HV 71
Mattias Tedenby lämnar tillfälligt HV 71 för spel i Oskarshamn:
– Både vi och Mattias känner att han behöver få mer speltid. Oskarshamn är beredd att ge honom den här möjligheten. Vi har samarbetat med Oskarshamn tidigare, dit bland annat Martin Thörnberg och Johan Halvardsson varit utlånade, säger Fredrik Stillman, sportchef i HV71. (19.30)


Pelle gick vidare
GOLF  
Europatouren Madrid  
18.33: Pelle avslutade med en birdie och det räckte därmed precis till att nå helgens finalspel. Han fick i dag 70 och totalt 142 (par).
18.02 Patrik gick på 69 och har totalt 139 (-3). Pelle har tre hål kvar och har totalt +1. Han måste göra två par och en birdie på de återstående hålen för att nå finalspelet.
17.06: Patrik ligger efter 14 hål kvar på totalt -3. Pelle ligger efter tolv hål på totalt +2 och måste ned två slag för att nå finalrundorna.
16.10: Patrik har efter elva hål -2 och totalt -3. Han har god marginal till att få spela vidare efter dagens runda. Pelle ligger efter nio hål på par och totalt +1. Han ligger alldeles utanför gränsen för fortsatt spel.
14.51: Pelle har efter tre hål i dag +1 och totalt +2. Patrik spelar bättre. Han har efter sex hål -2 och totalt -3
Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved går ut kl. 13.10 och Pelle Edberg, Hook kl. 13.50. Vi följer deras spel lite då och då
INNEBANDY
Europacupen Damer 10:00–16:00
IKSU–Rubene
11–3
Classic–Balrog
2–6
Div 3 dam 19:45
Bodafors–Sävsjö
1–5
Europacupen herrar 13:30–16:30
AIK–Latvijas Avize
6–0
Warberg–Helsinki
4–7
Div 2 20:00
Engelholm–Palmstaden
4–9
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Sundsvall–Leksand
1–10
Mariestad–Malmö
5–6 str
Bofors–Nybro
4–3 str
Växjö Lakers–Västerås
6–3
Mora–Oskarshamn
3–4
Björklöven–Borås
3–2
Div 1 19:00
Örebro–Tranås
4–2
Kungälv–Tingsryd
2–3 str
Olofström–Skövde
4–5 str
Helsingborg–Ulricehamn
4–2
Gislaved–Karlskrona
4–3
Pantern–Kristianstad
8–3
Försäsongsmatcher  
Lenhovda–Diö
5–5
   
(14.51, 16.10, 17.06, 18.02, 18.33, 19.17, 19.30, 20.21, 20.45, 21.01, 21.17, 21.36, 21.40, 21.53)
Torsdag 9 oktober
SIS i TV4
I dag har TV4 haft ett fint inslag från Movalla med SIS Björnligan –Tre Kronors Hockeyskola. (21.35)

