Nyheter
Fredag 1 januari 2010
26.000 i tjuvbyte
Inbrottet hos Gångbart som vi berättade om i onsdags var av större omfattning än man först trodde. I stället för stölgods på 2.200 kronor kom tjuven över stövlar, plånböcker, handskar med mera till ett värde av 26.000 kronor. (08.03)

487.854 besök under 2009
r 2009 noterade vi 487.854 unika besök här. Det kan jämföras med 206.811 året före. Aktuell statistik finns här. (01.45)

Gott Nytt År!
Vi önskar alla våra läsare ett Gott Nytt År. (00.00)

Torsdag 31 december 2009
Årets Skillingarydsbo – läs mer

Storlarm till Centralplan

14.59: Nu har vi lagt in flera bilder från dagens stora larm. Se dem här.
13.33: Det har varit storlarm till Centralpan i Skillingaryd men dessbättre var det ingen brand. Vi kommer med bilder om en stund.

Vems är hunden?
Det springer en herrelös liten hund på Södra Järnvägsgatan i Skillingaryd. Det verkar vara en blandrashane med rufsig päls.
Någon som saknar den? Ring i så fall 070-2622559. (11.38+13.51)


Gott Nytt år i naturen

Vår naturskribent Dan Damberg hälsar Gott Nytt År med fina bilder och text. Läs mer. (07.49)

Fyrverkerier: Henriks Sport. Öppet i dag 09.30–13.00.
LÄS MER


Döms för knivhot
Den Skillingarydsbo i 40-årsåldern som hotade människor med kniv den 28 maj utanför polishuset i Jönköping anhölls för mordförsök. Nu berättar VN att han dömts för knivhot. Straffet blir ett skadestånd på 10.000 kronor mot den polisman han hotade samt rättspsykiatrisk vård. (07.49)

NU KÖR VI IGEN !
Måndagen den 4/1 kl 14 eller 18
En ny demonstration av ”BEMER-MATTAN”
Lider du av värk och smärta på olika sätt, har provat allt som kan lindra men inte har blivit bättre? Kom då och lyssna på en representant som berättar hur
Bemer-mattan kan hjälpa dej!
Tel 0733-523030 för anmälan.
Vi bjuder på hälsochoklad.
VÄLKOMNA!
Brodyr&Design
Viola Jonsson
LÄS MER HÄR

Onsdag 30 december 2009
Tallbiten beskådas


I Dan Dambergs naturkrönika i går berättades om den rara fågeln tallbit som sedan några dagar kan beskådas i Vaggeryd. C-G Gustavsson från Skillingaryd är en av dem som spanat in den främmande fågeln i kamerans teleobjektiv. Foto:Kåre Boberg. Klickbar bild (20.52)


En skadad i olycka
17.22: En bil som kom från Skillingaryd fick sladd i det hala väglaget ungefär mittemot där PGF har sina contanier nära Waggeryd Cell. Denne bilist frontalkrockade med en mötande bil. Föraren i bilen från Skillingaryd fick lättare skador. De fyra i det andra fordonet klarade sig utan skador. Alla inblandade är hemmahörande i kommunen. Just nu pågår bärgning av fordonen.
16.42: För en stund sedan inträffade en kollision två bilar emellan på gamla E4 mellan Skillingaryd-Vaggeryd och det är svårframkomligt på platsen.


Sov över på brottsplatsen
Frågan är om en tjuv som bröt sig in hos gångbart i Skillingaryd sov över på brottsplatsen. Den var natten till i går som någon via en källardörr lyckades ta sig in i lokalen. Tjuven tog med sig en resväska värd 1.500 kronor och ett par damskor värda 699 kronor. Tjuven försökte också bryta sig in i ett kassaskåp men misslyckades.
Tjuven hade med sig en sovsäck som lämnades kvar. Dagen före hade personalen fått mota ut en man som befann sig i källaren och denne hade motvilligt gått ut. Det var en man i åldern 45–50 år som inte talade svenska och det finns misstankar att det var han som på natten bröt sig in i butiken. (14.02)

Inbrott på Fågelfors
Natten mellan måndag-tisdag gjordes ett inbrott på Fågelforsskolan i Skillngaryd och det stals två bärbara datorer. Först fanns misstankar om ett samband mellan detta inbrott och skolinbrott i Eksjö och Sävsjö, men inbrottet i Skillingaryd låg för nära i tiden det i Sävsjö varför den teorin är avskriven. (14.02)

Stal en reg-skylt
En företagare i Vaggeryd drabbades natten mellan måndag-tisdag av en stöld. Någon stal registreringsskylten på en biltransportkärra. (14.02)
Ronald fick sin dom
Ronald Fasth från Värnamo fick överraskande böter för den uppmärksammade händelsen när han gav en grabb en örfil. Denne grabb hade trakasserat honom upprepade gånger i Folkets Park i Värnamo.
Böterna är på 30 dagsböter á 100 kronor. Pengarna har Ronald redan fått från privatpersoner. (11.34)


LÄS MER
Nominera kandidater
I morgon är sista dagen att nominera kandidater till Årets Skillingarydsbo. Hittills har vi fått tolv förslag. Läs mer. (08.00)

Anföll med kniv
En man i 40-årsåldern fick vid 22-tiden knivhugg i magen av en okänd man som trängde in i hans lägenhet i Gislaved. 40-åringens skador betecknas inte som särskilt livshotande. Polisen söker nu den man som attackerade 40-åringen och som även tog med sig en bärbar dator från lägenheten. (00.45)
Tillåtet med raketer
I Vaggeryds kommun är det tillåtet med fyrverkeri och andra pyrotekniska varor under nyårsafton och nyårsdagen. Enligt ordningsstadgan finns det dock undantag. De får inte användas närmare än 200 meter från Jupiter och Sörgården i Skillingaryd samt Furugården i Vaggeryd. (00.02)
NU KÖR VI IGEN !
Måndagen den 4/1 kl 14 eller 18
En ny demonstration av ”BEMER-MATTAN”
Lider du av värk och smärta på olika sätt, har provat allt som kan lindra men inte har blivit bättre? Kom då och lyssna på en representant som berättar hur
Bemer-mattan kan hjälpa dej!
Tel 0733-523030 för anmälan.
Vi bjuder på hälsochoklad.
VÄLKOMNA!
Brodyr&Design
Viola Jonsson
LÄS MER HÄR


Tisdag 29 december 2009
Stridh på TV4
Just nu går det på TV4 ett program om Tomas Ledin och där bland andra Carina Stridh-Jönsson från Åker kan ses. (23.04)

Rar fågel i Vaggeryd

De här dagarna studerar ornitologer och andra en mycket sällsynt gäst i Vaggeryd. Läs mer. (18.50)

Boulespel inomhus
I går var det visning av de nya boulebanorna i gamla Granstrands i Skillingaryd.
– Mycket fint, säger Olle Eriksson från Vaggeryd som var en av dem som besökte lokalen.
Vi kommer med ett reportage från den nya anläggningen en bit in på det nya året. (17.17)

