Nyheter
Tisdag 15 september 2009
Inget boulespel vid reningsverk

Tekniska utskottet har sagt nej till boulespel vid gamla reningsverket i Vaggeryd. Läs mer. (00.29)

Måndag 14 september 2009
Götalandsbanan kan gå här
I dag presenterades utredningen om Götalandsbanan. Det föreslås en sträckning Göteborg-Jönköping-Stockholm och Europabanan söderut genom vår kommun från Jönköping till Malmö. (19.12)

Veckans erbjudande på ICA
Kaviar, kassler, juice, blandfärs, kycklingfilé och mycket mer. Läs mer (18.30)

Kanske en grannfejd
En person på Alshultsområdet i norra delen av Skillingaryd har lämnat en polisanmälan om ofredande. Någon hade natten mellan lördag-söndag skrivit en skylt om att soptippen finns i Vaggeryd eller något liknande. Denna skylt fanns på några träpallar invid familjens tomt. Om det är en grannfejd eller inte är svårt att säga. Någon lär dock inte tycka om de uppställda pallarna. (13.07)

Brandlarm på skola
I dag har det varit ett automatiskt brandlarm vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. det hade utlösts av att någon rökte i en korridor. (13.07)

Tre rådjur påkörda
I dag har det inträffat tre rådjursolyckor. Kl. 06.15 rapporteras ett påkörd rådjurskid ett par hundra meter från Lindevallen i Hok. Rådjuret hittades av en förbipasserande som avlivade det skadade djuret. Vem som kört på djuret är inte känt utan det rör sig om en smitning.
I södra utkanten av Hok blev ett rådjur påkört vid niotiden. Djuret sprang till skogs med okända skador. På bilen blev det inga skador alls.
Kring 06.30 blev ett rådjur påkört vid infarten till Vaggeryd från Hok. Djuret dog. Bilen fick mindre skador. (13.07)


Hittades blodig i Vaggeryd
En man i 30-årsåldern från Vaggeryd hittades i går kväll blodig utanför Konsum i Vaggeryd. Han var ordentligt berusad och uppgav för polisen att han hade blivit misshandlad. Han följde med polisen för tillnyktring och omplåstring. (13.07)

Bildhäfte på G
I dag träffades en kvartett från fotoklubben och Östbo för genomgång av bilder. Det ska nämligen bli Skillingarydsbygden i bild i år. Häftet kommer att presenteras i slutet av november. (12.41)

Arbetslösheten konstant
Antalet arbetslösa i kommunen är lika mot veckan före. Antalet är 453 fördelat på 173 kvinnor och 270 män. (12.13)

60-årsfirande i Hagshult
Den 6 november firar föreläsningsföreningen i Hagshult 60 år med småländsk ostkaka och lite annat också. Läs mer. (10.43)

Carina fick gehör för förslag
Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd har fått med en tydligare skrivning om FN:s deklaration om Barns rättigheter i partiets Afrikaprogram. Läs mer. (10.19)

Fotoklubben har möte
Fotoklubben kallar till möte. Läs mer. (09.05)

Se upp för falsk polis
I helgen har en 85-årig kvinna i Skillingaryd blivit uppringd av en falsk poliskommissarie. Denne försökte bland annat få fram uppgifter om kvinnans värdesaker och kod till hennes bankkort. Även en person i Ohsbruk har fått samtal från denne ”polis”. Polisen i Jönköping varnar genom vakthavande befälet Bo Gunnarsson för den falske polisen. (07.55)

Parkeringsförbud införs

Det kommer att bli parkeringsförbud invid Magnisa stuga. Läs mer. (07.42)

Söndag 13 september 2009
Tror på Knekten igen

Oppositionsrådet Berry Lilja (S) tror att verksamheten med Knekten i gamla militärmuseet på Slätten i Skillingaryd ska kunna återuppstå. Läs mer. (13.50)

Gustav bloggar från Israel

”Även om M16-gevären på killarnas ryggar skär i mitt hjärta”. Läs mer. (10.58)

Ja men det kan vi...

Lars Björksell invigningstalade på Tofthagaskolan. Vi presenterar i dag ett 30-tal bilder. Läs mer. (09.00)

Avskydd men näpen...

Dan Damberg berättar i dag om ett djur som ofta är avskytt men... Läs mer. (08.12)


Lördag 12 september 2009
Knivderby spelar
Gruppen Knivderby kommer att göra sin första spelning för allmänheten i Jönköpingstrakten – närmare bestämt Huskvarna Folkets Park den 24 september. Det blir tillsammans med banden Babian och Klassresan.
– Det vore kul om så mycket folk som möjligt dyker upp och får avnjuta riktig fartfylld rock´n roll! Just nu håller vi på att spela in en ny skiva och kommer nog på spelningen att testa några av de nya låtarna och även spela några gamla favoriter, säger Oscar Svensson som tillsamman med Frans Larsen, Robert Pajnic och Tomas Dalteg ingår i bandet. (22.28)


Träffades efter 60 år

Det har varit skolträff i Vaggeryd. Läs mer. (17.04)
Tofthagaskolan invigd

Kl. 11.32 i dag invigdes Tofthagaskolan av ordförande Mats Jonsson. I morgon kl. 09.00 kommer vi med ett 30-tal bilder från invigning med visning av skolan. (13.18)

Sommar vid dämme

Dan Damberg presenterar i dag det femte avsnittet om sommar vid Skillingaryds dämme. Det är 20 bilder och text. Läs mer. (09.29)

Nya annonser
Kika in i spalten till höger där det nu finns annonser för loppis den 19/9 och innebandyträning
Skola invigs i dag
Kika gärna in i kalendern där det finns uppgift om Tofthagaskolans invigning och annat som händer i dag och i morgon. (08.07)

Vill ha gc-väg
Tekniska utskottet har beslutat att ansöka om statsbidrag för en gång- och cykelväg på Ödestuguvägen mellan Håkan Trulssons väg och Storgatan i Vaggeryd och i andra hand för av en gång- och cykelförbindelse från rondellen Vaggeryd Södra infart till infarten Vaggeryd Cell, Munksjögatan. (06.15)

Två nya våningar...