Femetta för HV 71
Efter 41 sekunder spel gjorde Magnus Wernblom 1–0 för Modo mot HV71. Men sedan var det roliga slut för hemmalaget. HV vann med klara 5–1 2–1, 1–0, 2–0). Målen gjordes av Teemu Laine, Daniel Grillfors, Martin Thörnberg, David Petrasek och Björn Melin. (21.24)
GOLF  
Europatouren Madrid  
14.19: Pelle fick 72 (+1)
13.26: Patrik spelade upp sig och fick totalt 70 (-1). Pelle har efter 14 hål par
12.10: Pelle har fina -2 efter nio hål medan Patrik efter 13 hål har +1
10.24: Pelle har inlett med par på första hålet. Patrik har efter fyra hål +3.
Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved går ut kl. 08.50 och Pelle Edberg, Hook kl. 09.30. Vi följer deras spel lite då och då
FOTBOLL  
Womens Cup 19:00  
Umeå IK–Valur Reykjavik
5–1
INNEBANDY
Div 2 19:30
Förslöv–Åstorp/Kvidinge
4–5 fl
Europacupen dam 13:30–16:00
Balrog–Rubene
8–3
IKSU–SC Classic
5–1
Europacupen herr 13:30–16:30
AIK–Tatran Stresovice
4–3
Warberg–Tapanilan Erä
4–3
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Luleå–Frölunda
8–2
Skellefteå–Brynäs
5–2
MODO–HV 71
1–5
Rögle–Djurgården
3–3
Södertälje–Timrå
5–2
Färjestad–Linköping
0–3
Försäsongsmatcher 19:00
Åseda–Nässjö
4–3
(14.20, 14.42, 15.13, 15.37, 19.06, 20.15, 20.34, 21.01, 21.12, 21.17, 21.25, 21.38)
Onsdag 8 oktober
Tedenby målskytt för HV
HV 71 vann enkelt den första matchen i Champions League. Bern besegrades hemma med 6–2 (1–0, 2–0, 3–2) inför 6.903 åskådare. Mattias Tedenby var tillbaka efter sjukdom och killen från Värnamo gjorde ett mål. Övriga gjordes av Teemu Laine 2 samt Martin Thörnberg, Johan Lindström och Björn Melin. (22.02)

DM i konståkning

Distriktsmästerskapen i konståkning avgörs i Aplarinken i Värnamo 18–19 oktober. (19.57)
FOTBOLL
Svenska Cupen, damer 19:00
Göteborg–Malmö
3–2 fl
Superettan 19:00
Degerfors–Mjällby
0–1
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Drott–Lindesberg
29–22
Ystad–Hammarby
31–29
INNEBANDY  
Europacupen dam 16:00
Balrog–IKSU
6–2
Europacupen herr 13:30–19:30
Sarpsborg–Warberg
5–14
Wiler-Ersigen–AIK
3–5
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Leksand–Mora
5–3
Malmö–Sundsvall
1–2
Almtuna–Mariestad
6–2
Nybro–Huddinge
7–6 str
AIK–Bofors
2–0
Västerås–Troja
5–1
Borås–Växjö Lakers
4–5
Oskarshamn–Björklöven
2–3
Div 1 19:00
Tranås–Lindlöven
6–2
Gislaved–Helsingborg
3–4
Ulricehamn–Olofström
3–4 fl
Skövde–Kungälv
4–2
Tingsryd–Pantern
3–2 str
Kristianstad–Karlskrona
4–3 fl
Champions League 19:30
HV71–Bern
6–2
Slavia Prag–Linköping
4–2
Försäsongsmatch 19:00
Dalen–Värnamo
5–3
Boro–Vimmerby
3–6
(19.52, 19.55, 20.18, 20.54, 21.06, 21.18, 21.30, 21.36, 21.44, 21.55)
Tisdag 7 oktober
FOTBOLL
Superettan 19:00
Falkenberg–Landskrona
2–1
Örgryte–Enköping
4–2
ISHOCKEY
Elitserien
Djurgården–Timrå
2–1
(20.00, 21.25)
Måndag 6 oktober
Sagolik upphämtning
Mullsjö lyckades i superligan i innebandy med en sagolik upphämtning. Det stod 1–5 hemma mot Pixbo med knappt två minuter kvar av matchen. Mullsjö gjorde då fyra mål på 77 sekunder. Förlängningen blev sedan mållös och därmed slutade matchen 5–5. (21.23)

J-Södra fölll mot Väsby
J-Södra har det motigt i Superettan i fotboll. I kväll blev det 0–1 hemma mot Väsby. Chansen att hänga kvar utan att slippa kvalspel är nu ganska liten. (21.06)

Frisk var bäst
Seniorerna på Götaström har tävlat i dag. Läs mer. (18.29)

SIK värvar
Skillingaryds IK lånar Richard Fernström 25, från superligalaget Mullsjö AIS den kommande månaden. Målet är att Richard ska hitta tillbaka till storformen under den månad han är uthyrd till SIK.
– Vi har problem med skador i en redan tunn trupp. Det blir perfekt att låna Fernström en månad i väntan på att vår egen poängmaskin Rickard Mattsson ska bli spelklar och återställd från sin knäskada, säger SIS-tränaren Andreas Runnö. (14.34)