Stölder och mycket mer
Lite ur dagens anmälningar till polisen:
– Inbrott. Furugården Vaggeryd. Någon tog sig på okänt sätt in på furugården natten mellan söndag-måndag och bröt upp dörren mellan kök-kontor. Mängder med saker har rivits ut ut lådor och skåp men det är oklart om något stulits. Tjuven tog sig ut genom en altandörr.
– Bedrägeri. ICA Supermarket Vaggeryd. En 50-årig man från Tyringe misstänks för att ha kommit åt streckkodsetiketter. Dessa har han sedan klistrat på schampoflaskor med mera och lyckats pantsätta. På det viset har han lurat till sig flera tusen kronor.
– Urkundsförfalskning. En kvinna från en ort i Skåne har anmält sig före detta man, numera bosatt i Västergötland. De har bott i Svenarums församling och kvinnan har fått vetskap om att mannen den 17 juni 1992 förfalskade hennes namnteckning så att hon kom att stå som ägare till en bil.
– Brott mot livsmedelslagen. Vid ett företag i kommunen har bröd och bakverk sålts utan att ha tillstånd och kommunen har lämnat en anmälan. (13.22)

Två tjuvar greps
I natt greps två tjuvar efter inbrott på tre skolor, bland annat Fågelforsskolan i Skillingaryd. (08.34)

Förening utan ordförande
Vaggeryds Konstförening är sedan årsmötet i går utan ordförande sedan Bengt-Arne Sombeck (bilden) avgått. Läs mer. (08.33)

Måndag 28 december 2009
Agerade mot reklam
Det börjar bli mer och mer vanligt med reklam utplacerad vid lyktstolpar med flera allmänna platser. I dag skrev en person i ett brev till oss att han tänkte polisanmäla detta tilltag och efter vår kontakt med kommunen plockades de aktuella reklambudskapen ned. (22.54)

Jan-Anders öppnar skobutik
I mars öppnar Skillingaryds nya skobutik – Skotorget – i Gångbarts före detta lokaler på Skillingaryds torg.
– Det ska bli otroligt spännande att ta kommunens skobutik till en ny nivå och jag är övertygad om att jag tillsammans med mina kunder kommer att skapa en riktigt fin butik, säger Jan-Anders Nilsson som tillsammans med sin familj kommer att driva den nya butiken. (21.46)

En epok går i graven

I över 100 år har länsstyrelsen skött kökortsfrågorna men vid årsskiftet blir det ändring på det. Läs mer. (16.33)

Kommunen polisanmäler
Vaggeryds kommun har polisanmält ett företag i Västra Frörlunda som skickat fakturor med erbjudande om tjänster i samband med pandemi.
I anmälan skriver man från kimmunen om företaget att det ”ert uppsåt är uppenbart vilseledande och måste bryta mot marknadsföringslagen”.
Kommunen har fått 41 fakturor á 2.,870 kronor eller på tillsammans 117.670 kronor. (16.20)

Körde av på Hokvägen
En bilist fick vid tretiden sladd på sin bil när han färdades mellan Vaggeryd–Hok. Dessbättre klarade han sig tämligen oskadd från dikeskörningen. Bilen la sig på sidan i diket och den fick mindre skador.
– Det är mycket halt ute just nu, säger Fredrik Björnberg vid räddningstjänsten och varnar alla som ska ut i trafiken.(16.12)

Männen söker asyl
De fem yngre män som påträffades i Sävsjö under julafton och som uppgav att de efter en lång färd kommit med en lastbil från Afghanistan har nu förhörts av Polisen. Det visar sig att de inte åkt lastbil den sista delen av resan utan att de åkt med tåget som trafikerar Malmö–Stockholm. Då de saknade biljett och inte hade pengar att betala för sig beslöt tågpersonalen att göra ett extra stopp i Sävsjö för att släppa av männen.
– De har i förhören berättat att blivit avsläppta från en lastbil någonstans i södra Sverige och att de övernattat på en tågstation och därefter klivit på tåget mot Stockholm, säger Christer Edlund, chef för kriminalenheten på Höglandet.
De kommer nu att transporteras till Migrationsverket i Göteborg där de har för avsikt att söka asyl. (15.02)

Föreläsningar i vår
Föreläsningsföreningen i Åker har presenterat vårens program. Läs mer. (09.57)

Klart med tunnelbygge

Nu är det i det närmaste klart med en tunnel under järnvägen vid Götaforsvägen i Vaggeryd. Läs mer. (00.01)

Söndag 27 december 2009
Misshandel, ofredande...

Lite ur helgens anmälningar till polisen:
– Ofredande. Skolgatan, Skillingaryd. En kvinna i 25-årsåldern blev ofredad av en man som kom på besök när hon hälsade på en kompis. Han ska ha känt över hennes kropp.
– Hemfridsbrott. Skolgatan, Skillingaryd. En man trängde sig in i en lägenhet där han enligt målsäganden i 23-årsåldern uppträdde hotfullt.
– Misshandel. Vaggeryd. Vid en firmafest blev en man i 60-årsåldern misshandlad av en arbetskamrat. 60-åringen klarar över smärta i axeln.
– Stöld. Hemköp, Skillingaryd. En kvinna i 20-årsåldern förlorade sin handväska, som bland annat innehöll ett pass.
– Förtal och ofredande. Skillingaryd. En kvinna i 65-årsåldern anmäler en man för att ha förtalat henne i en tidningsartikel samt för ofredande i anslutning till ett garage.
– Eventuell stöld. En flicka född 1996 från Jönköping som reste från Hooks Herrgård saknade sin jacka i vilken det fanns busskort och kontanter.
– Misshandel. Hok. En kvinna i 60-årsåldern har anmält en man, troligen sambon, för misshandel. Hon fick bland annat slag mot läppen. Paret var på tillfälligt besök på orten. (13.47)

Julspex på Fenix

Raymond Pettersson och många andra ur personalen på Fenix har spexat för eleverna. Läs mer och se många bilder. (13.06)

Stökigt i lägenhet
Polisen larmades kring 02.30 i natt till en lägenhet på Fabriksgatan i Skillingaryd där det uppgavs vara lite bråkigt och minst sagt livaktigt. Det lugnade dock ned sig. (09.28)

Tre rådjursolyckor
Tre rådjursolyckor har det senaste dygnet inträffat. Alla tre rådjuren dog. Inga människa skadades och på bilarna blev det bara mindre skador. Den första inträffade kl. 18.55 nära Hagshults kyrka, den andra kl 20.30 vid Nyholm och den tredje i dag kl 05.41 nära infarten till Hooks herrgård. (09.28)

Automatlarm till gruppbostad
Räddningstjänsten har i dag varit på ett automatlarm vid en gruppbostad på Östra Allégatan i Skillingaryd. Dessbättre var det ingen brand. (09.28)

Kika på vår rss
Du kan få information om vad som händer genom rss. Se ”RSS” långt upp till höger eller direktlänk här. (08.11)

OS-programmet inlagt
I kalendern har vi lagt in OS-programmet. OS börjar den 14/2. (00.01)

Annandag Jul
Lördag 26 december 2009

Buss gled av vägen
Vid 23-tiden i går kväll gled en buss av vägen på E4 vid Krängsberg. Ingen skadades och busschauffören var övrigt ensam i fordonet. (19.03)

Två olyckor i dag
19.02: Vid olyckan norr om Hok fördes en person till sjukhus. Det blev stopp i trafiken i båda riktningarna under cirka en halvtimme. Vid olyckan i Skillingaryd var det inga personskador
14.50: För en stund sedan inträffade en trafikolycka norr om Hok på riksväg 30 och en på E4 vid Skillingaryds norra infart. Ingen verkar vara allvarligt skadad. )

En bok om livet

Michael och Teresia på Lusthuset har presenterat en bok. Läs mer. (09.35)

Pepparkakshus och slogan


Vid Fågelforsskolan har det varit ett par prisutdelningar. Läs mer. (07.48)

Vann tomtetipset
Det var svårt att gissa rätt på tomtarnas namn. Vinnarna presenteras här. (00.01)

