Dentservice
  www.skillingaryd,nu
  Till startsidan för företag
   
Öppet Hus hus Dentservice
Inlagt 17/10 2008
Markus Karlsson var en av dem som gästade Frank Randow.
I helgen som gick var det Öppet hus hos Dentservice på Götaströms industriområde.

– Vi är numera medlemmar i Ditecs bilvårdskedja och kan nu erbjuda lackkonservering, säger Frank.
en del kom för att få goda råd eller hjälp med sina bilar och företaget har fått en fin start på sin verksamhet på Götaströms industriområde. Man finns mitt emot Kinnarps och alldeles norr om Wide Sport.
Frank bygger nytt vid Götaström
Inlagt 7/4 2008
35-årige Frank Randow bygger en anläggning alldeles norr om Widesport. Foto: Per Bunnstad
Det går framåt med god fart. I juni ska lokalerna vara klara.
Det är polsk arbetskraft som bygger åt Frank.
Med Kinnarps höglager i bakgrunden ser den nya anläggningen inte så stor ut men för en ensamföretagare är det en rejäl yta.

Alldeles intill Widesport och mitt emot Kinnarps är ett företag på väg att finna sin plats.

Det är Frank Randow som för fem år sedan startade Dentservice i Vaggeryd som nu satsar på ett nybygge på Götaströms industriområde. På 155 kvadratmeter ska han ha en bilvårdsanläggning.
En av hans specialiteter är att laga bucklor på bilar.
– Jag räknar med att kunna flytta in här under juni månad, säger Frank som kommer att bredda företagets verksamhet med bland annat att hjälpa företag med bilreklam.
Det är ett stort steg före ensamföretagaren Frank Randow att bygga en ny anläggning. Därför jobbar han på alla sätt att hålla kostnaderna nere.

Polsk arbetskraft
– Materialet är köpt från Beijers i Vaggeryd men arbetskraften kommer från Polen, berättar Frank.
I arbete är fem man som i fredags morse startade murningen. Före dess hade Frank med hjälp av sin far och en byggmästare sett till att grundplattan stod klar.
– Det här verkar fungera mycket bra och jag räknar med att förbilliga bygget med cirka en halv miljon genom denna arbetskraft och andra besparingar.

Öppen arbetsmarknad
Frank säger att det kanske kan kännas osolidariskt att anlita arbetskraft från andra länder men i dag är det inom EU en öppen arbetsmarknad. Det skulle inte heller vara lätt att klara en sådan här satsning som ensamföretagare. Byggmarknaden i Sverige är för övrigt överhettad med höga byggkostnader som följd.

Blir delägare
Arbetet går snabbt, konstaterar Frank som ser fram emot att det blir sommar och att han då får ta sin lokal i bruk. In i företaget kommer även hans bror Robert men i vilken omfattning det blir får framtiden utvisa.

Per Bunnstad