ofoo
Nyheter
Lördag 10 oktober 2009
Tävlingen avslutad

Vi har avslutat vår senaste tävling. Vi presenterar rätt svar och vinnare. Läs mer. (09.51)

Dan i Duveled

Vår naturskribent har gjort ett femte nedslag i Duveled. Läs mer. (07.09)

VSBo har sålt tre hus
Det kommunala bostadsbolaget VSBo har sålt tre av sina hus. Läs mer. (06.25)

Begränsad uppdatering fredag-lördag
OBS! 9–10/10 är det begränsad uppdatering här då webbredaktören befinner sig på filatelistförbundets kongress i Stockholm.

Fredag 9 oktober 2009
Allvarligt läge i Jerusalem

Gustav Sandgren berättar i ord och bild om det oroliga läget i Jerusalem just i dag. Läs mer. (19.00)

Fler bilar säljs nu
Under september ökade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 4,2 % jämfört med samma månad 2008. Räknat i antal bilar såldes det 88.073 bilar, vilket är 3.587 fler än september 2008, enligt biltestföretaget BilCert.
– Det är första månaden på ett och ett halvt år som vi ser en ökning på privatmarknaden, säger Fredrik Grundsell, vd på BilCert. (10.05)


Starta egetkurs arrangeras
Den 22-23 oktober genomförs en intensivkurs i starta eget på Kreativ Arena i Vaggeryd. Det är Kreativ Arena och ALMI som bjuder in till Företagarskolan för den som vill starta ett företag eller nyligen har startat ett. (09.40)

Kräver fler platser för äldre
Skillingaryds PRO kräver 15–20 fler äldrevårdsplatser. Läs mer. (06.37)

Torsdag 8 oktober 2009
Matändring på Jupiter
Servicenivån har förändrats på äldreboendet Jupiter i Skillingaryd och det har bland annat fått anhöriga att reagera. Läs mer. (18.59)

Förlorade telefoner
Två personer förlorade i måndags respektive tisdags sina mobiltelefoner. En man som steg av bussen i Skillingaryd märkte då att han hade förlorat sin telefon värd 5.000 kronor. En flicka förlorade sin telefon i ett skåp i ett omklädningsrum i sporthallen i Skillingaryd. (18.38)

Körde på rådjur
Ett rådjur dödades i dag när det blev påkört av en bilist på vägen mellan Hok-Vaggeryd. Ingen person skadades och bilen fick inte heller några skador. (18.38)

Knivderby med Bob Hund
Nu på fredag spelar bandet Knivderby åter i Folkets Park i Huskvarna. Gruppen bildades i Skillingaryd för några år sedan. Denna gången är man förband till riksbekanta Bob Hund. (12.21)

Smakligt på Lagahallen
”Kurt på ICA ” har en rad fina erbjudande denna vecka. Läs mer.

En glimt från universum

Dan Damberg kommer i dag med en naturkrönika som handlar om universum. Läs mer. (06.16)


Onsdag 7 oktober 2009
PGF Trans var nominerat
På Elmias järnvägs- och transportmässa i kväll vann Öresundståg och Göteborgs Hamn priset Future Transport Award 2009. Det är ett pris som uppmärksammar framtidens transportlösningar. PGF Trans från Vaggeryd hörde till ett av de nominerade företagen och det var bra att nå så långt. (22.13)

Konstverk på Gullbäcken

I går var det högtidlig invigning på Gullbäckens förskola. Läs mer. (18.21)

Bildar en enda räddningsnämnd
Efter att ha varit förlovade i åtta år kan nu räddningstjänsten i Gislaveds och Gnosjö kommuner komma att gå nerför altargången. Båda kommunstyrelsernas arbetsutskott tog i går ett förslag till beslut till kommunfullmäktige; att gå vidare med utredningen om gemensam nämnd och med målsättning att beslut tas i kommunfullmäktige i juni 2010. Vaggeryds kommun berörs inte av detta. (17.41)

