Nyheter
Söndag 20 september 2009
55-åring skadad i mc-olycka
Kring halvåtta i kväll inträffade en singelolycka vid den norra infarten till Vaggeryd. Det var en man i 55-årsåldern från Hok som i det regniga väglaget fick problem med sin mc och körde omkull. Han fördes med ambulans till sjukhuset i Värnamo med troligen lindriga skador. (20.15)

Larm i Vaggeryd
20.15: Dessbättre blev det ingen direkt brand
Räddningstjänsten är på väg till en misstänkt soteld på Södra Ågatan i Vaggeryd. (15.25)


Besökte Tures i Klevshult

I går kom det mängder med folk till Klevshult. Vi har lagt in 24 bilder från tilldragelsen. Se dem här. (15.15)

Fräck stöld i Vaggeryd
En kvinna i 70-årsåldern drabbades i fredags av en stöld ur sin lägenhet på Torsbovägen i Vaggeryd. Medan hon tillsammans med en bekant var i köket tog sig någon in via den olåsta ytterdörren och stal kvinnans handväska. Den innehöll pengar, kontokort med mera. (14.50)

Repade en bil
En kvinna på Smedjegatan i Vaggeryd har fått sin bil repad på båda sidor. Det var långa repor och det gjordes någon gång 14–16 september. (14.50)

Stal ur en båt
En person som har sin båt i Fängen utanför Vaggeryd har fått inbrott i densamma. Någon har skurit upp kapellet på båten och tagit borr, radio, bensindunkar med mera. Totalt är det tolv saker som stulits. Båten låg för ankar en bit ut i sjön men det hindrade inte tjuven. (14.50)

Ännu en sommarbild...

Sommaren känns inte som helt slut och vi har fått en ny läsarbild. Se den i större format här. (06.50)

Lördag 19 september 2009
Vem saknar en väska?
I går den 18/9 kl. 20.00 hittades en väska vid CC-Service Vaggeryd. Den återfås mot beskrivning hot CC-Service 0393-16055. (08.37)

En sällsynt läckerbit

Vår naturskribent Dan Damberg presenterar en riktig läckerbit i dag. Läs mer. (07.20)

Fredag 18 september 2009
Albin blev trea med kobild

Arla har haft en tävling om bästa betessläppsbild. En av de tävlande var Albin Sjöberg från Skillingaryd som tidigare publicerat tävlingsbilden här. Albin blev trea bland de tio finalisterna. Grattis! (21.42)

Gustav bloggar från Israel

I kväll är det nyårsafton i Israel. Läs mer. (19.08)

Landstinget sänder webb-tv
Landstingsfullmäktiges sammanträde tisdag 22 september 2009 i Rosensalen på Rosenlunds vårdcentrum i Jönköping innebär premiär för tv-sändning via webben. Läs mer. (16.57)

Möte om kassaregister
Den 29 september blir det ett möte om de nya reglerna för kassaregister. Läs mer. (11.40)


Klicka på bilden
för hela annonsen

Lurad på internet
En man strax under 30 år i Skillingaryd har blivit lurad av en som sålde en batteriladdare på auktionsföretaget Tradera. Skillingarydsbon betalade 750 kronor men någon var har inte kommit. Säljaren är misstänkt för fler bedrägerier på Tradera. (10.45)

Stöld i Klevshult
En person i Klevshult hade natten till i går ställt ut två gasoltuber vid gårdsuppfarten. Dessa skulle hämtas följande dag, men under natten stals de. Värdet uppgår till 4.000 kronor. (10.45)

En dog i olycka
Vid en trafikolycka i dag på morgonen utanför Mullsjö krockade två bilar sedan en av förarna troligen väjt för en älg. En person omkom och fem skadades. (08.03)

Metria kan säljas
För fyra år sedan motionerade en grupp från Centern att Metria borde privatiseras. Regeringen har nu beslutat att utreda detta. Metria har två kontor i länet med tillsammans nio anställda. Förutom i Skillingaryd är det i Vetlanda. (07.01)

Bro för elva miljoner

Nu blir det en rondell intill Kinnarps och en bro över järnvägen för elva miljoner. Läs mer. (00.01)


Torsdag 17 september 2009

Första Hjälpen BARN
några platser i utbildning kvar 30 sept. och 7 okt. kl 18.00 - 21.00 Plats Kupan Skillingaryd. Utbildningen omfattar båda kvällarna. Anm. Birgit Karlsson 070-3931183 senast 22 sept.

På skolbänken igen...

Normalt finns de på verkstadsgolvet eller på andra arbetsplatser men nu är det skolbänken som gäller. Läs mer. (22.30)

Ny stöld på skola
Hjortsjöskolan har för andra gången på några dagar drabbats av en stöld av koppar.
– Det är märkligt hur man vågar stjäla när man kan ses från Jönköpingsvägen, säger kommunens fastighetschef George Theodoridis.
Plåtdelar till den gamla nedgången till källaren har stulits liksom en del stuprör i koppar. Värdet uppgår till några tusenlappar. Det kommer att kosta betydligt mer än så för kommunen att ersätta det stulna. (16.52)


Stal 13-årings cykel
En elev i 13-årsåldern vid Fågelforsskolan i Skillingaryd har förlorat sin cykel. Någon har stulit den. Cykeln är värd 2.900 kronor. (16.52)

Ungdomar i arbete

Ungdomsarbetslösheten är fortfarande stor i dag, men det finns projekt för en del arbetslösa. Läs mer. (07.15)


Östbos protokoll
Östbo Historiska Sällskap presenterar sitt senaste protokoll. Läs mer. (06.38)

Figo´s ny annonsör
Klicka här!

