ofoo
Nyheter
Söndag 1 november 2009
Skillings novembermöte
Inför Samlarklubben Skillings novembermöte har vi på dess sida lagt in auktionslistan för november. Läs mer. (06.35)

Från Östermogskogen...

Vår naturskribent Dan Damberg fanns på plats när det var invigning av Östemoskogens naturreservat. Läs mer. (00.32)

Lördag 31 oktober 2009
Bolaget ser ut att blir kvar
Den 11 september avslöjade vi att Systembolaget fått information om att dess lokaler Skillingaryd inte går att bygga om på det sätt man önskar och därför vill man ha nya lokaler. Nu verkar detta blir löst genom att hyresvärden Vsbo troligen hittat ett sätt att bygga om lokalen och därmed ska bolaget kunna stannar kvar vid torget.
– Ja, vi hoppas att det ska bli så, säger Satu Jonsson som är vd för Vsbo. (17.16+19.07)


Saknad katt...
Om det är någon som saknar eller vet någon som saknar en orange katt och som går omkring utan halsband och är ganska smal och liten.
– Jag har sett denna katten i nästan fyra dagar varje gång jag ser den så mjauar den hela tiden och den är inte rädd av sig det minsta – en väldig skällig katt – hoppas du eller dina vänner kan ringa mig och få din katt tillbaka så den ej behöver gå omkring här och lida. Gör något ägare, säger den person som vet var katten är.
Telefon: 070–9226353 (23.48)


Herrcykel upphittad
Finns det någon som saknar en blå herrcykel med svart sadel? I cirka en vacka har det stått en sådan i utkanten av Vaggeryd. Den som sig vara ägare till cykeln kan kontakta oss här. (18.11)

De vann trisslotter
Vi har bland alla som svarade på enkäten om hastigheten på Gamla E4 lottat ut två trisslotter. Sådana skickas i nästa vecka till Lena Gauffin Gustavsson, Vaggeryd och Eva-Britt Lindahl, Vaggeryd. Vi gratulerar vinnarna. (10.40)

Upprörda känslor om 80
– Är det tjänstemän på Vägverket som sitter och leker med hastighet på våra länsvägar?
Det är en av många kommentarer vi fått i vår senaste enkät. Vi presenterar lite kommentarer på vår trafiksida. Läs mer. (09.00)

13 procent vill sänka
Vi har avslutat vår omröstning om lämplig hastighet på gamla E4. Vägverket har beslutat om en sänkt hastighet från 90 till 80. Av våra röstande var det bara 13 procent som tyckte det var bra. Fördelningen blev denna med antal och procent inom parentes: 60 km 13 (2), 70 km 10 (2), 80 km 54 (9), 90 km 338 (57), 100 km 127 (21) och 110 km 51 (9). (08.24)

Patricias Golgata...

I dag berättar vi och visar tolv bilder från Patricia Grönblads nya utställning. Läs mer. (08.13)


Fredag 30 oktober 2009
Inbrott på travområdet
Företaget Sound & Vision Logistics i Sverige på travbaneområdet i Vaggeryd har drabbats av inbrott. Det är ännu inte känt vad som stulits. (16.06)

Blå damcykel stulen
En blå damcykel stals i lördags på Skolgatan i Skillingaryd. (16.06)

Skar sönder ett däck
En person i 40-årsåldern har fått framdäcket på sin moped sönderskuret. Det hände på Storgatan i Skillingaryd i går kväll. (16.06)


Mordmisstänkt i Jönköping
Den 22-årige man som den 6 oktober greps i Österrike misstänkt för mordet på en 24-åring på Liljeholmen i Jönköping har under dagen transporterats till Sverige och finns nu på häktet i Jönköping. (15.38)

Försök till stöld
En lastbilschaufför som parkerade vid Smålandsrasta i Klevshult märkte att någon hade öppnat dörren till släpet. Tjuven hade inte stulit något utan blev kanske skrämd eller fann inget värt att stjäla. (12.27)

Stal en container
Legostans på Götafors industriområde i Vaggeryd har blivit av med en hel container med skrot. Stölden skedde i onsdags kväll. (12.25)

Gifter sig tidigt här
Kvinnorna i vår kommun gifter sig ovanligt tidigt jämfört med de andra 289 kommunerna i Sverige. Det visar statistik från SCB, Statistiska Centralbyrån. Lägsta medelåldern för kvinnor som gifter sig första gången är det i Sävsjö med 29,3 år närmast följt av Landskrona 29,6. På tredjeplatsen återfinns Gnosjö och Vaggeryds kommuner med 29,9. (09.46)

Kafékväll på Rasta

Det har varit en kafékväll på Smålandsratsa. Läs mer. (08.43)
Pojkar greps i natt
Tre pojkar i åldern 12–14 år greps i natt av en förbipasserande. Ungdomarna hade krossat ett fönster vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd och även förstört en mur på Kolgatan. (07.38)

Flygblad mot vaccinet

Flera familjer i Skillingaryd och Vaggeryd har fått flygblad i sina brevlådor med uppmaning att inte vaccinera sig mot svininfluensan.

– Även om jag inte tänker vaccinera mig är detta obehagligt, säger en kvinna i Skillingaryd.
Det är högerextrema Aktion för Sverige som står bakom de flygblad som många tycker är obehagliga. (07.16)


Torsdag 29 oktober 2009
Kvinna hånad via sms
En kvinna i Skillingaryd har under en längre period skickat ett antal sms och telefonsamtal till en kvinna i Gislaved. Kvinnan i Gislaved berättar att hon hånats för sitt utseende. Nu har hon lämnat en polisanmälan för ofredande. (21.55)

Möte om hästentreprenörskap
Den 19 november blir det på Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd en dag om hästentreprenörskap, dess förutsättningar, lönsamhet och förnyelse. Programmet innehåller många föreläsningar och en mässa. (21.46)

Läsarbild från Florida

Vi har fått en läsarbild på en underlig farkost. Läs mer. (19.57)

Christer vann i färgdia

Fotoklubben har haft årets sista tävling i färgdia. Läs mer. (19.13)

Man skållad till döds
En 23-åring omkom i dag vid en arbetsplatsolycka i Tranås. Han höll på med anslutning av fjärrvärme till ett hus när han fick vattenånga över sig. Han avled på sjukhuset. (19.04)

Lokalvårdare får sluta
Bostadsbolaget Vsbo har tidigare tvingats varsla tre lokalvårdare om uppsägning och nu blir det ytterligare 14 som slutar kring årsskiftet. Detta sker sedan de kommunala förvaltningarna handlar upp städning på den allmänna marknaden. Det kan bli aktuellt att ännu fler lokalvårdare varslas, om Vsbo inte får fortsätta med att städa delar av skolornas lokaler. Totalt har Vsbo haft ett 40-tal lokalvårdare och till våren kanske man bara har 2-3 kvar. (19.01)

Anna vann i påsikt

Fotoklubben har avgjort årets tredje tävling i påsikt. Läs mer. (19.01)

Villaägare kontaktas
Vsbo ska under november eller december göra en riktad inbjudan till äldre personer med villor i Skillingaryd. Vid en träff i det nya huset vid gamla Kvarnen ska personal från mäklare, bank med flera medverka. Målet är att få äldre intresserade att sälja sina villor och flytta in i sexvåningshuset alldeles väster om järnvägen. (18.55)

Satsar på seniorboende
Kommunala bostadsbolaget Vsbo har nu beslutat att ta in anbud för ett seniorboende i Skillingaryd. Det handlar om att bygga på två våningar vid husen vid Södra vägen, de hus som finns närmast gamla Flextronics. (18.51)

Hyresförhandling väntar
I november blir det hyresförhandlingar hyresgästföreningen Vsbo emellan. Än har inte det kommunala bostadsbolaget lagt något bud. (18.49)

Tävlade i bridge
Läs mer. (17.43)


Fenixkvällen den 12 november
Årets Fenixkväll går av stapeln den 12 november. då informerar bland annat många företag från kommunen. (17.39)

Åtalas efter svår misshandel
I dag åtalas en 27-årig man vid Jönköpings tingsrätt misstänkt för grov misshandel alternativt grovt vållande till kroppsskada. 27-åringen har i förhör erkänt att han kastat en glasflaska i huvudet på en 18-årig man vid
ett bråk i Gislaved den 29 augusti i år.
(10.31)

