www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för SIS här Till startsidan för SIS ishockey här Till startsidan för SIS ishockey 2009/10 här

SIS vände 0–3 till 5–4 i seriepremiären
Inlagt söndag 11 oktober 2009 – matchreferat en bit ned på sidan
Ett gäng målfarliga SIS-grabbar och Zebbe som fick pris som kvällens lirare efter vändningen mot Virserum.
Alexander Andersson får pucken, åker och skjuter strax utanför blå. det blir segermålet 5–4.
Virserums målvakt skulle ut för att chans med en utespelare mer men SIS tog tillbaka pucken och i ett försök att rädda målet kastade han klubban med straff som följd.

Efter en period stod det 0-3 men efter matchens slut 5–4 (0–3, 2–1, 3–0) i seriepremiär mot Virserum.

Första perioden var inte alls bra och domaren verkade ha extra betalt för att visa ut hemmaspelare. Vid två fem SIS-utvisningar blev det mål för Virserum som även i övrigt var bättre.

Så dåligt...
Efter en period kändes det: är SIS verkligen så dåligt. Men killarna vände på matchen tack vare kämpatag.

Bra hos Virserum
Virserum hade längre bra anförare som Henrik Sundberg och Markus Åström men SIS bytte taktik. Hemmaspelarna lyckades få upp tempot och de skridskostarka hemmakillarna gjorde en fin andra period. 2–4 kom dock lite oväntat. Då väntade man i stället på kvittering.

Tredje akten
SIS både reducerade och kvitterade i spel fem mot fyra. Segermålet kom så efter 17.17 och det var egenhändigt Alexander Anderssons mål. Visst borde kanske målvakten tagit detta skott men det var en riktigt rökare, om än från långt håll.

Mittenlag?
Det svårt att efter en match med en dålig period och två ganska bra säga om SIS är fågel, fisk eller mittemellan den här säsongen. Låt oss hoppas att SIS i alla fall hamnar i mitten av serien och i första hand bjuder till som man gjorde under andra halvan av matchen.

Nöjd med två perioder
– Andra och tredje perioden är jag nöjd med, konstaterade SIS-tränaren Peder Juul.

Målen
SIS målskyttar var Fredrik Jonsson 2, Daniel Johansson, Magnus Leander och Alexander Andersson.

Fler duktiga
Bland övriga duktiga i laget märks målvakten Jonathan Andersson, Johan Nielsen. Daniel Johansson, Jimmy Hansson och Ronnie Pettersson.

Per Bunnstad

Alexander, sekunder efter 5–4...
....och strax kommer hyllningarna.
Alexander Andersson fick lägga straffen men det blev inget mål.
SIS-målvakten Jonathan Andersson var lysande.
SIS hade chanser även i början av matchen.

Zebastian Karlsson utsågs till SIS lirare i matchen och Alexander Andersson var matchhjälten med avgörande 5–4.
Zebbe spelade först med SIS A-lag i fotboll på Movalla för att snabbt byta om och lira hockey i ishallen.
– Fast jag är ordentligt trött nu, sa Zebbe efter hockeymatchen.