Nyheter
Fredag 18 december 2009
Stöd våra annonsörer – handla på
ICA Nära Lagahallen

Vaccinationen avslutas
På tisdag är det sista chansen att före jul vaccinera sig mot svininfluensan. Då är det delar av dagarna öppet vid sjukhusen i Värnamo och Jönköping. (16.06)

Dömd till sju år för dråp
I höstas dödades en 22-åring på Liljeholmen i Jönköping och i dag dömdes tre personer i åldern 21–22 år till fängelsestraff. Den huvudåtalade får sju år, den andre 15 månader och den tredje tolv månader. (14.49)

Trakasserad av granne
En skillingarydsbo i 30-årsåldern har anmält en granne för trakasserier. Dessa ska ha skett pågått en längre tid men det är lite oklart vad det hela handlar om. (14.40)

Förlorade plånboken
En kvinna som handlade på ICA Supermarket i Vaggeryd blev inne i butiken bestulen på sin plånbok. Hon vet inte vem som stal den. I plånboken fanns 170 kronor i kontanter samt en rad kontokort med mera. (14.40)

400 miljoner till bönder
Fler än 90% av lantbrukarna i Jönköpings län kommer att få sina pengar för gårds- och miljöstöd före årsskiftet. Ett resultat som gör Länsstyrelsen i Jönköpings län till en av de bästa i landet. För länets lantbrukare är detta glädjande eftersom de olika EU-ersättningarna har en stor betydelse för likviditeten i lantbruksföretagen. totalt rör det sig om 400 miljoner kronor. (12.31)

Om Vaggeryds IP och dess el
I går berättade vi om en dyr elnota för Vaggeryds IP i november, kring 250.000 kronor. Dess ordförande Stefan Ottosson har följande kommentar:
– Månadsresultatet för november hamnade på -69.000 kronor på grund av högre elförbrukning än budgeterat. Eftersom vi har haft en bra styrning på ekonomin under året har vi fortfarande ett överskott på 44.000 kr. Elförbrukningen i december ser ut att bli häften av det vi har i budget varför årsresultatet beräknas bli cirka + 70 000 kr, noterar Stefan. (12.29)

Julspel i kyrkan

I Svenska kyrkans församlingshem i Skillingaryd har det varit ett julspel. Läs mer. (07.32)
Torsdag 17 december 2009
ICA Nära Lagahallen
En matbutik som syns på denna webbplats

Ny rektor på Fenix
Fenix Kunskapscentrum får i januari en ny rektor efter Anna-Karin Höjer som fått en tjänst i Malung-Sälen. Den nye rektorn på Fenix heter Stefan Svensson. (20.40)
Rådjursolycka vid Åker
En bil körde vid 17-tiden på ett rådjur nära Åker. Ingen person skadades. (19.56)

Ändrade bibliotekstider
Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att förändra öppettiderna vid kommunens bibliotek. Alla tider är klara förutom för Skillingaryd där man ännu inte är överens med de fackliga företrädarna. Bakgrunden till förslaget är att anpassa öppettiderna till när besökarna är som flest. Vidare finns personalmässiga aspekter för att underlätta bemanningen. (18.37)

Inget förslag om avgift
Kultur- och fritidsnämnden har med anledning av tider med svårigheter att höja bidragen till kulturlivet diskuterat medlemsavgifterna i föreningarna.
– Men vi kommer inte med någon rekommendation om vad avgiften minst borde vara, säger nämndens ordförande Thore Olsson (FP).
De flesta föreningarna har avgifter i storleksordningen 50–100 kronor. (18.27)

Utredning om järnväg
I kommunen pågår just nu en utredning om att dra järnvägen utanför SKillingaryd och Vaggeryd. (18.27)
Bok om ryttare och rusthåll
Kultur- och fritidsnämnden har beviljat Östbo Historiska Sällskap ett bidrag på 5.000 kronor till boken Ryttare och Rusthåll i Vaggeryds kommun. (18.27)

Dyr elnota
Vaggeryds idrottsplats drabbades hårt av en mild november. Elnotan för isbanan hamnade kring 250.000 kronor.
– Som tur är har vi tidigare överskott att ta av, säger Thore Olsson som är kommunens representant i idrottsplatsens styrelse. (18.27)

Skivaryds vårmöten
Skivaryds Samlarklubb har fastställt vårens möten. Läs mer. (16.02)

Förskoleplatser ordnas
Barn- och utbildningsnämnden har i dag sagt ja till att det blir en provisorisk förskola i Skillingaryd fram till dess att Tallbacken är klar. Det blir Pingstkyrkans källare som blir förskola från januari. (14.22)

Skoaffär upphör – nya kommer
Det rör på sig när det gäller skor. Valter Karlsson vid Gångbart berättar att han kommer att upphöra med sin butik vid torget i Skillingaryd senast i slutet av januari. Det öppnas kort därefter en ny skoaffär i troligen samma lokaler. Även i Vaggeryd ska det öppna en skoaffär och det blir på Viktoriagatan. (00.01)

Onsdag 16 december 2009
Julmaten –
givetvis hos Kurt på ICA
ICA Nära Lagahallen

Luciafest på Bullerbyn


Det var fest på Bullerbyn i går kväll. Läs mer. (20.56)

Ingen allvarlig olycka
Vi berättade i eftermiddags om en trafikolycka på E4:an söder om Klevshult.
– Det var faktiskt i Värnamo kommun, säger räddningschefen Lars-Göran Andersson.
En person fick lättare skador vid denna singelolycka. (20.49)

Luciafest på Gullbäcken

Det har varit fest på Gullbäckens förskola. Läs mer. (19.44)

Flygboken är ute nu
I dag kom flyggruppen med en länge planerad bok. Den heter Vingar över Ljungheden och på 320 A4-sidor berättas om lokal flyghistoria från Skillingaryd med omland. (18.27)


Stöldvåg i Ålaryd
Vi berättade i måndags lite om stölder i Ålaryd och har fått kompletterande information. Om det fanns någon stöldgömma eller inte som vi noterade är inte så säkert. Däremot har flera boende fått påhälsning av tjuvar.
– Ur en maskinhall har en motorsåg och en röjsåg värda tillsammans 18.000 kronor stulits. Byggnaden var larmad men tjuvarna lyckades stänga av larmet. Tjuvarna försvann från platsen på en cykel och en bil. Cykeln har hittats i närheten.
– Ur en annan byggnad i byn stals två röda jeepdunkar som var fyllda med 25 liter bensin vardera. Dessutom har tjuvarna tömt två traktorer på diesel.
– På ett tredje ställe har tjuvarna ur en olåst lada stulit en motorsåg. (17.45)

Sabbade för ungdomar
Arbetsmarknadsenheten i Vaggeryd har ett projekt för ungdomar där dessa får meka med en bil. Ungdomarna har gjort bilen mycket fin men nu har denna Volvo 440 vandaliserats. Bilen stals men hittades på Götafors industriområde. Man hade hoppat på fronten, förstört lampor med mera. (17.45)

AQ expanderar
Aros Quality Group med bland annat fabrik i Vaggeryd expanderar i Pärnu i Estland. Här sysselsätter AQ 140 personer och har nu köpt den fastighet där man har verksamheten. Priset är motsvarande 34 miljoner kronor. (17.07)

Försöker lura med pant
Matbutikerna i Skillingaryd har problem med att personer kommer in i butikerna och försöker lura till sig pengar via pantade backar. De helt enkelt tömmer fulla drickabackar och försöker få ut pengar för de tomma backarna. Detta ställer till stor oreda med flaskor liggande. En man försökte i måndags eftermiddag panta två drickabackar på Lagahallen på det här viset. Nu är han anmäld för försök till bedrägeri. Mannen är inte identifierad men han finns på en film från övervakningskameran. Det här problemet har uppmärksammats av intresseföreningen och man ber nu alla som är i butikerna att hålla ögonen öppna. (16.26)

53 vårdcentraler godkänns
Landstinget godkänner 53 vårdcentraler att vara med från början när vårdval införs i Jönköpings län 1 juni nästa år.
– Vi är väldigt glada för att så många vill driva vårdcentral i vårt län, säger landstingsstyrelsens ordförande Peranders Johansson (M).
Införandet av vårdval innebär att det blir 20 fler vårdcentraler i länet att välja emellan.
Förutom vårdcentralerna som drivs i landstingets regi kommer länets invånare att kunna välja privata vårdcentraler i Anderstorp, Aneby, Forserum, Gislaved, Jönköping, Mullsjö, Nässjö, Smålandsstenar, Tranås, Vetlanda, Vrigstad och Värnamo. (15.39)

Utryckning just nu
Räddningstjänsten är på väg till en singelolycka på E4:an i norrgående fil alldeles söder om Klevshult. (15.20)


En enda jord...

Dan Damberg har tänkvärda ord. Läs mer. (06.37)

Skicka oss gärna läsarbilder från luciafester

Tisdag 15 december 2009
Leif och Gilbert vann i bridge
Läs mer. (21.56)

34 bilder från festkväll

I går kväll var det stor fest, nästan som en Nobelfest. Läs mer. (21.39)
Växlar till Båramo
Järnvägen Värnamo-Ljungby håller på att demonteras och fem av växlarna kommer att återanvändas vid den nya kombiterminalen i Båramo i Skillingaryd. Det berättar Finnveden Nu. (20.56)

Två bilar i krock
17.42: En bilist som kom från Skillingaryd fick strax före Åker sladd på sin bil och krockade med en mötande bil. De skadade fördes till sjukhuset i Värnamo med troligen lindriga skador.
16.25: Räddningstjänsten är på väg till Åker där en trafikolycka har inträffat.