Det finns planer på att bygga på två våningar på hus vid Södra vägen 12 och 12 i Skillingaryd. Här ska det bli seniorboende. Läs mer. (00.02)

Fredag 11 september 2009
Inga-Lill och P-O slutar
Det sker en förändring av turism och näringslivsrådets arbete. Läs mer. (16.24)

Här blir seniorboendet
Exakt vid midnatt avslöjar vi var i Skillingaryd Vsbo kommer att satsa på seniorboende. (16.07)

Kopparstöld på skola
Vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd har någon natten mellan 8–9 september stulit cirka 20 meter stuprör. Materialet bestod av koppar. (14.38)

Stal en svets
En person bosatt utanför Hok har drabbats av stöld. Någon har ur en olåst bod tagit svetsutrustning värd 3.500 kronor. (14.38)

Tog en gräsklippare
En person på Björkvägen i Hok har blivit bestulen på sin motorgräsklippare av märket Honda. (14.38)

Älg påkörd vid Kvighult
Vid Kvighult sex kilometer söder om Svenarum blev en älg strax efter sex i dag på morgon påkörd av en bilist. Älgen var illa skadad och fick senare avlivas. Ingen människa skadades men bilen fick vissa skador. (14.38)


Möss och människor
Birgit bloggar. Läs mer. (14.31)

ICA:s erbjudande
Flingor, fransyska, ost, digestive, maskindiskmedel och mycket mer. Läs mer

Webbredaktören vann

I helgen som gick tävlade webbredaktören. Läs mer. (09.38)

Systembolaget vill flytta
Systembolaget har som ambition att alla dess lokaler ska vara utformade på samma sätt runt om i landet. De nuvarande i Skillingaryd går inte att bygga om på det sätt man önskar och därför vill man ha nya lokaler. Från systembolaget har man uppvaktat kommunen att om det finns någon intressant byggnation vill man vara med från början av planeringsarbetet. (08.27)

Tågproblem även i dag
09.02: Först nu vid niotiden kunde elever och andra stiga av tåget i Vaggeryd.
08.07: I dag är det åter problem med morgontåget 7.50 från Skillingaryd till Vaggeryd. Skolelever och andra som ska till Vaggeryd väntar just nu på tåget då ett annat tåg havererat vid stationen i Vaggeryd. Man beräknar att de som sitter i tåget från Skillingaryd får vänta i 10–15 minuter innan de är framme vid stationen.


Bättre vatten i Hok
För att förbättra vattenkvaliteten i Hok pågår just nu spolning av vattenledningarna i samhället. Arbetet pågår fram till den 17 september. (07.36)

Torsdag 10 september 2009
PRO har hemligheter...
PRO Skillingaryd har hemligheter för sig. Läs mer. (20.40)

Julen närmar sig...
Anna bloggar. Läs mer. (20.01)

Inget nytt om vargen
Sedan förra veckans vargobservationer i trakten av Värnamo och Klevshult har inga ytterligare rapporter om varg kommit in till länsstyrelsen. (15.46)

Tjuvskyttar i Vaggeryd
Utanför Vaggeryd sköt någon troligen ett rådjur på någon annans mark i måndags. Ett skott hördes och senare fann ägaren blodspår. (15.45)

Vann 4,2 miljoner
Finnveden Nu berättar att en 20-åring från Gislaved vunnit 4.2 miljoner på nätpoker. Han säger att det är hans tveklöst största och mest prestigefyllda seger. (15.05)

Besöksförbud införs delvis
Från och med nu begränsas besöken vid BB i Värnamo på grund av den nya influensan.
Den som är förälder till barnet är välkommen – om denne inte är förkyld, hostar, har feber eller influensasymptom. Däremot får inte syskon eller andra närstående besöka de nyfödda. (14.50)


Misstänkt rattfylleri
Polisen har i dag haft en större trafikkontroll i Skillingaryd. Resultatet blev bland annat att en man togs in för blodprov då han misstänktes vara rattfull. (12.30)

Socialbidrag för bröllop
VN berättar i dag att ett par från Vaggeryd ansökte om socialbidrag på 8.000 kronor för bröllopsfest, ringar och frisör. Socialnämnden sa nej och efter överklagan har även länsrätten gjort det.
– Vi är så klart besvikna, säger mannen i familjen till VN. (07.14)

Gustav matbloggar

Gustav Sandgren kommer i dag med en blogg från Israel som handlar om landets goda mat. Läs mer. (06.55)

Vaggeryds Energi
söker nättekniker
Läs mer

Inbrott på Statoil
Vid tvåtiden i natt stals kontantboxen vid ett inbrott hos Statoil i Skillingaryd. Tjuvarna krossade en ruta och tog sin in i butiken. Samma tjuvar har troligen också gjort inbrott på Statoil i Hyltena söder om Jönköping och på Blomsterlandet i Värnamo. Polisen förföljde tjuvarna men lyckades inte komma ifatt dem. (06.55)

Tillträde på skjutfältet
Skjutfältstiderna är uppdaterade. Läs mer. (06.55)

Taklagsfest på fredag
Bygget av den nya pastorsexpeditionen i Skillingaryd går undan och på fredag är det dags för taklagsfest. Huset beräknas står klart den 27 november. (06.55)

Onsdag 9 september 2009
Bensinstöld hos golfklubb
Natten till i går stal någon cirka 45 liter bensin från en bil som stod parkerad vid Götaströms Golfklubb i Skillingaryd. Tjuven hade flörstört bensintanken genom att borra två hål i den. (14.46)

Stal 55 liter bensin
En person på Torsbovägen i Vaggeryd har drabbats av en stöld. Någon har tagit en bensinduk till en båtmotor. Tanken rymmer 55 liter och den och bensinen är nu borta. (14.44)

Stal en trädgårdsskulptur
En familj på Sågverksvägen i Hok har drabbats av en stöld. Någon har tagit familjens trädgårdsskulptur, vilken föreställer en flicka med lax. Tillhörande vattenpump har också stulits. (14.43)

Stöld hos Järnbacken
Det har varit inbrott hos Järnbackens återvinning i Vaggeryd. Någon har via ett träd kommit in på området. Där har en del verktyg stulits från den del av en byggnad som var olarmad. Utanför företaget slangade tjuven 200 liter diesel ur en parkerad lastbil. (14.40)