Juldagen
Fredag 25 december 2009

Olycka vid Vaggeryd
En singelolycka har inträffat på E4:an vid Vaggeryds norra infart. En bil har kört ut i mittremsan. Alla har kommit ut ur bilen och ingen verkar skadad. Det är mycket halt ute just nu. (21.42)

Klart för åkning i Kyllås
I morgon börjar säsongen i Kyllås. Slalombacken är nu preparerad. (15.04)

Ta det lugnt i trafiken
Det riskerar att bli trafikkaos i kväll och i morgon på grund av mycket snö. (14.58)

Vi finns på facebook
Missa inte att bli medlem i vår sida på Facebook. Se den här. (10.18)

Voltade på E4:an
09.56: En singelolycka inträffade på morgonen vid kommungränsen i söder på E4:an. det var en ensam kvinna i bilen och hon klarade sig i stort sett oskadd från äventyret då bilen voltade. Hon klagade över ont i huvudet men verka i övrigt ha klarat sig bra.
09.34: En trafikolycka inträffade för en stund sedan på E4:an söder om Klevshult.

Kikar på Fenixbygget

Det finns en som vakar över storbygget vid Fenix Kunskapscentrum. Läs mer. (08.04)

Många vann på Fågelfors

När Fågelforsskolan hade avslutning var det en omfattande prisutdelning. Läs mer. (08.04)

Häktade för stölder
Stöld och råner mot bland Götaströms Värdshus i Skillingaryd och Statoil i Värnamo kan vara på väg att klaras upp. Tio personer är häktade i Skåne för inblandning i bland annat dessa kriminella handlingar. det uppger Kristianstadsbladet. (08.00

Tomtarna demaskerade

Julafton

Fortfarande livshotande
för vaggerydsbo

I går berättade vi att en vaggerydsbo i 35-årsåldern har drabbats av mördarbakterier. Hans tillstånd betecknas fortfarande som livshotande. (13.33)

Lugn julafton i kommunen
Det verkar vara mycket lugnt i dag. Räddningstjänsten har haft ett automatlarm men det var dessbättre ingen brand och polisen rapporterar att lugnet råder på våra breddgrader. (21.31)

Gissa tomtarnas namn
Nu är det bara några timmar kvar att gissa tomtarnas namn. Se tävlingen här. (14.06)

Vi önskar en God Jul
Webbredaktionen önskar en riktigt God Jul. Nu blir det paus en stund med uppdateringar då julmaten står på bordet. (14.06)

Många kyrkobesök i dag
Det finns ett tiotal arrangemang i kyrkorna i dag. Kika in i kalendern. (10.55)

Fällda för häleri
VN berättar i dag att en far från Malmbäck och hans son från Vaggeryd dömts för häleri. Ytterligare en man från Vaggeryd var inblandad i stölderna av järnskrot från Möbelkedjan i Skillingaryd. Det blev villkorliga domar för dem. Den tredje mannen döms dessutom för att ha gått bärsärkargång vid ICA i Vaggeryd. Han dömdes för detta till samhällstjänst i 60 dagar, skyddstillsyns och skadestånd på 6.000 kronor. En fjärde man döms också för händelsen vid ICA. Denne får dagsböter på 7.000 kronor. (09.50)

Den riktige tomten...

Barnen i Byarums förskola har fått träffa den riktige tomten... Läs mer. (00.02)

God Jul med naturen

Vår naturskribent Dan önskar God Jul med ett fågelreportage. Läs mer. (00.02)

Öppet 10–12 i dag
Gångbart
50 procent på allt


Onsdag 23 december 2009
Vaggerydsbo drabbad
av mördarbakterier

En vaggerydsbo i 35-årsåldern har drabbats av mördarbakterier och hans tillstånd betecknas som livshotande. Han transporterades under dagen med helikopter från länssjukhuset Ryhov i Jönköping till Sahlgrenska i Göteborg där han får intensivvård.
Mördarbakterien – streptokock grupp A är trots sin vanlighet den bakterie som i sällsynta fall kan bli en av de farligaste för oss människor. (20.50)

Tre mystiska tomtar

I kväll fick webbredaktören och säkert andra i Skillingaryd besök av tre snälla men lite mystiska kvinnliga tomtar. Men om det är de riktiga tomtarna låter vi vara osagt. De var i alla fall snälla där de vandrade omkring i Smördalen och bjöd på pepparkakor. (21.47)

Olycksbilist smet
I dag inträffade en olycka i södergående fil på E4:an. I den ena bilen färdades några från Lettland. De berättade för polisen att de i den andra bilisten försökte och lyckades dölja det fordonets registreringsskylt och de smet från platsen. Det var en silverfärgad Passat eller Golf som försvann. Ingen person skadades. (18.23)

God Jul
Webbredaktören bloggar. Läs mer. (17.40)

14-åring trakasserad
En 14-åring i Vaggeryd har känt sig trakasserad av två män som kallade honom neger, knuffade honom samt kastade snöbollar efter honom. 14-åringen fick fly hem. Han var annars i sällskap med två andra kompisar, men de lämnades ifred. 14-åringen har namngett de två männen men polisen har ännu inte förhört dem. (13.30)

Dömd till fyra år i fängelse
Den 20-åring som svårt skottskadade en man i Barnarp i september har dömts till fyra år i fängelse för mordförsök. En annan man döms till två månader för vapenbrott medan en tredje man frias. (12.09)

Julkärven brann i natt
I natt har någon tuttat eld på den 15 meter höga julkärven vid Munksjörondellen i Jönköping. Den blev delvis förstörd. Även den riksbekanta julbocken i Gävle har eldats upp. I Jönköping greps två män misstänkta för förödelsen. (07.28)

Tisdag 22 december 2009
Har någon sett Sigge i Tofteryd?
Vår helsvarta kastrerade hankatt försvann 10/12. Har han gömt sig i din lada? Hittelön utlovas. Info till Björn och Erica 070-235 98 38. (22.58)

382 är arbetslösa
Den officiella siffran för antalet arbetslösa fortsätter att sjunka men mycket sakta. Den här veckan rapporteras 382 arbetslösa (146 kvinnor och 236 män). Det är en nedgång med tre sedan förra veckan men 109 fler än för ett år sedan. (18.58)

Stöld i simhallen
I går kring 13.30–14.30 bröt någon upp ett låst skåp i simhallens omklädningsrum i Vaggeryd. En 16-årig flicka som badade förlorade en mobiltelefon värd 5.595 kronor och ett par skor värda 700 kronor. (13.21)

Berry debatter LOV och LASS
Läs mer på debattsidan. (11.33)

Många nya lagar
Vi presenterar en del nya lagar och förordningar. Läs mer. (11.22)

Önskar God Jul
Vi har lagt in hälsning om God Jul från en privatperson och från Solskydd. Se sidan här och önska även du en God Jul. (10.49)

40-åring omkom
En 40-årig man från Värnamo omkom i går när han körde av vägen utanför Örserum. (10.47)

Vecka 53 ställer till det
Eftersom det i år är 53 veckor i stället för som vanligtvis 52 blir det en annorlunda situation med soptömningen i kommunen. Det blir två udda veckor på raken och de som får sina sopor hämtade får detta vecka 52 och nästa gång vecka 2. Det blir alltså en vecka längre mellan hämtningen för dessa hushåll. Blir soptunnan full kan man sätta en extrasäck bredvid. (10.08)

Måndag 21 december 2009
Skadegörelse på cykel
En anmälan har inlämnats om en skadegörelse på en cykel som stod vid Nådastigen i Vaggeryd. Någon har skurit sönder däcken på cykeln. (23.01)

Julgodis smakade fint

I går kväll var det konsert. Läs mer. (22.57)

Farväl till en kär vän...
Bitte bloggar. Läs mer. (21.10)

Från Anna Anka pantad...
Annelie bloggar. Läs mer. (21.05)

Fler till Smultronet

Det börjar på flera sätt ljusna för Smultronet, bostadshuset vid gamla Kvarnen i Skillingaryd. Nu är sex av 22 lägenheter uthyrda och den 28 januari blir det en specialvisning. KLICKBAR BILD. (19.11)

Bok om VSBo 60 år
I dag var det pressinformation om boken VSBo 60 år. Den beskriver bostadsbolagets 60 år och har producerats av webbredaktören här. Den som önskar beställa boken kan kontakta oss här. (18.56)

Klappjakt på sjuka...
En debattartikel från (S). Läs mer. (17.18)

Mycket gott till jul hos
ICA Nära Lagahallen
Kika in här...

