Nyheter
Måndag 30 november 2009
Julöppet
Brodyr&Design i Ekhult
torsd 3/12, 10/12, 17/12
Kl 15.00-19.00
Julklappstips:
Badlakan/Handdukar med brodyr av namn eller logga, Yantra Spikmattor,
Näringsprodukter och Hälsochoklad
Presentartiklar mm.
Läs mer

Naturbesök på PB

Vi presenterar med start i dag en naturserie från PB, alltså Per Brahegymnasiet. Läs mer. (00.13)

Måndag 30 november 2009
Nu under 400 arbetslösa
För första gången på länge har nu arbetslösheten krupit under 400 eller noga räknat 395. Det är åtta färre än för en vecka sedan. 161 (-1) kvinnor och 234 (-7) män går utan arbete.
För ett år sedan var antalet arbetslösa 212 fördelat på 88 kvinnor och 124 män. (18.40)

Miljoner från norr
Nu har Jönköpings kommun avsatt fem miljoner kronor för järnvägsspåret vid Torsvik som ersättning för den uteblivna summan från Vaggeryds kommun. Pengarna måste avsättas om man ska få bidrag från EU. Jönköpings och Vaggeryds kommuner ska sammanträffa för att behandla frågan om de uteblivna men tidigare utlovade fem miljonena från Vaggeryds kommun. (17.52)

Kritiskt för influensadrabbad
En man i 40-årsåldern vårdas på intensivvårdsavdelningen i Värnamo och tillståndet är fortfarande kritiskt. Läs mer. (17.08)

Socialbidragen minskar
Vaggeryds kommun går mot strömmen när det gäller socialbidrag. alla kommuner i länet betalade ut mer i socialbidrag tredje kvartalet i år jämfört med samma period förra året utom i vår kommun. Här var det en minskning med nio procent. I genomsnitt var ökningen i länet 22 procent. Totalt utbetalades i vår kommunen detta kvartal 1.493.000 kronor till icke flyktingar samt 1.599.000 kronor i introduktionsersättning till flyktingar. Detta visar statistik från Socialstyrelsen. (17.04)

Vaccinet försenat
Vaccinet är försenat och levereras inte förrän på fredag 4 december 2009, enligt de besked Landstinget fått. Därför planerar Landstinget nu för att kunna hålla extra öppet på fredag kl. 15–18 i stället. (15.18)

Nu är flakmopeden hittad
Det dröjde inte länge innan en av våra läsare hörde av sig: Julles flakmoped står undangömd i skogen alldeles väster om samhället, vid Skogsudden. Nu är mopeden tillbaka hos Julle som därmed kan sova middag i lugn och ro. (14.03)
Julles flakmoped stulen
Vem har sett Gösta ”Julle” Bengtssons välkända flakmoped? Läs mer. (11.05)

Stal en vinge
En person på Sturegatan i Skillingaryd har blivit av med bakvingen på sin Volvo 964. Stölden ägde runt natten mellan lördag-söndag. (11.05)

Våldsam biljakt idag
Nu på morgonen har det varit en våldsam biljakt. Den började i Skillingaryd och slutade för privatbilisten i diket vid Slungsås nära Hillerstorp. Polisen hade fått tips om att föraren av en Golf hade prejat andra bilar och färden gick västerut. Polisen mötte bilisten och när man vände och hade kört ett stycke låg bilen i diket. Det var fyra personer i bilen och en av dem fick lättare skador. Alla fyra misstänks för att ha varit narkotikapåverkade. en av dem dem var dessutom efterlyst från ett behandlingshem. I bilen hittades inget stöldgods men väl verktyg som misstänks ha använts i anslutning till inbrott. (09.39)

Svårtippat på Grönelund
Bengt E Svensson vann tipspromenaden i går. Läs mer. (08.28)

Söndag 29 november 2009
Centern blir kvar...
Det har de senaste dagarna varit lite turbulens inom politiken sedan Centerns Ulf Abrahamsson och Jim Lejon sagt att samarbetet inom borgerligheten är sådant att man kanske hoppar av. Men i dag har Centern haft ett möte och man fortsätter samarbetet. Läs mer. (19.16)

Containerstöld för 150.000
För minst tredje gången på kort tid har stöld skett av en hel container i kommunen. Denna gång drabbades Wattenskärteknik i Skillingaryd. Under tiden 24–27/11 har någon kört iväg med en hel container med 15 ton aluminiumskrot till ett värde av 150.000 kronor. (15.51)

Martina blev kommunlucia

För några minuter sedan kröntes Martina Lindquist till kommunens Lucia. KLICKBAR BILD. (16.16)
Stulen bil uppeldad

Vi berättade i fredags kväll om en Passat som hade stulits där den stod parkerad invid sporthallen i Vaggeryd. Nu har bilen hittats totalt utbrunnen i Gärahov strax utanför Vaggeryd. (18.32+bild 2126. KLICKBAR PRIVATBILD)

Ännu fler villainbrott
I går berättade vi om två villainbrott på Rönngatan och Pilgatan i Skillingaryd. Nu är det klart att ytterligare två villor haft påhälsning. Det är en på Algatan och en på Marielundsgatan, alltså i samma bostadsområde. Smycken, kontanter, kameror med mera för betydligt mer än 50.000 kronor har stulits vid de fyra inbrotten. (18.32)


Stölder på skolor
Natten till i dag gjordes inbrottsförsök på Hjortsjöskolan och Fenix i Vaggeryd. vid Hjortsjöskolan har åtta fönsterrutor förstörts. troligen har man varit inne i åtminstone slöjdsalen och stulit knivar. Vid Fenix upptäckte en väktare vid fyratiden hur ett par personer försökte ta sig in i skolan men de försvann när de blev upptäckta. Troligen hann de aldrig stjäla något. (18.32)

Runes sista bok...

Rune Storck presenterar i dag sin 20:e och sista bok. Åtminstone i den nuvarande serien. I övrigt är osvuret bäst. Läs mer. (10.56)

Julmarknad i dag
Klicka på bilden


Lördag 28 november 2009
Det blir tullager här
Den nya godsterminalen vid Båramo kommer att bli ”torrhamn” till Göteborg. Det betyder att järnvägstransporter som kommer från utlandet hamnar i ett tullager på plats. Det innebär att godset inte behöver förtullas i Göteborg. (21.31)

Nu har vi nya länkar
21.20: Nu har vi förändrat föreningssidan och det betyder att gamla bokmärken som sparats inte fungerar längre. Passa på att uppdatera dessa på föreningssidan.
12.44: I dag kommer inte alla länkar till föreningssidor att fungera då vi håller på med en ombyggnad av webben.

Gripen för misshandel
En man i 25-årsåldern är gripen efter en relationsmisshandel i Skillingaryd vid fyratiden på morgonen. Kvinnan som är några år yngre har fått skador i bland annat huvudet och på bålen, dock ej allvarliga. (09.00)

Villainbrott i Skillingaryd
I går kväll upptäcktes två inbrott i villor på Rönngatan och Pilgatan i Skillingaryd. Vid båda tillfällena stals kontanter och smycken. I det ena fallet tog sig tjuven in via en altandörr. Det har på senare tid varit en rad inbrott på Marielundsområdet. (08.58)

Gota Stream spelar

I anslutning till Skyltsöndagen i Skillingaryd i morgon blir det ett besök av ”Storbandet”, alltså Gota Stream Big Band.
– Vi bjuder på lite "JULEJAZZ" i Skillingehus foajé mellan stipendieutdelning och
resevinstdragningen, säger Lars-Erik Karlsson i bandet.
KLICKBAR BILD (08.51)

Centern kritiserar Dahlqvist
Centern kanske kommer att hoppa av den borgerliga alliansen. Från partiet är det stora protester mot kommunalrådet Bengt Dahlqvist. En del i kritiken handlar om att kommunalrådet utlovade fem miljoner till ett samarbete om järnväg till Torsvik utan att ha detta politiskt förankrat. (08.36)

