Waggeryds IK bandy
www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för WIK Till startsidan för WIK bandy

Jimmies show när WIK vann med 16–6 mot Fredriksberg
Inlagt söndag 29 november 2009
Jimmie Magnusson var nära att ge WIK ledningen efter en minut men den här gången var det för mycket rött omkring honom.

Precis som förra säsongen inledde WIK i år med en förlust med 4–5. Andra omgången blev dock annorlunda: förra året förlust med 1–16 mot Målilla. I år blev det i stället seger med 16–6 (7–1) hemma mot Fredriksberg.

Nu ska man inte jämföra säsonger eller lag men visst var det stor show när WIK spelade säsongens första hemmamatch. Tyvärr var det bara ett 40-tal som kantade isbanan men de lyckliga som kommit fick se hela 22 mål.

Äkta hattrick
Den store giganten den här dagen var Jimmie Magnusson, 18, som gjorde sju mål varav fem i första halvlek. Han berättar att det var nytt rekord för mål i en halvlek för hans del. Tre av målen kom inom 20 minuter av första halvlek och var ett äkta hattrick, alltså tre mål på raken i en och samma halvlek..

Snabbt ledningsmål
Tränaren och pappan Jan ”Fiffen” Magnusson var naturligtvis över både Jimmies och övrigas insats. 1–0 kom efter två minuter men gästerna replikerade med 1–1 minuten efter. 2–1 kom efter ett sologenombrott av Jimmie. Då hade det spelats åtta minuter. Sedan gick det undan av farten; WIK fick chans på chans och Fredriksberg hängde inte med alls.

Många utvisningar
I andra halvlek blev det lite jämnare men WIK var ändå klart bättre. det var delvis tack vare hemmautvisningar som Fredriksberg kunde göra totalt sex mål i matchen.
– Försvaret var kanske inte riktigt bra men framåt var det en fin insats, noterar WIK-tränaren.

Målen
Jimmie Magnusson 7, David Lagerstrand 2, Robin Gräsman 2, Niklas Hedin 2, Keith Wennberg, Viktor Hjelm och Albin Näreby.

Hjulpoängen
3 Jimmie Magnusson
2 Viktor Hjelm
1 Karl Arnoldsson
Många andra var duktiga och extra plus till bland andra Robin Gräsman.

Per Bunnstad

Jimmi Magnusson satte direkt fart på anfallssspelet
Jimmies 2–1 för WIK i tre bilder.
6–1. Målskytt: Jimmie Magnusson.
7–1. Målskytt: Jimmie Magnusson.
WIK-spelarna efter 1–0 och de fick anledning att jubla 15 gånger till i matchen.
Viktor Hjelm tryckte in 1–0 efter knappt två minuter och bollen sitt ganska högt upp i nätet.