Dagens polisnotiser
– Militären har drabbats av ett par inbrott i Skillingaryd. I ett av fallen kom tjuven inte in i byggnaden men i det andra fallet stals en snöslunga.
– En kvinna som förvarade sin handväska på kundvagnen när hon handlade hos Hemköp i Skillingaryd blev bestulen på väskan. Senare visade det sig att någon handlar mat, varit på restaurang och tagit ut pengar med hjälp av ett av kontokorten som fanns i väskan. kvinnan förlorade på det här viset några hundralappar.
– En privatperson i Skillingaryd har drabbats av ett inbrott. Någon stal två motorsågar ur ett förråd. (16.11)

37 miljoner till landstinget
Väntetiderna till specialistvården har minskat kraftigt, vilket gör att landstinget får full pott, minst 37 miljoner, från regeringens tillgänglighet. (16.10)

Olycka på E4:an
16.00: Dessbättre var det endast en avåkning. Innen skadades och senare kunde chauffören fortsätta färden med sitt fordon
14.45: En skåpbil har kört av vägen alldeles söder om Skillingaryd. Vi vet ännu inte om någon är skadad.

KLICKA PÅ ANNONSEN


Över 1600 besök om dagen
Antalet besökare på denna sida fortsätter att öka. Vi har nu passerat 1600 unika besökare per dag eller noga räknat 1606. Under de först 14 dagarna i december var det under elva dagar mer än 1600 dagliga unika besökare. (08.14)

Jackstöld i Värnamo
I natt var det inbrott hos Team Sportia i Värnamo inbrott varvid så kallade Peak Performance-jackor värda närmare 100.000 kronor stals. (07.39)

Ställer ut på Smålandssalong
31 fotografer från länet är uttagna till Smålandssalongen i Värnamo från 17 januari. En av dem är Gisela Schliefer från Tofteryd och en annan ortsbo är Sandra Hedlund från Skillingaryd. (07.21)

Måndag 14 december 2009
Influensasjuk avled i dag

Den man i 40-årsåldern som vårdats på Värnamo sjukhus efter att ha insjuknat i den nya influensan, avled hastigt på måndagsmorgonen. (16.01)

Musikal- och Luciafest i Ekhult

Det har varit musikal- och Luciafest i Ekhult. Läs mer. (23.28)


– Att ni inte skäms!
Berry Lilja (S) var minst sagt irriterad i kommunfullmäktige i kväll. Läs mer. (22.38)


Tjuvgömma i Ålaryd...
Polisen har i dag varit i Ålaryd där det varit ett inbrott och möjligen hittade polisen i närheten en plats där tjuvar tidigare kan ha gömt gods. Det är lite oklarheter i detta ärende och vi hoppas på mer information i morgon. (22.35)


Olycka i Götafors
Strax efter 15.00 i dag fastnade en del av ett paell från en lastbil vid järnvägsviadukten i Vaggeryd och det blev en stunds trafikkaos innan platsen kunde rensas. Ingen person skadades. (22.32+07.28)


Priser utdelades19.27: Klickbara bilder från prisutdelningen
Den stora festen i Skillingehus är nyligen avslutad. Det var utdelning av kulturpris, byggandsvårdspris samt priser till kommunanställda och en politiker. Vi kommer med bilder i morgon. (19.14)


Direkt från fullmäktige
16.03: Kommunfullmäktige inleds i detta nu och vi kommer med lite rapporter då och då. Se den aktuella sidan här


Dagens polisnotiser
• Någon krossade under helgen rutan på passagerarsidan till en personbil. Den stod på en parkeringsplats vid Kaffegatan i Skillingaryd.
• En cykel värd 1.500 kronor har stulits från ett cykelförråd på Vasagatan i Skillingaryd.
• En bil som stått parkerad vid Kvarngatan i Skillingaryd har utsatts för skadegörelse. Någon har repat på bagageluckan.
• En moped värd 13.000 kronor har stulits från en loge i Tofteryd men har nu återfunnits i Västra Götaland.
• En personbild med släpkärra som stått på en gata i Götafors i Vaggeryd har utsatts för skadegörelse. Flera däckventiler har förstörts. (16.07)


Kinnarps expanderar
Kinnarps planerar att köpa större delen av kontorsmöbelföretaget Samas i Tyskland. Genom detta blir Kinnarps en av de ledande leverantörerna på den tyska marknaden som är Europas största för kontorsinredningar. (13.09)


Sexmisstänkt på fri fot
Den 41-årige förskollärare som sedan den 23 oktober suttit häktad misstänkt för sexualbrott mot flera barn, på och intill sin arbetsplats i Jönköping, försattes vid dagens omhäktningsförhandling på fri fot. (12.26)


Det händer i dag
I dag får vi bland annat bildreportage från julfest i Ekhult samt sent i kväll från utdelningen av kulturpriser med mera i Skillingehus. (08.15)


Söndag 13 december 2009

Kristina lämnar fullmäktige
Centerns Kristina Nordqvist från Hagafors lämnar nu kommunfullmäktige. Läs mer. (20.56)

Helgens polisnotiser
• Någon har gjort ett försök att stjäla bensin från Din-X i Vaggeryd. Tjuven gav sig på rören ned till tankarna men misslyckades med att få med sig någon bensin.
• Vid Rasjön i Bondstorp har en glasfiberbåt värd 5.000 kronor stulits. Den var fastkedjad men det hindrade inte tjuven.
• En skillingarydsbo i 45-årsåldern har anmält ett bedrägeri på internet. Han hade besökt en porrsajt och lämnade ut sitt kontokortsnummer. Han misstänker nu att han utsatts för bedrägeri.
• En 17-åring flicka från Vaggeryd var i natt på hemväg när hon blev lätt misshandlad av en man hon känner till utseendet sedan tidigare. Hon fick ont i bland annat käken men behövde inte söka läkarvård.
• Strax efter midnatt inträffade en rådjursolycka alldeles vid den södra infarten till Hok på riksväg 30. Föraren från Sävsjö och hans fordon skadades inte. Rådjuret sprang till skogs med okända skador. (15.00)

Nej, nu spökar det!
Den rubriken är namn på vinterns revy i Skillingaryd, som har premiär den 5 februari. Övriga speldagar är 6, 12–14, 19–20 och 26–27 februari. Medverkande är Thomas Frankner, Teresia Karlsson Scher, Per Carlgren, Linda Bolmvik, Josefin Karlsson Scher, Lovisa Karlsson, Irma Kilim, Ajla Kilim, Frans Gunnarsson, Christer Sandén, Sven-Eric Johansson, Lasse Svensson och Joakim Jägsell. (13.43)

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ALLA TIDER

Rekordpris på Rogers whisky

När det var whiskyauktion i Stockholm blev det högt pris på whisky från Skillingaryd. Läs mer. (09.00)

Luciafirande hos FA

Det var Luciafest i går kväll hos Frälsningsarmén. Läs mer. (00.01)

Lördag 12 december 2009
Från noll till 22 miljoner

Götaström Bil har haft en fantastisk start och nu har man flyttat till nya lokaler. Läs mer. (13.45)

Atteviks har lagt ned
Ett företag som haft verksamhet i Skillingaryd i 50 år har nu lämnat orten. Läs mer. (13.02)


På julfest med KSK

I går var det julfest i Klevshult. Läs mer. (11.00)


Utmed åfåran...

Dan Damberg har varit vid åfårorna vid Fågelforsdammen och kraftstationen. Läs mer. (09.58)


KLICKA PÅ BILDEN FÖR ALLA TIDER

VN försenad
I dag är det många som inte får Värnamo Nyheter förrän kring 10-tiden. Detta på grund av försenad tryckning. (08.28)


Utställning i april 2011
Datum är fastställt för den stora utställningen SKIVARYD 2011 i ishallen på Movalla. Läs mer. (00.01)


Fredag 11 december 2009
Soteld i Tofteryd
Räddningstjänsten har i kväll varit på utryckning i Tofteryd där det var soteld i ett hus. Dessbättre blev det ingen brand direkt. (22.40)


Luciafirande för Fenix

I dag har det varit Luciafirande för alla på Fenix. Läs mer. (18.18)

Influensasjuk mår bättre
Tillståndet har förbättrats för den influensasjuke man i 40-årsåldern som tidigare vårdades i respirator på intensivvårdsavdelningen vid Värnamo sjukhus. Vid Länssjukhuset Ryhov, Jönköping, vårdas en man i 50-årsåldern fortfarande i respirator på operations- och intensivvårdskliniken. (16.27)

Dagens polisnotiser
• Ett inbrottsförsök har uppdagats i en villa på Rönngatan i Skillingaryd. En tjuv försökte ta sig in altanvägen i huset men misslyckades.
• Ett ståbord i kafeterian vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd förstördes i onsdags förmiddag. En elev är identifierad som den som orsakade skadegörelsen.
• Någon punkterade natten till i går flera däck vid ett släp hos ett företag i Vaggeryd. (15.34)


Barnflickan får studera
I dag har länsrätten beviljat den så kallade barnflickan i Knutbydramat för sex år sedan en längre permission från den rättspsykiatriska kliniken i Vadstena, men också möjligheten att studera. Kvinnan från Vaggeryd får under december-januari 3 dagars permission för att besöka sina far och från 11 januari möjlighet att fem dagar i veckan kl. 8.00–15.00 studera vid Vadstena folkhögskola. (15.14)


Kebnekaise smälter
På grund av klimatförändringarna smälter is- och snökammen på Kebnekaises topp, Sydtoppen, och vårt högsta berg blir allt lägre. Höjdvärdet kommer därför att ändras på Lantmäteriets kartor. 2111 meter har blivit 2106 meter. (12.50)


Vitklädd med ljus...