Magnus till Tyskland

Superkartföraren Magnus Jonasson ska tävla i Tyskland. Läs mer. (09.34)
FOTBOLL
Damallsvenskan 19:00
Örebro–Umeå Södra
3–1
Allsvenskan 19:00–20:00
IFK Norrköping–GAIS
0–1
Malmö FF–Örebro
3–1
IFK Göteborg–Hammarby
2–0
Superettan 19:00
J-Södra–Väsby
0–1
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Drott–Ystads IF
22–25
INNEBANDY
Superligan 19:00
Mullsjö–Pixbo
5–5
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Linköping–Luleå
4–1
(19.20, 19.35, 20.14, 20.19, 20.48, 21.00, 21.30, 21.55, 21.59)
Söndag 5 oktober
HK Vaggeryd
i seriepremiär

Vi har lagt in referat från damernas och herrarnas premiär. Läs mer. (21.46)

Släkten är värst...
I dag hade nog allsvenskans skytteligeledare Patrik Ingelsten i Kalmar FF räknat med seger borta mot Trelleborg och ett närmast klart SM-guld. Men Patrik med rötterna i Hillerstorps GoIF fick se en gammal klubbkomis avgöra. Magnus Andersson, även han uppvuxen i Hilerstorp, gjorde avgörande 2–1 för sin nuvarande klubb Trelleborg. (17.50)

David i Lettland

David Lindström har i dag tävlat i Lettland. Läs mer. (17.09)

200 sprang i dag
Det har varit orientering i Skilingaryd i dag. Läs mer. (16.42)

Reportage HV-DIF
Se text och många bilder här. (11.25)

Rapport från SIK-segern
Läs mer här. (09.22)
FOTBOLL  
Damallsvenskan 13:00–16:00
Sunnanå–Linköping
2–2
Malmö–AIK
1–0
Djurgården–Bälinge
6–0
Umeå IK–Kristianstad
   Umeå har vunnit SM
8–0
Allsvenskan 15:00
Trelleborg–Kalmar FF
2–1
Halmstad–AIK
2–1
Djurgården–Sundsvall
3–1
Superettan 16:00
Mjällby–Assyriska
1–1
Div 1 Södra 15:00–16:00
IFK Värnamo–Carlstad
2–1
Norrby–Motala
1–1
Kval till div 4 15:00
Ekhagen–Jat
0–1
HANDBOLL
Elitserien 17:00–18:00
Sävehof–Tumba
29–32
Lindesberg–Skövde
23–32
Div 3 dam 13:30
Anderstorp–Vaggeryd
30–12
Allsvenskan 16:15–17:00
Anderstorp–Kristianstad
31–34
Malmö–Hallby
39–28
Cyrus–Helsingborg
25–33
Önnered–IFK Karlskrona
37–13
Aranäs–Västerås
33–22
Div 4 18:45
Vaggeryd–Sävsjö
23–17
INNEBANDY
Div 3 dam 13:30–16:00
Huskvarna–Forserum
3–1
Månsarp–Forsheda
11–1
Superligan 15:00–17:00
Västerås–Umeå
6–7
Warberg–Falun
7–2
Balrog–Helsingborg
5–4
Täby–Järfälla
7–1
Div 2 15:00
Halmstad–CL98
4–6
ISHOCKEY
Elitserien 16:00
Frölunda–Skellefteå
2–1
Allsvenskan 16:00
Växjö Lakers–Malmö
2–1 strl
Björklöven–Almtuna
1–4
Huddinge–AIK
1–2
Div 1 16:00
Mjölby–Tranås
4–8
Pantern–Skövde
1–2 str
Kungälv–Ulricehamn
5–2
Olofström–Gislaved
7–2
Helsingborg–Karlskrona
3–2
Tingsryd–Kristianstad
5–2
Försäsongsmatcher 17:00
Boro–Dalen
5–4
Kalmar–Lenhovda
3–3
Eksjö–Virserum (i går)
2–9
Virserum–Valdemarksvik
13–1
Veddige–SIS (www.sis.nu)
4–7
Beckers Cup Movalla 08:00–18:50
Se alla resultat hos www.sis.nu
08.00 SIS–HV71 Blå
1–1
10.50 SIS–Tranås
3–4
12.15 Nässjö–SIS
6–1
14.35 SIS–Bäcken
2–1
18.15 HV71 Vit–SIS
3–3
  Nässjö vann cupen  
(11.46, 13,37, 14.07, 15.02, 15.32, 15.46, 15.58, 16.07, 16.47, 17.04, 17.25, 17.36, 17.57, 18.20, 18.22, 18.42, 19.24, 20.35, 21.27)
Lördag 4 oktober

