Peter Blomqvist www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för personer


Blomman om avslutet hos CL 98
Inlagt måndag 19 oktober 2009

Peter ”Blomman” Blomqvist har fått lämna tränarsysslan hos innebandyklubben CL98 i Kalmar. Det är en klubb som spelar i samma serie som Skillingaryds IK.

Peter berättar här själv hur han upplevt de senaste dagarna:

”Här kommer min version på vad som har hänt.
Men jag måste ta det hela från början.
Från första början lovade CL-98 mig arbete i Kalmar det var ju en förutsättning för att jag skulle kunna flytta. Vid första mötet var det piriotet 1 sa man. Det har nu gått tio veckor och fortfarande inget arbete.

När jag blev klar som tränare så hade jag sedan maj medan jag fortfarande bodde kvar i Skillingaryd ringt CL och frågat hur det går med jobb och fick fått till svar: att det löser sig, det ordnar sig och så vidare.

När jag flyttade ner den 10 augusti frågade jag hur det gick med jobb samma sak: då det löser sig det ordnar sig. Men under tio veckor har inget hänt. Jag har fått använda alla mina sparpengar plus pengarna från CL för att över huvud taget klara mig. Kulmen och upprinnelsen till min avgång var att i förra veckan hade jag nått smärgränsen. Alla mina pengar var slut. Jag fick panik och visste varken ut eller in; Jag har ju räkningar, två hyror att betala och jag var väldigt upprörd. Jag frågade då i all vänlighet om klubben kunde ställa upp med ett lån men fick nej och fick då till svar att jag kunde ju kontakta socialen. Då brast det totalt för mig, hårda ordväxlingar utbröt via mail. Jag sa väl också en del dumma saker. Jag blev då kallad till ett möte som jag vägrade gå på. Just för att jag var så förbannad.

Ordväxlingarna fortsatte via mail. Då sa jag att jag slutar efter säsongen eller så fick dom sparka mig nu. Då fick jag till svar att dom hade inget att tjäna på att sparka mig. Sen gick det en dag eller två. Då kom ett kort mail att jag hade fått sparken med hänvisning till kontraktsbrott, men ingen förklaring i mailet vad kontraktsbrottet skulle ha bestått av.

Jag har mått väldigt dåligt av det här och haft svåra sömrubbningar,orat mig fått svårt att äta viktnedgång och magproblem. Jag förstår inte hur dom tänkte? Skulle jag ha levt på luft?Dessutom kom det ett mail från en för mig helt okänd person som hade tränat CL en gång i tiden och han råkat ut för samma sak – med att dom hade lovat att fixa jobb men inte gjort det. Jag har sparat det mailet, han ville gärna ringa mig och stötta mig i detta.

När det gäller spelarnas förtroende som man också använde när han hängde ut mig har jag faktiskt inte hört något från spelarrådet och dom har inte haft några möten med mig. Att em klagat på något var en total nyhet för mig. Jag satt senast i måndags efter träningen i en timma och pratade med två i just spelarådet och dom framförde ingen kritik utan vi hade en bra dialog och pratade om allt ting inom innebandyn. Och vi har haft bra dialoger efter matcherna där grabbarna har fått säga sitt. Jag vill inte syssla med någon form av pajkastning i detta ärende men kände att jag var tvungen att få säga mitt då jag tycker att jag har hängts ut bryskt i både tidningen och på CL:s hemsida.”


Stor utmaning för Blomman
Inlagt 18/4 2009

För Peter ”Blomman” Blomqvist, 45, från Skillingaryd väntar en stor utmaning i livet; Innebandytränaren och undersköterskan ska nämligen flytta till Kalmar. Där blir han tränare för hårdsatsande CL 98 plus att klubben ska ordna ett vårdjobb till honom.

De senaste två åren var Peter tränare Värnamo i division 4 och som högst har han varit tränare division 3. Nu väntar ett topplag i division 2 som har en klar uttalad filosofi: att gå till kvalspel för en högre serie.

Som SIK
CL spelade i vintras i samma serie som likalades hårdsatsande Skillingaryd men det är oklart om de hamnar i samma grupp till kommande säsong.

Hjärtat kvar
– Mitt hjärta finns fortfarande hos SIK som jag var med om att starta och som nu gör en fin satsning, säger Peter.

GAIS...
Innebandy är lite av livet för Peter – plus att fotbollslaget GAIS är det verkliga laget i hans hjärta.

Är särbo
– Visst blir det en omställning att flytta till Kalmar. Jag är ju särbo sedan tidigare och nu blir det långt till fru och barn i Skillingaryd, säger innebandytränaren.

Flyttar efter sommaren
Nu blir det förrän efter semestern han flyttar. Hjälptränaren får ta hand om försäsongsträningen men sedan drar det igång på allvar.
– Laget har fått några nya spelare och det är en hårt satsande klubb, noterar Peter.

Sjunde klubben
CL 98 blir hans sjunde klubb under de år han varit tränare. Spelade gjorde han endast i fyra år eftersom en skada satte hinder i vägen för en fortsatt karriär som spelare. Intresset för innebandy var ändå så stort att han valde tränarkarriären.

Per Bunnstad

Det är till Kalmar vid kusten som Peter snart flyttar.
– Det är en stor utmaning, konstaterar Peter.