På Uppåkra var det Luciafirande i dag. Läs mer. (12.21)

Fenixelever fick stipendier

Det har varit stipendieutdelning för elever på Fenix i dag. Läs mer. (11.52-bild 17.53 )

Näpo vill förebygga
Näpo – närpolisområdet vill förebygga cykelolyckor. Läs mer. (10.25)

Lasse i ropartagen...

PRO i Skillingaryd hade fest i går. Läs mer. (10.05)

Torsdag 10 december 2009
Olycka söder Klevshult
Kring 23.10 inträffade en singelolycka på gamla E4:an mellan Klevshult-Hörle. Det var en man som färdades ensam i sin bil som körde av vägen och krockade med ett träd. Ambulans kallades till platsen då mannen kände sig omtöcknad plus att han hade ont i ryggen och nacken. (23.54)

Fick träffa kronprinsen
I dag är det 60 år sedan ett gäng unga frisksportare från Skillingaryd var i Stockholm. En som minns är Per-Olof Persson. Läs mer. (17.33)

Rune talar i TV just nu
I SVT1 är det Nobelprisutdelning för medicin och högtidstalet hålls som vi berättade i tisdags av Rune Toftgård med rötterna i Tofteryd. (16.45)

Stal däck på bil
En person på Jönköpingsvägen i Götafors i Vaggeryd möttes i går morse av en tråkig sak: någon hade under natten tagit alla fyra dubbdäcken på hans Volvo V70. Dessutom hade tjuven brutit sig in i familjens låsta garage och där stulit de fyra sommardäcken och aluminiumfälgar. (16.25)

Försökte stjäla däck
En person på Sjögatan i Vaggeryd upptäckte i går att bultarna till bakhjulen på familjens Volvo V50 var borta. Någon hade troligen försökt att få med sig däcken men utan att lyckas. (16.25)

Inbrott på Färglabäck
Ett inbrott har skett i ett förråd vid Frälsningsarméns ungdomsgård Fåglabäck utanför Skillingaryd. Troligen har inget stulits. (16.25)

Vann ståupp-biljetter
Vi har haft dragning på biljetter till ståupp i Vaggeryd. Läs mer. (16.16)Dömd till skyddstillsyn
En vaggerydsbo i 65-årsåldern körde i september mycket rattfull omkring i Vaggeryd innan han stoppades. Några privatpersoner följde efter bilisten och när han stannade tog de bilnycklarna. Det visade sig att promillehalten var hela 2,89. Han har nu dömts till skyddstillsyn och en särskild behandlingsplan. (14.52)Larm till Waggeryd Cell
15.06: Dessbättre var det ingen brand utan endast ånga som hade bildats
Räddningstjänsten är på väg till Waggeryd Cell för eventuell brand. (14.41)

Trio åtalas för skjutning
Den 27 september sköts en 28-årig man i Barnarp strax norr om Vaggeryds kommun. Mannen sköts i underlivet och vårdades inledningsvis för livshotande skador. Efter en omfattande polisutredning åtalas vid Jönköpings tingsrätt i dag tre män, 20, 36 och 64 år gamla, för sin delaktighet i skjutningen. (10.13)

Fler bilar såldes
Under november ökade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 7,3 procent jämfört med samma månad 2008. Räknat i antal bilar såldes det 75.518 bilar, vilket är 5 135 fler begagnade bilar än november 2008, enligt biltestföretaget BilCert.
– Det är definitivt en uppåtgående trend på privatmarknaden nu, säger Fredrik Grundsell, vd på BilCert. (10.09)

Annelie bloggar om sång
Läs mer. (08.14)

Onsdag 9 december 2009
Bosse bloggar
Bo Holst har en egen blogg med länk från vår bloggsida. Se bloggen här. (22.22)

Tomten kom på besök...

I dag, 15 dagar före julafton, kom tomten... Läs mer. (21.41)
Tankade utan att betala
OK/Q8 i Klevshult drabbades kring kl. 23.25 i går kväll av att föraren av en utlandsregistrerad bil tankade diesel för 523 kronor utan att betala. (15.29)

Torbjörn och Stig vann i bridge
Läs mer. (08.33)

Jan slutar efter valet
Efter nästa val kommer Jan Andersson (C) som är ordförande för socialnämnden att lämna sina kommunala uppdrag. Det uppger SR Jönköping. (06.40)

Skämmer ut sig...
Vi har fått en debattartikel där det anses att kommunen skämmer ut sig... Läs mer. (05.47)

Tisdag 8 december 2009
Rune håller Nobeltal
Rune Toftgård, 59, från Skärholmen som är uppvuxen i Tofteryd, och som numera är professor vid Karolinska Institutet, har i år fått den stora äran att hålla talet till Nobelpristagarna i medicin. Det sker när Sveriges konung delar ut Nobelpriset den 10 december. (21.36)

Almanackan 2010 är här

Byarums Hembygdsförening har sin väggalmanacka för nästa år klar. Läs mer. (17.17)

Stabilare för influensadrabbad
En man i 40-årsåldern vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen i Värnamo men han vårdas inte längre i respirator. Läs mer. (16.50)

Bestulen på 8.000 kronor
En skillingarydsbo i 65-årsåldern förlorade för en tid sedan sin plånbok. Nu har han fått plånboken åter men kontanterna och kontokort saknas. Någon hade passat på att ta ut 8.000 kronor från från mannens bankkonto. (13.48)

Automatiskt brandlarm
13.45: Det har också varit ett larm vid Neova i Vaggeryd men det var inte heller någon brand
11.56: Dessbättre var det ingen brand
11.52: Räddningstjänsten är på väg till servicehuset Jupiter i Skillingaryd för ett automatiskt brandlarm.
Cristina på klimatmöte
Cristina Virdung som är präst i Tofteryds pastorat deltar den här veckan på FN:s klimatmöte i Köpenhamn. VN berättar att hon är en av 15.000
delegater. Cristina har ett starkt engagemang för just miljöfrågor. den här veckan ansvarar Cristina för övrigt för morgonandakten måndag-fredag i SR P1 där kyrkomusiker Anna-Maria Toftgård, Skillingaryd, svarar för sång och musik. (09.12)

ICA Nära Lagahallen söker ett affärsbiträde. Läs mer

Måndag 7 december 2009
Dog efter svininfluensa
En värnamokvinna i 60-årsåldern avled i helgen i sitt hem. Hon hade några dagar tidigare vårdats på sjukhus för svininfluensa. Hon hade blivit bättre och hade fått åka hem, men avled plötsligt i hemmet. (17.28)50:e boken
i Byarum

I dag har Byarums Hembygdsförening presenterat sin 50:e hembygdsbok i rad. Redaktionskommittén har som alltid svarat för ett fint arbete. Det kan för övrigt noteras att det under alla 50 åren funnit Bobergs i kommittén, som Kåre på bilden. Läs mer. (19.13)


Krossade ruta på ytterdörr
En person bosatt på Brunnsgatan i Skillingaryd fick natten till i går en ruta i ytterdörren krossad. Vem som krossade rutan är inte känt. (16.01)

Synpunkter om näringslivsråd
Kommunens revisorer har granskat näringslivsrådet. Läs mer i denna pdf. (12.57)

Revisorerna kritiserar
Kommunens revisorer kritiserar det exploateringsavtal som finns kommunen-Västkuststugan emellan. Det handlar om den påbörjade byggnationen vid Götastrand i Vaggeryd, gamla Folkparken. I ett brev till kommunstyrelsen noterar revisionens ordförande Bo Holst (S) att det strider mot kommunallagen att kommunen ska stå för finansiering av bottenlånet samt att frågan borde ha avgjorts av kommunfullmäktige. (12.51)

Färre konkurser i november
Jönköpings län var det län i landet som minskade antalet konkurser mest i november i år jämfört med motsvarande månad året före. Då var det 23 konkurser mot endast tolv i november i år. Det visar statistik från UC. (08.26)

Ljus för arbetslösa
På torsdag kväll har IF Metall och LO-förbunden en ljusmanifestation för att uppmärksamma den historiskt höga arbetslösheten. I Vaggeryds kommun blir det på torget i Vaggeryds centrum. där riksdagskandidat Annelie Borgström, Skillingaryd kommer att tala. (08.15)

Riskerar att bli utvisade
Ett par från Skillingaryd riskerar att bli utvisade ur landet. De kommer från Vitryssland från början men har varit i Sverige sedan juni 2008. De har medverkat vid en rad samlingar i de olika kyrkorna som på bilden i Församlingshemmet. De bävar för vad som kommer att hända dem om de tvingas återvända till Vitryssland. Mer att läsa om paret finns i dagens VN. (08.04)

Movalla söker vaktmästare
Då en vaktmästare på Movalla går i pension i början av nästa år är nu en tjänst ledig. Läs mer. (07.46)

Tågen går som vanligt igen
Sedan i lördags går tågtrafiken som vanligt igen på sträckan Vaggeryd-Värnamo. Spårarbetena sträckan Klevshult-Värnamo är nu nämligen klara. (07.46)

Söndag 6 december 2009
Julskyltning
i Vaggeryd
Läs mer. (22.30)

Moderaterna har uppdaterat sin sida. Läs mer!