David i Lettland
David Lindström har i dag tävlat i Lettland. Läs mer. (21.49)

Halldén vann Energicupen
Läs mer här. (21.26)

C-förare från SSMK totalvann rally
Läs mer här. (19.19)

SIK vann mot Åstorp
Skillingaryds IK överraskade och vann borta mot Åstorp med 5–4. Vi kommer med en rapport senare i kväll eller i morgon. Se matchfakta här. (18.57)

Mest bara SIS:are
Om man kikar in på www.sis.nu hittar man på A-hockeyns sida spelartruppen. Av de 25 killarna har hela 20 SIS som moderklubb, fyra HC Dalen och en Malung. (13.20)

Tredje dagen
på St Andrews

18.55: Pelle gick i dag på 74 och har totalt 222 (+6). Patrik gick på 75 och har totalt +7. De ligger på platserna 73 respektive 86. I delad ledning på 210 återfinns svenske Jarmo Sandelin och tysken Martin Kaymer. Båda Pelle och Patrik är nu utslagna.
14.04: Pelle har efter tolv hål fortfarande +1. Patrik har efter sju hål par.
13.04: Pelle har efter åtta hål i dag +1 och totalt +5. Patrik har efter fyra hål par och totalt +4
I dag avgörs tredje dagen av Europatouren i golf på skotska St Andrews. Patrik Sjöland och Pelle Edberg går ut kl. 11.28 respektive 12.01.
FOTBOLL
Damallsvenskan 16:00
Göteborg–Hammarby
3–0
Allsvenskan 16:00
Helsingborg–Elfsborg
2–2
Gefle–Ljungskile
1–1
Superettan 16:00
Åtvidaberg–Qviding
0–2
Ängelholm–Sirius
1–0
Degerfors–Häcken
1–2
Limhamn Bunkeflo–BP
0–3
Div 1 Södra 16:00
Skövde–IFK Malmö
2–0
Trollhättan–Husqvarna
3–0
Lindome–V Frölunda
1–1
Malmö Anadolu–Öster
3–2
Torslanda–Skärhamn
3–1
Div 2 Östra 15:00
Tord–Lindsdal
0–1
Lindö–Ljungby
1–1
Myresjö–Kenty
2–1
Nyköping–Tenhult
4–0
Kval till div 3 15:00
Gislaveds IS–Emmaboda
1–2
Kval till div 3 15:00
IFK Berga–Ryssby
3–2
Kval till elitfyran 14:00
Virestad–Hovmantorp
2–1
Gnosjö–Madesjö
1–1
Championship 18:20  
Coventry–Southampton
4–1
  Michael ”Pillo Svensson spelade inte
HANDBOLL
Champ.League 16:00  
Hammarby–Granitas
31–27
Allsvenskan 15:00–16:00
Stavsten–Warta
33–30
Hästö–Heid
35–32
INNEBANDY
Div 3 dam 14:00–15:00
Sävsjö–Skillingaryd
2–1
Stockaryd–Husar
6–2
Superligan 16:00
Dalen–AIK
1–5
Jönköping–Storvreta
3–4
Div 2 14:00–16:00
Malmö–Carlshamn
3–5
Gnosjö–Södra Dal
6–9
Palmstaden–Förslöv
11–6
Åstorp/Kvidinge–Skillingaryd
4–5
ISHOCKEY
Elitserien 16:00–18:30
Timrå–Rögle
4–5
Södertälje–Luleå
4–3 fl
Färjestad–MODO
1–3
HV 71–Djurgården
3–2
Brynäs–Linköping
2–0
SCA Cup Movalla 08:00–18:50
08:00 SIS–Landskrona
5–1
10:50 SIS–Linköping
2–0
12:15 Dalen–SIS
2–1
14:35 SIS–Gislaved
2–3
18:15 HV71–SIS
0–7
GSK vann cupen närmast före SIS
(16.38, 17.32, 18.32, 18.35, 18.56, 19.23, 20.46, 20.53, 21.25,
Fredag 3 oktober
SSMK-seger i Energicupen?
I morgon avgörs Energicupen i rally. Läs mer. (20.04)