Onsdag 16 september 2009
Höstens kurser hos Lusthuset
Klicka här!

Mattssons i nya lokaler

Nu har Mattssons Mekaniska flyttat, men den är avslappnande bilden stämmer inte riktigt med hur företagets vd har haft det. Läs mer. (18.42)

1.500 deltar i utbildning
Näringslivsrådet i kommunen driver ett stort utbildningsprojekt på 5,6 miljoner kronor för 41 företag och 1.500 deltagare. Läs mer. (17.11)

Tjuvar fångade på film
I måndags blev en kvinna i 65-årsåldern bestulen på sin plånbok när hon handlade på ICA Supermarket i Vaggeryd. På butikens övervakningsfilm ses två kvinnor i åldern 20–25 år som stjäl plånboken, vilken innehöll 300 kronor, körkort, med mera. Polisen har gott hopp om att få fast tjuvarna. (12.00)

Stöld ur bil i Hok
En Vaggerydsbo i 30-årsåldern har haft inbrott i sin bil. den stod olåst vid Jönköpingsvägen i Hok. ur bilen stals en bilstereo med CD- och MP3-spelare. (12.00)

Saknade körkort
En bilist i 35-årsåldern blev under natten stoppad på E4:an. Det visade sig att han saknade giltigt körkort. Han är inte hemmahörande i bygden. (12.00)

Familjesidan är mest besökt
Vår klart mest besökta sida här är vår familjesidan som nyligen fyllt två år. Av våra i snitt 1.547 unika besökare per dag är det kring 60 procent, 915/dag) som besöker just familjesidan. (08.48)
Informerar om simhallen
När kommunfullmäktige sammanträder i Skillingehus den 28 september blir det information om en eventuell ombyggnad av simhallen och gamla sporthallen i Skillingaryd. Det är kultur- och fritidschefen Göran Svensson som berättar om detta projekt. (08.01)

Tisdag 15 september 2009
Gustav bloggar från Israel

I dag bloggar Gustav om lite speciellt hattmode. Läs mer. (22.58)

Barnen gillar polisen

I dag på morgonen var det en fartkontroll utanför Östra skolan i Vaggeryd.
– Det var på tiden att de kollar trafiken här utanför. Tyvärr finns det många som inte tänker på att det är en skola de passerar.Tycker dock att de kunde stannat lite längre. En sak vet jag: barnen älskade det. De ville inte gå in när klockan ringde, säger Maria Vittmo som också tagit bilderna. Klicka på bilden! (17.19)


Vann dubbelt i bridge
Bridgesäsongen är igång. Läs mer. (16.35)

Vaccineringen startar 5/10
Den 5 oktober inleds Vaccinationen mot nya influensan, den så kallade svininfluensan. Läs mer. (16.35)

Stal en bakvinge
En person som hade sin Volvo V70 parkerad på Götafors industriområde har drabbats av en stöld. Någon har tagit bilens bakvinge. (11.47)

Tog tomhylsor
I går eftermiddag tillgrep någon eller några tre spannar med tomhylsor från skjutbanan i Hok. 3-4 ungdomar i en bil sågs vid tillfället i närheten och de misstänks ligga bakom stölden. (11.47)

Sågverksdag hos Tures
På lördag bjuder Ture Johanssons i Klevshult in till en stor sågverksdag. Läs mer. (10.07)

Inget boulespel vid reningsverk

Tekniska utskottet har sagt nej till boulespel vid gamla reningsverket i Vaggeryd. Läs mer. (00.29)

Måndag 14 september 2009
Götalandsbanan kan gå här
I dag presenterades utredningen om Götalandsbanan. Det föreslås en sträckning Göteborg-Jönköping-Stockholm och Europabanan söderut genom vår kommun från Jönköping till Malmö. (19.12)

Veckans erbjudande på ICA
Kaviar, kassler, juice, blandfärs, kycklingfilé och mycket mer. Läs mer (18.30)

Kanske en grannfejd
En person på Alshultsområdet i norra delen av Skillingaryd har lämnat en polisanmälan om ofredande. Någon hade natten mellan lördag-söndag skrivit en skylt om att soptippen finns i Vaggeryd eller något liknande. Denna skylt fanns på några träpallar invid familjens tomt. Om det är en grannfejd eller inte är svårt att säga. Någon lär dock inte tycka om de uppställda pallarna. (13.07)

Brandlarm på skola
I dag har det varit ett automatiskt brandlarm vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. det hade utlösts av att någon rökte i en korridor. (13.07)

Tre rådjur påkörda
I dag har det inträffat tre rådjursolyckor. Kl. 06.15 rapporteras ett påkörd rådjurskid ett par hundra meter från Lindevallen i Hok. Rådjuret hittades av en förbipasserande som avlivade det skadade djuret. Vem som kört på djuret är inte känt utan det rör sig om en smitning.
I södra utkanten av Hok blev ett rådjur påkört vid niotiden. Djuret sprang till skogs med okända skador. På bilen blev det inga skador alls.
Kring 06.30 blev ett rådjur påkört vid infarten till Vaggeryd från Hok. Djuret dog. Bilen fick mindre skador. (13.07)


Hittades blodig i Vaggeryd
En man i 30-årsåldern från Vaggeryd hittades i går kväll blodig utanför Konsum i Vaggeryd. Han var ordentligt berusad och uppgav för polisen att han hade blivit misshandlad. Han följde med polisen för tillnyktring och omplåstring. (13.07)

Bildhäfte på G
I dag träffades en kvartett från fotoklubben och Östbo för genomgång av bilder. Det ska nämligen bli Skillingarydsbygden i bild i år. Häftet kommer att presenteras i slutet av november. (12.41)