Fredag 27 november 2009
Bil stals i kväll
I kväll mellan 1700–1930 stals en blå Passat, vilken var parkerad utanför sporthallen i Vaggeryd. Bilen har tre extraljus fram. Registreringsnumret är HNZ 142. (20.29)

Risk för försenat vaccin
Även nästa veckas leverans av vaccin mot den nya influensan kan vara försenad. Landstinget hade sent på fredagseftermiddagen inte fått något säkert besked om vilken dag leveranserna kommer och i hur stora mängder. (17.54)

Kritiskt för influensasjuk
En man i 40-årsåldern vårdas på intensivvårdsavdelningen vid Värnamo sjukhus.
Natten till i dag tillstötte livshotande komplikationer, och mannen vårdas nu åter i respirator. Tillståndet är kritiskt. Det handlar om den så kallade svininfluensan (15.23)

Smet från nota
En person från Västra Götalands län har smitit från en bensinnota vid Statoil i Skillingaryd. Personen ifråga hade tankat 16 liter bensin utan att betala. (14.57)

Bullrar på nätterna
En person på Smedbygatan i Götarp i Vaggeryd har skrivit till kommunen och han vill ha en bullermätning i området. Han skriver att hela huset skakar och det dånar fruktansvärt når godstågen drar förbi i hög hastighet. Ofta sker det här nattetid och sömnen blir störd. (14.57)

Boulebanor i Skillingaryd
Götaströms Bouleklubb begär att miljö- och byggnämnden säger ja till att en källarlokal får ändrad användning från produktion till föreningslokal. Det är hos Skillingaryds Mekaniska – Gamla Granstrands – som man vill bygga om till 500 kvadratmeter som banor och samlingsrum samt 45 kvadratmeter som kontor, kök och toaletter.
– Vi kommer att grusbelägga golvet, skriver Keld Remond Petersen i klubben. (14.57)

Skyttarna söker bidrag
Skillingaryds Skyttegille har lämnat en begäran till kommunen om ett anslag på 265.000 kronor. Det handlar om inköp av elektroniska banor. (14.57)

Gunvie med avhandling
I en ny doktorsavhandling i specialpedagogik har Gunvie Möllås från Taglarp i Vaggeryd studerat villkor och förutsättningar för gymnasieelevers möjlighet att lyckas med sin utbildning. Läs mer. (12.31)

Birgit med en gnällblogg...
Läs mer. (11.13)

De vann i fotolotteriet
Fotoklubben presenterar vinnarna i lotteriet vid utställningen i helgen som gick. Läs mer. 11.02()

Skriver till kommunstyrelsen

En rad föreningar skriver till kommunstyrelsen i frågan om skjutfältet i översiktsplanen. Senast att anslutna sig är Skillingaryds Intresseförening. Läs mer. (08.52)

Torsdag 26 november 2009
Rektorerna förklarar sig...
Nu ger de fyra rektorerna vid Fågelforsskolan sin syn på Advent och Lucia och varför man inte har med någon religionsutövning. Läs mer. (18.00)

Se Victorias bröllop
med BussLinus

Mattias vann i påsikt

Mattias Bokinge vann årets sista tävling påsikt färg men Harriet Jerdmyr vann totalt över hela året. Läs mer. (20.06)

Vaccinering på lördag
På lördag blir det vaccinering vid vårdcentralerna i Skillingaryd och Vaggeryd. Det är 31–40-åringar som erbjuds vaccin mot den så kallade svininfluensan. (20.02)

Hård kamp när L-O vann

Lars-Olof Nilsson vann året sista tävling hos Skillingaryds Fotoklubb i svartvit fotografering och mycket knappt även totalt. Läs mer. (19.08)

Stal ljuslyktor
En familj i Klevshult har haft ett par ljuslyktor värda 400 kronor utanför ytterdörren. I går eftermiddag stals lyktorna. (17.01)

Beställde i annans namn
En kvinna i Tofteryd har polisanmält att någon beställt varor i hennes namn. Det handlar om en eltandborste och en prenumeration på en tidning. (17.01)
Gångbart har laddat inför julskyltningen. Läs mer.

Pengarna kom åter
En äldre dam i Skillingaryd besökte i går en skönhetssalong och när hon sedan skulle handla i en butik märkte hon att 3.000 kronor saknades. Hon misstänkte att någon hade stulit pengarna men senare hittade hon dem. (14.14)

KLICKA PÅ BILDEN

Ofredad med sms
En man i 20-årsåldern från Vaggeryd och hans flickvän har drabbats av ett 25-tal sms från hennes tidigare pojkvän, som är bosatt i Jönköping. Det har varit sexuella anspelningar med mera och de upplever alla sms som ofredande. (13.03)
Jonssons har laddat inför julskyltningen. Läs mer.

Dreamhack har startat
I dag har Dreamhack startat och ett 40-tal ungdomar från kommunen deltar. Läs mer. (12.47)

KLICKA PÅ BILDEN!

Rösta på Lucian...
Det är knappt sex timmar kvar att rösta på Kommunlucian. Läs mer. (07.17)

KLICKA PÅ BILDEN!

23 år och redan pastor
Pingstkyrkan har anställt en ung pastor. Läs mer. (06.36)

Låst läge om hyror
Förhandlingarna om nästa års hyror VSBo-Hyresgästföreningen emellan har strandat då parterna stod så långt ifrån varandra. Det blir hyresmarknadskommittén som ska försöka lösa tvisten. Detta berättar VN. (06.04)

Nya regler om livsmedel
Miljö- och byggnämnden har fastställt vissa rutiner och tillsyn och debitering av livsmedelsverksamhet i mindre omfattning. Läs mer. (05.39)

Avgift för minkfarmare
En person som har en minkfarm i kommunen har av miljö- och byggnämnden fått en miljösanktionsavgift på 5.000 kronor för underlåten kontroll av köldmedieanläggning. Han har dessutom fått en rad föreskrifter för anläggningen. (05.22)

Ny inspektör anställs
En ny byggnadsinspektör har anställts i Vaggeryds kommun. Det är Jakob Jonsson med rötterna i Värnamo som börjar jobbet i Skillingehus den 21 december. Till en början handlar det om ett års arbete för en av de anställda som är mamma ledig och under 2011 tar han vid efter en av de anställda som går mot pensionen. (04.22)

Onsdag 25 november 2009
Drar tillbaka miljoner
Kommunstyrelsen sa i dag enhälligt ja till att dra tillbaka löftet om att hjälpa till med finansiering av järnvägsspåret till Torsvik i Jönköpings kommun. Kommunalrådet Bengt Dahlqvist (M) hade tidigare skrivit på ett avtal men utan att ha detta förankrat. Nu drar kommunen tillbaka och man ska i stället satsa på marknadsföring av kommunens egna industriområden. (21.53)

Mer dialog om Advent
– Vi kommer till nästa år att ha en dialog med barn- och utbildningsnämnden angående skolornas adventsfirande.
Det säger Roland Oscarsson, som är pastor i Missionskyrkan och ordförande i det ekumeniska rådet. Läs mer. (22.12)

Stal 1.500 liter diesel
Natten mellan måndag-tisdag bröt någon upp ett tanklock till en lastbil hos Nyströms Åkeri i Skillingaryd. Tjuven stal 1.500 liter diesel. (22.19)

Chefen fick 22 månader...
Minst 63 kommuner har från 2007 träffat avtal om avgångsvederlag med kommun- och förvaltningschefer. Det uppger tidningen Dagens Samhälle. Den totala kostnaden beräknas till 120 miljoner kronor. Vaggeryds kommun hamnar på plats 17 med ett avgångsvederlag – socialchefen – där ersättningen blev med 22 månadslöner. (21.44)

Får Gnosjös kulturpris
Det blir cirkusteatern Glädjespridarna från Furugläntans dagcenter som får årets kulturstipendium i Gnosjö. (12.24)