Hotad via SMS
En kvinna från Skillingaryd fick i går fyra sms av en för henne okänd man och hon känner sig hotad av det inträffade. (14.38)

Många nior i dagens datum
I dag är det ganska många nior i datumet: 9.9.09. eller man kanske ska säga 9.9.9.
Det finns en del som samlar på speciella stämplar som just har med själva datumet att göra.
9.9.99 var det senaste datumet med många likadana siffror. I dag är det 9.9.9 och vi väntar närmast på 11.11.11. (14.28)

Onödigt ställa in disco
– Jag tycker det är lite onödigt att man ställer in discot på Sigges Loge.
Det säger Nexhat ”Nedde” Shabani, som är fritidsgårdsföreståndare i Vaggeryds kommun.
Det handlar om det planerade discot nu på fredag som ställs in på grund av risk för spridning av den så kallade svininfluensan.
I den information vi lämnade i går stod det inte något om Vaggeryds kommun men även denna kommun är med i samarbetet kring det stora discot. (14.24)


Så många älgar får skjutas
Vi har fått uppgift på antalet skjutna älgar i länet 2008 och årets tilldelning. Läs mer. (13.21)

Arbetsfordon hade spårat ur
12.40: Det var ett arbetsfordon på räls som spårade ur mellan Halmstad-Torup på morgonen. Ingen skadades men det tog en stund att röja spåret. Fyra tåg fick ställas in men kl. 07.45 var det farbart för platsen igen.
08.05: Det har varit en tågolycka eller problem med ett tåg på Nässjö-Halmstad och avgången från Skillingaryd kl. 07.50 blev inställd. Vi återkommer med en rapport lite senare.


Ica Supermarket bygger ut
– Vi är inne i en mycket expansiv fas och börjar bli trångbodda. Under några veckor kommer vi att arbeta med omdisponering av lageryta till försäljningsyta.
Det är mycket välkommet eftersom sortimentet hela tiden utvecklas.Vi har i dag över 20.000 artiklar och det kan jämföras med 12.000 för tio år sedan, när Ica byggdes om förra gången. säger butikschef Jonas Toftgård vid ICA Supermarket i Vaggeryd, .
– Ombyggnaden är också ett led i det omfattande arbetsmiljö och säkerhetsarbete som vi ständigt arbetar med. Detta för att skapa en trygg och säker arbetsmiljö för våra medarbetare. (10.41)


Lokal flyghistoria presenteras

En bok om flygets lokala historia är på gång. Ett avsnitt handlar om Andrée. Läs mer. (07.12)

Tisdag 8 september 2009
Polisen tar hjälp av Efterlyst
Den 22-åring från Jönköping som sedan i juli varit häktad i sin utevaro misstänkt för mordet på en 24-årig man på bostadsområdet Liljeholmen i Jönköping är fortfarande på fri fot. Polisen är mycket angelägen om ett gripande och tar nu tv-programmet Efterlyst till hjälp. Programmet sänds i TV3 i morgon onsdag kl. 21.00. (16.03)

Ungdomsdisco inställt
Nu på fredag planerade Värnamo, Gislaved och Gnosjö kommuner att ha ett gemensamt ungdomsdisco på Sigges loge.
– För att motverka smittspridning bland ungdomar väljer vi att ställa in det planerade discot. Discot riktar sig till ungdomar på högstadiet (åk 7–9), säger Stephan Lund, fritidschef. (14.56)


Vill ha bättre underhåll
Kenth Williamsson (S) och Kenneth Åberg (S) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att underhållsnivån kring offentliga platser förbättras. Läs mer. (14.53)

Utmäter inte hundar
I media har under förra veckan omtalats att Kronofogden har gjort en utmätning av en hund. I ett pressmeddelande skriver kronofogden att man inte kan kommentera det specifika fallet i övrigt, men vill påpeka att myndigheten inte utmäter hundar och andra sällskapsdjur. (12.31)

Gustav bloggar från Israel

Vi har fått en ny blogg från Gustav Sandgrens resa i Israel. Läs mer. (08.40)


Svininfluensan i Värnamo
Frånvaron på Finnvedens Gymnasium, där två fall av svininfluensan konstaterats, hade något färre sjukanmälda i går än i fredags.
— Skolan har fortfarande många elever som är sjuka och på två av våra andra skolor har antalet sjukanmälda ökat, säger Jan Holmqvist som är chef för barn- och utbildningsförvaltningen. (08.29)


Måndag 7 september 2009
108 miljoner till landstinget
Landstinget i Jönköpings län får 108 miljoner kronor mer i stöd för 2010 från regeringen än man räknade med i början av 2009.
Av de 108 miljonerna är 65 miljoner ett tillfälligt stöd för att lindra lågkonjunkturens effekter och 43 miljoner en höjning av statsbidraget för 2010. (22.55)


30 pangbilder...

Vi har i kväll lagt in 30 bilder från Pangloppet och aktiviteterna på och kring torget i fredags. Läs mer. (22.41)

Arbetslösheten sjunker något
Antalet arbetslösa har på en vecka sjunkit i kommunen men endast med fyra. I Vaggeryds kommun är antalet nu 447 fördelat på 171 kvinnor och 272 män. (21.37)

Tjuven somnade
I helgen fann en väktare en inbrottstjuv som hade somnat på brottsplatsen, vilken var industrin Ge-Ji i Skillingaryd. Tjuven var ordentligt berusad och han fick fortsätta sova ruset av sig i polisens fyllecell. Mannen riskerar åtal för inbrott och skadegörelse. (21.33)

Utryckning just nu
Räddningstjänsten är på väg till järnvägsstationen i Skillingaryd för att släcka en brand i en container. (17.11)

Misstänks för mordbrand
En kvinna i Vaggeryd är anhållen hos polisen i Värnamo. Hon är misstänkt för att i går kväll ha tänt eld på sin egen lägenhet. Branden upptäcktes och kunde släckas innan den spred sig. (06.54)

Söndag 6 september 2009
Naturen på skjutfältet

Vår naturskribent Dan Damberg kommer i dag med andra avsnittet om sommaren på skjutfältet. Läs mer. (07.58)


