Hjortsjöskolan
– resor 2009
www.skillingaryd.nu
www.vaggeryd.nu
Startsidan Hjortsjöskolan
Startsidan kommunalt


Läraren Håkan Nordhlund och eleverna Oliver Gustafsson, Josipa Martic och Anna Nagy förbereder sig för resan till Vietnamn.
Eleverna ska presentera sin skola när man kan kommer till Vietnam.
Polen och Vietnam nästa
Inlagt onsdag 14 oktober 2009

Eleverna i nian på Hjortsjöskolan i Vaggeryd är just nu på prao, men för en del av dem blir det sedan mycket annorlunda skolarbete där resmålen är Polen respektive Vietnam.

Eleverna Oliver Gustafsson, Josipa Martic och Anna Nagy ska den 25 oktober tillsammans med tre ur personalen resa till Vietnam. Man blir borta under två veckor och det handlar om ett utbyte som påbörjades 2004.

Presentation
Alla ser mycket fram emot resan och eleverna har på olika sätt förberett sig för att komma till ett så fjärran land som Vietnam. På senare tid har man jobbat med en presentation av Hjortsjöskolan, vilken ska presenteras på plats i Vietnam.

Tre utvalda
Eleverna som får resa är utvalda bland alla som skrev ett brev om varför de ville åka och Oliver, Josipa och Anna hade de bästa breven.

Till Polen
Den andra resan är ett led i det demokratiprojekt som kommunen haft i flera år. Elever från Fågelforsskolan och Hjortsjöskolan har rest till framför allt Polen för att besöka koncentrationsläger från andra världskriget. Man gör detta för att eleverna ska förstå det hemska som hände med det folkmord som ägde rum på judar med flera under nazitiden.

19 åker
Det är 15 elever plus fyra ur personalen som följde med på resan, vilken precis inletts. De elever som valts ut är de som i en uppsats de skrev bäst motiverade varför de ville följa med på resan.

Per Bunnstad


Elever och lärare ska resa till Polen.