www.skillingaryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS fotboll här

SIS-seger mot serieledaren
HÄR FINNS MATCHBILDER
Inlagt måndag 24 maj 2010

SIS överraskade genom att besegra hittills obesegrade Bankeryd med 3–0 (2–0) på Movalla.

Ett SIS utan fem ordinarie spelare hade det tufft på plan men tacks vare en storspelande Alen Kovacevic i målet och kämpatag bland alla lyckades man få Bankeryd på fall.

SIS kontrade
Bankeryd hade ett bra tryck men SIS kontrade fint. 1–0 kom snyggt genom Zeljko Antonic, efter 26 minuter. Tvåan kom efter 38 minuter efter ett långskott från cirka 30 meter. Det var Oskar Persson som fick på en riktig kanon.

Missade en straff

I första halvlek minns man annars mest en knätackling utförd av målvakt. Det blev inte utvisning men väl straff. Skottet gick strax över målet.

Pressade på
Bankeryds press blev än mer markant efter paus men SIS försvarade sig med tur och skicklighet. När Sasa Milojevic kondrade in 3––0 med kvarten kvar kändes trepoängaren hur säker som helst.

Grymt bra
– Alen var grymt bra, säger SIS-ledaren Kalle Andersson.

Duktiga
Framåt visade Sasa Milojevic prima takter. På mitten dominerade Sasa Knezevic och Renato Cosic. Bakåt var det oroligt men målvakten var en räddande ängel. Goran Glavas måste också ha ett stort erkännande.

Det var en snöplig SIS-förlust
Inlagt onsdag 19 maj 2010
- Det här var en tung förlust i en match som vi skulle avgjort före paus.
Skillingaryds IS lagledare Mats Lemke suckade tungt efter den minst sagt snöpliga bortaförlusten mot Ljungarum.
SIS ledde med 1-0 i paus och 2-0 långt in i andra halvlek men förlorade ändå med 3-2.

- Vår 2-0-ledning såg kassaskåpssäker ut och borde i realiteten varit större. Men istället för fler SIS-mål fick Ljungarum ett reduceringsmål och vind i segeln trots att man hade fått en spelare utvisad. Kvitteringen kom med cirka tio minuter kvar och sedan föll segermålet för Ljungarum med bara några minuter kvar att spela, berättade Lemke.

Ingen kunde drömma om det slutresultatet när gästerna rivstartade och grep taktpinnen direkt. I 13:e minuten blev Oskar Persson fälld i straffområdet och den givna straffen slogs in av Sinisa Milojevic.
Det kunde och borde blivit fler SIS-mål före paus. Men utdelningen kom först efter paus: SIS fick en frispark cirka 30 meter från hemmamålet och den skruvade Sinisa Milojevic direkt i mål. Ett verkligt kanonmål.

Ljungarum spelade hårt och fränt, satsade allt framåt, åkte på både en utvisning och varningar men fick alltså vågskålen att tippa över trots att gästerna såg ut att ha full koll på matchen långt in i slutskedet.
Mittbacken Sinisa Milojevic var bäst i SIS och har nu gjort fem mål. Inte illa av en mittback. Sinisas bor Sasja kämpade också bra och Oscar Persson glimtade till då och då.
SIS föll mot Bosna
Inlagt fredag 14 maj 2010

SIS förlorade kanske något överraskande med 0–3 (0–1) mot Bosna.

SIS hade 4–5 man borta och ställde upp med ett mycket ungt lag. Killarna gjorde bra ifrån sig men inbland lyste rutinen igenom.

Ribbträff
Bosna tog ledningen i första halvlek men SIS hade flera bra målchanser, bland annat ett ribbskott.

Snabbt mål
I andra halvlek ökade Bosna tidigt på till 2–0. SIS kämpade bra men hade inte tillräckligt bra snurr på anfallsspelet. Sasa Milojevic skapade en hel del framåt men var inte tillräckligt vass i avslutningarna.
I slutet kom 3–0 till Bosna.

Ganska jämnt
Visst vann Bosna rättvist om än för stort. Det som mest skilde lagen år var just rutinen.

Får beröm
Plus i SIS till målvakten Alen Kovacevic och Sasa Milojevic samt juniorerna Jonas Blomberg och Simon Alkemark.

Stark SIS-insats mot Smålandsstenar
Inlagt fredag 7 maj 2010

SIS var nära en trepoängare men Smålandsstenar kvitterade med två minuter kvar av matchen till slutresultatet 1–1 (0–1).