Arbetslösheten konstant
Antalet arbetslösa i kommunen är lika mot veckan före. Antalet är 453 fördelat på 173 kvinnor och 270 män. (12.13)

60-årsfirande i Hagshult
Den 6 november firar föreläsningsföreningen i Hagshult 60 år med småländsk ostkaka och lite annat också. Läs mer. (10.43)

Carina fick gehör för förslag
Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd har fått med en tydligare skrivning om FN:s deklaration om Barns rättigheter i partiets Afrikaprogram. Läs mer. (10.19)

Fotoklubben har möte
Fotoklubben kallar till möte. Läs mer. (09.05)

Se upp för falsk polis
I helgen har en 85-årig kvinna i Skillingaryd blivit uppringd av en falsk poliskommissarie. Denne försökte bland annat få fram uppgifter om kvinnans värdesaker och kod till hennes bankkort. Även en person i Ohsbruk har fått samtal från denne ”polis”. Polisen i Jönköping varnar genom vakthavande befälet Bo Gunnarsson för den falske polisen. (07.55)

Parkeringsförbud införs

Det kommer att bli parkeringsförbud invid Magnisa stuga. Läs mer. (07.42)

Söndag 13 september 2009
Tror på Knekten igen

Oppositionsrådet Berry Lilja (S) tror att verksamheten med Knekten i gamla militärmuseet på Slätten i Skillingaryd ska kunna återuppstå. Läs mer. (13.50)

Gustav bloggar från Israel

”Även om M16-gevären på killarnas ryggar skär i mitt hjärta”. Läs mer. (10.58)

Ja men det kan vi...

Lars Björksell invigningstalade på Tofthagaskolan. Vi presenterar i dag ett 30-tal bilder. Läs mer. (09.00)

Avskydd men näpen...

Dan Damberg berättar i dag om ett djur som ofta är avskytt men... Läs mer. (08.12)


Lördag 12 september 2009
Knivderby spelar
Gruppen Knivderby kommer att göra sin första spelning för allmänheten i Jönköpingstrakten – närmare bestämt Huskvarna Folkets Park den 24 september. Det blir tillsammans med banden Babian och Klassresan.
– Det vore kul om så mycket folk som möjligt dyker upp och får avnjuta riktig fartfylld rock´n roll! Just nu håller vi på att spela in en ny skiva och kommer nog på spelningen att testa några av de nya låtarna och även spela några gamla favoriter, säger Oscar Svensson som tillsamman med Frans Larsen, Robert Pajnic och Tomas Dalteg ingår i bandet. (22.28)


Träffades efter 60 år

Det har varit skolträff i Vaggeryd. Läs mer. (17.04)
Tofthagaskolan invigd

Kl. 11.32 i dag invigdes Tofthagaskolan av ordförande Mats Jonsson. I morgon kl. 09.00 kommer vi med ett 30-tal bilder från invigning med visning av skolan. (13.18)

Sommar vid dämme

Dan Damberg presenterar i dag det femte avsnittet om sommar vid Skillingaryds dämme. Det är 20 bilder och text. Läs mer. (09.29)

Nya annonser
Kika in i spalten till höger där det nu finns annonser för loppis den 19/9 och innebandyträning
Skola invigs i dag
Kika gärna in i kalendern där det finns uppgift om Tofthagaskolans invigning och annat som händer i dag och i morgon. (08.07)

Vill ha gc-väg
Tekniska utskottet har beslutat att ansöka om statsbidrag för en gång- och cykelväg på Ödestuguvägen mellan Håkan Trulssons väg och Storgatan i Vaggeryd och i andra hand för av en gång- och cykelförbindelse från rondellen Vaggeryd Södra infart till infarten Vaggeryd Cell, Munksjögatan. (06.15)

Två nya våningar...

Det finns planer på att bygga på två våningar på hus vid Södra vägen 12 och 12 i Skillingaryd. Här ska det bli seniorboende. Läs mer. (00.02)

Fredag 11 september 2009
Inga-Lill och P-O slutar
Det sker en förändring av turism och näringslivsrådets arbete. Läs mer. (16.24)

Här blir seniorboendet
Exakt vid midnatt avslöjar vi var i Skillingaryd Vsbo kommer att satsa på seniorboende. (16.07)

Kopparstöld på skola
Vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd har någon natten mellan 8–9 september stulit cirka 20 meter stuprör. Materialet bestod av koppar. (14.38)

Stal en svets
En person bosatt utanför Hok har drabbats av stöld. Någon har ur en olåst bod tagit svetsutrustning värd 3.500 kronor. (14.38)

Tog en gräsklippare
En person på Björkvägen i Hok har blivit bestulen på sin motorgräsklippare av märket Honda. (14.38)

Älg påkörd vid Kvighult
Vid Kvighult sex kilometer söder om Svenarum blev en älg strax efter sex i dag på morgon påkörd av en bilist. Älgen var illa skadad och fick senare avlivas. Ingen människa skadades men bilen fick vissa skador. (14.38)


Möss och människor
Birgit bloggar. Läs mer. (14.31)

ICA:s erbjudande
Flingor, fransyska, ost, digestive, maskindiskmedel och mycket mer. Läs mer

Webbredaktören vann

I helgen som gick tävlade webbredaktören. Läs mer. (09.38)

Systembolaget vill flytta
Systembolaget har som ambition att alla dess lokaler ska vara utformade på samma sätt runt om i landet. De nuvarande i Skillingaryd går inte att bygga om på det sätt man önskar och därför vill man ha nya lokaler. Från systembolaget har man uppvaktat kommunen att om det finns någon intressant byggnation vill man vara med från början av planeringsarbetet. (08.27)

Tågproblem även i dag
09.02: Först nu vid niotiden kunde elever och andra stiga av tåget i Vaggeryd.
08.07: I dag är det åter problem med morgontåget 7.50 från Skillingaryd till Vaggeryd. Skolelever och andra som ska till Vaggeryd väntar just nu på tåget då ett annat tåg havererat vid stationen i Vaggeryd. Man beräknar att de som sitter i tåget från Skillingaryd får vänta i 10–15 minuter innan de är framme vid stationen.