Onsdag 28 oktober 2009
Ny fråga utlagd
Vi har i annonsspalten här intill lagt ut en fråga. Svara gärna på den. (23.04)

Patricia ställer ut
Fredag-söndag har Patricia Grönblad en utställning i korsningen Sturegatan-Nya Åkersvägen och i hembygdsparken i Skillingaryd. Hon visar klänningar i stålråd och mycket annat. Patricia ska för övrigt inom kort lämna sin ateljé i gamla Tomaten vid Fåglabäcksvägen-Idrottsgatan. (17.21)

Storstöld på Swedese
Det har skett en storstöld på Swedese i Vaggeryd. Natten mot i fredags stals möblertill ett värde av 350.000 kronor. Ägaren till företaget har utlyst en belöning på 20.000 kronor till den som kan ge tips på hur man löser brottet. (15.43)

Klippte ledningen vid inbrott
I går morse vid tretiden gjordes ett spektakulärt inbrott hos Götaströms Värdshus. Tjuvarna hade tydligen rekat och visste var man skulle hitta ledningarna till larmet. Dessa klippte man och kunde genom ett fönster ta sig in i lokalen utan att det blev ett larm som hördes på platsen. Däremot gick larmet till bevakningsföretaget då ett sådant alltid går när en ledning förstörs. Tjuvarna hann stjäla en hel del tobak och eventuellt en del annat och genom att ledningarna förstördes sattes övervakningskamerorna ur spel. (14.50)

LAN på höstlovet

Fredag-måndag var det LAN. Läs mer. (11.53)

80 på gamla E4...

Vägverket sänker hastigheterna på en mängd vägar i vår kommun. Läs mer och se karta här. (11.05)

Klicka på annonsen

...inympats grisvaccin...
Birgit bloggar. Läs mer. (10.21)

Klicka på annonsen

Tisdag 27 oktober 2009
Polis kallades till AME
I eftermiddag fick polis tillkallas till AME, Arbetsmarknadsenheten i Vaggeryd. Orsaken var att det blev ett lätt tumult mellan en man och personal på AME. Det var bråk om pengar som var upprinnelsen.
– När polisen kom hade vi ett samtal alla emellan och mannen lugnade ned sig. Vi var ändå tvungna att visa att vi måste arbeta för att förebygga sådant här. Vi har vår arbetsmiljö att tänka på, säger Michael Anderberg vid AME. (18.35)


Klicka på annonsen


Villainbrott på Torsbo
Det inträffade i fredags kväll kring 18.00–22.00 ett villainbrott på Torsbo i Vaggeryd. Medan familjen var borta stal någon fem guldklockor varav en till ett värde av 4.000 kronor. (22.18)

Klicka på annonsen
Blev ofredad
En familj med invandrarbakgrund i centrala Skillingaryd har drabbats av att någon ringer på deras lägenhetsdörr och sedan bara försvinner. Det har inträffat ett par gånger den senaste tiden. En polisanmälan om ofredande är lämnad. (22.18)

Stölder i Hubbestad
Två familjer i Hubbestad utanför Svenarum har drabbats av stölder. I det ena fallet bröt sig någon n i en bil. Inget stals men det blev en hel del åverkan på bilen. I det andra fallet tog sig någon in i en olåst bil men framför allt bröt man sig in i en verkstad. Där stals ett 50-tal verktyg, en verktygslåda och flera bensindunkar. (22.18)

Motion om flyktingmottagande
En moderat och en socialdemokrat har skrivit en motion om flyktingmottagandet i kommunen. Läs mer. (09.14)

Hyresgästerna firar
Den 7 november har hyresgästföreningen i Skillingaryd/Vaggeryd bjudit in till en fest i Skillingaryd.
– Vi ska då fira att det av två föreningar blivit en, säger Lena Stark, som är ordförande i den sammanslagna föreningen.
Bland kommande aktiviteter märks en brandförsvarsövning i Vaggeryd den 17/11 och en i Skillingaryd den 19/11. (08.59)


Fullmäktige backade
Det blev inget beslut om att privatisera den personliga assistansen vid fullmäktigemötet i går kväll. Det blev en halv seger för dem som var emot. I stället för beslut vid mötet ska frågan utredas mer. (07.13)

Klicka på annonsen

Dömd till samhällstjänst
VN berättar att en man i 60-årsåldern från Hok dömts till 40 timmars samhällstjänst.
Han hade kört rattfull med en promillehalt av 1.06 alkohol i blodet. (05.52)

Klicka på annonsen

Tio Luciakandidater i år
I år finns det tio Luciakandidater från Skillingaryd och Vaggeryd. Läs mer. (05.40)

Måndag 26 oktober 2009
Klicka på annonsen

Klättrar på skolfronten
Intresseorganisationen Föräldraalliansen rankar Sveriges kommuner när det gäller kvalitet inom skolan. Vaggeryds kommun är en riktig klättrare och har det senaste året gått från plats 179 i Sverige till plats 49. I länet är det bara Mullsjö (23) och Aneby (41) som ligger före. De kvalitetsområden som används är måluppfyllelse, pedagogisk personal, övriga hälso- och studiefrämjande resurser samt fritidshemmen. (22.14)

...att få se HV...
Torbjörn bloggar. Läs mer. (22.12)

420 är arbetslösa
Antalet arbetslösa i kommunen är fortfarande mycket stort eller för att vara exakt 420 mot 253 motsvarande tid förra året. 174 kvinnor 246 män är just nu arbetslösa. (20.54)

Katten är hemma nu
I går efterlyste vi vem som kunde äga en upphittad katt. Nu har katten kommit hem till sin rätte ägare. (20.50)

Landskapsinsekten...

Bålgetingen är Smålands landskapsinsekt. Läs mer. (20.33)

Nya erbjudande på ICA
LÄS MER!

Klicka på bilden

Unga cirkusartister

Det var cirkus i Skillingehus i går. Läs mer. (09.29)

Söndag 25 oktober 2009
Gustav mitt i oroligheterna

I dag har det varit oroligt i Jerusalem och Gustav Sandgren hamnade mitt i händelsernas centrum. Läs mer. (22.10)

Vems är katten?

– Sedan i fredags har vi en liten kattunge som troligtvis saknar sin familj. Den är väldigt kelig och tillgiven. Vi hittade katten skrikande och jamande på Odengatan, Marielundsområdet, i Skillingaryd, säger Samuel Johansson.
Den som har upplysningar kan kontakta Samuel på 073–810 33 01. (21.47)


Dags för nytt spårbyte

Järnvägsspåret mellan Klevshult-Värnamo ska moderniseras. Läs mer. (20.06)

Millan vann tipset
Det blev Millan Heiver som vann dagens tipspromenad på Grönelund. Läs mer. (18.18)

Larm om olycka
Räddningstjänsten söker efter en bil som kört av motorvägen söder om Skillingaryd men det verkar vara ett falsklarm. (17.59)

Stal pengar och guld
En kvinna på Torsboområdet i Vaggeryd har drabbats av någon som stulit guldföremål och kontanter från hennes bostad. Hon hade för en kort stund lämnat sin bostad och låste nog inte dörren. Någon tog sig in och utförde stölden. Värdet av det stulna är ännu inte känt. (16.08)

Stal godis
En kvinna i 55-årsåldern från Vaggeryd är anmäld för att ha snattat godis för ungefär 100 kronor. den aktuella butiken är ICA Supermarket i Vaggeryd. (16.08)

Inbrott i villa
En familj i Skillingaryd som varit bortrest under en vecka märkte när de kom hem att det varit inbrott i deras villa. Det verkar inte som om något stulits. (16.08)

Kastade en cykel
En grabb i 15-årsåldern har gjort skyldig till att i fredags kväll ha kastat en cykel mot ett fönster på Viktoriagatan i Vaggeryd. Fönstret klarade sig men cykeln fick en del skador. Pojken är identifierad. (16.08)

Kastade ägg mot fönster
I går kväll drabbades en boende på Sturegatan i Skillingaryd av att någon kastade ägg på ett fönster till bostaden. Gärningsmannen är okänd. (15.58)

Lennart vann tipset
Det har varit tipspromenad i Vaggeryd. Läs mer. (15.55)

Med kläder från förr

Det har varit modevisning annu dazumal i Klevshult. Läs mer. (07.02)

Åter normaltid
Sommartiden är nu över och nu råder normaltid. Man ska alltså ha vridit tillbaka klockan en timme nu på morgonen. (06.10)

