Götaström Bil www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för företag

Klappat och klart för bilförsäljning igen på Fabriksgatan 31
Inlagt lördag 12 december 2009
I måndags den 7 december 2009 asfalterades det vid Fabriksgatan 31 för delvis ny verksamhet på platsen.
Götaström Bil AB är ett av Skillingaryds mest expansiva företag som på tio månader gått från noll kronor till 22 miljoner i omsättning.

I dagarna har vaggerydsgrabbarna Krister Pettersson och Henrik Alm flyttat från de lokaler de hyrt hos Denservice vid norra infarten till Skillingaryd. De hyr gamla Autoservice på Fabriksgatan 31 av Lennart ”Putte” Petersson.
Lennart hade i många år sin bilverkstad här innan Atteviks tog över verksamheten.
Nu är lokalerna nyrenoverade.

Tillbaka
Henrik kan nästan sägas vara tillbaka på den gamla arbetsplatsen då han ett tag var ansvarig för Atteviks försäljning i Skillingaryd. Nu är han dock egen företagare tillsammans med Krister Pettersson.
Henrik och Krister har som koncept att köpa 2–3 år gamla leasingbilar och sedan sälja dem. Under de första tio månaderna har de sålt kring 300 bilar.

Från månadsskiftet
Sedan 1 december finns verksamheten officiellt vid Fabriksgatan. främst säljer de via internet men en och annan förbipasserande har också lockats. Men det är bara tre av de 300 som handlat på det viset och läget har därför inte så stor betydelse. Krister och Henrik säger att det viktigaste är att kunna ha många av bilarna inomhus och det klarar man på Fabriksgatan. Målet är att ha 25–30 bilar hemma åt gången.

Även verkstad
I en anna firma Autoexperten startar Krister och Henrik en bilverkstad i lokalerna. En bilmekaniker är redan anställd och han börjar efternyåret.
Per Bunnstad
Krister Pettersson och Henrik Alm har i dagarna flyttat till klassisk bilmark på Fabriksgatan.