Bra tillväxt i vår kommun
20.55: Nu har vi namn på de aktuella företagen i kommunen. Läs mer.
Samtliga svenska aktiebolags senast tillgängliga bokslut har kartlagts för att utse vinnarna om Bästa Tillväxt. Det är tredje året som kreditupplysningsföretaget Syna delar ut priset och för Jönköpings län går det till Vaggeryds kommun. (09.12)

Vaccinering i kväll
I morgon är det ingen vaccinering i Skillingaryd men väl i kväll, onsdag. (08.13)

Ovisst för Hapimag
Finnveden Nu berättar att ödet fortfarande är ovisst för semesteranläggningen Hapimag. De 77 stugorna, restaurang med mera är till salu men ingen har så här långt visat intresse att köpa till utsatt pris. (06.43)

Passa på inför julen
50 % på många skor och väskor
Gäller märkta varor
Gångbart i Skillingaryd

Tisdag 24 november 2009
Protester i Ekeryd
I går kväll hade 90 personer samlats i Ekeryds Missionshus för att protestera mot Länstrafikens planer att ta bort tågstoppen i Bratteborg och Ekeryd. Från Länstrafiken vill man korta restiden Jönköping-Värnamo men det drabbar boende i norra delen av Vaggeryds kommun. (22.56)

Ny infart till Götarp
Det kommer att bli en ny infart till Götarp i södra delen av Vaggeryd. Järnvägsövergången vid Jehovas Vittnen ska stängas. Det blir i stället en in- och utfart alldeles söder om järnvägsviadukten på Riksettan. En detaljplan ska nu upprättas. (17.30)

Vaccinet tillfälligt slut
På grund av brist på vaccin är vaccinationsmottagningarna på vårdcentralerna i Skillingaryd och Vaggeryd stängda nu på torsdag. När vaccinet kommer blir det extra mottagningar. (17.24)

Vill fira i kyrkan

Elever vid Fågelforsskolan tycker inte om beslutet att fira Lucia i Skillingaryds Arena. Det tycker elevrådets ordförande (bilden som är klickbar) och många fler. Läs mer. (16.20)

FUB-fest i Vaggeryd

Det var fest i lördags. Läs mer. (16.20)

Cykel stulen
Polisen rapporterar om en stulen cykel. Det är en damcykel, beige till färgen, som stals i går vid stationen i Skillingaryd. (16.20)

Certifieringen vid Fenix
I eftermiddag sker en certifiering i aulan vid Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd. Det är teknik- och industriprogrammen, samt teknikvux vid skolan som certifieras som Teknikcollege. För att certifieras som Teknikcollege krävs att man uppfyller tio kriterier som garanterar att eleverna får en teknisk utbildning som uppfyller en branschanpassad kvalitetsstandard. Certifieringen utförs av en delegation från Industrikommittén. (14.24)

150-årsminne i dag

Just i dag är det 150 år sedan Charles Darwin kom ut med sin uppmärksammade bok om arternas uppkomst. Dan Damberg berättar om Darwin på natursidan. (10.26)

Frank och Göran vann
Det har varit bridgetävling. Läs mer. (10.37)

En månad kvar
Sara bloggar. Läs mer. (08.11)

Måndag 23 november 2009
Firade 80 år i helgen

IOGT/NTO firade i helgen Bäckalyckans 40 år. Läs mer. (23.32)

Julmarknad i Tyskland
Platser kvar
BussLinus

Steve fick Augustpriset
Tidigare har Johanna Thydell från Värnamo fått Augustpriset och i dag var det dags för utdelning men till en annan författare. Helt väntat går priset för årets svenska skönlitterära bok till Steve Sem-Sandberg för ”De fattiga i Lodz”. I denna bok skildras livet i det judiska ghettot i polska Lodz under andra världskriget. (19.26)

Få fattiga barnfamiljer här
Vaggeryds kommun har den lägsta andelen fattiga barnfamiljer i hela landet. Det visar statistik från SCB. I vår kommun är siffran 2,1 procent. Därefter följer närmast Hammarö 2,2, Täby 2,3 och Gnosjö 2,3. Malmö ligger i botten med 18,9 procent. (18.12)

Polisen varnar för stölder
Efter en lång tid utan stölder av krockkuddar verkar stölderna nu åter tagit fart och polisen varnar nu för fortsatta stölder. De senaste nätterna är det Bankeryd och Habo som drabbats. Polisen uppmanar nu alla runt om i länet att vara observanta. (18.07)

Något färre arbetslösa
Antalet arbetslösa sjunker men mycket sakta. I kommunen är nu 162 kvinnor och 241 män arbetslösa eller tillsammans 403. Det är nio färre än för tre veckor sedan fördelat på åtta kvinnor och en man. (16.56)

Vårdläget för influensan
Landstinget presenterat vårdläget för de länsbor som i dag vårdas på sjukhus i länet på grund av den nya influensan A (H1N1), även kallad svininfluensa. En tonåring vårdas sedan tre dagar i respirator på Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Tillståndet för patienten har successivt förbättrats. Den man i 40-årsåldern som vårdades i respirator på Värnamo sjukhus har flyttats ur respiratorn och vårdas nu på intensivvårdsavdelningen.
Dessutom vårdades på måndagsförmiddagen två patienter på barnkliniken och tre patienter på infektionskliniken, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping, sjuka i den nya influensan. (16.50)

Vaccinationen fortsätter
Länets vaccinationsmottagningar har öppet som planerat i morgon tisdag för att vaccinera mot den nya influensan, den så kallade svininfluensan. Den här veckan är det 31–40-åringarna som erbjuds vaccin. (16.48)

och Rasjön är här

Hembygdsboken Mellan och Rasjön har kommit för 32:a gången. Läs mer. (12.21)

Annelie bloggar

Annelie Jonsson presenterar sin andra blogg och det är både mycket text och många bilder. Läs mer. (00.05)

Söndag 22 november 2009
Valpen är återfunnen
22.45: Valpen är åter. Hon låg i en lada 2–3 km därifrån hon försvann.
16.57: En Hamilton är försvunnen sedan cirka 14.00 i dag från Galtås i Skillingaryd. Den är trefärgad och lyssnar till namnet Nelly. Var vänlig ring Ann-Louise Smedberg 070–5562860.

De vann tipspromenaderna
Det har varit tipspromenader i Skillingaryd och Vaggeryd i dag. Se resultaten för SFK här och för VSOK här. (15.14)

En vecka kvar till julmarknaden.
Klicka på bilden

Anette kom efter Sara
Det har blivit byte på posten som kultur- och fritidsassistent i kommunen. Läs mer. (00.17)

Lördag 21 november 2009
Stor fotbollsfest hos SIS

Det har varit stor fotbollsfest i Skillingaryd och vi presenterar 14 bilder. Läs mer. (16.50)

Yvig gran på plats

Nu är Skillingaryds julgran på plats. Läs mer. (15.27)

Flygboken mot fullbordan

Lagom till jul finns en bok om flyg i Skillingaryd med omland. Läs mer. (09.48)

Fredag 20 november 2009
Skadad vid övning
Under Helikopterflottiljens slutövning i Skillingaryd inträffade en olycka. En värnpliktig skadades när han hamnade i bakblåset från ett pansarskott som avfyrades. Han fick splitterskador i arm och ansikte. Det var när det övades anfallsstrid som olyckan inträffade. Den skadade värnpliktige omhändertogs på platsen av befäl och skyttegruppens sjukvårdare och han fördes därefter med ambulans till Värnamo lasarett.
– Tack och lov hade han full stridsutrustning och skyddsväst på sig. Omhändertagandet på plats sköttes dessutom mycket professionellt, säger övningens säkerhetschef Peter Hagsköld.
Redan på kvällen kunde den värnpliktige återföras till förbandet igen. Även skytten, som efter händelsen mådde dåligt, togs omhand.
Övningen avbröts direkt efter olyckshändelsen. (22.31)