Många söker kommunjobb
Vi har uppdaterat vår sida om lediga jobb med tre tjänster hos kommunen. En av dem är kultur- och fritidsassistent. Det är Sara Arlesten-Sanell som lämnar kommunen för jobb inom landstinget. För några dagar sedan fanns det 50 sökande till tjänsten och kultur- och fritidschefen Göran Svensson säger att det kan bli betydligt fler sökande än så, kanske det tredubbla. (00.08)


Lördag 5 september 2009
Gustav bloggar från Israel

I går fick vi en blogg från Gustav Sandgren i Israel. Den handlar om fotboll och det passar extra bra i kväll sedan Sverige vunnit med 2–1 borta mot Ungern. Läs mer. (23.15)


Klart med Skivaryd
I dag har styrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund sagt ja till utställningen Skivaryd i Skillingaryd 2011. Läs mer. (22.48)

Lägre bevakning
Den här helgen är webbredaktören på utställning i Huskvarna och det betyder något mindre frekvent uppdatering här. Besök gärna mässan. Läs mer. (06.55)

De vann i promenaden
I går eftermiddag var det tipspromenad i samband med pangdagarna. Vinnare blev Göran Kling, Bengt Svensson och Malin Gustavsson. (06.53)

Omkom i brand
Efter en villabrand i Habo i går kväll saknas en kvinna som misstänks ha befunnit sig i huset. (06.15)

Fredag 4 september 2009
Missa inte pangdagen – tipspromenad, aktiviteter på torget, fest på Järnvägshotellet...
”Våldtäkt” utreds ej
I helgen anmälde en kvinnlig värnpliktig att hon blivit våldtagen på militärförläggningen i Skillingaryd. Den utpekade mannen säger att kvinnan var med på att ha samlag. I brist på bevis har utredningen lagts ned. (10.41)

Pangloppet igång

Knatteloppet gick nyss och nu är det dags för övriga lopp. OBS! Vi kommer inte med resultat och bilder förrän söndag. Klicka på bilden! (17.43)

Färre sjuka i dag på FIGY
Två elever på Finnvedens Gymnasium insjuknade i den nya influensan i början av veckan och totalt cirka 100 elever har varit hemma på grund av sjukdom. I dag har antalet sjuka elever på skolan minskat med 20 procent.
Per-Erik Åbom, smittskyddsläkare i Jönköpings län, säger att det absolut inte är aktuellt med någon stängning av gymnasieskolan.
–Jag har väldigt svårt att se att det behövs om inte verksamheten helt bryter samman på grund av personalbrist. Ur smittspridningssynpunkt hjälper det inte att stänga skolan, säger Per-Erik Åbom. (11.59)


Utställningen börjar ta form

I går kväll började inredningen av Bissefällarns utställning i Skillingehus i Skillingaryd. Läs mer. (10.29)

Om affärslivet förr och nu

I går monterades en utställning som i högsta grad handlar om intresseföreningens 100-årsfirande i dag. Läs mer. (00.11)

Östbos kallelse
Östbo Historiska Sällskap har lagt ut sin dagordning inför nästa styrelsemöte. Läs mer. (00.11)

Torsdag 3 september 2009
Rasistiskt klotter

Någon eller några har på gamla Storkens i Skillingaryd skrivit rasistiskt budskap. Detta kommer snarast att avlägsnas men är tråkigt ändå. Rasism är förbjuden enligt svensk lag. (23.05)

Fångade gråben på bild

I dag på eftermiddagen, på väg från Karlskrona till hemmet i Vaggeryd, fick Rolf Olofsson se den här lille krabaten.
– Det var cirka en kilometer före Rävemåla och nog är det ett stiligt exemplar av gråben, säger Rolf.
Fast det kan ju också vara en hund... (22.24)


Klevshultspären...
Birgit bloggar. Läs mer. (17.51)

Blöt ceremoni på Fenix

Det blev en blöt ceremoni för både elever och rektorer på Fenix i dag. Läs mer och se 13 bilder. (17.44)

Svininfluensan är här
Svininfluensan har drabbat elever på Finnvedens gymnasium i Värnamo. Två gymnasieelever insjuknade i början av veckan och det är bekräftat att de har influensa A(H1N1). På gymnasieskolan med cirka 1.300 elever har många elever nu blivit sjuka med influensaliknande symptom. I flera klasser var hälften av eleverna frånvarande på grund av sjukdom under torsdagen.
– Några fall av svår influensa har dock inte rapporterats, säger länets smittskyddsläkare Per-Erik Åbom. De först insjuknade tillfrisknar i hemmet och har inte behövt sjukhusvård. (17.27)


Nyfiken på helgvädret?
Kika in på vår vädersida. Läs mer. (16.11)

Nya erbjudande på ICA
Vetemjöl, lågenergilampor, grytbitar, frukostjuice och mycket mer. Läs mer. (16.08)

...kunden nyste i handen...
Sara bloggar. Läs mer. (15.42)

Samtal blev inspelat
Två flickor i 13-årsåldern från Skillingaryd har fått veta att ett samtal de haft blivit inspelat av någon okänd. Via en kompis har de fått ta del av den här ljudfilen. Även om det inte var några hemligheter de talade om upplever de det inträffade som obehagligt. Händelsen är polisanmäld. (15.15)

Stal skyltar och bensin
Det har de senaste dagarna stulits flera registreringsskyltar från bilar i bygden. I går stals skyltarna från en personbil vid vårdcentralen i Vaggeryd. Kl. 13.00 tankade sedan en person vid OK/Q8 i Klevshult. Han försvann utan att betala de 66 liter han hade tankat. Mannen finns på bild från övervakningskameran och är i åldern 20–25 år. Bilen var falskskyltad med de i Vaggeryd stulna skyltarna. (15.13)

Blodig irrade omkring
En 41-årig man var med om en vådlig tur på morgonen vid Bondstorp. Bilen hamnade 15 meter ut på en åker och den låg på taket. ut kröp föraren som var blodig och han hade vissa skador. Han irrade omkring och uppträdde förvirrat. Hanvill inte följa med för vård men ambulanspersonalen fick ändå med honom. Han hade inga allvarlig skador. Han misstänks både för olovlig körning och rattonykterhet. Mannen är inte hemmahörande i kommunen. (15.08)


Planerar för seniorboende

I går var representanter för Vsbo på studiebesök inför ett seniorboende i Skillingaryd. Läs mer. (13.08)