Stal från hjälpsam
En lastbilschafför hjälpte vid fyratiden i går morse en annan chaufför utanför Smålandsratsa i Klevshult att komma till sin lastbil som stod på motorvägen. När den hjälpsamme fortsatte märkte han att han hade blivit bestulen på mobiltelefon och cigarretter. Tjuven hade hunnit försvinna när stölden upptäcktes. (12.28)

Vandaliserade bilar
När ett par ur personalen vid Hemköp i Skillingaryd skulle köra hem efter arbetet i söndags kväll möttes de av en tråkig syn. Deras bilar som stod på personalparkeringen hade blivit vandaliserade. Den ena bilen hade fått vindrutan krossad. På den andra bilen hade något gått på motorhuven och i övrigt repat bilen kraftigt. (12.28)

Lurade personalen
En kvinna lyckades i söndags kväll lura till sig en limpa med cigarretter värd 680 kronor på Statoil i Skillingaryd. Hon sa att hon kände ägaren väl och uppgav namn och adress och att hon skulle betala nästa dag. Kvinnan har inte återvänt och hon är inte känd av ägaren. (12.28)

Skulle stjäla vedspisen
En dansk medborgare har drabbats av inbrott i sin sommarstuga utanför Hok. Ett köksfönster har brutits upp och ur stugan stals fem oljelampor och en motorsågen. Tjuven försökte även rycka loss vedspisen men misslyckades med det. (12.28)

Mordmisstänkt greps
Den 22-årige man som polisen under en längre tid sökt som misstänkt för mordet på en 24-åring på Liljeholmen i Jönköping är nu gripen. Mannen greps i Österrike strax före midnatt, natten till onsdagen. Läs mer. (11.29)

September var torr

Vi har fått väderstatistik för september. Läs mer. (11.23)
Åkomman heter Latmask...
Birgit bloggar. Läs mer. (11.05)

Larm i Åker
11.07: Dessbättre var det ingen brand utan larmet orsakades av ånga.
Räddningtjänsten är på väg till Åkers skola för ett automatiskt brandlarm. (10.58)

Sistaminutenpris 1.695:-
Ölfestival i Hannover
BussLinus 0370–70811

De fick bygglov
Miljö- och byggnämnden har beslutat om bland annat följande bygglov:
– Ålandsö 2:1 avst från Katrineberg, Vaggeryd, nybyggnad av enbostadshus, Rebecka Abrahamsson.
– Balder 2, Ödestuguvägen, Vaggeryd, för tidsbegränsad åtgärd, lagertält, PH Larssons Fastighets AB.
– Violen 6, Brunnsgatan 8, Skillingaryd, nybyggnad av dubbelgarage, Krister Styf.
– Brobacken 3, Nyponstigen 5, Vaggeryd, nybyggnad av förråd/uteplats, Jerry Randow.
– Krängsberg 1:30, Östergården 2, nybyggnad av garage, Dag Tjäderborn.
– Siken 1, Rundelsvägen 14, Vaggeryd, ändring av bygglov för tillbyggnad av enbostadshus med garage, Tonko Dzalto.
– Ålandsö 2:13, Vaggeryds Gård 1, tillbyggnad av stall, Mats Oskarsson. (05.31)

Fick nej till lokaler
En boende på Marielundsområdet i Skillingaryd har fått negativt besked från miljö- och byggnämnden om ändring från uterum till affärslokal. Hälsoborgen i Vaggeryd har också fått nej på en ansökan. Det handlade om lokalen på Viktoriagatan 7 som från tidigare affär skulle bli träningslokal. (05.31)

Nej till båtstuga
En boende i Bondstorp har fått negativt besked om en önskan om om att bygga ett båthus. (05.31)


Tisdag 6 oktober 2009
Fortsatt svårt med jobben
Näringslivsrådets senate konjunkturbarometer visar på ett fortsatt minus om än bara ett ltiet sådant. Orderingången är fortsatt liten hos underleverantörer relaterad till fordonsindustrin. Träsektorn och tjänstesektorn har däremot en stark efterfrågan.
Inköpen ligger på en låg nivå och det är fortsatt svag efterfrågan på personal. Investeringsnivån är fortsatt svag, men det finns en svag ökning av förväntningarna något inför det kommande kvartalet. (15.48)


