Räv www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Till startsidan för jakt och fiske

Rävjakt på skjutfältet
Inlagt söndag 23 augusti 2009
Sent om sider kommer en kort rapport om vårens rävjakt.

Så var det då dags igen för den traditionella rävjakten på skjutfältet, den 7 mars närmare bestämt. Cirka 45 jägare mötte upp i den gråa marsmorgonen med lite snöglopp från ovan. Under sedvanligt fast ledning av Rolf ”Dallas” Gustavsson som, utöver en hurtig gomorron-hälsning, instruerade om säkerhet med vapenhantering och om hur dagens jakt var upplagd. Vi kunde inte jaga av såterna i norr då alla vindfällen hindrar såväl drevfolk som eventuella hundar att ta sig fram i terrängen. –Än räven då? undras.

Vi delades in i tre grupper om cirka 15 man vardera. –Någon kvinnlig skytt var ej tillfinnandes med det täcka könet förekom hos det duktiga drevfolket och vid grytorna. Kan ej det kvinnliga nätverket Q-jakt hänga på till kommande år? Första såten var söder om Fastorpsvägen och det blev två rävar skjutna i den. Martin Malmström fällde en ung tik och Stefan Hörnstein en ung hane. Båda med vackra pälsar (rävarna alltså).

 
 


Sedan dags för en annan av många höjdpunkter under all jakt; fikarast. Doften av kaffe och varm chokladmjölk spred sig, liksom idel leenden om lyckad första såt. Så var det dags för nästa såt, dock utan någon fälld Mickel, men då var det dags för Birgittorna Alm och Gustavsson (med biträde av barnbarnet Louise) att servera rykade varm ärtsoppa samt kaffe med muffins.

Nästa såt blev bort emot området öster om stridsvagnarna. Sölve fällde en räv som dock föll i vattnet och flöt iväg. –Bärgades senare. Ytterligare en räv fälldes i såten utav en gäst.

Det blev en sista såt genomjagad mot Fastorpskanten , där en räv blev observerad vid utsättningen men lyckades ta sig igenom passkedjan. Dagens jakt summeras till 4 nedlagda rävar och en mycket trevlig jaktdag var till ända.

Perolof Kallings


Bilder från rävjakten i mars 2009
Inlagt torsdag 27 augusti 2009
Foto: Perolof Kallings
Stefan Hörnstein och Martin Malmström var träffsäkra.
Lennart Johansson knäppte räv nummer fyra.
Sören Alm visar hur han skulle ha hållit upp sin nyskjutna räv om den nu inte hade hamnat i bäcken...
Sören, en av gruppledarna, delar ut passen i fjärde såten.
Birgitta ”fru Dallas” Gustavsson med barnbarnet Louise Styf.
Vem som har smeknamnet Dallas är inte att ta miste på.
Birgitta Alm vid kaffe och muffins.
Martin Malmström, rävjägare som fick ett fint byte.
 
Jaktledaren Rolf ”Dallas” Gustavsson lämnar instruktioner.
Ärtsoppan serveras.
Ärtsoppa är ett måste och smakar gott i den råkalla skogen.
Dallas är ledare.
Fikapaus.
En jakt utan törvedständ brasa är ingen jakt.