Ingalill Josephsson      www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för personer

Sista dagen på jobbet
Inlagt söndag 20 december 2009

I fredags var det sista dagen på jobbet för Ingalill Josephsson från Vaggeryd och nu väntar pension.

– Det var en speciell dag med många som kom. Det var firande hela förmiddagen, säger Ingalill.
Hon har de senaste fyra år jobbat hos kommunen med framför allt turism- och näringslivsfrågor och har haft ett stort engagemang. Ingalill tycker om att jobba med mycket folk och hon har varit spindeln i nätet i mycket.

Ändrad tjänst
I samband med att hon nu slutar sker en liten förändring av tjänsten; Ansvaret för turistbyrå och turistinformation flyttas till kommunkansliet. Tjänsten kommer mer att förändras till en näringslivsutvecklare vars huvudsakliga uppdrag blir att tillsammans med näringslivsorganisationen bidra till utveckling av kommunens företag och näringsliv.

Resa till Grekland
Nu kommer Ingalill att få vara hemma mer hos maken Thorbjörn, som är fyra år äldre. Tillsammans planerar de kanske lite fler resor och resmålet nummer ett är Grekland. Ingalill har sedan många, många år tillbaka en grekisk väninna och familjerna umgås mycket.

Stor dramatik
– Jag har många fina minnen från Grekland men också ett dramatiskt. Vi var i Grekland vid den stora branden 2006 där nere. Det var bland det värsta jag varit med om, säger Ingalill.
Men det mesta från Grekland har varit ljusa minnen.
– Sedan ska jag nog läsa lite mer och det finns så mycket man kan göra, noterar hon.

Per Bunnstad

Ingalill har haft sin ordinarie arbetsplats i det gamla kommunhuset Skänkelund i Vaggeryd. Men hon har också synts en hel del på turistbyrån i Skillingaryd och i andra sammanhang. Före kommunjobbet var hon bland annat i många på på Sandahls. På jobbet i Vaggeryds kommun har hon jobbat mycket tillsammans med Per Olof Toftgård och Carl-Gunnar Karlsson. Carl-Gunnar jobbade hon för övrigt i många år tillsammans med på Forsheda AB.