Första spadtagen för nytt hus

I dag har första spadtagen för 16 nya lägenheter i Vaggeryd. Läs mer. (15.18)

Kurt och Akbar vann
Bidraklubben har tävlat. Läs mer. (15.15)

Olycka vid järnvägsövergång
14.15: Det var en lastbil som tappade släpet vid järnvägsövergången. Ingen person är skadad men järnvägstrafiken har stått stilla fram till alldeles nyss. KLICKBAR BILD

Det har inträffat en trafikolycka vid järnvägen, troligen i Hoks samhälle där en lastbil vält. Räddningstjänsten är på väg till olycksplatsen. (13.41)


På plats 175 i privatisering
Vaggeryds kommun ligger på plats 175 av 290 kommuner i landet när det gäller privatisering i kommunerna. Här är 13 procent av verksamheten privatiserad och ingen av grannkommunerna har så hög procent. Medelvärdet för hela landet är 17 procent. Det visar en undersökning från SCB, Statistiska Centralbyrån. (06.19)

Hooks Herrgård delad tvåa
Ljusbranschens årliga tävling Svenska Ljuspriset är avgjord. K:fem i Vällingby – Sveriges första renodlade modevaruhus – fick ta emot Svenska Ljuspriset 2008. de övriga tre finalisterna bev alla delad tvåa. Hooks Herrgård fick följande hedersomnämnande: ”En omsorgsfull ljussättning samstämt med inredningen och arkitekturen”. (06.06)

Från Lövhyddohögtiden

I dag berättar Gustav om ännu ett speciellt firande i Israel. Läs mer. (06.00)

Måndag 5 oktober 2009
Sexbrott i Vaggeryd
I helgen fick polisen en anmälan om ett misstänkt sexbrott i Vaggeryd. Det ska vara en knappt 15-årig flicka som utsatts men exakt vad som hänt vill man från polisen inte avslöja. (14.57)

Skilling har möte
Samlarklubben Skilling har på sin sida lagt ut auktionslistan till mötet i nästa vecka. Läs mer. (18.50)

Anmälde inte älgolycka
Vid 23-tiden i går kväll körde en bilist på en älg ungefär vid Åker. Men det var först under måndagen som han anmälde detta. Enligt lagen måste man skyndsamt anmäla om man kört på något vilt. Hur det gick med älgen är okänt. (14.57)

Larm på brandstationen
I dag på morgonen gick automatlarmet på brandstationen i Vaggeryd på grund av arbeten kring fastigheten. Det var alltså ingen brand men om så varit fallet hade det varit nära att släcka. (14.57)

Rådjur påkört
En bilist krockade vid sjutiden i dag på morgonen med ett rådjur vid Krängsberg på länsväg 846. Djuret dog. Ingen person skadades och bilen fick endast mindre skador. (14.57)

Cykel stulen
Utanför sporthallen i Vaggeryd har en flickcykel stulits. Det skedde i torsdags eftermiddag. (14.57)

Anmälan om ofredande
En kvinna i 35-årsåldern har anmält sin före detta för ofredande. Trots att de inte är tillsammans längre har han skickat en rad SMS till henne och nu har det gått så långt att hon lämnat en polisanmälan. (14.57)

Stöldförsök ur bil
Kring 18.30–21.30 i går kväll krossade någon en ruta till en bil vid Hemköpstorget i Skillingaryd. Troligen blev tjuven skrämd på flykten och denne fick inte med sig något stöldgods. (14.57)

