NYHETER ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

Vår tävling finns här
Skillingarydsrevyn – läs mer
Lagerlokal sökes – läs mer

HÄR FÖLJER HELA FEBRUARI 2008

Fredag 29 februari 2008
Aktiesparare möttes
Det var bankinformation när aktiespararna möttes i går. Läs mer. (19.56)

PRO på lägerträff
Medlemmarna i Skillingaryds PRO har som tradition att träffas en gång på Östra Lägret och i går var det dags igen. Ett 60-tal medlemmar hade kommit. Ordförande Harald Andersson hade gjort en tipspromenad, vilken vanns av Gunilla Göransson närmast följd av Sirkka Södergård och Majvor Alm. Rune Alm var grillchef och bjöd på korv och dricka.
När alla samlats inomhus spelade en teatergrupp från Hovslätts PRO upp en pjäs som roade åhörarna. Därefter bjöds på kaffe och kakor. (15.15)

Pelle missade finalen
Slutrapport 18:53: Pelle hamnade på plats 94 och var fyra slag från att klara finalgränsen. Han får nu ta nya tag i kommande tävlingar.
Rapport 12:34:
Tyvärr klarade inte Pelle att gå vidare till helgens finalspel. Han gick i dag på 74 slag (+2) och fick totalt 146 (+2). Det hade krävts 143 för att klara kvalgränsen.
Rapport 10:27:
Pelle har tappat ytterligare ett slag och har efter tolv hål +3. Det krävs nästan ett mirakel för att han nu ska ta sig vidare.
Rapport 09:42:
Pelle har efter 9 hål +2. Han måste på de sista nio hålen troligen gå på -3 på dessa för att nå helgens finalrundor.
Rapport 09:00:
Pelle har efter sex hål tappade ytterligare ett slag och har i dag och totalt +2.
Rapport 08:12
: Efter tre hål har Pelle i dag +1. Totalt ligger han på +1 och precis utanför gränsen till helgens finalspel.
Pelle Edberg från Hook spelar på Europatouren i golf i New Delhi i Indien. Vi kommer med några rapporter under förmiddagen. (07.48)

3=2...
Läs mer här. (07.37)

Sista revychansen
I dag och i morgon ges de sista föreställningarna av Skillingarydsrevyn. Ta alltså chansen nu. (07.20)

Kvinnornas friardag
I dag är det skottdagen och enligt en gammal tradition fick kvinnor fria på denna dagen. Den man som inte var intresserad var tvungen att lämna en värdefull gåva om han skulle få tacka nej. Så alla som är ungmö har chansen i dag... (07.19)

Nya annonser
I går la vi in nya annonser för NBV och CC-Service. Se dem till höger. Gynna våra annonsörer. (07.10)

Torsdag 28 februari 2008
Grattis Maria
I dag är det Mariadagen och Maria x 2 gratuleras. Läs mer på vår familjesida. (20.51+22.30)

Rån i Skillingaryd klaras upp
Finnveden Nu berättar på sin webbplats att det åldringsbrott som inträffade under januari i år kan vara på väg att klaras upp. Tidningen berättar att kriminalinspektörerna har ett samarbete med polisen i Borås där fyra personer sitter häktade misstänkta för liknande brott.
Det handlar om åldringsrån i bland annat Skillingaryd. (20.46)

Vaggerydskonst i Värnamo
Fredagen den 7 mars invigs årets Designer's Saturday på Smålands Konstarkiv med vernissagen av Vandalorum-utställningen ”Yngve Ekström - inte bara Lamino”.Utställningen med Yngve som var från Vaggeryd pågår till 6 april. Den 8 mars kl. 14.00 blir det visning med Yngves dotter Brita-Lena Ekström. (20.42)

NBV invigde nya lokalen
I dag har studieförbundet NBV invigt sin nya lokal. Vi berättar och visar tio bilder här. (19.13)

River skjutfältshus
Uppdaterat: Vi har lagt ett tiotal bilder och text från rivning och protester mot denna. Läs mer. (15.51)
I går påbörjades rivningen av en av Fortifikationsverkets byggnader på skjutfältsmark vid Holma och Linneryd. Detta har fått flera att starkt reagera. Det är minst sagt upprörda känslor. (14.17)

Olycka på E4:an
Rapport 18:17: Bilen körde i diket och voltade på grund av en däckexplosion. Ingen skadades.
En trafikolycka har skett i södergående fil på E4. Lars-Göran Andersson på räddningstjänsten berättar att den ägt rum en bit söder om Klevshult. Fem personer ska ha färdats i den bil som körde av vägen. (15.09)

Första spadtaget
Fredagen den 7 mars kl. 08.00 tas första officiella spadtaget för den nya förskolan vid Gropabäcken, alltså Gullbäcken. (14.11)

Mindre oro för brott
Svenska folket är orolig över brottsligheten i samhället, men inte lika oroliga att själva utsättas för brott. Mest otrygga är stockholmarna och skåningarna. Det framgår när BRÅ – Brottsförebyggande Rådet– för andra året presenterar den Nationella trygghetsundersökningen. Jönköpings län tillhör de delar av Sverige där man i allmänhet är minst orolig för brott. (09.56)

Final på revyn
Fredag-lördag är det final på Skillingarydsrevyn. Missa inte att se revyn om du inte gjort det ännu. (08.14)

Revy i Tofteryd
Dagen efter det att OS startar är det premiär för Tofterydsrevyn. Det blir föreställningar 8–10/8 och 15–17/8. (08.14)

Kajsa – ny ordförande
CUF i länet – Centerns Ungdomsförbund, har fått en ny distriktsordförande i Jönköpings län. Det är Kajsa Hansson från Pålskog som nu leder verksamheten. (08.11)

Butik får ny ägare
Läs mer. (07.15)

”Nu börjar man få ångest light”
Läs mer vad Pia Thulin bloggar om. (05.43)

Movallainvigning i april
Den 26 april invigs de nya lokalerna på Movalla och samtidigt den konstnärliga utsmyckningen. Senare på kvällen blir det fest för alla som ideellt ställt upp med byggnationen. Mer information kommer senare. (05.43)

Pelle spelade upp sig
Slutrapport 19:14: Pelle ligger efter första dagens spel delad 49:a.
Rapport 07.28:
Pelle avslutade bra med birdie på hål 15 och 18. Totalt gick han runt på 72 och kommer nog efter dagens runda att ligga på övre halvan.
Rapport 06.40:
Efter par på hål 12 har Pelle tappat allt. Han gjorde en bogey på hål 13 och en dubbelbogey på hål 14. med fyra hål kvar ligger han på +2.
Rapport 05.43
:. Efter elva hål har Pelle -1. Han ha haft birdie på hål 7 och 10 och en bogey på hål 11.
Pelle Edberg från Hook spelar på Europatouren i golf i New Delhi i Indien. Vi kommer med några rapporter under morgonen. (05.43)

Onsdag 27 februari 2008
Spelar golf i natt...
Om fem timmar – 03.15 svensk tid – går Pelle Edberg ut på Europatouren i golf i New Delhi i Indien. Lokal tid då är 07.15. Vi kommer med en rapport i morgon bitti. (22.05)

Styrelse fick gå
I kväll har Studieförbundet Vuxenskolan i Jönköping årsmöte och hela styrelsen fick gå. Detta efter det stora kritiken från revisorerna på styrelsens bristande kontroll på de ”Elviskonserter” som gav ett underskott på 1,7 miljoner kronor. (21.59)

Mordrättegång avslutad
I dag avslutades rättegången mot den 22-råing som misstänks för mordet på en 20-åring i Jönköping i september. Tidigare har det ansetts att 22-åringen kan bli fri bli fri men en rättspyskiatrisk undersökning är gjord och den kan leda till att han trots allt döms till ett långvarigt fängelsestraff. Domen meddelas om två veckor. (20.26)

Nytt Polisnummer
Från och med fredag når man Polisen på ett nytt telefonnummer. Läs mer. (14.55)

Pollenkollen startar
På fredag den 29 februari startar årets pollenrapportering från Länssjukhuset Ryhovs tak. I början av pollensäsongen mäts halterna måndagar och torsdagar och först in i pollenfällan är hassel och al. I slutet av april, när säsongen med björkpollen börjar på allvar, mäts pollenhalterna tre gånger i veckan – måndag, onsdag och fredag. (14.45)

Ny e-tjänst inrättad
Nu kan de som ska ta körkort eller handleda vid privat övningskörning ansöka om tillstånd via länsstyrelsernas e-tjänster. Förutom att det blir enklare att börja ta körkort går det också snabbare eftersom länsstyrelsernas handläggning effektiviseras. E-tjänsterna för körkort nås via www.korkortsportalen.se. (09.26)

Svårt nå Polisen
Rapport: Sedan 11.15 fungerar Polisens telefoner igen. (13.26)
Polisens sambandscentral i Jönköping har stora teleproblem:
– Ja, tyvärr har vi just nu stora problem med telenätet. Vi har ingen kommunikation ut för tillfället, skriver Jan Lagerqvist i ett e-brev.
Senare under förmiddagen hoppas Polisen ha fungerande telefoni igen. (08.20)

”En del smög helt oberörda från parkeringen och utmed skogsdungen”
Läs mer i Sara blogg. (07.06)

Sabotage på järnvägen
Polisen rapporterar ett sabotage på järnvägen mellan Skillingaryd-Vaggeryd. Ett tåg passerade över ett däck, dock utan något problem. Strax efter hade ett nytt däck lagts ut på spåret. Detta sabotage ägde rum i måndags kväll och Polisen är tacksam för tips. (07.00)

Tisdag 26 februari 2008
Äntligen strömmen åter
Nyss fick de sista nio abonnenterna hos Eon i södra delen av Hagshult sin ström tillbaka. Därmed har alla i kommunen nu sin el. (18.07)

De fick bygglov
Miljö- och byggnämnden har beslutat att ge bygglov för tillbyggnad av spånfick hos Ture Johanssons i Klevshult, för en bostadshus med förråd på Dammgatan i Vaggeryd – ägare Jörgen och Ann-Louise Randow, samt fritidshus på Bogla 1:12 – Britt Marie Lindgren. Dessutom har Västkuststugan fått lov att bygga åtta enbostadshus med carport på Götastrand i Vaggeryd. (18.02)

Fåglabäck ställs ut
Miljö- och byggnämnden har beslutat att den nya detaljplanen för Fåglabäck 2:1 ska ställas ut under tre veckor. Då får allmänheten tycka till om det nya bostadsområdet. (17.56)

Stambyte på Staren
Det kommer att göras ett stambyte på VSBO:s fastighet Staren 2 i Vaggeryd. Miljö- och byggnämnden har nämligen godkänt planerna. (17.56)

Anlägger grovtvätt
VSBO planerar att inrätta en grovtvätt som ska kunna användas av hyresgästerna. Denna planeras till Staren, vid gamla Gillet. Miljö- och byggnämnden säger ja men en förutsättning är att lokalen blir handikappanpassad, vilket kan innebär svårigheter då det är i en källare. (17.56)

Bygger stall i Mörkebo
Susanna Holmström från Galtås har fått lov av miljö- och byggnämnden att bygga på Mörkebo 1:2. Enligt planerna ska det bli ett enbostadshus, garage och ett stall med sex boxplatser. (17.56)

Beslut om stora byggen
Miljö- och byggnämnden har i dag beslutat att ge bygglov för den nya sporthallen vid Fågelforsskolan och för en ny förskola vid Gropabäcken. (17.56)

Avlopp blir löst i Åker
Miljö- och byggnämnden föreslår kommunfullmäktige att det ska bli kommunalt avlopp i Åker. Samtidigt har nämnden beslutat att lätta lite på kraven för de som har enskilda avloppsanläggningar i Åker, men för flera krävs ändå en hel del investeringar. (17.42)

Beslut om Östermoskogen
Miljö- och byggnämnden föreslår kommunfullmäktige att besluta att Östermoskogen i Vaggeryd officiellt blir ett naturreservat. (17.42)

Crossbana i Hok
Miljö- och byggnämnden har efter en bullermätning fastlagt villkoren för crossbanan på Morarp 2:98, vilken drivs av Hoks Crossförening. Banan får användas tre dagar i veckan men inte alls januari-mars, 1–15 maj samt under första älgjaktsveckan. (17.42)

Skriver om sporthallen
Missionsförsamlingen har lite funderingar kring det påbörjade sporthallsbygget. Församlingen frågar nu kommunen hur breda ramperna ska bli och om staketet för ramperna är så höga att det krävs byggnadslov. Församlingen noterar i övrigt att kommunens lyckats bra med att få den nya sporthallen att smälta väl in i kringliggande bebyggelse. (14.08)

20–20 om Götastrand
Vaggeryds kommun ska ansöka om strandskyddsdispens invid Hjortsjön norr om Badplatsvägen. Det har kommunfullmäktige beslutat. Omröstningen slutade 20–20 men den borgerliga majoriteten vann tack vare ordförandens utslagsröst. De som som var emot det här beslutat var alla 16 från s, två av tre från fp, samt representanterna för v och oberoende. (14.02)

Alla fotbollsmatcher
Division 4 i fotboll är lottat och vi har lagt ut alla matcher för SIS och WIK i vår kalender. (12.34)

Oliver blir 12
Läs mer på vår familjesida. (09.38)

De fick en dotter
Läs mer på vår familjesida. (09.16)

Strömlöst i Hagshult
Fortfarande saknar nio kunder i södra delen av Hagshult ström. De är alla kunder hos Eon. (07.34)

Sista revychansen
Om du inte har sett årets upplaga av Skillingarydsrevyn så gör det. Men det finns bara två chanser kvar: nu på fredag och lördag. Se annonsen längst till höger. (07.11)

Anne fyller 18 i dag
Läs mer på vår familjesida. (07.11)

En Syrén blir 30
Läs mer på vår familjesida. (07.11)

Bonnie grattas ännu mer
Läs mer på vår familjesida. (07.11)

Måndag 25 februari 2008
Röda Korset på stämma
Skillingaryds Röda Korskrets har hållit kretsstämma. Läs mer. (20.42)

SFK-referat
Vi har nu lagt in ett referat från frisksportarnas årsmöte. Se det här. (18.30)

Fritz blir ny rektor
Ann-Christin Nilsson slutar som rektor för att gå tillbaka till sitt lärarjobb. Till ny rektor i hennes ställe har utsetts Anna Fritz, som redan är lärare på Fågelforsskolan. (17.27)

