Blogg Turbo www.skillingaryd.nuStartsidan för blogg

Turbo
Skillingaryd


Bor hos familjen Bunnstad i Smördalen i södra Skillingaryd. Det officiella namnet är Roghöjdens Raffige Turbo och som synes är Turbo en flat coated retriever.
17 novembr 2008

Nu är jag i hundhimlen

I dag på morgon berättade husse att det var dags för mig att bege mig till Smådjurssjukhuset i gamla polisstationen för att få en spruta för att lugnt få somna in. Jag har länge vetat om detta och har förberett mig noga.

Jag har tagit farväl av alla mina nära och kära och vet att jag får träffa gamla kompisar som Emma, Jessie och farmor. Det blir lätta steg i fortsättningen, inte alls så jobbigt som det varit på sista tiden. Att resa sig upp har inte gått utan hjälp men jag har faktiskt inte haft så mycket ont.

När du läser detta som jag berättat för husse ska ni veta att jag haft drygt tolv fina år hos min familj. Och jag vet att husse gråter när han skriver detta för han är en mycket känslig människa. Han liksom övriga i familjen har alltid önskat mig det bästa och åren har varit underbara.

Även om jag kunnat tala genom husses försorg är det väl knappast troligt att jag kan göra det från andra sidan. Så vov på er alla jag känner och även till alla andra också för den delen.


Husse skriver egna tankar
Tack Turbo. Vi vet att du har det bra och du ligger alldeles ovanför din föregångare Misty. Ni har båda berikat våra liv och vi saknar er.

18 september 2008

Mot hundhimlen

Nu bär mig inte benen riktigt längre. Det är lika illa som för husse en lördagkväll.

Jag har haft tolv fina år med många kattjakter, min fina familj och alla kompisar. Men nu känner jag att det är dags att ta farväl här som bloggare.

Husse berättade häromdagen att det är fem år sedan nu som farmor lämnade och hon finns däruppe i himmelen. Hundhimlen och människohimlen är samma sak, har jag förstått.

Jag vet att tiden snart är kommen att få möta farmor, min bästa kompis Emma och andra jag saknar.

Jag har förstått att det är ganska bra där men att det är viktigt att först ha många goda år på jorden. Och det har jag haft. Jag har känt att jag både fått ge och ta emot kärlek.

Så även om jag inte får vingar för färden uppåt ännu på ett tag så vill jag bara säga: tack för att jag fick gåvan att genom husse kunna förmedla lite av mina tankar.

Vov på er.

24 juli 2008

Jag har börjat knarka!

Jo, ni läste rätt i rubriken.

Jag lever alltså på någon knarkliknande nu. Det säger iaf husse.

Jag har varit hängig och haft ont de senaste månaderna men inte trodde jag att jag kunde få hjälp. Men husse och matte pratade om det och en dag var matte med mig nere på hundkliniken i Värnamo. Det stället älskar jag. Det doftar så gott där. Matte säger till husse att jag är som en dammsugare där.

Matte har fått en massa piller som jag ska ta och jag känner mig i ett lyckorus nu. Jag får 1 1/4 tablett varje morgon och lika mycket varje kväll. Jag låtsas att jag inte tycker om dem men jag bara luras; De är fantastiskt goda och nu har jag inte ont längre.

Husse säger att jag är som en tonåring igen. Så nu ska jag försöka smyga upp till Mighty nån dag. Hon är en sån underbart vacker portugisk vattenhund.

Vi två skulle nog passa fantastiskt ihop för jag är också som en vattenhund. Långasjön i Åker är min favoritsjö.

Husse, matte och lillmatte har den här veckan varit på Movalla. Ja, husse han brukar ju vara där lite då och då, men nu av annan anledning. Det har visst varit SM för schäferhundar. Som om det skulle vara något. SM för flat skull vara nåt helt annat. Gissa vem som skulle vinna då?

I nästa vecka ska jag få va på hunddagis nån dag, fast husse kallar det hundseniorboende. Jag vet att husse också gärna skulle va där för han träffade hon som har hand om det i går o hon är nog vacker eftersom husse blir som salig när han talar om henne.

Jag gillar hundpensionat eller vad man nu ska kalla dem. Det doftar så gott där o när ingen är i närheten smiter jag in till nån av tikarna. Så lita på att jag snart kommer att ha mycket spännande att skriva om i min sexspalt, förlåt, min blogg.

6 juni 2008

Nu blir jag dussinlirare

Jag är på väg att bli en riktig dussinlirare. För det är nu på onsdag ni ska notera: jag fyller tolv år och önskar jättemånga presenter. Helst vill jag ha nån av granntikarna men där verkar det ju kört. Annars tar jag gärna lite leverpastej eller fisk. Eller kanske jag smaskar lite på Rambo, men jag undrar hur han smakar. Nä, bättre att sitta jämte Frida, Dagh och Erik och få lite godis. Eller kanske vid matte. Husse är inte lönt; Han ger mig bara morötter.

Det har varit många fester här på sista tiden och det gillar jag. blir alltid lite extra till mig då och sen får jag busa med Caesar. I går var det grillspett på altan och sedan chips och popcorn. Mums. För några dagar sedan konfirmerades Frida och då var här 25 personer som tappade mycket här och där.

