m
Nyheter
Måndag 15 mars 2010
AQ varslar 25

AQ i Vaggeryd har i dag lagt ett varsel på 25 anställda på grund av att den stora kunden Ericsson bestämt sig för att lägga ned sin fabrik i Gävle. (14.53)

Centern spikade listan

Centern har fastställt listan till kommunvalet. Läs mer. (21.06)

Kurt på ICA har laddat upp... LÄS MER!

Inbrott i bilar
Natten mellan lördag-söndag gjordes inbrott i två bilar i Vaggeryd. vid Ringvägen bröt sig någon in i en bil. Tjuven försökte starta bilen men misslyckades.ur en bil på Viktoriagatan stal en person en dvd-spelare värd 9.000 kronor. (19.06)

Blev förolämpade
Ett par från Västra Götaland har anmält att de i går blev förolämpade på ett näringsställe i kommunen. personalen hade bland annat hotat dem med polis och det uppfattade paret som ofredande. (19.06)

Dags för vuxenvandringar
Den 31 mars har kultur- och fritidsnämnden inbjudit ett antal föreningar för information kring vuxenvandringar . (19.06)

Riksdagsledamöter på besök

13.12: Nu är skjutfältsfrågan på väg till riksdagen, åtminstone har länets riksdagsledamöter fått information om läget. Läs mer.
09.28: I dag är 5–6 riksdagsledamöter från länet på plats i Skillingehus i Skillingaryd för att få information om skjutfältsfrågan. Vi återkommer med en rapport i eftermiddag.

Ett möte...

På natursidan berättar Dan Damberg om ett nytt möte han gjort. Läs mer. (07.41)

Söndag 14 mars 2010
Mats svarar Carina
Mats Oskarsson svarar Carina Ödebrink. Läs mer. (21.46)

Jan-Erik räddar filmerna
Gamla filmer räddas till eftervärlden av Jan-Erik Larsson från Vaggeryd. Läs mer. (21.29)

MP-listan är klar
Miljöpartiet gör återkomst i kommunpolitiken efter fyra års bortavaro:
– Det är roligt och att vi nu fått in lite yngre, säger Ingegärd Protiwa som varit ersättare i fullmäktige när Kajsa Carlsson var ordinare för MP.
Listan består nu av följande kvintett med ålder angiven. Noteras kan att alla fem är från Vaggeryds tätort. 1) Mikael Wahss, 30, 2) Malin Rehnstedt, 29, 3) Stefan Karlsson 28, 4) Josefin Wahss 28, 5) Ingegärd Protiwa 78. (21.06)

Kvinna misshandlade kvinna
Två kvinnor i 20-årsåldern råkade i slagsmål i Gisleparken i går kväll och en av dem fick föras till sjukhuset i Värnamo. Den mest våldsamma av kvinnorna slog och sparkade den andra i bland annat magen. Hon drog också den andra i håret och till sist sparkade hon med sin stilettförsedda klack den andra i huvudet. Den kvinna som slogs värst greps men släpptes senare. Hon är nu misstänkt för misshandel och ringa narkotikabrott. (16.38)

Carina Ödebrink svarar Mats
Nu Carina Ödebrink Mats Oskarsson. Läs mer. (16.20)

Stöld på Båramo
Än en gång har det varit stöld på den stora byggarbetsplatsen vid Båramo. Nu har någon stulit flera maskinredskap som en pallgaffel ägda av Sandahls Entreprenad. Sakerna var placerade så att den som stal dem måste ha använt någon lyftanordning för att komma åt dem. (15.11)

Stal en bakvinge
En person i Vaggeryd som hade sin Volvo 854 utannonserad fick i helgen ett samtal från en som undrade var den fanns. Lite senare upptäckte säljaren att någon stulit bilens bakvinge och en misstanke är att det var den som ringde som utförde stölden. (15.08)

Tipspremiär på Grönelund
48 gick promenaden med SFK. Läs mer. (15.06)

Bengt-Åke vann åter tipset
Det har varit tipspromenad i Vaggeryd. Läs mer. (14.56)

Birgit bloggar Läs mer. (14.49)

Ett möte...

På natursidan berättar Dan Damberg om ett möte. Läs mer. (06.40)

Mer från Stengård

Vi presenterar ett långt reportage från konserten med Johan Stengård. Läs mer. (00.02)

Lördag 13 mars 2010
Mats Oskarsson debatterar
Nu debatterar Mats Oskarsson hushållsnära tjänster och mycket mer. Läs mer. (23.18)

Carina svarar Christina
Carina Ödebrink svarar om hushållsnära tjänster. Läs mer. (19.54)

Stengård underhåller
Sedan kl. 17.00 pågår en konsert i Skillingaryds Arena med Johan Stengård med flera. Den sänds även över internet med dessvärre utan ljud. Länken finns här.
Vi kommer med fler bilder från konserten i morgon. (18.30)
Klickbar bild.

Utter och resor hos PRO
PRO Skillingaryd har haft möte. Läs mer. (11.59)

En hälsning från Litauen

Joakim Storck hälsar från sitt arbete i Litauen. Läs mer. (09.57)

Christina debatterar
En trebarnsmamma debatterar hushållsnära tjänster. Läs mer. (09.11)

Samlade in 800.000
Röda Korset i Skillingaryd hade ett framgångsrikt 2009. Läs mer. (09.05)

Skadade vid brand
Vår systersida Värnamo Nu berättar om en lägenhetsbrand i Bredaryd. Läs mer. (00.01)

Socialbidragen ökar
Summan för ekonomiskt bistånd ökar kraftigt i kommunen. I januari och februari var budgeten 1.062.000 kronor men slutsumman blev 1.700.000 kronor. Det är alltså en nästan 70-procentig ökning mot budget.
I januari fick 99 hushåll stöd mot 72 samma månad förra året. I februari var det 99 mot 82. Ungefär hälften av dem som fick ersättning var vid tillfället arbetslösa. (00.01)