Lördag 24 oktober 2009
Balder är invigt

Det nya, stora industrihotellet Balder i Vaggeryd är nu invigt. Läs mer och se många bilder här. (23.31)


Två dödsolyckor
I dag på morgonen omkom en 22-årig man som hade kört av på vägen mellan Huskvarna–Gränna. I går avled en 80-råig man som under en cykeltur utanför Lenhovda vinglade till och blev påkörd av en bilist. (12.28)

Dan i Hestra Söräng

Vår naturskribent har besökt Hestra Söräng-området. Läs mer. (08.53)
Fredag 23 oktober 2009
Knekten har öppnat igen

Kampen om Knekten har vunnits av personal och brukare för nu är man tillbaka. Läs mer. (20.37)
Förstörde bensintank
Natten mellan onsdag-torsdag förstörd någon en bensintank till en personbil på Kinnarps parkering i Skillingaryd. Troligen hade någon försökt att stjäla bensin. Räddningstjänsten fick sanera utsläppet. (17.44)

Mest pappersarbete
Chefer för särskilda boenden inom äldreomsorgen ägnar största delen av sin arbetstid till administration och allt mindre tid till de äldre. Dessutom sker det täta chefsbyten inom många verksamheter. Det visar en rapport som länsstyrelserna i Jönköpings och Östergötlands län presenterar i dag. (11.04)

Ekonomin blir bättre
Flera tecken visar på att den svenska ekonomin har påbörjat återhämtningen efter det djupa fallet i slutet på 2008 och början på 2009. Sveriges Kommuner och Landsting räknar med en tillväxt i BNP på cirka 2,5 procent per år 2010 och 2011. (10.26)

Torsdag 22 oktober 2009
Misstänkt narkotikabrott
Polisen stoppade i går en person på E4:an vid Skillingaryd. Föraren misstänks för att ha kört bilen narkotikapåverkad. (21.00)

Blodiga operationer, fettsugningar och...
Anna bloggar. Läs mer. (16.22)

Grön flagg på Götafors

I dag var det något av miljöexamen på Götafors skola. Läs mer och se många bilder. (16.07)

Debatt om assistans
Socialdemokraterna har ett inlägg i frågan om personlig assistans. Läs mer på debattsidan. (14.25)

Allmän åkning utgår
OBS! I dag utgår allmän åkning på Movalla på grund av underhållsarbeten av kylmaskinerna. (11.36)

Konstnärer i samtal

Stig Södergren från Åker och Kjell Persson från Värnamo är två lokala konstnärer. Läs mer. (05.18)

17 visste svaret

Vi fick 17 svar i vår senaste tävling och avslöjar nu svar och vinnare. Läs mer. (05.18)


Onsdag 21 oktober 2009
Vaggeryd fick rycka ut
Klockan 20.40 inkom larm om brand i ett kontorshus i Taberg, söder om Jönköping. Styrkor från Vaggeryd, Norrahammar, Jönköping och Bankeryd – totalt ett 25-tal man – samt polis larmades till platsen. Vid framkomst på andra våning och branden hade spridit sig till vinden. I nuläget pågår arbete med att släcka glödbränder i väggar samt tak och branden är ännu inte under kontroll. Ingen person befann sig i byggnaden vid brandstart eller har skadats vid branden. (22.27)

EU-möte på Hook
Tisdag-fredag denna vecka pågår ett EU-möte på Hooks Herrgård. Det är EU:s chefsveterinärer som träffas för att diskutera förebyggande åtgärder för en bättre djurhälsa och samverkan mellan näring och myndighet kring detta. (15.27)

Oro för beslut
På måndag ska kommunfullmäktige ta ställning till förslaget om att den personliga assistansen ska lämnas ut till annan utövare. Detta skapar just nu stor oro och kommunen har fått ett brev från en av kommunens gode män. Läs mer. (12.11)

Tillträde på skjutfältet
Vi har fått tider om tillträde på skjutfältet. Läs mer. (11.53)

Tävlade i bridge
Läs mer. (08.22)

I Apladalen i Värnamo...

Vad är det vår naturskribent Dan Damberg har hittat i Apladalen? Läs mer. (07.28)


Tisdag 20 oktober 2009
Framtidens barn jubilerade

Vi har fått en rad fina bilder av Henric Bornander från firandet av Framtidens 20 år. Se dem här. (19.43)


Fotoklubben kallar
På sin sida kallar fotoklubben till nästa möte. Läs mer. (12.28)

Brott kanske blir lösta
Nu kanske de många stölderna ur parkerade lastbilar kan bli lösta. I natt har nämligen polisen undersökt två fordon i Klevshult och vid Vätterleden norr om Huskvarna. I dessa fordon från Skåne fann polisen stöldgods som man tror härrör från lastbilsstölder. Ingen person är gripen ännu. (08.22)


Måndag 19 oktober 2009
Bilder från konsert

Vår medarbetare Albin Sjöberg presenterar lite bilder från gospelskonserten i går. Se dem här. (20.33)

Blogg från biblioteken
Kommunens bibliotek har sedan ett par veckor en egen blogg. Se den här här. (16.45)

Flera stölder på Movalla
I samband med ishockeymatchen SIS-Kalmar i går tog sig några personer in i omklädningsavdelningen och stal bland annat flera mobiltelefoner och en väska. Det finns misstankar om vilka som ligger bakom stölden. (16.00)

Förlorade telefonen
En person som handlade i en kiosk i Vaggeryd la ifrån sig sin mobiltelefon vid kiosken. När denne senare återvände för att hämta telefonen var den borta. (16.00)

Testa din hörsel!
– Vi vill uppmuntra fler att testa sin hörsel. Läs mer. (15.33)

Anmäl kandidater

På fredag är sista dagen att utse Luciakandidater. Läs mer.
(12.48)
Söndag 18 oktober 2009
Fällde udda tolvtaggare
Se bild på jaktsidan. (21.47)

Tipset i Skillingaryd
Nu har vi fått resultat från dagens tipspromenad i Skillingaryd. Läs mer. (18.29)

Stöld i sporthallen
Någon har i gamla sporthallen i Skillingaryd stulit en mössa, jacka och en plånbok. Det var inte låst till omklädningsrummet när stölden gjordes. (17.43)

Blev portad på krogen
En man i 55-årsåldern har lämnat en polisanmälan om ofredande. Han har nämligen blivit portad på en restaurang i Vaggeryd men fick inte veta varför och tycker inte att han uppträtt fel. Han känner sig nu kränkt av det inträffade. (16.55)

Ipod är försvunnen
En kvinna i 18-årsåldern i Vaggeryd har anmält att någon tagit hennes ipod, en musikmediaspelare. Det var i samband med att hon hade en fest som ipoden försvann. Den är värd 1.400 kronor. (16.55)

Körkortet är borta
En man i 40-årsåldern från Vaggeryd har anmält att hans körkort försvunnit. Han vet inte om han tappart bort körkortet eller om det blivit stulet. (16.55)

Stöld ur lagård
Någon har under tiden 14–16 oktober stulit flera verktyg ur en byggnad på en gård i trakten av åker. Dessutom har diesel stulits ur en traktor på gården. (16.55)

Annica vann tipset
Vi har fått resultat från dagens tipspromenad i Vaggeryd. Läs mer. (16.38)

Bibliotek kan försvinna
Nu riskerar arbetsplatsbiblioteket på Smålandsrasta i Klevshult att läggas ned. Kulturutredningen som kom i våras föreslog att de tio aktuella biblioteken i landet ska läggas ned. Transportarbetarförbundet har träffat kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth men man fick inget klart besked om bidraget kan räddas eller inte. Det var den 13 april 2005 som biblioteket i Klevshult invigdes och det vänder sig till främst chaufförer. Böckerna består av cd och vanliga böcker. (12.36)

Sköt en udda tiotaggare

Mikael Karlsson är en av många som fällt en älg den här veckan. Läs mer. (11.23)

Mycket älg i Tofteryd
Läs mer. (11.22)

Ger bidrag till bokutgivning
Kring 1 december utkommer en flyghistorisk bok och kultur- och fritidsnämnden stöttar utgivningen med ett bidrag på 5.000 kronor. Däremot har Skrivarnätet Småland fått nej på sin ansökan om bidrag. (07.54)

Kulturpristagare utses
Kultur- och fritidsnämnden kommer vid sitt möte den 11 november att utse årets kulturpristagare. Nämnden beredning föreslog att den skulle utse pristagaren men nämnden som helhet ska besluta. I år är det 30 år sedan det första kulturpriset utdelades. (07.54)

Ändrat om Movalla
Kultur- och fritidsnämndens beredning hade föreslagit att nämnden skulle besluta om att stå för kostnaden för en större maskinskada på Movalla Idrottsplats om 130.000 kronor. Nämnden beslutade i stället att Movalla IP ska stå för motsvarande ett basbelopp, drygt 40.000 kronor, samt att även ta en del ur kontot för gemensamt inköp idrottsplatserna i Skillingaryd-Vaggeryd emellan. (07.54)

Lördag 17 oktober 2009
Dags för en ny tävling
ı
Vi startar i dag en ny tävling. Läs mer. (07.10)

Platser Burg 29/10
Boka Julmarknad nu
BussLinus
LÄS MER!