Östbos protokoll
Östbo Historiska Sällskap har lagt in sina två senaste protokoll. Läs mer. (19.06)

Stal parkeringstillstånd
En Skillingarydsbo hade den 7 november sin bil parkerad vid Grönelund. Någon passade då på att stjäla hans tillstånd för handikapparkering, som förvarades i bilen. (17.35)

Inbrott i Vaggeryd
Natten mellan onsdag-torsdag bröt sig någon in i ett solarium på Ringvägen i Vaggeryd. Det är oklart om något stulits. (17.35)

Anmäler kommunen
En Skillingarydsbo i 25-årsåldern har anmält kommunen. Orsaken är att han inte fått det bidrag han anser sig ha rätt till. (17.35)

120.000 länsbor vaccinerade
Ytterligare omkring 16.000 länsbor vaccinerades under torsdagskvällen och i stort sett alla doser är slut för den här veckan. (16.14)

Är man knäpp o man...
Sara bloggar. Läs mer. (08.28)

Olycka vid Götaström
På morgonen inträffade en trafikolycka på E4 i höjd med Götaström. Det var en bilist som körde in i mitträcket. Föraren skadades inte men chockades. (07.56)

Torsdag 19 november 2009
Livet som pappa
Mattias Ivarsson bloggar. Läs mer. (20.58)

Vem saknar en katt?
En vuxen katt som är svart och vit finns på Hantverkaregatan-/Hovslagaregatan i Skillingaryd. Den har synts där i ett par månader. Kontakt här. (20.33)

Inbrott i förråd
Boda Trädgård i Hagshult har drabbats av ett inbrott i ett förråd. Inget verkar dock ha stulits. (18.52)


Inbrott i ställverk
Det har någon gång under tiden 25/9–15/11 varit ett inbrott i ett ställverk i Vaggeryd, vilket tillhör Vattenfall. Det verkar inte som om något stulits. (18.47)

Anmäler ofredande
En kvinna i 40-årsåldern från Skillingaryd anmäler en kvinna från en annan ort för ofredande. 40-åringen har många gånger mitt i natten blivit uppringd av den andra kvinnan. (16.08)

21 fotobilder...

Till helgen är det dags för fotoklubbens sista utställning i Gamla Krahners. Läs mer. (10.51)
Codeq – ny annonsör
Vi har i spalten längst till höger en ny annonsör – Codeq. Just nu rekryteras via Codeq CNC-operatör och CAD-ritare. Läs mer. (08.00)

Onsdag 18 november 2009
Annelie – ny bloggare
I dag välkomnar vi en ny bloggare, Annelie Jonsson från Värnamo men med rötterna i Tofteryd. Läs hennes första blogg här. (21.16)

Får tre år i fängelset
Den 27-åring som i augusti misshandlade en 18-åring i Gislaved med en flaska fick i dag sin dom: tre år i fängelse samt skadestånd på över 100.000 kronor. 18-åringen ligger fortfarande i koma. (19.27)

Harriet vann Storfototräffen

Harriet Jerdmyr från Skillingaryds Fotoklubb blev bästa fotograf när Storfototräffen avgjordes. Läs mer. (19.16)

Kan någon förklara alla hål?
I samband med de arkeologiska utgrävningarna på Båramo har man på ett område om cirka 50 x 50 meter funnit mängder av stolphål som har en diameter på cirka 40 cm. Troligen handlar det om en byggnad som fanns på platsen för cirka 100 år sedan. Den som har upplysningar ombeds att kontakta redaktionen här. (18.00)

Järnåldersfynd på Båramo
I samband med arkeologiska undersökningar på Båramo i Skillingaryd har flera intressanta fornlämningar hittats, bland annat någon form av bostad. Dessa fornlämningar gör att bygget av terminalområdet kommer att försenas något, men det är inte oväntat då Båramo är ett mycket fornlämningsrikt område. (16.55.)

Miliseum försenas
– annan satsning ändå

Miliseum i Lägerhyddan i Skillingaryd kommer inte att öppna nästa år som planerat utan först 2011. Men det sker annat som är positivt. Just nu pågår en mycket speciell byggnation. Läs mer. (15.55)

Ann på vernissage
Ann Jansson från Harfall i Skillingaryd ställer nu ut i Warmbadhuset i Vimmerby. 21/11–6/12 pågår hennes utställning ”Från Sicilien till Småland”. (15.51)

20.000 vaccinerades i går
I går tisdag startade vaccineringen av allmänheten. Omkring 17.000 doser gavs under några timmar på landstingets vaccinationsmottagningar. Ytterligare omkring 3.000 har vaccinerats mot den nya influensan av privata vårdgivare och totalt denna vecka har alltså omkring 20 000 personer vaccinerats. Mot slutet av veckan bör omkring 100.000 länsbor ha fått sin spruta mot den nya influensan – svininfluensan. (13.24)

Ger ut almanacka

Naturskyddsföreningen har premiär för en almanacka. Läs mer. (11.55)

Stanna i Byarum!

Byarums Bys Bylag skriver genom Bo Engman till kommunstyrelsen och Länstrafiken. Han berättar om den oro som finns kring planerad av indragning av tågstopp. Om landsbygden ska leva är det nödvändigt att med möjlighet att ta sig med tåg eller buss ta sig till och från orter som Byarum. Bilden är ett 100-årigt vykort från Byarum och på den tiden fanns det en station och tågen stannade. KLICKBAR BILD. (11.37)

600.000 till kulturarv
I dag har regionstyrelsen sammanträde och väntas säga ja till 600.00 kronor till Kulturarv Marieholm, som ligger strax väster om vår kommun. I övrigt kan noteras att det blir information om godsterminalsturkturen i länet som i vår kommun. (09.07)

Tisdag 24 nov 19.00
Att samtala med barn & ungdomar i svåra livssituationer
Gunilla Brånn, samtalsterapeut. Skillingaryds församlingshem

Tisdag 17 november 2009
200.000 i släkten
Kartläggningen av ättlingarna till Långarydssläktens stammoder Ingrid Nilsdotters syskon börjar närma sig slutet. Hittills har 51.000 efterkommande till dem hittats. Denna släkt – världens största kartlagda … är därmed uppe i 200.000 kända medlemmar, utgående från Ingrids föräldrar Nils Andersson (död 1717) och hans hustru Börta (död 1705) på gården Askebo i Våthults socken. Sensommaren 2010 kommer den nya boken, där alla dessa nyfunna ättlingar till Ingrids syskon redovisas. Boken blir det femte bandet i bokverket om släkten. Cirka 750 släktingar finns i vår kommun. (23.13)

Leif och Gilbert vann igen
Det har varit bridgetävling. Läs mer. (23.07)

Såg ett lodjur norr Vaggeryd
Kring 23.30 i går kväll var Patric Fritz på väg hem till Vaggeryd från jobbet i Torsvik när de som färdades i bilen fick se något ovanligt:
– Först trodde vi att det var en katt, men djuret var för stort för att vara det. Vi såg då att det hade tofsar på öronen. Det var ett lodjur och det satt och åt på något som hade blivit påkört. Vi stannade bilen för att titta och var var nog bara cirka tio meter från lodjuret som då då stack in i skogen, berättar Patric. (23.00)

Tre intensivvårdas
Tre influensasjuka får intensivvård just nu i den nya influensan – svininfluensan). En vårdas på intensivvårdsavdelningen vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och två på intensivvårdsavdelningen vid Värnamo sjukhus. (16.18)

Voltade vid Krängsberg
Vid 14-tiden voltade en bil på E4:an vid Krängsberg norr om Vaggeryd. Föraren fick inga skador. (15.23).