Fredag 12 mars 2010
Nytt för S till landstinget
Magnus Dauhn, Johanna Gustavsson, Besim Matoshi och Ulrika Åberg hör till nya S-namn på landstingslistan. Läs mer. (19.01)

Spritligan även i Skillingaryd
I dag väcktes åtal mot ett stort antal personer i den stora sprithärvan i Jönköpings län och Halland. Det var för några månader sedan som en polisstyrka på ett 70-tal man slog till mot 23 platser i trakten av Värnamo och på Höglandet. Spritligan beräknas ha sålt minst 10.000 liter sprit. Ligan verkar ha förgreningar till kriminella mc-gäng och det har sålts sprit för miljonbelopp. En av orterna där spriten sålts är Skillingaryd. (14.42)

Brister i djurhållning
En lantbrukare i kommunen brister i sin djurhållning och måste vidta en rad åtgärder, berättar Finnveden Nu. En del är åtgärdade men det återstår en del som att en del får inte har tillgång till vatten två gånger om dagen och att kalvar inte har kalvgömmor. (17.52)

Lars Erik svarar Mats
Lars Erik Joakimson (S) ger svar till Mats Oskarsson (M). Läs mer. (15.36)

Stengårdskonsert på internet
Morgondagens konsert med Johan Stengård i Skillingaryds Arena kommer att spelas in och direktsändas till bland annat Baltikum. Det sker över internet och därmed finns också chansen för andra intresserade att se konserten. (13.24)

Inbrottsförsök i butik
Någon har försökt men misslyckats med att bryta sig in i en butik vid Centralplan i Skillingaryd. (11.31)

Eldade kablar
Utanför Hok har någon okänd eldat kopparkablar för att utvinna förmodad stulen koppar. (11.31)

Dags för vårsalong
I år lämnades det in fler ansökningar än någonsin tidigare till Ungdomens vårsalong på Jönköpings läns museum 17 mars–2 maj. 342 konstverk lämnades in av 114 unga konstnärer. Av dessa valde sedan en jury ut 92 konstverk skapade av 39 konstnärer. Ingen av de uttagna kom från vår kommunen men efter den 2 maj ska utställningen på turné till Forserum, Vaggeryd och Eksjö. (09.51)

Torsdag 11 mars 2010
BRAND! BRAND! BRAND!


15.36: Nu har vi flera bilder och text frånbranden. Läs mer.
15.42: Det var en lägenhet på Åkersvägen som eldhärjades. Ingen person är skadad och elden är släckt. Vi återkommer med mer text och bilder.
14.15: Ett flerfamiljshus i Skillingaryd brinner. Vi återkommer med en rapport.

Mats svarar Lars Erik
Mats Oskarsson (M) ger svar till Lars Erik Joakimson (S). Läs mer. (22.02)

Kulturdag på marknadsdag
På marknadsdagen den 2 oktober blir det ytterligare en stor aktivitet. Det ska bli en konst- och kulturdag på Fenix Kunskapscentrum. Det blir aktiviteter även på söndagen och vissa kommer att förläggas till kanske olika konstnärer och konsthanverkare. (19.08)


Får 2.900 till konsert
Frälsningsarmén och Skillingaryds Manskör får fri hyra till lördagens konsert med Johan Stengård i Skillingaryds Arena. Hyran hade annars varit 2.900 kronor. (19.08)


Mer till teater?
Skillingaryds Teaterförening önskar en höjning av det årliga bidraget från kultur- och fritidsnämnden. Nämnden säger nej för i år men ska diskutera bidragsstorleken i samband med budgeten för 2011. (19.08)


Polisnotiser
– Eldade vid sporthallen. Någon har eldat i och utanför sporthallen i Vaggeryd. I ett omklädningsrum har någon eldat på en tvålhylla och utanför har ett par affischer eldats upp.
– Fräck tjuv. En polsk lastbilschaufför som stannade till vid Smålandsrasta i Klevshult har drabbats av stöld. Någon gick i n i förarhytten och stal körkort, id-kort, pass, kontanter med mera. En orakad man med svart hår som sågs i närheten av fordonet misstänks för stölden.
– Stal gasoltuber. Någon har stulit två gasoltuber ur en husvagn i Skillingaryd. (18.16)


Stefan får fler svar
Lars Erik Joakimson (S) svarar Stefan Ottosson (KD) om Broderskaparna. Läs mer. (17.54)

Vems är hunden?
Det har i ett par dagar sprungit en lös jakthund på Marielundsområdet i Skillingaryd. Hunden är svart med vita tassar och vit tofs på svans. Hunden är cirka en halv meter hög. (17.41)


En eldsjäl avgick
En veteran och eldsjäl har avgått hos Munkaleden Nydala–Byarum, Thomas Green som varit med i styrelsen sedan föreningems start och varit ordförande ett par år i slutet. Läs mer. (16.53 )

Ett samhälle för alla
Länets kristna socialdemokrater har antagit ett uttalande. Läs mer. (07.50)
STOPP!!! Kl. 17.00 i dag den 11/3 och en stund framöver är det stopp i internettrafiken här på grund av att Vaggeryds Energi byter internetleverantör. Troligen är sidan igång igen inom tio minuter. Skulle det dröja finns mer information på värnamo.nu


Onsdag 10 mars 2010
Även yngre hos FP

Folkpartiet har i dag presenterat listorna till höstens val. Läs mer. (20.32)

Bridgetävling Läs mer. (19.47)
Thomas Strand svarar
Thomas Strand (S) svarar Stefan Ottosson (KD) om kristen vänster med mera. Läs mer. (18.34)

Bengt skriver
till regeringen
I dag har kommunalrådet Bengt Dahlqvist med flera skrivit till regeringen. Läs mer. (16.40)
 