Vaggeryd på vykort

Evert Melin och Tomas Johansson har visat gamla Vaggeryd på vykort. Läs mer. (08.52)

Onsdag 2 september 2009
Kommunen föll igen
– riskerar miljonsmäll


Vaggeryds kommun kanske måste köra soporna i ytterligare fem år framöver i stället för som tänkt Jönköping. Det kommer att kosta skattebetalarna över en miljon. Läs mer. (17.40)

Gustav bloggar från Israel

I dag är det dags för Gustav Sandgren att berätta lite mer om sin tid i Israel. Läs mer. (18.54)


Förverkliga dina drömmar
börja på
Oljemålning
Studiecirkel startar i september. Kvällstid i Vaggeryd. Pris: 550 kr för 6 ggr
Ledare: Ulla-Britt Lagerqvist
Anmälan och Info: NBV 0370–301418
Fler bilar repade
Det där med att repa på bilar har drabbat än
fler i Skillingaryd. En man berättar att han drabbats av det här ett par gånger de senaste månaderna. (14.57)


Tjuvarna blev skrämda
Någon har nattetid försökt att bryta upp en låst verktygscontainer i Gräshult i Hagshult. En person vaknade och när tjuvarna upptäckte att de var observerade försvann de utan byte. Hänglåset var dock uppbrutet. (13.18)

Repade en bil
En person som haft sin bil parkerad vid Kvarngatan i Skillingaryd har två gånger inom ett par veckor råkat ut för att någon repat hans bil. Det är både en framskärm och bakskärm som skadats. (13.16)

Om frimärken och vykort
Är du kanske intresserad av gamla vykort eller frimärken? Läs mer om höstens möten i Skillingaryd och Vaggeryd. (13.14)

Tar pulsen på träföretagen
Varselsamordnarna i de tre Smålandslänen samlas i morgon på Träcentrum i Nässjö för att diskutera läget på arbetsmarknaden. Träbranchen kommer att ägnas särskilt intresse under dagen. (10.32)

Bildsvep från cykelrunda

Vi har lagt in tolv bilder från Linnesjön runt. Se dem här. (07.35)


Tisdag 1 september 2009
AQ varslar 55
AQ har i dag lagt ett varsel på 55 av sina kring 200 anställda. Orsaken är en ordernedgång. (16.37)

Rattfull togs i Vaggeryd
Kring halv två i dag körde en person omkring i berusat tillstånd i Vaggeryd. Några privatpersoner följde efter bilen och när föraren stannade tog de bilnycklarna. De har för polisen uppgivit att föraren och passageraren var ”kanonfulla”. Föraren är en Vaggerydsbo i 65-årsåldern och polisen har tagit ett blodprov på honom. En orsak till den vingliga färden var förutom fylleri att det var punktering på ett av däcken. (14.39)

Ammoniak i ishallen
18.52: Det är tydligen en packning som gått sönder och det har blivit ett mindre utsläpp av ammoniak. Ishallen är med detta stängd för dagen
18.08: Det är ett mindre utsläpp men just nu är ishallen stängd. troligen öppnas den igen lite senare.
Räddningstjänsten är på Movalla där det är ett ammoniakutsläpp. Vi återkommer med en rapport. (17.58)


Efter regn kommer...

Efter en blöt juli blev det bättre i augusti. Vi har fått statistiken för nederbörd och temperatur i augusti. Läs mer. (16.00)

Kanske på väg uppåt...
Näringslivsrådets konjunkturbarometer visar möjligen på en uppgång. Även om orderingången fortfarande är låg inom tillverkningsindustrin finns det ljusglimtar.
– Ja, förväntningarna ökar något inför det kommande kvartalet där fler företag börjar indikera en ljusning i konjunkturen, noterar Carl-Gunnar Karlsson som är chef för näringslivsrådet. (14.46)


Mc stals i Skillingaryd
En Hokbo i 45-årsåldern som hade sin motorcykel parkerad på Artillerigatan i Skillingaryd har fått denna stulen. Det är en 125-kubikare med registreringsnummer WBY 892. (14.39)

Cykel stulen
En person på Järnvägsgatan i Vaggeryd har fått sin cykel värd cirka 3.500 kronor stulen. den är gul till färgen. (14.39)

Stal skyltarna
En person i Vaggeryd har inte längre några registreringsskyltar på bilen. Dessa är nämligen stulna. (14.39)

Stulen bil funnen
En bit från södra sidan av Rasjön har en bil hittats. Det har visat sig att bilen tidigare anmälts stulen. (14.39)

Vargen rev får i Häradsö

I går rev en varg ett får i Häradsö söder om Klevshult. Läs mer. (12.27)

Carina Ödebrink bloggar
Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd sitter i landstinget och sedan några dagar tillbaka bloggar hon också. En länk finns på vår sida om blogg. Se bloggen här. (12.12)

Omkom vid Bredaryd
I dag på morgonen omkom en dansk bilist som krockade med en annan bilist på väg 153 mellan Bredaryd-Reftele. (10.40)

Tog sig Linnesjön runt
LRF Tofteryd Hagshults tipspromenad Linnesjön runt med cykel eller bil i söndags samlade cirka 100 deltagare. Läs mer. (00.03)

Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här


KLICKA PÅ ANNONSEN!
VÄKOMMEN TILL
INNEBANDYTRÄNING


KLICKA PÅ BILDEN!
Förverkliga dina drömmar
börja på
Oljemålning
Studiecirkel startar i september
Kvällstid i Vaggeryd
Pris: 550 kr för 6 ggr
Ledare: Ulla-Britt Lagerqvist
Anmälan och Info:
NBV 0370–301418
Gympan i Skillingaryd startar vecka 37
Se alla tider mm här
Irene Nagelstudio

Kanonerbjudande hela september
LÄS MER HÄR!
Välkomna till Showdans ht 09
Anm från må 31/8
LÄS MER SOM BILD
LÄS MER SOM PDF
Nu startar våra grupper 0–100 år
Se hemsidan
och klicka i vänsterspalten

Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här
Skicka oss en läsarbild från sommaren 2009
Läs mer


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Tisdag 15 september 2009
SIK blir sjua...
Skillingaryds IK tippas bli sjua i serien och biträdande tränaren tippar själv de andra lagens placering. Läs mer. (00.43)

Måndag 14 september 2009
Firas i dag – läs mer

         
(07.42, 16.09)



Pontus tappade ledningen
Pontus Mejving kunde inte ställa upp i den femte deltävlingen i Energicupen i rally och därmed tappade föraren från SSMK den totala ledningen. Läs mer. (23.03)
HV71 vinner SM
Om man ska tro elitserietränarna i ishockey vinner HV71 SM-guld den här säsongen. Placeringarna blir enligt följande: 1) HV71, 2) Frölunda, 3) Linköping, 4) Modo, 5) Färjestad, 6) Luleå, 7) Skellefteå, 8) Timrå, 9) Djurgården, 10) Brynäs, 11) Södertälje, 12) Rögle. (21.44)

Tog brons i Retursladden
Daniel Halldén och Henrik Lennartsson från SSMK blev trea i Klass 2 A-förare i rallytävlingen Retursladden. Läs mer. (20.40)

Ulf Gustafsson var bäst
Det har varit torsdagsgolf. Läs mer. (17.37)
KM i foursome avgjort
Hos Götaström har det varit klubbmästerskap. Läs mer. (17.34)
Jim Classon vann
Oldboys på Götaström har tävlat. Läs mer. (17.29)

Lejonen i kvartsfinal
I morgon är det dags för kvartsfinal i Gislaved. Läs mer. (10.51)

Söndag 13 september 2009
Firas i dag – läs mer

(07.22, 12.15, 12.37, 15.03)


WIK:s damer storspelar
Waggeryds damer vann med 3–0 (2–0) borta mot Gnosjö och är nu på väg mot en andraplats i serien. Läs mer. (20.25)


IFK-seger mot Oddevold
IFK Värnamo vann med 2–0 mot jumbon Oddevold i fotbollsettan. 1–0 kom genom Martin Claesson och sedan 2–0 genom Martin Maletic. (20.07)


Storförlust för SIS bowlare
SIS bowlare hade inget att sätta emot Trossö utan föll hemma med 2–18 (4700–5506). Bäst i SIS var Sanna Doolk med 675. (20.02)


SIS dam föll med 0–3
Som väntat blev serieledande Vrigstad för svårt för SIS damer. Läs mer. (19.37)


HV vann mot Linköping
HV71 har i en träningsmatch vunnit med 3–2 (0–1, 2–0, 1–1) mot Linköping. Målen för HV gjordes av André Petersson, Jukka Voutilainen och Martin Thörnberg. HV vann skotten med 33–19. (19.22)


WIK-seger mot Öxnehaga
WIK herr vann mot Öxnehaga men det blir ändå nedflyttning till nästa säsong. Läs mer. (17.25)


SIS föll mot Frosta
SIS har i dag spelat ishockey i Höör och det blev en knapp förlust med 3–4. Läs mer. (17.05)


Vaggerydstravet avgjort
V5–1 12 YANKEE TURBO Jennifer Tillman odds 11,08 struken 4
V5–2 9 NEW CASTLE Cathrine Hellberg 4,56 12
(14.30, 14.56)
V5–3 9 IDEA W.F. Peter Untersteiner 5,74 6,1 2
V5–4 6 POLLY STREAMLINE Johnny Takter 6,03 2, 9
V5–5 3 FRISCO PE Håkan K Persson 5,08 4, 11
Rätt V5-rad 12–9–9–6–3
5 rätt: 37.480 kr (4 st)
Omsättning: 230.649 kr
(14.30, 14.56, 15.53, 15.54)


Signe Johannessons begravning
Läs mer. (14.05)


Småland femma i TV-pucken
TV-puckens slutspel pågår just nu. Småland blev femma efter att ha besegrat Gästrikland med 4–3. Det var 3–3 efter full tid och förlängning men Småland vann efter straffar. (11.53)


Trav i Vaggeryd i dag
I dag är det säsongsavslutning på Vaggerydstravet med V5 och vi kommer i eftermiddag med lite rapporter. (10.14)


Mer trav nästa år
I år har Vaggerydstravet åtta tävlingsdagar med totospel. Nästa år blir det ytterligare en tävlingsdag till nio. (10.12)


Knattar i kamp

I går möttes SIS-WIK i kamp för åttaåriga grabbar. Vi har ett bildreportage. Läs mer. (10.09)


Bomben spelade bra
Forsheda BK vann stort i bowlingens division 1 och Lars ”Bomben” Johansson från Skillingaryd hörde till de bättre. Vid segern mot Elfsborg med 14–6 (6295–5967) var Lars femma i laget med 769 och mot IFK Borås F med 15–5 (6361–5931) var han trea med 872. (10.07)


SBK föll igen
Skillingaryds BK föll i går med 8–12 (5655–5732) mot Rubinen från Tranås. SBK i division 3 har därmed inlett med tre raka förluster. Bäst i SBK var Peter Johansson med 768, Lars Petersson med 755 och Andreas Josefsson-Aldelius med 741. (08.45)


Pontus bröt i TV-Svängen
Det svänger om rallyföraren från Skillingaryds MK, Pontus Mejving med broder Oskar som kartläsare. I TV-Svängen i Hörby i går tvingades han bryta när han annars låg bra till i sin klass. I samma klass med klubbkompisarna Thomas Johansson och Mikael Engström elva av tolv fullföljande. (08.42)


Lördag 12 september 2009
Firas i dag – läs mer

   
(00.02, 10.29)


Sexan nästa för KSK
Nu är det klart att KSK ramlar ur division fem. Det blev nämligen förlust med 0–3 mot serieledande Värnamo Södra. Läs mer. (18.03)

ASK i genrep
På måndag spelar Anderstorps handbollsherrar säsongens sista träningsmatch hemma i sporthallen. Gästerna är HK Drott från Halmstad, vilket betyder att ASK:s tuffa uppladdning inför seriestarten i Allsvenskan fortsätter. (07.32)

Fredag 11 september 2009
Firas i dag – läs mer


 
 
(00.07, 08.38, 11.57)


WIK dam är nu serietvåa
WIK dam vann i kväll mot Bodafors. Läs mer. (21.26)

SIS föll mot Kulltorp
20.07: Läs en matchrapport
19.37: SIS rasade ihop i slutet av matchen och föll med 1–5.
19.02: 20 minuter in på andra halvlek står det fortfarande 1–1
18.25: SIS spelar hemma mot Kulltorp som tog ledningen efter tre minuter. Alldeles nyss, efter 38 minuter, kvitterade Sinisa Milojevic på frispark.

Småland ute ur TV-pucken
Småland förlorade efter förlängningen i TV-puckens kvartsfinal mot Västerbotten. Resultatet blev 2–3 (2–0, 0–2, 0–1). Målet kom 49 sekunder in på förlängningen. Småland dominerade och vann skotten med 28–20 men det hjälpte inte. Småland är med detta borta från de fyra första platserna. (15.55)

VBTK vann korpen

Korpserien i fotboll är nu avslutad. Läs mer. (15.22)

Torsdag 10 september 2009
Firas i dag – läs mer


 
 
(06.55, 17.11, 18.09)

SIK vann mot Hovslätt
Läs mer. (22.46)

Småland till kvarten
Småland är klart för kvartsfinal i TV-pucken efter fyra raka segrar i gruppspelet. Den femte och sista gruppspelsmatchen spelas i morgon. Stockholm, Gästrikland och Västerbotten är också klara för kvartsfinal. (21.02)

SIS med många skador
I morgon tar sig SIS an Kulltorp men det är ett skadedrabbat lag. Läs mer. (20.57)

24–22 blev 27–35
Allsvenska handbollslaget Anderstorps SK föll i träningsmatchen mot Cyrus med 27–35. Ett tag stod det 24–22 men ASK tappade mot slutet. Målskyttar ASK: Damir Futic 7 (2 straffar), Jasmin Jahic 6 (1), Patrik Söderberg 4, Daniel Mate 3, Karl Dravegård 3, Max Jonsson 2, Joel Wallgren 1 och Adam Svensson 1. (20.11)

Åke Johanssons begravning
Läs mer. (17.54)


Onsdag 9 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Kim

 Till minne
     
(06.35, 07.40, 11.29, 13.34, 13.55, 15.14, 18.27, 19.47, 22.15)


Sverige vann med bara 1–0
Det blev bara 1–0 för Sverige borta mot Malta VM-kvalet i fotboll. Målet var faktiskt ett självmål. Ungern vann med 1–0 mot Ungern medan Albanien–Danmark spelade 1–1. Med två omgångar kvar har Danmark 18 poäng, Sverige 15, Portugal 13 och Ungern 13 poäng. (22.42)

Tisdag 8 september 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
 
(00.01, 07.42, 12.27, 19.03)



SIK möter Hovslätt

SIK siktar in sig på Hovslätt på torsdag. Läs mer. (22.59)

IFK Värnamo till DM-final
IFK Värnamo herrar vann kvällens semifinal i Smålandscupen i fotboll. Det blev hela 6–1 borta mot Kalmar AIK. I finalen ställs IFK senare mot Oskarshamn. (21.39)

Sverige föll i Eksjö
I kväll såg 1.617 landskampsfotboll i Eksjö. Sverige–Danmark möttes för P16 och matchen slutade 0-3. (21.12)

Lejonen på väg mot semi
Lejonen från Gislaved vann kvällens första kvartsfinal av två mot Dackarna från Målilla. Det blev 49–47 på bortaplan och lejonen vände ett så stort underläge som 20–28 till seger. Vid det underläget tog Lejonen två raka femettor och plötsligt stod det 30–30. Dackarna ledde en gång till, med 43–41 men Lejonen vände än en gång. Nicki Pedersen var poängbäst i Lejonen med 13 följd av och Chris Holder och David Watt tio var, David Ruud åtta, Piotr Swiderski sju och Christian Agö ett. Mikael Max blev utan poäng. Returen körs i Gislaved om en vecka. (21.03)

Måndag 7 september 2009
Firas i dag – läs mer
   
(06.37, 07.06, 07.12, 09.56, 12.13, 16.50, 16.54, 23.00, 23.08)


SIK dam vann
Det blev seger för Skillingaryds IK damer mot Värnamo. Läs mer. (22.55)

J-Södra ur slag
J-Södra har det just nu tufft i Superettan i fotboll. I kväll blev det hela 1–4 i förlust mot Syrianska. Enda hemmamålet kom vid ställningen 0–4 och gjordes av Kristen Viikmäe. (21.58)

KSK-SIS spelade 1–1
21.04: Nu har vi en matchrapport
20.27: Det blev 1–1 i derbyt KSK-SIS. En rapport kommer senare

KSK–SIS spelar i kväll
Det är derby Klevshult–Skillingaryd i kväll. Vi har ingen direktrapportering. Vi kommer med slutresultat kring 20.00. (16.55)

Söndag 6 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Gesäll–
  prov
(00.01, 09.33. 16.36, 17.33, 20.28, 22.37, 23.03)


DM-medaljer till VSRK

Det har även varit DM i hoppning i Gislaved i helgen och det blev medaljer för VSRK, Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb. Det blev guld och brons till Jonna Bäckdal-Atomic Flight och Ronja Plomén-Isack. Även Ina Bäckdal-Bad Boy fick en 5:e placering. Privatbild – klicka på bilden. (22.29)


Hallby vann DM
Det har varit handbolls-DM i helgen. Hallby vann finalen över Alstermo med hela 37–19. Den moraliska finalen av Hallby–Anderstorp i semifinalen. Den matchen slutade 25–22. Anderstorp föll i bronsmatchen mot Hästö med 28–39. (22.05)


Sasa skadad inför derbyt
SIS-spelaren Sasa Milojevic kan inte spela i morgondagens derby mot KSK. Läs mer. (20.51)


Två DM-medaljer till Vaggeryd
Under lördagen avgjordes Sydöstra Götalands Bågskytteförbund Distriktsmästerskap i Jakt och Fält i skogarna utanför Rumskulla. Läs mer. (20.23)


Sjumålsskytt för WIK
När WIK dam vann med 11–0 i dag hade laget en sjumålsskytt. Läs mer. (20.01)


SIS vann bowlingpremiär

Skillingaryds IS damer spelar i år i bowlingens division 1 Östra Götaland. Laget inledde seriespelet i går genom att besegra Vinden med 13–6 (5096–4828). Bäst i laget var Jessica Aldelius med 701 närmast följd av Marita Nyman 693. Foto: Kjell Karlsson (16.46)