Bengt vann tipset
Läs mer om sista tipset för året vid Grönelund. (18.45)

Gudstjänst vid tipspromenad

Läs mer. (16.18)

Dophögtid i Ekhult
I Ekhults missionshus var det dophögtid och medlemsintagning i dag. Läs mer. (16.18)

Damcykel saknas
Har någon sett en vinröd damcykel med svängd ram? Den försvann någon gång mellan fredag kväll och lördag förmiddag. Kontakt: 076– 6162828. (15.19)

Vackert i Bohult

Dan Damberg har varit ute i Bohult på Skillingaryds skjutfält. Läs mer. (08.58)

Lördag 5 december 2009
Hund-SM även 2010
För tredje året i följd blir det schäferhunds-SM i Skillingaryd 2010. Det blir liknande koncept med bruksdelen på Movalla från cirka 19 juli och i slutet av veckan utställningsdelen på Slätten. (08.00)

Gymnastiken avslutade

Vår medarbetare Thomas Jensen har varit på gymnastikavslutning. Se bilder här. (16.39)

Skyltsöndag i Vaggeryd

I morgon är turen kommen till Vaggeryds julskyltning. Vi visar den i år lite bulliga, stora granen. I morgon strålar den av ljus och det är mängder med aktiviteter på torget. KLICKBAR BILD. (08.58)

Fredag 4 december 2009
Busschaufför rånades
En busschaufför har i kväll blivit misshandlad och rånad i Huskvarna. Polisen jagar gärningsmännen. (22.30)

Förälskad i ett träd...

Birgit bloggar. Läs mer. (19.28)

Gymnasterna fyllde 75

Gymnastikföreningen i Vaggeryd har jubilerat. Läs mer. (19.16)
Sommarkul även 2010...

Nu hoppas ansvarig för Sommarkul 2009 att det blir en fortsättning även 2010. Läs mer. (17.06)

Bruket i ord och bild

I dag presenterades en bok om en 350-åring. Ulf Johnsson och Mattias Bokinge har kokat ihop något... Läs mer. (16.32)

Tjuvar blev skrämda
Järnbackens Återvinning på Krokvägen i Vaggeryd har många gånger drabbats av tjuvar. I år morse var det tjuvar i farten igen. Ett par personer försökte stjäla diesel ur ett par lastbilar men en vakt hörde musik från platsen och när han närmade sig sprang tjuvarna från platsen. (14.21)

Förlorade guldringar
En kvinna i 70-årsåldern i Skillingaryd har anmält att hon någon gång under tiden 25–29 november förlorat fyra guldringar från ett skrin i hennes sovrum. Hon vet inte vem som stulit dem eller hur det kan ha gått till. (14.21)

Vandaler vid Friluftsgården
I onsdags eller i går buskörde någon vid Friluftsgården i Vaggeryd och det är inte första gången så sker. Någon körde runt och förstörde fotbollsplanen och det var även buskörning på elljusspåret. (14.21

Cyklat tre varv runt jorden

Efter 40 år som tidningsbud blir det natten som kommer den sista rundan för Sonja Johansson. Läs mer. (13.58)

Ökad kontroll i trafiken
Under nästa vecka genomför Polisen i länet extra kontroller av alkohol och droger i trafiken. Samtidigt genomför NTF i länet informationsinsatser, bland annat riktat mot krogmiljön. (08.18)

Hörle och gympa
I eftermiddag kommer det här på webben att handla om en bok om Hörle Bruk där Mattias Bokinge fotograferat, om gymnastikföreningarna i Skillingaryd-Vaggeryd och säkert lite till. (07.23)

Kameraövervakad gran

Den kommunala granen på torget i Skillingaryd har tidigare år flera gånger skadats men nu hoppas man på ett tryggt liv för årets vackra gran. Den är nämligen kameraövervakad, i alla fall om man får tro en skylt på granen. (06.40)

Lars Winnerbäck kommer
Den 5 augusti nästa år får Hooks Herrgård ett fint besök. Det är artisten Lars Winnerbäck som gästar. (06.08)

Lider du av
• Ledsmärtor • Värk i nacke och axlar
• Ischias / Ryggont • Allergier
• Högt blodtryck • Magbesvär mm.
Då är du välkommen till
Brodyr & Design i Ekhult
Fredag 4/12 kl 17:00
på en demonstration av en
medicinteknisk madrass som används inom sjukvården, bl.a. i Tyskland
Otroligt många har blivit hjälpta av den
LÄS MER HÄR

Torsdag 3 december 2009
Intresseföreningen rapporterar
Skillingaryds Intresseförening raporterar om kommande årsmöte med mera. Läs mer. (21.07)
Facebook lockar...

Facebook är inne just nu. Läs mer. (19.34)

Från en snidares liv

I Skillingehus blir det om bara några veckor invigning av utställningen om Gunnar ”Bissefäll” Svenssons liv med speciell inriktning på hans sniderier. Läs mer. (17.04)

Annika Åberg blir chef
Socialnämnden föreslår att Annika Åberg blir ny förvaltningschef för individ- och familjeomsorgen. Det är ett förslag till kommunstyrelsen. Annika har i många år arbetat inom socialförvaltningen. (12.21+13.16)Brister hos grisägare
En grisägare i kommunen har av länsstyrelsen förelagts att inom två dagar åtgärda brister på gården. Länsstyrelsen pekar på att grisarna på gården inte får den skötsel som djurskyddslagen kräver. Grisarna måste bland annat ha tillgång till rent vatten och tillräckligt med strö där de vistas utomhus. (12.21)

Pedofilmisstänkt inte härifrån
Vi har berättat om en pedofilmisstänkt 40-åring som varit anställd på en förskola som drivs av Frälsningsarmén i Jönköping. Nu berättar olika medier att han är bosatt i en grannkommun. Det handlar dock inte om vår kommun utan om en på Höglandet. (09.12)

Mycket på G i dag

I dag kommer vi bland annat med reportage från Bissefällarns samlingar (Ola Hugosson på bilden ovan), jul på Mofas Hus och rapport från Movallas och intresseföreningens senaste möten. 07.36)

Naturbesök på PB – del 3

Vi presenterar tredje delen av tre i en naturserie från PB, alltså Per Brahegymnasiet. Läs mer. (07.36)

Dömd för barnsexbrott
En man i 35-årsåldern från Vaggeryd har dömts för utnyttjande av barn för sexuell posering. Straffen blir skyddstillsyn och psykiatrisk behandling plus 54.000 kronor i skadestånd. Han hade på internet förmått en sexårig flicka från Värmland att klä av sig på överkroppen samt försökt samma ska med hennes två år äldre syster. Han dömdes även för att i juni i år ha lurat med sig tre småflickor bakom en byggnad. Han onanerade framför flickorna och hade bett dem att ta på hans kön. Han är tidigare dömd för sexofredande mot barn via internet. Detta uppger Värmlands Folkblad. (06.52)

Onsdag 2 december 2009
Tusentals liter i sprithärvan

Sprithärvan som avslöjades i går växer men den verkar inte ha koppling till vår kommun. Läs mer. (22.50)

Kritiskt för influensadrabbad
En man i 40-årsåldern vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen i Värnamo och tillståndet är kritiskt. Läs mer. (16.06)

Kände sig hotad
En kille i 15-årsåldern i Vaggeryd har anmält att han kände sig hotad i går eftermiddag när han var utanför en bostad i Vaggeryd. ut kom en man som sa saker som 15-åringen upplevde som hotfulla. (14.47)

Spoiler stals
Ännu en volvoägare har drabbats av att något stulit en spoiler på bilen. Senast är en person på Ljungberghsgatan drabbad och för ett par dagar sedan hände det för en som bor på Sturegatan. (14.47)

Nytt bostadsinbrott
Bostadsinbrotten fortsätter i Skillingaryd. det senaste inbrottet har skett på Skolgatan. Det är okänt om något stulits. (14.47)

Stöld på bil
En person som hade sin bil uppställd på Esplanaden i Vaggeryd fick helgen saker stulna på bilen. Någon har tagit registreringsskylten, frontgrillen och extraljus. (14.47)

Bilder från torget...