Stal 12.000 av dödsbo
En okänd person har tagit ut 12.000 kronor från ett konto som tillhör en numera avliden man i Vaggeryd. Polisen försöker få fram uppgift om vem som tagit pengarna och det kan röra sig om en person som tidigare hjälpt den nu döde mannen med vissa bankkontakter. (14.30)

Förstörde toastol
En man i 55-årsåldern från Skillingaryd har anmält för polisen att någon den 1 augusti var i hans villa när han själv låg och sov. När han vaknade upptäckte han att toalettstolen var spräckt och att några skåpsluckor var förstörda. (14.30)

Brott i Gräshult
Gräshult i Hagshult har de senaste dagarna drabbats av ett par brott. Någon har i ett olåst garage hittat en 2-litersdunk med diesel. Tjuven tog hand om innehållet och lämnad kvar dunken på gården. Dessutom har någon ur en olåst lagård stulit en kapsåg. Det finns vissa tankar om vem som är boven i dramat. (14.30)

Larm hos Wog
Det har i dag på förmiddagen varit ett automatiskt brandlarm på Wog i Götafors men dessbättre var det aldrig någon brand. (14.30)

Arbetsmiljöverket ställer krav
Det har länge diskuterats bättre lokaler för socialkontoret i Skillingehus. Arbetsmiljöverket skriver nu till kommunen att man senast den 30/11 ska ha kommit med ett yttrande i frågan. Arbetsmiljön anses nämligen alldeles för dålig just nu. (14.14)

Globalt i Skillingaryd

På söndag blir det en global satsning i Skillingehus. Läs mer. (14.09)

Stänger och öppnar
Wahlbergs Ur & Guld i Vaggeryd stänger sin butik den 30/12 men redan under 2010 öppnar man i ny regi. (08.08)

Får böta 42.000 kronor
En Vaggerydsbo i 70-årsåldern har dömts till dagsböter på 42.000 kronor för att ha lånat ut två jaktvapen och ammunition till en bekant som saknar vapenlicens. Det berättar VN. (08.04)

Förstörde hans väg
Bruno Danielsson är bedrövad just nu då energibolaget EON genom en skogsmaskin första hans skogsväg i Spinkamålen söder om Svenarum. Bolaget har lovat att återställa vägen, berättar VN. (08.01)

Satsar på intraprenad
Områdescheferna Eva Lager från Skillingaryd och Ilse Kastanius från Forsheda ska tillsammans 110 medarbetare driva Värnamo kommuns första intraprenad inom omsorgen. Det gäller äldre- och handikappomsorgen i Forsheda/Bredaryd. Intraprenad är en driftsform inom den kommunala sektorn och verksamheten bedrivs av de anställda med särskilt internt avtal med kommunen. (07.43)

Kan bli Årets Kommun
Utmärkelsen Årets Kommun delas ut till den kommun som bäst uppfyller kriterierna att ha fört en bra politik för landsbygden, glesbygden eller skärgården, genomfört intressanta och spännande projekt för att utveckla områdena utanför kommuncentret. Vaggeryds kommun är nominrad för länet tack var främst satsningen på Tofthagaskolan. Vem som får priset kungörs den 9 december. (07.39)


Måndag 16 november 2009
Nya erbjudande
på Lagahallen. Läs mer

Solsken och missionsauktion...
Birgit bloggar. Läs mer. (15.39)

Kom man ur huse
Bygdeförening, LRF och hembygdsråd manar nu befolkningen i Tofteryd att komma man ur huse till Tofthagaskolan på onsdag. Då informerar kommunstyrelsen om skjutfältet i översiktsplanen.
– Vaggeryds kommun bestämmer utanför skjutfältsgränsen. Boende och näringslivsutveckling får ej begränsas av militären, noterar man i kallelsen. (09.55)

Bibblan till Dreamhack
Hur når biblioteken dagens ungdomar? På biblioteken i Jönköpings län tror man på att finnas med och möta ungdomar i de sammanhang som de normalt rör sig i. Detta är en av anledningarna till att biblioteken i Jönköpings län kommer att finnas med på Dreamhack i Jönköping 26–29 november.
– För vår del är det premiär, säger Lo Claesson som är bibliotekschef i Vaggeryds kommun. (08.37)

71.000 i Ålaryd
Missionsauktionerna duggar tätt. I Ålaryd var det en sådan i fredags och där fick man in 71.000 kronor. Det kan jämföras med 160 kronor första gången på 1870-talet. Auktionsropare nu 2009 var Hans Andersson. (08.37)

Söndag 15 november 2009
35.000 hos Ankaret
Syföreningen Ankaret hade i går auktion i Skillingaryds Församlingshem. Per Ryberg var auktionsropare och totalt blev det ett fint netto på kring 35.000 kronor. (18.02)

Rekordauktion i Ekhult
I går kväll var det missionsauktion i Ekhults Missionshus. Kvällens resultat blev 75.000 kronor – en ökning med 10.000 kronor jämfört förra året. Läs mer. (17.55)

Tre avlidna i helgen
familjesidan berättas om tre avlidna. (16.05)

Kling var vassast
Göran Kling vann tipspromenaden på Grönelund. Läs mer. (15.13)

Kerstin vann tipset
Det har varit tipspromenad i Vaggeryd. Läs mer. (15.05)

På liv och död lockade...

I Skillingehus i Skillingaryd var det i går en stor utställning. Läs mer och se 15 bilder. (12.38)

Inbrott i Vaggeryd
I fredags mellan 16.15–20.25 gjorde ett inbrott i en villa på Förborgsvägen i Vaggeryd. När familjen kom hem var det utkylt i huset och det visade sig att ett par fönster stod öppna. Tjuven hade tagit sig in just fönstervägen, släckt belysningen och dragit för gardinerna för att få söka igenom huset ostörd. Det är oklart om något tillgripits. (11.55)

Inbrott i Skillingaryd
Två villaägare på Pilgatan i Skillingaryd har drabbats av inbrott. I fredags vid 22-tiden upptäcktes att någon hade brutit upp ett fönster mot altanen men troligen hade tjuven inte varit inne i huset. Den 1–2 november skedde ett annat inbrott på samma gatan. Någon tog sig in på en inglasad uteplats. Brytmärken har konstaterats men tjuven tog sig aldrig in i själva huset. (11.55)

Förre VN-chefen fick gå
Rolf Edmark som enligt egen utsago fick lämna jobbet som vd på Värnamo Nyheter för att han höjde de anställas löner med för mycket är nu i annat blåsväder. Han har tvingats lämna posten som styrelseordförande för Ölands Turist AB på grund av bolagets förlust med nästan en miljon kronor. Han är dessutom föremål för en polisutredning sedan han betalade ut 30.000 kronor från Ölands Turist till en förening där han själv är ordförande. (10.29)


Lördag 14 november 2009
Adventsfirande i år
Förra året var det stort rabalder när det inte blev något adventsfirande i skolans regi vid Fågelforsskolan, men i år blir det i det närmaste ett traditionellt firande, om än inte i Missionskyrkan. Fredagen den 27 november uppmärksammar skolan advent genom att ha en samling i Skillingaryds Arena för alla elever i grundskolan. Kyrkoherde Kerstin Bothén berättar om advent och grupper av elever kommer att ha sång- och musikinslag under samlingen. (00.02)

Automatiskt brandlarm
11.56: Styrkan är återkallad då det dessbättre inte var någon brand
11.52: Räddningstjänsten är på väg till ett automatiskt brandlarm på ett gruppboende i Skillingaryd.