Pelle har 148 slag

18.30: Patrik har liksom Pelle totalt 148 och båda delar plats 90. De får ändå spela i morgon
17.20: Pelle gick i dag på 77 och fick totalt 148 (+4). Patrik har efter 13 hål +2 och totalt +2.
Patrik har efter 13 hål +2 och totalt +2.
12.26: Pelle har efter fem hål +1 och totalt +1
08.41: I dag fortsätter Europatouren i golf på skotska St Andrews. Pelle Edberg och Patrik Sjöland går ut kl. 10.33 respektive 12.23.
HANDBOLL  
Elitserien 19:00–19:30  
Alingsås–Redbergslid
30–26
Lugi–H 43
27–22
IFK Ystad–Guif
22–21
INNEBANDY
Div 3 dam 19:30–20:00
Westbo–Gnosjö
16–2
Nässjö–Bodafors
3–9
Div 2 20:00
Willand–Engelholm
22–7
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00–19:15
Sundsvall–Almtuna
3–2
Mariestad–Nybro
2–1
Troja–Bofors
4–2
Västerås–Borås
6–0
Växjö Lakers–Oskarshamn
2–0
Mora–Malmö
0–1 str
   
(19.23, 19.57, 20.40, 21.02, 21.27, 21.49, 21.57, 22.10, 22.19)
Torsdag 2 oktober
Mer ridresultat
Vi har kompletterat resultaten från klubbmästerskapen hos VSRK. Läs mer. (07.33)