Det var en jämn match och för SIS var det ett steg framåt. Man kämpade och gav allt i en match där man visste att förutsättningarna var tuffa. Fyra man var borta men de som var med gjorde en helgjuten insats.

Tog ledningen
Sasa Milojevic gav SIS ledningen i första halvlek och i andra hade han ett friläge men skottet tog i stolpen. Smålandsstenar var bra och man för säga att kvitteringen var helt rättvis.

Ungt SIS-lag var framåt
SIS unga lag uppträdde respektlöst. Alen Kovacevic i målet var sker och mittbacken Jonas Blomberg imponerade stort. Bland övriga måste Nermin Deumic ha extra beröm men tränaren var nöjd med hela laget.

SIS överraskade negativt mot Syrianska
Inlagt måndag 3 maj 2010

SIS föll lite överraskande med 1–3 (0–1) mot Syrianska Jönköping. Gästerna visade upp det bättre spelet mot ett för dagen blekt SIS.

Första halvlek var jämn men hela tiden kändes det som att Syrianska gav lite mer. SIS verkade inte ha den riktigt rätta inställningen.
– Vi kom inte upp i vår normala standard, säger SIS lagledare Mats Lemke besviket.
Syrianska har bollskickliga spelare och de styrde utan att för den skull dominera.

Se fyra målen
Målen 0–1 kom efter 18 minuter och 0–2 efter 60. SIS reducerade efter 70 minuter då en frispark från Sinisa Milojevic slog en frispark som seglade över gästernas målvakt.
Blott fem minuter senare kom 1–3 och Syrianska kunde sedan utan större besvär hålla undan.
Ingen i SIS får överbetyg utan nu gäller att komma tillbaka i vinnarpositionen igen.

Sex straffmål när SIS vann
Inlagt fredag 30 april 2010

Det var straffarnas match när SIS vann med 7–5 (4–1) mot Malmbäck.

SIS gjorde 5–1 och 7–3 på straff. Malmbäck hade hela fyra straffar som man slog i mål och på övertid reducerade man en sista gång med en frispark direkt i mål.

Dominerade
Trots att SIS gjorde en dåligt match dominerade man stort men så mötte man ett Malmbäck som inte var bra. SIS var trots allt det minst dåliga laget på Movalla denna kväll.

Tempot...
– Vi borde ha kunnat rulla upp Malmbäck en föll in i deras tempo, säger SIS lagledare Mats Lemke.
Ibland kom SIS upp i bra tempo men alldeles för sällan. Mats säger att det vill till bättre takter när SIS möter de förmodade topplagen i serien.

Domaren blåste för sex straffar
Det mest märkliga i denna match var alla straffarna, hela sex stycken. Malmbäck gjorde inte ett enda spelmål utan det var fyra straffmål och i sista matchsekunden ett frisparksmål.
SISä-målvkaten Alen Kovacevic fick efter 55 minuter sitt andra gula kort och blev då utvisad. Därmed är han avstängd för spel i nästa match.

Ny match på måndag
Nästa match för SIS är hemma mot Syrianska på måndag.

Per Bunnstad

SIS vann seriepremiären
Inlagt fredag 23 april 2010

Det blev en skön seger för SIS i seriepremiären. Habo besegrades på bortaplan med 1–0 (1–0) efter en taktiskt väl genomförd match.

I en träningsmatch vann Habo med 6–0 men i dag hade SIS nästan ett helt annat lag på benen. Visst var Habo bra men SIS var ändå lite bättre och kunde vinna knappt men rättvist.

Ledningen
SIS ledningsmål kom efter 28 minuter. Det var Jonathan Sandberg som höll sig framme. Det visade sig bli matchens enda mål.
Habo är ett erkänt duktigt hemmalag men den här kvällen var SIS lika bra. SIS spelade defensivt mycket bra och Habo hade svårt att skapa några direkta farligheter.

Duktiga spelare
Jonathan Sandberg var mycket duktigt men hela laget får beröm. Trots att SIS är nykomling i serien och tippat i botten visade man att man har stora kvaliteter och kan bli ett överraskningslag.
Bladn spelare som får lite extra plus förutom målskytten märks Sinisa Milojeic, goran Glavas och Jonathan Blomberg.

Mörker rådde
Matchen fick nästan slutföras i mörker men det var ändå ingen risk för att den fick avbrytas.