Bättre vatten i Hok
För att förbättra vattenkvaliteten i Hok pågår just nu spolning av vattenledningarna i samhället. Arbetet pågår fram till den 17 september. (07.36)

Torsdag 10 september 2009
PRO har hemligheter...
PRO Skillingaryd har hemligheter för sig. Läs mer. (20.40)

Julen närmar sig...
Anna bloggar. Läs mer. (20.01)

Inget nytt om vargen
Sedan förra veckans vargobservationer i trakten av Värnamo och Klevshult har inga ytterligare rapporter om varg kommit in till länsstyrelsen. (15.46)

Tjuvskyttar i Vaggeryd
Utanför Vaggeryd sköt någon troligen ett rådjur på någon annans mark i måndags. Ett skott hördes och senare fann ägaren blodspår. (15.45)

Vann 4,2 miljoner
Finnveden Nu berättar att en 20-åring från Gislaved vunnit 4.2 miljoner på nätpoker. Han säger att det är hans tveklöst största och mest prestigefyllda seger. (15.05)

Besöksförbud införs delvis
Från och med nu begränsas besöken vid BB i Värnamo på grund av den nya influensan.
Den som är förälder till barnet är välkommen – om denne inte är förkyld, hostar, har feber eller influensasymptom. Däremot får inte syskon eller andra närstående besöka de nyfödda. (14.50)


Misstänkt rattfylleri
Polisen har i dag haft en större trafikkontroll i Skillingaryd. Resultatet blev bland annat att en man togs in för blodprov då han misstänktes vara rattfull. (12.30)

Socialbidrag för bröllop
VN berättar i dag att ett par från Vaggeryd ansökte om socialbidrag på 8.000 kronor för bröllopsfest, ringar och frisör. Socialnämnden sa nej och efter överklagan har även länsrätten gjort det.
– Vi är så klart besvikna, säger mannen i familjen till VN. (07.14)

Gustav matbloggar

Gustav Sandgren kommer i dag med en blogg från Israel som handlar om landets goda mat. Läs mer. (06.55)

Vaggeryds Energi
söker nättekniker
Läs mer

Inbrott på Statoil
Vid tvåtiden i natt stals kontantboxen vid ett inbrott hos Statoil i Skillingaryd. Tjuvarna krossade en ruta och tog sin in i butiken. Samma tjuvar har troligen också gjort inbrott på Statoil i Hyltena söder om Jönköping och på Blomsterlandet i Värnamo. Polisen förföljde tjuvarna men lyckades inte komma ifatt dem. (06.55)

Tillträde på skjutfältet
Skjutfältstiderna är uppdaterade. Läs mer. (06.55)

Taklagsfest på fredag
Bygget av den nya pastorsexpeditionen i Skillingaryd går undan och på fredag är det dags för taklagsfest. Huset beräknas står klart den 27 november. (06.55)

Onsdag 9 september 2009
Bensinstöld hos golfklubb
Natten till i går stal någon cirka 45 liter bensin från en bil som stod parkerad vid Götaströms Golfklubb i Skillingaryd. Tjuven hade flörstört bensintanken genom att borra två hål i den. (14.46)

Stal 55 liter bensin
En person på Torsbovägen i Vaggeryd har drabbats av en stöld. Någon har tagit en bensinduk till en båtmotor. Tanken rymmer 55 liter och den och bensinen är nu borta. (14.44)

Stal en trädgårdsskulptur
En familj på Sågverksvägen i Hok har drabbats av en stöld. Någon har tagit familjens trädgårdsskulptur, vilken föreställer en flicka med lax. Tillhörande vattenpump har också stulits. (14.43)

Stöld hos Järnbacken
Det har varit inbrott hos Järnbackens återvinning i Vaggeryd. Någon har via ett träd kommit in på området. Där har en del verktyg stulits från den del av en byggnad som var olarmad. Utanför företaget slangade tjuven 200 liter diesel ur en parkerad lastbil. (14.40)

Hotad via SMS
En kvinna från Skillingaryd fick i går fyra sms av en för henne okänd man och hon känner sig hotad av det inträffade. (14.38)

Många nior i dagens datum
I dag är det ganska många nior i datumet: 9.9.09. eller man kanske ska säga 9.9.9.
Det finns en del som samlar på speciella stämplar som just har med själva datumet att göra.
9.9.99 var det senaste datumet med många likadana siffror. I dag är det 9.9.9 och vi väntar närmast på 11.11.11. (14.28)

Onödigt ställa in disco
– Jag tycker det är lite onödigt att man ställer in discot på Sigges Loge.
Det säger Nexhat ”Nedde” Shabani, som är fritidsgårdsföreståndare i Vaggeryds kommun.
Det handlar om det planerade discot nu på fredag som ställs in på grund av risk för spridning av den så kallade svininfluensan.
I den information vi lämnade i går stod det inte något om Vaggeryds kommun men även denna kommun är med i samarbetet kring det stora discot. (14.24)


Så många älgar får skjutas
Vi har fått uppgift på antalet skjutna älgar i länet 2008 och årets tilldelning. Läs mer. (13.21)

Arbetsfordon hade spårat ur
12.40: Det var ett arbetsfordon på räls som spårade ur mellan Halmstad-Torup på morgonen. Ingen skadades men det tog en stund att röja spåret. Fyra tåg fick ställas in men kl. 07.45 var det farbart för platsen igen.
08.05: Det har varit en tågolycka eller problem med ett tåg på Nässjö-Halmstad och avgången från Skillingaryd kl. 07.50 blev inställd. Vi återkommer med en rapport lite senare.