Alkemark – ny rektor
Martin Alkemark blir ny rektor på Fenix Kunskapscentrum. Sedan tidigare har Anna–Karin Höjer den andra rektorstjänsten på Fenix medan Kristina Athlei är gymnasiechef. Martin har tidigare arbetat på Fenix men de senaste åren på Prolympia i Värnamo. (17.27)

Kenneth Adolfsson slutar
Till sommaren går Kenneth Adolfsson efter 40 år som lärare följt av andra uppdrag i pension. I många år har Kenneth arbetat på bun-förvaltningen. Carina Sandberg från Mullsjö börjar den 1 juni på denna tjänst som utvecklingschef men Kenneth kommer att överlappa en del.
– Jag fyllde 66 i går, säger Kenneth.
Det är alltså dags att ta pension nu och vi kan väl gissa att det blir mer golfspel för Kenneth. (17.27)

9 ännu utan ström
Eon har problem i Hagshult. Fortfarande är det nio hushåll som saknar ström efter helgens blåst. På Eons hemsida kan man läsa att tiden för beräknad strömleverans försenas mer och mer. Det senaste budet är kl. 18.00. (16.31)

Ingvar vann i golf
Seniorerna hos Götaströms Golfklubb har tävlat i dag. Läs mer. (16.31)

Whiskey på ICA?
Säljer Kurt på ICA whiskey? Inte riktigt men lite smak av whiskey presenterar han här. (14.45)

Villaägare går samman
2004 bildades Vaggeryds kommuns Villaägareförening men snart fattas beslut om att den ska gå samman med föreningen i Värnamo. Det föreslår styrelsen inför årsmötet i mars. Det har helt enkelt varit svårt att få tillräckligt många att arbeta i den förening som trots allt har nästan 500 medlemmar. Värnamoföreningens namn kommer att bli ”VILLÄGARNA Finnveden” och utökar sitt verksamhetsområde till att även omfatta Vaggeryds kommun, som kommer att representeras av 2–3 ledamöter i den nya styrelsen. (14.26)

Ernst Lemke har avlidit
Läs mer på vår familjesida. (12.07)

Mycket i kalendern
Vi har gjort en större uppdatering av vår kalender. (09.39)

Lars fyllde 40 – Bonnie blir 40
Läs mer på vår familjesida. (08.13+09.38+11.00)

1104 besök
I går nådde vi nytt rekord här på sidan med 1.104 besök varav 497 unika, rekord även det. För första gången hade vi också under vecka ett genomsnitt på över 1.000 per dag. (07.19)

Söndag 24 februari 2008
9 är utan ström
Uppdaterat 22:34: Just nu saknar bara nio hushåll ström och det är Eon som har ett avbrott kvar att lösa i Hagshults församling, på vägen mot Nydala. Detta beräknas vara fixat kring midnatt. (22.34)
Det är bara Eon som har kunder strömlösa just nu. Noga räknat 38 fördelat på Byarum 3 och Svenarum 35. Eon beräknar att alla har ström före midnatt. (20.14)

Andreas, Jacob och Matilda...
Läs mer på vår familjesida. (18.50)

SFK-bilder
Vi har bilder från frisksportarnas årsmöte. Se dem här. (18.35)

40 på Attilas årsmöte
Hundklubben Attila hade i dag på förmiddagen årsmöte med inte mindre än drygt 40 medlemmar på plats. Ordförande Jessika Kangas fick utmärkelsen ”Årets Attilamedlem”. Uno Hansson med sin labrador Maja blev kretsmästare tillika klubbmästare i anlagsklass viltspår och Mari Johansson tog hem titlarna i öppen klass viltspår med sin labrador Essie. (17.34)

Sexbrott mot flickor
Polisen uppger att tre flickor som inte ens är 15 år har anmält att de blivit sexuellt ofredande i värnamotrakten i natt. Det kan möjligen bedömas som våldtäkt. (13.42)

Oliver vann SM
Oliver Flodin, 12, från Vaggeryd vann SM i diplomboxning klass 38 kg i Tidaholm i dag. Han vann i finalen med 3–0. Oliver tävlar för BK Ringen, Jönköping. Se bild på Oliver efter segern här. (13.37+13.59)

48 är utan ström
Det är bara Eon som har kunder strömlösa just nu. Noga räknat 48 fördelat på Hagshults församling 9, Byarum 3 och Svenarum 36. (11.34)

Maria Carlssons begravning
Läs mer på vår familjesida. (11.04)

10 fina naturbilder
Vår naturskribent Dan Damberg var i går vid ”Väderkvarnen” på skjutfältet och kom hem med tio fina bilder. Läs mer och se dem här. (09.00)

Pia – ny bloggare
I dag har vi en ny bloggare som presenterar sig själv. Läs mer. (07.04)

36 folkracebilder
Se dem här. (07.04)

52 åker Vasaloppet
Läs mer om alla från kommunen som åker Vasaloppet. (07.04)

Lördag 23 februari 2008
Storseger för SIK
Skillingaryds IK hade inget besvär att vinna mot Tranemo i innebandytvåan. Det blev hela 13–5. Noterbart är att SIK hade nio målskyttar – Torbjörn Lindsten främst med fyra – och ytterligare fyra kom med i målprotokollet genom framspelningar. (20.46)

Kvartett i Tjejvasan
De olika skidloppen i Vasaloppet har startat med Tjejvasan. Susanne Nyström, Piteå, vann med 1:18:30. Christina Svensson, Vaggeryd noterade 2:45:48, Eva Eliasson, VSOK 3:08:22, Ulrika Svensson, Vaggeryd 3:33:39 och Karolina Nilsson, Skillingaryd 3:41:33. (20.33)

Resultat folkrace
Här finns resultat från dagens tävling i Folkrace på Föreberg. (19.48)

Bilder från stormen
Vi har fått ett par bilder från stormens härjningar. Se dem här. (16.53)

Bomben spelade bra i dag
Slutrapport. Lars avslutade med mer beskedliga 192. Han fick fotalt fina 957 fast klubbkompisen Jimmy Andersson var till och med lite bättre med 963. (15.03)
I dag spelar Lars ”Bomben” Johansson tor bowling för sitt Forsheda BK i Sydallsvenskan. Efter tre av fyra serier i hemmamatchen mot Clan har han 765 (231, 279, 255). (14.37)

Få strömlösa nu
Rapport 19:55. Nu har alla kunder hos Vaggeryds elverk och Vattenfall sin ström tillbaka Fortfarande saknar 96 av Eons kunder ström. (1955)
Rapport 14:32.
Vattenfalls kunder i kommunen har nu tillbaka sin ström. Eon har 101 kunder utan ström. För Vaggeryds elverk har vi ingen ny information utan den senaste från morgon pekade på 65 hushåll utan ström. (14.42)
Rapport 11.06
: Eon har 338 hushåll utan ström, Vattenfall 17 och Vaggeryds elverk 65. (11.06)
Eon rapporterar 685 hushåll i östra kommundelen utan ström. Vattenfall har 17 utan ström mellan Vaggeryd-Tofteryd. (07.24)

Strömlöst hos elverket
Under fredagskvällen drabbades Vaggeryds Elverks landsbygdsnät av flertalet avbrott.
Som mest var cirka 600 kunder berörda. Vid tiotiden på kvällen hade de flesta fått tillbaka strömmen. Vid 02.00 avbröts arbetet för att återupptas när det ljusnar.
De nätstationer som fortfarande är strömlösa med cirka 65 kunder är: Stensliden, Kullshestra, Tunabo, Kanshestra, Mosshult, Mosshult Södra, Löveryd, Lomsjö, Ugglekull, Basseberg, Basseberg Västra och Åsafors. (09.52)

Tågen står stilla
På de flesta bandelar är det stopp i tågtrafiken. I många fall ersätts tågen av bussar. (08.06)

Nytt besöksrekord
I går noterades 1041 besök på sidan och det är nytt rekord. De senaste sju dagarna har genomsnittet varit 980. (08.02)

Skjutfältstider
Skjutfältstiderna för vecka 8–10 är nu inlagda. Läs mer. (08.00)

Skolmaten vecka 10
På sidan om skolmaten i ”Välj snabblänk” till vänster, finns nu vecka 10 inlagd. (08.00)

Händer i dag
I dag är det jakt på räv, folkrace, innebandy med mera. Kika in i vår kalender ovan. (07.27)

Snickerifabrik brann
I natt har en snickerifabrik i Korsberga söder om Vetlanda totalförstörts av brand. (07.10)

Fredag 22 februari 2008
Många tåg står stilla
Det kraftiga blåsten har fört med sig att trafiken på många tåglinjer står stilla nu och troligen även för flera timmar framöver. Länstrafiken meddelar: All Krösatågtrafik samt Vättertågen är förnärvarande inställd. Tågtrafiken beräknas återupptas lördag morgon 23/2. (23.03)

Använd inte 112...
Viktigt Meddelande till allmänheten i södra Sverige. På grund av stor belastning uppmanar SOS Alarm att inte använda nödnumret 112 för väderrelaterade händelser som inte är livshotande. (21.41)

Än fler utan ström
Rapport 22:26: Vattenfall har två avbrott med 105 kunder, Eon totalt 587 som saknas ström. (22.26)
Rapport 21:24: Vattenfall har två avbrott med 141 kunder, Eon totalt 588 som saknas ström. (21.24)
Rapport 20:21: Vattenfall har två avbrott med 197 kunder, Eon totalt 588 som saknas ström. (20.21)
Rapport 18:40
; Vattenfall har 85 utan ström i Tofteryd och Eon 588 i främst östra kommundelen men också lite i söder. (18.40)
Rapport 18:17: Vattenfall har ett avbrott i Tofteryd där 187 hushåll är utan ström. Hos Eon är fortfarande 51 utan ström. För Vaggeryds Energi finns inga aktuella siffror. (18.17)
Det blåser mycket friskt just nu och nu börjar en del bli strömlösa. Eon rapporterar just nu 51 utan el och alla finns i kommunens östra del. Vattenfall har inga strömavbrott. (17.23)

218 hos PRO
PRO har haft årsmöte och det noterades att föreningen hade 218 medlemmar under 2007. Nu välkomnas tre nya medlemmar. Det var sedvanliga förhandlingar. Martina Österdahl från Frälsningsarmén medverkade och Folke Lundström sjöng, Närmast väntar en träff på Östra lägret den 28 februari. (18.38)

Evelina fyller 20
Läs mer på vår familjesida. (16.50)

Håll i hatten
Det blåser ganska hårt just nu och det lär fortsätta i eftermiddag. Däremot mojnar det under lördagen men det blir fortsatt milt. (13.34)

28+35+65 år grattas
Läs mer på vår familjesida. (10.36+11.32)

Ny tävling – om ett hus
Vi har lagt in en bild på ett hus i Skillingaryd och det gäller att gissa var det finns. Läs mer. (07.14)

De vann tävlingen
Den senaste tävlingens svar var 42 och vi presenterar de två vinnarna här. (07.14)

Östbos protokoll inlagt
Läs mer. (07.14)

Biblioteken stängda
26 februari till och med 5 mars är biblioteken i Hok, Klevshult, Skillingaryd och Vageryd stängda. Orsaken är att datasystemen ska uppgraderas. (07.14)

Torsdag 21 februari 2008
Singelolycka i Ljungberg
Slutrapport: I bilen färdades en man och han fick föras till sjukhuset med dessbättre endast lindriga skador. (22.46)
Rapport
: Bilföraren väjde för ett rådjur och körde i diket. Vi hoppas på fler uppgifter om en halvtimme. (22.18)
För 20 minuter sedan inträffade en singelolycka vid Ljungberg väster om Skillingaryd. En person befaras vara skadad. Vi kommer med mer uppgifter lite senare. (21.15)

Mål på 18-årsdagen
I dag 18-årige Mattias Tedenby som gratuleras på sin 18-årsdag på familjesidan har precis gjort 6–1 i mötet HV71–Luleå. Vilken present till sig själv! (20.08)

Gota Stream till Jönköping
Gota Stream Big Band från kommunen spelar på lördag på Harrys i Jönköping. Gruppen är då förstärkt med jönköpingsbördiga sångerskan Jeanette Gustafsson och trumpetaren Fredrik Davidsson från Halmstad. (17.26)

Louise ny på kommunen
En ny tjänst har inrättats på kommunkansliet. Läs mer. (17.06)

100 dar till hjulafton
Årets hjulafton går av stapeln den 31 maj och det är precis 100 dagar dit. (16.17)

Nya dörrar till skillingarydsbo
Finnveden Nu berättar på sin webbplats att en missnöjd kund från Skillingaryd bör erhålla nio nya dörrar från företaget Silvan AB. Detta efter en rekommendation från ARN, Allmänna Reklamationsnämnden. (14.24)

Daniel blir ny vd
Dagens förre chefredaktör Daniel Grahn blir vd för bokförlaget Libris. Han tillträder tjänsten den 1 mars. Det uppger tidningen Dagen. Daniel är sedan en kort tid tillbaka vd för nybildade koncernen Swedmedia men nu blir det Libris. Daniel är bördig från Skillingaryd. (11.38)

Positivt om skejtpark
Vesna Gillsin har i en medborgarmotion önskat en skejtpark i Skillingaryd. Tekniska utskottet föreslår att kommunfullmäktige säger ja till två mindre sådana, såväl centralt i Skillingaryd som centralt i Vaggeryd. (11.12)

Skolgatan stängs inte
2006 togs mer eller mindre ett beslut att stänga Skolgatan men så blir det inte. Sedan sporthallsbygget flyttats österut verkar det nu som om Skolgatan blir kvar för genomfartstrafik. Åtminstone till man beslutar något annat. Delar av gatan är dock sedan tidigare avstängd för tung trafik. (11.12)

Framtiden diskuteras
Under dagarna två har kommunens ledande tjänstemän och politiker från presidier i alla nämnder och bolag en samling hos familjen Thern i Herrestad utanför Värnamo. I morgon kommer det bland annat att handla om klimatfrågor och då föreläser Signhild Nerheim från SMHI. (10.57)

Första spadtaget...
Vi visar sex bilder och berättar om det första spadtaget för den nya sporthallen. (09.03)