Vi har lagt in 17 bilder från skyltsöndagen. Se dem här. (10.08)

Pedofilmisstänkt hos FA
I dag avslöjades att en pedofilmisstänkt 40-åring varit anställd på en förskola som drivs av Frälsningsarmén i Jönköping. Mannen har åtal att vänta då han misstänks ha förgripit sig på flera barn. (10.08)
Vänstern kanske läggs ned
Vänsterpartiet i kommunen kanske lägger sin verksamhet på is. Det finns risk för att man inte säller upp i nästa års kommunval trots att man har en av landets ledande v-politiker i form av Alice Åström. Orsaken är brist på engagemang. Det berättar Finnveden Nu. (08.22)
Webbis bloggar
Webbis, till höger, bloggar... Läs mer. (08.09)

Naturbesök på PB – del 2

Vi presenterar andra delen av tre i en naturserie från PB, alltså Per Brahegymnasiet. Läs mer. (08.09)

Skilling har möte
I nästa vecka har Samlarklubben Skilling möte. Se auktionslistan här. (08.09)

Tisdag 1 december 2009
Polisen gjorde stort tillslag
När Polisen i Jönköpings län med ett 70-tal medarbetare under för- och eftermiddagen slog till på flera platser på Höglandet och i Värnamoområdet hittades vid husrannsakningar mycket stora kvantiteter olovligt tillverkad alkohol. Flera personer har gripits och anhållits. Det handlar om ett organiserat kriminellt nätverk som man nu kommit åt. (17.20)

Kritiskt för influensadrabbad
En man i 40-årsåldern vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen i Värnamo och tillståndet är kritiskt. Läs mer. (15.53)

Fortfarande svag konjunktur
Det är fortfarande svag konjunktur bland de företag som svarat på den senaste barometern om läget på arbetsmarknaden. Det är åter totalt sett ett minus men men delsiffror med svaga plus: orderläge och framtidstro. Tjänsteföretag, träsektorn och möbelindustrin har en starkare efterfrågan än övriga. (15.08)

Får årets byggnadsvårdspris
Det blir Stensjökvarn 1–3 i närheten av Långserum i östra delen av kommunen som får årets byggnadsvårdspris. Läs mer i denna pdf. (11.47+12.22)

Fint pris till Lidén
Tre skickliga musikpedagoger fick i går uppskattning när H M Konungen delade ut Göran Lagerwalls musik- och pedagogstipendier vid Kungliga Musikaliska Akademiens årliga högtidssammankomst. en av de tre är Kent Lidén från Gislaved som tilldelades Göran Lagerwalls pedagogstipendium då han som ambitiös pedagog tillsammans med elever, föräldrar, dans- och slagverkslärare lyckats inspirera Gislaved Drum & Drill Corps till att hålla toppnivå. (11.15)
Kinnarps grundare har avlidit
Jarl Andersson, en av grundarna av företaget Kinnarps med bland annat fabrik i Skillingaryd har avlidit. Han blev 94 år. (11.10)

Torbjörn och Stig vann i bridge
Läs mer. (10.37)

Pristagare avslöjas
I dag presenteras inte bara Bragdguldet av Svenska Dagbladet. Kommunen berättar också om vem eller vilka som får årets byggnadsvårdspris. Vi kommer med information om detta kring kl. 12.00. (10.01)

En stressfri december
Anna bloggar. Läs mer. (09.57)

Riktigt regnrik november

November var mycket blöt med 114 mm. Läs mer. (09.32)

Julöppet
Brodyr&Design i Ekhult
torsd 3/12, 10/12, 17/12
Kl 15.00-19.00
Julklappstips:
Badlakan/Handdukar med brodyr av namn eller logga, Yantra Spikmattor,
Näringsprodukter och Hälsochoklad
Presentartiklar mm.
Läs mer

Naturbesök på PB

Vi presenterar med start i dag en naturserie från PB, alltså Per Brahegymnasiet. Läs mer. (00.13)

Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här


KLICKA PÅ ANNONSEN

KLICKA PÅ ANNONSEN
Ändrad sophämtning under jul- nyårshelgen
SE DEM HÄR
Codeq rekryterar
Vi har i spalten längst till höger en ny annonsör – Codeq. Just nu rekryteras via Codeq vaktmästare, CNC-operatör och CAD-ritare.
Läs mer.
Ståupp i Vaggeryd
LÄS MER!
Bli julfin
och nyårsfin!

Just nu kan du få ett nytt set för 500 kr där valfri färg och dekorationer ingår!
Iréne Nagelstudio
LÄS MER

KLICKA PÅ TOMTEN!

ANNONS UR VN
KLICKA PÅ ANNONSEN

ANNONS UR VN
KLICKA PÅ ANNONSEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Fredag 18 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
       
12.38
12.47
Margareta ”Greta” Johanssons begravning (16.43)

FLYGBOKEN UTE NU – ÅRETS JULKLAPP... LÄS MER

Adjei till HFF
Simon Adjei från Hok som senast spelat ungdomsfotboll för SIS/KSK har valt att nästa år spela juniorfotboll med Husqvarna FF. (21.01)

Sebastian till Tenhult
WIK mister en av sina bästa fotbollsspelare till Tenhult. Det är Sebastian Andersson som valt denna klubb. (19.46)

WIK mot storseger
19.42: WIK spelar i kväll hemma mot Skirö/Nävelsjö B och leder efter 40 minuter med 5–0.

– Pust, säger Pelle
– Jag satt i bilen på väg till flygplatsen när jag fick veta att jag gick vidare. Det var spännande, säger Pelle per telefon från Sydafrika. Med allra minsta marginal gick han vidare till helgens två finalrundor.
– Jag hann aldrig bok om flygbiljetten och det känns skönt att få fortsätta spela, säger Pelle till Skillingaryd Nu.
Han berättar att han är mycket nöjd med dagens spel. Kan han sedan bara förbättra spelet på hål fyra kan han avancera. På detta hål har han båda dagarna gjort två över par.
Pelle kom nu på delad plats 65. Oskar Henningsson från Gränna är placeringen bättre, delad plats 50 med 144 mot 145 för Pelle. (17.48)

12.33: Pelle gick på 69 (-3) och fick totalt 145 (+1). Om det räcker till finalspel är för tidigt att säga då många spelare fortfarande är ute på banan
12.00: Pelle har spelat upp sig och har -1 efter 16 hål. Han måste ned ytterligare minst ett slag för att nå helgens finalspel
09.32: Pelle ligger efter sju hål på +1.
08.11: Pelle har par efter dagens två första hål
07.41: Pelle Edberg från Hook har kvalat in till South African Open Championship . I dag avgörs andra rundan och Pelle gick ut kl. 07.30.

Allgurin i Fed Cup
Förbundskaptenen Maria Strandlund Tomsvik har tagit ut laget som skall spela Federation Cup i februari. Hon satsar på Ellen Allgurin, 15, från Värnamo samt Sofia Arvidsson, Johanna Larsson och Anna Brazhnikova. (17.35)


Hjort tillbaka hos SIK
När Skillingaryds IK på söndag möter Stanstad i Staffanstorp gör man det med tidigare handskadade Thobias Hjort som en av spelarna i laget. Han är nu återställd och kliver in som center i förstafemman.
Stanstad återfinns för tillfället under nedflyttningsstrecket och är i stort behov av poäng för att inte tappa mark till lagen strax över detsamma. Laget är dock starka på hemmaplan där Malmö FBC fick känna sig besegrade senast. För vår egen del har de senaste resultaten gjort att glappet upp till topplagen minskat. Det primära är dock att vi fortsätter att jobba vidare med vårt spel och kommer upp ett antal procent jämfört med de senaste veckorna då vi visserligen vunnit, men laget har mer att ge, säger SIK:s tränare Andreas Runnö. (15.40)


Torsdag 17 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
00.01
16.52
00.01
00.01
00.01
00.01
00.01

 Fredrik
     
13.59
16.52
17.13
     
Sigurd Andersson har avlidit (16.55)
Gunilla Berglund har avlidit (15.55)

Pillo tränar Halmstad
I dag blev det klart att Lasse Jacobsson ska träna allsvenska Halmstads BK och assisterande tränare blir Michael ”Pillo” Svensson som har rötterna i SIS. (22.30)

Så förlorade SIS
22.44: Nu har vi en matchrapport.
21.30: SIS föll med 2–3. En rapport kommer kring 22.45
20.22: Efter två perioder står det 1–1. Skotten var 7–12
19.32: SIS har efter en period 0–0 hemma mot Lenhovda. Skotten var 5–7

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.37)

Pelle gick på 76 slag
18.13: Pelle gick på 76 (+4) och delar plats 106. Oskar Henningsson från Gränna gick på 74 (+2) och delar plats 78. Leder gör svenske Martin Erlandsson på 64 (-8).
17.15: Efter 16 hål ligger Pelle på +4
16.23: Pelle har +5 efter 13 hål
15.04: Efter halva rundan har Pelle +2
14.18; Pelle har +2 efter sex hål
13.51: Efter fyra hål ligger Pelle på +2
Pelle Edberg från Hook har kvalat in till South African Open Championship och han går ut i sista bollen kl.12.30. Oskar Henningsson, Gränna går ut kl. 11.00. Vi rapporterar från cirka 14.00. (00.01)
Onsdag 16 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer

06.37
19.19
06.37
06.37
08.05
06.37
06.37
08.05
16.22
 
       
15.10
20.39
 


Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.41)
Från blåvitt till J-Södra
I dag har J-Södra presenterat sitt senate nyförvärv i fotboll. Det är Martin Ethéus, 19, från IFK Göteborg som skrivit på. Under hösten hade IFK honom utlånad till Trollhättan. (16.03)

Tisdag 15 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Rim...

