Vaggerydsdagen 2009 – Waggeryds IK
  www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för föreningar Till startsidan för WIK här Till startsidan för Vaggerydsdagen

Björn Hellberg var dragplåster
när Vaggerydsdagen fyllde 35

TV-kändisen och tennisoraklet Björn Hellberg var dragplåster vid årets Vaggerydsdagen.

Arrangemanget i går samlade som alltid en stor publik och det var liv och rörelse i hela centrum.
Första Vaggerydsdagen hölls för precis 35 år sedan men den kallades då WIK-dagen. Konceptet hos Waggeryds IK med aktiviteter i samarbete med affärsmännen är bra och det är full fart en sådan här dag. Det är nästan man ur huse och det har blivit något av en hemvändardag.
bland flera priser som delades ut märks årets Waggerydsprofil i form av Glenn Sahlstedt. Niklas Bäckdahl fick ett stipendium ur Jonas Flodins minnesfond.
Det var stor prisutdelning i ett lotteri där Annie Rapp vann laminostolen, Mats Josefsson en provlektion i segelflyg och Ingrid Andersson en uppsättning porslin.

Per Bunnstad

Örjan och Monica Vilsson passade på att inhandla Björn Hellbergs senaste deckare.
Björn Hellberg valde Eksjö och Vaggeryd i stället för prisutdelningen vid Kristallen-galan. Programmet På spåret röstades fram som årets svenska underhållningsprogram. Björn Hellberg underhåller inte bara där utan även från Vaggeryd.
– Här i Vaggeryd gifte jag mig, berättade han för publiken.
En hel del stannade kvar ända till avslutningen vid tretiden.
WIK hade en loppis där det fanns allt möjligt att inhandla.
Det gällde att sikta rätt...
Segelflygklubben från Jönköping visade upp sig.
Dans var ett av inslagen och vem som ville fick vara med.
Lena Stark och Ingegerd Olsson från Hyresgästföreningen var riktigt glada.
Det var mycket rött på ett ställe på torget: det var här socialdemokraterna hade sin information inför kyrkovalet i september. Carina Ödebrink och Thomas Strand hörde till dem som bemannade disken.
Björn Hellberg sålde ett par av sina böcker och han var mycket nöjd med intresset.
Glenn Sahlstedt utsågs till årets Waggerydsprofil och det var Håkan ”Pallis” Gustavsson och Per Nord från Vänskapsklubben som var prisutdelare. Glenn har i många, många år nästan varit ”Mr Vaggeryds Bordtennisklubb”.
Niklas Bäckdahl belönades med WIK-priset Jonas Flodins minne. Håkan ”Pallis” Gustavsson var prisutdelare.
Jonas Flodin var aktiv i WIK som spelare och när han blev sjuk blev han i stället ledare. Jonas gick bort blott 18 år gammal 1981 och WIK inrättade ett stipendium till minne av Jonas. Det är en förtjänt ungdomsledare som föräras priset.
Hoppborgen var populär.
Fika är alltid trevligt.
Kulturskolans chef Jan-Erik Viktor med elever underhöll.
Kulturskolan svarade för flera framträdande.
...och den som lyckades allra bäst var Tuomo Koivuniemi. Han blev Vaggerydsmästare 2009 närmast före Stipo och Magnus Rostedt.
Uno och Gunilla Wallenberg hörde till besökarna.
Mest långväga besökarna var nog Kent och Yvonne Wessman som bor åtta mil från Narvik i Norge. 1978 lämnade de Stockholm för Skillingaryd och kom senare till Vaggeryd. För fyra år sedan blev det Norge där Yvonne har en stor del av sin släkt. Kent kör bland annat taxi medan Yvonne jobbar med turism. Nu valde de att förlägga några dagar ”hemma i Vaggeryd” med bland annat besök på Vaggerydsdagen.