Lämnar Hooks Herrgård
Jonas och Julia Edberg lämnar senast september nästa år Hooks Herrgård för att flytta till Skåne. Jonas bror Hasse kommer att ta över som vd för herrgården. (10.43)

På liv och död
Arkivens dag i biblioteket i Skillingehus i Skillingaryd
I dag lördag kl. 10–13
Text och bild om barnmorskor, skolan, idrott och annat föreningsliv, sorg och glädje... Flera hundra bilder visas.
Välkomna!
Östbo Historiska Sällskap och NBV

Brand i sommarstuga
Kl. 04.30 kom larm om brand i en sommarstuga nära Trånghalla utanför Jönköping. Stugan var helt övertänd. Det är inte klarlagt om det var någon i stugan. (06.50)

Dan minns skjutfältsbranden

Det finns fortfarande spår av den stora skjutfältsbranden 1975. Läs mer. (00.02)


Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här

Julöppet
Brodyr&Design i Ekhult
torsd 3/12, 10/12, 17/12
Kl 15.00-19.00
Julklappstips:
Badlakan/Handdukar med brodyr av namn eller logga,
Yantra Spikmattor,
Näringsprodukter och Hälsochoklad
Presentartiklar mm.
Läs mer
Codeq rekryterar
Vi har i spalten längst till höger en ny annonsör – Codeq. Just nu rekryteras via Codeq CNC-operatör och CAD-ritare.
Läs mer.

KLICKA PÅ TOMTEN!

KLICKA PÅ BILDEN!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Tisdag 1 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer Roger
 
00.09
00.09
00.09
09.04

Måndag 30 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer


 Jessica

07.06
07.06
07.59
12.05
18.14
18.34

Tedenby till JVM
I kvällens hockey-kväll i SVT berättas att värnamofostrade Mattias Tedenby, HV71, är uttagen i det svenska laget till Junior-VM i ishockey. Bland övriga märks klubbkompisen André Petersson. Noteras kan att Mattias Tedenby fick en klubba i ansiktet och förlorade tre tänder. Det var andra gången som Mattias i en match förlorat tänder. (21.37)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (22.29)

HV föll mot LHC
Linköping besegrade HV71 med 5–2 (0–0, 3–1, 2–1). LHC var bättre den här kvällen och vann odiskutabelt. Målen för HV gjordes av David Petrasek och André Petersson. (21.22)

Sverre vann hos oldboys
Läs mer om dagens golf. (17.20)

Pelle ligger långt efter
16.15: Nej, Pelle Edberg kan nog glömma en fast plats på Europatouren nästa år. Han är inte i form . I dag gick han på 75 (+3) och har totalt efter tre dagar +7 på plats 140. Patrik spelar däremot bra. han delar plats elva med -8. I dag hade han goda 67 (-3).
11.10: Pelle har efter sex hål par.
11.09: I dag är det tredje dagen av kvalspelet till Europatouren i golf i spanska Barcelona och bland spelarna märks Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Isaberg Gislaved.

Söndag 29 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
00.02
00.02


Ryman blev 67:a i Florens
Christer Ryman från Skillingaryds FK blev i dag 67:a i Florens Marathon i Italien. Han hade tiden 2.39.56 och av fyra av svenskarna i loppet. Trea bland svenskorna var Christers sambo Annika Eriksson, Trångsviken, på plats 17. Svenska Lena Gavelin var tvåa i loppet med 2.37.11 mot segrarens 2.35.41. (22.35)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens alla matcher. Läs mer. (22.29)

SIS föll med 0–6
20.46. Nu har vi en matchrapport
19.11: SIS föll med 0-6. En rapport kommer senare i kväll

18.24: SIS spelar borta mot Kalmar. Efter knappt två period har Kalmar ledningen med 3–0

WIK vann med 16–6

16.50: Nu har vi referat och 17 bilder. Läs mer
15.28: WIK vann med hela 16–6. Vi återkommer med ett referat senare i kväll
14.20: WIK har efter en halvlek ledningen med 7–1 hemma mot Fredriksberg. Jimmie Magnusson har gjort fem av målen. Ett referat och bilder kommer senare i eftermiddag.

Fick Fåglums pris

När Skillingaryds FK hade avslutning för orientering 2009 förärades Lars-Åke Claesson det finaste priset, Sture Fåglums vandringspris. Dessutom noterades att SFK fick en stor summa som ersättning för allt arbete under O-Ringen, kring 180.000 kronor. Läs mer. (11.58)

Pelle tappade på hål 18
17.21: Pelle spelade bra fram till sista hålet. Då gjorde han ett slag på flera slag över par. Han ligger efter två dagar först kring plats 116. Patrik gick på 65 (-7) och har avancerat till plats tio.
14.17: Pelle har spelat upp sig och ligger efter tolv hål på -1. Patrik ligger efter tolv hål på -2
12.39: Efter sex hål har Pelle nu +1. Patrik har inlett med fina -2 efter tre slag.
11.20: Pelle har inlett med par, par och bogey.
10.15: I dag är det andra dagen av kvalspelet till Europatouren i golf i spanska Barcelona och bland spelarna märks Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Isaberg Gislaved. Pelle går ut kl. 10.20 och Patrik 10.50. Vi följer deras spel lite då och då.

Lördag 28 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
19.31


Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (20.56)

HV vann efter förlängning
HV71 vann med 4–3 (0–1, 2–1, 1–1, 1–0) borta mot Skellefteå och fick därmed revansch för hemmaförlusten nyligen. Andreas Falk avgjorde 2.46 in på förlängningen. För övriga HV-mål svarade Adam Almquist, Simon Önerud och Björn Melin. Skellefteå vann skotten med 34–24. (18.36)

SBK föll dubbelt
Skillingaryds BK föll dubbel på bortabanor i dag. Gamleby F vann med 14–6 (6156–5730). Bäst i SBK var Thomas Wilsson 796, Lars Petersson 776 och Tord Nahlbom 741. Flax F vann med 11–9 (5729–5677). Lars Petersson var bäst med 829 närmast följd av Andreas Aldelius 738 och Mats Roskvist 730. (18.16)

SIK dam föll med 3–7
SIK damer har i dag mött Bodafors. Läs mer. (17.43)

SIS vann mot JBK
SIS vann bowlingmatchen hemma mot Jönköpings BK med 12–8 (5232–5304). Jessica Aldelius var bäst med 803 närmast följd av Sanna Doolk 696. (16.16)

Bomben var bäst två gånger
Forsheda vann dubbelt på bortabanor i dag. Först blev det 11–7 (6311–6071) mot Hulingen. Lars ”Bomben” Johansson från Skillingaryd var bäst i laget med 894. Det blev sedan 12–8 (6048–6127) mot Varta. Lasse var åter bäst och nu med 845. (16.16)

SIS P93 vidare i SM
SIS P93 har gått vidare till nästa omgång i SM-kvalet i futsal, det vill säga femmannafotboll. I Huskvarna sporthall fick SIS en tidig ledning med 4–0 och till slut blev det 7–4 (4–1). Målen gjordes av Robert Glavas 2, Dennis Victorin 2, Abdullah Abdi Hassan, Simon Alkemark och Mario Basic. (15.34)

Pelle gick på +2
14.49: Det blev ingen bra start för74 (+2) och ligger kring plats 130. Patrik har 72.
Pelle. Han gick på 12.45: Efter tolv håller ligger Pelle på par
11.46: Efter halva rundan ligger Pelle på +1
11.00: Efter sex hål har Pelle fortfarande +1
10.15: Pelle har inlett dagens spel med +1 efter tre hål
07.14: I dag inleds kvalspelet till Europatouren i golf i spanska Barcelona och bland spelarna märks Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Isaberg Gislaved. Pelle går ut kl. 09.15 och Patrik 09.50. Vi följer deras spel lite då och då.
Fredag 27 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
09.08
10.26
20.54
Roland Erikssons begravning (18.20)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (22.14)

Byte som ordförande

Götaströms Golfklubb har bytt ordförande. Läs mer. (20.46)

SIS vann med 4–3
22.01: Nu har vi en matchrapport
21.29: SIS vann med 4–3. En rapport kommer senare
21.08: Det står tre minuter från matchens slut 3–2 till SIS
19.32: Efter en period leder SIS med 1–0 efter mål av Fredrik Jonsson
18.46: Med start kl. 19.00 möts SIS-Rydaholm på Movalla. Vi kommer med åtminstone periodrapporter.