Rånarbil från Skillingaryd
”En svart Ford Scorpio, stulen några dagar tidigare i Skillingaryd, bromsar in centralt i Rottne ett par mil norr om Växjö.”
Så skriver SR Kronoberg om ett rån i Rottne 1994 och nästa år preskriberas detta brott om det inte klaras upp före dess. Det finns inget som tyder att att de fyra som rånade Posten, Föreningsbanken och Sparbanken var från Skillingaryd utan bilen var helt enkelt stulen här. (07.04)

Fyller 18 och 34
Läs mer på vår familjesida. (06.46)

Onsdag 20 februari 2008
Olycka vid Mörhult
Uppdaterat: Man har lyckats få loss den fastklämde och denne är nu förd till sjukhus med troligen inga allvarliga skador. (23.19)
Kring 22.15 inträffade en singelolycka vid Mörhult mellan Vaggeryd–Svenarum.
– Eventuellt sitter en person fastklämd i bilen men vi har inte fått någon rapport från vår patrull ännu, säger man från Polisen i Jönköping.
Det uppges vara glashalt på platsen. (23.00)

Ung pojke hittad död
Uppdaterat: Troligen har pojken fallit nedför ett berg. han var i 15-årsåldern. (22.37)
En ung pojke hittades i eftermiddag död strax nedanför en klipp i Sandseryd utanför Hovslätt i södra delen av Jönköpings kommun. Polisen har ännu inga svar på dödsorsaken eller pojkens ålder. (16.16)

Felix – sen stor talang
Inför säsongen 2008 har Felix Rosenqvist, 16 år gammal från Värnamo, skrivit på för ännu en säsong med det kinesisk-italienska teamet March3 Racing för att tävla på den asiatiska kontinenten. Målet är att vinna nya Formula Asia 2.0. (21.31)

Nadira bjuder in
Läs mer. (21.22)

87 kör folkrace
På lördag blir det folkrace på Förebergsbanan i Åker. Inte mindre än 87 förare är anmälda: 54 seniorer, 11 damer, 16 juniorer och sex debutanter. (20.26)

Eivor Holms begravning
Läs mer på vår familjesida. (18.12)

Fler bloggare här
Inom kort presenterar vi två nya bloggare och vi tar även emot fler tips på bloggare. (16.18)

Första spadtaget
I morgon kl. 08.00 tas första spadtaget för den nya sporthallen invid Fågelforsskolan. På plats finns elever, kommunalråd med flera. (11.20)

Gamla Stackes sålt
Stacke Hydraulik har i många år haft kvar sin gamla fabrik på Fabriksgatan men nu är den såld. Köpare är Skillingaryds Stålrör som därmed under våren lämnar gamla Flextronics. Vi skrev detta redan den 2 februari men drog då tillbaka texten eftersom affären inte var helt klar, vilket den nu lär vara (07.36)

Öppna föreläsningar
Högskolan på Hemmaplan på Fenix har under våren tre öppna gratis föreläsningar med telebild från Högskolan i Kalmar. Tiden är 07.45–09.00: 13/3 07.45–09.00 När kultur blir affär, 10/4 Sinnesmarknadsföring som idé! och 22/5 Vilka vill arbeta i framtiden? (07.13)

Kinnarps satsar
I går tog Kinnarps grundare Karl Andersson på plats vid fabriken i Skillingaryd för första spadtaget för en utbyggnad av fabriken. Kinnarps väntas nyanställa 10–12 personer efter det att tillbyggnaden är klar om ett drygt halvår. Fabriken i Skillingaryd startades en gång under namnet Granstrands. (06.44)

Tisdag 19 februari 2008
Bälteskampanj inledd
Polisen har en bilbälteskampanj just nu. Läs mer. (16.49)

13 var nyktra
Polisen gjorde i dag en kontroll av nykterheten bland trafikanter på Storgatan. Alla 13 som gjorde utandningsprov visade sig vara utan anmärkning när det gäller alkohol. (16.41)

KM inleddes i Vaggeryd
Läs mer på bridgeklubbens sida. (14.30)

Vi blev 123 fler
Vi har fått befolkningsstatistiken per församling vid årsskiftet. Fyra församlingar ökade och två minskade. Läs mer. (11.51)

Ingrid Bengtsson har avlidit
Läs mer på vår familjesida. (11.32)

SFF söker lagerlokal
Sveriges Filatelist-Förbund är en ideell förening som söker en lagerlokal i Skillingaryd. Den bör vara i storleksordningen 125–175 kvadratmeter. Det bör också finnas möjlighet för smidig in- och utlastning via markplan eller från lastbrygga.
SFF kommer främst att använda lokalen för våra utställningsskärmar.
Tipsa snarast Per Bunnstad 0370-705 66, 070-213 14 66 eller e-post: info@sff.nu. (09.09)

Ändrad skjuttid
I morgon har skjuttiden på skjutfältet förlängts från 08.30 till 16.30. (08.42)

15+33+2 år
Läs mer på vår familjesida. (00.10)

SFI för moderater
Läs mer här. (00.10)

Vilket rekord!
I går noterade vi rekord här. För första gången hade vi över 1.000 besök på sidan och noga räknat 1.030. Det var också rekordartat besök från olika datorer, nämligen 464. Fortsätt surfa, vi uppdaterar varje dag. (00.10)

Måndag 18 februari 2008
87-åring körde om och dog
En 87-årig man omkom i kväll i en bilolycka strax öster om Växjö. Han gjorde en omkörning och frontalkrockade med en mötande bil. Ytterligare två skadades, dock inte livshotande. (23.49)

Butiksrån i Huskvarna
Vid 21-tiden rånades en spel- och livsmedelsbutik i Huskvarna. De två maskerade rånarna söks av Polisen. (23.14)

Nu har vi 1.000 besökare
Precis för någon sekund sedan fick vi vår 1.000:e besökare för dagen. (22.44.20)

Snart 1.000 besökare...
Om en stund når vi besökare 1.000 för dagen och det blir första gången vi når fyrsiffrigt. Om du noterar att räknaren står på 377.243 så hör av dig hit så har du chans att vinna ett pris. (22.27)

Mystisk rovfågel är död
Det har varit en mystisk rovfågel kring Skillingehus och vår naturskribent Dan Damberg berättar och visar bilder. Läs mer. (22.05)

Wog söker personal
Wog söker konstruktör och projektledare. Läs mer på företagets egen hemsida. (21.43)

Skadad på jobbet
I dag inträffade en arbetsplatsolycka på industriservice i Vaggeryd. Det var en man som fick ett finger i kläm men Polisen uppger att mannen dessbättre inte fick någon allvarlig skada. (19.02)

Inget åtal mot Dragan
Förre vaggerydsbon Dragan Bratic äger en strippklubb i Jönköping men också en i Karlshamn. I den senare har han hamnat lite i blåsväder men nu har Polisen i Blekinge lagt ned fallet som handlade om otillåten verksamhet på strippklubben. (18.41)

Annie i våldsam krock
Finnveden Nu berättar på sin webbplats att riksdagsledamoten Annie Johansson (c) från Värnamo var med om en våldsam krock strax utanför Horda i går kväll. Taxin hon åkte med – en minibuss – frontalkrockade med en älg, men det blev inga personskador. (18.37)

Travteam stämmer staten
Finnveden Nu berättar i dag på sin webbplats att Team Rydéns travhäst Pay Nibs blir ett fall för Justitiekanslern. Ägaren Arne Rydén berättar för Finnveden Nu att han har förlorat flera miljoner till följd av att hästen inte godkändes som avelshingst. Noteras kan att Ingvar Wiss från Tofteryd ett tag var ägare till Pay Nibs. Läs mer hos Finnveden Nu. (18.34)

Björn tog en ny seger
Seniorerna hos Götaströms Golfklubb har tävlat i dag. Läs mer. (18.07)

Filmrea och vårrullar
Läs mer vad ”Kurt på ICA” erbjuder. (15.35)

Hanna vann i dressyr
Bratteborgs Ryttarsällskap hade i helgen dressyrtävlingar med nästan 80 starter. I klass 3 - Dressyr Lätt B:0 Ridhäst vann hemmaklubbens Hanna Larson med Cortino och det blev även silver i Lätt B:1. Klubbkompisen Ellen Fröderberg med Diana var tvåa i ponnyklassen Lätt B:0 Kategori C + D Avd. (11.47)

Maria Carlsson har avlidit
Läs mer på vår familjesida. (11.12)

Dop på Tallnäs
Läs mer på vår familjesida. (07.20)

Två tvååringar firas
Läs mer på vår familjesida. (07.20)

Söndag 17 februari 2008
Inbrott i ny villa
I dag upptäckte ett inbrott i eller intill en villa som håller på att byggas i Bondstorp. Det verkar som om en del verktyg har stulits. (22.21)

Därför tutades det...
Vi har i dag fått rapporter om tutande i Vageryd och även hört det i Skillingaryd. Nu vet vi varför detta skett: en del har firat att Kosovo i dag blivit självständigt. (22.03)

Rydaholm och Åseda vidare
SIS missade kvalspelet till division 2. I kväll har Rydaholm och Åseda blivit klara för nästa omgång medan det på torsdag blir skiljematcher: Finspång–Kalmar och HA74–Lenhovda. (20.05)

Fyller 40 i dag
Läs mer på vår familjesida. (14.35)

Oliver vann SSM
Oliver Flodin, 12, från Vaggeryd vann Sydsvenska Mästerskapen i boxning i dag. Han tävlar för BK Ringen, Jönköping. (13.04)

Emil Smålandsmästare igen
Vid gårdagens distriktsmästerskap i brottning Oskarshamn vann Emil Pettersson från Skillingaryd klassen Knattar 29 kg (8–11 år) efter två fallsegrar och en poängseger. Förra året vann Emil K 26. Emil tävlar för Huskvarna AIK. (11.51)

27 bilder från kaffeparty
Välkommen till militärens sida. (08.30)

Lördag 16 februari 2008
Lasse Stefanz i Skillingaryd
I dag stannade dansbandsmusikerna Lasse Stefanz till vid Götaström i Skillingaryd. Vi visar här en bild på turnebusssen som Klas Sandberg förevigade. (20.30)

Pelle avstod i helgen
Vi har fått en fråga varför inte Pelle Edberg var med i helgens tävling på Europatouren
– Det är många tävlingar kvar och jag har förmånen att kunna välja tävlingar den här säsongen eftersom jag gjorde ett så pass bra år förra året. Det gäller att spara lite krafter så att man orkar vara med ända in i slutet, förklarar Pelle.
Han siktar nu på att nå en bra form inför vårens tävlingar. (13.22)

”Det här är en av mina pinkestubbar”
Läs mer om vad Turbo bloggar om. (12.00)

Naturen i Smördalen
Familjen Bunnstad har uppdaterat sin sida med lite bilder från Smördalen, Trolleberget och Krahners villa. Läs mer. (12.00)

Nio nya naturbilder
Läs och se nio härliga naturbilder från skjutfältet. (08.25+11.23)

Skottlossning i Lekeryd
Uppdaterat: Det verkar inte som om någon skadats. (13.00)
Polis är larmad till Lekeryd utanför Jönköping där det förekommit skottlossning och en man uppges vara skadad. (10.30)

Snö i Kyllås...
Klockan 11.00 öppnar man skidbacken i Kyllås. Läs mer. (08.46)

Stort bråk i Vaggeryd
Ett bråk mellan två grupper startade kring 00.50 utanför en restaurang i Vageryd. Polis kom till platsen och kunde lugna bråkstakarna. Totalt var det ett tiotal personer inblandade:
– Vi vet ännu inte vad bråket berodde på men ska skaffa tolkhjälp i dag och förhöra de inblandade, säger vakthavande vid Polisen i Jönköping.
Tre anmälningar om misshandel upprättades men ingen var så skadad att man behövde uppsöka sjukhus. (08.38)

”Tänk att bli assimilerad som i Star Trek”
Läs mer vad Therese bloggar om. (07.12)


Lucas gratuleras
Läs mer på vår familjesida. (11.38)

Lördag 16 februari 2008
Lasse Stefanz i Skillingaryd
I dag stannade dansbandsmusikerna Lasse Stefanz till vid Götaström i Skillingaryd. Vi visar här en bild på turnebusssen som Klas Sandberg förevigade. (20.30)

Pelle avstod i helgen
Vi har fått en fråga varför inte Pelle Edberg var med i helgens tävling på Europatouren
– Det är många tävlingar kvar och jag har förmånen att kunna välja tävlingar den här säsongen eftersom jag gjorde ett så pass bra år förra året. Det gäller att spara lite krafter så att man orkar vara med ända in i slutet, förklarar Pelle.
Han siktar nu på att nå en bra form inför vårens tävlingar. (13.22)

”Det här är en av mina pinkestubbar”
Läs mer om vad Turbo bloggar om. (12.00)

Naturen i Smördalen
Familjen Bunnstad har uppdaterat sin sida med lite bilder från Smördalen, Trolleberget och Krahners villa. Läs mer. (12.00)

Nio nya naturbilder
Läs och se nio härliga naturbilder från skjutfältet. (08.25+11.23)

Skottlossning i Lekeryd
Uppdaterat: Det verkar inte som om någon skadats. (13.00)
Polis är larmad till Lekeryd utanför Jönköping där det förekommit skottlossning och en man uppges vara skadad. (10.30)

Snö i Kyllås...
Klockan 11.00 öppnar man skidbacken i Kyllås. Läs mer. (08.46)

Stort bråk i Vaggeryd
Ett bråk mellan två grupper startade kring 00.50 utanför en restaurang i Vageryd. Polis kom till platsen och kunde lugna bråkstakarna. Totalt var det ett tiotal personer inblandade:
– Vi vet ännu inte vad bråket berodde på men ska skaffa tolkhjälp i dag och förhöra de inblandade, säger vakthavande vid Polisen i Jönköping.
Tre anmälningar om misshandel upprättades men ingen var så skadad att man behövde uppsöka sjukhus. (08.38)

”Tänk att bli assimilerad som i Star Trek”
Läs mer vad Therese bloggar om. (07.12)

Fredag 15 februari 2008
WIK föll med 3–10
Som väntat hade inte Waggeryds IK någon chans mot topplaget Tranås utan det blev förlust i bandymötet med 3–10 (0–5).
– Vi reducerade till 2–5 men var ändå aldrig nära. Tranås är bra och blev genom vinsten i kväll klart för allsvenskt kval, säger WIK-tränaren Leif Hedberg.
Han var nöjd med WIK:s andra halvlek. WIK-målen gjordes av Jimmy Magnusson 2 och Rickard Josefsson. (21.28)