Polisrapport från helgen
Bland helgens rapporterade händelser till polisen kan nämnas att en 26-årig kvinna förlorat sin plånbok. Troligen skedde det på ICA Supermarket i Vaggeryd. Sent i fredags kväll kastade någon en sten mot en fönsterruta till Fågelforsskolan i Skillingayd. Stenen krossade den yttersta rutan men gick inte igenom nästa ruta. Cromtjänst i Vaggeryd drabbades av inbrott i lördags kväll. Någon stal 200 kilo nickel till ett värde av cirka 30.000 kronor. (14.57)


Arbetslösheten sjunker sakta
Antalet arbetslösa i kommunen minskade den senaste veckan från 432 till 425. Det är fördelat på 167 kvinnor och 258 män. (14.03)

Singelträff på Hook
På Hooks Herrgård blir det singelträff på lördag där matlagning och samvaro står i högsätet. (13.57

Landstingets budget
Den borgerliga majoriteten har i dag presenterat förslaget till budget för landstinget 2010. Läs mer. (12.30)


Nu byggs det på Götastrand
I morgon tas första spadtaget för de nya husen vid gamla Folkparken på Götastrand i vaggeryd. Det planeras två hus om 16 lägenheter som bostadsrätter i varje. I den första etappen byggs ett hus. Det är kommunalrådet Bengt Dahlqvist (M) och Reima Mattila, VästkustStugan AB, som tar det första spadtaget. (11.46)

Stanna även här!
En boende i Ekeryd skriver i en medborgarmotion att kommunfullmäktige bör arbeta för att tågen ska stanna även på de mindre orterna utmed Värnamo-Jönköping. Hon pekar också på att kommunen måste hitta lösningar för att det blir konkreta lösningar för kollektivtafik på landsbygden. (11.40)

Rekord för viltolyckor
Antalet viltolyckor fortsätter att öka. Läs mer. (08.26)

Se upp vid Vaggeryds södra
Nu på morgonen har man börjat asfaltera i södra rondellen i Vaggeryd.
– Det är lite begränsad framkomlighet, tipsar en av våra läsare. (08.18)


Söndag 4 oktober 2009
Familjeeftermiddag i Ekhult
Tofteryds UV-scoutkår hade i dag en eftermiddag för hela familjen. Läs mer. (18.53)

Ruskigt på höstmarknaden

Vi har lagt in ett bildreportage från marknaden i går. Se det här. ()

De vann tipspromenaderna
Det har varit tipspromenader i dag. Se resultat från Skillingaryd här och från Vaggeryd här. (15.59)

Nu fungerar vår server igen
Nu verkar allt fungera som vanligt här igen. Servern gör tydligen vad den ska. (15.42)

Bygga broar i Israel

Gustav Sandgren ger en levande skildring från Israel. Läs mer. (13.17)

Tekniska problem
Vi har just nu tekniska problem med sidan. Den är mycket långsam och vi har svårt att lägga in meddelanden. Felsökning pågår. (12.00)

Skivmässa lockade

I går var det premiär för en skivmässa i Skillingaryd. Läs mer. (12.00)

Succé för Busslinus
Kroatien 2010 klart
Läs mer hos Busslinus

Båthusbrand i Huskvarna
Kring 23.30 i går kväll kom larm om att två båthus brann i Huskvarna. Räddningstjänstens uppgift blev att begränsa branden från resten av intilliggande båthus. (07.42)


Lördag 3 oktober 2009
Team Plätt vann igen

21.56: Nu har vi lagt in resultat och nio bilder. Läs mer.
18.51: WIK-milen har avgjorts i dag och Team Plätt försvarade förra årets seger. Text och bilder kommer sent i kväll.