Pelle Edberg kvalspelar
I morgon är det kvalspel till Europatouren i golf. Vi kommer med rapporter då och då hur det går för Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Gislaved. (18.43)
Rätt om fotbollspoäng
Vi hade summerat ihop fel i poängligan i fotboll för WIK:s damer. Ny trea har nu blivit Jane Wennberg. Se statistiken här. (18.41)

Andreas fick fint pris

VSOK har haft prisutdelning och det diskuterades mycket vid samlingen. Läs mer. (15.51)

Torsdag 26 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Hanna


 
06.30
14.38
17.25
Sven Fjällheds begravning (17.06)
Gösta Bard har avlidit (12.32)


Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.55)

Andra raka HV-förlusten
HV71 föll i kväll med 0–2 (0–0, 0–0, 0–2) mot Timrå och det var andra raka hemmaförlusten. HV dominerade stort i början och vann skotten i första perioden med 19–5 och andra med 16–7. Men HV lyckades inte göra mål. Sex minuter före matchslut gjorde Timrå 1–0 och 2–0 kom med 17 sekunder kvar av matchen. (21.20)
Onsdag 25 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Andreas

 Bengt

 Kent
06.30
06.30
07.34
09.13
09.16
12.24
15.04
Hans Forthmeiier har avlidit (16.20)
Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.42)
Pillo blir hedersmedlem
Vid SIS halvårsmöte i går kväll utsågs Michael ”Pillo” Svensson till hedersmedlem i SIS. – Det är en stor ära, mycket trevligt, säger Michael per telefon från England.
Än så länge är han kvar i England men räknar med att flytta in ett hyrt hus i Halmstad före jul. Det är inte bestämt vad han ska jobba med men det lutar åt ett tränaruppdrag-
Utmärkelsen kommer att föräras Michael vid ett speciellt tillfälle, vilket ännu inte är bestämt. (20.38)

SIS-spelare på läger
En kvintett från SIS är med i länslaget till testmatcher för 13-åriga ishockeyspelare i Eksjö i morgon. Spelarna i U96 är Eric Carlsson, Joel Jönsson, Andreas Karlsson, Steven San och Jonathan Widell. I U95 som hade matcher i Rydaholm i fredags deltog Rasmus Sandberg från SIS. (06.48)
Tisdag 24 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Jimmy
     
08.20
08.29
20.32
 

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens alla matcher. Läs mer. (22.01)

WIK föll med 4–5 mot Tranås
22.01: Tranås vann matchen mot WIK med 5–4
21.28: I kväll spelar WIK säsongens första seriematch i bandy Efter en halvlek stod det 22 i mötet mot Tranås B i Tranås

HV vann mot Frölunda
HV71 vann med 3–0 (0–0, 2–0, 1–0) borta mot Frölunda. Målskyttar var Janne Niinimaa, Teemu Laine och Martin Thörnberg. (21.23)
Måndag 23 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer
     
00.21
15.29
00.21
12.21
 

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.30)

SIS-tränare
hade bandyrekord
I helgen slogs det gamla rekordet med mål av en spelare i den högsta divisionen i bandy. Det tidigare rekordet hade en före detta tränare för SIS ishockey. Läs mer. (18.03)

Gunnar vann hos oldboys
Läs mer om dagens golf. (17.47)

WIK spelar i morgon
WIK skulle under söndagen ha spelat sin första seriematch i bandyns division 2. Matchen spelades inte utan är flyttad till i morgon tisdag. Det är bortamatch mot Tranås B. (00.43)

Prisfest för friidrott

Det har varit avslutning för SFK-ungdomarnas friidrott. Läs mer. (00.32)


Söndag 22 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Kenth
     
00.01
15.04
19.45
 


Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens alla matcher. Läs mer. (19.50)

SIS damer vann stort
SIS damer vann med hela 14–6 (5395–5120) mot Regnbågen. Det var ett bra SIS-spel och särskilt från Jessica Aldelius med 811. Sanna Doolk var tvåa med 706. (19.56)

Ina och Bad Boy vann

Ina Bäckdal med B-ponnyn Bad Boy – bilden (klickbar) – vann både Lätt A och Msv B hoppning på regional tävling i Mjölby i går. Ronja Plomén med D-ponnyn Isack blev femma i Lätt A. Båda rider för VSRK, Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb. (17.56)

SIS föll med 2–10
19.38: Nu har vi en matchrapport
19.17: SIS föll med hela 2–10. En matchrapport kommer senare
17.49: SIS har fått en mardrömsstart borta mot Virserum och ligger under med 0–5 efter en period.

SIK vann stort mot Willands
20.21 Nu har vi en matchrapport
19.12: SIK hade en målexplosion i tredje perioden som man vann med 6–1 och totalt 7–2
17.50: I andra periodens andra minut kvitterade Willands till 1–1
17.42: Det står efter en period 1–0 för Skillingaryds IK borta mot Willands.


WIK P16 vann
WIK P16 har i dag vunnit seriepremiär hemma mot Derby med 1–0 (1–0). Jocke Agrell gjorde målet i denna match som spelades i kraftig blåst och regn. Derby hade inga utvisningsminuter, WIK hela 75. (17.35)

Lördag 21 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Gert
   
00.07
00.07
00.07
19.49

Första HV-förlusten
I kväll förlorade HV för första gången i elitserien på hemmais. Det blev 2–3 (0–2, 1–1, 1–0 mot Skellefteå. Målen för HV gjordes av Johan Lindström och Martin Thörnberg. HV vann skotten med 28–24. (20.46)


SBK vann stort
Skillingaryds BK vann med 15–5 (6048–5660) mot Pondus. Bäst i SBK var Thomas Wilsson med fina 898 följd närmast av Andreas Josefsson 874, Boris Tencic 821, Mattias Tencic 761 och Mats Roskvist 748. (20.08)


Fredag 20 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Jesper

 Lindha
07.58
07.58
07.58
15.31
15.31
15.31
Sievert Claessons begravning (17.19)
Anna Anderssons begravning (15.23)

Dramatik i allsvenskan
Det var en dramatisk handbollsmatch i Allsvenskan i kväll. Hallby från Jönköping gjorde avgörande 25–24 i derbyt mot Anderstorp med bara tre sekunder kvar av matchen. (22.08)

Torsdag 19 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer
         
22.11

   
Ulf Janssons begravning (15.42)


Årets orienterare utsedda

Mattias Karlsson, IK Hakarpspojkarna, och Therese Klintberg, Eksjö SOK, har utsetts till Årets orienterare respektive Årets junior i småländsk orientering. Läs mer. (22.07)

HV71 krossade Färjestad
HV71 vann med förkrossande 5–0 (1–0, 3–0, 1–0) borta mot Färjestad. Målen gjordes av Johan Davidsson, Pasi Puistola, Björn Melin, Johan Lindström och Martin Thörnberg. (21.25)

Terry klar för touren 2010
Götaströms Golfklubbs PRO Terry Burgoyne har kvalspelat till Seniortouren kommande säsong. Han blev totalt tolva efter en fin avslutande runda på 69 (-2). Totalt fick han 281 (-3). Det betyder att han sannolikt får spela en hel del på Seniortouren nästa år. (15.36)

Onsdag 18 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer Niklas
 
00.01
00.01
15.49
09.41
19.02
22.51
22.09
Jonatan till landslagsläger
Jonatan Nielsen är en av 35 uttagna U17-spelare till ett elitläger i Norrtälje den 15–18 december. Jonatan är från Gislaveds SK men spelar numera ishockey för Linköpings HC. (21.39)

Kanadensare till GSK
Gislaveds SK har gjort klart med en kanadensare. Han heter Mike Wirll, är 27 år och kommer från Regina i Kanada. Han är en 177 cm lång och 93 kg tung offensiv forward som producerat mycket poäng i nästan alla lag han spelat för. (17.13)

Terry avancerade i dag
Götaströms Golfklubbs PRO Terry Burgoyne kvalar just nu till Seniortouren. I dag spelade han bra och gick från plats 21 till 18.. Han gick på 70 slag (-1). Totalt har han 212 (-2). Tävlingen avslutas i morgon. (16.25)
Tisdag 17 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