Kommunverksamhet blir privat
I vår gästbok debatteras det en del kring att den personliga assistansen och ledsagararbetet ska privatiseras. Läs gärna mer i gästboken. (11.09)

Från min sida sett...
Birgit bloggar. Läs mer. (10.46)

Fredag 16 oktober 2009
Gustav från Nablus

– Förra veckan var jag i Nablus med några vänner...
Läs mer om Gustav Sandgrens blogg från Israel och Palestina. (17.15)

Martins första älg...

Martin Hansson i Väshultslaget fällde i dag en tiotaggare. Läs mer. (16.58)

Fler än väntat vaccinerar sig
Landstinget har noterat att fler vårdanställda än förväntat vaccinerat sig mot den så kallade svininfluensan. Läs mer. (14.43)

Ofredar i Skillingaryd
Någon har under två nätter på okynne knackat på hot en familjs ytterdörr i Skillingaryd. Det här betecknas som ofredande mot grupp. För några dagar sedan skrev någon FLYTTA på gatan utanför huset. Familjen har invandrarbakgrund. (13.45)

Skar sönder däck
En person på Östra Vasagatan i Skillingaryd har drabbats av att något förstört dennes cykeldäck. Någon har skurit sönder däcket. (13.45)

Glada miner i vaktlokalen

Sent om sider har vi lagt in ett reportage med nio bilder från Frimärkets Dag i Skillingaryd. Läs mer. (10.56)

Positivt på Uppåkra
I dag berättar SR Jönköping positiva nyheter från företaget Uppåkra i Skillingaryd. Där verkar man på ett fint sätt ha tagit sig ur lågkonjunkturen. (10.17)

Älgnyheter efterlyses
Vi tar gärna emot rapporter om fällda älgar eller annat kring jakten. Skicka e-brev eller ring 070-213 14 66

Torsdag 15 oktober 2009
Viltolyckorna ökar kraftigt
I september var det en mycket kraftig ökning av viltolyckorna i länet. Läs mer. (21.00)
I september var det en mycket kraftig ökning av viltolyckorna i länet. Läs mer. (21.00)

Stöld hos elverk
Det har varit ett inbrott hos Vaggeryds Elverk på Ödestuguvägen. Någon har stulit cirka 70 kilo aluminiumskrot till ett värde av 980 kronor. (16.14)

S har eget budgetförslag
– För oss Socialdemokrater är politik ett verktyg för att förändra samhället. Politik är också att vilja. Vi tycker det är viktigt med en välfärd som omfattar alla.
Det säger Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd som presenterar oppositionens tankar om landstingets budget 2010. Man vill bland annat ta bort vårdavgifterna. Läs mer på vår debattsida. (15.58)


Älgolycka norr om Hok
En trafikolycka har i eftermiddag inträffat på riksväg 30 norr om Hok. Det var en bilist som krockade med en älg. Ingen av personerna i bilen skadades men älgen fick avlivas. (15.08)

Får 545.000 kronor
Kultur- och fritidsnämnden har fastställt årets bidrag för samlingslokaler. De blir lika stora som förra året. Folkets Hus Vaggeryd får 490.000 kronor, Ekbacken i Bondstorp 30.000 och Folkets Hus i Hok 25.000 kronor. (14.49)

Biblioteket läggs inte ned
Kultur- och fritidsnämnden hade i sitt besparingsförslag för 2010 en nedläggning av biblioteket i Klevshult. Nu blir det inte så. Biblioteket blir kvar. Nämnden klarar ekonomin genom att det enbart blir öppet en kväll i veckan och att det också blir motsvarande minskat öppethållande vid biblioteket i Hok. Därtill kommer barn- och utbildningsnämndens hyreskostnader minska medan de ökar för barn- och utbildningsnämnden. (14.46)

Har god ekonomi
Kultur- och fritidsnämnden har i sitt delårsbokslut till och med augusti ett plus på 1.747.000 kronor. Prognosen för helår pekar på ett överskott på 330.000 kronor. (10.10)

Nej till nya gatunamn
Kultur- och fritidsnämnden säger nej till att två gator i Vaggeryd får nya namn. det handlar om att Dalagatan ska byta namn till Emil Lindberns väg för att hedra minnet av avlidne överläraren Emil Lindbern samt att gatan som löper parallellt med Nådastigen och går ut i Storgatan för namnet Natan Bobergs väg efter den avlidne hembygdsforskaren. (10.10)

Åter i verkligheten...
Anna bloggar. Läs mer. (09.55)

Onsdag 14 oktober 2009
Fällde udda 14-taggare

Lars Eriksson fällde en stor älg i dag
. Läs mer. (20.35)

Många älgar fälldes i dag

Vi har lagt in två reportage från dagens älgjakt och jägarna var nöjda. Läs mer. (19.49)


Stal fiskeutrustning
Någon har från en gård i Vaggeryd stulit diverse fiskeutrustning. Denna förvarades i ett olåst garage. (19.49)

Lurad in i firma
En skillingarydsbo i 45-årsåldern har helt ovetande valts in i styrelsen för ett företag. Han har nu gjort en polisanmälan om falsk urkund. (19.49)

Ny rektor på Fenix
Nu är en av rektorstjänsterna vid Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd ledig. Det är Anna-Karin Höjer som slutar efter cirka tre år vid skolan.
– Min sista arbetsdag är den 20 november och jag har fått en tjänst i kommunen Malung-Sälen på dess gymnasieskola som gymnasiechef kombinerat med rektorsuppgifter, berättar Anna-Karin. (19.49)


Blev årets mentor i Sverige

Barbro Edberg från Hooks Herrgård har utsetts till Årets Mentor 2009 i hela Sverige. Den andre som fick ta emot utmärkelsen i dag var Fredrik Spendrup på Spendrups Bryggeri (16.15)

Greps efter stöldturné
En man från Skillingaryd i 50-årsåldern och en man från Nässjö kommun greps i dag på morgonen för kopparstölder. Det hade bland annat stulit en motorkap och diverse kopparskrot. Efter stölderna fick de problem med sin bil strax utanför Norrahammar. De tvingades lämna bilen men polisen var dem hack i häl och kunde gripa båda. Männen är sedan tidigare kända hos polisen. (16.05)

Lurad på 4.400 kronor
En kvinna i 20-årsåldern från Skillingaryd har blivit lurad på internetsajten Tradera. Hon köpte en mobiltelefon och betalade in 4.400 kronor. Men säljaren har inte skickat den köpta varan. (15.55)

Till Vietnam och Polen

Inom kort väntar resor för elever vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. Läs mer. (11.07)

Katten hos sin familj
Katten som hittades i går är hemma hos sin familj nu. Vi fick flera tips i går kväll om vems katten var och ett av dem var helt rätt. (07.33)

Tisdag 13 oktober 2009
Upphittad vit katt

I dag har det sprungit omkring en katt på gatan vid Sörgårdens äldreboende i Skillingaryd och den har verkat allmänt vilse. Den är vit med rödaktiga öron och även lite röd på svansen. Den har ett halsband. Kontakt kan tas med 070-6061890. (22.27+22.30)

Älgen klarade sig

Vi har fått en rapport från Mörkebolaget där man verkar be till högre makter men utan resultat. Läs mer. (21.31)

Stor jaktlycka
Jaktlaget Hult-Skog sydost om Vaggeryd har inte mindre än åtta älgar att fälla. Under de två första jaktdagarna har man fällt inte mindre än sju av dessa djur. (21.17)

Tävlade i bridge
Bridgeklubben har haft en tävling. Läs mer. (16.07)