 
08.04
08.04
08.47
15.37
20.34
 


Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (22.46)
Mycket nytt hos WIK
Waggeryds IK:s halvårsmöte resulterade i en rad nyval i styrelsen. Efter ett årsmöte i våras då flera styrelseledamöter meddelade att de ville lämna sina uppdrag fick valberedningen ett tufft jobb med att bygga en ny huvudstyrelse. Men valberedningen klarade sitt uppdrag vilket betydde att styrelsen fick inte mindre än fyra nya ledamöter vid halvårsmötet.
Den styrelse som ska leda WIK under 2010, då föreningen för övrigt fyller 90 år, ser ut så här: Tomas Gustavsson, ordförande, Anne Skoghäll, Inger Strand, Lotta Holmström (nyvald), Ann-Sofie Anderberg (nyvald), Johan ”Lövis” Sandahl (nyvald) och Johan ”Uddebo” Svensson (nyvald). Knuten till styrelsen är även Arne ”Kaparn” Claesson som är sponsoransvarig. (21.41)

GSK-Simon stängs av
Simon Hjalmarsson med rötterna i Gislaveds SK stängs av i två matcher för spel i sin elitserieklubb Rögle. Detta för att han bentacklat en spelare i Brynäs. (21.09)

Pelle klarade kvalet
I dag har Pelle Edberg från Hooks Golfklubb kvalspelat med framgång till Europatourtävlingen South African Open. Han gick fem under par och får därmed spela den tävling som inleds på torsdag. (15.48)

Måndag 14 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


 
07.34
07.34
07.34
07.34
 
Allan Andersson har avlidit (22.51)


Stefan Liv får spela
Nu står det klart att Stefan Liv, HV71, kallas in som målvakt i Tre Kronor i Channel One Cup. (23.46)

Björn vann hos oldboys
Läs mer om dagens golf. (22.57)
Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.27)

Årets Komet utsedd
Friidrottaren Nicklas Wiberg från Friidrott Kalmarsund har utsetts till ÅRETS KOMET i småländsk idrott 2009.
Bakom utmärkelsen står Sportjournalisternas Klubb Småland, Smålands Idrottsförbund och Swedbank. Medlemmarna i sportjournalistklubben röstar fram pristagaren.
24-årige Nicklas Wiberg kom under året sjua i tiokamp vid VM i Berlin. Under året har Nicklas Wiberg noterat personliga rekord i samtliga grenar som ingår i tiokamp och raderade i VM-tiokampen ut Henrik Dagårds svenska rekord från 1994. (17.35)
Söndag 13 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


 Nina
 
00.01
20.24
00.01
00.01
00.01
07.43
 

 Brudpar

 Dop
   
16.08
22.19
16.16
20.24
22.19
   

WIK P16 mötte Åtvidaberg
WIK P16 spelade i dag 2–6 (1–3) hemma mot Åtvidaberg. WIK spelade bra och särskilt då målvakten Patrik Josephsson men Åtvidaberg var bättre och vann rättvist. WIK-målen gjordes av Joakim Agrell och Robin Eklånge. (21.41)
Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (19.59)
SIS spelade 3–3 mot HA 74
19.47: Nu har vi en matchrapport
19.08: Matchen slutade 3–3. En rapport kommer senare
18.58: Med fem minuter kvar är det fortfarande 3–3
18.46: Efter sju minuter av tredje perioden står det 3–3
18.22: Efter två perioder leder SIS med 3–2
17.35: SIS leder överraskande efter period borta mot HA 74. Det står 1–0 efter en spelmässigt jämn period lär lagen bland annat haft ett stolpskott vardera.

WIK:s två bästa till HFF
WIK:s damlag förlorar sin två bästa spelare. Det är skyttedrottningen Debbie Harrysson och målvakten Evelina Kimmehed som nu har kontrakt med Husqvarna FF. (19.31)

HV-spelare i Tre Kronor
HV71 får nu med en spelare i Tre Kronor i Channel One Cup. Andreas Falk, HV71, är en av dem som ersätter spelare som inte kan delta. 16.30)

Pelle tappade på sista
15.05: Tyvärr fick Pelle en dubbelbogey på sista hålet. Därmed blev det i dag 72 (par) och totalt 280 (-8). Preliminärt delar han plats 16.
13.21: Pelle spelar ganska bra i dag. Han har -1 med tre hål kvar. Just nu delar han plats 14
08.00: Europatouren i golf spelas i Sydafrika. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 09.40. Han ligger efter tre av fyra dagars spel på plats 17 med -8 efter rundorna 65, 71 och 72. Avståndet upp till ledande spanjoren Pablo Martin är sex slag.
Lördag 12 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Jeanette


   
00.01
09.41
00.01
00.01
11.52

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (20.51)
HV krossade Färjestad
HV71 har inte spelat poänggivande hockey i hemmaarenan på sistone men i dag blev det en storseger. HV vann med hela 7–1 (2–0, 2–1, 3–0) mot Färjestad. Målen gjordes av Björn Melin 2, Martin Thörnberg, Johan Davidsson, Simon Önerud, Teemo Laine och Daniel Grillfors. (18.28)

Hej (då) Schweiz!
I dag var det mycket Sverige mot Schweiz;
– VM-guldfinal innebandy: Sverige-Schweiz 6–2
– EM-guldfinal curling: Sverige-Schweiz 6–5
Lägg till det svenska längskidframgångar i Davos i Schweiz med andraplatser till Charlotte Kalla och Marcus Hellner. (17.58)

Pelle gick på par i dag
15.34: Pelle gick på par i dag och har totalt -8 på delad plats 17
13.37: Efter tolv hål ligger Pelle kvar på par
13.12: Pelle har tappat och har efter nio hål par. Han delar plats tolv
12.22: Efter sex hål har Pelle nu -2 och totalt -10. Just nu delar han andraplatsen
11.35: Pelle ligger på par efter dagens tre första hål
10.50: Pelle Edberg från Hook fick en fribiljett till Alfred Dunhill Championship i Sydafrika och han inleder kl. 10.52 sin tredje runda. Efter två dagar delar han plats fyra.

Fredag 11 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


 
08.04
08.04
15.00
08.04
11.34
11.58
Runa Olofssons begravning (15.18)
Elsa Victorsson har avlidit (15.00)

WIK föll med 0–10
WIK har mött Nässjö. Läs mer. (22.30)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.53)
SIK dam vann med 6–2
SIK damer har mött Forsheda. Läs mer. (20.53)

ASK förstärker
Allsvenska handbollslaget Anderstorps SK jobbar sedan en tid tillbaka intensivt med möjligheter att bredda den befintliga truppen och en första åtgärd blir att tränare Magnus Westlund under matcherna tar steget in på banan igen. För att bredda kompentensen hos
lagledningen då Magnus spelar kommer utvecklingslaget Rigels ledare Lars Davidsson och Per Bolmgren att sköta matchcoachningen. (15.28)

Pelle är delad fyra
23.42: Pelle är delad fyra efter två dagars spel
15.30: Pelle gick i dag på -1 och har totalt -8. För tillfället delar han plats fem. Oskar Henningsson från Gränna är utslagen från helgens finalspel.
15.05: Pelle gjorde tyvärr en bogey på näst sista hålet.
14.53: Pelle Edberg från Hook fick en fribiljett till Alfred Dunhill Championship i Sydafrika och han spelar bra även i dag. Efter 16 hål har han -2 och -9 totalt trots att han tappat tre slag på de fyra senaste hålen
Torsdag 10 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


 Inga-
  Lill

07.19
07.19
20.36
07.19
07.19
07.29
07.47
09.43
10.00
17.42
Greta Johansson har avlidit (07.19)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.53)

Matchbilder från SIK–Halmstad

Nu har vi tolv matchbilder. Se dem här. (23.43)


SIK vann med 7–6

22.41: Nu har vi ett referat
21.53. SIK gjorde 7–6 med fyra sekunder kvar av matchen. Text och bilder kommer kring 23.15
21.50: Nu står det plötsligt 6–6 med en knapp minut kvar av ordinarie speltid
21.45: Med 3.20 kvar reducerar Halmstad. SIK leder med 6–4
21.34: Med tio minuter kvar leder SIK med 6–3
21.11: Det står 5–3 till SIK efter två perioder
21.05: Efter 36.23 gör SIK 4–3
20.48: Efter 24.52 står det 3–3
20.33: Skillingaryds IK möter just nu Halmstad hemma. Efter en period leder SIK med 2–1.
Tedenby målade när HV vann
HV71 vann med 3–2 borta mot Brynäs. HV anfördes av Mattias Tedenby som gjorde 1–1. Övriga mål gjordes av Teemu Laine och Almquist. (21.16) .


