Nyheter
Tisdag 1 september 2009
AQ varslar 55
AQ har i dag lagt ett varsel på 55 av sina kring 200 anställda. Orsaken är en ordernedgång. (16.37)

Rattfull togs i Vaggeryd
Kring halv två i dag körde en person omkring i berusat tillstånd i Vaggeryd. några privatpersoner följde efter bilen och när föraren stannade tog de bilnycklarna. De har för polisen uppgivit att föraren och passageraren var ”kanonfulla”. Föraren är en Vaggerydsbo i 55-årsåldern och polisen har tagit ett blodprov på honom. En orsak till den vingliga färden var förutom fylleri att det var punktering på ett av däcken. (14.39)

Ammoniak i ishallen
18.52: Det är tydligen en packning som gått sönder och det har blivit ett mindre utsläpp av ammoniak. Ishallen är med detta stängd för dagen
18.08: Det är ett mindre utsläpp men just nu är ishallen stängd. troligen öppnas den igen lite senare.
Räddningstjänsten är på Movalla där det är ett ammoniakutsläpp. Vi återkommer med en rapport. (17.58)


Efter regn kommer...

Efter en blöt juli blev det bättre i augusti. Vi har fått statistiken för nederbörd och temperatur i augusti. Läs mer. (16.00)

Kanske på väg uppåt...
Näringslivsrådets konjunkturbarometer visar möjligen på en uppgång. Även om orderingången fortfarande är låg inom tillverkningsindustrin finns det ljusglimtar.
– Ja, förväntningarna ökar något inför det kommande kvartalet där fler företag börjar indikera en ljusning i konjunkturen, noterar Carl-Gunnar Karlsson som är chef för näringslivsrådet. (14.46)


Mc stals i Skillingaryd
En Hokbo i 45-årsåldern som hade sin motorcykel parkerad på Artillerigatan i Skillingaryd har fått denna stulen. Det är en 125-kubikare med registreringsnummer WBY 892. (14.39)

Cykel stulen
En person på Järnvägsgatan i Vaggeryd har fått sin cykel värd cirka 3.500 kronor stulen. den är gul till färgen. (14.39)

Stal skyltarna
En person i Vaggeryd har inte längre några registreringsskyltar på bilen. Dessa är nämligen stulna. (14.39)

Stulen bil funnen
En bit från södra sidan av Rasjön har en bil hittats. Det har visat sig att bilen tidigare anmälts stulen. (14.39)

Vargen rev får i Häradsö

I går rev en varg ett får i Häradsö söder om Klevshult. Läs mer. (12.27)

Carina Ödebrink bloggar
Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd sitter i landstinget och sedan några dagar tillbaka bloggar hon också. En länk finns på vår sida om blogg. Se bloggen här. (12.12)

Omkom vid Bredaryd
I dag på morgonen omkom en dansk bilist som krockade med en annan bilist på väg 153 mellan Bredaryd-Reftele. (10.40)

Tog sig Linnesjön runt
LRF Tofteryd Hagshults tipspromenad Linnesjön runt med cykel eller bil i söndags samlade cirka 100 deltagare. Läs mer. (00.03)


Måndag 31 augusti 2009
Det var en värnpliktig
som våldtogs

23.53 Pressmeddelande från F17: En värnpliktig kvinna, tillhörande Blekinge flygflottilj F 17, anmälde natten till lördag att hon blivit våldtagen av en annan värnpliktig.
Förbandet, som de båda tillhör är för närvarande på fältövning på Skillingaryds skjutfält.
Händelsen polisanmäldes av befälet och utredning pågår.
F 17:s krishanteringsorganisation är aktiverad för att hjälpa och stödja.
– Det viktigaste just nu är att se till att de berörda får stöd och hjälp med att hantera detta, säger flottiljchef överste Mats Helgesson.
Den värnpliktige som är misstänkt för övergreppet är hemskickad och tjänstledig från sin utbildning.
08.41: Vi berättade i går om ett grovt sexbrott i Skillingaryd. Det är nu klarlagt att det var en nyinryckt kvinnlig värnpliktig från F 17 i Kallinge som natten mot i lördags blev våldtagen i samband med en övning på Skillingaryds skjutfält. Det finns en misstänkt som är förhörd. (08.41)


Skilling har möte
På tisdag i nästa vecka har Samlarklubben Skilling möte och man har lagt ut sin auktionslista. Läs mer. (22.22)

Stal nickel för 100.000
Vid ett inbrott i helgen på Cromtjänst i Vaggeryd har 10 stålfat om vardera 50 kilo med nickel stulits. Värdet uppgår till 100.000 kronor. (20.50)

Inbrott i Vaggeryd
Det har varit inbrott hos Sound & Vision Logistics i Sverige på travbaneområdet i Vaggeryd. Det är ännu okänt om något stulits. (20.50)

Anmälan om ofredande
En kille och tjejen i åldern 16–18 i Vaggeryd har inga bra relationer även om de tidigare var ett par. Killen har nu anmält tjejen för att ha lagt ut en film kränkande innehåll på You Tube, men hon förnekar att hon gjort detta. På filmen ser man bland annat ett dött barn. (20.50)

Krånglig båthistoria
En person fann en båt i en sjö utanför Vaggeryd och anmälde detta till polisen som förgäves sökte ägaren. När ingen ägare gav sig till känna fick upphittaren båten. Nu har den eftersöktes givit sig tillkänna och han har tagit tillbaka den båt som han anser fortfarande är hans. Polisen utreder. (20.50)

Lars Björksell
inviger nya skolan

Den nya Tofthagaskolan kommer att invigas lördagen 12 september. Det blir Lars Björksell som inviger.
Lars var i många år stiftsadjunkt på grannen Tallnäs och var redan då en förespråkare för en ny skola och ökat samarbete med stiftsgården. Under dagen blir det Öppet hus för allmänheten. (19.47)

Katten är åter
Vi har berättat om en katt som försvann från en Stockholmsfamilj vid ett besök i Byarum. Nu har de fått tillbaka sin katt tack vare informationen här. Ett tack finns nu på familjesidan. (16.19)

Investerar här...
Invest In Sweden Agency samarbetar med Regionförbundet Jönköpings län och Location Scandinavia för att locka fler utländska investerare och företag att satsa i länet. För första gången reser samtliga ISA:s utlandschefer runt i Sverige för att möta dem som arbetar med investeringsfrämjande regionalt och besöka intressanta investeringsobjekt. Tisdag och onsdag kommer gruppen till Jönköpings län och en av dem som välkomnar gästerna är Carl-Gunnar Karlsson, näringslivsrådets chef i Vaggeryds kommun. Det blir inget besök i vår kommun men som närmast i Torsvik i Jönköpings kommun. (13.46)

Se Gustavs film från Israel
Vår Israelbloggare Gustav Sandgren presenterar i dag en film från sin resa. Se den här. (13.39)

Köldslaget i Hagshult

Det har varit läger i Hagshult och vi presenterar ett reportage med 21 bilder. Läs mer. (13.17)