I kväll ska Dagh på bal men jag får inte följa med. Synd för jag skulle vilja gå på en sådan med Mighty. Lovar att hon skulle få en upplevelse hon aldrig skulle glömma.

Husse och matte har varit på semester och då hade jag en reservmatte i Kirsti. Hon är jättesnäll. Synd bara att de inte har Emma kvar. Hon var en jättefin kompis till mig. Men vi ska nog alla den vägen vandra.

Jag ska i alla fall först fylla tolv; Jag är alltså pensionär och behöver inte gå några långa promenader eller jaga katter så långt.

Det är ganska bra att vara pensionär. Matte tror att jag är nästan döv men det är precis som som med husse: jag hör det jag vill höra. Och kanske får jag hörapparater i present för såna skaffade husse i höstas.

Vov på er alla.

19 mars 2008

Jag har fått nytt namn

Matte kallar mig något nytt numera och jag känner mig riktigt stolt för jag älskar en massa namn. Turbo och Tubbe brukar det annars vara mest. Men nu säger hon Gamla Skräpet. Det tycker jag låter fint. Fast husse vill inte riktigt berätta för mig vad det betyder. Jag gissar: hunden som är så vacker och inbjudande för alla tikar.

Jag gillar vinter och snö men det är bara ett problem. Alla mina kompisar håller sig mest inomhus. Längtar därför till nästa årstid och har börjat känna vårkänslorna, trots min aktningsvärda ålder.

På tal om ålder blev husse väldigt gammal i går. Undrar bara varför jag som är så ung haltar när inte han gör det...

Och i morgon är det lillhusse Erik som fyller år. Hoppas på tårta för jag brukar alltid på en liten bit.

Erik berättade något ruskigt från sin resa till Kina. Där äter dom såna som mej! Hemska tanke.

Nej, nu hoppas jag att få komma ut en sväng. Vov på er.
16 februari 2008

Husse är bra rolig

Jag undrar vad som hänt med Husse. Plötsligt när vi var ute på en promenad i måndags började han fotografera en av mina favoritstubbar. Han sa: titta vad det växer mycket här. Pyttsan, här kan väl inget växa då det är en av mina favoritstubbar nära Trolleberget. Jag brukar ju ha mina pinkestenar och det här är en av mina pinkestubbar.

Jag tror att det är den där von Damberg, eller vad han heter, som fått husse att titta lite närmre på stubbarna. Inte såg jag något men jag kände ju dofterna. Kanske det är nykomlingen Molly här i Smördalen som varit framme för det var ingen av de vanliga. Hmmmm, undrar när jag får träffa henne...

På hemvägen stannade husse till hos Mollys granne. Det är i Krahners villa som en familj Lööf flyttat in men de har ju ingen hund. Nej, tacka veta jag Karlssons uppe i backen. Där finns tre fina kompisar men nu på vintern ser jag knappt aldrig dem. Synd, men jag får hålla tillgodo med dofterna...

Min mittemellanhusse Erik var inte med på promenaden. Han har haft fullt upp med att planera sin resa till Kina och han är på väg dit nu. Jag är verkligen glad att jag inte behöver följa med för husse berättar att man äter hundar där. Så barbariskt! Tänk om jag skulle äta människor!

På tal om mat så börjar jag nu reagera när man säger hundmat. Är det mat för oss hundar eller tänker man på att det är mat med hund i.
Blir nog bara leverpastej för mig i fortsättningen. Linus brukar ju bjuda på riktigt stora bitar. Får nog hälsa på honom.

PS

Husse hade som vanligt kameran med sig och hans bilder finns här

15 december 2007

Hälsning från Nisse

Jag fick ett e-brev i går från Nisse och det kan jag bara inte undanhålla er. Här kommer det:

Hej Turbo!
Vill bara berätta att det skall komma en ny tik till Smördalen... Hon heter Molly och skall flytta hit den 28 december! Hon skall bo hemma hos mig och är väldigt söt...fast liten än så länge.....bara åtta veckor. Hon är lika fin som jag, vi är av samma ras......och du har ju flickvän så jag behöver väl inte oroa mig....bara kollar....
Annars så går det bättre efter operationen, det var tufft på djursjukhuset, man fick en massa konstigt att äta så man blev sömnig och yr i bollen....och PARABOLEN....som jag fick ha på huvudet i två veckor....jag trillade nedför trappan en gång för att den där förbaskade plast-struten fastnade i filtmattan.....som om jag inte hade ont redan med massa stygn i baken....bråck mina vänner, det är inte att leka med det....
Turbo jag tycker du är snygg som du är, visst du kanske fryser och då har ju Kerstin och Linneá säkert något att erbjuda....såg en snygg ulltröja genom fönstret sist matte band fast mig i stolpen.....skulle själv behöva en faktiskt sedan husse köpte den där trimmern....han tycker den är jättekul och min päls blir bara kortare och kortare....
Hälsn Nisse!

27 september 2007

Andra dejten...