Godkänt av Pelle

18.19: Pelle gick på 71 (-1) i dag och det är godkänt
17.11: Patrik gick på 72 (par). Pelle ligger med fem hål kvar också på par.
16.17: Pelle har efter tio hål fortfarande -1. Patrik ligger på par med ett hål kvar
15.10: Efter sju hål har Pelle -1. patrik har efter 14 hål +1
06.48: I dag inleds Europatouren i golf på skotska St Andrews. Patrik Sjöland och Pelle Edberg går ut kl. 10.33 respektive 12.23.
FOTBOLL  
Uefa-cupen 18:30  
Kalmar FF–Feyenoord
1–2
Allsvenskan 20:30
Djurgården–IFK Norrköping
1–1
HANDBOLL
Allsvenskan 19:00
Västerås–Hästö
30–37
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Luleå–Brynäs
2–4
Skellefteå–Färjestad
3–0
MODO–Timrå
4–3
Rögle–Södertälje
4–1
Linköping–Djurgården
3–2 fl
Träningsmatch 19:00  
Frölunda–Ottawa
1–4
(21.43, 22.24)  
Onsdag 1 oktober
SM-guld till Lejonen
Inför 7.356 åskådare blev Lejonen från Gislaved svensk mästare i speedway. Det blev 57–39 mot Vetlanda och totalt 113–79. Detta trots att Lejonen är nykomling i serien. Poängen för Lejonen togs i kväll av Nicki Pedersen 11, Tomasz Jedrzejak 11, Piotr Swiderski 10, Chris Holder 9, Sebastian Ulamek 8, Ricky Kling 7 och David Ruud 1. Bäst i Vetlanda var Jaroslaw Hampel 13 och Karol Zabik 8. (21.47)
Lejonen från Gislaved har vunnit SM i speedway. Det står klart trots att det återstår fyra heat i matchen mot Vetlanda. (21.01)
FOTBOLL
Damer A 19:00
Sverige–Irland
1–0
HANDBOLL
Elitserien 18:30–19:00
Hammarby–Trelleborg
35–29
Ystads IF–Lindesberg
27–27
Allsvenskan 19:00–19:30
Heid–Stavsten
39–31
Warta–Önnered
20–23
Hallby–Aranäs
27–30
IFK Karlskrona–Anderstorp
30–36
Kristianstad–Cyrus
30–28
Helsingborg–Malmö
17–25
ISHOCKEY
Allsvenskan
Leksand–Växjö Lakers
6–2
Almtuna–Mora
0–1
Nybro–Sundsvall
3–4 fl
AIK–Mariestad
5–0
Bofors–Huddinge
4–2
Borås–Troja
5–2
Oskarshamn–Västerås
3–2
Div 1 19:00
Tranås–Västervik
7–4
Karlskrona–Olofström
2–5
Gislaved–Kungälv
0–4
Ulricehamn–Pantern
1–2
Skövde–Tingsryd
3–4 fl
Kristianstad–Helsingborg
5–1
Försäsongsmatcher 19:00
Boro–Åseda
5–1
Dalen–Skara
3–3
Nittorp–Värnamo
4–4
SPEEDWAY
SM-final 2:2 19:15
Lejonen–Vetlanda
57–39
   
(18.40, 19.11, 19.21, 19.42, 20.02, 20.23, 21.00, 21.27, 21.35, 21.42)
Kommande matcher
OBS! Allt är inte komplett förrän fram till speldagen. Vi fyller på efterhand
Fredag 17 oktober
GOLF  
Europatouren i Portugal
Patrik Sjöland går ut 09.20 och Pelle Edberg 12.30
HANDBOLL  
Div 3 dam 1
Cyrus–Vaggeryd
Elitserien 19:00
Lugi–Trelleborg
Allsvenskan 19:00
Hästö–IFK Karlskrona
ISHOCKEY
Allsvenskan
Huddinge–Leksand
Bofors–Malmö
AIK–Almtuna
Björklöven–Växjö Lakers
Mora–Västerås
Mariestad–Oskarshamn
Div 2 C 19:00
Tyringe–Hässleholm
 
 
Kommande matcher
OBS! Allt är inte komplett förrän fram till speldagen. Vi fyller på efterhand
 


Toppen
Klicka på annonserna!
Här finns det plats
för ditt företag.
Kontakta oss på
070–213 14 66

 

Ny konsert
med Robert Wells
Den 6 december kommer Robert Wells åter till Skillingaryd och denna gång för en julkonsert i ny tappning. Biljetterna släpps på lördag. Läs mer.

 

Läs allt om Hund-SM för schäfrar härAnvänd sökmotorn
i vänsterspalten
om du söker något


Affärsliv i Skillingaryd
läs mer härIshockeyskolan 2008 finns här


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite från 2007 nedan
Julbilden finns här
Kulturhusens Dag 9/9 13–16

Skillingaryds marknad lördag 6 oktober. Se bilder här


Arkivens Dag 10/11 2007
Gott Nytt 2008
En av de stora händelserna 2008 kommer att bli EM i fotboll i Schweiz och Österrike. Låt oss redan nu känna glädjen av detta arrangemang. Kanske blir det Sverige som får hålla i bucklan...
Vi önskar
en riktigt
Glad Påsk

Gissebilden här

Ny tävling:
Var fanns detta E?

Läs mer och tävla här.
  Tipsa om älgjakten
Vi tar gärna emot tips från vad som händer under denna jakt: 070-213 14 66. Skicka gärna också bilder till: info@skillingaryd.nu
Läs älgreportage här