Oscar Svensson www.skillingaryd.nu Till startsidan för personer

 

Sonic Order of Happiness släpper nytt album den 8 oktober
Inlagt 3/10 2008

– Vi i Sonic Order of Happiness – som repar i Skillingaryd – släpper vårt andra album den 8 oktober och det finns lite provlyssningsmaterial på vår myspace www.myspace.com/soohmusic.
Det berättar skillingarydssonen Oscar Svensson som är en av medlemmarna i gruppen.

Sonic Order of Happiness (SOOH) bygger till stor del på kontrasten mellan snabba, svängiga melodier och hjärtslitande texter. En karismatisk sångröst tillsammans med aviga gitarrer och en energisk rytmsektion ger en bra bakgrund till att festa loss såväl som att låta hjärtat falla isär i fler bitar än det är gjort utav.

Efter Stalker
SOOH formerades efter det att Växjö-indiebandet Stalker plockade ner skylten. Bandets gitarrist Niklas Johansson började arbeta på egna låtidéer och allteftersom de blev flera tog han kontakt med Mikael Bruér och Marcus Nordahl som spelat bas respektive trummor under Stalkers sista studiosession.
2005 spelades några idéer in och Bastard & Bastard Records kom att ge ut debutalbumet FOREVERSUCKER under 2006. Oscar Svensson som spelat i en del lokala band i Jönköping ringdes in för att fylla ytterligare en gitarrplats. En del spelningar genomfördes på lokala barer i Jönköping och Växjö såväl som Nalen och Stampen i Stockholm.

Inspelning i Växjö
– Efter spelningarna och det faktum att många medier inte verkade förstå kvalitéerna i debutplattan inleddes arbetet med en uppföljare som kom att få namnet THE END OF QUAINT. Återigen anlitades Simon Karlsson från Lägenhet 25 som producent och inspelning skedde i SVT-s gamla övergivna lokaler i Växjö. Målet med skivan var att summera bandmedlemmarnas personliga och musikaliska upplevelser hittills. Resultatet blev svartare än debutskivan, berättar Oscar

13 låtar
THE END OF QUAINT släpps 8 oktober och innehåller 13 låtar. Bland dessa finns förstasingeln ”Shaker” som är en hyllning till alla falska löften, sånger och drinkar som kommit i ens väg från alla möjliga håll. ”Misery Boys” är en liknande fartfylld låt medan skivan också innehåller mer kontemplerande nummer såsom kärlekslåten ”You Will Burn”…

Web:
www.sooh.se
www.myspace.com/soohmusic
www.bbrecords.se
www.myspace.com/bbbrecords

Kontakt:
info@sooh.se
info@bbrecords.se
Box 341
931 24 Skellefteå