Ica Supermarket bygger ut
– Vi är inne i en mycket expansiv fas och börjar bli trångbodda. Under några veckor kommer vi att arbeta med omdisponering av lageryta till försäljningsyta.
Det är mycket välkommet eftersom sortimentet hela tiden utvecklas.Vi har i dag över 20.000 artiklar och det kan jämföras med 12.000 för tio år sedan, när Ica byggdes om förra gången. säger butikschef Jonas Toftgård vid ICA Supermarket i Vaggeryd, .
– Ombyggnaden är också ett led i det omfattande arbetsmiljö och säkerhetsarbete som vi ständigt arbetar med. Detta för att skapa en trygg och säker arbetsmiljö för våra medarbetare. (10.41)


Lokal flyghistoria presenteras

En bok om flygets lokala historia är på gång. Ett avsnitt handlar om Andrée. Läs mer. (07.12)


Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här


KLICKA PÅ BILDEN
Utbildning Första Hjälpen BARN,
några platser kvar 30 sept. och 7 okt. kl 18.00 - 21.00 Plats Kupan. Utbildningen omfattar båda kvällarna.
Anm. Birgit Karlsson 070-3931183 senast 22 sept.
VÄKOMMEN TILL
INNEBANDYTRÄNING


KLICKA PÅ BILDEN!
Företagsbesök
Stacke Hydraulik, Storg. 76, Skillingaryd
Torsd 24/9 kl. 18–21.
Vi får information om tillverkningen samt en visning av fabriken. Företaget bjuder på kaffe Ingen föranmälan
Aktiespararna Skillingaryd-Vaggeryd
Höstens kurser
hos Lusthuset
Klicka här!
Förverkliga dina drömmar
börja på
Oljemålning
Studiecirkel startar i september
Kvällstid i Vaggeryd
Pris: 550 kr för 6 ggr
Ledare: Ulla-Britt Lagerqvist
Anmälan och Info:
NBV 0370–301418
Irene Nagelstudio

Kanonerbjudande hela september
LÄS MER HÄR!
Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här
Skicka oss en läsarbild från sommaren 2009
Läs mer


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Söndag 20 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
 Grattis
(06.50, 12.02, 16.57, 19.07, 20.45)


Roupé i måltagen
Magnus Roupé, 46, med rötterna i Gislaved och numera bosatt i Grums gjorde i dag ett landslagsmål. Han deltog i det svenska veteranlandslaget i ishockey som besegrade division 2-laget Forshaga med 6–2. Övriga mål i landslaget gjordes av Bengt-Åke Gustafsson 2, Magnus Arvedson, Peter Ottosson och Jan Mertzig. (23.39)

Sista tävlingen i år

Jaktvårdsföreningen i Skillingaryd hade i dag årets sista tävling. Läs mer. (21.53)

Vann i bågskytte-SM
Under helgen har det varit Jakt-SM i bågskytte i Huskvarna. BS Vaggeryd hade åtta deltagare och kom hem med två medaljer; Det blev guld till Oskar Nilsson i HC 16 och brons till Peter Nilsson HC 50. (21.45)

SIS vann mot Tidaholm
Det blev 7–1 för SIS. Läs mer. (20.35)

WIK dam vann
Det blev 4–0 för WIK dam. Läs mer. (19.36)

Grattis WIK F99

Det blev serieseger för WIK F99. Se en större bild här. (19.07)

Habo–WIK slutade 5–2
18.50. Nu har vi en matchrapport
17.49: Det blev 5–2 i mötet Habo–WIK herr. En rapport kommer senare.

SIK spelade 0–0 mot JIK
I dag har något mycket ovanligt inträffat; Det har blivit 0–0 i en innebandymatch. Läs mer. (16.09)

Pelle gick på -3 i dag
17.45: Rafael Cabrero-Bello från Spanien vann på -20. Pelle blev delad tia, Patrik delad 21.a och Klas delad 39:a
15.51: Pelle har nu spelat färdigt och han är för närvarande delad tia med 272 /-12). Han gick i dag på fina 68 (-3). Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved fick 275 (-9) på just nu delad plats 20. Klas Eriksson, Växjö, delar plats 39 med 278 (-6).
15.17: Pelle har två raka birides och har efter 15 hål -3
14.39: Efter 13 hål har Pelle fortfarande -1
13.57: Efter nio hål har Pelle -1
13.06: Pelle spelar stabilt med fem raka par
13.05: I dag är det fjärde dagens spel på Europatouren i golf i Österrike.Vi följer Pelle Edberg från Hook.