  Anna
 
  Johan
 
  Teija
07.17
10.46
07.17

07.17
10.52
07.17
15.21
19.21
         
23,20
         
Elin Svedborg – begravning. (22.55)

Terry tappade i dag
Götaströms Golfklubbs PRO Terry Burgoyne kvalar just nu till Seniortouren. I dag tappade han från plats tio till 21. Han gick på 73 slag (+2). Terry hade en dubbelbogey på sitt andra hål och en bogey på det femte. Sedan spelade han bra. Totalt har han 142 (par). Tävlingen fortsätter i ytterligare två dagar. (16.55)

Måndag 16 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Sophie
 
07.11
09.05
09.50
21.16
21.44

Kennert vann hos oldboys
Läs mer om dagens golf. (22.05)

Terry tia i kvalspel
Götaströms Golfklubbs PRO Terry Burgoyne kvalar just nu till Seniortouren. Han blev femma i förra veckans kvalomgång och har i dag spelat den första av fyra rundor i slutkvalet i Portugal. Terry är delad tia efter den första rundan med 69 slag (-2) och det är bara två slag från ledning. Terry spelar om en av 14 platser på Seniortouren 2010 där de sex bästa får så kallat kategori 6-medlemskap och resterande får Kategori 9B-medlemskap av de totalt 81 startande. (22.00)

HV vann mot LHC
HV71 vann derbyt mot Linköping med 6–4 (2–2, 3–1, 1–1). Målen för HV gjordes av Pasi Puistola 2, Teemu Laine 2, Simon Önerud och Johan Lindström. (21.22)
Söndag 15 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer
     
07.38
07.38
12.54
Sigvard Johansson har avlidit. (15.28)
Birgit Mattsson har avlidit. (15.34)
Sven Fjällhed har avlidit. (16.04)
Berit Bernhardsson. Till minne. (21.19)


SIS spelade 5–5 mot Westbo
20.37: Nu har vi en matchrapport
19.28: Det blev 5–5. En matchrapport kommer senare
17.42: Efter första perioden av ishockeymatchen SIS–Westbo på Movalla står det 1–1

Mörhed blev tvåa i kåsan
Jakob Mörhed från Mörhult öster om Vaggeryd blev tvåa i juniorklassen vid endurotävlingen Novemberkåsan i Falun. Av över 200 startande i ”kåsan” tog sig endast 25 i mål.
I elitklassen blev Kristofer Almén från Värnamo sexa och totalt i hela kåsan åtta. (17.35)

Pelle blev 21:a
Pelle Edberg från Hook avslutade golftävlingen i Melbourne i Australien med goda 71 (-1) och fick totalt 286 (-2). Han hamnade på delad plats 21. Vann gjorde Tiger Woods, USA med 274 (-14). Tiger fick 173.000 euro för segern. Belöningen för Pelle 9.232 euro. Pelle hade på den sista rundan tre birdies och två bogeys. Bäste svensk blev Klas Eriksson från Växjö med 282 slag på delad niondeplats.
För Pelle väntar inom kort kvalspel till nästa säsong på Europatouren.
Oskar Henningsson från Gränna spelade på Europatouren i Hong Kong men nådde aldrig finalrundorna. Han kom på plats 119 med 144 slag. 138 slag behövdes för finalrundorna. (12.08)

Lördag 14 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer
     
00.02
09.55
00.02 08.29
09.55
     
Lennart Eriksson Jönköping har avlidit. (21.37)


Oj, vilken förlust SIS
SIS bowlingdamer förlorade dagens andra match. Kalmar-Käglan vann med 18–2 och noterade hela 6195 mot 5050 för SIS. Hemmalaget hade sju av åtta spelare över 700 med en topp på 874. SIS hade två spelare över 700: Marita Stålgren 732 och Marita Nyman 704. (19.13)


HV-seger mot Modo
HV71 vann med 5–4 (2–1, 1–2, 1–1, 1–0) borta mot Modo. Det var Oscar Sundh som avgjorde med 5–4 3.57 in på förlängningen. Övriga HV-mål gjordes av David Petrasek, Pasi Puistola, Björn Melin och nye stjärnan André Pettersson. (18.34)


SIK vann med 10–6

17.46 Nu har vi bilder
17.26 Nu finns en matchrapport
17.05: Det blev 10–6 till SIK. En matchrapport kommer senare
16.32: I början av de tredje perioden har SIK gjort 9–5. Det är nio enmålsskyttar just nu
16.20: I slutet av andra perioden leder SIK med 8–5
16.07: Efter drygt halva matchen står det 7–5
16.05: I andra perioden bjuder Bjärred upp till spel. Efter sex minuter står det nu 5-3
15.42 SIK leder med 4–0 efter en period
15.22: SIK herrar har fått en smakstart hemma mot Bjärred. redan efter 6.20 stod det 3–0


SIS vann mot Crown
SIS vann den första av dagens två bowlingmatcher i Kalmar när det blev 13–7 (5079–4877) mot Crown. Bäst i SIS var Lotta Johansson och Marita Stålgren med 705 respektive 700. (15.17)

SIK dam föll

17.42. Nu har vi bilder

15.56. Nu har vi en matchrapport
14.56: Det blev 2–4 för Skillingaryds IK damer mot Ljungby. En matchrapport kommer senare.

SBK vann med 12–8
Skillingaryds BK spelade bra när det blev 12–8 (5953–5709) hemma mot Bogesund. Bäst i SBK var Boris Tencic med 865 närmast följd av Mats Roskvist 825 och Andreas Aldelius 767. (14.56)

Nära 300-serie av Daniel
När Forsheda i bowlingettan i dag vann med 11–9 (6663–662) mot Ymer från Borås var det nära att man fick se en 300-serie. Det var 32-årige hemmaspelaren Daniel Olin som i första serien inledde med elva strajkar. I det tolfte och sista slaget fick han två käglor kvar. Därmed noterade han 298. Han var matchbäst med 912 över fyra serier, tre före klubbkompisen Pasi Granlund. Skillingaryds Lars Johansson var fyra i Forsheda med 879. Noteras kan att Daniel mest spelat i farmarlaget men i höst har han slagit sig in i A-laget på allvar. (13.28)

WIK:s bandymatcher
Den 22 november börjar serien för Waggeryds IK bandy. Vi har lagt in alla matcher. Läs mer. (09.57)

Så spelar SIS och WIK
Det finns ett förslag på serieindelning för fotbollens division 4 nordvästra. Här hamnar nedflyttade Smålandsstenar, uppflyttade Ljungarum, Beduinerna och Skillingaryd samt kvarvarande Anderstorp, Bankeryd, Bosna, Ekhagen, Syrianska, Habo, Hallby och Malmbäck.
I division 5 nordvästra hamnar enligt förslaget nedflyttade Waggeryd och Öxnehaga, uppflyttade Gränna och Torpa samt kvarvarande Barnarp, Egnahem, Hestra, Lekeryd, Lommaryd, Norrahammars GIS, Norrahammars IK och Ölmstad.
I damernas division 4 sydvästra hamnar nedflyttade RefteleÅs, uppflyttade Vrigstad samt kvarvarande Alvesta, Bor, Forsheda, Gnosjö, Hultsjö, Ljungby B, Moheda och Waggeryd. (07.17)

Pelle blandade och gav
Pelle Edberg från Hook tävlar i Melbourne i Australien. Tredje i dag gav fina 71 slag (-1). Det var en blandad runda med fem birdies, två bogeys och en dubbelbogey. Utöver det blev det tio slag på par. Pelle har avancerat från plats 34 till 28 och har efter tre av fyra dagar 215 (-1). Klas Eriksson från Växjö svarade för en 66-runda (-6) och har avancerat från plats 34 till åtta med nu 210 (-6). I täten med ett eller två hål kvar av dagens spel finns en trio på -10, bland andra Tiger Woods. (06.58)