Skrev flytta på gatan
En familj med invandrarbakgrund i Skillingaryd har fått ett otrevligt budskap på gatan utanför huset. Det stod FLYTTA! och polisen betecknar detta som ofredande. (14.55)

Stöld ur maskinhall
En familj i Svenarum har drabbats av inbrott i familjens maskinhall. Någon tog sig i går morse kring 04.00-05.00 in i lokalen och stal bland annat en elsvets, en vinkelslip, en motorsåg och ett par röjsågar. Fastighetsägaren hörde något vid den här tiden på morgonen men trodde att katterna var i farten. En dotter i huset intill hörde någon ta på handtaget till ytterdörren men troddeatt det var någon annan i familjen . I själva verket var det tjuven. (14.55)

Sexuellt ofredande anmält
Polisen utreder ett sexuellt ofredande i Vaggeryd. Det handlar troligen inte om någon fysisk kontakt utan att någon lagt ut en film med sexuellt innehåll på You tube. (14.55)

Stöld på tåget
En man i 30-årsåldern som åkte tåget från Jönköping till Skillingaryd sov en stund på tåget. Då passade någon på att stjäla hans jacka, vilken innehöll pengar, mobiltelefon, kontokort med mera. Värdet av det stulna uppgår till 4.700 kronor. (14.55)

Vaccinet har kommit
I dag distribueras vaccinet för den nya influensan till länets sjukhus. Först vaccineras vårdpersonal – start i morgon. Vaccination av riskgrupper planeras till vecka 44–45 och för vaccination av övriga länsbor planeras start vecka 47. (13.37)

14-taggare fälldes

I dag kring halv nio sköt Göran Clewåker i jaktlaget för Åkers pastorat en 14-taggare. Läs mer. (10.50)

Om livet i Israel

Gustav Sandgren fortsätter att ge oss skildringar från Israel. Läs mer. (07.46)


Måndag 12 oktober 2009
Sköt en kalv i dag
Älgjägarna har nog inte lyckats fälla mycket i dag men vi har fått en rapport. Se den här. (22.44)

Smakligt på Lagahallen
”Kurt på ICA ” har en rad fina erbjudande denna vecka. Läs mer.

Arbetslösheten sjönk med 2
Antalet arbetslösa i kommunen minskade den senaste veckan från 423 till 421. Det är fördelat på 174 (+7) kvinnor och 249 (-9) män. (16.25)

Kjell vann på Grönelund
Det var tipspromenad i går. Läs mer. (15.57)

Nostalgitripp på Bäckalyckan

Läs mer här. (15.49)

Stal ett aggregat
Ur en lagård i Farstorp i Tofteryd har någon i helgen stulit ett elstängselaggregat värt 3.100 kronor. Detta fanns i en olåst ladugård. Även andra i trakten har drabbats av liknande stölder. (15.33)

Inbrott i lastbil
I dag på morgonen drabbades en dansk långtradarchaufför vid Götaströms Värdshus av inbrott i sitt fordon. Det är inte klarlagt om något stulits. (15.33)

De får kulturpriser
Musikern Emil Svanängen får Landstingets kulturstipendium på 25 000 kronor. Ove Gotting, musikalisk ledare, Jessica Kolterjahn, författare och Nina Åkerblom Nielsen, sångerska, får arbetsstipendier på 25 000 kronor vardera. (15.27)

Man anhållen för dråpförsök
Den 29 augusti i år misshandlades en 18-årig man svårt i centrala Gislaved. Efter ett omfattande utredningsarbete är nu Polisen på väg att klara upp brottet. I dag anhölls en 27-årig man på sannolika skäl misstänkt för brottet. (14.19)

Lever längre här
Den genomsnittlige invånaren i Jönköpings län lever längre, är mer försiktig med alkohol och löper mindre risk att drabbas av lungcancer än den genomsnittlige svensken. Det står klart när Sveriges Kommuner och Landsting tillsammans med Socialstyrelsen och Statens folkhälsoinstitut för första gången presenterar öppna jämförelser av folkhälsan. (10.25)

Företagsjour räddar företag
Den 27 maj 2009 öppnade Regionförbundet Jönköpings län, i samarbete med Almi Företagspartner och Företagarna, en företagsjour i Jönköpings län. Drygt 75 företag har sedan dess varit i kontakt med Företagsjourens rådgivare Göran Qvarnström.
– Vi har lyckats rädda ett stort antal arbetstillfällen genom denna aktiva insats, säger Göran Qvarnström. (08.38)

Söndag 11 oktober 2009
Älgnyheter efterlyses
I morgon tar vi gärna emot rapporter om fällda älgar eller annat kring jakten. (21.29)

Villa eldhärjad
I natt har en villa i Broaryd utanför Smålandsstenar eldhärjats. Den var helt övertänd när räddningtjänsten kom fram. Enligt en första rapport har ingen skadats. (06.37)

Vi har fått en ny annonsör ovan och det handlar om Elagenten. Besök gärna företagets egen webb.


Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida härÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Söndag 1 november 2009
Firas i dag – läs mer

       
(00.34)


Lördag 31 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

       
(07.09, 13.22)

Nionde raka för HV
HV71 tog nionde raka hemmasegern i Elitserien i höst. Det blev 3–0 (0–0, 2–0, 1–0) mot Brynäs. Målen gjordes av Andreas Falk, Oscar Sundh och Pasi Puistola. (18.16)

HK Vaggeryd föll med 4–37
Det har varit lite oroligt hos Handbollsklubben Vaggeyd tidigare under veckan på grund av för få spelare. Ett par matcher har fått ställas in. Efter ett möte har man bestämt att fortsätta. I går kväll blev det match mot Ljungby som förlorades med 4–37. Det stod 2–4 efter minuter men sedan ändrade Ljungby taktik och kunde kontra sönder hemmalaget. (15.40)
Fredag 30 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

       
(06.40, 12.43)


SIS föll med 1–4
22.36: Vi har lagt in en rapport från dagens match. Läs mer.
21.13: Ett energilöst SIS föll med 1–4. En rapport kommer senare
21.06: Med fyra minuter kvar gör HA 4–1
20.44: 59 sekunder in på tredje perioden reducerar SIS genom Jimmy Hansson.
20.24: Efter 14 minuter av andra perioden står det 0–3
19.38: Efter en period ligger SIS under med 0–1 mot HA 74. (19.38)

Hockeyderby i kväll
I kväll är det derby på Movalla. Det är A-lagen från SIS och HA74 från Sävsjö som möts. (16.07)

Bengt Wångös begravning
Läs mer. (12.57)
Torsdag 29 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

   
     
(07.20, 08.19, 09.53, 18.26, 20.04)


Pelle spelar inte
Europatouren i golf har det här veckoslutet kommit till Singapore. Pelle Edberg från Hook deltar inte. Det gör däremot Oskar Henningson från Gränna som har +3 efter nio hål. Den första rundan avbröts på grund av regn och slutförs i morgon. (22.02)

HV71 föll mot SSK
Södertälje vann med 5–3 (1–2, 2–0, 2–1). Skotten var 28–27. Målen för HV gjordes av Martin Thörnberg, Per Ledin och David Petrasek. HV verkade annars vara bättre men vid ställningen 3–3 tog SSK över. (21.41)
Onsdag 28 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 
 Inge-
  borg  

 
(00.01, 08.12, 10.14, 12.10, 13.57, 19.41)

Tråkigt 25-årsminne
I dag är det ett mycket tråkigt 25-årsminne. Vid den här tiden på kvällen för exakt 25 år sedan krockade sex ungdomar med tåget vid Almesäng mellan Skillingaryd-Klevshult. Alla sex dog omedelbart. Vi har minnesord på familjesidan. (20.14+23.32)

Tisdag 27 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 
 Mona

 
(05.07, 09.45, 09.58, 16.00, 16.33)

Tedenby angav tonen
Mattias Tedenby anförde tonen när HV71 i kväll tog åttonde raka hemmasegern i elitserien. HV vann med 5–3 (1–0, 3–1, 1-2) mot Rögle. Mattias spelade fram till det första målet. Bäst i laget var dock inte Mattias utan en annan av de yngre, André Petersson. André gjorde två mål. Johan Lindström, David Petrasek och Jukka Voutilainen svarade för övriga mål. (22.25)
Måndag 26 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 Linus

   
     
(06.47, 08.07, 09.36, 10.59, 12.24)


Roger Wilsson var bäst
Roger Wilsson vann när det var premiär för Kung Bore Cup i golf. Läs mer. (20.46)

