Roel Kiorkis www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

Pizzabagarn fyller 50 i dag
Inlagt 15/10 2008

1990 kom han till Sverige och 16 år senare hamnade han i Skillingaryd. Det handlar om Roel Kiorkis som i dag den 15 oktober 2008 fyller 50 år.

Roel är född i Syrien men känner sig mer och mer som svensk men om han fortsätter som pizzabagare livet ut är inte så säkert. Just nu trivs han men man ska aldrig säga aldrig.

I Gamla Konsum
Roel finns nästan sju dagar i veckan i sin pizzeria Akropolis i Skillingaryd. Den finns på Storgatan i ”Gamla Konsum”, som många äldre skillingarydsbor säger.

Mest på jobbet
I dag är det den stora dagen men för egen del tycker han inte att den är så stor. I hans kultur firas inte födelsedagar alls lika mycket som i Sverige. I går var han faktiskt ledig, ganska ovanligt, men i dag finns han åter i pizzerian. Det blir ingen ledig dag bara för att man råka fylla halvsekel.

Religion
Roel är uppvuxen med den assyriska kyrkan och en sådan finns på nära håll, i Jönköping. Han är alltså troende och är med i en kristen församling.

Flydde kriget
Det var på grund av kriget som han lämnade Mellanöstern för att komma till Sverige. Han bor i villa i Skillingaryd med hustru och i familjen finns också fyra barn.

Bra på namn
I Skillingaryd har han blivit en välkänd person och han är mycket duktig på att snabbt lära sig vad kunderna heter. Det gör det mycket personligt när man kommer in i pizzerian.
Vi ber att få säga grattis på födelsedagen.

Per Bunnstad

En kanske inte så vanlig syn, Roel hemma i soffan.
Roel Kiorkis, pizzabagare i Skillingaryd