Jag har gått i ett lyckorus länge efter min dejt för en tid sedan och i morgon kommer hon igen. Denna gången blir det två nätter tillsammans – och dagar också, berättar husse.

Själv nöjer jag med en tjej åt gången. Värre är min husse. Ni skulle ha sett honom i går kväll; Han kom med ett saligt leende och berättade för matte att han hade varit på en liten fest: ensam man och sedan fanns där omkring 55 kvinnor. Undrar vad det är för harem han har. Han sa att han varit på modevisning, han som är så ointresserad av kläder... Tänk att få vara i hans kläder.

På tal om kläder; jag borde nog gå till Kerstin och Linnéa på Beklädnadsaffären och skaffa mig något eftersom min päls inte alls är vad den borde vara. Undrar vad de har i min storlek.
På tal om storlek så har det ju ingen betydelse när man ska på dejt. Säger husse i alla fall. Vad han nu menar med det.

31 augusti 2007


Min första dejt...

I morgon händer något stort i mitt elvaåriga liv, till och med större än när jag lärde mig tala med Husse. Jag ska ha min första blinddejt, men jag är inte orolig för husse har berättat att hon är lika svart som jag. Svart som synden... det ska bli spännande.
Att min dejt redan har en vän hemma hos sig bryr jag mig inte så mycket om då jag vet att jag har världens charm. Husse säger också att lillmatte lovat att göra mig riktigt fin: klippa mina klor, ta bort för mycket hår mellan tassarna...
Min favoriter här i Smördalen får ursäkta mig denna dag. Det är en tös från Åkers socken som kommer och då gäller det att visa upp det som finns här i centralorten.
Jag känner henne nästan redan eftersom på dagarna är på husses jobb. Varje dag när husse kommer hem känner jag direkt att HON nosat.
Jag tycker att det här är en bättre blinddejt än att gå ut på någon sida på internet. Jag gillar ju inte de här tangenterna. Finns det inte tangentbord för oss med stora tassar?
Nej, nu är det dags för frukost och sedan måste jag be matte köpa hem någon present till i morgon. Undrar vad hon gillar...

11 juni 2007

I dag blir jag 11 år


I dag fyller jag elva år och välkomnar alla som har presenter med sig. Helst något ätbart – dock inga katter den här veckan. En ny frisbee kan också gå an, men
helst av allt vill jag slippa allt kliande. Kanske blir jag bättre sedan jag i eftermiddag varit med matte hos veterinären.

Jag berättade ju senast att jag får en morgonsup. Det är något matte kallar aloe vera eller nåt liknande. Gott är det men jag har lurat husse och matte att jag inte tycker om det så de ger mig mjölk till det.

Nu hinner jag inte blogga mer för jag ska göra mig fin för Mighty – jag bjöd in henne när jag träffade henne i går.

18 maj 2007

En fin invitation

Tänk vad härligt det är att ha en husse som förstår mig. I går kom det följande brev till hans dator:

”Till Turbo!
Föreslår ett möte i veckan: Dagordning som följer:
1 Löptider
2 Revir
3 Har Rolf fortfarande godis i fickan?
4 Fästingsäsongen
5 Gemensam utflykt
Hälsn: Nisse

Jag blev riktigt rörd. Det är nog första gången jag fått en invititiat... eller vad det nu heter.

Nisse är en lite fin vit kompis jag har uppe på Brunnsgatan, alltså här i Smördalen. Han bor nästan vid Trollebeget och husse och jag går förbi där nästan varje dag. Fast Nisse skäller och morrar på mig ibland. Jag är ju kring hans revir men det ska vi reda ut vid mötet, punkt 2 på dagordningen.

Sen vill jag också ha en punkt 6 på dagordningen, hur vi ska dela upp tikarna oss emellan. Den här punkten sex är mycket viktig och helst vill jag ha Mighty. Nisse och Azzi skulle bli ett förtjusande par...

Nej, nu måste jag sluta – det är dags för min morgonsup.

11 maj 2007

Äntligen förstår husse mig

Efter alla dessa år hände plötsligt något i går. Det var inte så bra att jag fick käka upp Rambo men näst intill.

Det var lite sent på kvällen. Alla hade ätit och nu var det chips på gång. Jag gjorde vad jag kunde för att de skulle lägga märke till mig och ge mig en smakbit. Chips är nämligen bland det bästa jag vet.

Husse satt precis som vanligt framför datorn och han brukar ändå aldrig ge mig något. Men den här gången tittade han faktiskt rakt in i mina ögon och jag tänkte: äntligen! Ja, blicken var lite speciell och plötsligt bara skrek han till och sa: Jag kan läsa Turbos tankar!
Mattes kommentar blev direkt: har du druckit öl, nu mitt i veckan?

Men husse var spik nykter och han och jag började ”prata” med varann. Jag sa att min högsta önskan är att få blogga och berätta om alla mina kompisar här i Smördalen: Rambo, Azzi, Nisse, Mighty och de andra.

Husse som hade sett TV-programmet om att tala med hundar blev plötsligt mer än bara en husse. Han är nu mitt språkrör och jag lovar att ge fantastiska berättelser här.