SIK–CL 98 100310   www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu  Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIK Till startsidan för SIK herr 2009–2010

SIK tappade 5–2 och seriesegern
Inlagt onsdag 10 mars 2010

– Tom!
Det var tränare Pär Söderbergs korta svara på hur det kändes efter den missade kvalplatsen i kväll. SIK föll nämligen med 6–7 efter förlängning mot CL 98 från Kalmar.

SIK hade 5–2 inför sista perioden och så ut att elegant göra sitt. Sedan höll också Engelholm på att rädda seriesegern genom att tvåla dit Malmö.

Tung förlust
– Det känns väldigt tungt att förlora så här,. Visst, SCL spelar bra, men 5–2 hemma... Nej, vi måste kunna vinna en sådan här match och vi hade ju också öppet mål ett par gånger, säger Pär Söderberg.
Han och huvudtränaren Andreas Runnö var liksom spelare och publik nedstämda. Det kändes som en antiklimax när CL gått ifatt och till slut avgjorde.

Noll av Malmö
– Det är 22 omgångar och egentligen är det inget att säga om. Vi tog ju noll poäng av Malmö, analyserar Pär Söderberg.
Men ändå; SIK tappade en match som man dominerade och det verkade kunna bli både 6–2 och 7–2 när CL plötsligt gjorde mål på mål och chockade hemmalaget. Det hjälpte inte att Jonas Ragnarsson och Johan Ygemar slet som djur och att Patrik Strand med 37 sekunder kvar kvitterade till 6–6. CL vann och SIK får nöja sig med silvret. Men en sådan här dag känner nog de flesta att allt annat än serieseger är som en jumboplats.

Besvikelse
– Storpublik och två fina perioder, men men...
Det är lätt att förstå besvikelsen och både spelare, ledare och publik hade tårarna nära till hands. Det var ju så nära, nära...

Storspel i målet
Mikael Persson storspelade i målet i två perioder och han hade inte så mycket att göra på målen bakåt i slutet. CL spelade smart och kämpade trots att man egentligen inte hade något att spela för. Patrik Strand var otroligt målfarlig och han var nära att bli riktigt matchvinnare. John Ygemar, Jonas Ragnarsson med flera visade också härlig inställning.

Hjulpoängen
Hjulpoängen i säsongens sista match fördelas så här:
3 Mikael Persson
2 Patrik Strand
1 John Ygemar

Malmö till kval
Engelholm hade länge 3–2 mot Malmö men med 44 sekunder kvar kvitterade Malmö till 3–3. Med en poäng var seriesegern kvar genom att SIK genom sin förlängning kunde ta högst två poäng. Malmö gjorde sedan 4–3 i förlängningen och vann serien tre poäng före tvåan SIK.

Bra säsong
Trots att det inte blev serieseger har SIK gjort en bra säsong. Man missade seriesegern i denna jämna serie i oktober då det blev förlust i tre av fyra matcher. Övriga månader var SIK bra.

Ny säsong
Nu blir det spel i nya division 1 och mycket pekar på att Andreas Runnö och Pär Söderberg blir kvar i SIK.

Per Bunnstad

Matchfakta
SIK–CL 98 6–7 (3–2, 2–0, 1–4, 0–1)
Skott på mål: 38–32 (0–1, 11–12, 10–8, 17–11)

Period 1
09.00 1–0 Patrik Strand (Johan Eriksson)
10.20 2–0 John Ygemar
11.15 2–1 Charlie Nilsson (Michael Hartzell)
14.41 3–1 Patrik Strand (Johan Eriksson)
16.40 Utvisning U2 Dick Johansson SIK (Protest mot domslut)
17.27 3–2 Krister Larsson (Björn Nilsson)

Period 2
01.41 Utvisning U2 John Ygemar SIK (Låsning av klubba)
08.54 4–2 Jonas Ragnarsson (John Ygemar)
18.16 5–2 John Ygemar (Jonas Ragnarsson)

Period 3
05.00 5–3 Patrik Idensjö (Michael Hartzell)
11.52 5–4 Charlie Nilsson
12.18 5–5 Martin Sköld (Björn Nilsson)
18.06 Time out SIK
18.40 5–6 Charlie Nilsson (Björn Nilsson)

19.23 6–6 Patrik Strand (Jesper Henningsson)

Sudden death
01.05 6–7 Martin Sköld

Så nära, så nära...
Nr 10 är Johan Eriksson som...
...bara ska raka bollen...
i mål. Men det blir en miss av annars så säkre Johan.
Festen som kom av sig
Stor SIK-glädje efter kvittering till 6–6, men festen...
...kom av sig och det var tunga huvuden...
...efter matchen. SIK gjorde annars en bra match, åtminstone i drygt två perioder.
Frislag och gyllene läge.
Det hejades och de 318 i publiken trivdes fram till slutet av matchen då CL gick ifatt och förbi.
Klockan stod på 19.23 när SIK kvitterade till 6–6. Johan Erksson och Jnas Ragnarsson jublade efter Patrik Strands skott. Sedan satsade man framåt för 7–6 men lyckades inte göra mål.
Jesper Henningsson var en av SIK:s bästa och han hade här ett gyllerne tillfälle att avgöra.