Forsheda för bra
Forsheda verkar vara bra för bowlingens division 1. I går blev det 15–5 (6572–6068) mot Viskan. Lars Johansson, Skillingaryd, var fyra i laget med goda 809. (13.12)

SIS vann och föll
SIS bowlingdamer vann i går mot Forsheda med 11–9 (4999–4885). Gunnel Aldelius var bäst med 705. Däremot blev det förlust mot Regnbågen med 5–14 (4830–5171). Marita Nyman var bäst i SIS med 678. (13.12)


SBK vann med 18–2
Skillingaryds BK tog en storseger hemma mot Falköping AIK BK F. det blev 18-2 (6162–5457). Bäst i laget var Boris Tenic och Mats Roskvist med båda 863 närmast följda av Mattias Tencic 788 och Andreas Josefsson 753. (13.12)Lördag 19 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
(07.20, 09.43,12.31 18.27)


SIS vann – KSK föll
18.38. Nu har vi matchrapporter för SIS och KSK
17.53: Det blev 3–1 för SIS herrar mot Hestra medan Klevshult föll med 4–5 mot Forsheda. Matchrapporter kommer senare


SIK–Stanstad slutade 8–8

Jonas Ragnarsson har ökat på till 4–1

Glädje efter 1–0. (15.46)
22.07: Nu har vi lagt ut 18 matchbilder. Se dem här
19.43: Nu har vi lagt ut ett matchreferat. Bilder kommer senare i kväll
17.13: Matchen slutade 8–8. En matchrapport och bilder kring 20.00
17.03: Det står 8–8 efter tre perioder och nu vidtar förlängning
17.01: Efter 18.12 kvitterar SIKK till 8–8
16.53: Efter 12.39 reducerar SIK till 7–8
16.47: Efter 8.41 kommer 6–8

16.37: SIK reducerade till 6–7 31 sekunder in på tredje perioden
16.22: Efter två perioder står det 5–7
16.09: Det svänger. Nu ligger SIK under med 5–7. 11.49 har spelats av andra perioden
16.02: Efter 8.10 står det nu plötslig t 5–5
15.58: Efter 5.48 av andra perioden leder SIK nu med bara 5–4
15.36 Efter en period leder SIK med 4–2
15.20: Efter 11.58 ökar SIK på till 3–1
15.18: SIK tog ledningen med 2–1 efter 10.16
15.15: Efter 8-37 kvitterade Stanstad till 1–
1
15.14: Efter 6.58 tog SIK ledningen med 1–0
I dag gäller det för Skillingaryds IK herrar. Det är seriepremiär hemma mot Stanstad. Lokalen är Skillingaryds Arena. (12.44)


SIS dam kryssade
14.38: Nu har vi en matchrapport
14.19: Det blev 1–1 för SIS dam mot Bor. En rapport kommer lite senare


Pele gick på par i dag
16.48: Pelle avslutade med en birdie och gick i dag på par och har totalt -9. Han delar plats 7
16.25: Pelle har gjort birdie både på hål 15 och 16
15.40: Tyvärr gjorde Pelle en trippelbogey på hål 13 och har i dag +3 och totalt -6
15.32: Pelle har tappat efter en dubbelbogey på tian och en bogey på elvan.
14.49: Efter halva rundan har Pelle -3 och totalt -12 i nu delad ledning
13.55: Efter fem av dagens 18 hål har Pelle -1
13.02: Tredje dagen av fyra på Europatouren i Östterike är igång. Pelle Edberg från Hook är fyra efter två dagars spel. Han inledde tredje rundan kl. 12.46 och det blev par på det första hålet. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved har -3 efter tolv hål och totalt -8. Klas Eriksson Växjö, har -1 och totalt -5 efter 17 hål


Fredag 18 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(00.01, 09.18, 10.31, 11.57)Ny på SIS-kansliet

Skillingaryds IS har anställt en ny kanslist. Det handlar om Lena Norgren, som är ett välkänt ansikte i SIS. Hon har bland annat varit kassör i ishockeysektionen i många år. Hennes man Peter är också mycket aktiv i SIS. Den här säsongen är han materialförvaltare för A-laget.
Lena efterträder Isabel Nunes som slutat. (19.01)

Pelle är delad fyra
18.45: Pelle är efter andra dagen delad fyra med 133 (-9). Han hade i dag en eagle, fem birdies, en bogey och resten par. Patrik delar plats 28 med 137 (-5) och Klas delar plats 34 med 138 (-4). Leder gör engelsmannen Benn Bahm på 129 (-13)
16.38: Pelle spelar i dag helt fantastiskt. Med ett hål kvar har han -5 och totalt -8
07.40: I dag är det andra dagen på Europatouren i golf i Österrike. Det blir spel i fyra dagar. Pelle Edberg, Hok, går ut kl. 12.10 och vi följer hans spel sen eftermiddag. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved går ut kl. 12.50 och Klas Eriksson. Växjö kl. 13.40. Oskar Henningsson, Gränna, deltar inte.

Olle Nordin slutar i J-Södra
– Efter 7 fantastiska år som tränare i Jönköpings Södra IF är min känsla att det efter säsongen 2009 är dags att tacka för mig. Med allt det starka jag känner för föreningen kommer jag självklart att fullfölja mitt utgående avtal med oförminskad energi, entusiasm och professionalism” säger Olle Nordin.
– Vi respekterar Olles beslut. Han har betytt mycket för vår klubb under dessa sju år. Olle har bland annat bidragit till en ökad professionalism och målmedvetenhet i hela vår verksamhet, säger J-Södras ordförande Sune Lantz. (18.16)

Jubileumssäsongen snart slut

I år fyller tenissen i Skillingaryd 60 år och i lördags var det lite särskild verksamhet på Movalla. Läs mer. (08.39)


Torsdag 17 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
(06.24, 14.38, 16.19, 17.52, 20.31)


HV föll stort mot Frölunda
I genrepet inför elitserien i ishockey blev det i kväll 5–1 (3–0, 1–1, 1–0) i mötet Frölunda–HV71. Ett reservfyllt HV hade inget alls att sätta emot Göteborgarna. HV-målet gjordes av Jukka Voutilainen. Skotten slutade 40–23. (21.58)

Alice Petterssons begravning
Läs mer. (16.46)

Kanonspel av Pelle
23.05: Efter första dagen delar Pelle plats 22. Patrik och Klas är bland många på plats 38.
14.12: Pelle svarade för en kanonfin insats i dag. Han gick på 68 slag (-3) efter 15 par och tre birdies. Just nu delar han plats 15. Patrik Sjöland gick på fina 69 (-2) och Klas Eriksson också på 69 (-2)
08.31: Pelle har inlett bra med par, par och birdie
06.26: I dag har Europatouren i golf kommit till Österrike. Det blir spel i fyra dagar. Pelle Edberg, Hok, går ut redan kl. 07.35 och vi följer hans spel några gånger. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved går ut kl. 08.15 och Klas Eriksson. Växjö kl. 09.05. Oskar Henningsson, Gränna, deltar inte.