SIS imponerade mot Hvetlanda
Inlagt lördag 17 april 2010
SIS imponerade genom att vinna med 3–2 mot Hvetlanda GIF.

Första halvlek på konstgräset i Nässjö dominerades av Hvetlanda men i andra halvlek var det ombytta roller. Det var först i slutet när SIS byte lera spelare som 0–3 förvandlades till 2–3.
SIS tog efter 24 minuter ledningen genom Sinisa Milojevic.
I andra halvleken tog SIS tag i spelet och i minut 48 kom 2–0 genom Zdenko Glavas. Zeljko Antonic gjorde 3–0 i minut 72.
Hvetlanda reducerade i 84:e och 89:e minuten.
Alla i SIS får klart godkänt.
Lagseger när SIS besegrade NGIS
Inalgt lördag 10 april 2010

SIS vann på gräs borta mot Norrahammars GIS med klara 4–1 (2–1) och det var en riktig lagseger.

SIS var det bättre laget men fortfarande har man svårt att spela bra i 90 minuer:
– Det var i alla fall en stor uppryckning jämfört med i den senaste match, säger SIS-ledaen Mats Lemke.
Målen gjordes av Jonathan Sandberg två samt Oskar Persson och Robert Glavas i ett SIS som hade många juniorer med i dag.

Bottennapp av SIS när 3–0 blev 4–7
Inlagt långfredag 2 april 2010

SIS blandar och ger. Efter vinsten mot Hovslätt blev det förlust med 4–7 (3–3) mot Norrahammars IK.

SIS inledde som man slutade i segermatchen 2–0 mot Hovslätt; Bra spel och mål. Efter 16 minuter stod det 3–0 efter mål av Oskar Persson (3 minuter), Zeljko Antonic (7) och Simon Lemke (16). SIS hade strax efter 3–0 ett friläge som missades.
– Sedan rasade det fullständigt, säger SIS lagledare Mats Lemke
NIK tog över och hade kvitterat före paus.

Kvitterade
NIK gjorde 4–3 i andra halvlek och även om SIS kvitterade genom Jonathan Sandberg var det NIK som kom tillbaka och visade mer vilja. Matchen var annars dålig, Det enda underhållande var att det blev så många mål.

För lätt...
– Kanske gick det för lätt för till en började. Kanske ingen ville eller orkade tillräckligt i dag, noterar Mats Lemke.

Inte godkänt
Visst saknade SIS 4–5 spelare men så är det oftast i träningsmatcher och oftast för alla lag. Ingen av de tolv som var i laget denna dag får godkänt.
– Vi tar med oss första 20 minuter. Resten av matchen får vi glömma. Nu får vi träna för att lördag om en vecka möta det andra norrahammarslaget, GIS.

SIS vann mot Hovslätt
Inlagt onsdag 31 mars 210

SIS herrar överraskade i kväll med att vinan med 2–0 (0–0) i en jämn match mot Hovslätts IK som spelar i elitfyran.

SIS ställdes mot ett Hovslätt med mycket SIS i form av spelande tränaren Tomas Jonsson, tränaren Dan Pettersson och anfallaren Joel Storck.

Stor förändring
– Det var en riktig laginsats och vi hade fler farliga chanser. Vi var inte ett dugg sämre och det var som natt och dag jämfört med matchen senast mot Habo.
Det säger SIS-ledaren Mats Lemke.

Snabba mål
Oskar Persson gav SIS ledningen efter 63 minuter och tre minuter senare ökade Robert Glavas på till 2–0.

Lugnt i målet
Hos SIS var det stabilt överlag. Lugnast hade nog målvakten Gustav Kennestig då Hovslätt inte förmådde att skapa många målchanser.

På fredag
Nästa match för SIS är på fredag på Junebäcken i Jönköping. Norrahammars IK står för motståndet.

SIS fick däng med 0–6
Inlagt lördag 27 mars 2010

SIS åkte på en riktig stjärnsmäll på Junebäckens konstgräs i Jönköping. Blivande seriekonkurrenten Habo vann med hela 6–0 (1–0).

SIS kom till spel utan starka kvartetten Oskar Persson, Renato Cosic, Sasa Milojevic och Sinisa Milojevic. Det var av delvis taktiska skäl man spelade utan dessa spelare.
– Vi ville testa lite fler juniorer, säger SIS lagledaren Mats Lemke.

