Karlsson Buss
  www.skillingaryd.nu
  Till startsidan för företag

 

Karlsson Buss utsatt för bedrägeriförsök
Inlagt 12/10 2008

Isakssons Buss AB/Karlsson Buss i Vaggeryd har blivit utsatt för eett bedrägeriförsök. En hittills okänd person har satt ut en rad annonser i tidningar som Borås Tidning och Nerikes Allehanda och uppgett att han agerar för företaget från Vaggeryd. På det sättet har han lyckats få tillgång till vissa personers kontokortsnummer och har därefter plockat ut tusentals kronor från intet ont anande personer.

– Det här är mycket tråkigt, säger Andreas Karlsson vid Karlsson Buss till Skillingaryd Nu.

Till Ullared
Det har handlat om olika resor, bland annat till Ullared. Kunder har uppmanats att betala 399 kronor för en resa och när de uppgivit sitt konotokortsnummer har bedragaren slagit till.
– Det här tar oerhörd kraft, säger Andreas.

Västergötland
Bedragaren har satt ut annonser i en rad tidningar i Västergötland och Närke. Det har varit ganska små annonser som därför inte väckt annonsavdelningarnas förundran. Man har i god tro förmodat att Isakssons Buss AB/Karlsson Buss som det anges i annonstexten stått bakom det hela.

Polisanmälan
Alla annonser är stoppade och de olika tidningarna har i reportage beskrivit lurendrejeriet. Polisanmälan är gjord och Andreas Karlsson hoppas att man får ta på bedragaren.
Andres tror inte att företaget direkt drabbas men det är ändå olustigt. Det är också många extra timmars arbete med att kontakta tidningar och polisen.

Förlorade 3.000
– Det är ju inget man planerat precis, säger Andreas Karlsson.
Han berättar vidare att en kvinna på västkusten ringde och bokade en resa . Hon lämnade sitt kontokortsnummer och 3.000 kronor drogs snabbt från hennes konto. Fler liknande fall finns.
Andreas själv kom till kännedom om bedrägeriet när det dök upp den ena annonsfakturan efter den andra från olika tidningar i Borås, Strömstad, Karlstad, Lidköping med flera orter.

Per Bunnstad