24 har fått jobb
Antalet arbetslösa har på en vecka sjunkit med 24. Det visar statistik från arbetsförmedlingen. I Vaggeryds kommun är antalet nu 450 fördelat på 168 kvinnor och 282 män. (11.38)

Varg i Klevshult
Bodil Swensson från Kushult såg nu på morgonen en varg alldeles söder om Klevshult. Hon berättar för SR Jönköping att det stod bara 20 meter bort. Det kan röra sig om den varg som tidigare synts i länet. (08.49)

Attila fyller 25 år
På lördag blir det hundens dag hos Attila i Skillingaryd och på kvällen firas klubbens 25 år. Under dagen blir det ”Vem har dagens vackraste hund?”, hundrace, rasparad, agility, lydnadsuppvisning, polishundsuppvisning, godisregn till barnen med mera. (08.22)

Söndag 30 augusti 2009
Grovt sexbrott i Skillingaryd

I helgen har det skett ett grovt sexbrott i Skillingaryd. Informatören vid Polisen i Jönköping vill inte lämna några upplysningar men tydligen är gärningsmannen identifierad, dock inte gripen. Händelsen har inte inträffat ”på öppen gata” utan möjligen i en bostad. Polisen är ytterst förtegen i det här ärendet. Det handlar inte om något överfall som i början av juli inträffade i Skillingaryd och där den okände gärningsmannen fortfarande är på fri fot. (13.26)
Naglar, golf, 100-årsfest, och showdans...
Se våra senaste annonser i spalten här intill


Hellberg valde Vaggeryd

Björn Hellberg valde Vaggeryd i stället för att vara med när ”På spåret” förärades priset som bästa TV-program. Läs mer och se 19 bilder från Vaggerydsdagen. (16.17)

Stal registeringsskylten
En person i Hok har blivit av med den bakre registreringsskylten till sin bil. Stölden ägde rum natten mellan onsdag-torsdag. (13.19)

Stöld på naturcamping
Det har skett en stöld på Hoks Naturcamping. Det saknas bland annat en dieseldunk, en digitalbok och matvaror ur ett kylskåp. (13.19)

Två tjuvar togs
Natten mellan lördag-söndag gjorde ett inbrottsförsök på ICA Supermarket i Vaggeryd. Polisen lyckades fånga de två männen och de är misstänkta för ett antal brott. Båda är i 30-årsåldern och bosatta i Vaggeryd. (13.19)

Det händer i dag
I dag är det arrangemang som Linnerydssjön runt, fotboll och trav. Kika in i kalendern. (09.12)

500 på husbesök

Vi har lagt in 15 bilder från husvisningen i Skillingaryd i fredags, vilken samlade drygt 500 besökare. Läs mer. (08.31)


Lördag 29 augusti 2009
Parkeringsgaraget...

Världens ögon riktas mot ett parkeringsgarage i Jerusalem och 100 meter därifrån bor just nu Gustav Sandgren från Skillingaryd. Läs mer i Gustavs blogg. (18.50)

Irene startade en nagelstudio
I Vaggeryd finns nu en ny företagare i form av Irene Islamovic. För henne är det naglar som gäller, fast hon är också undersköterska.
Läs mer. (18.09)

Blev årets Waggerydsprofil
Vid Vaggerydsdagen i dag fick Glenn Sahlstedt från Vaggeryds BTK ta emot utmärkelsen Årets Waggerydsprofil. Tuomo Koivuniemi fick pris som mästare i luftgevärsskytte.
Det var stor prisutdelning i ett lotteri där Annie Rapp vann laminostolen, Mats Josefsson en provlektion i segelflyg och Ingrid Andersson en uppsättning porslin. Vi kommer med fler bilder i morgon. (16.47)


Krossade postlåda
En familj bosatt på Idrottsgatan i Skillingaryd har i natt fått sin helt nya postlåda förstörd. Man uppmanar de som sysslar med sådant här att sluta med dumheterna. (12.34)

Fototräff och höstresa
Fotoklubben har uppdaterat sin sida om kommande höstresa och storfototräffen. Läs mer. (08.55)

På besök hos Krumhals

Dan Damberg presenterar fjärde avsnittet om Sommar vid Skillingaryds dämme. Läs mer. (05.23)

Vaggerydsdagen i dag
I dag förväntas stor aktivitet i centrala Vaggeryd. Det är nämligen Vaggerydsdagen och vi kommer i eftermiddag med ett bildreportage. (04.56)

Stort bråk i Gislaved
Polisen rapporterar ett stort bråk i Gislaved vid tvåtiden i natt. Detaljerna är ännu inte kända. En person är förd till sjukhus. (04.29)

Fredag 28 augusti 2009
500 på husvisning
Husvisningen i Skillingaryd i dag har lockat rekordmånga. Minst 500 personer har kommit till Smultronet, gamla kvarnen, för att se lägenheterna. Vi kommer med ett bildreportage i morgon. (17.48)

Ramadan och sabbat i dag...

Gustav Sandgren bloggar om en dag med mycket fest. Läs mer. (17.40)

Vaccinationen kan starta
Landstinget i Jönköpings län hoppas kunna erbjuda vaccination mot den nya influensan från mitten av oktober 2009. Läs mer. (16.09)

Blivit utpressad?
En kvinna som driver ett företag i Vaggeryd misstänker att hon kan ha blivit utsatt för ett försök till utpressning. En företrädare för ett påstått kreditföretag i Jönköping har besökt henne och krävt drygt 6.000 kronor. Polisen ska nu utreda ärendet. (12.50)

Nytt bilinbrott
I går berättade vi om tre försök till bilinbrott eller bilinbrott på Torsbo i Vaggeryd. Nu har det konstaterats ett fjärde försök till bilinbrott på området. (12.50)

Stal motorsågar
På en gård strax utanför Skillingaryd har något brutit sig in i ett förråd med garage. Här har stulits cirka 250 liter diesel från två traktorer samt två motorsågar av märket Husqvarna. (12.50)

Smultronet visas i dag
kl. 16–18. Läs mer


De firar Skivaryd
2011 blir det en stor utställning i Skillingaryd. Läs mer. (07.05)

Test av mig själv...
Sara bloggar. Läs mer. (06.41)

Naturen på skjutfältet

Vår naturskribent Dan Damberg kommer i dag med första avsnittet om sommaren på skjutfältet. Läs mer. (06.29)


Torsdag 27 augusti 2009
Möte bombhotades
Kommunfullmäktige i Jönköping fick avbryta sitt sammanträde i Erik Dahlbergsgymnasiets aula i kväll efter det att ett bombhot mot mötet inkommit till SOS Alarm.
– Vi fann det säkrast att göra ett kort avbrott i sammanträdet, säger kommunfullmäktiges ordförande Anna Mårtensson (FP).
Utrymningen skedde i samråd med polisen som fanns på plats tillsammans med räddningstjänsten och ambulans.
Enligt hotet som kom till SOS Alarm i anslutning till att fullmäktige började sitt möte klockan 17.00 skulle en bomb detonera klockan 18.05. Kommunfullmäktige kunde återuppta sammanträdet en stund efter det angivna klockslaget. (20.14)


Leifs bild segrade

Fotoklubben har i kväll höstupptakt och prislistan i den tredje omgången av färgdia presenteras. Läs mer och se bilder. (19.25)

Pengar till simhall?
Blir det en renovering av den gamla sporthallen med simhall i Skillingaryd? Kultur- och fritidsnämnden vet inte vad man ska tro men projektet finns med i nämndens önskelista för investeringar åren framöver. Här finns även en hel del annat som nya lokaler för UC, , militärmuseum, nya bowlingmaskiner och en satsning på C Svenssons smedja intill simhallen i Vaggeryd, moderniserien av Vaggeryds simhall med mera. (19.14)

Åsikter om Båramo
Kultur- och fritidsnämnden har en hel del synpunkter om den nya detaljplanen för Båramo. Nämnden pekar bland annat på att det behövs miljöhänsyn och att det krävs ändringar så att skjutbanan kan räddas med med. (19.11)

Mer om kulturskola under bun
Bun, barn- och utbildningsnämnden visade i går intresse att ta över verksamheten inom kulturskolan. Kultur- och fritidsnämnden kan tänka sig att lämna ifrån sig denna verksamhet men i övrigt vill man inte förändra sin nämndorganisation som man tycker är bra. (17.01)

Avfall in i trädgården
Avfallet från den lastbil som välte i dag i Hok hamnade i familjen Östlins trädgård. det var ingen rolig present direkt för Rolf och Birgitta Östlin – Rolf fyller 68 just i dag... Saneringen pågår. (16.45)

Lyssna på SR Jönköping!
Efter kl. 15.30 kommer ett inslag i SR Jönköping om 100-årsjubilerande Skillingaryds Intresseförening. (15.28)

Dags för lantbruksträff
Värnamo kommun bjuder in lantbrukare i kommunen eller i närliggande kommuner till informationsträffar om bioenergi och livsmedelsproduktion. Det är den 9–10 september som träffarna anordnas på Vallerstads Gård. (15.18)

Många bilinbrott
Under natten till onsdagen gjordes inbrott eller inbrottsförsök i tre bilar vid Torsbo i Vaggeryd. Även ett fordon parkerat vid Furugården fick påhälsning av en tjuv liksom ett fordon vid Linto i Hok. Bland det stulna märks en kamera, cd-spelare och cd-skivor. Vid Hooks Herrgård har en släpkärra stulits. tjuven kom åt denna trots att den var låst. (12.30)

Stal två elverk
Två mindre elverk om 2,2 respektive 4,2 kWh samt en kätting och yxa har stulits. Det är en person i närheten av Långserum i östra kommundelen som drabbats. Elverken var fastkedjade men tjuven lyckades ändå få med sig dessa. (12.30)

Fick inga pengar
En person har anmält att kommunen inte betalat ut de integrationspengar han anser sig ha rätt till. (12.30)


Olycka vid Hok
Kring halv tolv välte en lastbil vid infarten till Hok från Vaggeryd. Polisen vill inte ha någon trafik från Vaggeryd till Hok på grund av olyckan.
– Bärgningsarbetet är nog inte klart förrän vid 16-tiden, säger Nils-Erik Eriksson som är informatör vid polisen i Jönköping.
Lasten bestod av industriavfall. (12.21)

Vinterdagen med rävjakt...
Perolof Kallings har kompletterat sin artikel om en rävjakt med 17 fina bilder. Se dem här. (00.02)

Onsdag 26 augusti 2009
Ett stort barnkalas

I går kväll var det ett stort barnkalas i Skillingaryd. Läs mer och se många bilder här. (21.23)
Skillingehus byggs till
Den gamla frågan om att bygga till Skillingehus är åter aktuell. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i dag att utreda en tredje våning på en del av byggnaden åt söder, vid Bangårdsgatan. Det är till socialförvaltningen det behövs större lokaler. (18.50)

Kulturskola under bun
Ett alternativ är att föra över kulturskolan från kultur och fritid till bun, barn- och utbildningsnämnden. Det nämner politikerna i bun angående en översyn av den nämndorganisationen.
– Jag tror att vi har minst lika goda möjligheter att utveckla kulturskola,n hos oss, säger Gert Jonsson (M) som är ordförande för bun. (18.50)

Åkers skola utvecklas
Bun kommer att starta en utredning att satsa på Åkers skola. Den borgerliga majoriteten ser gärna en förskola vid denna skola. Socialdemokraterna tar ingen ställning förrän utredningen är klar. Partiet har tidigare sagt att man kan tänka sig en nedläggning av skolan i Åker. Från bun räknar man med att kunna använda cirka 600.00 kronor för lokaler vid en förskola i skolan i Åker. (18.50)

Satsar på Byarum
Bun har som mål att sikta på en utbyggnad av skola och förskola i Byarum. Det handlar om en tillbyggnad eller kanske en helt ny lokalisering. Bun vill avsätta två miljoner kronor 2011 och det handlar då närmast om en tillbyggnad av skollokalerna. Byarums skola är den mest trångbodda i hela kommunen. (18.50)

Beredd på pandemi
Bun har förberett sig noga på en eventuell pandemi i höst och det blir bun-chefen som blir den som får fatta beslut om att eventuellt stänga skolor. Målet är ändå att ha igång framför allt tillsyn och omsorg vid alla skolor. Pedagogiken får komma i tredje hand. (18.50)

Dog vid insparken
Just nu pågår insparken till Högskolan i Jönköping och det står nu klart att en student avlidit i anslutning till denna. Det finns ingen misstanke om brott. Detta uppger Jnytt. Några närmare omständigheter kring dödsfallet är ännu inte bekräftat. (16.21)

Miljöbrott i Byarum
En person i trakten av Byarum upptäckte i lördags att någon dumpat fem svarta plastsäckar på hans mark. När han öppnade en av säckarna möttes han av en stank från köttavfall. Händelsen rubriceras som ett miljöbrott. (14.28)

Klevshultsbor lurade
En man och kvinna i 55-årsåldern från Klevshult känner sig lurade. Någon har tecknat deras namn för en firmabildning och den som gjort det är nu misstänkt för urkundsförfalskning. (14.13)

Ryttare fick lina på sig
En kvinna i 35-årsåldern som red på en häst på Östermo i måndags höll på att råka mycket illa ut. En lina var spänd överstigen. Hon upptäckte den i tid då hon red mycket sakta. Det var en lina av modell fiskelina men kraftigare. Linan fastnade i tröjan men hon blev aldrig skadad. Om hon hade ridit fort vet man inte hur illa det kunde ha gått. Händelsen är polisanmäld. (14.12)

Nya erbjudande på ICA
Ägg, grädde, nyponsoppa, kyckling, tvål, glass och mycket mer. Läs mer (12.21)

Fyller 100 år

I morgon har Skillingaryds Intresseförening sitt sista ordinarie möte inför 100-årsfirandet som sker vid pangdagen den 4 september. KLICKA PÅ BILDEN (12.10)

De fick bygglov
Miljö- och byggnämnden har beslutat om bland annat följande bygglov:
• Hubbestad 3:10, Hubbestad Ängen, om- och tillbyggnad av enbostadshus, Kent Berglund
• Rastad 1:55, Fängen Stenbacka 2, strandskyddsdispens för nybyggnad av fritidshus, Sven-Olof Nyström
• Bogla 1:19, Ängsvägen 7, nybyggnad av fritidshus, Annica och Magnus Wallin
• Sjöeryd 1:53, Tofteryd Nybygget, nybyggnad av garage, Bo Ekros
• Stoarp 1:33, Stoarp Södresjö 5, tillbyggnad av enbostadshus, Bruno Lekström
• Hubbestad 5:10, strandskyddsdispens och förhandsbesked för ombyggnad av magasinsbyggnad till fritidshus, Helge Sjöberg (11.14)


Pollenkollen
Fortsatt låga halter av gräs och gråbo förväntas de kommande dagarna. (11.12)

Tiden har bråttom...
Birgit bloggar. Läs mer. (09.40)

Sparar inte på nämnden
Det pågår en översyn av den kommunala organisationen för att bland annat spara pengar. Det har varit aktuellt att minska antalet ledamöter från nio till sju men det säger nämnden nej till. Däremot är man för att minska antalet ledamöter i beredningen från tre till två. (07.41)

Blir lugnare i Hok...
Vida Pellets har anmält miljöfarlig verksamhet i samband med krossning och virke på fabriken i Hok. Tillfällig flisning har tidigare skett vid några tillfällen och då medfört klagomål från närboende på hög ljudnivå. Beslut om föreskrifter kommer att tas av miljö- och byggnämnden lite senare och därmed kanske det blir lite tystare när krossning sker. (07.39)

Tisdag 25 augusti 2009
Klart med bygge vid Fenix
I dag har miljö- och byggnämnden sagt ja till bygglov för den nya, stora byggnaden invid Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd. för 50 miljoner blir det en rad nya lokaler för Fenix men också för kulturskolan. (17.40)

Inbrottsförsök i Vaggeryd
Hydraul- och Maskinservice på Gärahovsvägen i Vaggeryd har drabbats av tjuvar. Någon har skurit upp ett staket till företaget men det verkar inte som om något stulits. (22.21)

Katten saknas ännu
För en tid sedan var en familj från Stockholm på besök i Byarums hembygdsgård. När de skulle gå ut från bilen sprang katten ut. De hittade inte katten innan de åkte hem. Det är en liten svart katt. Den som sett katten kan ringa 070-8243648. (22.13)

Att vara svensk i Israel i dag...

Gustav Sandgren kommer med en ny blogg från Israel där det inte är så populärt att vara svensk i dag. Läs mer. (19.37)

16 lägenheter vid Götastrand
Västkuststugan AB har har i dag fått bygglov för 16 lägenheter i ett hus om fyra våningar. Det ska byggas vid Folkparksvägen på Götastrand i Vaggeryd. Totalt planeras det på Götastrand 40 lägenheter varav 32 i flerbostadshus. (17.47)

Berry ifrågasätter beslut
Berry Lilja (S) ifrågasätter beslut fattade av socialnämndens ordförande. Det gör han i en interpellation till kommunfullmäktige på måndag. Läs mer. (16.30)

Får 37 miljoner
Riksdagen har avsatt en miljard för vaccination mot den nya influensan. Jönköpings läns landsting räknar med att få 37 miljoner av denna miljard. (14.32)

Simhallsstart försenas
Inte oväntat blir det ett försenat öppnande av den nyrenoverade simhallen i Vaggeryd. Nytt datum blir den 4/9. Simhallen i Skillingaryd öppnas som planerat nu på fredag. (13.43)

Annan åsikt om vårdcentral
Socialdemokraterna i landstinget delar inte synen på valfriheten för vårdföretagen. Läs mer på vår debattsida. (13.41)

Södra Park-bron stängs
På måndag den 31 augusti stängs Södra Park-bron vid Nestors i Vaggeryd under ett par timmar på morgonen. (11.34)


Thomas Strand bloggar
Thomas Strand (S) från Vaggeryd sitter i riksdagen och då och då bloggar han också. En länk finns på vår sida om blogg. Se bloggen här. (08.24)

Ändring vid Götaström
Arbetsmiljöverket vill att ett antal åtgärder görs vid Götaströms Värdshus i Skillingaryd. Ägaren säger till VN att de påpekande som finns ska åtgärdas. (08.15)

Måndag 24 augusti 2009
Traktor backade ner i hamn
En traktor med släp backade i dag ner i Huskvarna småbåtshamn när man skulle ta upp en båt för vinterförvaring. Räddningstjänsten sanerade med länsor och ekobark Inga personer skadades. (21.07)

Sjungande affärsmän...

Det var ”I soffan” i går kväll och Henric Bornander har ett stort bildreportage. Läs mer. (19.46)

Se ny annons för Tofthagaskolans invigning längst upp på sidan


Rådjur påkördes
Kring 08.45 i dag krockade en person med sin bil med ett råddjur nära Väshult öster om Klevshult. Ingen skadades i personbilen men fordonet fick mindre skador. Rådjuret dog vid krocken. (19.03)

Stöld vid Åland
Ur en parkerad bil vid Åland utanför Klevshult har cirka 45 liter diesel stulits. Tjuven hade borrat hål i tanken. (19.03)

Stal en mobiltelefon
I går eftermiddag stal någon en mobiltelefon i anslutning till skateboardrampen vid Sveavägen i Vaggeryd. (19.03)

Stal en cykel
En kvinna i Skillingaryd har förlorat sin damcykel värd 5.900 kronor. Dottern hade ställt den vid Storgatan och sedan stals den av någon okänd. (19.03)

Något färre utan jobb
Enligt statistik från arbetsförmedlingen minskar antalet arbetslösa något. I Vaggeryds kommun är antalet nu 474 fördelat på 168 kvinnor och 306 män. Det är fyra färre än förra veckan. (13.39)

Pollenkollen
Det väntas fortsatt låga pollenhalter för gräs och gråbo de närmaste dagarna. (11.04)

Dags för vårdval
Nu fastställs villkor och ersättningar till vårdenheter som vill vara med i vårdvalet i Jönköpings län nästa år. Läs mer. (10.55)

Dog i trafikolycka
I samband med en krock mellan personbil-lastbil i dag på morgonen dog en i bilen. Det var utanför Ramkvilla nära Vetlanda som fordonen frontalkrockade. (09.50)

Planerade ett mord
En person i 45-årsåldern greps i går kväll. Denne är från trakten av Värnamo och är misstänkt till förberedelse av mord. I övrigt är polisen mycket förtegen om detta anhållande. (07.42)

Antikrundan i Sävsjö
På onsdag väntas en anstormning till Sävsjö. Orsaken är att två program i Antikrundan ska spelas in den dagen. (00.01)



Söndag 23 augusti 2009
15-åring omkom
En 15-årig mopedist från trakten av Vetlanda omkom i dag. Han färdades på en liten väg och körde på länsvägen Korsberga–Södra Solberga där han frontalkrockade med en bil. (21.23)


Visningsdags...

Nu börjar det bli dags att flytta in i höghuset vid gamla Kvarnentomten i Skillingaryd och på fredag blir det visning. Läs mer. (13.53)


Om en rävjakt
Perolof Kallings berättar på jaktsidan om en rävjakt. Läs mer. (10.08)


PRO på sommarfest

Det var tårtkalas när PRO Vaggeryd hade sommarfest. Läs mer. (10.00)

Nya läsarbilder
Vi har fått nya läsarbilder. Se dem i större format här. (08.30)

Lördag 22 augusti 2009
Två nya läsarbilder


Vi har fått ett par nya läsarbilder. Se dem i större format här. (16.32)


Kulturskolan flyttas kanske
Kulturskolan kommer kanske att flyttas från kultur- och fritidsnämnden till bun, alltså barn- och utbildningsnämnden. Det är inom bun denna tanke väckts då kommunfullmäktige tidigare sagt att alla undervisning ska ske genom bun. (16.26)


Lenas bild vann

Vi har nu räknat rösterna i vår tävling om läsarbilden. Se resultatet här. (11.48)


Tillträde på fältet
Vi har fått skjutfältstiderna för den närmaste månaden. Läs mer. (10.03)


Lite här och där..

I dag presenterar vår naturskribent Dan Damberg en lite speciell blandning. Läs mer. (00.17)


Fredag 21 augusti 2009
Pollenkollen
De närmaste dagarna väntas oförändrat låga halter av gräs- och gråbopollen. (13.21)

Gustav direkt från Israel

Vi har lagt in Gustav Sandgrens andra berättelse i bloggform från fantastiska Israel. Läs mer. (07.59)

Varm läsarbild

Vi presenterar läsarbild 55. Se den i större format här. (07.49)



Äldre nyheter här
Skicka oss en läsarbild från sommaren 2009
Läs mer

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här

Gympan i Skillingaryd startar vecka 37
Se alla tider mm här
Irene Nagelstudio

Kanonerbjudande hela september
LÄS MER HÄR!
Välkomna till Showdans ht 09
Anm från må 31/8
LÄS MER SOM BILD
LÄS MER SOM PDF
Nu startar våra grupper 0–100 år
Se hemsidan
och klicka i vänsterspalten

Lägerkväll
Torsd 3 sep 18.00
Regnskydden och Lilla Hässlehult med Dan Damberg och Karin Jarl Eriksson
Mässen på Västra Lägret
Avgift 20:-, medlemmar 10:-
Kvällen avslutas med
kaffeservering!
FSMM & NBV

KLICKA PÅ BILDEN!
Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Onsdag 2 september 2009
Firas i dag – läs mer

 
 
(0

Tisdag 1 september 2009
Firas i dag – läs mer

 Linda
 
(00.01, 08.27, 13.52, 22.20)

Lejonen mot Dackarna
Det blir Smålandsderby i en av kvartsfinalens i SM i speedway när Lejonen ställs mot Dackarna. Första matchen går i Gislaved den 8 september med retur tisdagen därpå i Målilla. Övriga matcher är Vetlanda–Indianerna och Västervik–Vargarna. (23.06)
Sveriges bästa kommer
Sveriges just nu bästa kvinnliga långdistansare kommer till Pangloppet på fredag. det är Isabellah Andersson, som för övrigt vann Pangloppet för två år sedan. I lördags tog hon en seger i Finnkampen och i söndags vann hon Tjejmilen. 28-åriga Isabellah med rötterna i Kenya och som numera bor i Blekinge är en av Sveriges mest omskrivna friidrottare just nu. en annan av favoriterna i loppet är Jenny Johannesson som liksom Isabellah tävlar för Hässelby. Bland de manliga i Pangloppet märks Laban Siro som vann förra året och han är ganska ofta i Skillingaryd även i övrigt. Förra årets trea Robert Limo hör också till de föranmälda. (21.34)

Lejonen vände och vann
Lejonen från Gislaved var illa ute mot Vargarna men vände matchen och vann med 49–47. Det var 28–32 i paus och ännu tidigare har Vargarna en ledning med tio poäng.
Poängen för Lejonen: David Watt 11 (6 heat), Nicki Pedersen 11 (5), David Ruud 9 (5), Mikael Max 7 (5), Piotr Swiderski 6 (4), Ricky Kling 4 (4) och Anton Göthberg 1 (3). (21.15)

SIS föll med 0–3
20.40: Nu har vi en matchrapport
20.25: Det blev förlust med 0–3
19.24: SIS dam möter i kväll serieledande Vrigstad. Det står 0–2 en bit in på andra halvlek.
Malmsten svingade bäst
Oldboys på Götaström har tävlat. Läs mer. (16.16)

Måndag 31 augusti 2009
Firas i dag – läs mer
 
 Ann-Christin      
(00.01, 07.40, 09.16, 11.26, 16.17, 16.24, 19.37)


KM hos bågskyttarna

I kväll har det varit klubbmästerskap i bågskytte. Läs mer. (22.50)

SIS vann med 3–0
20.29: Nu har vi en matchrapport
19.35: SIS har ökat på till 3–0 efter mål av Simon Lemke och Renato Cosic
19.10: SIS möter Västboås hemma och leder med 1–0. Simon Lemke gjorde målet efter 15 minuter. Nu är matchen åtta minuter in på andra halvlek.

18 rallybilder

Vi presenterar i dag 18 bilder från Skilling 50. Se dem här. (15.04)

Bra med pengar till Pelle
Svenske Peter Hedblom vann Europatouren i Skottland på 275 (-13) med landsmannen Martin Erlandsson som tvåa med 276. Pelle Edberg hamnade på plats 27 med 286 och Patrik Sjöland på plats 42 med 290. Peter 269.896 euro, Martin 179.926, Pelle 15.141 och Patrik 9.554 euro. (00.01)


Söndag 30 augusti 2009
Firas i dag – läs mer
(07.23, 11.14)

Blev 323:a i Tjejmilen
Vi har resultat och placering för de lokala deltagarna i Tjejmilen i dag. Läs mer. (23.17)

Erik i rekordtagen

Det blev rekord på jaktskyttebanan i Skillingaryd i dag. Läs mer. (22.36)

J-Södra och IFK Föll
I superettan vann trollhättan med 1–0 och målet kom på övertid. I division 1 föll IFK Värnamo hemma mot Skövde med 1–3 sedan Martin Claesson gjort IFK-målet. (20.17)

Guld och silver i orientering
I helgen har det varit DM i orientering och det blev ett guld och silver till kommunen. I öppen 2 om 2.840 meter vann Turid Petersson, Vaggeryds SOK 28 sekunder före tvåan. 33:02 B Det blev silver för Skillingaryds FK i H65. Torild Bornetun, Erland Claesson och Lars-Åke Claesson fick tiden 1.52.09. Nybro vann på 1.45.09. (20.14)

1.230 vann på travet
Det var ganska väntade vinnare på V5 på Vaggerydstravet i dag och 1.230 hade fem rätt.
V5–1 5 NIGUMA Roger Pettersson odds 3,89 struken 7
V5–2 2 TIPP TAPP TULL Charlotta B Svensson 1,75 7,10
V5–3 2 VICTORY QUI Stefan Söderkvist 6,52 1
V5–4 11 NIRVANA F.H. Stefan Söderkvist 1,42 -
V5–5 5 STAR RUNNING Tommy Karlstedt 3,34 2
Rätt V5-rad: 5–2–2–11–5
5 rätt: 393 kr (1.230 st)
Omsättning: 744.126 kr. (17.38)

WIK föll med 0–2
17.53: Läs en matchrapport
17.27: Det blev förlust med 0–2 för WIK herr mot Syrianska. Vi kommer med en raport lite senare.

Pontus leder Energicupen

Det är fortfarande SSMK i topp på Energicupen. Läs mer. (13.13)

Pelle gick på 68 i dag
Pelle avslutade mycket bra och gick i dag på 68 (-4). Han fick totalt 286 (-2) och ligger just nu på plats 28 mot 44 efter gårdagens spel. Patrik Sjöland gick i dag på 76 och fick totalt 288 (+2). (14.34)
13.27: Pelle gjorde en birdie på hål 15 och har i dag -3 och totalt -1
12.38; Pelle har spelat upp sig och har efter tolv hål -2 och totalt på par. Patrik har efter 13 hål +1 och totalt +3. Pelle hade en eagle på hål 9
11.20: I dag avgörs den fjärde dagen av fyra på Europatouren i golf i skotska Gleneagles. Pelle Edberg från Hook och Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved hör till dem som spelar. Båda har +1 efter sex spelade hål och totalt +3

Willands vann turneringen
Vi har lagt in resultat och tabell från turneringen i innebandy i går. Läs mer. (07.51)

Lördag 29 augusti 2009
Firas i dag – läs mer

 
(04.28, 09.24, 12.34, 20.22, 21.56)

Rapporter för SIK
Vi har lagt in en rapport för SIK:s alla matcher i dag. Läs mer. (21.39)

Hemmaseger i Skilling 50

Jari Häggman (bilden) körde bra i Skilling 50 och han vann totalt. vi kommer med fler bilder och en mer berättande text i morgon. Resultatlistan finns här som en textfil. (20.59)

Hook föll med 0–16
Det var inte kul för Hooks IF i fobollssexan i dag. Det blev 0–16 mot Assyriska. (20.29)

HV71 tog brons – DIF vann
20.27: Djurgården vann Nordic Trophy efter finalseger med 4–1 över Linköping
HV71 tog brons i Nordic Torphy genom hela 5–1 mot Frölunda. Detta trots att HV föll i skotten med 23–37 men Stefan liv var närmast omutlig. enda målet bakåt kom 1.11 före matchslut när HV hade två man utvisade. Noteras kan att HV gjorde tre mål i spel fem mot fyra och ett i spel fyra mot fem. Målen för HV gjordes av Per Ledin, Jukka Voutilainen, Björn Melin, Martin Thörnberg och Simon Önerud. (19.04)

Gunborg Johanssons begravning
Läs mer på familjesidan. (16.11)

SIK föll med 0–9

15.48: SIK vann den andra matchen när det blev 2–1 mot CL98
12.28: Nu har vi lagt in text och flera bilder. Läs mer
10.10: I den första matchen av tio i dag i Skillingaryds Arena spelade SIK-Sävsjö 0–9. En mer utförlig rapport kommer senare

Pelle tappade mot slutet
15.55: Pelle tappade på de sista hålen i dag och noterade 75 (+3). Totalt har han nu 218 (+2)
12.30: Efter halva rundan i dag har Pelle +1 och har tappat till plats 48. Nästa rapport kommer först vid 15-tiden
I dag är den tredje dagen av fyra på Europatouren i golf i skotska Gleneagles. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 10.21 och Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved kl. 11.29. Pelle delar plats 38 med 143 (-1) och Patrik plats 23 med 142 (-2). Skotten Paul Lawrie leder med 136 (-8). (05.00)


Mycket sport i dag
Det är en sportrik lördag med två stora arrangemang. Rallytävlingen Skilling 50 och i Skillingaryds Arena en stor innebandyturnering för seniorlag. (04.54)

Fredag 28 augusti 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
(22.49)

HV71 föll mot LHC
Det blev förlust med 1–3 för HV71 mot Linköping i Nordic Trophy. Enda målet gjordes av David Ullström. (21.37)

KSK föll med 1-3
21.00: Läs en matchrapport
20.06: Det blev förlust med 1-3 för KSK mot Hillerstorp

18.29: Efter 27 minuter ligger Klevshult under med 0–2 borta mot Hillerstorp

Pangloppet på G

Om en vecka är det dags för Pangloppet och pangstafetten. Läs mer. (15.29)

Tre HV-spelare mot OS
Johan Davidsson, Stefan Liv och Martin Thörnberg från HV71 kanske blir OS-spelare för Tre Kronor. De ingår nämligen i den 69-mannatrupp som nominerades i dag. En annan i laget är Eksjögrabben Niklas Hjalmarsson som numera spelar för Chicago Blackhawks. Vi kan också notera att Ljungbygrabben Mattias Weinhandl är med bland de 69. Han spelar numera ishockey i Moskva. Det blir 23 av de 69 som får spela i OS. (15.01)

Pelle klar för helgens finalspel
21.40: Det visade sig vara fel uppgift om Pelles sista slag. Han gick sista hålet på -1 och fick totalt i dag (-1). Han delar plats 38
19.13: Pelle gick liksom i går på banans par, 72 slag. Han är därmed finalklar. Han fick 144 och det var precis vad som behövdes. Patrik Sjöland med med 142 också finalklar
18.13: Efter 14 hål ligger Pelle på par
17.14: Efter tio hål ligger Pelle på -1.
16.04: Efter sex hål ligger Pelle fortfarande på goda -1
15.03: Pelle har börjat dagens spel med par, par och birdie
På Europatouren på Gleneagles i Skottland går Pelle Edberg från Hook ut kl. 14.10. Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved inleder sitt spel kl. 13.50 och Klas Eriksson, Växjö, kl. 14.30. (12.48)

Fotade rekordbilen

Ett 31 år gammalt banrekord slogs i helgen i Anderstorp. Läs mer. (08.00)


Torsdag 27 augusti 2009
Firas i dag – läs mer

 
(00.02, 14.00)

ASK vidare i DM
I handbolls-DM i kväll vann Anderstorp med 28–18 borta mot IFK Karlskrona. Bland övriga resultat: Alstermo–Cyrus 25–18 och Växjö HF–Hallby 20–29. (22.50)
Ny målvakt till GSK
Nu är det klart klart med målvakt nummer 2 i truppen hos Gislaveds SK i division 1 i ishockey. Det är 20-årige Alexander Lindberg från Växjö Lakers som väljer spel i GSK. (15.21)

HV-spelare hoppar av
Johan Davidsson från HV71 har valt att lämna återbud till kommande spel med Tre Kronor. (15.19)

Pelle avslutade bra
15.07: Pelle gick i dag på 72 (par) efter en fin avslutning. På hål elva hade han en trippelbogey men redan på nästa hål gjorde han en eagle. Han hade sedan birdie på hål 14 och 18. Patrik Sjöland gick på utmärkta 70 (-2) och delar just nu plats tio. Klas Eriksson nådde goda 71 (-1)
12.42: Pelle har +2 efter tolv hål. Patrik storspelar med -2 efter 14 hål
11.26: Efter sju hål ligger Pelle på +1. Patrik har efter åtta hål också +1
07.32: Europatouren i golf har kommit till Gleneagles i Skottland. Båda spelarna från länet går ut tidigt i dag: Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved kl. 08.50 och Pelle Edberg, Hook, kl. 09.10 Klas Eriksson, Växjö, går ut kl. 09.30. Vi följer deras spel 2–3 gånger.

Onsdag 26 augusti 2009
Firas i dag – läs mer

 
(07.28, 16.31, 16.33, 16.38, 18.58)

SIK föll mot Östra
Vi har fått en matchrapport från kvällens match för SIK. Läs mer. (23.49)


WIK dam föll med 1–5
23.00: Läs en matchrapport
20.23: Serieledande Gislaveds IS var för bra och det blev därför förlust för WIK med 1–5. En rapport kommer senare

WIK herr vann med 4–3
21.04: Läs en matchrapport
20.19: WIK lyckades under den sista halvtimmen av matchen vända 1–3 till seger med 4–3. En rapport kommer lite senare
19.40: WIK herr spelar hemma mot Bosna. I början av andra halvlek står det 1–2

Sven Svenssons begravning
Läs mer på familjesidan. (16.25)
Seger för ASK
Allsvenska Anderstorps SK fortsätter träningsmatcherna. I går kväll blev det 32–26 (13–12) mot Borås. Målen: Damir Futic 9, Jasmin Jahic 6, Thomas Hiljemark 4, Patrik Söderberg 4, Robin Frisk 3, Albin Seger 2, Nenad Vukovic 2, Joel Wallgren 1 och Karl
Dravegård 1. (09.34)

Tisdag 25 augusti 2009
Firas i dag – läs mer

 
(08.07, 09.05, 12.46,16.32, 18.55, 20.45)


Tre titlar för Vaggeryd
I söndags arrangerades DM i 3D i bågskytte och BS Vaggeryd tog tre titlar. Läs mer. (22.44)

Finalspel i tennis
Lördagen den 12 september har Skillingaryds TK avslutning på sommarens singel- och dubbelturnering.
– Det blir lite spel, lite lekar, lite förfriskningar och givetvis prisutdelning, utlovar Jerry Karlsson i STK. (21.55)

Lejonen vann derbyt
I elitserien i speedway vann i kväll Lejonen från Gislaved derbyt mot Västervik. Matchen slutade 53–43. Det stod 11–13 efter fyra heat men sedan tog hemmalaget över.
Poängen för Lejonen: Nicki Pedersen 14, David Ruud 13, David Watt 9, Chris Holder 8, Piotr Swiderski 6 och Mikael Max 3. Dennis Andersson blev utan poäng.
Bjarne Pedersen var bäst hos Västervik med tio poäng. noteras kan att Tomasz Gollob endast tog åtta poäng. (21.10)

Åke Johansson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (20.48)

Bengt-Erik Brånn har avlidit
Läs mer på familjesidan. (14.49)

Måndag 24 augusti 2009
Firas i dag – läs mer

 Hälsning
(00.01, 11.28, 17.24, 17.43)

J-Södra tappade poäng
J-Södra var på väg mot seger mot Åtvidaberg men matchen i superettan i fotboll slutade 2–2. J-Södras mål gjordes av Patrik Redo. Åtvidaberg kvitterade två gånger, sista målet med tolv minuter kvar av matchen. (22.00)

Två avlidna
Erika Larsson och Margit Andersson har avlidit. Läs mer. (22.00)

Mer om golf
I dag har det varit tävling för oldboys på Götaström. Vi har också kompletterat lördagens resultat i Skillingarydsmästerskapet då två av spelarna saknades i vår resultatlista. Läs mer. (21.42)

SIS dam vann med 2–1
21.00: Nu har vi en rapport. Läs mer.
20.40: Det blev 2–1 för SIS damer mot Gislaveds IS. En rapport kommer senare

SIS föll med 1–2, KSK med 0–3
20.48: Nu har vi en rapport för KSK. Läs mer
20.40: KSK föll med 0–3. En rapport kommer senare
20.24: Nu har vi en rapport. Läs mer
20.13: SIS föll med 1-2 mot Forsheda. En matchrapport kommer senare
19.49: Med 35 minuter spelat av andra halvlek är det fortfarande 1-1 i Forsheda och i Klevshult står det 0–3
19.33: Efter 15 minuter av andra halvlek står det 1-1 i mötet Forsheda–SIS
19.06: I paus ligger både SIS och KSK under med 0–1
18.38: I fotbollsfemman möts i kväll Klevshult–Burseryd och Forsheda–Skillingaryd. Efter cirka 20 minuter är det mållöst i båda matcherna.

HV-spelare i Tre Kronor
HV71 har fått med två spelare i Tre Kronor till Czech Hockey Games i början av september. Det är debuterade Andreas Falk samt veteranen Johan Davidsson. (19.05)

Skilling 50 på lördag
Nu är det åter dags för Skillingaryds Motorklubb att stå som värd för en rallytävling. Denna gång är det Skilling 50 som är en deltävling i energicupen eller ”lilla VM” som det också brukar kallas. Skilling 50 är en backtävling och körs onotad. Start och mål kommer att vara ute på Föreberg i Åker. (18.56)

Assie Anderssons begravning
Läs mer. (17.30)

Nytt rekord i Anderstorp
Även under söndagens race i Anderstorp bjöds det på rekord. Marijn van Kalmthout slog det dagsgamla rekordet på 1,24.019 med stor marginal. I sin Benneton B197 med Judd V10-motor lyckades han ta sig runt den 4.025 meter långa GP-slingan på endast 1,21.525. Denna tid ger en snitthastighet på 177,737 km/h. Toppfarten på raksträckan var närmare 310 km/h. (00.01)
Söndag 23 augusti 2009
Firas i dag – läs mer
(07.56, 11.57, 12.23, 13.22, 18.36, 18.57, 20.20)