HV-spelare i Tre Kronor
HV71 har fått med tre spelare i truppen till Karjala Tournament 5–8 november som spelas i Jönköping och Helsingfors. Det är Stefan Liv, Martin Thörnberg och Johan Davidsson som är med. Bland övriga spelare märks ljungbygrabben Mattias Weinhandl, som numera är proffs i Moskva. (11.30)

Söndag 25 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


   

 
(00.04, 08.36, 08.55, 11.33, 11.39, 12.55, 13.15, 16.44, 18.24, 21.21, 22.17)


Rallytabellen inlagd

Vi har lagt in DM-tabellen i rally. Läs mer. (22.30)

SIS föll med 1–2
20.26. Nu har vi en matchrapport
19.17: SIS föll med 1–2 mot Eksjö. En rapport kommer senare
Det står 0–1 i ishockeymatchen SIS–Eksjö. Just nu spelar man i tredje perioden. (18.37)

Jessica i slag när SIS föll
SIS bowlare hade inte mycket att sätta emot borta mot Jönköpings BK borta utan föll med 4–16 (5091–5565). Jessica Aldelius var dock i storslag med fina 861. Närmast efter i laget var Lotta Johansson med 678. (17.38)

Pelle gick på +3 i dag
22.32: Det blev plats 71 för Pelle. Vann gjorde landsmannen Michael Jonzon på -20
15.15: Pelle gick i dag på 74 (+3) och fick totalt 282 (-2). Han hamnar kring plats 71
12.58: Efter 13 hål ligger Pelle fortfarande på +1
11.13: Pelle Edberg tappar på sista dagen av Europatouren i Spanien. Han har efter sju hål i dag +1 och totalt -4
Lördag 24 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 Gunnar

 
(00.02, 12.05, 19.56, 22.07)

Erik blev DM-tvåa
I dag har DM i rally slutförts i samband med en tävling i Skänninge. Det blev preliminärt ett par medaljer för SSMK. Erik och Hans Bergman blev tvåa i grupp E C-förare i rallyt och tvåa i hela DM. Pontus och Oskar Mejving, SSMK, hade chans på DM-titeln men tvingades bryta. I denna klass, B-förare 2wd blev SSMK:s
Thomas Johansson/Mikael Engström DM-tvåa medan bröderna Mejving tog bronset. Komplett DM-tabell presenterar vi i morgon. (21.05)

SBK vann med 16–4
Skillingaryds BK vann som väntat borta mot Vinno. det blev 16–4 (5735–5192), Bäst i SBK var Peter Johansson med 789 närmast följd av Mattias Tencic 758 och Mats Roskvist 744. (20.36)

HV-seger efter förlängning
HV71 vann med 4–3 (1–0, 0–1, 2–2, 1–0) borta mot Timrå. Jukka Voutilainen blev matchvinnare med mål 47 sekunder in på förlängningen. Övrig HV-mål gjordes av André Pettersson Johan Davidsson och Andreas Falk. (18.32)

Glädje i Växjö
Östers IF är tillbaka i Superettan i fotboll efter 1–1 borta mot Limhamn-Bunkeflo räckte faktiskt till serieseger. IFK Värnamo avslutade bra med hela 3–0 hemma mot Motala. IFK hade liksom Öster åtta förluster men Växjölaget hade fler vinster och var åtta poäng före i tabellen. (17.40)

Dubbla SIK-vinster
17.05 Referat från herrmatchen finns här
16.46: Refterat från dammatchen finns här
15.54: Det blev 11–2 för Skillingaryds IK damer mot Forsheda medan herrarna efter förlängning vann med 6–5 borta mot Södra Dal. Matchrapporter kommer lite senare

Backler fortsätter i KSK
Klevshults SK fortsätter med Harald Backler som tränare i fotboll. På spelarfronten väntas i stort sett alla fortsätta trots att laget åker ned till division sex. (13.15)

Pelle gick på -2
17.32: Pelle spelade stabilt i dag med -2 efter 16 slag på par och två birdies. Totalt efter tre dagar har han -5 på just nu plats 43
15.56: Efter 13 hål har Pelle -2 och totalt -5
13.10 Pelle har par efter tre hål. Nästa rapport kommer vid 16-tiden
12.31: Pelle Edberg från Hook har nyss inlett tredje dagens spel på Europatouren i golf i Spanien. Han började med par på det första hålet.

Ingrid och Rune har avlidit
Ingrid Sjöberg och Rune Svensson har avlidit. Se dödsannonserna här. (08.30)

Fredag 23 oktober 2009
Firas i dag – läs mer 
(07.23, 07.59, 11.10, 15.51)


Jonas Thern tränar IFK Värnamo
IFK Värnamo har klart med en ny tränare för herrarna i IFK Värnamo. Det är bygdens son Jonas Thern som tar över ansvaret. (16.28)

Bernt Lagerqvists begravning
Läs mer. (15.56)

Pelle är vidare efter bra spel
16.50 Pelle spelade bra på slutet och gick i dag på 70 (-1) och har totalt 139 (-3). Det räcker för helgens finalspel
15.03: Pelle har spelat upp sig och ligger efter 14 hål på par och totalt på -2.
12.56: Pelle är nu inne på andra rundan på Europatouren i Spanien där han inledde med en dubbelbogey. Efter sex hål ligger han på +2 och totalt par.

Pelle gick på -2
10.54: Pelle gjorde en birdie på hål 17 men på hål 18 fick han en trippelbogey, sju slag på ett hål där par är fyra. totalt fick han goda 69 (-2) och delar just nu plats 27
10.18: Pelle har gjort tre raka birdies och har -4 efter 16 hål
09.33: Efter 13 hål har Pelle tappat till -1 sedan han hade en bogey på hål tolv
07.56: Pelle Edberg från Hook är inne på första rundan på Europatouren i golf Spanien. Det är den runda som fick skjutas upp i går på grund av kraftiga vindar. Pelle har efter elva hål -2. Han hade birdie på hål två och nio samt har resten par.

Torsdag 22 oktober 2009
Firas i dag – läs mer 
(05.18, 18.06, 18.42)Movalla IP slutar
Styrelsen för den ideella föreningen Movalla IP har beslutat att inte teckna något nytt avtal för drift av idrottsplatsen i Skillingaryd efter årets slut. Läs mer. (20.13)

SIS föll med 2–6
21.53. Nu har vi en matchrapport här
21.42: SIS föll med 2–6. En rapport kommer lite senare
20.34: Efter två perioder leder Wettern med 5–1
19.42: SIS ishockeykrigare har det tufft på bortaplan. Efter en dryg period ligger man under med 0–3 mot Wettern.

Tedenby hade stor show
Mattias Tedenby var i form i kväll när HV71 vann med 4–1 (1–0, 1–0, 1–1). Förutom ett mål snurrade han ordentligt med Göteborgarna. Övriga HV-mål gjordes av Chris Beech, Martin Thörnberg och André Petersson. (21.11)

Karin Storcks begravning
Läs mer. (21.02)

Jan Sandberg Vaggeryd har avlidit
Läs mer. (07.14)

Inget spel för Pelle
16.18: Det har blåst mycket kraftigt där Europatouren spelas och där fick dagens tävling avbrytas i ett tidigt skede. Pelle Edberg hann exempelvis inte ens påbörja dagens runda.
Det här veckoslutet är det tävling på Europatouren i Spanien. Vi följer i eftermiddag hur det går för Pelle Edberg från Hook. Han börjar spela kl. 13.00. (05.18)

Onsdag 21 oktober 2009
Firas i dag – läs mer 
(07.28, 16.56, 19.14, 20.24)Jonas vann i Malmö
Jonas Bornetun från Skillingaryds FK har tävlat i precisionsorientering i Malmö. I A-klassen blev han i lördags elva av 22 men dagen därpå gick det mycket bättre. Då vann han i konkurrens med 18 andra tävlande. (20.42)

Två begravningar
Vi har fått referat från begravningarna för Kerstin Svensson och Birgit Sandberg. Läs mer. (17.22)


Tisdag 20 oktober 2009
Firas i dag – läs mer 
(09.22, 09.27, 09.34, 18.32, 21.42)11–0 i en period
I ishockeymatchen i division 1 mellan Borlänge–Surahammar slutade andra perioden 11–0. Matchen som hel helhet resulterade i 12–0 (1–0, 11–0, 0–0). 11–0 är en av de mest målrika perioderna så högt upp i seriesystemet någonsin. (21.38)

