Skillingaryds FK – prisutdelningar www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för föreningar Startsidan för Skillingaryds FK

Lars-Åke Fåglums pris
– och SFK fick 180.000
Inlagt söndag 29 november 2009

När SFK hade avslutning för orienteringen 2009 förärades Lars-Åke Claesson det finaste priset, Sture Fåglums vandringspris. Dessutom berättades om att SFK får cirka 180.000 kronor som ersättning för allt arbete under O-Ringen.

Det var orienteringssektionens ordförande Per-Olof Persson som fick äran att dela ut priset till den som varit bästa sammanlagt under året.
Pristagare i de olika klasserna blev Roger Larsson (H21), Lars-Åke Claesson (H65), Inga-Lill Bornetun (D70) och Erland Claesson (H70).

Naturpasset
I naturpasset har drygt 50 personer deltagit och tio priser utlottades bland dessa, PO Persson

Tack för O-Ringen
Inga-Lill Bornetun avtackade en kvartett som svarade för banläggning i samband med O-Ringen i Eksjö: Erland Claesson, Kenneth Pettersson, Olle Pettersson och Lars-Åke Claesson.

Totalt fyra miljoner
O-Ringen stod lite i fokus under kvällen. Det visades film från denna gigantiska tävling med Eksjö som centralort. SFK får 4,5 procent av behållningen på totalt fyra miljoner kronor. Det ger cirka 180.000 kronor till SFK. Det är pengar som går in i den vanliga kassan för drift av friluftsgården Grönelund och mycket annat.

Per Bunnstad

En hyllad O-Ringen-kvartett: Erland Claesson, Kenneth Pettersson, Olle Pettersson och Lars-Åke Claesson. De var banläggare under O-Ringen.
Inga-Lill och torild Bornetun, ledare och idrottare från Bondstorp och SFK.
Orienteringssektionens ordförande P-O Persson hade hittat upp till Grönelund för prisutdelningen.
P-O Perssson fick äran att dela ut Fåglums vandringspris till Lars-Åke Claesson.
Sture Fåglum (1942–1983) var en av de fyra bröderna Pettersson, senare med namnet Fåglum, som tog mängder med segrar i cykel. Hela kvartetten fick Bragdguldet 1967. Sture bodde under några år i Skillingaryd och satte upp ett vandringspris.
Roger Larsson var klubbens bäste senior under orienteringsåret 2009.
I köket huserade Inger Claesson och det vankades fina mackor.

Prisfest för en skidsäsong
Inlagt måndag 6 april 2009

Skillingaryds FK har haft prisfest för skidsäsongen.

En rad priser delades ut. Inte mindre än 24 ungdomar fick exempelvis träningspriser. Det var de som deltog i mer än hälften av träningstillfällerna under vintern.

Skidsäsongen är avslutad och många priser delades ut. Från vänster: Edwin Krantz bästa Vasaloppsåkare, samt Skillingaryds- och klubbmästarna Martina Lindqvist i D 16, Oskar Johansson i H12, Axel Johansson i H 10 och Lars Fälth i H 21. Martina och Oskar delade även förstapriset i antal träningstillfällen och Lars fick Fåglumspriset för bästa skidåkare i klubben. Privatbild


Stor prisfest hos SFK
Inlagt 1/12 2008

I fredags den 28 november var det prisutdelning på Grönelund för orientering och friidrott.

Priser delades ut till alla som tränat mer än hälften av träningsgrupp 99:s träningar. Av de 27 som fick träningspris var Johan Randow den som varit på flest träningar.

Till Olle
Jalla Jalla vandringspris som delas ut varje år till den som förbättrat sin tid mest på 2,5 km, gick i år till Olle Ryman.

Fåglums priser
Lotta Ryman vann Fåglums vandringspris för att hon har varit framgångsrik i tävlingar under året.
Bland orienterarna var det Lars -Åke Claesson som har lyckats bäst, och blev tilldelad Fåglums vandringspris.

Naturpasset
Naturpassets vinnare blev Irene Magnusson, Gerd Öhrnberg, Valter Eriksson, Anders Lindén, Rolf Krahner, Gert, Monika Holmström, Carina Fritz och Uno Jensson.

Hyllade SFK:are: L-Å Claesson, Johan Randow, Olle Ryman och Lotta Ryman. Foto: Privat

På Grönelund uppmärksammades Jonny Andersson med en gåva, han har kört Vasaloppsbussen åt Skillingaryds FK sedan 1977, det blir 31 år. Numera sköter Jonny om allt som gäller resa, logi , mat i Sälen och Mora. Det fungerar utmärkt. Foto: Privat