SFF – Sveriges Filatelist-Förbund www.skillingaryd.nu
Till startsidan för föreningar
SFF:s egen hemsida

Vi söker lagerlokal
Inlagt 19 februari 2008
Sveriges Filatelist-Förbund är en ideell förening som söker en lagerlokal i Skillingaryd. Den bör vara i storleksordningen 125–175 kvadratmeter. Det bör också finnas möjlighet för smidig in- och utlastning via markplan eller från lastbrygga.
Vi kommer främst att använda lokalen för våra utställningsskärmar.
Kontaka oss snarast: Per Bunnstad 0370-705 66, 070-213 14 66 eller e-post: info@sff.nu


Mingel när nya kansliet invigdes
Inlagt 24 oktober 2007
Gösta ”Julle” Bengtsson, som jobbat på Posten i hela sitt liv var en av de första besökarna liksom Anne Stålhammar, som bor en trappa ned från kansliet.
Rein Akimana från Vaggerydsverket var en av gästerna.
Det var stor samvaro i lokalen.
Uno Jonsson från Brodyr & Design kikade på vykort.
Roger Wilsson är ordförande i Stiftelsen Movalla och Lennart Daun i Sveriges Filatelist-Förbund.
Monika Fornstål är dotter till förbundets och Movallas kanslist Therese. Datorer och skrivare är spännande.
Peter Lundström, Linus Persson, Roger Wilsson och Connye Grönlund hörde till dem som minglade.
Lennart Daun, Barbro Dahlqvist och Elvy Jansson kom till mingel.
Bror Jansson , Lilla Galtås, Bengt Dahlqvist, Ålaryd och Jan-Anders Jacobsson, Östersund, minglade.
Birgitta Bunnstad, vars man är fotograf samt Eva Jonsson från Önska. De båda känner varandra sedan många år tillbaka och det blev lite minnen.
Göran Bard från VN/JP intervjuade förbundsordförande Lennart Daun.
Therese Fornstål är förbundets och Movallas nya kanslist och till höger hennes mor och dotter.

I lördags den 20 oktober 2007 invigdes de nya kanslilokalerna på Stationsgatan 3 i Skillingaryd. Det var ingen officiell invigning utan snarare ett mingel för särskilt inbjudna.

Lokalerna används huvudsakligen av Sveriges Filatelist-Förbund som här har två anställda i form av Therese Fornstål och Per Bunnstad. Lokalerna används också av Stiftelsen Movalla och Pers egen firma, Finnveden Information AB.
På plats i Skillingaryd fanns hela styrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund som lördag-söndag hade förlagt sitt styrelsemöte till Skillingaryd.
Sedan 1 juli finns förbundskansliet i Skillingaryd där Per är kanslichef medan Therese jobbar med ekonomi, medlemsregister och en hel del annat. Therese är anställd till 75 procent av heltid. Två tredjedelar av den tiden gör hon åt förbundet och resterande del åt Stiftelsen Movalla där hon framför allt jobbar med ekonomi.
Sveriges Filatelist-Förbund har närmare 5.000 medlemmar och de flesta är med i någon eller flera av de mer än100 föreningar som finns över hela landet.

Relaterade länkar:
Sveriges Filatelist-Förbund
Stiftelsen Movalla
Finnveden Information AB


Gamla fullmäktigesalen blev kansli
Inlagt 16 oktober 2007
I en ljus lokal längst upp på Stationsgatan 3 finns SFF.

När Skillingehus i Skillingaryd togs i bruk 1971 övergavs den gamla fullmäktigesalen vid Stationsgatan 3. Här på tredje våning hölls i många år fullmäktigemötena. Då var det gamla Skillingaryds köping som gällde.

Från Skara
Sedan dess har lokalen med undantag för korta perioder stått mer eller mindre tom. Fram till 1 juli i år.
Från detta datum hyrs lokalen om 125 kvadratmeter av SFF – Sveriges Filatelist-Förbund – som flyttat sitt kansli till just Skillingaryd. Senare kommer man att hyra ytterligare minst det dubbla för lagerutrymmen.

Från Skara
De senaste åren har kansliet funnits i Skara med anledning av att kanslichefen Gösta Karlsson bor där. Men när han nu gick i pension, och det blev samma sak för kanslisten Ulla Lindh, valde förbundet en ny plats. Man satsade på Skillingaryd eftersom man där som Göstas efterträdare anställde Per Bunnstad på 60 procent av heltid. Efter Ulla har kommit Therese Fornstål, som bor i Linnås strax väster om Skillingaryd. Per arbetade tidigare på tidningen Finnveden och Therese på Vaggeryds kommun. Per är en ivrig frimärks- och vykortssamlare. Therese samlar inte direkt, jo lite lätt på vykort.

5.000 medlemmar
SFF organiserar landets samlare av frimärken, vykort, brev med mera. I Sverige finns över 100 frimärks- och vykortsklubbar och nästan alla är anslutna till SFF, som har närmare 5.000 medlemmar.
På kansliet ger man service till föreningar och medlemmar på alla möjliga tänkbara sätt. Kansliet är även ansvarigt för förbundets hemsida www.sff.nu som fick ett nytt utseende i våras och antalet besökare per dag har sedan dess fördubblats.
Åt förbundet jobbar även Bo Grendal. Han är heltidsanställd redaktör för tidningen SFF Filatelisten och har sin arbetsplats i Uppsala.

Fler hyresgäster
Delar av lokalerna på Stationsgatan 3 hyrs av Stiftelsen Movalla som förvaltar idrottsplatsen Movalla. Therese Fornstål jobbar 50 procent av heltid åt SFF och 25 procent åt Stiftelsen Movalla. Therese jobbar framför allt med ekonomi.
I lokalen har Per Bunnstad även sitt företag Finnveden Information AB som bland annat arbetar med nättidningen www.skillingayd.nu och webblösningar åt olika företag och föreningar.
Skillingaryd har alltså nu ett förbundskansli, det kanske enda som finns i kommunen. Förbundsstyrelsen har för övrigt styrelsemöte lördag-söndag i Skillingaryd.