Vem har sett en drever...?

I lördags försvann en drever under jakt i Pålskog väster om Skillingaryd. Den har en röd reflexväst och haltar lite. Upplysningar till 073–833 45 29. (16.56)


Stor folkökning i år
När det nya året inleds kommer Sveriges folkmängd att vara 9.340.000 personer enligt den preliminära befolkningsstatistiken. Folkmängden ökar med rekordfart, vi blir 84.000 personer fler under 2009. En så stor ökning har bara noterats en gång tidigare, nämligen 1946. Det visar uppgifter från SCB. (09.39)Tomtarna på G...
I eftermiddag eller i kväll presenterar vi tävlingen om att gissa tomtarnas namn. (07.10)
Söndag 20 december 2009
Brandvarnaren räddade...
Jan Fritz bloggar. Läs mer. (19.05)

Stal en Opel
I går eftermiddag stals en Opel Safira -07 från Skolgatan i Skillingaryd. Den återfanns senare på Fabriksgatan, alltså inte långt från stöldplatsen. (18.00)

Hittade ammunition
Vi berättade i går om att ett par personer blev stoppade vid Klevshult misstänkta för narkotikabrott. Det visade sig finnas en skarpladdad patron i bilen. Det finns också misstankar om bedrägeriförsök med mera mot mannen och kvinnan som färdades i bilen. (18.00)


”Som ett himmelrike”
Efter högmässan i kyrkan var det i dag visning av den nya pastorsexpeditionen i Skillingaryd. många kom för att se de fina lokalerna, nästan som ett himmelrike mot vad det varit, sa en av besökarna. Pastorsexpeditionen ligger alldeles intill Församlingshemmet vid korsningen Varagatan-Storgatan. (17.50)


Sabbade för ungdomar

Vid Arbetsmarknadsenheten i Vaggeryd har en grupp med ungdomar fått meka med en bil men någon har helt sabbat för dem. Läs mer. (09.36)

Flygboken – releaseparty hos NBV Skillingaryd
Söndag 20/12 14.00–17.00

Extraöppet i Skillingaryds butiker
Söndag 20/12 13.00–17.00

Sista dagen på jobbet...
I fredags var det sista dagen på jobbet för Ingalill Josephsson och nu väntar bland annat Grekland. Läs mer. (08.51)

Dan minns i november...

Kika in i naturen här. (00.01)

Extraöppet i Skillingaryds butiker
Söndag 20/12 13.00–17.00

Lördag 19 december 2009
Mycket gott till jul hos
ICA Nära Lagahallen


Stoppades i Klevshult
Ett ekipage på E4 vid Klevshult stoppades då det verkade lite vingligt. Poliserna noterade att den 32-årige föraren och den 25-årige passageraren båda var narkotikapåverkade. (22.08)

En massa annat ”rämmel”...
Birgit bloggar. Läs mer. (20.20)

Fotoklubben kallar...
09.48+13
Föreslå Årets Skillingarydsbo
09.48+13.17+19.42: De första förslagen har redan kommit.
08.57: Det är dags att komma med förslag på vem som ska utses till Årets Skillingarydsbo. Läs mer.

Dagens polisnotiser
– Statoil i Skillingaryd har åter drabbats av bensinsmitare. Nu senast var det en person i en utlandsregistrerad bil men registreringsnumret övertejpat som tankade för 400 kronor utan att betala.
– Marielundsområdet är populärt bland inbrottstjuvar. Senast var det någon som försökte ta sig in i en villa på Frejagatan. Tjuven blev troligen skämd och försvann utan att lyckas ta sig in i villan, där det för övrigt fanns folk hemma.
– En person som hade hängt sin jacka i Skillingehus har förlorat sin plånbok. Tjuven kom över 300 kronor i kontanter, körkort och kontokort.
– En man i 50-årsåldern från Hok har blivit delgiven misstanke om ringa narkotikabrott.
– Strax efter midnatt blev ett rådjur påkört av en bil i Ekhult i Tofteryd. Ingen person skadades men djuret dog. (13.30)

Extraöppet i Skillingaryds butiker
Lördag 19/12 till 15.00
Söndag 20/12 13.00–17.00
Stor brand i Värnamo

Kl. 00.02 inkom larm om brand på Magasinsgatan i Värnamo. Vid räddningstjänstens framkomsten konstaterades fullt utvecklad brand i godsmagasinet samt rökutveckling i gamla Gummifabriken. Inga personskador har rapporterats från händelsen. Tågtrafiken förbi brandplatsen var till en början stoppad på grund av branden. Räddningsstyrkor från Värnamo, Bor, Bredaryd, Hillerstorp, Gnosjö, Gislaved och Sävsjö arbeta fanns på plats. (07.38+09.48)

Fredag 18 december 2009
Stöd våra annonsörer – handla på
ICA Nära Lagahallen

Insnöat kalenderbitargodis
Tobbe bloggar. Läs mer. (22.03)

Vaccinationen avslutas
På tisdag är det sista chansen att före jul vaccinera sig mot svininfluensan. Då är det delar av dagarna öppet vid sjukhusen i Värnamo och Jönköping. (16.06)

Dömd till sju år för dråp
I höstas dödades en 22-åring på Liljeholmen i Jönköping och i dag dömdes tre personer i åldern 21–22 år till fängelsestraff. Den huvudåtalade får sju år, den andre 15 månader och den tredje tolv månader. (14.49)

Trakasserad av granne
En skillingarydsbo i 30-årsåldern har anmält en granne för trakasserier. Dessa ska ha skett pågått en längre tid men det är lite oklart vad det hela handlar om. (14.40)

Förlorade plånboken
En kvinna som handlade på ICA Supermarket i Vaggeryd blev inne i butiken bestulen på sin plånbok. Hon vet inte vem som stal den. I plånboken fanns 170 kronor i kontanter samt en rad kontokort med mera. (14.40)

400 miljoner till bönder
Fler än 90% av lantbrukarna i Jönköpings län kommer att få sina pengar för gårds- och miljöstöd före årsskiftet. Ett resultat som gör Länsstyrelsen i Jönköpings län till en av de bästa i landet. För länets lantbrukare är detta glädjande eftersom de olika EU-ersättningarna har en stor betydelse för likviditeten i lantbruksföretagen. totalt rör det sig om 400 miljoner kronor. (12.31)