Hjälteinsats uppmärksammas
I september förra året blev en äldre kvinna oprovocerat påhoppad och misshandlad av en psykiskt sjuk man på Öggestorps kyrkogård utanför Jönköping. Vittnet Börje Mohlin gjordes uppmärksam på misshandeln och bestämde sig för att ingripa. Genom ett snabbt agerade slängde han sig över gärningsmannen och avbröt misshandeln som annars kunde fått mycket ödesdigra konsekvenser. I morgon torsdag uppmärksammar därför Jönköpingspolisen Börjes insats vid en ceremoni i polishuset. (15.12)

Inbrott i lägenhet
En person på Östergatan i Vaggeryd har drabbats av inbrott. Någon har brutit upp ytterdörren och ur lägenheten stulit bland annat kontanter och en röd plåtburk med innehåll. (13.10)

Rss fungerar igen
Vi har haft problem med vår rss men nu hoppas vi att den fungerar igen. Prenumerera på den här. (07.24)

Berusad åtalas
I juli förra året körde en man i 40-årsåldern från Vaggeryd av vägen vid färd på Gotland. Det visade sig att han var berusad med en promillehalt på 2,18. Nu åtalas han för grovt rattfylleri. (07.06)

Tisdag 9 mars 2010
Har vunnit sopstriden

Vaggeryds kommun har vunnit sin sopstrid över Linköping. Från 1 mars körs inte soporna längre de cirka 17 milen till Linköping utan endast de 2–3 milen till Jönköpings kommuns fjärrvärmeverk i Torsvik. Läs mer. (20.48)

Kristen täckmantel...
I dag debatterar Stefan Ottossons den kristna vänstern med och Thomas Strand i spetsen. Läs mer. (22.10)


Annelie mot riksdagen
Socialdemokraterna i länet har lagt fram sin lista till riksdagsvalet. Vid förra valet tog partiet fem mandat. En nykomling i toppen är Annelie Borgström som är sexa. De tio främsta är Peter Persson, Jönköping, Helene Petersson, Sävsjö, Thomas Strand, Vaggeryd, Carina Hägg, Värnamo, Göte Wahlström, Jönköping, Annelie Borgström, Skillingaryd, Andreas Henning, Eksjö, Karin Rehnblad, Jönköping, Hans Andersson, Tranås, Hanna Hellgren, Tranås. (14.51)

Mer om vargavintern

Dan Damberg fortsätter att berätta om vargavintern. Läs mer. (12.37)

Stal en spargris
När en kvinna efter en promenad kring 13.30 i går kom tillbaka till sin lägenhet på Östergatan i Vaggeryd märkte hon att någon slagit sönder ett fönster och i hennes hem stulit en spargris. Det var cirka 300 kronor i spargrisen. (11.10)

Ville ha sex
En person i Bondstorp har anmält ett ofredande per telefon. Det var i lördags som en man ringde flera gånger och sa att han ville ha sex med kvinnan i huset. Hon har tidigare haft en annons i en tidning men då handlade det inte sex. Hon misstänker att den okände funnit hennes telefonnummer via den annonsen. (11.10)

I dag 9 mars stänger vi
kl. 13.00 pga utbildning
Nordea Skillingaryd

Måndag 8 mars 2010

Kurt på ICA har laddat upp... LÄS MER!

”Caroline sjöng”...

När teaterföreningen hade årsmöte sjöng ”Caroline af Ugglas”. Läs mer. (19.01)

Hellre sjukvård
än städavdrag
I dag debatterar Carina Hägg hushållsnära tjänster. Läs mer. (18.28)


Vargavinter...

Vår naturskribent Dan Damberg har fångat vargavintern. Läs mer. (18.09)

Tågklottrarna utifrån...
Det finns misstankar mot att den långa raden av tågklotter görs av någon som är bosatt utanför Värnamo. Ett stort antal tomma sprejburkar har hittats söder om Klevshult och en teori är att tågklottrare slängt dem där. Kanske är de från vår kommun... (16.01)

Kvinnodagen i dag
I dag är det internationella kvinnodagen och på olika sätt uppmärksammas vårt viktigaste kön. Oppositionsrådet Berry Lilja (S) sågs i dag dela ut rosor till anställda på kommunkansliet i Skillingaryd, en sak som man brukar göra just denna dag. (15.39)
Pollenkollen
Landstinget har inlett årets pollenprognoser och vi presenterar dem här; Prognos: Inga pollen har hittills hittats ännu. Nästa prognos beräknas komma om ett par veckor. (15.37)

Laleh till Hook
Den 5 augusti kommer Lars Winnerbäck till Hooks Herrgård och nu är det klart att sångerskan Laleh blir hans medverkande artist. Laleh har släppt tre album. Det senaste ”Me and Simon” kom förra året. (10.52)

Inte en enda konkurs
Antalet konkurser fortsätter att sjunka. Det visar statistik från UC, ett företag för kreditupplysning. I landet var det i februari en minskning med 18 procent jämfört med samma månad 2009. I länet var det 28 konkurser (41 februari 2009). Exempel på kommuner i övrigt: Vaggeryd 0 (2) – alltså inte en enda konkurs, Värnamo 3 (2), Gnosjö 1 (1), Gislaved 5 (6), Sävsjö 3(2), Nässjö 0 (6 ) och Jönköping 8 (13). (08.15)

Söndag 7 mars 2010
Bengt-Åke vann tipset
Det har varit tipspromenad i Vaggeryd. Läs mer. (16.00)

Freelights släpper demo

I morgon släpper gruppen Freelights en demo. Läs mer. (10.59)

Slangade bensin
En person i Vaggeryd som har två bilar vid sin fastighet har drabbats av bensintjuvar. Någon eller några har slangat tillsammans 60 liter bensin. (10.20)


Lördagen den 13/3 kommer vi att ha stängt pga installationer i samband med övergången till apoteksgruppen.
Vi har i stället öppet söndagen 14/3 Kl 10–12