HV föll mot Djurgården
Djurgården vann med 3–2 (1–0, 1–2, 1–0) mot HV71. Det var en jämn och spännande match där HV hämtade upp underläge 0–2 till 2–2 efter mål av Martin Thörnberg och André Pettersson. Djurgården avgjorde med 3–2 14.52 in på sista perioden. (21.17)

Höstblot i Skillingaryd
Smålands Skogskarlars Klubb består av drygt 400 medlemmar, företrädesvis ledare och aktiva i orienteringssporten. I lördags var klubben samlad till höstblot och ting på Skillingaryds övningsfält. Läs mer. (17.23)

HV-spelare i landslaget
Huvudcoach Stephan Lundh har tagit ut två Småkronorna/Team 18-trupper till dels turneringen World Junior A Challenge i Kanada den 1-8 november 2009, dels till 4-nationersturneringen i Finland den 6-8 november 2009. Tre spelare från HV71 finns med: målvakten Jonas Gunnarsson samt backen Adam Almquist och anfallaren Jesper Fasth. (12.33)

Vaggeryd i frågesportfinal
Vi i travskolan är en frågesporttävling ungefär som Vi i femman men frågorna handlar enbart om travsport. I lördags var det i anslutning till Åbys SM-tävlingar även final i Vi i travskolan. Vann gjordes Gävle närmast före Åby, Färjestad, Solänget och Vaggeryd. Lagen bestod av ungdomar i åldern 10–15 år. (08.10)

Bra spel av SBK
Skillingaryds BK vann mot Polarna med 15–4 (6014–5599). Andreas Josefsson-Aldelius hade hela 933. Över 700 hade även Boris Tencic 770, Lars Petersson 730, Mikael Bengtsson 727 och Mattias Tencic 716.(07.39)

SIS föll mot Klint
Skillingaryds IS föll med 6–14 (5245–5559) mot topplaget BK Klint. Bäst i SIS var Mari Cedstam med 734 och Jessica Aldelius med 710. (07.39)

Forsheda vann dubbelt
Lars Johansson hade 786 och 761 när Forsheda vann dubbelt mot BK62 och Cahoot. (07.39)

Måndag 19 oktober 2009
Firas i dag – läs mer 
(08.05, 14.24, 16.13, 21.05)


Peters egen version

Peter Blomqvist har tvingats lämna tränarjobbet i Kalmar och nu talar han ut om vad som hänt. Läs mer. (22.37)

Magnus avslutade bra
Magnus Jonasson från Skillingaryds MK avslutade banracingsäsongen bra. Han tävlade i helgen på Hockenheim Ring i Tyskland. I det första heatet tvingades han utgå men i det andra blev han fin sjua. Läs mer. (22.50)

Tedenby i landslaget
Huvudcoach Pär Mårts har tagit ut två Juniorkronorna/Team 20-trupper till dels tre matcher i Kanada den 3-5 november, dels till 4-nationersturneringen i St. Petersburg, Ryssland, under tiden 6-8 november 2009. Deltagande länder i 4-nationersturneringen är Finland, Ryssland, Sverige och Tjeckien. Mattias Tedenby och André Pettersson, HV71, hör till de uttagna i båda turneringarna. (12.30)

Ina vann på Mantorp
Ina Bäckdal, Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb, med ponnyn Bad Boy, vann en Lätt A-hoppning för kategori B i Mantorp i helgen. (08.07)
Dahlros tränar WIK
Det är nu klart vem som tar över som tränare i Waggeryds IK herrfotboll. Det blir Peter Dahlros, 50, från Klevshult. (07.25)

Söndag 18 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 Sören

 Susanne

 Victor
(06.46, 08.47, 12.38, 21.37)


Vann DM i Marathon
Micael Lindqvist från Skillingaryds FK kom tvåa i DM för Småland vid Växjö Marathon i går. Han var med 2.53.27 45 sekunder efter segrande Niklas Wikner, Tranås. Stefan Andersson, SFK var sjua med 3.00.26. I DM för M35 vann Micael Lindqvist och i M40 tog Stefan Andersson silver. Totalt i hela Växjö Marathon hamnade löparna från SFK på plats 18 respektive 36. (22.55)

SIS vann mot Kalmar

21.28 Nu har vi text och bilder från kvällens segermatch. Läs mer.
19.29: SIS vann med 3–2 mot Kalmar. Text och bilder kring 21.00

SIS leder lite överraskande mot Kalmar med 2–1. Det är strax dags för sista periodpausen. Vi kommer med slutresultat kring 19.30. (18.28)

Christian vann stortävling
Förre vaggerydsbon, Christian Waldmann, 33, har i helgen vunnit sin klass vid Scandinavian Open 2009 i ju-jutsu. Christian bor numera i Växjö och tävlar för Växjö Ju-jutsuklubb. (18.19)

Peter slutade i Kalmar
Peter Blomqvist från Skillingaryd har den här säsongen börjat som tränare för CL98 i Kalmar men nu har klubben och han gått skilda vägar och Peter flyttar hem till Skillingaryd. Peter vill inte närmare kommentera vad som hänt men från klubben pekar man ett kontraktsbrott innebandyklubben-Peter emellan. (17.49)

SIK dam vann med 5–2
SIK dam vann mot Westbo. Läs mer. (16.46)

WIK dam missade trean
Det blev Älmhult B som knep platsen i damfotbollens division 3. Älmhult vann med hela 6–0 mot RefteleÅs. Därmed blir det fortsatt spel i fyran för Waggeryds IK. (16.16)

Blev femma i SM
Monté-SM avgjordes i går på Åby. Emelie Knutsson från Vaggerydstravet lyckades bli femma med sin Time de Luxe. Klubbkompisen Jessica Flodin blev sexa med sin Queen of my heart. (13.26)

Två silverplatser för SSMK
Det blev fina placeringar för de tävlande från SSMK i finalen i Sydsvenska Rallycupen i går. Läs mer. (13.05)

Knep sista finalplatsen
Fem av sex lag har nu sina finalister klara i fotbollens poängliga. Läs mer. (08.19)

Nyförvärv gladde hos ASK
Anderstorps SK presenterade i går en ny spelare i form av Victor Dahlström, född 91, vänsterhänt högersexa som till att börja med lånas fram till jul från Hallby. Han visade goda takter när ASK i går tog höstens första seger i handbollsallsvenskan. Det blev 29–26 borta mot Stavsten. (08.05)

Lördag 17 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 Jan

(07.10, 10.41, 20.49, 22.57)


20 bilder från kvalfesten

Vi har lagt in ett referat och 20 bilder från SIS kvalfest i dag. Läs mer. (22.00)

SIS klart för fyran

18.24 Det var stor SIS-glädje efter segern mot Lagan och Anders Fredén som nu slutar som tränare hissades. Det kommer fler bilder kring 21-tiden i kväll, bland annat från segerfesten som inleds om en stund (KLICKBAR BILD)
16.54 SIS vann med 3–1 och är därmed klart för division 4 nästa år. En rapport kommer senare i kväll
16.39: Med cirka sju minuter kvar leder SIS med 2–1. Sinisa Milojevic gjorde mål på straff
16.14: Tio minuter in på andra halvlek har SIS kvitterat till 1–1 genom Joel Storck
15.53: Det står 1–0 till Lagan efter första halvlek
I dag spelar SIS en avgörande kvalmatch till division 4. Läs mer. (07.41)

HV71 nära tappa 5–2
HV71 vände 1–2 till 5–2 men var ändå nära att tappa segern mot Luleå. Det blev till slut 5–4 (1–2, 4–0, 0–2) för HV. (18.53)

Fredag 16 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 

 
(07.12, 09.28, 10.00 , 12.45 , 18.30, 19.31)


Märta Johanssons begravning
Läs mer. (17.07)

SIK föll med 5–6
22.07: Vi har en kort matchrapport och komplett matchfakta. Läs mer.
21.47: Med 32 sekunder kvar av förlängningen avgjorde Sävsjö med segermålet 6–5. En rapport kommer lite senare
21.29: Det står 5–5 i slutet av matchen sedan John Ygemar kvitterat
20.57: Det har varit lite fel i resultatrapporteringen på förbundets sida. Efter två perioder lär det stå 4–5
20.28: I början av andra perioden har SIK tagit ledningen med 3–2 genom Andreas Persson
20.06: Sävsjö har kvitterat till 2–2
19.57: I mitten av första perioden leder SIK med 2–1. Thobias Hjorth har gjort båda målen.
I kväll är det laddat derby i Skillingaryds Arena. SIK tar emot Sävsjö och det förväntas en jämn match och mycket publik. (12.47)