SBK:s bowlare föll dubbelt
Bowlarna i Skillingaryds BK spelar i år i division 3 Nordöstra Götaland och inledde i går med två förluster. Oskarshamns BK F–SBK slutade12–8 (5752–5731). Peter Johansson var bäst i SBK med 838 närmast följd av Tord Nahlbom 753 och Andreas Josefsson 733.
Eksjö BK/EBOK F vann med 13–7 (5592–5338). Bäst i SBK var Peter Johansson med 744 närmast följd av Christer Peterson med 719. (16.46)


Forsheda vann stort
I bowlingens division 1 Östra Götaland slutade matchen Forsheda BK–Team Lerum BC 15–5 (6468–5926). Robert Asplund var bäst i FBK med 900. Lars Johansson från Skillingaryd var fyra i laget med 833. (16.46)


Lördag 5 september 2009
Firas i dag – läs mer
     
(06.20, 09.30, 14.06, 18.06)


Pangloppets resultat
Vi har fått resultaten från pangloppet. Läs mer. (23.35)

Fredag 4 september 2009
Firas i dag – läs mer
         
(00.11, 09.42, 10.20, 10.35, 12.56)


Margit Anderssons begravning
Läs mer. (22.39)

WIK förlorade
22.33: Nu har vi en matchrapport
WIK förlorade borta mot Hallby med 0-2. Matchrapport kommer senare ikväll. (20.39)
Regnig sponsorgolf

Det har varit sponsorgolf på Götaström. Läs mer. (13.16)
Pelle går inte vidare
16.11: Tyvärr gjorde Pelle en bogey på näst sista hålet och hamnade på -1 i dag. Troligen är han med det utslagen
12.25: Tyvärr gjorde Pelle en dubbelbogey på hål 13 och har i dag -2 och totalt par
12.19: Pelle har nu åter -4 efter en birdie på det tolfte hålet
11.45: Efter tio hål har Pelle i dag -3
10.59: Pelle har nu -4 efter sju hål
10.38: Pelle har inlett dagens spel strålande med -3 efter fem hål
I dag fortsätter Europatouren i golf i Schweiz. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 09.10 och vi följer hans spel från cirka 11.00. Av smålänningar i övrigt startar Klas Eriksson, Växjö kl. 13.00. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved och Oskar Henningsson, Gränna, deltar inte. (00.11)

Torsdag 3 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Kasper
   
(08.17, 21.15)

Fick träffa stjärnorna

SFK firade i helgen ett tioårsjubileum där en del i firandet var Finnkampen. Läs mer. (22.52)


Bengt-Erik Brånns begravning
Läs mer. (20.47)


Daniel tillbaka i ASK
– Vi kan nu presentera att en före detta ASK-are gör comeback i föreningen. Daniel Mate har den senaste säsongen spelat i Alstermo och var med sitt skytte en del i att klubben gick upp till ettan.
Det säger Pelle Albertsson i allsvenska handbollsklubben Anderstorps SK. (17.46)


Egen webb för HK Vaggeryd
Vi har lagt in länkar på olika sidor till HK Vaggeryd som skaffat en ny, trevlig webb. Se den här. (15.32)


Pelle gick på 73 slag
19.12: Pelle tappade tyvärr på de sista hålen och fick 73 (+2). Han delar plats 116
16.38: Pelle hade bogey på både hål sju och åtta och ligger nu på par
16.00: Pelle har efter sex hål fina -2
15.00: Pelle har inlett med -1 efter tre spelade hål. Klas Eriksson gick på fina 68 (-3)
08.54: I dag har Europatouren i golf kommit till Schweiz. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 14.10 och vi följer hans spel då och då. Av smålänningar i övrigt har Klas Eriksson, Växjö nyss börjat spela. Patrik Sjöland, Isberg, Gislaved och Oskar Henningsson, Gränna, deltar inte. (08.54)


Carl-Eric Svenssons begravning
Läs mer. (08.29)


Onsdag 2 september 2009
Firas i dag – läs mer
 
(07.07, 07.59, 17.30, 20.18)


SIK dam mot Gnosjö
Första omgången av damernas DM i innebandy är lottat. Skillingaryds IK får ta sig an Gnosjö IBF. Segraren får i följande omgång ta sig an Jönköpings IK. (23.06)


Tisdag 1 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Linda
 
(00.01, 08.27, 13.52, 22.20)

Lejonen mot Dackarna
Det blir Smålandsderby i en av kvartsfinalens i SM i speedway när Lejonen ställs mot Dackarna. Första matchen går i Gislaved den 8 september med retur tisdagen därpå i Målilla. Övriga matcher är Vetlanda–Indianerna och Västervik–Vargarna. (23.06)
Sveriges bästa kommer
Sveriges just nu bästa kvinnliga långdistansare kommer till Pangloppet på fredag. det är Isabellah Andersson, som för övrigt vann Pangloppet för två år sedan. I lördags tog hon en seger i Finnkampen och i söndags vann hon Tjejmilen. 28-åriga Isabellah med rötterna i Kenya och som numera bor i Blekinge är en av Sveriges mest omskrivna friidrottare just nu. en annan av favoriterna i loppet är Jenny Johannesson som liksom Isabellah tävlar för Hässelby. Bland de manliga i Pangloppet märks Laban Siro som vann förra året och han är ganska ofta i Skillingaryd även i övrigt. Förra årets trea Robert Limo hör också till de föranmälda. (21.34)

Lejonen vände och vann
Lejonen från Gislaved var illa ute mot Vargarna men vände matchen och vann med 49–47. Det var 28–32 i paus och ännu tidigare har Vargarna en ledning med tio poäng.
Poängen för Lejonen: David Watt 11 (6 heat), Nicki Pedersen 11 (5), David Ruud 9 (5), Mikael Max 7 (5), Piotr Swiderski 6 (4), Ricky Kling 4 (4) och Anton Göthberg 1 (3). (21.15)

SIS föll med 0–3
20.40: Nu har vi en matchrapport
20.25: Det blev förlust med 0–3
19.24: SIS dam möter i kväll serieledande Vrigstad. Det står 0–2 en bit in på andra halvlek.
Malmsten svingade bäst
Oldboys på Götaström har tävlat. Läs mer. (16.16)