Göran Gyllenör har avlidit
Förre prästen i Tofteryds pastorat, Göran Gyllenör, har avlidit. Läs mer. (22.42)

SIS möter serietrean
Det väntar en tuff uppgift i morgon kväll för SIS herrlag i fotboll. Läs mer. (22.22)

Pontus leder i DM
SSMK har en DM-seger på G och kanske ett par pallplatser till. Läs mer. (21.53)

Inte bra för VSRK
För hemmaklubben VSRK blev det inga topplaceringar vid första omgången av ponnyallsvenskan i division 2. Denna avgjordes i går vid Vaggerydstravet. Vann gjorde Värnamobygden närmast före Isaberg och Ekennässjön. Bratteborg blev sjua. VSRK lag två blev tia och VSRK lag 2 elva av totalt elva startande lag. Nästa omgång rids i Värnamo den 20 september. (21.39)

Bronsplatser för SSMK
Emiltrofén avgjordes i går. Läs mer. (21.32)

Ellen vann SM
15-åriga Ellen Allgurin från Värnamo vann i dag senior-SM i tennis. Hon besegrade Valeria Osadchenko med 2-1 i set. (21.25)

Oskar blev fin tolva
I Europatouren i golf i Holland blev Oskar Henningsson från Gränna fin tolva. I dag hade han +3 efter nio hål men hade tre birdies på hål 11, 12 och 14. Han gick i dag på 70 som är par och fick totalt 212 (-8). Vann gjorde Simon Dyson, England på -15, samma som Peter Hedblom, Sverige och Pater Lawrie, Irland. Klas Eriksson, Växjö kom på plats 15 med -7. Patrik Sjöland, Isaberg och Pelle Edberg, Hook blev utslagna efter två dagars spel. (20.59)

SIS föll mot Frosta
20.53: Nu har vi en rapport. Läs mer
20.15: Det blev förlust med 1–3 i hockeypremiären för SIS mot Frosta. En rapport kommer senare

WIK dam vann med 6–2
20.06: Nu har vi en rapport. Läs mer.
19.30: WIK dam vann med 6–2 mot Forsheda. En matchraport kommer lite senare

SIK vann med 9–5
20.29: Nu har vi en rapport. Läs mer.
19.26: Det blev 9–4 för Skillingaryds IK mot Varberg. En rapport kommer lite senare.

WIK föll med 1–4
18.29: Nu har vi en matchrapport. Läs mer.
17.47: Det blev förlust för Waggeryds IK herr med 14 mot Mariebo. En matchrapport kommer senare i kväll.

Lördag 22 augusti 2009
Firas i dag – läs mer
   
(09.23,21.57)


Laudas rekord slogs
I dag slogs Niki Laudas 31 år gamla banrekord på Anderstorp Raceway. Det var holländaren Marijn van Kalmthout. Det nya varvrekordet sattes i en Benneton B197, med en Judd V10 på cirka 750 hk och lyder på 1,24.019. Det gamla var på 1,24.836. (22.17)

Storvinst för IFK Värnamo
IFK Värnamo vann med hela 6–2 borta mot Lindome. Det mest remarkabla var ett äkta hat trick av Bujar Ferizi. Han gjorde tre raka på tolv minuter – minuterna 78–90 – och förvandlade då 3–2 till 6–2. Enes Ahmetovic svarade för två mål och Viktor Claesson för ett. (19.20)

Storvinst på V75
I dagens V75-omgång på Mantorp blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad i Mariannelund utanför Eksjö gav hela 827.872 kronor. (19.01)

Oskar fortsätter spela bra
Oskar Henningsson från Gränna gick i dag på 69 slag (-1) på Europatouren i Holland. Han tappade från plats tre till tolv. Oskar har 202 slag (-8) efter tre av fyra dagars spel. Engelsmannen Darren Clarke leder på -11. Klas Eriksson, Växjö är på plats 37 med 206 (-4). Patrik Sjöland och Pelle Edberg gick inte vidare till finaldagarna. (18.00)

Ronnie blev mästare

17.30: Vi har kompletterat med fyra bilder. Se dem här.
Ronnie Gustavsson från Hillerstorp kan titulera sig Skillingarydsmästare i golf. Ronnie som tidigare bott i Skillingaryd fick vara med då han tidigare har en inteckning i vandringspriset. Läs mer. (16.52)

Berit vann
Det har varit torsdagsgolf på Götaström. Läs mer. (16.52)

SIS/KSK P92 föll med 2–4
I går föll SIS/KSK P92 i slutspelsserien med 2–4 mot mot LSR i Stockaryd. Hemmalaget som hade äldre spelare överlag var lite tuffare och vann rättvist. SIS/KSK hade endast en född 92, övriga 93 eller yngre. Målen för SIS/KSK gjordes av Simon Adjei och Dennis Victorin. Stort plus i laget till Simon Alkemark. (09.26)

Rapport för SIK
Vi har lagt in en kort rapport från matchen Tvååker-SIK i går. Läs mer. (09.23)


Fredag 21 augusti 2009
Firas i dag – läs mer
 
(07.40, 13.17, 16.33 23.20)

SIK föll med 5–6
Det blev en knapp förlust med 5–6 för Skillingaryds IK mot Tvååker. En rapport kommer i morgon. (23.22)

Pelle spelade upp sig
23.49: Pelle gick i dag på 68 (-2) och fick totalt 143 (+3). Därmed hamnade han på plats 104 och är liksom Patrik Sjöland utslagen. Oskar Henningsson är delad trean, bara ett slag från ledning
18.49; Pelle har -2 och totalt +3 efter 17 hål och det betyder att han inte klarar kvalgränsen för helgens fortsatta spel
17.23: Pelle har tre raka birdies på hål 10–12 och har i dag -1 och totalt +4. det krävs att han gör ytterligare fyra birdies för att nå helgens finalspel
16.35: Pelle har efter halva rundan +2 och totalt +7
15.41: Pelle har efter fem hål +1 och totalt +6
13.28: Oskar Henningsson från Gränna storspelade på Europatouren i golf i Holland i dag. Han gick på 66 (-4) och har totalt 133 (-7). Just nu är han delad tvåa. Pelle Edberg, Hook, börjar spela kl. 14.00

Evelina i Smålandslaget
Skillingaryds IK:s spelare Evelina Sandstedt är uttagen till Smålandslaget Flickor 15.
Sista uttagningslägret var Sanda Camp förra veckan där truppen skulle spikas. Evelina gjorde bra ifrån sig här och belönades med en plats i Smålandslaget.
– Det är mycket glädjande och fantastiskt roligt för både Evelina och SIK att hon är med i truppen, säger SIK-ledaren Niklas Claesson.
SM slutspelet avgörs 3–6 januari 2010 i Linköping. Före dess väntar ett antal förberedelseläger för Evelina och laget. (13.25)
Kolla poängligan...
Vi har s om vanligt uppdaterat poängligan i fotboll efter senast spelad match. Läs mer. (07.40)