Till startsidan för WIK här Startsidan för WIK fotboll Startsidan för WIK damfotboll

Storflust i seriepremiären
Inlagt söndag 25 april 2010

Det blev 0–11 (0–5) för WIK i återkomsten till division 3. För motståndet stod förra årets division 2-lag Ljungby.

WIK har förlorat sin målspottare Debbie Harrysson till Husqvarna och dit har även målvakten Eveina Kimmehed gått. Detta är på papperet tunga förluster och om WIK ska kunna hävda sig i tren krävs det att alla lyfter sig en klass.

0–0 ganska länge
I dag höll det i 25 minuter. Så länge var det 0–0 och nästan inga målchanser. Då kom Ljungby in i matchen och spelade sedan ut hemmalaget.

Tvingades utgå
När mittbacken Isabell Åberg tvingades utgå tappade WIK stadga. Det blev oroligt i backlinjen och Ljungby visade ingen pardon.
– Stundtals spelade vi annars bra, men vi mötte ett starkt Ljungby, noterar WIK-tränaren Kent Gustafsson.

WIK vann i cupen
Inlagt söndag 11 april 2010

Waggeryds IK damer vann med 1–0 (0–0) i Smålandscupen. För motståndet svarade Vrigstad.

Trots att WIK var karlt bättre hade tjejerna svårt att skapa målchanser på den svårspelade grusplanen i Vaggeryd. Enda målet gjorde Johanna Antonsson på ett volleyskott.
Spelet var inte så bra men WIK-ledaren Kent Gustavsson är i alla fall nöjd med segern.
På torsdag är det ny match. Då står Barnarp för motståndet och mot söndag blir det match mot Bor.

Bra spel när WIK cupvann
Inlagt annandagspåsk 5 april 2010

WIK hade inget problem med att i Smålandscupen vinna dagens match i Gnosjö. Det blev hela 5–1 (2–1) mot Hillerstorp.

Julia Holm var riktigt på bettet. Hon gjorde alla WIK-målen förutom det tredje som Natalie Gustavsson svarade för.

Alla var bra
– Hela laget var bra, säger WIK-tränaren Kent Gustavsson.
I första halvlek hade WIK otaliga chanser och segern kunde med har blivit avsevärt större.

Extra beröm
Julia Holm måste ha ett extra plus för alla hennes mål samt liberon Isabelle Åberg.

Cupspel igen
Nästa match på på söndag och då står Vrigstad för motståndet. Det handlar också om Smålandscupen.

WIK-spelet värmde
Inlagt lördag 6 mars 2010

I går kväll vann WIK:s damer i tiogradig kyla men spelet värmde när det blev 2–0 (0–0) mot Smålandsstenar.

– Det blev en bra genomkörare med första träningsmatchen på stor plan. Konstgräsetplanen i Värnamo var väldigt fin trots den tuffa vintern, säger WIK-tränaren Kent Gustafsson.

Jämnt i början
Första halvlek var jämn och båda lagen hade chanser att göra mål. Jossan Gustavsson i WIK var igenom men blev nerdragen av målvakten. Straffen som följde slog en WIK-spelare i ribban och över.

Lossnade i andra
– I andra halvlek kom vi ut med bättre spel vilket resulterade i 1–0 och 2–0, säger Kent.
Målen gjordes av Moa Björk och Johanna Antonsson.

Ny, bra målvakt
– Mycket beröm till vår nya målvakt Josefin Bokinge. Jag ger även beröm till övriga i laget som var lite ringrostiga i början men spelade upp sig ju längre matchen gick, avrundar WIK-tränaren.