Pelle leder i Sydafrika
Pelle Edberg från Hook fick en fribiljett till Alfred Dunhill Championship i Sydafrika och efter första dagens spel leder han på 65 (-7). Han är ett slag före de två som delar andraplatsen. Oskar Henningsson, Gränna ligger långt ned i fältet med +5. (17.55)

SIK spelar hemma i kväll
I kväll kommer Halmstad på besök till Skillingaryds Arena. Läs mer. (11.16)

Speedwayförare omkom
Speedwayföraren Emil Kramer, 30, från Töreboda och som tävlat för Lejonen i Gislaved omkom i går kväll i en singelolycka med sin bil. (09.37)
Onsdag 9 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
04.56
04.56
04.56
09.58
12.34
04.56
12.51
15.23
09.27

Calle tränar SIS damlag
SIS fotbollsdamer har klart med ny tränare: Calle Dahlström, 59 från Vaggeryd.
Han har tränat både ungdomar, herrar och damer tidigare. Han har bland annat varit verksam i Mariebo, Tenhult, Beduinerna, WIK och
nu senast Klevshult.
Övriga ledare kring laget är likt 2009: Charlotte Sandberg, lagledare och de båda spelarna Angela Juul och Julia Törnberg. Tommy Gunnarsson får tills vidare andra uppdrag inom SIS fotboll.
– Vi tror att Calle kan tillföra laget en hel del och hälsar honom välkommen till SIS damlag och ser fram emot en spännande säsong nästa år, säger Britt-Marie Andersson i fotbollsektionen. (22.18)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.30)
Ingelsten till Norge...
Hillerstorpssonen Patrik Ingelsten kan enligt norsk press vara på väg från proffslivet i Holland till ett nytt proffsliv i norska Stavanger. Patrik har varit skadeförföljd under sitt år i holländska Heerenveen och kanske blir spelare i Norge nu. (19.00)

Sju på proffsläger
Sju ungdomar i 15-årsåldern från vår kommun har kommit med på ”Vinterproffs” i fotboll på Elmia mellan jul-nyår. Det är följande: William Andersson, Hooks IF, Edwin Forsman, Carl Sandahl och Elmedin Zdionica, Klevshults SK samt Sebastian Wictorin, Faton Abazi och Josip Maracic, Waggeryds IK. (06.25)

Tisdag 8 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer   
06.30
06.30
06.54
Allan Andersson har avlidit (19.19)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.28)
HV föll åter hemma
HV71 är just nu bra på bortais men hemma finns mycket i övrigt att önska. I kväll blev det 1–4 (0–1, 1–1, 0–2) hemma mot ett Modo utan Peter Forsberg men med en Markus Näslund i storform. HV-målet gjordes av Martin Thörnberg. (21.15)

AIK laddade på Movalla

I kväll vann AIK mot Malmö och laget laddade inför matchen med träning på Movalla. Läs mer. (21.09)
Sverre vann åter hos oldboys
Läs mer om gårdagens golf. (10.02)
Terry lämnar Götaström
Efter tre år lämnar Terry Burgoyne jobbet som pro på Götaströms Golfklubb. Han återvänder till Jönköpings GK. Möjligen kommer Terry att vara fortsatt engagerad i Götaströms juniorverksamhet. (06.43)
Måndag 7 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer07.08
09.15
12.35
07.08
09.10
12.35
09.25
12.40
14.35
 
  Nattie
   
16.41
17.33
21.59
22.45
   
Gun-Britt Yngvesson har avlidit (09.51)Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.21)
På jakt efter skinkor...

VSOK har arrangerat Skinkjakten. Läs mer. (20.40)
Cederqvist till J-Södra
IFK Värnamofostrade Pär Cederqvist har skrivit på för J-Södra i Superettan. Senast har han spelat för Landskrona men tidigare för bland annat Öster och Djurgården. (14.36)

Ingen från HV i Tre Kronor
Det finns ingen HV-spelare med i Tre Kronor till Channel One Cup i Moskva 17–20 december. en lokal spelare finns med, ljungbygrabben Mattias Weinhandl som spelar klubbishockey för Dynamo Moskva. (13.10)
Söndag 6 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
  Alice
 
08.52
10.49
10.48
10.58
12.00
13.00


Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (19.48)
WIK P16 föll med 9–10
WIK P16 i bandy var inblandad i en målrik match i dag när Skirö/Nävelsjö vann med 10–9 (4–5). WIK spelade bra men föll ändå. Bäst i laget var Joakim Agrell som gjorde fem mål. övriga målskyttar var Robin Eklånge två, Jonatan Bäckdahl och Alexander Josephsson. (18.49)

SIS förlorade mot Eksjö
19.37: Nu har vi en matchrapport
19.27: Eksjö vann med 5–3. En matchrapport kommer senare
18.58: I slutet av matchen står det 5–3 till Eksjö
18.30: SIS spelar borta mot Eksjö och i slutet av andra perioden står det 3–3
Lördag 5 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
 
 
08.00
08.00
16.26
22.18

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (20.39)
Tedenby mot storformen
Mattias Tedenby, värnamospelaren i HV71, verkar vara på väg mot storformen. Han svarade för två fina framspelningar när HV vann med 4–2 mot Rögle. HV-målen gjordes av Johan Lindström tre och Johan Davidsson. (19.44)

Vann på V75
När V75, avgjordes på Halmstad i dag var Dresscode en av de segrande hästarna. Dresscode ägs av Invexbo AB, Bredaryd. Dresscode vann i avdelning 6, en seger som var värd 110.000 kronor för ägaren. (19.40)
Fredag 4 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
 
09.06
11.28
Sigvard Johanssons begravning (14.55)
Runa Olofsson har avlidit (20.59)
Gösta Bards begravning (21.29)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (22.26)
SIK vann med 8–7
22.27: Nu har vi lagt in en matchrapport
21.46: Vi har lagt in en kort matchrapport och fakta från segermatchen. Läs mer
21.32: Med 14 sekunder kvar av förlängningen gjorde Kristoffer Sköld 8–7 för SIK
21.09 Med ett par minuter kvar står det 7–7
21.01: Hemmalaget har fått fart på spelet och leder med 7–5 med åtta minuter kvar av matchen
20.40: Efter två perioder leder SIK med 5–4
20.19: Jesper Henningsson gjorde 4–1 för SIK men sedan har hemmalaget reducerat
20.05: Efter en period leder SIK med 3–1
19.46: SIK leder med hela 3–0. Samir Elkari har gjort tvåan och trean
19.29: SIK tog i femte minuten ledningen genom John Ygemar
18.18: Med start kl. 19.00 är det match i Kalmar CL98–Skillingaryd emellan. Vi hoppas kunna lämna några rapporter under matchens gång

WIK:s match flyttad
I kväll skulle WIK ha mött Nässjö B borta men matchen är flyttad precis en vecka. (19.00)
Torsdag 3 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
 
17.20
Birgit Mattssons begravning (17.23)

Pelle köper glassbil?
På Pelle Edbergs blogg kan man efter kvalspelet i Spanien läsa bland annat: ”Kanske köpa mig en glassbil och åka runt och sälja lite, eller? Nä, så illa är det ju faktiskt inte. Jag har ju faktiskt typ kategori 12 till 2010 års säsong och det ger mig väl kanske sisådär ungefär 12 starter, kanske inte övervägande Majors men ändå.” (23.07)

Sjöland på 16:e plats
Pelle Edberg från Hook slogs i förgår ut i kvalspelet till Europaturen men Patrik Sjöland från Isberg, Gislaved, spela bra. I dag gick han sista rundan på par och fick totalt -11. Han kom på delad plats 16. (23.04)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (22.59)
Movalla IP rapporterar
Movalla IP har lagt ut ett nyhetsbrev. Läs mer. (22.12)

HV vann med 5–4
HV71 verkade vara på väg mot en klar seger mot Södertälje men fick nöja sig med 5–4 (3–0. 0–1,1–2, 1–0). Målen gjordes av Andreas Falk, Janne Niinimaa, Per Ledin, Oscar Sundh och Björn Melin. Det sista målet kom med 24 sekunder kvar av förlängningen. Skotten blev 26–28. (21.35)

SIS vann med 4–1
21.54: Nu har vi en matchrapport
21.19: Det blev 4–1 för SIS. Ett referat kommer lite senare
21.05: Med tio minuter kvar leder SIS med 3–1
20.27: Strax före andra periodpausen leder SIS med 3–0 hemma mot Wettern. (20.27)
Ryman etta i Småland

Christer Ryman från SFK är för första gången Smålandsetta i Marathon. Läs mer. (18.25)
Onsdag 2 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
 
08.09
08.09
08.09

Movalla satsar på konstgräs
Movalla IP har i dag beslutat att gå in med en skrivelse till kultur- och fritidsnämnden med begäran om bidrag för en gräsplan för elvamannafotboll på Movalla. Frågan har diskuterats en längre tid och man anser nu att tiden är mogen att börja arbeta mer med denna fråga. (22.54)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.42)

Sjöland spelar bra
Pelle Edberg från Hook slogs i går ut i kvalspelet till Europaturen men Patrik Sjöland från Isberg, Gislaved, fortsätter att spela bra. I dag gick han på par och ligger totalt på -11. han delar plats tolv inför morgondagen, som är sista dagen i kvalet. (21.35)

Hjulpoängen för WIK
Vi har fått en liten rapport från WIK:s match mot Tranås där vi lagt in hjulpoängen. Läs mer. (15.24)
Tisdag 1 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer Roger
00.09
14.37
00.09
00.09
09.04
14.37
14.37
18.39

SIS har ny tränare i fotboll
I kväll presenterade sig SIS nye tränare för herrseniorerna. Det står även klart att SIS får tillbaka en del spelare som lirat i andra klubbar. Läs mer. (22.13)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.28)
EM-hjälte fyllde 90
I dag har Perssons i Fåglabäck med flera hyllat en 90-årig Europamästare. Läs mer. (20.37)

Konstgräs till Vaggeryd
Det kommer att bli en konstgräsplan vid Vaggeryds Idrottsplats. Kommunfullmäktige sa i går ja till att i planen för 2011 ta upp en halv. Det är en plan för sjumannafotboll som planeras. (19.56)
Pelle avancerar något
17.00: Pelle gick sina bana på utmärkta 65 (-5) och har nu totalt +2 på plats 114. Han gjorde en eagle på sista hålet. Patrik har avancerat till delad plats sju med -11. I dag gick han på 69 (-3).
14.39: Efter halva rundan i dag har Pelle -1. Patrik har -2 efter tolv hål
10.03: I dag är det fjärde dagen av kvalspelet till Europatouren i golf i spanska Barcelona och bland spelarna märks Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Isaberg Gislaved. Pelle går ut kl. 10.20 och Patrik inledde sin runda kl. 09.40.
Måndag 30 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer


 Jessica

07.06
07.06
07.59
12.05
18.14
18.34

Tedenby till JVM
I kvällens hockey-kväll i SVT berättas att värnamofostrade Mattias Tedenby, HV71, är uttagen i det svenska laget till Junior-VM i ishockey. Bland övriga märks klubbkompisen André Petersson. Noteras kan att Mattias Tedenby fick en klubba i ansiktet och förlorade tre tänder. Det var andra gången som Mattias i en match förlorat tänder. (21.37)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (22.29)

HV föll mot LHC
Linköping besegrade HV71 med 5–2 (0–0, 3–1, 2–1). LHC var bättre den här kvällen och vann odiskutabelt. Målen för HV gjordes av David Petrasek och André Petersson. (21.22)

Sverre vann hos oldboys
Läs mer om dagens golf. (17.20)

Pelle ligger långt efter
16.15: Nej, Pelle Edberg kan nog glömma en fast plats på Europatouren nästa år. Han är inte i form . I dag gick han på 75 (+3) och har totalt efter tre dagar +7 på plats 140. Patrik spelar däremot bra. han delar plats elva med -8. I dag hade han goda 67 (-3).
11.10: Pelle har efter sex hål par.
11.09: I dag är det tredje dagen av kvalspelet till Europatouren i golf i spanska Barcelona och bland spelarna märks Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Isaberg Gislaved.

Söndag 29 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
00.02
00.02


Ryman blev 67:a i Florens
Christer Ryman från Skillingaryds FK blev i dag 67:a i Florens Marathon i Italien. Han hade tiden 2.39.56 och av fyra av svenskarna i loppet. Trea bland svenskorna var Christers sambo Annika Eriksson, Trångsviken, på plats 17. Svenska Lena Gavelin var tvåa i loppet med 2.37.11 mot segrarens 2.35.41. (22.35)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens alla matcher. Läs mer. (22.29)

SIS föll med 0–6
20.46. Nu har vi en matchrapport
19.11: SIS föll med 0-6. En rapport kommer senare i kväll

18.24: SIS spelar borta mot Kalmar. Efter knappt två period har Kalmar ledningen med 3–0

WIK vann med 16–6

16.50: Nu har vi referat och 17 bilder. Läs mer
15.28: WIK vann med hela 16–6. Vi återkommer med ett referat senare i kväll
14.20: WIK har efter en halvlek ledningen med 7–1 hemma mot Fredriksberg. Jimmie Magnusson har gjort fem av målen. Ett referat och bilder kommer senare i eftermiddag.

Fick Fåglums pris

När Skillingaryds FK hade avslutning för orientering 2009 förärades Lars-Åke Claesson det finaste priset, Sture Fåglums vandringspris. Dessutom noterades att SFK fick en stor summa som ersättning för allt arbete under O-Ringen, kring 180.000 kronor. Läs mer. (11.58)

Pelle tappade på hål 18
17.21: Pelle spelade bra fram till sista hålet. Då gjorde han ett slag på flera slag över par. Han ligger efter två dagar först kring plats 116. Patrik gick på 65 (-7) och har avancerat till plats tio.
14.17: Pelle har spelat upp sig och ligger efter tolv hål på -1. Patrik ligger efter tolv hål på -2
12.39: Efter sex hål har Pelle nu +1. Patrik har inlett med fina -2 efter tre slag.
11.20: Pelle har inlett med par, par och bogey.
10.15: I dag är det andra dagen av kvalspelet till Europatouren i golf i spanska Barcelona och bland spelarna märks Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Isaberg Gislaved. Pelle går ut kl. 10.20 och Patrik 10.50. Vi följer deras spel lite då och då.

Lördag 28 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
19.31


Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (20.56)

HV vann efter förlängning
HV71 vann med 4–3 (0–1, 2–1, 1–1, 1–0) borta mot Skellefteå och fick därmed revansch för hemmaförlusten nyligen. Andreas Falk avgjorde 2.46 in på förlängningen. För övriga HV-mål svarade Adam Almquist, Simon Önerud och Björn Melin. Skellefteå vann skotten med 34–24. (18.36)

SBK föll dubbelt
Skillingaryds BK föll dubbel på bortabanor i dag. Gamleby F vann med 14–6 (6156–5730). Bäst i SBK var Thomas Wilsson 796, Lars Petersson 776 och Tord Nahlbom 741. Flax F vann med 11–9 (5729–5677). Lars Petersson var bäst med 829 närmast följd av Andreas Aldelius 738 och Mats Roskvist 730. (18.16)

SIK dam föll med 3–7
SIK damer har i dag mött Bodafors. Läs mer. (17.43)

SIS vann mot JBK
SIS vann bowlingmatchen hemma mot Jönköpings BK med 12–8 (5232–5304). Jessica Aldelius var bäst med 803 närmast följd av Sanna Doolk 696. (16.16)

Bomben var bäst två gånger
Forsheda vann dubbelt på bortabanor i dag. Först blev det 11–7 (6311–6071) mot Hulingen. Lars ”Bomben” Johansson från Skillingaryd var bäst i laget med 894. Det blev sedan 12–8 (6048–6127) mot Varta. Lasse var åter bäst och nu med 845. (16.16)

SIS P93 vidare i SM
SIS P93 har gått vidare till nästa omgång i SM-kvalet i futsal, det vill säga femmannafotboll. I Huskvarna sporthall fick SIS en tidig ledning med 4–0 och till slut blev det 7–4 (4–1). Målen gjordes av Robert Glavas 2, Dennis Victorin 2, Abdullah Abdi Hassan, Simon Alkemark och Mario Basic. (15.34)

Pelle gick på +2
14.49: Det blev ingen bra start för74 (+2) och ligger kring plats 130. Patrik har 72.
Pelle. Han gick på 12.45: Efter tolv håller ligger Pelle på par
11.46: Efter halva rundan ligger Pelle på +1
11.00: Efter sex hål har Pelle fortfarande +1
10.15: Pelle har inlett dagens spel med +1 efter tre hål
07.14: I dag inleds kvalspelet till Europatouren i golf i spanska Barcelona och bland spelarna märks Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Isaberg Gislaved. Pelle går ut kl. 09.15 och Patrik 09.50. Vi följer deras spel lite då och då.
Fredag 27 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer 
09.08
10.26
20.54
Roland Erikssons begravning (18.20)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (22.14)

Byte som ordförande

Götaströms Golfklubb har bytt ordförande. Läs mer. (20.46)

SIS vann med 4–3
22.01: Nu har vi en matchrapport
21.29: SIS vann med 4–3. En rapport kommer senare
21.08: Det står tre minuter från matchens slut 3–2 till SIS
19.32: Efter en period leder SIS med 1–0 efter mål av Fredrik Jonsson
18.46: Med start kl. 19.00 möts SIS-Rydaholm på Movalla. Vi kommer med åtminstone periodrapporter.

Pelle Edberg kvalspelar
I morgon är det kvalspel till Europatouren i golf. Vi kommer med rapporter då och då hur det går för Pelle Edberg, Hook och Patrik Sjöland, Gislaved. (18.43)
Rätt om fotbollspoäng
Vi hade summerat ihop fel i poängligan i fotboll för WIK:s damer. Ny trea har nu blivit Jane Wennberg. Se statistiken här. (18.41)

Andreas fick fint pris

VSOK har haft prisutdelning och det diskuterades mycket vid samlingen. Läs mer. (15.51)

Torsdag 26 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Hanna


 
06.30
14.38
17.25
Sven Fjällheds begravning (17.06)
Gösta Bard har avlidit (12.32)


Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.55)

Andra raka HV-förlusten
HV71 föll i kväll med 0–2 (0–0, 0–0, 0–2) mot Timrå och det var andra raka hemmaförlusten. HV dominerade stort i början och vann skotten i första perioden med 19–5 och andra med 16–7. Men HV lyckades inte göra mål. Sex minuter före matchslut gjorde Timrå 1–0 och 2–0 kom med 17 sekunder kvar av matchen. (21.20)
Onsdag 25 november 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Andreas

 Bengt

 Kent
06.30
06.30
07.34
09.13
09.16
12.24
15.04
Hans Forthmeiier har avlidit (16.20)
Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.42)
Pillo blir hedersmedlem
Vid SIS halvårsmöte i går kväll utsågs Michael ”Pillo” Svensson till hedersmedlem i SIS. – Det är en stor ära, mycket trevligt, säger Michael per telefon från England.
Än så länge är han kvar i England men räknar med att flytta in ett hyrt hus i Halmstad före jul. Det är inte bestämt vad han ska jobba med men det lutar åt ett tränaruppdrag-
Utmärkelsen kommer att föräras Michael vid ett speciellt tillfälle, vilket ännu inte är bestämt. (20.38)

SIS-spelare på läger
En kvintett från SIS är med i länslaget till testmatcher för 13-åriga ishockeyspelare i Eksjö i morgon. Spelarna i U96 är Eric Carlsson, Joel Jönsson, Andreas Karlsson, Steven San och Jonathan Widell. I U95 som hade matcher i Rydaholm i fredags deltog Rasmus Sandberg från SIS. (06.48)

Äldre nyheter här