Greta Krahners begravning
Läs mer på vår familjesida. (17.23)

Partävling i Vaggeryd
Läs mer på bridgeklubbens sida. (13.13)

Förstörelse vid Bullerbyn
– Vi vill ge dagens ris till den/dem som under natten till fredagen krossade alla våra ytterlampor. Barnen har i dag inte kunnat vara ute på gården i det fina vädret på grund av detta. Hoppas ni förstår vad det är ni ställt till med, det är små barn som går här.
Det hälsar personalen vid Bullerbyns förskola. (12.54)

Bloggare blev pappa
Läs mer på vår familjesida. (09.53

”Erik på Taxi” fyller 65
Läs mer på vår familjesida. (09.22)

Massör fyller 50
Läs mer på vår familjesida. (08.43)

Patrik Sjöland utslagen
Patrik Sjöland från Isaberg, Gislaved, är utslagen i Indonesia Open – en tävling på Europatouren i golf. Han startade dagens spel redan kl. 00.50 svensk tid (06.50 lokal tid). Precis som i går gick han på 73 slag (+3) och hamnade därmed bland de sista i tävlingen. Pelle Edberg från Hook deltog inte i tävlingen. (08.37)

Fyller 3 år i dag
Läs mer på vår familjesida. (07.19)

Snö i Kyllås...
Nu jobbar man febrilt i Kyllås för att få en åkbar backe. Läs mer. (07.13)

Torsdag 14 februari 2008
Till minne av Anders Svensson
Läs mer på vår familjesida. (21.24)

Firas på Alla Hjärtans Dag
familjesidan har vi fortsatt att lägga in en rad gratulanter på Alla Hjärtans Dag, bland annat från kd som uppmärksammat IFO. (15.58)

Fyra års fängelse
Den 27-årige vaggerydsbo som åtalats för grov vapensmuggling fick i dag sin dom: fyra års fängelse. (11.34)

Fler revybilder
I morgon finns chansen att gå på revy – se annonsen till höger. Vi har lagt in 20 bilder från andra akten i lördags. Läs mer. (06.23)

Firas på Alla Hjärtans Dag
På familjesidan har vi lagt in en rad gratulanter på Alla Hjärtans Dag. (06.07+08.30+09.30+10.29+mfl tider)

Onsdag 13 februari 2008
11.000 i månadshyra
Den tilltänkta byggnationen vid gamla kvarnen blir dyr. Läs mer. (20.21)

Kända fotografer kommer
Fotoklubben har uppdaterat sin sida med anledning av kända fotografer som kommer till Värnamo. Läs mer. (16.56)

Fyller 30 år i morgon
Läs mer på vår familjesida. (15.49)

Kärvt för Movalla
Movalla Idrottsplats begär en överläggning med kultur- och fritidsnämnden med anledning av sitt kärva ekonomiska läge på grund av kraftigt höjda elkostnader. Movalla begär även att nämnden omprövar sitt tidigare beslut som innebar att det prutades 52.000 kronor för avslutning av fjärrvärme till värmefläkt eller liknande. (12.30)

Årets travdagar
I kalendern har vi lagt in information om årets tävlingsdagar på Vaggerydstravet, vilka är 22/4, 11/5, 6/6, 15/6, 16/7, 4/8, 31/8 och 21/9. (12.15)

Ingen kommunjingel
Det blir överraskande ingen kommunjingel. Orsaken är inte brist på förslag utan att byråkratin blir för svår. Det har kommunen kommit fram till efter diskussion med STIM, Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå. (11.27)

Oliver vann i boxning
Deltävling 4 i Småland-Hallands diplomserie i boxning avgjordes i söndags. I klassen 40 kilo vann Oliver Flodin, BK Ringen, Jönköping men bosatt i Vaggeryd. Han vann finalen med 31–25. Närmast tävlar han till helgen i Sydsvenska Mästerskapen i Ronneby. (08.16)

Fira Alla Hjärtans Dag
Henrik Jonsson ger prov på en smaskig Alla Hjärtans Dag. (08.01)

Fyller 10 år i dag
Läs mer på vår familjesida. (07.03+15.42)

Storbrand i Gränna
I natt har den gamla skoldelen vid Ribbaskolan i Gränna totalförstörts av en brand. Byggnaden var på cirka 400 kvadratmeter. (06.58)

Tisdag 12 februari 2008
Haverifara på Hagshult
Finnveden Nu berättar på sin webbplats att det inträffade en flygincident i slutet av januari på Hagshults flygplats. En student som övade mörkerflygning vid Hagshult råkade ut för kraftiga vindar och han anropade ”mayday, mayday”. Just då slocknade alla ljus i planet och det gick inte att kontakta piloten. Ett stort pådrag drog men piloten kunde landa säkert. (13.17)

Måndagsfighten fortsätter
Läs mer på bowlingalliansens sida. (08.23)

Fira på Alla Hjärtans Dag
På torsdag är det Alla Hjärtans Dag och vi välkomnar våra läsare att fira någon nära och kär på vår familjesida. Skicka hälsningen hit. (06.44)

Reser till Kina
På lördag reser 20 elever med två lärare från Högskolan i Jönköping till Kina för en nästan fyra veckor lång studieresa. En av dem är vår vice webbredaktör Erik Bunnstad. (06.44)

Ny förskola byggs
Arbetet har inletts med en ny förskola. Läs mer. (06.01)

Måndag 11 februari 2008
Köp en tulpan...
Våren är på G... dags för en tulpan. Läs mer. (17.20)

Härligt spelväder
Seniorerna hos Götaströms Golfklubb har tävlat i dag. Läs mer. (16.44)

Utbildas om KRAV
Åsa Ginndal från KRAV kommer tisdag-onsdag till Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd för att ge kostpersonalen en ekologisk grundkurs i mat.
– Syftet är att bidra till en hållbar utveckling inom skolmaten, säger kostchefen Ove Gustavsson. (12.55)

De fick en dotter
Läs mer på vår familjesida. (11.25)

Museiföreningen möts
Museiföreningen kallar styrelsen till möte. (09.45)

Östbo möts
Östbo historiska kallar styrelsen till möte. (08.44)

Sportlovet är här
Se sportlovsprogrammet här som pdf. (07.48)

Biskopen kommer
Den 14 februari kommer biskop Sven Thidevall till Stiftsgården Tallnäs. I samband med det ger musikteatergruppen Team K en föreställning om folkkyrkans okända morgondag. (07.48)

Söndag 10 februari 2008
Nya A-lagstränare
Det blir ny ledning för A-laget i ishockey till kommande säsong. Läs mer hos www.sis.nu. (22.03)

SIS avslutade med seger
Det blev 4–3 i säsongens sista match för SIS. Matchfakta på www.sis.nu. (19.39)

SIS direktrapporterar
Matchen SIS–Waldemarsvik direktrapporteras på www.sis.nu. (17.11)

Hitta en blåsippa
Se bild och läs mer på vår familjesida. (17.28)

Emil vann Smålandscupen
Vid gårdagens brottningstävling, Smålandscupen i Huskvarna, vann Emil Pettersson från Skillingaryd klassen Knattar 29 kg (8–11 år) genom att vinna en match på poäng och tre matcher på fall. Vid förra helgens tävling i Borås fick Emil prova på internationellt motstånd då han mötte en pojke från Norge men förlorade på poäng och blev sedan utslagen och oplacerad. Emil tävlar för Huskvarna AIK. (15.39)

Lokalmedia säger upp
SR Jönköping berättar att Lokalmedia Nu som driver bland annat Finnveden Nu, Borås Nu, Jönköping Nu och Höglandet Nu förhandlar om uppsägning av tio anställda. Orsaken är lönsamhetsproblem med vissa av tidningarna. Finnveden Nu la helt nyligen ned sin redaktion i Skillingaryd men är den av tidningarna som går bäst ekonomiskt. (15.02)

Kvinna mördad
En 30-årig kvinna har mördats i Eneryda söder om Alvesta. Hennes 35-årige sambo har anhållits för mordet. (14.56)

Tedenby i måltagen
Mattias Tedenby, HV 71, uppfostrad i Värnamo, gjorde ett mål och ett assist för Sverige i segermatchen med 4–3 mot hemmanationen. Det handlade om en turnering för J18 i ishockey i Finland. (13.44)

Se SIS sista match
Välkommen till Movalla i kväll för att se SIS sista match för säsongen. För motståndet står Waldemarsvik. Matchstart är 17.00. (13.32)

Ändrade tider för J18 och A
SIS A-lags träningstider slås från och med kommande vecka samman med A-laget och de tidigare tiderna för J18 försvinner. Läs mer. (13.13)

32 revybilder
Vi besökte Skillingarydsrevyn i går och har lagt in 32 bilder här. (10.41)

Fyller 11 år i dag
Läs mer på vår familjesida. (09.25)

Fyller 6 år i morgon...
Läs mer på vår familjesida. (08.42)

Lördag 9 februari 2008
Isproblem på Movalla
Två pumpar till kylmaskineriet på Movalla har gått sönder i kväll. Några delar går inte att skaffa förrän måndag och det betyder att söndagens juniorlagsmatch skjuts upp till en annan dag. A-lagsmatchen och övriga verksamhet ska förhoppningsvis inte behöva påverkas. (23.27)

Bra av Knivderby
Musikgruppen Knivderby från Skillingaryd och Jönköping var i går nominerade till Digfi-priset. Det var en stor ära och även om en annan grupp vann priset gjorde killarna en fantastiskt fin insats. (23.13)

Inställt i rally för SSMK-åkare
VM-rallyt i Värmland går enligt planerna men SM-deltävlingen har ställts in på grund av mildväder. Andreas Magnusson och Henrik Hulterskog från SSMK, Skillingaryds Motorklubb, skulle ha kört i SM men resan dit upp var alltså förgäves. (14.33)

Linus i c-tidning
Linus Persson är inte känd för vara centerpartist men nu i det senaste numret av c-märkta Smålandsbygdens Tidning finns ett sort reportage med Linus. Tidningen delas i morgon för övrigt ut med direktreklam till de flesta hushåll. (14.29)

Strid om en tiger
SR Jönköping berättar att det är strid om teckningen ”En svensk tiger”. Christina Billgren från Hillerstorp är dotter till Bertil Almqvist som gjorde teckningen. Nu stämmer hon Försvarsmakten på mer än tre miljoner kronor för att utan tillstånd ha använt hennes fars teckning. (12.45)

Nio nya naturbilder
Läs och se nio härliga naturbilder från skjutfältet. (11.22)

SIS i Stockholm
Just nu är tre fullastade bussar med SIS:are på väg till Stockholm för ishockey i Globen. På www.sis.nu finns redan bilder. ( 09.00)

Amy går vidare...
Uppdaterat: Amy charmade alla och gick vidare till finalen. (22.48)
15-åriga jönköpingstjejen Amy Diamond har nu plötsligt seglat upp som en av favoriterna i kvällens omgång av Melodifestivalen. SVT1 sänder kl. 20.00. (07.57)

Inbjuder till fotokurs
Fotoklubbens medlemmar inbjuds till en fotokurs. Läs mer. (07.53)

Fyller 50 år i dag
Läs mer på vår familjesida. (00.01)

Fredag 8 februari 2008
Knivderby önskas lycka till
Läs mer på vår familjesida. (20.20)

22 miljoner över
Vårt sjukvårdsområde fick ett stort överskott 2007. Läs mer. (16.58)

Tedenby poängbäst
Uppdaterat: Sverige föll i kväll med 3–5 mot Ryssland. Mattias spelade fram till ett av målen och noterades för tre utvisningar (2+2+10). (19.50)
Mattias Tedenby, HV 71, med rötterna i Värnamo är än så länge poängbäst i det svenska landslaget i ishockey för 18-åringar vid en turnering i Finland. Sverige har inlett med 3–4 mot USA och 0-4 mot Tjeckien. Av de tre svenska målen har Mattias gjort ett och spelat fram till ett. Sverige möter i kväll Ryssland. (13.00)

Fyller 32 år i dag
Läs mer på vår familjesida. (12.09)

Vill bevara äktenskapet...
Kristdemokraterna i kommunen säger nej till könsneutrala äktenskap. Läs mer. (09.16)

Blöt statistik
Vi har fått statistiken per dag hur det mycket det regnade och snöade i december och januari . Läs mer. (08.19)

Fyller fyra år i dag
Läs mer på vår familjesida. (07.24)

Stipendium att söka
Nu har du som ungdom möjlighet att söka Ella och Ingeborg Jonssons stipendium för högre musikalisk utbildning. Stipendiet delas ut med högst 11.500 kronor/stipendiat . Det handlar om Ella och Ingeborg Jonsson Musikutbildningsfond. Mer finns att läsa på kommunens hemsida. (07.24)

Torsdag 7 februari 2008
SIS missar kvalspelet
Slutraport. Wettern vann med 8–3 mot SIS. Nu gäller det för SIS i sista matchen hemma på söndag klara minst oavgjort för att undvika sistaplatsen. (21.26)
Uppdaterat
: Wettern leder efter 39 minuter med 6–1 och därmed står det klart att SIS missar kvalspelet. (20.26)
Det verkar som om SIS missar kvalspelet i division 3. Laget måste vinna i kväll för att ha en chans. Det ser inte bra ut i Vadstena där hemmalaget Wettern leder med 2–0 mot SIS. (19.55)

Äventyrerska på skolan
I dag har en världsberömd kvinna varit i Skillingaryd. Läs mer. (18.12)

Omkom i brand
En äldre kvinna omkom i dag vid en lägenhetsbrand i Alvesta. Det hade troligen börjat brinna i en mikrovågsugn. (17.30)

Dömdes för mord
Den 16-åring som strax före jul dödade en 81-åring i Rörvik dömdes i dag. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård för mord. (17.30)

Bolaget minskade
Systembolagets försäljning i januari minskade med 3,2 procent mätt i ren alkohol jämfört med samma period 2007. J Jönköpings län var minskningen 2,4 procent. (14.18)

De fick en son
Läs mer på vår familjesida. (11.56)

Stiftelser ”upphör”
Stiftelsen Movalla och Stiftelsen Vaggeryds Idrottsplats har nu bytt namn. Man har helt enkelt tagit bort ”Stiftelsen” eftersom man inte får heta så. (10.40)