Om Vaggeryds IP och dess el
I går berättade vi om en dyr elnota för Vaggeryds IP i november, kring 250.000 kronor. Dess ordförande Stefan Ottosson har följande kommentar:
– Månadsresultatet för november hamnade på -69.000 kronor på grund av högre elförbrukning än budgeterat. Eftersom vi har haft en bra styrning på ekonomin under året har vi fortfarande ett överskott på 44.000 kr. Elförbrukningen i december ser ut att bli häften av det vi har i budget varför årsresultatet beräknas bli cirka + 70 000 kr, noterar Stefan. (12.29)

Julspel i kyrkan

I Svenska kyrkans församlingshem i Skillingaryd har det varit ett julspel. Läs mer. (07.32)
Torsdag 17 december 2009
ICA Nära Lagahallen
En matbutik som syns på denna webbplats

Ny rektor på Fenix
Fenix Kunskapscentrum får i januari en ny rektor efter Anna-Karin Höjer som fått en tjänst i Malung-Sälen. Den nye rektorn på Fenix heter Stefan Svensson. (20.40)
Rådjursolycka vid Åker
En bil körde vid 17-tiden på ett rådjur nära Åker. Ingen person skadades. (19.56)

Ändrade bibliotekstider
Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att förändra öppettiderna vid kommunens bibliotek. Alla tider är klara förutom för Skillingaryd där man ännu inte är överens med de fackliga företrädarna. Bakgrunden till förslaget är att anpassa öppettiderna till när besökarna är som flest. Vidare finns personalmässiga aspekter för att underlätta bemanningen. (18.37)

Inget förslag om avgift
Kultur- och fritidsnämnden har med anledning av tider med svårigheter att höja bidragen till kulturlivet diskuterat medlemsavgifterna i föreningarna.
– Men vi kommer inte med någon rekommendation om vad avgiften minst borde vara, säger nämndens ordförande Thore Olsson (FP).
De flesta föreningarna har avgifter i storleksordningen 50–100 kronor. (18.27)

Bok om ryttare och rusthåll
Kultur- och fritidsnämnden har beviljat Östbo Historiska Sällskap ett bidrag på 5.000 kronor till boken Ryttare och Rusthåll i Vaggeryds kommun. (18.27)

Dyr elnota
Vaggeryds idrottsplats drabbades hårt av en mild november. Elnotan för isbanan hamnade kring 250.000 kronor.
– Som tur är har vi tidigare överskott att ta av, säger Thore Olsson som är kommunens representant i idrottsplatsens styrelse. (18.27)

Skivaryds vårmöten
Skivaryds Samlarklubb har fastställt vårens möten. Läs mer. (16.02)

Förskoleplatser ordnas
Barn- och utbildningsnämnden har i dag sagt ja till att det blir en provisorisk förskola i Skillingaryd fram till dess att Tallbacken är klar. Det blir Pingstkyrkans källare som blir förskola från januari. (14.22)

Skoaffär upphör – nya kommer
Det rör på sig när det gäller skor. Valter Karlsson vid Gångbart berättar att han kommer att upphöra med sin butik vid torget i Skillingaryd senast i slutet av januari. Det öppnas kort därefter en ny skoaffär i troligen samma lokaler. Även i Vaggeryd ska det öppna en skoaffär och det blir på Viktoriagatan. (00.01)

Onsdag 16 december 2009
Julmaten –
givetvis hos Kurt på ICA
ICA Nära Lagahallen

Luciafest på Bullerbyn


Det var fest på Bullerbyn i går kväll. Läs mer. (20.56)

Ingen allvarlig olycka
Vi berättade i eftermiddags om en trafikolycka på E4:an söder om Klevshult.
– Det var faktiskt i Värnamo kommun, säger räddningschefen Lars-Göran Andersson.
En person fick lättare skador vid denna singelolycka. (20.49)

Luciafest på Gullbäcken

Det har varit fest på Gullbäckens förskola. Läs mer. (19.44)

Flygboken är ute nu
I dag kom flyggruppen med en länge planerad bok. Den heter Vingar över Ljungheden och på 320 A4-sidor berättas om lokal flyghistoria från Skillingaryd med omland. (18.27)


Stöldvåg i Ålaryd
Vi berättade i måndags lite om stölder i Ålaryd och har fått kompletterande information. Om det fanns någon stöldgömma eller inte som vi noterade är inte så säkert. Däremot har flera boende fått påhälsning av tjuvar.
– Ur en maskinhall har en motorsåg och en röjsåg värda tillsammans 18.000 kronor stulits. Byggnaden var larmad men tjuvarna lyckades stänga av larmet. Tjuvarna försvann från platsen på en cykel och en bil. Cykeln har hittats i närheten.
– Ur en annan byggnad i byn stals två röda jeepdunkar som var fyllda med 25 liter bensin vardera. Dessutom har tjuvarna tömt två traktorer på diesel.
– På ett tredje ställe har tjuvarna ur en olåst lada stulit en motorsåg. (17.45)

Sabbade för ungdomar
Arbetsmarknadsenheten i Vaggeryd har ett projekt för ungdomar där dessa får meka med en bil. Ungdomarna har gjort bilen mycket fin men nu har denna Volvo 440 vandaliserats. Bilen stals men hittades på Götafors industriområde. Man hade hoppat på fronten, förstört lampor med mera. (17.45)

AQ expanderar
Aros Quality Group med bland annat fabrik i Vaggeryd expanderar i Pärnu i Estland. Här sysselsätter AQ 140 personer och har nu köpt den fastighet där man har verksamheten. Priset är motsvarande 34 miljoner kronor. (17.07)

Försöker lura med pant
Matbutikerna i Skillingaryd har problem med att personer kommer in i butikerna och försöker lura till sig pengar via pantade backar. De helt enkelt tömmer fulla drickabackar och försöker få ut pengar för de tomma backarna. Detta ställer till stor oreda med flaskor liggande. En man försökte i måndags eftermiddag panta två drickabackar på Lagahallen på det här viset. Nu är han anmäld för försök till bedrägeri. Mannen är inte identifierad men han finns på en film från övervakningskameran. Det här problemet har uppmärksammats av intresseföreningen och man ber nu alla som är i butikerna att hålla ögonen öppna. (16.26)

53 vårdcentraler godkänns
Landstinget godkänner 53 vårdcentraler att vara med från början när vårdval införs i Jönköpings län 1 juni nästa år.
– Vi är väldigt glada för att så många vill driva vårdcentral i vårt län, säger landstingsstyrelsens ordförande Peranders Johansson (M).
Införandet av vårdval innebär att det blir 20 fler vårdcentraler i länet att välja emellan.
Förutom vårdcentralerna som drivs i landstingets regi kommer länets invånare att kunna välja privata vårdcentraler i Anderstorp, Aneby, Forserum, Gislaved, Jönköping, Mullsjö, Nässjö, Smålandsstenar, Tranås, Vetlanda, Vrigstad och Värnamo. (15.39)

Utryckning just nu
Räddningstjänsten är på väg till en singelolycka på E4:an i norrgående fil alldeles söder om Klevshult. (15.20)


En enda jord...

Dan Damberg har tänkvärda ord. Läs mer. (06.37)

Skicka oss gärna läsarbilder från luciafester

Tisdag 15 december 2009
Leif och Gilbert vann i bridge
Läs mer. (21.56)

34 bilder från festkväll

I går kväll var det stor fest, nästan som en Nobelfest. Läs mer. (21.39)
Växlar till Båramo
Järnvägen Värnamo-Ljungby håller på att demonteras och fem av växlarna kommer att återanvändas vid den nya kombiterminalen i Båramo i Skillingaryd. Det berättar Finnveden Nu. (20.56)

Två bilar i krock
17.42: En bilist som kom från Skillingaryd fick strax före Åker sladd på sin bil och krockade med en mötande bil. De skadade fördes till sjukhuset i Värnamo med troligen lindriga skador.
16.25: Räddningstjänsten är på väg till Åker där en trafikolycka har inträffat.