Pelle går inte vidare
22.00: Pelle hamande på plas 106 med 145. Oskars placering blev 80 med 142. Det krävdes 140 för finalspel
15.09: Pelle missar helgens finalspel sedan han i dag gått på 76 (+4) och fått totalt 145 (+1). Oskar Henningsson missar med 142 finalen med ett enda slag.
14.27: Det ser mörkt ut för Pelle att nå finalspelet då han har +4 efter 15 hål och totalt +1
13.46: Pelle gjorde en birdie på hål elva följt av par på tolvan. Han har nu +3
12.50: Efter nio hål ligger Pelle på +4 efter två dubbelbogeys och sju par. Han måste spela upp sig om han ska nå helgens finalrundor
11.27: Efter två inledande par gjorde Pelle en dubbelbogey på hål tre och har nu +2
10.40: Pelle har inlett med par på det första hålet
Det är Portugal Masters på Europatouren detta veckoslut med första dagens spel i dag. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 10.20. (09.34)

Torsdag 15 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 Stefan

 Tedh
     
(07.28, 07.34, 08.16, 09.47, 10.01)Storförlust för SIS
21.55: Nu har vi en matchrapport
SIS hade inte mycket att sätta emot borta mot Rydholm utan föll med 2–10. En matchrapport kommer senare. (21.32)

HV71 vann med 4–2
Trots klara 4–2 hemma mot Södertälje fick HV71 kämpa. Det stod nämligen 1–1 inför sista perioden. HV gick upp till 4–1 innan Södertälje reducerande i slutet. HV-ålen gjordes av Johan Davidsson, Pasi Puistola, Teemu Laine och Björn Melin. (21.18)

Vera Carlsson har avlidit
Läs mer. (16.06)

Pelle avslutade fint
19.35: Pelle avslutade med två birdies och gick på fina 69 (-3). Han delar plats 31. Oskar gick på 70 (-2) och ligger kring plats 47
18.40: Efter 14 hål ligger Pelle på -1
16.33: Efter sexhål ligger Pelle ut fina -2
15.41: Pelle har inlett med två raka par.
Det är Portugal Masters på Europatouren detta veckoslut med första dagens spel i dag. Pelle Edberg från Hook går ut i näst sista bollen kl. 14.40. Oskar Henningsson från Gränna inleder sin runda kl. 13.30. (08.05)

Vaggeryd i frågesportfinal
Vi i travskolan är en frågesporttävling ungefär som Vi i femman men frågorna handlar enbart om travsport. På lördag det i anslutning till Åbys SM-tävlingar även final i Vi i travskolan. Ett av de deltagande lagen kommer från Vaggeryd. De andra kommer från travskolorna i Solänget, Åby och Gävle. (08.04)

Onsdag 14 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

     
(07.21)


Felix och Marcus nätade
När HC Dalen i kväll vann mot Åseda med 7–3 i hockeytvåan gjorde nyförvärven från SIS mål. Felix Mattsson svarade för 2–1 och Marcus Henriksson fyllde på med 3–1. (21.58)

SSMK i rallyfinal
Tre ekipage från SSMK står på startlinjen vid lördagens final i Sydsvenska Rallycupen. Läs mer. (21.07)
Tisdag 13 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 Ingrid
   
(07.21, 13.45, 16.49)Hockenheim för Magnus
Till helgen blir det tävling på en av världens mest kända banor för en förare från SSMK. Läs mer. (21.56)

Måndag 12 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


         
(07.43, 10.05, 12.40)

J-Södra vann stort
J-Södra tog i kväll en storseger. Det blev 4–1 efter underläge hemma mot Falkenberg. Kristen Viikmä och Tommy Thelin gjorde två mål var. Tack vare segern är kontraktet med Superettan nästan klart. (21.45)

Söndag 11 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 

 

(00.35, 09.08, 09.43, 13.58, 18.36, 20.24, 20.44)


SIS vann med 5–4

22.57: Nu har vi ett matchreferat och många bilder.

22.08: Här kommer första bilden på avgörande 5–4, ett långskott av Alexander Andersson. Text och fler bilder kommer lite senare
19.28: SIS vann med 5–4. Text och bilder kommer kring 22.00
19.00: Efter 12.57 kvitterar SIS till 4–4
18.51: Efter 6.45 av tredje perioden reducerar SIS till 3-4
18.37: Inför tredje perioden står det 2–4
18.05: SIS har inlett andra perioden bra med två snabba mål och det står nu 2–3
17.36: I ishockeypremiär SIS–Virserum står det efter första perioden 0–3. De två första målen kom när SIS hade spelare utvisade.

SIS–Lagan spelade 0–0

21.33: Nu har vi text och nio matchbilder.
16.46: SIS–Lagan spelade 0–0. Det blir retur i Lagan på lördag. En matchrapport kommer i kväll.
16.35: Lagan backar hem och SIS skapar mest lite halvchanser. Det är 0–0 med tio minuter kvar.
15.50: Det står efter första halvlek 0–0 i kvalmatchen SIS-Lagan. SIS har dominerat eftertryckligt, förutom under matchens tio första minuter.

Från Hok till VM i Tyskland
Det blev mexikansk seger vid VM för schäferhundar i Tyskland. Det blev 285 poäng av 300 möjliga för segrande hund och husse. Från Sverige deltog fem ekipage varav ett från Schäferhundsklubben i Hok. Det var SM-tvåan Mathias Samuelsson med Imzedrift's Noggy. De hamnade på plats 124 med 181 poäng. Tyvärr blev det noll poäng i en av de tre delgrenarna. Annars hade de troligen hamnat på kring plats 20–25. Jimmy Söderbäck med sin hund kom på plats 26 och var bäst från Sverige. Jimmy var femma vid SM men bäst av svenskarna här. Patrik Andersson från Hok var sexa vid SM och var svensk reserv till VM men fick inte delta. (13.35)

Pelle gick på -2
23.00: Pelle hamnade på delad plats 53
14.09: Pelle gjorde en bogey på det sista hålet och fick i dag 70 (-2). Totalt blev det 279 (-9)
12.55: Pelle har -3 efter 13 hål. De fem sista hålen mycket svåra och tidigare speldagar har Pelle haft många bogeys på slutet.
11.53: Efter nio hål ligger Pelle fortfarande på -1
11.18: Efter sex hål ligger Pelle på -1
09.44: Kl. 09.30 gick Pelle Edberg ut på sista rundan på Europaturen i golf i Madrid.

Nu börjar serien för SIS
I kväll startar ishockeyns division 3 och SIS inleder med match mot Virserum. Läs mer. (06.35)

Pontus blev tvåa i Vetlanda
Pontus Mejving blev tvåa i A-finalen i Blomsterracet i Vetlanda i går. Det var så kallad bilspeedway med folkracebilar. Vann finalen gjorde Jimmi Elofsson, Vimmerby MS. Den andre föraren från SSMK var Kim Söderstedt som kom på plats 31. (05.45+10.17)
KLICKBAR BILD


Avgörande match för SIS
I eftermiddag spelas säsongens sista fotbollsmatch på Movalla. Läs mer. (01.00)

Lördag 10 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 

 

(22.39)

SIK föll med 5–7
23.03: Nu har vi en matchrapport
Det blev förlust med 5–7 för Skillingaryds IK borta mot Engelholm trots ledning med 5–4 med cirka fem minuter kvar av matchen. En matchrapport kommer sent i kväll. (20.05)


WIK dam vann
Det blev seger för damerna i WIK. Läs mer. (18.27)

SIK dam kryssade
19.05: Nu har vi en matchrapport
Det blev 5–5 för Skillingaryds IK dam i seriepremiären hemma mot Bodafors. En rapport kom sent i kväll eller i morgon. (15.36)

Bernt Lagerqvist har avlidit
Läs mer. (09.42)

Pelle gick på 70 slag
18.47: Pelle gick i dag på 70 (-3) men fram till hål hål 14 låg han på -5. Han har efter tre dagar -7 på plats 54
00.02: Pelle Edberg inleder dagens finalspel på Europatouren i golf i spanska Madrid kl. 10.20. . (00.02)