Mer till Bondstorp
Missionsförsamlingen i Bondstorp fick i december 95.000 kronor i anslag för toaletter med mer vid Sjöborgen. Kultur- och fritidsnämnden anslår nu ytterligare 55.000 kronor. (10.37)

Sporthallsbygget startar
Om 3-4 veckor ska den nya sporthallen börja byggas. Målet är att den ska stå klar i januari nästa år. Kultur- och fritidsnämnden har samtidigt aktualiserat frågan om hur man ska lösa eventuell evakuering ur lokalen för rullstolsburna då det än så länge inte finns något bra sätt. (10.35)

NBV fick nobben
Studieförbundet NBV har begärt kommunalt bidrag till en studieresa i samband med sin mångkulturella verksamhet. Resan kostar 8.000 kronor men kultur- och fritidsnämnden säger nej till bidrag. (10.25)

Nya badbryggor i år
Kultur- och fritidsnämnden anslår 260.00 kronor för nya bryggor i sommar till Hjortsjöbadet i Vaggeryd och Långasjöbadet i Åker. De gamla bryggorna ska man försöka sälja. (10.24)

BUN får betala
Idrottsplatserna i Skillingaryd och Vaggeryd får ta ut hyra av barn- och utbildningsnämnden för hyra av idrottsplatserna. Det slår kultur- och fritidsnämnden fast. Frågan har aktualiserats sedan idrottsplatserna begärt högre hyror från skolan. (10.22)

Svår ekonomi
Föreningen Vaggeryds Idrottsplats har det svårt ekonomiskt och kultur- och fritidsnämnden ska träffa föreningens styrelse för att diskutera årets anslag. Nämnden ska inför nästa år begära ökade resurser till idrottsplatserna i Skillingaryd – Movalla – och Vaggeryd för att i första hand kunna täcka ökade kostnader för energi. Därtill kan noteras att kommunen tar över huvudmannaskapet för Föreningen Vaggeryds Idrottsplats, vilket hittills WIK haft(10.20)

Satsning på lärcentra
Kultur- och fritidsnämnden är positivt inställd till att utveckla bibliotek och lärcentra vid biblioteken i Skillingaryd och Vaggeryd. Målet är att möta invånarnas behov av mer information, bland annat med hjälp av datorer. Till en början är det tänkt att en förändring ska ske vid biblioteket i Fenix, Vaggeryd. (10.16)

Blir inget museum
Det verkar inte bli något museum i Hjalmar Håkanssons Snickerifabrik vid Idrottsgatan. Kultur- och fritidsnämnden tycker att huset ska bevaras men för annat ändamål än museum. Det svarar man kring en motion och svaret går vidare till kommunfullmäktige. (10.01)

Skjutfältstider
Läs mer om aktuella skjutfältstider. (08.55)

Chans att spela golf...
Klicka gärna på annonsen från Götaströms Golfklubb... (07.47)

Måndagsfighten fortsätter
Läs mer på bowlingalliansens sida. (07.40)

Julia fyller 14 i dag
Läs mer på vår familjesida. (07.38)

Onsdag 6 februari 2008
Har brotten blivit fler?
Läs mer på Polisens sida. (16.50)

Vaggerydspar vann DM
Läs mer på bridgeklubbens sida. (14.43)

Amanda fyller 14...
Läs mer på vår familjesida. (12.10+12.50)

19 år och till Indien...
Läs mer på vår familjesida. (10.39)

Fler på möbelmässan
Förutom Wog hittar man på möbelmässan i Älvsjö andra företag från kommunen som David Design, Ekdahls Möbler, Ire Möbel, Byarums Bruk, Swedese Möbler och Swedstyle. (08.29)

Anton fyller 18 i dag
Läs mer på vår familjesida. (08.22)

Wog på möbelmässan
Kika in på Wogs sida där man lagt in en bild inför möbelmässan i Älvsjö, som startar i dag. (08.18)

Automatlarm på Hook
Uppdaterat: Det var dessbättre ingen brand. (10.33)
Räddningstjänsten är på väg till Hooks Herrgård för ett så kallat automatlarm. (08.08)

Blöt januari
Januari blev blöt med 132 mm regn eller snö. Sedan 1994 är det bara ett år som slår detta, 2007. Läs mer. (07.37)

Malin fyller 18 i dag
Läs mer på vår familjesida. (00.04)

998 besökare
I går var vi nära att för första gången nå 1.000 besökare här på en dag. Det blev 998. Fortsätt surfa, vi uppdaterar varje dag. (00.03)

Tisdag 5 februari 2008
Man dog i olycka
Uppdaterat: Det var en 63-årig man från Jönköping som dog vid olyckan. Troligen hade han blivit sjuk och kört av vägen med sin sopbil, in mot mittresan. Det var dock inte som först noterats någon krock med annat fordon. (09.33)
Uppdaterat
: Dessvärre meddelas nu: En person har avlidit. (08.35)
Kring kl. 07.10 krockade i dag två lastbilar. Det skedde på E4:an strax intill Klevshult. En person har skadats. (08.07)

Skillingaryd Nu till 1.000
I dag har vi så här långt fått 994 besök på denna sidan – nytt rekord – varav kring 440 är unika. Vi är alltså nära att för första gången nå fyrsiffrigt. (23.40)

I fängelse i 6 år?
Finnveden Nu berättar att rättegången mot den 27-årige vaggerydsbo och tre andra som står åtalade för grov vapensmuggling nu avslutats. Åklagaren vill att de fyra döms till sex års fängelse. Läs mer hos www.finnveden.nu. (18.49)

Mycket på sportlovet
Vi har lagt in hela sportlovsprogrammet här som en pdf. (14.24)

”Barn är riktiga glädjespridare”
Läs vad Therese bloggar om. (14.11)

Ingen nedgång syns
Näringslivsrådet i kommunen har presenterat sin senaste mätning och det märks ingen nedgång i konjunkturen. Mätningen kan sammanfattas så här:
Konjunkturbarometer 2008-02-05
• Fortsatt stark orderingång
• Inköpsnivån förstärks ytterligare
• Ökad efterfrågan på personal för 22:a mätningen i rad
• Ökad investeringstakt
• Fortsatt starka förväntningar inför det kommande kvartalet (14.05)

Veckans mattips
Kurt på ICA har lagt in en rad erbjudande på sin sida. Läs mer. (12.52)

Lucas gratuleras
Läs mer på vår familjesida. (11.38)

Fettisdag hos Jonssons
I dag är det fettisdagen och vi rekommenderar ett besök på Jonssons Konditori i Hillerstorp, Skillingaryd eller Vaggeryd. (11.36)

Brå öppnar ny plats
Nu lanserar Brottsförebyggande rådet (Brå) brottsrummet.se. Webbplatsen ska öka kunskapen bland unga om brott och brottslighet. Brottsrummet.se riktar sig i första hand till elever på högstadiet och gymnasiet, men också till lärare. (10.33)

Kyrka renoveras
Kyrkan och klockstapeln i Hagshult ska renoveras. Läs mer. (10.19)

Skolmaten inlagd
Sedan i går har vi skolmatsen inlagda för fyra veckor. Läs mer. (07.15)

Fyller 4 och 12...
Läs mer på vår familjesida. (07.15)

Måndag 4 februari 2008
Drunknade i Lagan
Uppdaterat: Det visade sig att kvinnans liv inte gick att rädda. (tisdag 07.19)
Uppdaterat
: Nu har räddningspersonalen hittat en livlös kvinna och mycket tider på att hon avlidit. (23.37)
I Ljungby pågår ett försök att rädda en person ur Lagan. (22.43)

Rån i Jönköping
En Konsumbutik i Jönköping har rånats nu i kväll. Polisen jagar gärningsmannen. (22.12)

De fick en dotter
Läs mer på vår familjesida. (14.24)

Chlumska kommer
Den här veckan är det fint besök i område Fågelfors. ”Världens mesta äventyrska” kommer, alltså Renata Chlumska. Även ”ordbehandlaren” Clas Rosvall gästar. (12.30)

De fick en son
Läs mer på vår familjesida. (11.40)

Ny storaffär till Neova
Neova med bland annat en fabrik i Vaggeryd har i dagarna stängt en av företagets största affärer någonsin för mellanskalig pelletmarknad det vill säga mellanstora kommunala anläggningar och industrier. Avtalet innebär att Neova under de kommande två åren ska leverera 10-000 ton pellettar till ett värde om 15 miljoner kronor till ett flertal fjärrvärmeanläggningar i Dalsland. (09.03)

Skytteframgångar
Hanna Ignell, Peter Johansson, Johanna Johansson och Michaela Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille har gått vidare i Skyttiaden – som är Sveriges största skyttetävling i antal deltagande. Det skedde i förbundsomgången i Värnamo/Kärda i januari. I den sista utagningen, regionfinalen i Sävsjö, gick Michaela vidare till riksfinalen som avgörs i Eskilstuna den 8 mars. (08.50)

8.178 euro till Pelle
Golfspelaren Pelle Edbergs 44:e plats i Duabi Classic igår innebar en prischeck på 8.178 euro. Om han inte tappat tre slag på de två sista hålen har checken i stället blivit kring 14.500 euro. (08.07)

Tuffare för biltjuvar
Vägverket tar över ansvaret för dokumentkontrollen i samband med import av fordon till Sverige. Förändringen sker för att försvåra registrering av stulna fordon i Sverige men innebär också förbättringar för fordonsägarna. Från och med den 4 februari 2008 är det i första hand Vägverket man ska kontakta vid import av fordon. (08.02)

575 händelser i helgen
Läs mer på Polisens sida. (07.13)

Söndag 3 februari 2008
SIS tappade 6–4 till 6–7
SIS var på väg mot seger mot Kalmar. Läs mer hos www.sis.nu. (22.23)

Brand i Gnosjö
En brand i dag totalförstörde en villa i Gnosjö. Ingen skadades men en kvinna chockades. (16.04)

Från revyn...
Vi har än så länge bara en kommentar från revypremiären i går kväll. Den finns i vår gästbok ovan. Skriv gärna om du var på premiären. (07.13)

Östbos protokoll
Östbo Historiska Sällskap har lagt ut sitt senaste protokoll. Läs mer. (07.02)

Småknattar i cup
SIS yngsta ishockeylirare i Björnligan spelade i går en minicup i ishockey. Hos www.sis.nu finns resultat och dessutom film från matchen. (06.23)

Pelle tappade i dag
Slutrapport: Efter 76 slag sista dagen tappade Pelle Edberg till en slutlig plats 44. Han var 14 slag efter segrande Tiger Woods. (16.06)
Rapport 1:
Pelle har inlett dagen med två par. Nästa rapport vid 22-tiden. (08.23)
I dag spelas fjärde och sista dagen av Dubai Classic på Europatouren i golf. Pelle Edberg går ut kl. 07.53. Vi kommer med en kort rapport kring 08.30 och sedan med slutrapport vid 22-tiden. (06.16)

Lördag 2 februari 2008
SIS-sidan fungerar igen
Uppdaterat: Nu fungerar SIS hemsida igen. (17.20)
Vår systersida www.sis.nu står tyvärr stilla sedan i går eftermiddag. Felsökning pågår. (11.01)

Rapportera från revyn...
Vi bevakar inte revypremiären i kväll men ska du gå = skicka oss då några rader vad du tyckte så gör vi en liten artikel i morgon. Tack på förhand. (10.17)

Pelle spelade bra i dag
Slutrapport: Pelle gick i dag runt på 71 (-1) och har totalt 212 (-4). Han delar plats 23. Leder gör Ernie Els, Sydafrika med 205 närmast före svenske Henrik Stensson 206. tiger Woods är delad femma mot 209. Pelle går i morgon ut kl. 07.53. (17.20)
Rapport 2:
Efter 13 hål ligger Pelle på -1. Nästa rapport blir en slutrapport kring 17.30. (10.56)
Rapport 1:
Efter nio hål ligger Pelle på fina -1.
Han har sju par samt en bogey och två birdies. (10.06)
I dag spelar Pelle Edberg från Hook tredje rundan på Europatouren i Dubai. Vi kommer med några uppdateringar på förmiddagen och slutrapport kring 17.30. (09.26)

Varnar för halka
Just nu är det plus 1,3 grader men det finns ändå risk för halka på vissa vägar och Polisen uppmanar till försiktighet. (09.06)

Kalendern uppdaterad
Vi har lagt in en rad händelser i kalendern ovan, bland annat manskörens framträdande kring 1 maj. (08.05)

Inte mycket i Smålandsnytt
Det blev ingen större PR för Skillingaryd i Smålandsnytt i går kväll. De kom att handla om att gårdar förfaller på skjutfältet. Men just Skillingaryd blev det inget om. Fast å andra sidan är det ju viktigt att uppmärksamma vanvården av gårdarna. (08.02)

876 besök per dag
Januari blev en verklig rekordmånad med i genomsnitt 876 besök per dag. Besöken kommer från drygt 400 datorer. Fortsätt surfa och tipsa oss också vad vi ska skriva om. (07.05)

Fredag 1 februari 2008
SIS står stilla
Vår systersida www.sis.nu står tyvärr stilla sedan ett par timmar tillbaka. Felsökning pågår. (17.36)

Ny golfordförande
Sven-Olof Sandberg har återvänt som ordförande för Götaströms Golfklubb som för övrigt satsar stort för att få fler medlemmar. (17.27)

Fyller 40 i dag
Läs mer på vår familjesida. (17.25)

Pelle tappade i dag
Tiger Woods leder fortfarande Dubai Classic i golf men Pelle Edberg orkade inte hänga med. Pelle gick i dag på 74 (-2) och hat totalt 141 (-3) på delad plats 20. Han är fem slag efter Tiger Woods och klar för helgens finalrundor. (15.22)

Akropolis öppnad...
Nu har vi slagit upp portarna för en ny hemsida i menyn till vänster, Pizzeria Akropolis. (05.14)

Nya fina naturbilder
Kika gärna in på natursidan där Dan Damberg visar nya, fina naturbilder från skjutfältet. (05.14)

Skjutfältstider
Vi har fått aktuella skjutfältstider. Läs mer. (05.14)

Revybiljetter kvar
OBS! Det finns några biljetter kvar till morgondagens premiär med Skillingarydsrevyn. (05.14)

Äldre nyheter här

Toppen

 