Jämn början
Första halvlek var relativt jämn men SIS hade svårt att skapa något framåt. Fast enda målet i halvleken gjordes av SIS, ett självmål.

Tog över
I andra halvlek tog HAbo över totalt och då hade SIS inget att komma med.
– Vi tappade skärpan, men så mycket som sex mål bakåt ska det inte bli, noterar Mats.
Ingen får direkt godkänt med tanke på så lite offensiva takter och så många mål insläppta.
Nästa match för SIS är mot Hovslätt på onsdag.

SIS vann klart mot Dannäs
Inlagt lördag 13 mars 2010

SIS hade inget problem att besegra Dannäs med 3–0 trots att det stod 0–0 i halvtid.

Det blev ingen särskilt välspelad match på konstgräset på Gröndal men det konstruktiva stod SIS för. Dannäs kämpade mycket men förmådde inte rå på de tekniska SIS:arna.

SIS hade chanser
Första halvlek var ganska jämn men SIS hade 3–4 bra målchanser mot knappt en enda för Dannäs.

Målskyttar
I andra halvlek blev det lite bättre och SIS kunde göra mål genom Zeljko Antonic, Sasa Knezevic och Oscar Persson.
– Stundtals var det bra, men bara stundtals, säger SIS-ledaren Mats Lemke.

SIS fick revansch
Förra året fick SIS storstryk borta mot Dannäs – 0–6 – men i dag var det en bättre SIS-uppställning än den gången. Ändå fick SIS ett par återbud strax före avresan i form av Sasa och Sinisa Milojevic. Målvakten Alen Kovacevic saknades också men ersättaren Gustav Kennerstig var mycket bra.

Jonas och Sasa var duktiga
Jonas Blomberg spelade mittback framgångsrikt hela matchen och på mitten dominerade Sasa Knezevic.

Två utvisade
Hos Dannäs var det ganska jämnt; Man kämpade bra men skapade alldeles för lite framåt.
Noteras kan att båda lagen fick en utvisning var och det var en match med lite väl tufft spel.

SIS vann mot Egnahem
Inlagt söndag 7 mars 2010

SIS vann klart dagens träningsmatch mot Egnahem. Till slut blev det 4–1 (3–1).

Det var ett klart steg framåt jämfört med förra helgens match mot Klevshult, noterar SIS-ledaren Mats Lemke.

Båda i femman
SIS dominerade stort mot ett lag som liksom SIS förra säsongen var topplag i division fem. Skillnaden nu är att SIS tagit steget upp i fyran.

SIS mål
Sasa Milojevic gav SIS ledningen. Efter kvittering gjorde Oscar Persson 2–1, Zdenko Glavas 3–1 och Robert Glavas 4–1.

Bra offensiv
Stundtals var det riktigt bra och särskilt i offenseiven. Defensivt har vi mer att jobba på, säger Mats Lemke.

Duktiga juniorer
Alla får klart godkänt och överbetyg till de juniorer som fick chansen när flera av de äldre saknades på grund av skador.

SIS tog en femetta på Klevshult
Inlagt söndag 28 februari 2010

SIS vann i dag en träningsmatch på konstgräset Junebäcken i Jönköping. Det blev 5–1 (2–0) mot Klevshult SK. Förra året spelade lagen i samma serie men från i år skiljer det två divisioner lagen emellan.

Det blev en jämn inledning men efter 10-15 minuter tog SIS över och dominerade tillställningen.
– Stundtals spelade vi bra, noterar SIS-ledaren Mats Lemke.
Däremellan var det lite sämre men en klar uppryckning mot den första träningsmatchen för en tid sedan då det blev förlust med 0–4 mot Syrianska.

Tunn trupp
SIS spelartrupp är fortfarande lite tunn. I dag hade man på grund olika orsaker endast 13 spelare. Sedan förra året saknas en spelare i truppen och det är Joel Storck som valt spel i Hovslätt.

Från hockeyn
Ett par hockeyspelare ska ansluta när den säsongen är över nu och det handlar om Zebastian Karlsson och Jonathan Sandberg. I laget finns också några nygamla spelare som Zdenko Glavas samt Goran Glavas och Demir Gorcevic.

Målen
Dagens match började redan kl. 09.45 och Sasa Milojevic var piggast med 1–0. Sedan kom 2–0 genom Zdenko Glavas.
I andra halvlek ökade Zeljko Antonic, Oscar Persson och Sinisa Milojevic på ledningen innan KSK kunde göra ett tröstmål.