2–2 (15.58) Johan Davidsson (Voutilainen, Gustafsson) PP
3–2 (06.35) Teemu Laine (Voutilainen, Gustafsson)

DIFSIS:s utsände på läktaren i Kinnarps Arena.
Djurgården föll knappt
mot HV 71 i Jönköping

HV71–Djurgården slutade 3–2 men det var en mycket jämn match i Kinnarps Arena.

Egentligen får man väl säga att HV var minst dåligt; Det var nämligen ingen höjdarmatch.
De fyra första målen i matchen tillkom vid utvisningar och det var först matchens sista, 3–2 för HV som var ett ”vanligt” mål. Fast det var lite av ett slumpmål.

En femma betydde allt
HV är så här långt på säsongen inte i närheten av vad man presterade förra året. Det var enbart förstafemman anförd av Johan Davidsson som spelade bra. Denna femma pressade nog DIF 80–20. I övrigt spel var det DIF som nog hade 60–40.

Nära 3–1
Djurgården gjorde ingen bra match men hade ändå chans på poäng. Det kändes inte bra när HV kvitterade till 2–2 i andra perioden. Djurgården var i det läget närmare både 3–1 och 4–1.

Riktigt skitmål avgjorde
Just den andra perioden var det Djurgården som dominerade stort men sammantaget över 60 minuter var HV nog just ett mål bättre. Synd bara att matchen avgjordes på ett riktigt ”uselt skott”, som Gustaf Wesslau borde lagt beslag på.
Slutet av matchen gick till HV som då ganska lätt kunde håll anstormande Djurgårdare stången.

Godkänt till Ölvestad
Ingen i Durgården var i riktigt gott slag – möjligen med undantag av Jimmie Ölvestad. Ändå känns det som att Djurgården lika väl kunde ha avgjort.
Matchfakta finns längre ned på sidan.
Ett stort tack till Hansen-Icoma AB i Värnamo för matchbiljetter till os tre från DIFSIS.

Per Bunnstad

Andreas Engqvist serverade David Printz pucken och han gav DIF ledningen. Just då lite oväntat med det var spel i fem mot fyra som gav utdelning.
Kamp på mitten, men det var faktiskt inte särskilt tuff hockey.
Andreas Engqvist, 21, i bra position men skottet går utanför.
HV-spelaren Mikko Luoma försökte men DIF-spelarna var säkra med näramst 44 Nicklas Danielsson.
Stillastående DIF-spelare när 76 Johan Davidsson trycker in 2–2. Djurgården hade annars före målet flera fina möjligheter att öka på sin ledning.
Veteranen Niklas Anger frestade Stefan Liv i HV-kassen men den här gången smet inte pucken in.