Varmt välkomna!
Eva Ing-Britt Katarina & Malin
Apoteket Hinden Vaggeryd

Lördag 6 mars 2010
Rådjuren får hjälp i vinter


Denna kalla och snörika vinter är det viktigt att hjälpa rådjuren. Läs mer. (07.57)


Möte om Afrika
I dag är det offentligt möte om Afrika i Vaggeryd och Carina Hägg debatterar. Läs mer. (07.16)

Fredag 5 mars 2010
Ingen rävjakt i morgon
Rolf ”Dallas” Gustavsson låter meddela att det inte blir någon rävjakt på skjutfältet i morgon. Det är den alltför tuffa vintern som sätter käppar i hjulet. (17.45)

Raymond om vårdvalet
Raymond Pettersson (C) har en annan syn på dagens rapport av vårdvalet än vad Carina Ödebrink (S) hävdar. Läs mer. (15.35)

Kabelbrott i Skillingaryd
En kabel är avgrävd på Ljungberghsgatan i Skillingaryd. Det medför att många boende i området saknar TV och internet. Felet beräknas inte vara åtgärdat förrän om några timmar. (14.30)

Så gick det i vårdvalet
– Det är en stark tillströmning till de offentligt drivna vårdcentralerna i Värnamo, vilket visar att det finns ett starkt förtroende hos invånarna för landstingets verksamhet. För Vaggeryds kommun är de förändringar som skett nog att se som naturliga överströmningar från Vaggeryd till Jönköping, vilket vi också sagt sedan tidigare.
Det påpekar Carina Ödebrink (S). Läs mer. (13.08)

Spelberoende i fokus
Alla intresserade i GGVV-kommunerna välkomnas till en informationskväll om spelmissbruk. Syftet med kvällen är att uppmärksamma spelmissbrukets omfattning och konsekvenser samt att starta en självhjälpsgrupp för personer med spelrelaterade problem.
Spelberoendes förening från Halmstad kommer att presentera sig och berätta om vägen genom ett spelmissbruk. Fokus kommer att ligga på beroende av penningspel, men även beroende av dataspel kommer att beröras. Informationskvällen är den 15 april i Gislaved. (11.36)

Ny stor ambulans

Vår systersida Värnamo Nu berättar om att en första ambulansen av modell större kommit till länet. Läs mer. (10.22)

Stals dams väska
Ett par män i åldern 15–20 år ryckte i går ifrån sig en väska från en dam som färdades med sin spark i Vaggeryd. En av ynglingarna är anhållen och den andre väntas bli det under dagen. Vi hoppas få fram mer om detta senare under dagen. (10.18)

Tyskland 2 dagar 6/3
Fåtal platser kvar
BussLinus

Torsdag 4 mars 2010
Storfototräff i Skillingaryd
Skillingaryds Fotoklubb har lagt in inbjudan till Storfototräffen, vilken i år hålls i Skillingaryd. Läs mer. (22.15)

Bernth efter Sören
Bernth Johansson har utsetts till ny vd för Sandahls Goods & Parcel AB. Han efterträder Sören Eriksson från Svenarum som går i pension den 1 maj. Bernth är civilekonom och har arbetat hos DHL sedan 1989, de senaste åren som Operations manager på DHL Express i Värnamo. Sören Eriksson kommer fortsättningsvis att inneha uppdraget som styrelseordförande i Sandahls Goods & Parcel AB. (19.57)

Sparar på tidningar
Tofteryds pastorat har beslutat att inte längre prenumerera på Kyrkans Tidning till sina kyrkopolitiker.
– I en budget på sex miljoner sparar man här 50.000 kronor. Tidningen har alltid varit en uppmuntran till den i övrigt ideellt arbetande lekamannakåren. Som kyrkopolitiker är tidningen något måste för att hålla sig uppdaterad, säger en besviken politiker. (19.37)
Långasand om hösten

Vintern till trots visar vi höstbilder, del 3 av 3. Läs mer. (19.37)

Storstöld vid förskola
Vid det pågående förskolebygget Tallbacken i Skillingaryd har någon tagit sig in på området och stulit mängder av kopparkabel. Värdet uppgår till närmare 20.00 kronor. (19.31)

Annelie bloggar Läs mer. (08.46)

Onsdag 3 mars 2010
Fick benen amputerade

Värnamo sjukvårdsområde har överlämnat två ärenden till Socialstyrelsen för granskning.
Det ena fallet gäller en man i 35-årsåldern från Vaggeryd som sökt vård på akutmottagningen för smärta i knäet. Efter undersökning och röntgen som var utan anmärkning skickades mannen hem. Dagen därpå sökte patienten vård vid Länssjukhuset Ryhov och lades in. Det upptäcktes då att mannen drabbats av mördarbakterier som ledde till amputation av båda benen. Mannen överfördes till Östra sjukhuset i Göteborg för fortsatt vård.
Det andra fallet gäller en man född 1927 som under en ögonoperation drabbades av en relativt vanlig komplikation där en kapsel i ögat skadades. Patienten opererades om på ögonkliniken i Linköping. (14.54)

Soul Sign på besök

Nästan helt nystartade Zaragon Rock Club i Ztyles lokaler på Barnarpsgatan i Jönköping får på lördag mycket fint besök. Då kommer nämligen amerikanska Soul Sign.
– Alla i bandet har lång erfarenhet av världsturnéer och mängder av plattor i ryggen med bland andra Yngwie Malmsteen, Robin McAuley, Quiet Riot och Leatherwolf. För alla som gillar fantastiska musiker kommer detta att bli en upplevelse utöver det vanliga, utlovar Greger Lindblad från Vaggeryd som är en av dem som jobbar med Zaragon Rock Club. Klickbar bild. (20.50)

Ett vårtecken
– Jag har i dag den 3 mars sett en nässelfjäril som vilade sej på mitt vädringsställ. Det är väl ett fin vårtecken, säger Solweig Åsberg från Skillingaryd denna soliga marsonsdag. (18.44)

OS dagen efter...

I söndags avslutades OS i Vancouver men dagen därpå startade ett annat OS. Läs mer. (17.00)

Birgit bloggar Läs mer. (15.19)

Vårdens kvalitet viktigast
Många i Landstingets medborgarpanel tycker att det är viktigt att länets sjukhus specialiserar sig inom olika områden. Läs mer. (09.36)


Polis bloggade om mord
Redan dagen efter det att den 57-åriga kvinnan från Värnamo hittades död bloggade en polis om att det rörde sig om ett mord. Det berättar Finnveden Nu. (06.14)

Skilling har möte på G
Samlarklubben Skilling presenterar sin auktionslista vid nästa möte. Läs mer. (06.12)

Tisdag 2 mars 2010
Pelle Hörnmark kommer
Söndagen den 14 mars får Pingstkyrkan i Skillingaryd besök av sin nya ledare för Pingströrelsen i Sverige, Pelle Hörnmark. Pelle har arbetat flera år som pastor i Pingstkyrkan Jönköping, en församling med 2.600 medlemmar samt varit missionär i Etiopien. Pelle reser nu runt i Sverige och besöker många kyrkor, där han tar upp frågor som att församlingarna skal växa och utvecklas. (21.52)

Bridgetävling Läs mer. (21.47)

Dagens polisnotiser
– Skadegörelse. Någon har krossat bakrutan på en bil som stod parkerad på Kvarngatan i Skillingaryd.
– Stöld. En stöld av 60 meter kopparkabel värd 12.000 kronor har stulits från Båramo industriområde.
– Stöld. En tillfällig registreringsskylt har stulits från en bilverkstad i Skillingaryd.
– Stöld. En elev i 16-åråsldern vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd har förlorat sina mockastövlar värda 500 kronor. De stals ur ett omklädningsrum.
– Stöld. När några kompisar träffades i Klevshult försvann utan spår en mobiltelefon och man misstänker att den blivit stulen. (21.41)

Ser ljusare på framtiden
Drygt 25 företag har svarat på näringslivsrådets senaste konjunkturbarometer. Man drar följande slutsatser:
– Orderläget förbättras ytterligare något för tredje mätningen i rad.
– Inköpen är i stort oförändrade.
– Efterfrågan på personal är i stort oförändrad men svag.
– Investeringsnivån ligger kvar på en låg nivå.
–Stärkta förväntningar inför det kommande kvartalet. (17.55)

C presenterar kandidater

17.24 Nu är kandidaterna och de frågor som ska drivas presenterade. Läs mer.
09.47: I eftermiddag presenterar Centern sina huvudkandidater till landstinget och vilka
frågor som prioriteras. Vi kommer med text och bilder vid 17-tiden.

Så var vädret i februari

Vi har fått statistik för vädret i februari. Läs mer. (08.10)

Militärfordon körde av
Ett militärfordon körde kring 06.30 av på vägen Vaggeryd-Hok. Ingen uppges vara skadad. Miltären löser bärgningen på egen hand. (07.51)

Nu löper trafiken på E4:an
10.02: Nu löper trafiken igen på E4:an
07.48 Bärgningen av långtradaren pågår och E4 är avstängd i båda riktningarna. Trafiken leds för närvarande på gamla E4 mellan Skillingaryd-Klevshult
00.41: Chauffören har endast ådragit sig lättare skador. Bärgningen av långtradaren är besvärlig. Minst norrgående körfält stängs av vid och möjligen också det södra.
För bara en kort stund sedan välte en långtradare i norrgående fil på E4:an mellan Skillingaryd-Klevshult.
– Vi vet ännu inte om någon är skadad, säger Jan Lagerqvist som är vakthavande vid polisen i Jönköping. (23.48 måndag)

Måndagens polisnotiser
– Ofredande. En kvinna i 55-årsåldern från Vaggeryd har anmält att någon ställt ut 10-15 ölburkar i hennes trädgård samt även slängt en plastkasse med burkar där.
– Inbrott. Någon har under tiden 16/1–28/2 brutit sig in i en sommarstuga i Bondstorp och stulit en rad saker som textilier och tavlor.
– Skadegörelse. Någon har under helgen krossat ett treglasfönster vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd men inte tagit sig in i lokalerna. (00.41)

Måndag 1 mars 2010

Kurt på ICA har laddat upp... LÄS MER!

Ny ordförande och hyllningar
Det valdes en ny ordförande plus att både har, hussar och mattar hyllades vid årsmötet med klubben Attila. Läs mer. (13.25)

Stefan tia till riksdagen
Stefan Ottosson från Vaggeryd är tia på KD-listan till riksdagsvalet, vilken toppas av Maria Larsson, Gnosjö. Se hela valsedeln här. (12.08)Fler nya bilar säljs
Under februari registrerades enligt BIL Sweden 17.972 nya personbilar vilket är en ökning med 23,1% jämfört med samma månad förra året, då 14.603 personbilar registrerades. Flest registreringar noteras för Volvo V70II med 3.104 (förra året 2.062) följd närmast av VW Passat 1.749 (676), VW Golf 1.472 (1.028), Volvo V50 1.356 (1.237), Kia Cee'd 1.12 (547), Audi A4 1.001 (538), Ford Focus 901 (732), Renault Clio 898 (191), Renault Megane 663 (277) och Volvo XC60 634 (544). (09.25)

Topptrion hos KD
Kristdemokraterna har presenterat sina tre toppkandidater till landstingsvalet. Läs mer. (00.24)

Äldre nyheter här
Vi finns på Facebook
Klicka här
Vi finns på Twitter
Klicka här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:

info@skillingaryd.nu

Se vår annonssida här

KLICKA PÅ ANNONSERNA!
Codeq rekryterar
Läs mer
Har du din pension
rätt placerad?