Lanthandel rånades
Lanthandeln i Ormaryd mellan Nässjö–Eksjö rånades vid middagstid av en maskerad man. Han fick troligen inte med sig något byte. (14.09)

Missa inte butikerna
Skillingaryds butiker satsar extra i dag. Tips på fina erbjudande finns hos Beklädnadsaffären, Gångbart, Jonssons, Lagahallen och Önska. Lunchen kan intas hos Akropolis eller Skillingaryds Pizzeria. Dessa företag är fasta annonsörer här.
Gynna annonsörerna
– de gynnar oss

I dag händer det...
Trots en prognos om regn och blåst är det många ”måste-arrangemang” i dag. I Vaggeryd är det WIK-milen och kvalfotboll för WIK:s damer. I Skillingaryd är det höstmarknad, Frimärkets Dag i vaktlokalen, servering i mässen på lägret och på eftermiddagen sport. SIS möter Delary/Pjätteryd i fotboll och SIK tar sig an Malmö. Sedan är det kulturdag på landsbygden och lite till... (00.01)

Fredag 2 oktober 2009
Mopedhjälm stals i kväll
En mopedhjälm stals i kväll på Movalla. Läs mer. (23.27)

Målle firar 80 år

I tisdags fyllde Målle Lindberg 80 år. Predikanten som många gånger gästat Frälsningsarmén i Skillingaryd firar i morgon med en fest för 600 personer. Det sker i Äng utanför Nässjö där han är född. (20.26)

39:orna återförenas
I morgon förmiddag är det samling vid vaktlokalen intill marknadsplatsen för alla i Skillingaryd födda 1939. (16.28)

Vaggerydsman blottade sig
En Vaggerydsbo i 35-årsåldern åtalas för att ha blottat sig för tre tioåriga flickor. Han har även frågat flickorna om de ville vidröra hans könsorgan. Mannen har erkänt och nu väntar åtal för sexuellt ofredande. (15.00)

100-åringar uppvaktas
Kommunfullmäktiges presidie har fastställt att alla 100-åringar i kommunen ska uppvaktas när de fyller 100 och därefter vart femte år. Just nu finns det endast en person i kommunen som är över 100 år. Det är Alice Johansson i Vaggeryd som fyllde 100 så sent som den 21 augusti. Närmast på tur är Märta Petersson från Torarp som är född den 22 december 1910 följd närmast av Birgit Mattsson från Klevshult som är född den 1 augusti 1911. (11.57)

Oj vilken lördag
I morgon kommer ett 75-tal knallar till Skillingaryds marknad och säkert flera tusen besökare. På eftermiddagen blir det sedan kvalfyllt med fotbollskval till fyran på Movalla. SIS tar emot Delary/Pjätteryd där vinnaren går direkt till nästa kval. I Vaggeryd kvalspelar samtidigt WIK:s damer mot Älmhult. (11.48)

Trivs som fisken i vattnet
Therese bloggar. Läs mer. (08.00)

Bussresor med
Isaksson Karlsson
LÄS MER

För mycket öl i lasten
Vid en av gårdagens många kontroller på E4:an stoppades en mindre lastbil vid Skillingaryd. Högsta vikten ska vara 3,5 ton men den vägde 4,2 ton. Lastbilen var lastad med öl och sprit inköpt utomlands och föraren fick böta 4.000 kronor. Spriten blev inte så billig precis. (00.10)


Torsdag 1 oktober 2009
Dags för nya teorikurser
Må 5/10 18.00 Skillingaryd
Ti 6/10 18.00 Vaggeryd
Läs mer
Se upp för polisen
Polisen har i dag haft en omfattande fartkontroll på E4:an och den fortsätter i morgon. Man använder sig av de laserpistoler som inte alltid ger en rättvisande bild av hur fort man kör. Läs mer. (21.30)

Stort trafikstopp i dag

08.57: Nu har vi lagt ut text och nio bilder. Läs mer.
07.12: Det är totalstopp på E4:an vid Skillingaryd just nu på grund av att en tankbil i norrgående fil läcker gasol. Trafiken leds därför genom samhället


Brand i ett dygn gammal aska
Räddningstjänsten kallades vid middagstid till en mindre brand i Skillingaryd. Det visade sig vara aska tömd i en kompost som tagit eld. Askan tömdes för cirka ett dygn sedan. Branden var begränsad till komposten och en vägg på en friggebod. Branden släcktes av Skillingarydsstyrkan.
– Sot och aska bör förvaras i en plåtburk med tätt lock. Det kan finnas glödrester kvar i askan i flera dygn. Förvara därför hinken/burken på obrännbart underlag, manar räddningstjänsten. (14.07)


Förlorar en miljon
Miljö- och byggnämnden går back med cirka en miljon i år och allt underskott kommer på kontot för bidrag för bostadsanpassning. Fler och fler får hjälp att anpassa sina bostäder för att kunna bo hemma längre och det ger nämnden ett stort minus i kassan. (00.02)

Arkeologer undersöker
Detaljplanen för Fåglabäck 2:6 dröjer ett tag. Orsaken är att det ska göras en arkeologisk undersökning först. Det finns nämligen ett antal fornfynd i området. (00.02)

Klart med ny förskola
Miljö- och byggnämnden har sagt ja till en ny förskola vid parken i norra delen av Östra Allégatan i Skillingaryd. (00.02)

Äldre nyheter här

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här

HÖRSELSKADADES DAG ”Befria samtalet”
Lördag 17 okt. kl. 13.30
Plats: Folkets Hus, Vaggeryd

Utöver medverkan av Oticon informeras om CI
och boken ”Snäckan”.
LÄS MER HÄR

Gospelkonsert i Åkers kyrka
Söndag 18 okt kl. 16 & 18
Gospelkör med 100 personer under ledning av Anna-Maria Toftgård. Solister: Gladys del Pilar & Pelle Ankarberg.
Pris: 60:- (Barn under 12 år fri entré)
Biljetter säljs: Pastorsexp, Biblioteket Skillingehus och vid entrén. Medarr: SENSUS
Vad gör barn på nätet?
Tisdag 20 okt kl 19 i Skillingaryds församlingshem.
Pia Widegren, mångårig nätvandrare, berättar om faror & bra saker.
Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Aktuella Matcher
Lördag 10 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 

 

(22.39)

SIK föll med 5–7
23.03: Nu har vi en matchrapport
Det blev förlust med 5–7 för Skillingaryds IK borta mot Engelholm trots ledning med 5–4 med cirka fem minuter kvar av matchen. En matchrapport kommer sent i kväll. (20.05)


WIK dam vann
Det blev seger för damerna i WIK. Läs mer. (18.27)

SIK dam kryssade
19.05: Nu har vi en matchrapport
Det blev 5–5 för Skillingaryds IK dam i seriepremiären hemma mot Bodafors. En rapport kom sent i kväll eller i morgon. (15.36)

Bernt Lagerqvist har avlidit
Läs mer. (09.42)

Pelle gick på 70 slag
18.47: Pelle gick i dag på 70 (-3) men fram till hål hål 14 låg han på -5. Han har efter tre dagar -7 på plats 54
00.02: Pelle Eberg inleder dagens finalspel på Europatouren i golf i spanska Madrid kl. 10.20. . (00.02)
Fredag 9 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 

 

(23.38)Hillevi Gustafssons begravning
Läs mer. (19.05)

Ändrad dag för SIK-match
Skillingaryds IK herrar skulle ha mött Sävjö lördagen den 17 oktober. Matchen är tidigarelagd till kvällen före. (17.45)

SIK dam i seriepremiär

I morgon startar Skillingaryds IK damer serien med hemmamatch mot Bodafors. Läs mer. (11.08)

Pelle till finalrundorna
23.40: Pelle ligger efter två dagar på delad plats 48 med -5 och är klar för helgens finalrundor. Det behövdes -4 för att nå finalrundorna. Oskar Henningsson från Gränna är utslagen på +3.
15.42: Pelle avslutade mycket bra och gick i dag på 68 (-4) och har totalt efter två dagar -5. Just nu delar han plats 31.
12.20: Efter tolv hål har Pelle åter -2 efter birdie på både hål tio och elva. Nästa rapport kommer inte förrän sent i eftermiddag
11.53: Tyvärr gjorde Pelle bogey på både hål åtta och nio och ligger efter halva rundan på par.
10.34: Pelle Edberg har inlett dagens runda på Europatouren i Madrid helt lysande. