m
Nyheter
Söndag 28 februari 2010
Nu har vi en systersida
www.värnamo.nu

Östbos protokoll
Östbo Historiska Sällskap presenterar sitt senaste protokoll. Läs mer. (22.50)

Långasand om hösten

Vintern till trots visar vi höstbilder, del 2 av 3. Läs mer. (22.23)

Polisnotiser
– Stöld. Ur en verktygscontainer på Båramo industriområde har det stulits borrmaskiner med mera till ett värde av 60.000 kronor.
– Stöld. En kvinna i Skillingaryd har anmält att något stulit 300 kronor från henne. Hon hade tagit ut pengarna på banken men de försvann senare.
– Skadegörelse. En 14-årig elev har polisanmälts för att i höstas ha förstört ett stort antal tallrikar vid Fågelforsskolan. (22.17)

Final på revyn
I går kväll var det final på årets Skillingarydsrevy i en fullsatt salong.
– Med en taggad ensemble och fantastisk publik rev revygänget av den nionde föreställningen och vi tackar med det alla våra besökare för det här året. Nu återstår efterarbetet, det klaras av utan smink...
Det säger Teresia K Scher, en av aktörerna. (21.50)

Avled av snöras
En man i 65-års åldern avled efter att ha fått en större mängd snö över sig. Mannen var hemmahörande i Nässjö kommun. Mannen och kvinnan i familjen var ute under söndagseftermiddagen och skottade av ett ladugårdstak. De var på olika sidor av ladugården vid tillfället. Kvinnan hade inte sett till mannen på en stund och blev orolig. Hon såg en större snöhög där mannen tidigare hade varit, och larmade anhöriga och Räddningstjänsten.
– Mannen anträffades under snön, kraftig medtagen, men vid liv. Han fördes till Eksjö lasarett men hans liv gick inte att rädda, säger Bo Gunnarsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Jönköping. (19.44)

Sonja Kling vann tipset
Det har varit tipspromenad i Vaggeryd. Läs mer. (16.06)

18-åring femma på M-listan
Moderaterna har fastställt listan till höstens val och på femte plats återfinns nye Eric Thulin som också valts till Moderaternas vice ordförande. Läs mer. (11.30)

Lördag 27 februari 2010
Långasand om hösten

Vintern till trots visar vi höstbilder, del 1 av 3. Läs mer. (23.17)

Vem stjäl sparkar?
De senaste dagarna har ett antal sparkar stulits i Skillingaryd, bland annat en grön. Den som hittar förmodade stulna sparkar kan kontakta oss här. (18.52)

50 på KD-listorna

Kristdemokraterna går till val i höst med 50 kandidater. Läs mer. 15.12()

Många är generösa
Röda Korset i Vaggeryd har haft årsmöte. Läs mer. (14.54)

Bitte bloggar Läs mer. (09.37)

Fredag 26 februari 2010
Misstänkt för mord

16.43 Mer om mordet finns hos Värnamo Nu
15.30 Det är en kvinna i 30-årsåldern som är misstänkt för mordet. Mer information kommer
12.56: Kl. 14.30 i dag har polisen utlyst en presskonferens. Deltar gör kammaråklagare Anders Brokelind och polisens utredningsledare Johan Frisk.
11.26: En kvinna i Värnamo är anhållen misstänkt för mord i Värnamo. Polisen lämnar inga kommentarer förrän senare under dagen.

Polisnotiser
– Stöld i restaurang. Restaurang Saturnuskällaren i Skillingaryd har haft inbrott. Någon har brutit sig in via huvudingången. Det har stulits kontanter ur kassa och spelautomater.
– 12-åring ofredad. En ficka i 12-årsåldern från Skillingaryd har på sin skola blivit ofredad av en vuxen. Det handlar inte om något sexuellt men i övrigt vill polisen inte lämna några kommentarer.
– Falsk angivelse. En man i 65-årsåldern från Skillingaryd har anmält en kvinna för falsk angivelse. Kvinnan har tidigare anmält mannen för ofredande. (11.31)

Storvinst för Rasta
Rastgruppen som äger bland annat Rasta med hotell i Klevshult gjorde ett strålande resultat 2009. Efter skatt blev det 13,4 miljoner mot sex miljoner året före. Det är det bästa resultatet i koncernens historia. (11.13)

Olycka på gamla E4
En lastbil med trailer körde kring 04.40 i dag av gamla E4 mellan Hörle-Klevshult. Ingen skadades men det blev ett längre stopp i trafiken. (10.47)

Py Bäckman till Hagshult
I början av juli blir det känt besök i Hagshult. Vägkyrkan gästas då av Py Bäckman, som för övrigt i morgon tävlar i den svenska uttagningen till melodifestivalen. (10.36)

Torsdag 25 februari 2010
Första tävlingen i ny klass


I dag har det varit premiärför digitalklass hos Skillingaryds Fotoklubb. Läs mer. (21.08)

KF-ordförande slutar
Anita Bergman (M) som är ordförande i kommunfullmäktige kommer att lämna sitt uppdrag, men det har inget inget samband med protestgrupp på Facebook. Läs mer. (18.52)

Hängande på räcket

En lastbilscahufför fick sladd mitt på bron över E4 vid Götaström vid middagstid. Läs mer. (14.48)

Skolrabatt under 18 år – hos Irene Nagelstudio – Läs mer

Fem rådjur i familjen...

En familj i Ålaryd har fått fem rådjur som blivit nästan som familjemedlemmar. Läs mer. (12.00)

Franks istapp...
– När man var liten samlade man långa istappar och tävlade mot varandra vem som hittade den som var längst, säger Henrik Persson.
I dag hittade Henriks far Frank Persson en istapp som slog Henriks tidigare rekord... några våningar hög. Den sitter i hörnet på
insidan av husen Artillerigatan 31 A - Södra Vägen 2 i Skillingaryd och Henrik förevigade den. Är det någon som slår ”Franks istapp”? Klickbar bild. (00.26)

Sviktande skoltak
Under onsdagen var det snickare på plats Hjortsjöskolan där man upptäckt takproblem. Det är fukt- och mögelproblem i taket där det sviktat.
– Taket är inte skottat än vilket tyder på att man inte vågar gå upp där, säger en förälder. (00.16)

Onsdag 24 februari 2010
Får tio miljoner över

Kommunens bokslut för 2009 visar på ett överskott på 10,3 miljoner kronor. Läs mer. (12.49)

Evert stannar
Evert Melin har lovat att stanna i ännu ett år som ordförande för Waggeryds Museiförening. Läs mer. (23.11)


Sista chansen att se revyn

Vi presenterar i dag 28 revybilder inför helgens final. Se dem här. (18.35)

Kurt på ICA har laddat upp... LÄS MER!

Anmäler enligt Lex Maria
Värnamo sjukvårdsområde har överlämnat ett ärende till Socialstyrelsen för granskning.
Fallet gäller en 53-årig kvinna som under flera år haft kontakt med psykiatriska kliniken. Kvinnan tog sitt liv i december. Sjukvårdsområdet vill att Socialstyrelsen utreder ärendet. (11.56)

Beatrice Ask kommer
I morgon besöker justitieminister Beatrice Ask länet. Hon ska under eftermiddagen träffa polisaspiranter i Jönköping för att höra deras tankar om hur man kan få ner brottsligheten. (10.11)


Landshövdingen slutar
Landshövding Lars Engqvist lämnar snart sitt jobb.
– Ja, han slutar när förordnandet går ut den 31 juli. Han fyller 65 år i början på augusti och väljer att bli pensionär, säger landstingets pressinformatör Gert Olsson. (09.48)


Tisdag 23 februari 2010
Åtta fick fängelse

I går dömdes åtta av 13 medlemmar i en stöldliga från Skåne till fängelse för bland annat inbrott i Götaströms Värdshus i Skillingaryd och Statoil i Värnamo. Hos Statoil stals tobak för 63.000 kronor. Larmet till butiken klipptes av och samtidigt blev 40 telefonabonnenter utan teleförbindele. Huvudmannen i ligan dömdes till fängelse i 20 månader. Notan för den nästan månadslånga rättegången kostar staten ett par miljoner. (22.52)


Mer från veteranvetarna

Nu har vi ett referat och flera bilder från veteranvetarna. Läs mer. (21.40)


En miljon för takskottning
Kommunens fastighetschef George Theodoridis berättar att den nu pågående skottningen av kommunala fastigheter bara i löner kostar 60.000 kronor om dagen. Han beräknar att totalkostnaden för röjningen hamnar runt en miljon. (17.23)


Skolsalar evakuerade

17.20: Det är ingen fara med skotaket uppger fastighetschefen. Däremot kommer vissa utrymmen att vara avstängda även i morgon och snöröjning ska inledas.
11.07: På Hjortsjöskolan i Vaggeryd har i dag tre skolsalar stängts av för undervisning på grund av buktande tak. Dessutom har två lokaler där eleverna sina skåp stängts av.
– Eleverna har nu hämtat ut sina saker ur skåpen och undervisningen bedrivs i andra lokaler, säger Johann Öhrström som är rektor på skolan.
Fastighetschefen George Teodoridis säger att han att är på väg till skolan för att inspektera.
– Just nu har vi 22 man i arbete med att röja snö på olika byggnader i kommunen, berättar George.
Vi återkommer med nya rapporter under dagen.


Irländare med problem
En irländsk chaufför fick problem på E4:an vid Vaggeryd kring halv tre i natt. Han körde i norrgående fil när trailern vek sig och vände nosen söderut. Hytten blev sönderslagen men mannen klarade sig utan skador. ena väghalvan var avstängd för trafik under cirka fyra timmar. (14.06)


Stöld av diesel
Någon har slangat diesel ur en lastbil på Smedjegatan i Skillingaryd. Det handlar om cirka 150 liter. (14.06)


Nej från regeringsrätten
Kommunens fastighetsenhet vill ha utökad kameraövervakning vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. Kammarrätten har sagt nej. Kommunen har överklagat men regeringsrätten tar inte upp ärendet då man inte ser något skäl att pröva frågan. Därmed gäller kammarrättens beslut. (11.47)


Älgar i Vaggeryd

Nu har älgarna hittat in i Vaggeryd. Fanny Lagerstrand tog nyss den här bilden i Södra park. Klickbar bild. (08.34)

Måndag 22 februari 2010
Värnamo drar åt eget håll
Värnamo är på väg att gå emot de andra tre kommunerna i GGVV om Högskolan på hemmaplan. Läs mer. (23.32


Fullmäktigeja till assistans
Kommunfullmäktige sa i kväll ja till upphandling av personlig assistans. De borgerligas förslag vann omröstningen med 22–18. (22.43)


Direkt från fullmäktige
I kväll rapporterar vi direkt från kommunfullmäktige. Den stora frågan är upphandling av personliga assistans. Se sidan här. (14.40)


Melodikrysset i Hagshult
6.000 kronor för Haiti insamlades i helgen i Hagshult. Läs mer. (17.48)


Brand i Svenarum

Det har brunnit i ett elskåp vid södra utfarten till Svenarum.
– Detta har fört med sig att en del hushåll blivit strömlösa, säger Fredrik Björnberg vid räddningstjänsten. Klickbar bild (privatbild) . (17.14+23.21)


Therese bloggar Läs mer. (17.04)

Snön ska ned...

På Movalla liksom på många andra fastigheter har det skottats mycket i dag. Klickbar bild. (16.59)

Nya väderproblem...
I samband med helgens snöoväder har det uppkommit ett flertal risker. Samverkansledningen i länet uppmanar fastighetsägare att se över sina tak och då främst de byggnader som har stora spännvidder. Villor med sadeltak har inte samma riskbild. I slutet av veckan kan det bli ytterligare något högre temperatur och nederbörd. Detta kan öka riskerna för takras eftersom många hängrännor, takbrunnar och stuprör är igenfrusna.
Räddningstjänsterna uppmanar också alla fastighetsägare att skotta utanför utrymningsvägarna.
– En oskottad utrymningsväg kan mycket väl vara lika farlig som en låst dörr. Detta får inte förekomma säger Johan Nilsson, som är räddningschef i beredskap. (14.49)
Inbrott i Kyllås
Natten till i dag skedde inbrott på skidanläggningen i Kyllås. Någon har stulit verktyg och godis till ett värde av 2.000 kronor. (14.39)

Minskar partistödet
SVT har gjort en granskning av partistöden 2010 jämfört med 2006. I länet är det endast två kommuner som sänker. Mest minskar Vaggeryds kommun med 17 procent från 480.000 till 400.000 kronor. Gnosjö minskar med 15 procent. I Gislaved är det oförändrat och i Värnamo är det +1. Övriga kommuner i länet ökar med i storleksordningen 3–48 procent med Sävsjö i topp. (14.29)

De visste mest

I dag har pensionärer inom PRO i kommunen deltagit i Veteranvetartävlingen. Vaggeryd lag 1 vann med från vänster Kurt Andersson, Kajsa Eriksson och Olle Eriksson vann och går vidare till kretsmästerskapet. Efter Vaggeryd 1 med 21 poäng följde Skillingaryd 2 med 19, Skillingaryd 1 med 17 och Vaggeryd 2 med 12 poäng. Mer om tävlingen kommer senare. (12.57)


Två föreläsningar i Hagshult
I vår blir det endast två programpunkter hos Hagshults Föreläsningsförening mot som oftast fyra. Det är de slopade anslagen som gjort att man tagit detta beslut. Läs mer. (12.12)

Bonde-Emma blev mamma
Emma Karlsson, numera Englund, med rötterna i Svenarum och Vaggeryd, har blivit mamma. I går fick hon och Magnus sitt första barn, en dotter. Emma och Magnus blev rikskändisar sedan de fann varandra i TV-programmet Bonde söker fru. Grattishälsningarna börjar ramla in på vår firarsida. (11.14)


KLICKA PÅ BILDEN

Söndag 21 februari 2010
Snövallarna växer...

Vår reporter Kåre Boberg har fångat lite av vintern i Vaggeryd. Läs mer. (17.35)

Bister tipspremiär

I dag har det varit tipspremiär i Vaggeryd. Läs mer. (15.49)

Få utan ström
Just nu raporterar elbolagen att i stort sett alla inom kommunen har ström. Det kraftiga snöfallet har inte inneburit särskilt stora problem när det gäller eldistributionen. (11.33)

Grannar i snödispyt
Ett par grannar på drygt 60 år utanför Vaggeryd har råkat i dispyt med varandra. det skedde i samband med snöskottning. en av männen kallade den andre för tattardjävul och har nu blivit polisanmäld. (11.23)

Inbrott i förråd
En person på Torsbovägen i Vaggeryd har drabbats av inbrott i källarförrådet. Det var tillstökat men inget verkar ha blivit stulet. (11.23)

Säkert på Movalla
Räddningstjänsten har med anledning av all snö som fallit i dag kontrollerat takkonstruktionerna på Movalla. Allt bedöms som säkert förutom att nya omklädningsdelen stängts av. I morgon blir det ny takskottning. (11.17)

Om att flyga...

I dag handlar naturkrönikan om den ädla konsten att flyga. Läs mer. (08.41)

Kampen mot snön...

Läs mer och se flera bilder här. (01.05)

Lördag 20 februari 2010
Saknad katt
En katt försvann den 17/2. Det är en svart norskskogskatt. Om Ni hittar honom ring 073-7764920 eller 0370-70221. (22.48)

Olycka på E4:an
Kl .19.12 kom larm om en singelolycka på E4 vid Statoil Skillingaryd. En person hade kört in i mitträcket. Det är oklart om någon skadats. (19.27)

Ishallar knakar
Det knakar på ishallarna i Landsbro, Norrahammar och Nässjö men på Movalla i Skillingaryd känns det lugnare. På Movalla har man nämligen skottat ishallstaket två gånger de senaste veckorna men fortsätter snöovädret är det dags för en tredje skottning. 16.34)

Om snöovädret
I Jönköpings län har det inträffat ett antal trafikolyckor sedan i går kväll, främst på E4:an. Tak har rasat in i Aneby – där ett stort antal grsiar inte kommer ut – samt Tranås. Elläget förefaller vara bra, endast ett mindre antal abonnenter verkar vara utan el. Samverkansgruppen med representanter från räddningstjänst/kommunerna, landstinget, polisen, länsstyrelsen, SOS-Alarm och Vägverket följer läget och väderprognoserna. (13.20)

Vråk och beckasin

Vår naturskribent Dan Damberg har varit i farten med kamera och dator. Läs mer. (11.29)

Fredag 19 februari 2010
Kräver bättre mat

Det tre pensionärsföreningarna av PRO i kommunen kräver i ett brev till kommunen bättre mat för det äldre. De vill ha en utredning av måltiderna inom kommunens äldreboenden. Det vill att översynen ska omfatta kostorganisation, tillagningssätt, kostinnehåll, ekonom och de äldre möjlighet till inflytande och påverkan. Läs mer. (14.26+21.45)

Två bilar krockade
För en halvtimme sedan krockade två bilar på riksväg 30 norr om Hok. Ingen fick fysiska skador men en av personerna chockades och är förd till sjukhuset. I övrigt noteras några mindre avåkningar, bland annat på E4 söder om Klevshult. (19.57)

Bra logistik här
Kommunerna Vaggeryd/Nässjö/Jönköping/ hamnar på plats fyra i landet när tidningen Intelligent Logistik listar landets bästa logistiklägen. Man har gått upp från plats 22. Ur motiveringen: ”Stort befolkningsunderlag i det logistiska täckningsområdet. God transportinfrastruktur. Mycket god företagsservice och god tillgång till mark för etablering. Tre kombiterminaler. Aktiva logistik- och företagsnätverk. Största nytillskottet av logistikytor i landet de senaste åren. (14.50)
Katt saknas
Den som sett den här katten omeds att ringa 0370-71153. (13.59)

VN och JP rasar
De flesta tidningar i landet tappar läsare. Det visar statistik från TS. Bland de tidningar som tappar mycket märks Jönköping-Posten och Värnamo Nyheter samt Finnveden Fredag som just i dag kommer med sitt sista nummer. Lite siffror:
• Folkbladet Jönköping 1.800 0,0%
• Jönköpings-Posten 37.100 -2,6%
• Smålandsbygdens Tidning 2.700 3,8%
• Tranås-Posten 2.500 0,0%
• Smålands-Tidningen 16.200 -2,4%
• Vetlanda-Posten 8.800 -2,2%
• Tranås Tidning 5.700 -3,4%
• Finnveden Fredag 1.600 -27,3%
• Värnamo Nyheter 19.200 -3,0%
• Smålänningen 12.900 -1,5%
• Smålandsposten 37.700 -2,3%
• Växjöbladet/Kronobergaren 2.300 -4,2% (00.31)

Se upp i trafiken!
Polisen i Värnamo varnar för att det på grund av snöfallet är ruskigt halt precis överallt. (00.05)

Torsdag 18 februari 2010
Föreläsningsförening på årsmöte

Åkers Föreläsningsförening har haft årsmöte. Läs mer. (16.41)

Nya bilder hos Irene Nagelstudio
KIKA IN HÄR


Se upp!
Det gäller att se upp nu när det blivit lite varmare för istapparna har gjort sin entré. En av de mer ståtliga finns vid expeditionsbyggnaden på Västra Lägret i Skillingaryd.
KLICKBAR BILD.
(16.56)

Socialstyrelsen kritiserar
Länsstyrelsen har riktat kritik mot behandlingshemmet Tursbo Rehab i Åker som tar emot missbrukare för rehabilitering och nu gör även socialstyrelsen det. Det handlar framför allt om personalens kompetens eller rättare sagt, brist på formell kompetens. Vid socialstyrelsens inspektion noterades att endast två av sju anställda hade tillräcklig utbildning. Senast den 31 maj ska Tursbo svara socialstyrelsen hur bristerna ska avhjälpas. (12.10)

Utveckla bygden!
Vid Tofteryds Bygdeförenings årsmöte redogjorde P O Toftgård för arbetet inom Skjutfältsgruppen. Träffar med kommunledning, länsstyrelsen, pressen med flera har genomförts.
– Årsmötet såg det som den viktigaste framtidsfrågan att vi får fortsätta utveckla vår bygd med både bostäder och verksamheter. Med Evald Andersson i spetsen för Skjutfältsgruppen ser vi positivt på framtiden, säger P O Toftgård.
P O liksom alla övriga i styrelsen omvaldes vid mötet. (10.42)

Har förtroende för läkare
Patienterna vid kommunens vårdcentraler och i länet som helhet har ett gott förtroende för läkarna. Läs mer. (10.37)

Rar fågel skådad

Vår naturskribent Dan Damberg berättar om en fågel som är en sällsynt gäst. Läs mer. (10.27)

Revy i augusti
– 2008 genomfördes Tofterydsrevyn för sjätte gången. Vi konstaterade att det finns en stark längtan från barn, ungdomar, publik och övriga aktörer att åter köra en Tofterydsrevy. Vid årsmötet beslutade vi att genomföra revyn 2010 under två helger i augusti. Revypremiär den 6/8 och två föreställningar den 7/8. Helgen efter kör vi fredag, lördag och final söndag, säger P O Toftgård, som är ordförande i bygdeföreningen. (10.25)

Onsdag 17 februari 2010
Barnporrmisstänkt slutar
Den 50-årige mannen som hade glömt ett dataminne med barnporr i ett konferensrum har sagt upp sig från jobbet på Värnamo sjukhus. Det berättar SR Jönköping.
– I den besvärliga situation som uppstått har en uppgörelse skett vilket innebär att berörd person sagt upp sig. Uppsägningstiden är tre månader.
Polisutredning pågår och sjukvårdsledningen kommenterar inte fallet ytterligare, säger personalchef Lars-Håkan Andersson i ett pressmeddelande. (16.10+17.02)

Tjänar sämst i länet här
Tidningen Kommunalarbetaren har presenterat lönetoppen och botten för kommunalt anställda parkarbetare, vaktmästare och fastighetsskötare i november 2008. Medelllönen var 20.100 i månaden. Högst låg Sigtuna och Perstorp med 21.900, Värnamo är delad fyra med 11.600 kronor. Vaggeryds kommun ligger sämst i länet med 19.700. Bland övriga kommuner märks Jönköping 20.200 samt Gnosjö och Gislaved med 20.700. (14.53)

Polisnotiser
– Bedrägeri. En skillingarydsbo i 65-årsåldern har anmält att någon handlat får 719 kronor på hans kontokort. Han har nämligen fått en faktura från ett företag han inte handlat hos.
– Stöld. En kille i 13-årsåldern som var på lan – dataträff – i sporthallen i Vaggeryd har blivit bestulen på sin mobiltelefon. Han hade den i jackfickan när han låg och sov men någon lyckades stjäla den ändå.
– Inbrottsförsök. Någon har under natten försökt att med hjälp av en kofot bryta sig in i Bilverkstaden invid Statoil i Skillingaryd men misslyckats. Polisen har säkrat vissa fotspår på platsen. (13.11)

Dags för mat vid dämmet...

Vår naturskribent Dan Damberg har kikat på när fåglarna äter. Läs mer. (09.54)

AFTER WORK på Hooks Herrgård den 26 feb! Välkomna till baren! Läs mer

37 fler män...
Av statistik från SCB framgår att Vaggeryds kommun vid årsskiftet hade 12.959 invånare (-22 mot 2008) och det var ett manligt överskott på 37 personer. Siffrorna för församlingarna med män och kvinnor inom parentes: Byarum-Bondstorp 6172 (3092–3080), Tofteryd 4469 (2209–2260), Hagshult 324 (170-154), Åker 799 (404–395), Svenarum 1195 (623–572) och kommunen som helhet 12.959 (6.498–6.461). (09.49)
Storvinst för AQ
Aros Quality Group med fabrik i bland annat Vaggeryd noterar trots lågkonjunkturen en storvinst för 2009. Den uppgår till 101 miljoner kronor (145 miljoner året före). Nettoomsättningen var 1.756 miljoner (1.739) och soliditeten har ökat från 59 till 62 procent. (09.23)
Greps på skjutfältet
16.32: Det visade sig att det totalt var tre män som var inblandade i inbrottsförsöket. Militär personal upptäckte tjuvarna och polis som anlände kunde gripa trion.
08.57: Nu på morgonen har tre av fyra tjuvar gripits av polisen vid ett av militärens förråd sydost om Skillingaryd.
– De var säkert på jakt efter metall men sådant förvarar vi inte i förråden, säger Axel Forthmeiier som är platschef för Skillingaryds Läger.
Den fjärde tjuven hann försvinna men polisen har spaning på denne. 16.32: Det visade sig att det totalt var tre män som var inblandade i inbrottsförsöket. Militär personal upptäckte tjuvarna och polis om anlände kunde gripa trion.

Finnveden lägger ned
Vår systersida Värnamo Nu berättar att Finnveden lägger ned en av sina tidningar. Läs mer. (00.13)

Tisdag 16 februari 2010
Nynazister delade ut flygblad

För
ra helgen samlades ett 20-tal nynazister i Värnamo, medlemmar och sympatisörer till något som kallas Svenskarnas parti. Detta parti har som första tes ”Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.” Den här veckan har nynazisterna också delat ut flygblad i Vaggeryd. Se alltså upp vad det är för något som hamnar i brevlådan för det kan drabba många. (20.50)

6.000 för Ankaret
Syföreningen Ankaret har haft försäljning av fastlagsris, hembakat bröd, lotterier och kaffeservering i Församlingshemmet i Skillingaryd. Behållningen blev kring 6.000 kronor och pengarna går till Svenska kyrkans internationella arbete. (17.57)

Kurt på ICA har laddat upp... LÄS MER!

Hook är Svanenmärkt
Hooks Herrgård har nu klarat Svanens miljö- och klimatkrav för hotell. Det innebär att hela driften av anläggningen har miljögranskats.
– Det känns riktigt bra! Svanen den mest kända symbolen för seriöst miljöarbete och eftersom ’Svenska Möten”, samarbetar med svanen kändes det riktigt att bli svanenmärkt. Vi har alltid arbetat med miljöfrågor, men marknaden kräver dokumentation kring miljöarbetet idag, säger Jonas Edberg VD, Hooks Herrgård. (16.17)

Polisnotiser
– Skadegörelse. Hjortsjöskolan Vaggeryd. Någon har under helgen kastat en trähylla mot ett fönster som förstörts. Ingen tog sig in i byggnaden.
– Stöld. Skolgatan Skillingaryd. Någon har stulit 78 liter diesel till ett värde av 800 kronor ur en parkerad lastbil.
– Skadegörelse. Fågelforsskolan Skillingaryd. Någon okänd har krossat ett fönster till datasalen men inte tagit sig in på skolan.
– Stöld. Någon har stulit ett släp från Källhultsvägen i Hok. Detta skedde i juli förra året men har inte anmälts förrän nu.
– Stöld. Någon har brutit sig in i ett källarförråd på Torsbovägen i Vaggeryd och bland annat stulit en hylsnyckelsats.
– Inbrott. Någon har brutit sig in i en sommarstuga vid Rasjön i Bondstorp och stulit tv, dvd, dammsugare med mera. De som hyrde stugan var tillfälligt borta när tjuven tog sig in. (13.10)

65.000 till Hooks IF
Kultur- och fritidsnämnden har sagt ja till 65.000 kronor i särskilt bidrag till Hooks IF. 45.000 kronor ska användas för energisparåtgärder och resterande till antingen dränering eller garage. (00.28)
Äldre nyheter här
Vi finns på Facebook
Klicka här
Vi finns på Twitter
Klicka här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här

KLICKA PÅ ANNONSERNA!
FUB-föreningen
i Vaggeryds kommun inbjuder till
Årsmöte den 8/3
kl 19
i Magnisa stuga,
Stationsgatan 2, Vaggeryd
Repr. från Kooperativet Olja
informerar om assistans
i kooperativ.
VÄLKOMNA
Codeq rekryterar
Läs mer

GÅ UTBILDNING
HJÄRT-LUNGRÄDDNING
BARN
3 & 17/3 18.00–21.00
Plats: Mötesplats KUPAN, Torget Skillingaryd
Anmälan senast 25 febr. tel. 070–3931183
Birgit Karlsson

Föreläsningskväll
Må 1/3 kl. 19.00 Bäckalyckan Fredrik Skillemar

OBS! INTSTÄLLT

Platser kvar i Minigänget
För dig som är 3-6 år
Torsd. 15.45-17 i Skillingaryds församlingshem.
Info: Madelen Johansson 073-800 14 64FOTOKURSER
LÄS MER

Behöver du gå ner i vikt?

Ring och boka tid för kostnadsfri kroppsanalys där du får chansen att få tips om hur du förändrar och formar om din kropp…
LÄS MER
”Challengevinnare kan tjäna kontanter på att tappa vikt”
LÄS MER
Vad är din bostad värd? LÄS MER
Vill du sjunga?
LÄS MER
ChiropraktikAkuten
Professionell, snabb, säker och effektiv
Erbjudande tom 13/3
Är Ni flera i familjen eller på jobbet som
går till kiropraktorn?
Spara 1.000 kr...
Läs mer
Beställ flygboken
Läs merKLICKA PÅ ANNONSEN

Behöver du gå ner i vikt?