Resultat: 23:09 Alla matcher slut
Rött=slut Tidigare resultat
Har vi missat någon match? Meddela oss då här
Fredag 29 februari
BANDY
SM-kvartsfinaler 19:00
Hammarby–Villa            5–6
Kval till elitserien 19:00
Gripen–Frillesås              8–5
Haparanda–Örebro           5–7
IFK Kungälv–Boltic/Göta  5–1
Sirius–Kalix                       4–4
FOTBOLL

Träningsmatch 19:00
Kalmar FF–Bröndby      2–0
HANDBOLL

Elitserien 19:00
Lugi–Hammarby        27–30
INNEBANDY
Div 3 dam 20:30
Huskvarna–Jönköping   0–4
Skillingaryd–Bodafors   9–5
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Leksand–Sundsvall     8–1
Bofors–Borås              1–3
Almtuna–Nyköping      4–3
Björklöven–Växjö       2–2
Rögle–Västerås            0–4
Kval till div 1 19:00
Tyringe–Linköping           4–4
Halmstad–Karlskrona       3–3
GOLF
Europatouren Indien
Pelle Edberg går ut kl. 07.40 svensk tid. Pelle gick på 74 (+2) och är utslagen

(19.16, 19.45, 20.00, 20.27, 21.14, 23.09)

Lördag 1 mars
BOWLING
Div 2 10:00–13:30
Forsheda–SIS
Linnéa B–SIS
Sydallsvenskan 10:00 –12:00
Domino F–Forsheda
Flax–Forsheda
Div 3 15:00
Skillingaryds BK–Rekyl
FOTBOLL
Träningsmatch 12:00–13:30
Ljungby–Öster
Gefle–Djurgården
HANDBOLL
Elitserien 16:00
IFK Skövde–H43
Allsvenskan 15:00
Warta–Swithiod
INNEBANDY
Div 3 dam 15:00
Stockaryd–Bodafors
Superligan 18:00
Falun–Färjestaden
ISHOCKEY
Elitserien
Frölunda–HV 71
Södertälje–Linköping
Skellefteå–Luleå
Djurgården–Brynäs
Modo–Färjestad
Mora–Timrå
Allsvenskan16:00
Hammarby–Oskarshamn
U92 12:00
SIS–Oskarshamn
U94
Värnamo–SIS
U96
Nässjö –SIS
U98 Semlecupen i Ulricehamn

Söndag 2 mars
HANDBOLL
Elitserien 16:15–18:00
Alingsås–Malmö
Helsingborg–Redbergslid
Lindesberg–Guif
Allsvenskan 15:00–16:30
Västerås–Karlskrona
IFK Ystad–Anderstorp
Hästö–Skånela
Hallby–Önnered
Kristianstad–Mantorp
INNEBANDY
Div 3 dam 12:30–15:00
Gnosjö–Nässjö
Skillingaryd–Westbo
Sävsjö–Östra
INNEBANDY
Superligan 16:00–18:00
Storvreta–Dalen
Warberg–Pixbo
AIK–Jönköping
Järfälla–Helsingborg
Div 2 17:00
Onyx–Rydboholm
Gnosjö–Östra
Sävsjö–Solfjäderstaden
Tranemo–Craftstaden
Månsarp–Vingen
Linköping–Skillingaryd
ISHOCKEY
Allsvenskan
Malmö–Huddinge
AIK–Nybro
Kval till div 2 17:00
Åseda–Finspång    
U95 12:00
SIS–Tranås

Måndag 3 mars
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Sävehof–Trelleborg
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
HV 71–Södertälje
Luleå–Djurgården
Linköping–Skellefteå

TIDIGARE RESULTAT

Torsdag 28 februari
FOTBOLL
Träningsmatcher
Ljungskile–Qviding 4–3
Örebro–Västerås     1–1
HANDBOLL

Elitserien 19:00
Ystads IF–Drott       39–22
INNEBANDY
Div 3 dam 19:15–20:30
Westbo–Gnosjö 17–0
Sävsjö–Östra     1–5
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Södertälje–Luleå        2–0
Linköping–Frölunda    4–3
HV 71–Modo               3–2 fl
Färjestad–Mora          2–3
Timrå–Djurgården       1–1
Brynäs–Skellefteå         1–3
Allsvenskan 19:00
Nybro–Oskarshamn      2–3 fl
Kval till div 2 19:00
Åseda–Finspång           5–4
HA74–Rydaholm         7–3
GOLF
Europatouren Indien
Pelle Edberg går ut kl. 03.15 svensk tid. Pelle ligger på plats 49 efter första dagens spel: 72 slag, som var par.
(19.16, 19.26, 19.36, 20.15, 20.31, 20.53, 21.12, 21.17, 21.29, 22.41)

Onsdag 27 februari
BANDY
SM-kvartsfinal 19:00
Edsbyn–Vetlanda     4–3
Kval till Elitserien 19:00
Boltic/Göta–Gripen    3–4
Frillesås–IFK Kungälv 3–8
Kalix–Haparanda       4–4
FOTBOLL

Träningsmatcher
AIK/Väsby–Enköpings    0–1
IK Sirius–Djurgården      2–1
J-Södra–IFK Norrköping 0–1
HANDBOLL
Allsvenskan 18:00–19:00
Önnered–Skånela        33–26
Anderstorp–Hästö       24–20
Hallby–Västerås           33–19
Karlskrona–Kristianstad 32–29
Tumba–Warta             32–29
Mantorp–AIK              27–27
ISHOCKEY
Allsvenskan
Huddinge–Rögle     2–3
Hammarby–Malmö  0–7
Sundsvall–AIK         2–3
Borås–Leksand        5–3
Nyköping–Bofors      5–1
Växjö–Almtuna         2–3
Västerås–Björklöven  0–3
Allettan södra 19:00
Pantern–Olofström   1–1 fl
Örebro–Skövde       7–0
Tingsryd–Skåre         9–3
Troja Ljungby–Mariestad  2–0
Kval till div 1 19:00
Linköping–Mjölby       0–5
Karlskrona–Västervik 4–3
U94 18:30
SIS–Rydaholm 4–2 Läs mer www.sis.nu
(19.53, 20.15, 20.20, 20.29, 20.49,
21.00, 21.04, 21.14, 21.19, 21.36)

Tisdag 26 februari
BANDY
SM-kvartsfinaler 19:00
Sandviken–Motala      11–3
Hammarby–Villa          5–3
Västerås–Broberg        7–4
Kval till elitserien 19:00
Örebro–Sirius              4–8
FOTBOLL

Träningsmatcher 18:00–18:15
IFK Värnamo–Öster    1–5
IFK Göteborg–Elfsborg 3–2
HANDBOLL
Allsvenskan 19:00
Swithiod–IFK Ystad 20–42
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Frölunda–Luleå         0–3
Linköping–Modo        3–4 fl
Djurgården–Mora      3–4 fl
HV 71–Färjestad      3–0
Mål: Jonas Johansson, Jukka Voutilainen, Martin Thörnberg
(19.07, 19.20, 19.33, 19.51, 20.03, 20.33, 20.46, 20.53, 21.01, 21.17, 21.25, 21.26)

Måndag 25 februari
BANDY
SM-kvartsfinal 19:00
Vetlanda–Edsbyn         2–3
HANDBOLL

Elitserien 19:00
Drott–Alingsås             25–27
Malmö–Helsingborg      24–24
Trelleborg–Lindesberg   30–34
INNEBANDY
Superligan 19:00
Dalen–Falun             9–6
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Södertälje–Brynäs       3–4
Skellefteå–Timrå        3–4 fl
Playoff 1 inför kval Allsvenskan
Tranås–Kristianstad      6–2
(19.40, 20.00, 20.08, 20.31, 20.40, 20.50, 20.54, 21.00, 21.13, 21.20, 21.30, 21.34)

Söndag 24 februari
BANDY
SM-kvartsfinaler 16:00–18:00
Motala–Sandviken     6–8
Villa–Hammarby        6–4
Broberg–Västerås      0–3
Div 1 17:00
Tranås–Åtvidaberg    4–4
FOTBOLL
Träningsmatcher
BP–Assyriska          1–0
Halmstad–Mjällby   2–1
Moss–Ljungskile     2–0
Kalmar–Tromsö       1–0
Hestra–Reftele      9–3
Burseryd–Smålandstenar 3–3
HANDBOLL
Elitserien 17:00–18:00
Hammarby–Sävehof   32–27
H43–Lugi                    25–23
Allsvenskan 16:15–18:30
IFK Ystad–Tumba    26–28
Hästö–Swithiod        34–32
Kristianstad–Hallby  29–24
Skånela–Anderstorp   26–29
AIK–Karlskrona   31–31
INNEBANDY
Div 3 dam 11:15–17:15
Östra–Skillingaryd 13–1
Jönköping–Sävsjö 5–0 (21/1)
Superligan 16:00–19:00
Helsingborg–Storvreta   1–8
Balrog–Warberg             3–7
Div 2 17:00
Craftstaden–Månsarp     6–4
Vingen–Linköping          6–9
Östra–Sävsjö                  4–5 fl
DM-final
Färjestaden–Jönköping  3–4
Allettan södra 16:00
Skövde–Tingsryd        5–7
Olofström–Örebro       2–4
Mariestad–Pantern      6–1
Skåre–Troja Ljungby   2–5
Kval till div 2 17:00
Finspång–Åseda     6–2
Rydaholm–HA74    3–4
J18 18:15
Tingsryd–SIS 14–0 Läs mer www.sis.nu
U95 14:40
Eksjö–SIS 4–1 Läs mer www.sis.nu
U97 12:30
HV71–SIS 4–3 Läs mer www.sis.nu
U99 Poolspel i Gislaved SIS vann alla matcher Läs mer www.sis.nu
(14.48, 16.29, 16.45, 17.18, 17.27, 17.49, 17.59, 18.17, 18.33, 18.50, 19.01, 19.26, 19.39, 20.17, 20.34, 20.50)

Lördag 23 februari
BANDY
Div 1 14:00
Stjärnan–Nävelsjö uppskjuten
Skirö–Waggeryd    8–2
Öjaby–Månsarp uppskjuten
BOWLING
Sydallsvenskan 13:00
Forsheda–Team Clan 14–6 (6865–6542) FBK: Jimmy Andersson 963, Lars Johanson 957. Sören Larsen hade 724.
Div 3 10:00
Skillingaryds BK–Sture  10–10 (6029–5795) SBK: Mats Roskvist 838, Boris Tencic 802, Lars Petersson 791 Mattias Tencic 773
FOTBOLL
Träningsmatcher
AIK–TPS Åbo              0–0
Örebro–Djurgården      1–2
Gefle–Sirius                1–1
GAIS–Häcken             0–2
IFK Norrköping–Mariehamn 2–0
Nordsjälland–Malmö FF       2–1
GIF Sundsvall–Boden       0–0
Trelleborg–Bunkeflo       2–1
Tenhult–IFK Värnamo 1–0
GAIS U21–Grimsås  0–2
GAIS–Häcken       0–2
Rydaholm–Växjö Norra 3–2
Hånger–Gislaveds IS
Bor–Lagan                   5–2
HANDBOLL
Elitserien 16:00
Guif–Ystads IF          28–28
Allsvenskan 15:00–15:30
Warta–Mantorp       20–25
Västerås–Önnered  25–30
INNEBANDY
Div 3 dam 14:45
Bodafors–Huskvarna 0–2
INNEBANDY
Superligan 17:00–17:30
Pixbo–Jönköping     11–8
Färjestaden–AIK    5–12
Div 2 14:00
Rydboholm–Gnosjö          5–8
Solfjäderstaden–Onyx      5–6
Skillingaryd–Tranemo   13–5
02.33 1–0 Torbjörn Lindsten (John Ygemar)
04.20 1–1 Lars Andersson (Andreas Nilsson)
11.57 2–1 Jonas Ragnarsson (Johan Eriksson)
13.14 3–1 Torbjörn Lindsten (Rickard Mattsson)
17.56 4–1 Johan Andersson
25.22 5–1 Johan Eriksson (Alexander Wiberg)
27.52 6–1 Samer Elkari (Jimmy Petersson)
30.34 6–2 Andreas Nilsson (Daniel Magnusson)
32.09 6–3 Olof Andersson (Johan Karlsson)
37.32 7-3 Henrik Johansson (Johan Andersson)
38.06 8-3 Martin Unander (Torbjörn Lindsten)
43.07 9–3 Torbjörn Lindsten (Andreas Ljung)
46.03 10–3 Andreas Ljung (Samer Elkari)
47.50 10–4 Johan Magnusson
48.24 11–4 Torbjörn Lindsten (Martin Unander)
50.11 11–5 Adam Klasson
52.15 12–5 Johan Andersson (Jimmy Petersson)
57.11 13–5 Alexander Wiberg (Daniel Arbfors
)
ISHOCKEY
Elitserien 15:00–18:30
Timrå–Södertälje         1–0
Brynäs–Frölunda         2–4
Färjestad–Djurgården 1–1
Mora–Skellefteå         3–1
Luleå–Modo                1–4
Playoff 1 inför kval Allsv. 15:00
Kristianstad–Tranås     2–3 fl
Playoff 1 kval till div 1 15:00
Mjölby–Krif            9–0   
Grästorp–Tyringe    1–3   
U96 12.00
SIS–Dalen 1–14 Läs mer www.sis.nu
U94 14:00
SIS–Alvesta 7–2 Läs mer www.sis.nu
(12.06, 14.15, 14.25, 14.35, 14.50, 15.10, 15.26, 15.45, 16.09, 16.40, 16.57, 17.30, 17.42, 18.02, 18.47, 19.04, 19.46, 20.20, 20.38, 20.49)

Fredag 22 februari
FOTBOLL
Träningsmatch
Bodö/Glimt–GIF Sundsvall 2–1
INNEBANDY

Div 3 dam 20:00
Nässjö–Stockaryd      1–13
Superligan 19:00
Täby–Järfälla               11–6
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Björklöven–Huddinge  2–3
Rögle–Hammarby  8–1 start 20:00
Oskarshamn–Malmö     4–5
Nybro–Sundsvall           5–4
Leksand–Nyköping       9–3
Bofors–Växjö               0–3
Almtuna–Västerås      4–3
Playoff 1 kval till div 1 19:00
Karlskrona–Boro          3–1
Lidköping–Linköping     2–3
Halmstad– Bäcken       4–1
Mjölby–Krif                 6–1
Västervik–Kållered       3–2
Grästorp–Tyringe         4–5
Lag i rött klara för nästa omgång, övriga lag spelar avgörande match i morgon
(19.22, 19.30, 19.38, 20.05, 20.19, 20.42, 20.58, 21.14, 21.20, 21.27, 21.34, 21.54, 22.11, 22.25)