Dagens polisnotiser
– Militären har drabbats av ett par inbrott i Skillingaryd. I ett av fallen kom tjuven inte in i byggnaden men i det andra fallet stals en snöslunga.
– En kvinna som förvarade sin handväska på kundvagnen när hon handlade hos Hemköp i Skillingaryd blev bestulen på väskan. Senare visade det sig att någon handlar mat, varit på restaurang och tagit ut pengar med hjälp av ett av kontokorten som fanns i väskan. kvinnan förlorade på det här viset några hundralappar.
– En privatperson i Skillingaryd har drabbats av ett inbrott. Någon stal två motorsågar ur ett förråd. (16.11)

37 miljoner till landstinget
Väntetiderna till specialistvården har minskat kraftigt, vilket gör att landstinget får full pott, minst 37 miljoner, från regeringens tillgänglighet. (16.10)

Olycka på E4:an
16.00: Dessbättre var det endast en avåkning. Ingen skadades och senare kunde chauffören fortsätta färden med sitt fordon
14.45: En skåpbil har kört av vägen alldeles söder om Skillingaryd. Vi vet ännu inte om någon är skadad.

KLICKA PÅ ANNONSEN


Över 1600 besök om dagen
Antalet besökare på denna sida fortsätter att öka. Vi har nu passerat 1600 unika besökare per dag eller noga räknat 1606. Under de först 14 dagarna i december var det under elva dagar mer än 1600 dagliga unika besökare. (08.14)

Jackstöld i Värnamo
I natt var det inbrott hos Team Sportia i Värnamo inbrott varvid så kallade Peak Performance-jackor värda närmare 100.000 kronor stals. (07.39)

Ställer ut på Smålandssalong
31 fotografer från länet är uttagna till Smålandssalongen i Värnamo från 17 januari. En av dem är Gisela Schliefer från Tofteryd och en annan ortsbo är Sandra Hedlund från Skillingaryd. (07.21)

Äldre nyheter här
Vi finns på Facebook
Klicka här
Vi finns på Twitter
Klicka här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här

Nu kör vi igen
Läs mer
Beställ flygboken
Läs mer
Vi öppnar nu!!
www.kyllas.se
Välkomna till snön!
Ändrad sophämtning under jul- nyårshelgen
SE DEM HÄR
Biljetter till revyn
Läs mer om du törs
Bli julfin
och nyårsfin!

Just nu kan du få ett nytt set för 500 kr där valfri färg och dekorationer ingår!
Iréne Nagelstudio
LÄS MER

KLICKA PÅ ANNONSEN
Codeq rekryterar
Vaktmästare, Styr- och reglerkunnig tekniker, Möbeltapetserare - Hyruppdrag, näringslivsutvecklare.
Läs mer.

KLICKA PÅ TOMTEN!

ANNONS UR VN
KLICKA PÅ ANNONSEN

ANNONS UR VN
KLICKA PÅ ANNONSEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Fredag 1 januari 2010
Familjesidan i dag – läs mer


 Peter
 
01.38
01.38
08.06
   

Torsdag 31 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


07.49
07.49
15.12
07.49
09.40
16.46
17.47
07.49
07.49
10.26
   
07.49
10.39
11.19
22.40
   


Tedenby gjorde mål
När Sverige vann med 7–1 över Finland i VM för J20 var värnamofostrade Mattias Edenby en av målskyttarna. Hans klubbkompis i HV71, André Petersson, gjorde också mål. (22.23)

Ryman vann Sylvesterloppet
Christer Ryman från Anderstorps SK vann i dag i stor stil Sylvesterloppet i Anderstorp. Se resultaten här. (20.57)
Onsdag 30 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


00.02
21.19
00.02
00.08
12.01
12.01
       
13.37
17.10
Börje Johannesson har avlidit (19.06+20.57)
Inga-Lill Johanssons begravning (18.18)
Erik Helin har avlidit (09.55)


HV-spöket är kvar
Färjestad har fortfarande ett HV-spöke men i kväll var det nära poäng. HV vann trots bra spel från Färjestad med 4–3 (1–0, 1–1, 2–2. Målen för HV gjordes av Björn Melin, David Ullström, Johan Lindström och David Petrasek i tom kasse och då stod det 3–2 till HV. Färjestad vann skotten med 35–30. (21.25)

Ta fram laggarna...
Under nyårshelgen finns det goda möjligheter för den som vill pröva de nyinköpta skidorna och samtidigt träna bort effekterna av den näringsrika julmaten. Nyåret erbjuder nämligen goda möjligheter till skidåkning i Skillingaryd och Vaggeryd. I Skillingaryd är spåren som utgår från Grönelund och mäter 2,5, 5 och 7,5 km i mycket gott skick.
På Friluftsgården i Vaggeryd är den tre km långa eljusbanan i preparerad. Dessutom finns det opreparerade men full åkbara spår både här och var kring tätorterna. (20.59)

Aldelius är utslagen
Andreas Aldelius (Josefsson), Skillingaryds BK, föll i 1/16-delsfinalen i JP-fighten i bowling. (20.13)

20 mål när SIK vann
Det blev målrikt för SIK mot Gnosjö. Läs mer. (18.32)
Svensk seger mot Ryssland
02.20: Sverige vann med 4–1. En av de bättre i det svenska laget var värnamofostrade Mattias Tedenby från HV71 samt hans klubbkompis André Pettersson som gjorde två mål
01.31: Efter två perioder leder Sverige med 3–1
00.40: Efter en period leder Sverige med 2–0
00.09: I JVM i ishockey har precis matchen Sverige—Ryssland börjat på SVT24.
Tisdag 29 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


 Anton
 
08.02
09.52
09.52
       

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.56)
Aldelius är vidare
Andreas Aldelius (Josefsson), Skillingaryds BK, vann 1/32-delsfinalen i JP-fighten i bowling medan däremot klubbkompisen Lars ”Pepparn” Petersson föll. I 1/16-delen vann sedan Andreas. I morgon är det dags för 1/8-delsfinaler och Andreas är en av de kvarvarande 16 spelarna. (21.56)
Inget mer straff för Ledin
Efter ett matchstraff i mötet HV71–Luleå den 26 december har disciplinnämnden beslutat att Per Ledin i HV inte – utöver den automatiska avstängningen –ska åläggas någon ytterligare bestraffning. (17.50)
Måndag 28 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


00.01
00.01
00.01
00.01
00.01
09.36
09.51
21.30
Viola Olsson har avlidit (22.00)
Bertil Karlsson har avlidit (22.00)
Allan Anderssons begravning (21.05)

Aldelius vidare i JP-fighten
I Jönköping pågår JP-fighten i bowling. Bland dem som gått vidare till cupspelet märks Andreas Aldelius (tidigare Josefsson) från Skillingaryds BK. Han tog allra sista platsen bland de 20 som gick vidare från kvällens tävling. Totalt deltar 64 i nästa omgång. (22.50)
Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.12)
HV vann mot Djurgården
HV71 vann med 3–2 mot mesta mästarna Djurgården. Målen för HV gjordes inom 3.16 av mittenperioden genom Teemu Laine, Martin Thörnberg och Andreas Falk. Djurgården hade före dess haft ledningen med 2–0. Dominant i HV var målvakten Andreas Andersson. (21.28)
Söndag 27 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer


00.01
11.29
00.01
00.01
00.01
07.57
12.03

Mål av HV-André
När Sverige i VM-ishockeyn för J20 vann med 7–3 mot Österrike var André Petersson från HV71 en av målskyttarna. Mattias Tedenby speade inte. (22.34)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.32)
Pepparn vidare i JP-fighten
I Jönköping pågår JP-fighten i bowling. Bland dem som gått vidare till cupspelet märks Lars ”Pepparn” Petersson från Skillingaryds BK. (20.46)

WIK P16 föll mot Vetlanda
Waggeryds IK P16 kämpade på bra mot Vetlanda men hemmamatchen förlorades med 2–10 (0–5). WIK-målen gjordes av Joakim Agrell (1–5) och Robin Eklånge (2–5). (20.37)

SIS föll i finalen i Töreboda
21.23: SIS föll i finalen mot Mjölby med 1–2. Skotten var 15–21
SIS U94 i ishockey är i final i en cup i Töreboda. Matchen mot Mjölby spelas kl. 20.00. (19.45)

Liv i OS-truppen
I dag presenterades den svenska ishockeytruppen till OS i Kanada. Bland de uttagna märks Stefan Liv, HV71, och Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva, med rötterna i Troja. (16.28)

SIS blev trea i cupspel
20.15: Österåker vann cupen närmast före Nässjö och SIS. Totalt deltog sex lag.
10.48: I dag är det Kinnarps Cup på Movalla för 13-åringar. Vi lägger in SIS resultat här.
Lördag 26 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
 
 Dan


 
08.07
10.48
10.58
18.02
20.50
 

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.26)
Jan-Jan cup avgjord

I dag har det varit en annorlunda cup i Vaggeryd, om än traditionell. Läs mer. (21.47)

Tedenby målskytt för Sverige
22.27: Sverige vann med hela 10–1 mot Tjeckien. Mattias Tedenby bokfördes för ett mål liksom hans kompis från HV71, André Petersson.
19.21: Kl. 20.00 visas i SVT24 premiärmatchen i VM för J20 när Sverige med Mattias Tedenby tar sig an Tjeckien.

HV fick kämpa för segern
HV71 vann med 2–1 (2–0, 0–0, 0–1) hemma mot Luleå. Men HV fick kämpa för segen. (18.48)

WIK tappade 4–0 till 4–7
18.44: Nu har vi en matchrapport
17.52: Tyvärr tappade WIK sin stora ledning på 4–0. Till slut vann Månsarp med 7–4. En matchrapport kommer senare
16.45: Efter en halvlek leder WIK med 4-2. Senaste målen har gjorts av Viktor Hjelm och Jimmie Magnusson.
16.20: WIK leder efter en halvtimme med 2-0. Båda målen har gjorts av Jimmie Magnusson.
I dag är det Banydagen med stort B. Det är traditionella derbyn på annandagen och WIK spelar mot Månsarp. Det är spel på Råslätts IP och vi hoppas att någon supporter rapporterar till oss under matchens gång... (11.10)
Fredag 25 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
 
 
08.04
08.04
23.51
08.04
10.17

Torsdag 24 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Roger


 Niklas
00.02
00.02
00.02
09.18
09.55
11.45
11.40

Tedenby-show i Kanada
Sverige J20 vann i VM-genrepet mot Schweiz med 5–1 (2–0, 1–0, 2–1) i Weyburn, Kanada. Värnamofostrade Mattias Tedenby hade stor show med två mål och en framspelning.
– Kul att göra mål, jag borde ha gjort tre till, så många lägen hade jag. Det är alltid roligt att göra mål och det är lätt att spela med två så fina framspelare som Jacob Josefson och Marcus Krüger. Det är bara att åka och se till att ha klubban i isen så kommer passningarna, säger Mattias Tedenby. (08.10)
Onsdag 23 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
   
07.20
08.43
07.20
08.43
11.33
21.16
12.26

Tisdag 22 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer

 Andréas
   
07.13
07.13
07.13
11.49
13.39
14.35
22.39
Inga-Lill Johansson har avlidit (12.24)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (22.16)

Kuno till damallsvenskan
Peter ”Kuno” Johansson som senast tränat IFK Värnamo blir en av två tränare för Sveriges bästa damfotbollslag, Linköping. Den andre tränaren blir Jörgen Petersson från Malmö. (18.28)

J-Södras femte nyförvärv
J-Södra fortsätter att förstärka sitt lag i Superettan i fotboll. I dag blev det klart att Kalmar FF under ett år lånar ut Petter Lennartsson till jönköpingslaget. Petter har Bäckseda som moderklubb men har också spelat i Myresjö. (18.28)
Måndag 21 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
     
07.10
22.11

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (21.33)
200.000 till konstgräs
Fotbollförbundet satsar 200.000 kronor om det blir konstgräs i Vaggeryd. Det positiva beskedet har kommit som en tidig julklapp till Waggeryds IK och Vaggeryds Idrottsplats. (07.50)

J-Södra bäst i Småland
Årets bästa spelare och förening med mera har utsetts. Läs mer. (07.48)

Inget mål av Tedenby
Sverige föll mot Kanada inför junior-VM för U20 i Kanada. Matchen slutade 2–6 (0–3, 0–1, 2–2). Värnamograbben Mattias Tedenby, numera i HV71, kom inte med i målprotokollet. Han var dock utvisad två gånger. (07.17)


Söndag 20 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
     
00.01
00.01
18.57
Gun-Britt Yngvessons begravning (10.30)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (20.07)

SIS spelade 5–5 mot MBL
20.25: Nu har vi ett matchreferat
19.34: SIS spelade 5–5 borta mot Make Believes. En rapport kommer senare

SIK vann med 13–1
17.43: Nu har vi en matchrapport
Det blev hela 13–1 för Skillingaryds IK borta mot Stanstad. En matchrapport kommer i kväll. (15.22)

Pelle kom på plats 13
17.21: Skotten Richard Ramsey vann på -13 efter särspel med indiern Shiv Kapur. Pelle Edberg delade plats 13 med fyra andra på -58. Oskar Henningsson kom på plats 61 med +3. belöningen för Pelle blev 15.200 euro och förra helgen 13.950 euro.
13.30: Pelle gick på kanonfina -5 i dag och fick totalt - 8. Han lär hamna på kring plats tolv
11.47: Efter tio hål ligger Pelle på -1
11.07: Efter sju hål ligger Pelle fortfarande på par
10.13: Efter tre hål ligger Pelle på par
08.57: Pelle Edberg går kl. 09.23 svensk tid ut på fjärde och sista rundan på Europatoren i Sydafrika. Före start delar han plats 26 men har bara tre slag upp till topp-tio. Oskar Henningsson från Gränna inledde från plats 63. Han började bra med -2 efter sex hål men har efter tolv hål nu +3.
Lördag 19 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
       
07.33
22.23
Kerstin Åberg har avlidit (07.53)


Joel Storck till Hovslätt
SIS verkar var på väg att förlora en av sina bästa fotbollsspelare till Hovslätts IK som tränas av förra SIS-tränarna Thomas Jonsson och Dan Pettersson. Det är Joel Storck som i dag spelade för Hovslätt i Råslättscupen. (21.39)

Råslättscupen avgjord
Det blev Tenhult som vann Råslättscupen i fotboll efter finalseger med 4–3 över Motala. (21.34)