Ring och boka tid för kostnadsfri kroppsanalys där du får chansen att få tips om hur du förändrar och formar om din kropp…
LÄS MER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Söndag 28 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
00.01
00.01
10.22
10.24
11.47
19.23
11.47
       
12.46
23.03
 

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (23.54)
SIS-lag vinner serien
Det var många år sedan Skillingaryds IS vann en ishockeyserie men i dag blev det klart med SIS i topp. Det är U97, 13-årslaget, som stått för denna bedrift. Trots att en omgång återstår tronar SIS överst även efter kommande omgång. I dag vann SIS med 10–0 mot seriens jumbo Eksjö samtidigt som värsta konkurrenten Nässjö föll med 0–1 mot Tranås. SIS har följande tabellrad inför sista matchen: 17 15 0 2 115–27 30.
Ledare för laget är Nicklas Trofast, Mats Persson, Christer Ring och Kenneth Ljung. (22.41)
SIK tappade andraplatsen
22.09: Nu har vi ett matchreferat
20.21: SIK damer spelade i dag 5–5 mot Alvesta och nu är det Bodafors som tagit över kvalplatsen. Inför sista omgången är SIK en poäng efter. En rapport från dagens match kommer senare.

Tävlade i Tjejvasan
I går deltog ett antal skidåkare från Skillingaryd och Vaggeryd i Tjejvasan. Läs mer. (16.06)
SIS–KSK spelade 5–1
14.06 Nu har vi en matchrapport
11.48: Det har spelats fotboll i dag. En rapport kommer lite senare.
Lördag 27 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.01
12.20
00.01
08.48
09.06
12.20
12.20
Gustaf Granstrands begravning. (12.51)

SBK vann med 11–9
Skillingaryds BK vann med 11–9 (5996–5880) hemma mot Jönköpings BS/Boys. Boris Tencic var bäst med 880 närmast följd av Andreas Aldelius med 811. (20.20)
GSK-Simon knäckte HV
Rögle vann mot HV71 med 4–3 (1–1, 1–0, 1–2, 1–0). För HV-målen svarade (Johan Lindström, David Petrasek och de två avslutande av Kris Beech. 4.04 in på förlängningen avgjorde Gislavedsgrabben Simon Hjalmarsson för Rögle genom 5–4. Mattias Tedenby kom inte med i målprotokollet. (19.00)
Skyttar i farten
I helgen tävlar skyttegillets luftgevärsskyttar i Värnamo, Sävsjö och Strömsund. Läs mer. (17.19)


SIK vann med 4–2
19.25 Nu har vi en matchrapport
16.55: Matchen slutade 4–2. En rapport kommer senare
16.40: SIK har ökat på till 4–2
16.25: Efter två perioder leder SIK fortfarande men nu bara med 3–2
15.38: SIK leder efter en period med 3–0 i hemmamötet med Willands.
Fredag 26 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Bonnie
00.05
00.05
08.01
09.39
23.02
00.05
00.05
08.05
18.44
20.07
Bengt Ruderfors begravning. (09.10)

SIK möter Willands
Skillingaryds IK är stor favorit vid morgondagens hemmamatch mot Willands från Kristianstad.
– I spelartruppen saknas fortfarande Kristoffer Sköld samt att vi har haft en hel del sjukdomar på våra utvecklingsspelare. John Ygemars medverkan på lördag är oklar. Glädjande är dock att Daniel Pettersson och Dick Johansson spelar, säger SIK-tränaren Andreas Runnö.
Willands spelar med kniven på strupen då nedflyttning i seriesystemet väntar om inte laget kan ta sig samman. (23.14)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.25)
WIK föll i avslutningen
WIK har i kväll avslutat bandysäsongen. Läs mer. (21.59)
Torsdag 25 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

 Jakob
 
00.05
00.05
07.52
11.40
11.38
19.20
20.50
Michael Davidssons begravning. (21.28)
Eivor Skölds begravning. (11.39)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.25)
Onsdag 24 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

Bengt
 
00.09
00.09
00.09
00.09
08.49
 
10.19
10.19
19.52
21.33
21.58

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (23.45)
WIK P16 vann
I kväll vann Waggeryds IK P16 efter bländande spel med 4–3 mot BK Derby. Målen gjordes av Alexander Josephsson 2, Mattias Andersson och
Sebastian Hultman. (21.40)
HV föll mot Linköping
I en träningsmatch vann Linköping över HV 71 med 5–3 (2–2, 1–2, 2–0). Skotten var 30–42. Målen för HV gjordes av David Petrasek, Per Ledin och Kris Beech. (20.14)
Bjuder in till sommarishockey
Trots att vintern inte är slut är det dags att anmäla sig till sommarens ishockeyskola. Läs mer. (01.23)
Tisdag 23 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
     
00.19
00.19
00.19

Per blev kommunmästare

I kväll har kommunmästarna på skidor korats. Läs mer. (23.18)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.48)
Måndag 22 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

Frida

Hampus
 
00.01
00.01
07.32
07.32
07.32
       
11.05
11.08
11.15
       

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (23.09)
Vann SM och KM
Det har varit mästerskap på Grönelund. Läs mer. (17.41)
Söndag 21 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
00.13
00.13
00.13
00.28
11.54
15.00
       
17.40
17.56
       
 

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.48)
Tedenby fyller 20
Vår systersida Värnamo Nu berättar i dag att Mattias Tedenby i dag jubilerar. Läs mer. ()
DM-slutspel i dag
I dag är det DM-slutspel i innebandy i Skillingaryds Arena. (09.33)
Lördag 20 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer

Gun
00.12
00.12
00.12
00.12
00.12
11.34
16.53

 Alfred
     
12.34
12.50
16.56


Dubbla guld till Flodins

Bröderna Flodin från Vaggeryd vann Sydsvenskamästerskapen i boxning som gick i Värnamo i dag. Oliver boxades i 51 kg-klassen och Felix i 33 kg-klassen. Det var Olivers fjärde sydsvenska guld och Felix andra. Privatbild. (22.54)
Daniel vann Vinterfajten

Vädret till trots har det varit folkrace på Föreberg i dag. Läs mer. (21.28)
SIK dam spelade 0–0
I dag blev det mållöst för SIK dam. Läs mer. (21.03)
SIK vann med 11–1
17.39: Nu har vi en matchrapport
17.19: Det blev hela 11–1 för SIK. En rapport kommer lite senare
16.39: Skillingaryds IK leder i början av tredje perioden borta mot Bjärred med hela 7–1.
Taket rasade
Waggeryds IK P16 i bandy skulle ha spelat bortamatch i Vänserborg i dag, men matchen är uppskjuten. Orsaken är att taket till den nya arenan rasade i dag på morgonen. (13.30)
Barnen hade eget Vasalopp

På Grönelund skidades det mycket i onsdags. Läs mer. (13.26)
Johanna blev tvåa
Efter en intensiv tävlingsperiod är det en lugn helg för Skillingarydsskyttarna. Enda skytt i farten är Johanna Johansson. Vid en rankingtävling i Strömsund visade hon att den fina formen håller i sig. 389 poäng gav en andraplats. Erika Åkerström skulle idag ha skjutit en rankingtävling i Linköping, men vädret satte käppar i hjulet och Erika ställde klokt nog in resan.
Nästa helg är det full fart igen med tävlingar i både Värnamo och Sävsjö. (10.21)
Fredag 19 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
00.26
00.26
00.26
00.26
00.26
00.26
       
09.40
10.02
Ivan Källgrens begravning. (15.08)


Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (23.00)
WIK är klart för ettan
22.41: NU har vi en matchrapport. Läs mer.
22.18: Nu har vi ett par bilder från matchen. Se dem här.
21.49: Det blev 8–3 för WIK som därmed är klart för division 1. En matchrapport och segerbild kommer senare i kväll
20.23: WIK spelar näst sista omgången i kvalet tillbandyettan. Just nu är det paus och hjullastare på isen för att få bort snön. WIK leder med 5–2 i halvtid mot Sund/Rydsnäs. WIK-vinst i kväll betyder avancemang till division 1 så det ser ljust ut.
Uttagna till landslagsläger.
Det finns flera mycket lovande fotbollsspelare i Östbo. Till ett landslagsläger på Bosön utanför Stockholm 1–4 april är 66 killar födda 1992 kallade och bland dem märks Simon Thern och Viktor Claesson, IFK Värnamo, Joseph Baffo, IFK Värnamo och Helsingborgs IF samt Samuel Adjei som numera spelar för engelska Newcastle United FC. Samuel har tidigare spelat för Hooks IF och Waggeryds IK. (11.43)
Torsdag 18 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
00.06
00.06
00.06
09.37
11.29
 


Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.28)
Det blir folkrace
Trots snön och mer snö på gång är det dags för Vinterfajten på lördag, folkrace på Föreberg i Åker.
– Ja, vi är förberedda. visst är det färre anmälda än förra året men vi har 39 anmälda, säger Daniel Nykvist i arrangerande SSMK, Skillingaryds Motorklubb. (17.50)
Onsdag 17 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
 
00.25
07.00
09.50
16.00
22.42
Eivor Sköld har avlidit (19.28)


Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.20)
Tisdag 16 februari 2010
Familjesidan i dag – läs mer
00.02
11.16
12.24
12.24
12.24
Terje Thunander har avlidit (12.42)


Olympiskt guld till Ferry
Sverige har tagit sitt andra OS-guld i Vancouver. Björn Ferry gick för sekunder sedan i mål som segrare i jaktstarten i skidskytte. (22.19)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.49)
WIK klart för trean
Waggeryds IK damer har fått en friplats i division 3 och har spelat första träningsmatchen. Det blev förlust med 3–8 mot Gislaveds IS. (18.11)

Äldre nyheter här