Torsdag 21 februari
FOTBOLL
Uefa-Cupen 20:45
Helsingborg–PSV Eindhoven 1–2
Helsingborg utslaget
Träningsmatch
Kalmar FF–Vålerengen 2–1
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
HV 71–Luleå              8–2
1–0 Jukka Voutilainen, 2–0 Johan Lindström, 3–0 Per Ledin, 4–0 Per Gustafsson, 5–0 Pasi Puistola, 6–1 Mattias Tedenby, 7–1 Per Ledin, 8–2 Andreas Jämtin (ass M. Tedenby)
Modo–Brynäs             5–2
Frölunda–Timrå           4–1
Södertälje–Mora           1–0
Skellefteå–Djurgården 4–4
Färjestad–Linköping     6–3
Play off 1 div 3 19:00
Finspång–Kalmar       5–2
HA74–Lenhovda       8–2
HA74 och Finspång vidare
(19.06, 19.17, 19.28, 19.43, 19.58, 20.10, 20.24, 20.39, 20.48, 21.08, 21.17, 21.30, 21,57, 22.18, 22.31, 22.36)

Onsdag 20 februari
BANDY
Elitserien 19:00
Edsbyn–Vetlanda       10–1
Falun–Gripen             5–3
Hammarby–Västerås   4–1
Vänersborg–Motala     1–4
Sandviken–Broberg     10–2
Tillberga–Sirius            1–2
Villa-Lidköping–Bollnäs 8–5
FOTBOLL
Träningsmatcher
AIK/Väsby–Sirius          3–0
Trelleborg–Landskrona 0–2
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Redbergslid–IFK Skövde 33–27
INNEBANDY
Div 3 dam 20:30
Huskvarna–Stockaryd 2–1
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Huddinge–Almtuna      1–0
Hammarby–Björklöven  4–6
Malmö–Rögle                 4–5 fl
Sundsvall–Oskarshamn  3–2
Borås–Nybro                 4–1
Nyköping–AIK              7–1
Växjö–Leksand             2–4
Västerås–Bofors            3–2
Allettan södra 19:00
Örebro–Mariestad         3–4
Tingsryd–Olofström     3–2
Skåre–Skövde              6–2
Troja Ljungby–Pantern  8–2
Playoff 1 kval till div 1 19:00
Boro–Karlskrona         2–3
Bäcken–Halmstad       3–4 fl
Krif–Mjölby                 5–1
Kållered–Västervik     1–3
Tyringe–Grästorp       4–5 fl
Linköping–Lidköping 4–1 (i går)
U94 18:10
Värnamo–SIS        3–2
(19.23, 19.28, 19.51, 20.20, 20.44, 20.56, 21.03, 21.26, 21.33, 21.43, 21.47, 22.32)

Tisdag 19 februari
BANDY
Div 1 19:00
Månsarp–Skirö        9–5
FOTBOLL
Träningsmatcher
Ljungskile–Utsikten   4–0
Elfsborg–Häcken        4–1
GAIS–Qviding            4–1
HANDBOLL

Elitserien 19:00
Hammarby–Guif     36–33
ISHOCKEY

Elitserien 19:00
Djurgården–Södertälje  3–1
Timrå–Modo                 2–3 fl
Luleå–Linköping           4–3 fl
(20.10, 20.23, 20.40, 20.59, 21.07, 21.16, 21.19, 21.24, 21.35)

Måndag 18 februari
FOTBOLL

Träningsmatch 16:00
Belchatów–IFK Göteborg 2–2
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Sävehof–H43           33–28
Helsingborg–Drott     28–30
INNEBANDY

Superligan 19:00
Pixbo–Falun              4–3
ISHOCKEY

Elitserien 19:00
Mora–Frölunda          4–1
Brynäs–HV 71          0–2
Färjestad–Skellefteå  0–2
(18.56, 19.25, 19.42, 20.30, 20.53, 21.03, 21.12, 21.21)

Söndag 17 februari
BANDY
Div 1 dam 15:45
Tingvalla–J/Waggeryd  2–7
Elitserien 13:15–17:00
Sirius–Villa-Lidköping     5–3
Motala–Tillberga            6–6
Vetlanda–Vänersborg    5–5
Bollnäs–Falun               7–3
Broberg–Edsbyn           6–6
Gripen–Hammarby       7–2
FOTBOLL
Träningsmatcher 11:00–14:00
Rydaholm–Vimmerby  2–1
Gefle IF–Mariehamn   3–3
HANDBOLL
Elitserien 17:00–18:10
Guif–Trelleborg            36–24
Lindesberg–Hammarby 35–24
Ystads IF–Alingsås       20–23
Allsvenskan 15:30–16:15
Mantorp–IFK Ystad      26–30
Tumba–Hästö              39–24
INNEBANDY
Div 3 dam 14:00–17:15
Gnosjö–Huskvarna       2–15
Skillingaryd–Bodafors spel. 29/2
Östra–Westbo
Superligan 15:00 –19:00
Jönköping–Järfälla        5–7
Helsingborg–Täby         7–6
AIK–Storvreta              6–5
Dalen–Warberg            5–3
Div 2 15:30–18:30
Sävsjö–Rydboholm       13–5
Månsarp–Tranemo       11–5
Solfjäderstaden–Östra   5–5
ISHOCKEY
Damlandskamp 17:00
Sverige–Finland         2–0
Allsvenskan 16:00
AIK–Borås                  6–4
Allettan södra 16:00
Olofström–Skåre     3–1
Mariestad–Tingsryd  2–1
Pantern–Örebro       2–3
Skövde–Troja Ljungby  5–4
Div 1 F vår 16:00
Kungälv–Gislaved      0–6
Göteborg–Mörrum     1–5
Kristianstad–Helsingborg  3–6
Div 2 17:00
Dalen–Linköping       8–2
Nittorp–Nässjö           7–2
Västervik–Boro           6–2
Alvesta–Tyringe         5–6
Halmstad–Osby          6–2
Hässleholm–Jonstorp   5–4
Karlskrona–Värnamo    9–2
Play off 1 div 3 17:00
Åseda–Diö            
 11–1           
Finspång –Kalmar  
6–4
HA74–Lenhovda    
 8–1
Wettern–Rydaholm  
5–6
Åseda och Rydaholm klara för nästa omgång, i övrigt skiljematcher på torsdag
U95 12:00
SIS–Boro    
0–4 Läs mer www.sis.nu
U97 14:00
SIS–Tranås  
2–3 Läs mer www.sis.nu
J18 16:30
SIS–Kalmar
uppskjuten
(14.30, 14.52, 15.24, 15.45, 15.47, 16.22, 17.02, 17.16, 17.25, 17.44, 17.57, 18.29, 18.37, 18.56, 19.05, 19.17, 19.25, 20.02, 20.02, 20.33, 20.51, 21.03)

Lördag 16 februari
BANDY
Dam-VM final 14:00
Sverige–Ryssland     5–2
Div 1 13:45
Nävelsjö–Öjaby        3–9
FOTBOLL
Damlandskamp 13:00
Norge–Sverige      0–2
Träningsmatcher
Rydaholm–Bor              2–1
Mjällby–IFK Värnamo     0–1
Djurgården–FC Köpenhamn 1–4
Malmö FF–Trelleborg         1–1
IFK Norrköping–Örebro   1–0
Kalmar FF–J-Södra         5–1 
AIK–BP                          1–2
Elfsborg–Bröndby          2–0
Ljungskile–Falkenbergs FF 1–0
Gefle–Östersund              3–0
GAIS–Åtvidabergs FF        2–0
GIF Sundsvall–Umeå FC    3–0
HANDBOLL
Allsvenskan 14:45–16:00
Swithiod–Skånela    24–28
Hallby–AIK              35–29
Västerås–Kristianstad 29–26
Karlskrona–Warta      28–28
Önnered–Anderstorp   19–21
INNEBANDY
Div 3 dam 15:00
Stockaryd–Jönköping 2–8
Sävsjö–Nässjö          30–1
Superligan 17:30
Färjestaden–Balrog     4–3 fl
Div 2 14:00–15:00
Skillingaryd–Vingen   9–3
1–0 04.11 Alexander Wiberg
(Johan Eriksson)
2–0 12.26 Torbjörn Lindsten (Rickard Mattsson)
3–0 13.30 3-0 Johan Eriksson
3–1 16.42 Olle Karlsson
4–1 24.07 Martin Unander (Alexander Wiberg)
5–1 44.48 Torbjörn Lindsten (Rickard Mattsson)
5-2 48.03 Kim Vall

6–2 42.52 Samer Elkari (Johan Andersson)
6–3 44.39 Kim Vall
7–3 52.01 Jonas Ragnarsson (Alexander Wiberg)
8–3 52.01 Jonas Ragnarsson (Alexander Wiberg)
9–3 56.18 Jimmy Petersson

Onyx–Gnosjö             9–3
ISHOCKEY
Damlandskamp 17:00
Tyskland–Sverige      0–3
Elitserien 15:00–18:30
HV 71–Timrå              0–3
Modo–Mora                 6–3
Frölunda–Djurgården   1–1
Södertälje–Skellefteå   2–2
Luleå–Färjestad         2–5
Linköping–Brynäs      7–1
U92 14:30
SIS–Åseda             1–4
U96 11:15
Tranås–SIS  uppskjuten
U95 15:30
Västervik–SIS 3–1 Läs mer www.sis.nu
U99 Poolspel i Rydaholm Läs mer www.sis.nu
(14.15, 14.27, 14.45, 15.00, 15.08, 15.21, 15.30, 15.39, 16.09, 16.32, 16.47, 17.08, 17.15, 17.25, 17.46, 18.22, 18.49, 18.58, 19.37, 19.44, 20.08, 20.31, 20.40, 21.00)

Fredag 15 februari
BANDY
Elitserien 19:00
Hammarby–Bollnäs     5–4
Vänersborg–Broberg    1–5
Sandviken–Edsbyn     10–3
Div 1 19:00
Waggeryd–Tranås     3–10
Åby/Tjureda–Stjärnan 2–2
HANDBOLL
Elitserien 19:00–19:30
Lugi–Redbergslid      24–30
INNEBANDY
Div 2 19:30
Linköping–Craftstaden  5–2
ISHOCKEY
Damlandskamp 19:00
Sverige–Ryssland     3–1
Allsvenskan 19:00
Bofors–Huddinge        6–1
Almtuna–Hammarby  4–4
Björklöven–Malmö      3–1
Oskarshamn–Rögle     0–2
Sundsvall–Borås        3–4 fl
Nybro–Nyköping         4–3
AIK–Växjö                 2–2
Leksand–Västerås       5–4 fl
(19.19, 19.34, 19.44, 19.58, 20.11, 20.17, 20.21, 20.36, 20.51, 20.57, 21.23, 21.32)

Torsdag 14 februari
HANDBOLL
Cupvinnarcupen 19:00
Hammarby–Rhein-Neckar 31–31
Rhein Neckar Löwen vidare
ISHOCKEY

Elitserien 19:00
Färjestad–Södertälje  4–3 fl
Skellefteå–Frölunda   4–2
Djurgården–Modo      3–0
Mora–HV 71             4–0
Timrå–Linköping       2–3
Brynäs–Luleå           5–5
Play off 1 div 3 19:00
Diö–Åseda                 1–4
Kalmar–Finspång        7–6
Lenhovda–HA74       5–3
Rydaholm–Wettern   6–0
GOLF
Europatouren i golf med Indonesia Open. Utan Pelle Edberg men med Patrik Sjöland.
Rapport 1: Patrik ligger efter sex hål på par. (08.38)
rapport 2: Patrik har efter tolv hål tappat till +2. (10.31)
Rapport 3: Patrik gick på 73 (+3) och delar plats 128. (20.11)
(08.38, 10.31, 19.15, 19.40, 20.09, 20.35, 20.48, 21.12, 21.29, 21.35, 21.38)

Onsdag 13 februari
BANDY
Elitserien 19:00
Falun–Sirius                1–2
Villa-Lidköping–Motala 11–6
FOTBOLL

Uefa-cupen 20:45
PSV Eindhoven–Helsingborg 2–0
HANDBOLL

Elitserien 19:00
Trelleborg–Ystads IF 34–29
IFK Skövde–Malmö  26–26
INNEBANDY
Superligan 19:00
Warberg–AIK              7–3
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Hammarby–Bofors   5–4 fl
Malmö–Almtuna      5–1
Borås–Oskarshamn  5–6 fl
Nyköping–Sundsvall 1–0
Växjö–Nybro            5–2
Västerås–AIK           7–2
Allettan södra 19:00
Tingsryd–Pantern      3–4 fl
Skåre–Mariestad        1–6
Skövde–Olofström      3–3
Troja Ljungby–Örebro 6–2
Div 1 F vår 19:00
Gislaved–Göteborg    8–2
Helsingborg–Kungälv 3–1
Mörrum–Kristianstad 3–5
Div 2 19:00
Jonstorp–Alvesta        6–0
KRIF–Halmstad          2–6
Osby–Karlskrona         0–7
Värnamo–Hässleholm 2–3
Nässjö–Dalen             5–8
Boro–Mjölby               3–3
(20.04, 20.23, 21.08, 21.15, 21.18, 21.27, 21.39, 22.22, 22.33)

Tisdag 12 februari
BANDY
Div 1 19:00–20:00
Stjärnan–Åtvidaberg   6–5
Öjaby–Åby/Tjureda     8–2
Skirö–Nävelsjö       7–13
FOTBOLL
Damlandskamp 13:00
Sverige–England   2–0
ISHOCKEY
Elitserien 19:00
Färjestad–Modo      0–3
Linköping–HV 71    0–4
(14.54, 15.55, 19.01, 19.35, 20.16, 20.37, 21.12, 21.21, 22.04)

Måndag 11 februari
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Drott–IFK Skövde   26–33
Malmö–Lugi            27–25
INNEBANDY
Superligan 19:00
Storvreta–Täby       5–2  
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Huddinge–Leksand  2–4
Rögle–Björklöven    4–0
(19.38, 20.10, 20.29, 20.40, 20.44, 20.58, 21.14, 21.18)