Onsdag 16 september 2009
Firas i dag – läs mer

  Maya

 Agnes

   
(07.08,11.11, 20.44)

Blev tvåa i montécup
Emelie Knusson och Jessica Flodin från Vaggeryd lyckades bra i Wången Cup monté. Vann gjorde Peter Jarvén från Halmstad med 41 poäng på de sex loppen. Han var bara tre före Emelie Knutsson. Jessica Flodin var nia med elva poäng. (23.06)

SIS får w.o.
Det blir ingen dammatch SIS–Hillerstorp på Movalla i morgon kväll. Hillerstorp får inte ihop lag på grund av sjukdomar och har därför lämnat walk over. Det betyder 3–0 till SIS. (18.03)

Tre Kronor till Jönköping
Tre Kronor spelat mot Tjeckien i i Jönköping torsdagen den 5 november. Landskampen ingår i Euro Hockey Tour-turneringen Karjala Tournament.
– Vi i HV71 är nöjda och stolta över att Svenska Ishockeyförbundet tilldelat oss denna landskamp, säger Tommy Fritz, klubbdirektör för HV71. (16.38)

Speedway flyttar ishockey
Hemmapremiären för Gislaveds SK flyttas eftersom den annars kolliderar med Lejonens SM-semifinal på onsdag den 23/9. I stället för att ta emot Kungälvs IK i Gislerinken blir det för ishockeykrigarna att åka till Kungälv på onsdag. Den 21/10 kommer Kungälv till Gislaved i stället. (14.39)

Tisdag 15 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(08.10)


Värdefull Södra-poäng
J-Södra tog i kväll en värdefull poäng i Superettan i fotboll genom 0–0 borta mot Väsby. (21.22)

Lejonen lätt till semi
Lejonen från Gislaved hade inget problem att ta sig till SM-semifinal i speedway. Det blev i kväll 55–41 mot Dackarna och totalt 104–88. Po-ngbäst var David Watt 16 (6 heat) följd av Nicki Pedersen 12 (5), Chris Holder 9 (5), David Ruud 6 (5), Piotr Swideski 6 (5) och Mikael Max 5 (4). Lejonen får ta sig an Indianerna i sin semifinal medan Vetlanda–Vargarna möts i den andra. (21.19+22.11)

SIK blir sjua...
Skillingaryds IK tippas bli sjua i serien och biträdande tränaren tippar själv de andra lagens placering. Läs mer. (00.43)

Måndag 14 september 2009
Firas i dag – läs mer

         
(07.42, 16.09)


Pontus tappade ledningen
Pontus Mejving kunde inte ställa upp i den femte deltävlingen i Energicupen i rally och därmed tappade föraren från SSMK den totala ledningen. Läs mer. (23.03)
HV71 vinner SM
Om man ska tro elitserietränarna i ishockey vinner HV71 SM-guld den här säsongen. Placeringarna blir enligt följande: 1) HV71, 2) Frölunda, 3) Linköping, 4) Modo, 5) Färjestad, 6) Luleå, 7) Skellefteå, 8) Timrå, 9) Djurgården, 10) Brynäs, 11) Södertälje, 12) Rögle. (21.44)

Tog brons i Retursladden
Daniel Halldén och Henrik Lennartsson från SSMK blev trea i Klass 2 A-förare i rallytävlingen Retursladden. Läs mer. (20.40)

Ulf Gustafsson var bäst
Det har varit torsdagsgolf. Läs mer. (17.37)
KM i foursome avgjort
Hos Götaström har det varit klubbmästerskap. Läs mer. (17.34)
Jim Classon vann
Oldboys på Götaström har tävlat. Läs mer. (17.29)

Lejonen i kvartsfinal
I morgon är det dags för kvartsfinal i Gislaved. Läs mer. (10.51)

Söndag 13 september 2009
Firas i dag – läs mer

(07.22, 12.15, 12.37, 15.03)


WIK:s damer storspelar
Waggeryds damer vann med 3–0 (2–0) borta mot Gnosjö och är nu på väg mot en andraplats i serien. Läs mer. (20.25)


IFK-seger mot Oddevold
IFK Värnamo vann med 2–0 mot jumbon Oddevold i fotbollsettan. 1–0 kom genom Martin Claesson och sedan 2–0 genom Martin Maletic. (20.07)


Storförlust för SIS bowlare
SIS bowlare hade inget att sätta emot Trossö utan föll hemma med 2–18 (4700–5506). Bäst i SIS var Sanna Doolk med 675. (20.02)


SIS dam föll med 0–3
Som väntat blev serieledande Vrigstad för svårt för SIS damer. Läs mer. (19.37)


HV vann mot Linköping
HV71 har i en träningsmatch vunnit med 3–2 (0–1, 2–0, 1–1) mot Linköping. Målen för HV gjordes av André Petersson, Jukka Voutilainen och Martin Thörnberg. HV vann skotten med 33–19. (19.22)


WIK-seger mot Öxnehaga
WIK herr vann mot Öxnehaga men det blir ändå nedflyttning till nästa säsong. Läs mer. (17.25)


SIS föll mot Frosta
SIS har i dag spelat ishockey i Höör och det blev en knapp förlust med 3–4. Läs mer. (17.05)


Vaggerydstravet avgjort
V5–1 12 YANKEE TURBO Jennifer Tillman odds 11,08 struken 4
V5–2 9 NEW CASTLE Cathrine Hellberg 4,56 12
(14.30, 14.56)
V5–3 9 IDEA W.F. Peter Untersteiner 5,74 6,1 2
V5–4 6 POLLY STREAMLINE Johnny Takter 6,03 2, 9
V5–5 3 FRISCO PE Håkan K Persson 5,08 4, 11
Rätt V5-rad 12–9–9–6–3
5 rätt: 37.480 kr (4 st)
Omsättning: 230.649 kr
(14.30, 14.56, 15.53, 15.54)


Signe Johannessons begravning
Läs mer. (14.05)


Småland femma i TV-pucken
TV-puckens slutspel pågår just nu. Småland blev femma efter att ha besegrat Gästrikland med 4–3. Det var 3–3 efter full tid och förlängning men Småland vann efter straffar. (11.53)


Trav i Vaggeryd i dag
I dag är det säsongsavslutning på Vaggerydstravet med V5 och vi kommer i eftermiddag med lite rapporter. (10.14)


Mer trav nästa år
I år har Vaggerydstravet åtta tävlingsdagar med totospel. Nästa år blir det ytterligare en tävlingsdag till nio. (10.12)


Knattar i kamp

I går möttes SIS-WIK i kamp för åttaåriga grabbar. Vi har ett bildreportage. Läs mer. (10.09)


Bomben spelade bra
Forsheda BK vann stort i bowlingens division 1 och Lars ”Bomben” Johansson från Skillingaryd hörde till de bättre. Vid segern mot Elfsborg med 14–6 (6295–5967) var Lars femma i laget med 769 och mot IFK Borås F med 15–5 (6361–5931) var han trea med 872. (10.07)


SBK föll igen
Skillingaryds BK föll i går med 8–12 (5655–5732) mot Rubinen från Tranås. SBK i division 3 har därmed inlett med tre raka förluster. Bäst i SBK var Peter Johansson med 768, Lars Petersson med 755 och Andreas Josefsson-Aldelius med 741. (08.45)


Pontus bröt i TV-Svängen
Det svänger om rallyföraren från Skillingaryds MK, Pontus Mejving med broder Oskar som kartläsare. I TV-Svängen i Hörby i går tvingades han bryta när han annars låg bra till i sin klass. I samma klass med klubbkompisarna Thomas Johansson och Mikael Engström elva av tolv fullföljande. (08.42)


Lördag 12 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(00.02, 10.29)


Sexan nästa för KSK
Nu är det klart att KSK ramlar ur division fem. Det blev nämligen förlust med 0–3 mot serieledande Värnamo Södra. Läs mer. (18.03)

ASK i genrep
På måndag spelar Anderstorps handbollsherrar säsongens sista träningsmatch hemma i sporthallen. Gästerna är HK Drott från Halmstad, vilket betyder att ASK:s tuffa uppladdning inför seriestarten i Allsvenskan fortsätter. (07.32)

Fredag 11 september 2009
Firas i dag – läs mer


 
 
(00.07, 08.38, 11.57)


WIK dam är nu serietvåa
WIK dam vann i kväll mot Bodafors. Läs mer. (21.26)

SIS föll mot Kulltorp
20.07: Läs en matchrapport
19.37: SIS rasade ihop i slutet av matchen och föll med 1–5.
19.02: 20 minuter in på andra halvlek står det fortfarande 1–1
18.25: SIS spelar hemma mot Kulltorp som tog ledningen efter tre minuter. Alldeles nyss, efter 38 minuter, kvitterade Sinisa Milojevic på frispark.

Småland ute ur TV-pucken
Småland förlorade efter förlängningen i TV-puckens kvartsfinal mot Västerbotten. Resultatet blev 2–3 (2–0, 0–2, 0–1). Målet kom 49 sekunder in på förlängningen. Småland dominerade och vann skotten med 28–20 men det hjälpte inte. Småland är med detta borta från de fyra första platserna. (15.55)

VBTK vann korpen

Korpserien i fotboll är nu avslutad. Läs mer. (15.22)

Torsdag 10 september 2009
Firas i dag – läs mer


 
 
(06.55, 17.11, 18.09)

SIK vann mot Hovslätt
Läs mer. (22.46)

Småland till kvarten
Småland är klart för kvartsfinal i TV-pucken efter fyra raka segrar i gruppspelet. Den femte och sista gruppspelsmatchen spelas i morgon. Stockholm, Gästrikland och Västerbotten är också klara för kvartsfinal. (21.02)

SIS med många skador
I morgon tar sig SIS an Kulltorp men det är ett skadedrabbat lag. Läs mer. (20.57)

24–22 blev 27–35
Allsvenska handbollslaget Anderstorps SK föll i träningsmatchen mot Cyrus med 27–35. Ett tag stod det 24–22 men ASK tappade mot slutet. Målskyttar ASK: Damir Futic 7 (2 straffar), Jasmin Jahic 6 (1), Patrik Söderberg 4, Daniel Mate 3, Karl Dravegård 3, Max Jonsson 2, Joel Wallgren 1 och Adam Svensson 1. (20.11)

Åke Johanssons begravning
Läs mer. (17.54)