DROP IN PÅ JONSSONS (Skillingaryd)
23 mars kl. 18.00–20.00
Vi informerar och svarar på dina frågor angående din pension.
Samtidigt bjuder vi på fika.
Alla hjärtligt välkomna!

Behöver du gå ner i vikt?

Ring och boka tid för kostnadsfri kroppsanalys där du får chansen att få tips om hur du förändrar och formar om din kropp…
LÄS MER
”Challengevinnare kan tjäna kontanter på att tappa vikt”
LÄS MER
Beställ flygboken
Läs merKLICKA PÅ ANNONSEN

Behöver du gå ner i vikt?

Ring och boka tid för kostnadsfri kroppsanalys där du får chansen att få tips om hur du förändrar och formar om din kropp…
LÄS MER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Måndag 15 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer


 Thomas

07.20
07.20
07.20
07.20
15.01
       
21.53
21.55
 

Olle och Edwin fick pris
Skillingaryds FK har haft årsmöte. Läs mer. (21.46)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.29)


Söndag 14 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 
00.06
00.06
14.45
14.07
15.18
16.44
 

Fin rallydebut i A-klassen
Det blev fina SSMK-resultat i vintertävlingen LBC-ruschen arrangerad av Lima MS igår. Nyblivne A-föraren Anders Hjälmeby med Roger Sixtensson kom på en mycket imponerande femteplats i klassen, där det var 25 startande. En fin tiondeplats i Volvo Original B-förare kom Olliver Axelsson/Thomas Johansson. Tävlingen ingick i rikstäckande Sverigeserien för Volvo Original. (22.43)
Åtta segrar för VBTK

Zontävlingen blev lyckosam för Vaggeryds BTK. Läs mer. (22.32)
Tedenby målfarligast
Mattias Tedenby från Värnamo och HV71 blev elitseriens målfarligaste junior tillsammans med Timrås Magnus Pääjärvi-Svensson. Båda gjorde tolv mål och det var ett mer än trean Marcus Krüger, Djurgården. I HV71 var Mattias åttonde målfarligaste anfallaren. (22.30)
HV mot Timrå i kvarten
HV71 valde Timrå i kvartsfinalen och börjar bort på torsdag. Lite överraskande valde Djurgården Brynäs och inte Frölunda. Linköping får i stället ta sig an Göteborgarna. I den fjärde kvarten möts Skellefteå–Färjestad. (20.40)
Olle Ryman vann dubbelt
Olle Ryman från Skillingaryds Badmintonklubb vann herrsingel U 11 och herrdubbel U 11 i Nordsjö cup i Tranås i går. Han spelade dubbel med Rasmus Johansson från Värnamo och de besegrade ett par från Tranås. I singel vann han över Adam Hellberg, Täby i en hård 3-setare. (15.12)
Lördag 13 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 
00.01
07.10
11.02
19.16

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.15)


HV71 vann elitserien
Mattias Tedenby från Värnamo spelade fram till ett av lagen när HV71 besegrade Linköping på bortais med 4–3 (1–0, 0–1, 1–2, 1–0). Det här var sista omgången i elitserien och HV står som seriesegrare närmast före Djurgåden och Linköping. Målen i dagens match gjordes av Johan Davidsson, Per Ledin, Andreas Falk och Björn Melin. Linköping vann skotten med 38–26. Timrå tog den sista slutspelsplatsen från Luleå som man besegrade med 1–0 på bortaplan. (20.56)
Blev sexa i Skyttiaden
På lördagen avgjordes riksfinalen i Skyttiaden i Eskilstuna. Skillingaryds Skyttegilles Michaela Arvidsson var med för tredje året i rad. Michaela som haft lite tveksam form på sista tiden gjorde en stabil skjutning i grundomgången med 384 poäng. Tyvärr hade hon lite otur och resultatet innebar en retlig sjätteplats, på samma poäng som femman. Eftersom endast fem går till final så fick hon inte vara med och slåss om medaljerna den här gången. Det verkar dock som om formen är på gång och Michaela får en ny chans redan nästa helg när JSM och SM avgörs. (15.27)
SIS vann mot Dannäs
15.03: Nu har vi en matchrapport
14.51: SIS vann med 3–0 mot Dannäs. En rapport kommer om en stund
Bra KSK mot WIK
Klevshult stod upp bra mot WIK. Läs mer. (11.48)
Fredag 12 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer


 Jocke

 Martin
07.10
07.10
07.10
07.13
10.10
12.32

 Lycka
  till
         
20.09          
 

Pingis i morgon
I sporthallen i morgon blir det mycket pingis. det är Vaggeryds BTK som arrangerar en zontävling för ungdomar. (23.02)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.45)


Johan vann poängligan
Johan Eriksson, Skillingaryds IK, vann i stor stil poängligan i division 2. Han fick 61 poäng (16 mån+45 assist). Två var Johan Stål, Halmstad med 51. Åtta blev Patrik Strand, SIK, med 43 (34+9). Patrik var för övrigt tillsammans med Halmstads Andreas Holmér målfarligast i hela serien med 34 mål. I poängligan för SIK följde närmast 16) Jesper Henningsson 39 (20+19), 21) John Ygemar 34 (23+11), 37) Jonas Ragnarsson 25 (18+7) och Andreas Persson 25 (12+13), 41) Kristoffer Sköld 24 (9+15) och 45) Thobias Hjorth 23 (9+14). (09.13)
Torsdag 11 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer

00.06
00.06
00.06
15.39
1616
00.06
00.06

 Henric

 Eilert
07.06
19.53
08.13
12.21
12.11
12.21
15.42
18.47
 

HV kom ifatt
HV71 såg ut att förlora med 0–2 mot Färjestad men lyckades göra två mål i slutet av matchen till slutresultatet 2–2. Björn Melin och Daniel Grillfors gjorde HV-målen. Mattias Tedenby blev mållös. (22.11)

Lukas i avgörande roll
När Kalmar i kväll vann med 2–1 i kvalet till division 2 mot Jonstorp gjorde spelade SIS-fostrade Lucas Karlsson fram till segermålet, som kom med 49 sekunder kvar av matchen. (21.40)


Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.36)


Får extra bidrag
Tre föreningar har beviljats särskilt bidrag för 2009. Skillingaryds FK och Vaggeryds SOK får vardera 30.000 kronor för elljusspår och Vaggeryds BTK 3.600 kronor. (20.13)

Bouleklubben får startbidrag
Götaströms Bouleklubb får 500 kronor av kultur- och fritidsnämnden som startbidrag. (20.13)

Boxarna får ny lokal
Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att begära en omdisponering av pengar från ny entré till inredning av sporthallskällaren i Vaggeryd. Det är tänkt att bågskyttarnas lokal nu ska delas med Waggeryds Thaiboxningsklubb som därmed får möjlighet att återvända till sporthallen. (20.13)
SIK får anstånd för skulder
Skillingaryds Innebandyklubb har ekonomiska problem på grund av att sponsorintäkterna blivit betydligt lägre än beräknat. SIK har en skuld till kultur- och fritidsnämnden på 70.000 kronor på obetalda planhyror. Halva summan ska betalas senare i år och resterande del under 2011. Movalla IP har och Vaggeryds IP har också skulder till nämnden på 109.000 respektive 127.000 kronor och här blir det liknande avbetalning. (18.20)

Prisfest med skyttar

Jaktvårsföreningen hade prisfest i går. Läs mer. (07.29)
Onsdag 10 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Henric
06.51
06.51
06.51
15.06
21.53
06.51
13.31
15.06
Åke Karlssons begravning. (17.57)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.11)
SIK missade seriesegern
23.25 Nu har vi tio matchbilder.
22.48: Nu har vi en matchrapport. Bilder kommer senare
21.46: Malmö vann med 4–3 efter förlängning. Text och bilder från Skillingaryds match kommer vid 23-tiden
21:29 SIK förlorade med 6-7 efter förlängning och Malmö har nu vunnit serien. Engelholm mot Malmö står 3-3.
21.10 CL98 har utjämnat mot SIK och det står just nu 5-5. Engelholm har tagit över ledningen mot Malmö med 3-2. 20.42: SIK leder med 5–2 och i Engelholm står det 2–2
20.04: SIK leder med 3–2 och samtidigt leder Malmö med 2–0 mot Engelholm, vilket betyder att Malmö just nu är seriesegrare
19.54: I slutet av första perioden leder SIK med 2–1
19.43: Det står 0–0 efter sju minuter
19.24: Om några minuter startar matchen Skillingaryds IK – CL 98 och vi kommer med rapporter då och då från denna avgörande match.
Tedenby är nominerad
HV71:s Mattias Tedenby har valts till kandidat nummer fyra till titeln Årets Rookie säsongen 2009/2010.
– En virvelvind på skridskorna utan dess lika, säger också blivande förbundskaptenen i Tre Kronor Pär Mårts, som ingår i juryn för Årets Rookie.
Övriga kandidater är Marcus Krüger, Djurgården, Jacob Markström, Brynäs och Magnus Pääjärvi-Svensson, Timrå. (17.28)
Tisdag 9 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer
   
00.11
00.11
21.35
Terje Thunanders begravning. (19.06)
Annika Bengtsson har avlidit. (11.31)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.03)
Framgångar för VSRK
I helgen gick det bra för VSRK vid tävlingar för elitlaget och laget i division 1. Läs mer. (08.11)
Måndag 8 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer
06.58
06.58
0738
06.58
17.51
07.38
15.21
15.21
 

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.10)
Tedenby och HV mållösa
I kväll vann Brynäs med 3–0 (1–0, 2–0, 0–0) mot ett blekt HV. Inte ens Mattias Tedenby som gjorde två mål senaste hittade rätt i Gävle. hemmalaget dominerade stort i två perioder. I tredje satsade HV allt framåt men Jacob Markström i Brynäskassen var omutlig. (21.26)
Hyllade för rallyframgångar

SSMK var i fokus när det var prisutdelning för Energicupen. Läs mer. (19.36)

Connye – ny som ordförande

Connye Grönlund från Skillingaryd har valts till ny ordförande i Smålands Bilsportförbund. Läs mer. (19.27)

Överraskande om fotboll
År 2011 fyller Smålands Fotbollförbund 100 år och förbundet jobbar på att producera en bok som ska vara klar till jubileumsåret.
– Vår tanke är att vi ska bjuda på underhållande och överraskande läsning i boken, säger Börje Ericsson på förbundet.
Den som har tips på artiklar till boken får gärna kontakta oss här. (07.05)
Söndag 7 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer
00.08
00.08
00.08
08.43
11.42
10.26
19.04

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.54)

Fem minuter från kvalet
SIK dam var ytterst nära att klara kvalplatsen till division 2. Läs mer. ()
Så gick det i skidspåret
Vi har resultat för lokala åkare i Vasaloppet. Läs mer. (19.50)
Flodins vann dubbelt
Bröderna Oliver och Felix Flodin från Vaggeryd vann i går sina matcher i går i Halmstad box cup och idag boxades finalerna. Oliver tog hem segern i diplom 54 kg och lillebror Felix vann sin final i diplom 30 kg. (18.55)
KSK vann mot Hillerstorp
Det blev 4–3 för KSK i dag. Läs mer. (18.23
Framgångar i skytte
Skillingaryds Skyttegille har noterat framgångar i helgen. Läs mer. (17.09)

SIK vann med 12–6
18.30: Nu har vi en matchrapport
16.16: Det blev seger med 12–6. En rapport kommer senare
15.43: SIK har gjort ett par snabba mål i början av tredje perioden och har nu 8–3
15.30: Efter två perioder står det 6–3
15.24: Efter halva matchen leder SIK med 6–2
15.00 SIK herrar spelar hemma mot Palmstaden. En bit in på andra perioden är det ledning med 4–2
SIS vann mot Egnahem
SIS tog en klar seger mot Egnahem. Läs mer. (13.23)
SIS U11 i final
17.46: Mariestad blev för svårt i finalen. Hemmalaget vann med 6–2 men SIS har ändå all heder av denna cup där det blev silver
12.55 SIS U11 vann semifinalen mot Åmål. Det var 3–3 efter ordinarie speltid och förlängning. SIS vann sedan med 6–4 efter straffar. I finalen kl. 15.55 väntar Mariestad.
09.19: SIS U11 spelar lördag-söndag en cup i Mariestad och vann sin grupp i går efter segrar mot Härryda 1–0, Mariestad 2–0 och HV71 3–2. I dag blir det slutspel. (09.19)

Åkte mellan Sälen–Mora

Just nu pågår Vasaloppet men några som i stafett form redan tagit sig mellan Sälen–Mora är lag Bäckalyckan. Läs mer. (09.00)
Lördag 6 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer
     
07.24
07.24

WIK-spelet värmde
I går kväll var WIK:s damer i tiogradig kyla men spelet värmde. Läs mer. (23.30)
SIK B-lag vann serien
Skillingaryds IK B-lag herr ordande i dag seriesegern i utveckling norra.
– Vi vann serien förre Husqvarna på målskillnad. Sedan ska alla spelare som varit med denna säsongen ha beröm. Även de som inte fått spela så mycket har kämpat när de väl har fått chansen, säger SIK-ledaren Simon Claesson.
Dom som har varit med i laget har varit Daniel Johansson, Gustav Ödebrink, Joel Sandén, Petter Johannesson, Joel Frisk, Victor Ödebrink, Adam Magnusson, Simon Olsson, David Johansson, Tobias Sandstedt, Jonathan Gunnarsson, Christofer Antonsson, Rasmus Flor, Fredrik Lundqvist, Ola Södergård, Tobias Privén, Jakob Pettersson, Simon Claesson, Lucas Algren, Frans Blad och Patrik Andersson. (23.07)
VSRK på plats 6
I dag avgjordes första omgången av Ponnyallsvenskan elit i Vetlanda. VSRK, Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb, blev sexa av elva lag med totalt fyra fel. Laget bestod av Ina och Jonna Bäckdal, Johanna Götlander och Felicia Ståhl. (22.26)

Tedenby nära matchhjälte
Mattias Tedenby gjorde båda HV-målen i kväll när HV71 efter förlängning föll med 2–3 mot Modo. Det var alltså nära att värnamograbben hade blivit matchhjälte för sitt lag. (21.10)

SIK föll med 10–12
19.04: Nu har vi en matchrapport
17.24: Det var stor dramatik när SIK föll med 10–12. En rapport kommer senare
17-05: SIK leder i slutet av matchen mot Palmstaden med 9–8.
Fredag 5 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Mona
 
07.00
07.00
09.27
10.20
09.45
17.43
17.42
 

Bengt Fälth omvaldes
Bengt Fälth fortsätter som ordförande för Klevshults SK:
– Vi får se hur länge till det blir, säger Bengt som varit ordförande i 34 år.
Även i övrigt blev det omval vid årsmötet.
Närmast ser KSK fram emot fortsatt satsning på seniorer och ungdomar. Framöver blir det en stor arbetsdag på idrottsplatsen och sedan seriespel, uppfräschning av motionsspåret med mera. (20.55)
Busen Ledin avstängd
Per Ledin i HV71 har varit en liten buse den här säsongen och nu stängs han av i två matcher och får böta 20.000 kronor. Det var i mötet med Frölunda som Per Ledin var inblandad i ett slagsmål och det var han som startade det. Så sent som i december hade ishockeyförbundets disciplinnämnd ett annat slagsmålsfall med just Per Ledin. (15.20)
Torsdag 4 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer
       
13.05

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.04)
HV71 upp i serieledning
Samtidigt som Linköping förlorade med 0–8 mot Modo vann HV71 med 5–3 (2–1, 2–1, 1-1) mot Luleå. Därmed tar HV över serieledningen från Linköping. Målen för HV gjordes av Martin Thörnberg 2, Pasi Puistola, Teemo Laine och Oscar Sundh. (21.39)
Ta bort hängningsregeln
Ta bort hängningsregeln i orientering. Det tycker orienterarna i Småland. Läs mer. (19.49)
Onsdag 3 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer
   
06.12
06.12
07.30
19.43
07.21
19.43
18.48
Lennart Carlsson har avlidit. (07.43)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.36)
Tisdag 2 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Lars
00.28
00.28
00.28
19.57
11.57
20.36
19.04
21.27
22.30

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.00)
Tedenby gjorde mål
Mattias Tedenby från Värnamo var en av målskyttarna för sitt HV71. Nu hjälpte det föga för Frölunda vann med hela 7–3 (1–1, 4–1, 2–1). Genom förlusten passerades HV i toppen av Linköping som nu är två poäng före HV71. Trea är Djurgården. (21.36)
Dags för Vasaloppet
Veteran och nybörjare! Ja, så kan det vara inför Vasaloppet på söndag. Vi har namn på tävlande från kommunen. Läs mer. (00.38)
Från WIK till Tenhult
Waggeryds IK mister en av sina bästa fotbollsspelare. Det är Adam Hermansson som skrivit på för Tenhults IF. (00.03)
Måndag 1 mars 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Jesper
 
08.10
08.10
09.17
15.05
17.13

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.38)

Äldre nyheter här