Söndag 10 februari
BANDY
Elitserien 13:15–19:00
Sirius–Hammarby     7–4
Motala–Falun           7–2
Bollnäs–Västerås     3–3
Broberg–Tillberga     7–3
BANDY
Div 1 13:15
Tranås–Stjärnan       2–5
HANDBOLL
Elitserien 17:00
H43–Lindesberg        28–31
Allsvenskan 13:00–17:00
AIK–Västerås            23–25
IFK Ystad–Karlskrona 29–28
Hästö–Mantorp           23–27
Kristianstad–Önnered 30–30
Skånela–Tumba       22–35
INNEBANDY
Div 3 dam 16:00–17:15
Sävsjö–Westbo     9–0
Jönköping–Östra   3–2
Superligan 17:00–18:00
AIK–Dalen               8–7
Falun–Helsingborg    8–5
Pixbo–Balrog             2–4
Järfälla–Warberg     1–8
Div 2 17:00
Månsarp–Linköping    4–3
ISHOCKEY
Lg Hockey Games 12:00–15:30
Tjeckien–Ryssland       4–2
Sverige–Finland        1–2
Div 2 17:00–18:00
Motala–Dalen           3–4
Tibro–Nässjö             5–4
Nittorp–Boro             7–3
Halmstad–Tyringe    7–0
Värnamo–Jonstorp   2–5
Karlskrona–KRIF      4–4
Div 3 17:00
Diö–Virserum            3–4
Lenhovda–Finspång   4–1
Rydaholm–Wettern   3–4
Skillingaryd–Valdemarsvik 4–3
Åseda–Kalmar        9–7
J18 12:30
SIS–Kalmar uppskjuten
U95 14:30
Oskarshamn–SIS 3–2 Läs mer www.sis.nu(13.15, 13.27, 13.44, 13.57, 14.20, 14.59, 15.18, 15.48, 15.56, 16.05, 16.49, 17.14, 17.34, 17.47, 17.54, 19.27, 19.45, 20.08, 20.24)

Lördag 9 februari
BANDY
Elitserien 13:15–17:00
Gripen–Sandviken       2–6
Edsbyn–Vänersborg    4–0
Vetlanda–Villa             3–5
Div 1 13:15–13:30
Åtvidaberg–Öjaby  6–3
Nävelsjö–Månsarp  5–3
FOTBOLL
Träningsmatcher
Malmö FF–Lyngby    3–1
Djurgården–BP       2–0
Elfsborg–Kalmar FF 0–2
J-Södra–Husqvarna 4–2
HANDBOLL
Elitserien 18:15
Redbergslid–Sävehof   27–28
Allsvenskan 15:00–16:15
Warta–Hallby              21–28
Anderstorp–Swithiod 32–29
INNEBANDY
Div 3 dam 09:00–13:00
Nässjö–Skillingaryd   6–6
Bodafors–Gnosjö         9–3
Superligan 15:00
Jönköping–Färjestaden   7–4
Div 2 14:00–16:00
Rydboholm–Solfjäderstaden 6–9
Onyx–Östra                         9–11
Tranemo–Vingen             11–6
Craftstaden–Skillingaryd  8–5
Mål SIK: Johan Eriksson 0–1 (Jonas Ragnarsson), 2–2 Jonas Ragnarsson (Johan Eriksson), 5–3 Martin Unander (Johan Eriksson) 5–4 Hampus Rosén (Jimmy Petersson) 6–5 Torbjörn Lindsten (Martin Unander)
ISHOCKEY
Lg Hockey Games 12:00–15:30
Finland–Ryssland 0–5
Sverige–Tjeckien 4–2
(11.25, 12.37, 13.15, 13.26, 13.45, 13.52, 14.06, 14.16, 15.40, 15.44, 15.53, 16.11, 16.16, 16.25, 20.17)

Fredag 8 februari
BANDY
Elitserien 19:00
Hammarby–Motala    9–4
Div 1
Åby/Tjureda–Skirö 7–3
HANDBOLL

Elitserien 19:00
Alingsås–Helsingborg 28–24
INNEBANDY
Superligan 19:00
Täby–Pixbo           10–6
ISHOCKEY
Div 2 19:00
Hässleholm–Osby 5–1
U92 19:30
SIS–Nässjö   1–4
(19.12, 19.43, 20.07, 20.22, 20.43, 20.52, 21.25, 22.07)

Torsdag 7 februari
Elitserien 19:00
Västerås–Sirius           4–3
HANDBOLL
Allsvenskan 19:00
Hästö–Hallby              37–33
INNEBANDY
Superligan 19:00
Storvreta–Jönköping     8–1
ISHOCKEY
Lg Hockey Games 18:15–19:00
Finland–Tjeckien         6–1
Ryssland–Sverige       4–3
Div 3 19:00
Finspång–Åseda          1–2              
HA74–Diö                  5–2  
Wettern–Skillingaryd 8–3
Kalmar–Rydaholm        5–10
Virserum–Lenhovda      6–6
U96 18:30
SIS–HV 71                  1–8  
(18.28, 18.58, 19.14, 19.29, 19.43, 19.54, 20.00, 20.25, 20.33, 21.11, 21.24, 21.28, 21.49, 21.56)

Onsdag 6 februari
BANDY
Elitserien 19:00
Falun–Vetlanda       3–6
Gripen–Bollnäs       8–2
Motala–Västerås     5–3
Sandviken–Vänersborg 10–3
Tillberga–Edsbyn       6–7
Villa-Lidköping–Broberg  8–5
Div 1
Waggeryd–Månsarp    1–5
FOTBOLL
Landskamp 19:30
Turkiet–Sverige    0–0
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Trelleborg–Hammarby 26–34
INNEBANDY
Superligan 19:00
Warberg–Helsingborg  6–5
Järfälla–Färjestaden      7–4
Div 2 19:30
Gnosjö–Sävsjö     6–5
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Borås–Nyköping   2–1 fl
Div 2 19:00
Dalen–Västervik  4–6
Boro–Tibro           6–2
Nässjö–Motala      7–5
Alvesta–Halmstad  2–6
KRIF–Hässleholm  6–0
Osby–Värnamo     3–7
Tyringe–Karlskrona 5–7
(20.15, 20.18, 20.29, 20.58, 21.08, 21.20, 21.28, 21.32, 07.58)

Tisdag 5 februari
INNEBANDY
Superligan 19:00
Balrog–Dalen         7–4
ISHOCKEY
Landskamp 19:30
Sverige–Slovakien 1–5
(19.39, 19.42, 19.59, 20.08, 20.48, 20.53, 21.40)

Måndag 4 februari
HANDBOLL
Elitserien 19:00–19:30
Lindesberg–Redbergslid
29–29
IFK Skövde–Alingsås
   30–26
Sävehof–Malmö           32–28   
INNEBANDY

Superligan 19:10
Falun–AIK                 2–4
ISHOCKEY

Allsvenskan 19:00
Almtuna–Rögle          3–4
(19.10, 19.41, 20.16, 20.35, 20.37, 20.44, 20.50, 20.53, 20.56, 20.59, 21.15, 21.21)

Söndag 3 februari
BANDY
Div 1 dam 14:00
J/Waggeryd–GT/76 11–0
VM 11:00–15:00
Finland–Kazakstan 8–3
Ryssland–Sverige 6–1
BOWLING
Sydallsvenskan 10:00
Forsheda–Mamba 16–4 (6528–5733) FBK: Kent Karlsson 871, Lars Johansson 870. Sören Larsen hade 767
HANDBOLL
Elitserien 16:15
Ystads IF–Helsingborg 31–22
Allsvenskan 15:30–16:30
Mantorp–Skånela 27–28
Tumba–Anderstorp 36–27
Hallby–IFK Ystad 27–34
Kristianstad–AIK 36–26
Önnered–Swithiod 31–21
INNEBANDY
Div 3 dam 11:00–17:15
Gnosjö–Jönköping 0–21
Sävsjö–Huskvarna 4–0
Skillingaryd–Stockaryd  3–3
Östra–Bodafors 15–1
Div 2 15:30
Sävsjö–Onyx 4–8
ISHOCKEY
Allsvenskan 16:00
AIK–Huddinge 2–0
Allettan södra 16:00–17:00
Pantern–Skåre 3–1
Troja Ljungby–Olofström 2–1
Mariestad–Skövde 6–1
Örebro–Tingsryd 1–2
Div 1 F vår 16:00
Göteborg–Helsingborg 2–11
Mörrum–Gislaved 2–4
Kristianstad–Kungälv 4–0
Div 2 16:00–17:00
Hässleholm–Tyringe 2–4
Karlskrona–Alvesta 6–0
Osby–Jonstorp 1–4
Värnamo–KRIF 2–3
Mjölby–Dalen 6–2
Boro–Nässjö 2–2
Div 3 16:00
Lenhovda–HA74 4–3
Rydaholm–Finspång 3–5
Valdemarsvik–Wettern 1–7
Åseda–Virserum 13–0
Skillingaryd–Kalmar 6–7
U95 12.00
SIS–HV 71. 4–3 Läs mer www.sis.nu
U97 13.30
Gislaved–SIS 6–4Läs mer www.sis.nu
J18 13.30
Karlskrona–SIS 12–2 Läs mer www.sis.nu
U10 poolspel (lördag) Läs mer www.sis.nu
GOLF
Europatouren
Dubai Desert Classic i Förenade arabemiraten. Pelle Edberg går ut kl. 07.57 svensk tid. Pelle gick på 76 i dag och blev delad 44:a
(16.11, 22.14, 22.26)
Lördag 2 februari
OBS! I dag endast uppdatering kring 17:30–18:30 och 22:00
BANDY
VM-semifinaler 13:00–17:00
Ryssland—Finland       9–1
Sverige—Kazakstan    7–0
Div 1 14:00–15:30
Skirö–Åtvidaberg        5–9
Öjaby–Tranås             3–4
Månsarp–Åby/Tjureda 0–9
BOWLING
Div 2 10:00
SIS– Cyrus/HS B 9–11 (5442–5665) SIS: Marita Nyman 764, Therese Svarén 737, Eva Andersson 707, Jessica Aldelius 700
Div 3 10:00
Getinge F–Skillingaryds BK 5–15
HANDBOLL
Elitserien 16:00
Guif–H43          27–29
Allsvenskan 15:00–16:00
Västerås–Warta      33–27
Karlskrona–Hästö    31–31
INNEBANDY
Div 3 dam 13:00
Westbo–Nässjö          22–2
Div 2 14:00–17:00
Vingen–Craftstaden     4–5
Östra–Rydboholm        9–5
ISHOCKEY
Elitserien 15:00–18:30
Modo–HV 71                 2–6
Djurgården–Brynäs      3–1
Frölunda–Skellefteå      4–2
Mora–Linköping             3–4 fl
Luleå–Timrå                  2–1
Färjestad–Södertälje     4–4
GOLF
Europatouren
Dubai Desert Classic i Förenade arabemiraten. Pelle Edberg går ut kl. 08.07 svensk tid. Pelle gick på 71 slag (-1)
(17.25, 17.32, 18.10, 18.20, 18.33, 22.48)

Fredag 1 februari
BANDY
Div 1 20:00
Waggeryd–Nävelsjö 4–4
HANDBOLL
Elitserien 19:00
Lugi–Drott               36–29
INNEBANDY
Landskamp herrar 16:30
Tjeckien–Sverige      5–11
Div 2 19:00
Solfjäderstaden–Gnosjö   7–6 fl
Skillingaryd–Månsarp   8–6
04.05 1-0 Jonas Ragnarsson (Johan Eriksson)
08.55 1-1 John Widlert (Felix Müntzing)
17.45 2-1 Jonas Ragnarsson (Alexander Wiberg)
3–1 22.42 Torbjörn Lindsten (Andreas Ljung)

29.56 4–1 Andreas Ljung
35.02 4–2 Carl–Oskar Sandén (Andreas Livh)
36.39 5–2 Martin Unander (Alexander Wiberg)

39.08 5–3 Carl–Oskar Sandén (Jeff Adolfsson)
45.53 5–4 Robin Adolfsson (Andreas Livh)
46.24 5–5 Albin Källberg (John Widlert)
49.31 5–6 Albin Källberg (Carl–Oskar Sandén)
56.00 6–6 Andreas Ljung (Torbjörn Lindsten)
56.00 7–6 Andreas Ljung (Torbjörn Lindsten)
56.31 8–6 Andreas Ljung (John Ygemar)

Tranemo–Linköping     5–7
ISHOCKEY
Allsvenskan 19:00
Leksand–Hammarby    7–2
Bofors–Malmö           1–4
Oskarshamn–Björklöven  2–3
Sundsvall–Växjö             1–2
Nybro–Västerås           2–3
Div 3 19:00
Diö–Lenhovda              3–1
Finspång–Skillingaryd  5–2
GOLF
Europatouren
Dubai Desert Classic i Förenade arabemiraten. Pelle Edberg går ut kl. 08.35 svensk tid. Vi kommer med en slutrapport vid 12-tiden. Pelle gick på 74 slag och har totalt 141. Han är klar för helgens finalspel
(15.38, 19.38, 20.18, 20.58, 21.09, 21.43, 22.12)

Toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Artillerigatan 32 -
568 30 SKILLINGARYD
Tel. 0370-764 00.
Fax 0370-764 54

Skillingarydsrevyn ger
Revy i sikte –
Välkommen ombord

Premiär på Skillingehus
Lörd      2/2 kl. 17.00

Fredag   8/2 kl. 19.00
Lördag   9/2 kl. 17.00
Fredag 15/2 kl. 19.00
Lördag 16/2 kl. 17.00
Fredag 22/2 kl. 19.00
Lördag 23/2 kl. 17.00
Fredag 29/2 kl. 19.00
Lördag   1/3 kl. 17.00

Försäljningsställen
Biblioteket Skillingaryd Tel. 0370-78101
Beklädnadsaffären Tel. 0370-70121
People Vaggeryd Tel. 0393-31890

Restaurang Järnvägshotellet erbjuder supé
efter föreställningarna.
För beställning ring: 0370–71559

Hjärtligt välkomna till en Fartfylld afton!Julbilden finns här
Kulturhusens Dag 9/9 13–16

Skillingaryds marknad lördag 6 oktober. Se bilder här


Arkivens Dag 10/11 2007

 

Gott Nytt 2008
En av de stora händelserna 2008 kommer att bli EM i fotboll i Schweiz och Österrike. Låt oss redan nu känna glädjen av detta arrangemang. Kanske blir det Sverige som får hålla i bucklan...