Dagens matcher slut
Nu har vi resultat från dagens matcher. Läs mer. (19.00)

Westbo vann ”GSK-match”
I dag spelade Westbo–Lenhovda 5–3 i Gislaved. Division 3-matchen i ishockey var utlyst som stöd för Gislaveds SK:s ungdomsishockey och 214 löste entré. Genom segern lämnade Westbo över jumboplatsen till Make Believes som SIS för övrigt möter i Linköping i morgon. 17.55)

SIK dam vann stort
SIK damer fick en fin revansch på Rottne. Läs mer. (16.08)

Mot snöpremiär i Kyllås

Nu prepareras backen i Kyllås. Läs mer. (15.24)
Kul cupspel för WIK
WIK har spelat Råslättscupen i dag. Läs mer. (15.00)

Jonathan i landslaget
Jonathan Nielsen med rötterna i Gislaveds SK är uttagen i tre Kronors lag till VM för 17-åringar. Numera spelar han för Linköpings HC. VM avgörs i Kanada 26/12–5/1. (14.45)

Travdagarna 2010
I kalendern har vi lagt in travdagarna vid Vaggerydstravet 2010 vilka är 11/4, 2/5, 23/5, 2/6, 13/6, 23/6, 2/8, 29/8 och 12/9. Se kalendern här. (10.46)

Pelle gick på 68 i dag
17.47: Efter tre dagars spel har Pelle -3 på palts 26 medan Oskar med +1 ligger på plats 63. Leder gör spanjoren Pablo Martin på -11-
13.20: Pelle är just nu på plats 29. Oskar Henningsson, Gränna, hade -3 efter nio hål men tappade och gick i dag på +1. Oskar har totalt +1 på plats 63
09.39: Pelle avslutade liksom de två andra dagarna med en birdie på hål 1. Han hade i dag 68 slag (-4) och kommer att avancera ordentligt
09.15: Efter 16 hål ligger Pelle kvar på -3
08.32: Pelle Edberg gick ut tidigt på tredje rundan på Europatoren i Sydafrika, redan 05.42 svensk tid, 06.52 i Sydafrika, och han spelar bra. Efter tolv hål har han i dag -3 och totalt -2.

FLYGBOKEN UTE NU – ÅRETS JULKLAPP... LÄS MER

Fredag 18 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
       
12.38
12.47
Margareta ”Greta” Johanssons begravning (16.43)

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens matcher. Läs mer. (22.15)

Adjei till HFF
Simon Adjei från Hok som senast spelat ungdomsfotboll för SIS/KSK har valt att nästa år spela juniorfotboll med Husqvarna FF. (21.01)

Sebastian till Tenhult
WIK mister en av sina bästa fotbollsspelare till Tenhult. Det är Sebastian Andersson som valt denna klubb. (19.46)

WIK vann med 10–2
21.32 Nu har vi en matchrapport
21.13: WIK vann med 10–2. En matchrapport kommer om en stund.
19.42: WIK spelar i kväll hemma mot Skirö/Nävelsjö B och leder efter 40 minuter med 5–0.

– Pust, säger Pelle
– Jag satt i bilen på väg till flygplatsen när jag fick veta att jag gick vidare. Det var spännande, säger Pelle per telefon från Sydafrika. Med allra minsta marginal gick han vidare till helgens två finalrundor.
– Jag hann aldrig bok om flygbiljetten och det känns skönt att få fortsätta spela, säger Pelle till Skillingaryd Nu.
Han berättar att han är mycket nöjd med dagens spel. Kan han sedan bara förbättra spelet på hål fyra kan han avancera. På detta hål har han båda dagarna gjort två över par.
Pelle kom nu på delad plats 65. Oskar Henningsson från Gränna är placeringen bättre, delad plats 50 med 144 mot 145 för Pelle. (17.48)

12.33: Pelle gick på 69 (-3) och fick totalt 145 (+1). Om det räcker till finalspel är för tidigt att säga då många spelare fortfarande är ute på banan
12.00: Pelle har spelat upp sig och har -1 efter 16 hål. Han måste ned ytterligare minst ett slag för att nå helgens finalspel
09.32: Pelle ligger efter sju hål på +1.
08.11: Pelle har par efter dagens två första hål
07.41: Pelle Edberg från Hook har kvalat in till South African Open Championship . I dag avgörs andra rundan och Pelle gick ut kl. 07.30.

Allgurin i Fed Cup
Förbundskaptenen Maria Strandlund Tomsvik har tagit ut laget som skall spela Federation Cup i februari. Hon satsar på Ellen Allgurin, 15, från Värnamo samt Sofia Arvidsson, Johanna Larsson och Anna Brazhnikova. (17.35)


Hjort tillbaka hos SIK
När Skillingaryds IK på söndag möter Stanstad i Staffanstorp gör man det med tidigare handskadade Thobias Hjort som en av spelarna i laget. Han är nu återställd och kliver in som center i förstafemman.
Stanstad återfinns för tillfället under nedflyttningsstrecket och är i stort behov av poäng för att inte tappa mark till lagen strax över detsamma. Laget är dock starka på hemmaplan där Malmö FBC fick känna sig besegrade senast. För vår egen del har de senaste resultaten gjort att glappet upp till topplagen minskat. Det primära är dock att vi fortsätter att jobba vidare med vårt spel och kommer upp ett antal procent jämfört med de senaste veckorna då vi visserligen vunnit, men laget har mer att ge, säger SIK:s tränare Andreas Runnö. (15.40)


Torsdag 17 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer
00.01
16.52
00.01
00.01
00.01
00.01
00.01

 Fredrik
     
13.59
16.52
17.13
     
Sigurd Andersson har avlidit (16.55)
Gunilla Berglund har avlidit (15.55)

Micke tränar Halmstad
I dag blev det klart att Lasse Jacobsson ska träna allsvenska Halmstads BK och assisterande tränare blir Michael ”Micke” Svensson som har rötterna i SIS. (22.30)

Så förlorade SIS
22.44: Nu har vi en matchrapport.
21.30: SIS föll med 2–3. En rapport kommer kring 22.45
20.22: Efter två perioder står det 1–1. Skotten var 7–12
19.32: SIS har efter en period 0–0 hemma mot Lenhovda. Skotten var 5–7

Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.37)

Pelle gick på 76 slag
18.13: Pelle gick på 76 (+4) och delar plats 106. Oskar Henningsson från Gränna gick på 74 (+2) och delar plats 78. Leder gör svenske Martin Erlandsson på 64 (-8).
17.15: Efter 16 hål ligger Pelle på +4
16.23: Pelle har +5 efter 13 hål
15.04: Efter halva rundan har Pelle +2
14.18; Pelle har +2 efter sex hål
13.51: Efter fyra hål ligger Pelle på +2
Pelle Edberg från Hook har kvalat in till South African Open Championship och han går ut i sista bollen kl.12.30. Oskar Henningsson, Gränna går ut kl. 11.00. Vi rapporterar från cirka 14.00. (00.01)
Onsdag 16 december 2009
Familjesidan i dag – läs mer

06.37
19.19
06.37
06.37
08.05
06.37
06.37
08.05
16.22
 
       
15.10
20.39
 


Kvällens matcher slut
Nu har vi resultat från kvällens alla matcher. Läs mer. (21.41)
Från blåvitt till J-Södra
I dag har J-Södra presenterat sitt senate nyförvärv i fotboll. Det är Martin Ethéus, 19, från IFK Göteborg som skrivit på. Under hösten hade IFK honom utlånad till Trollhättan. (16.03)

Äldre nyheter här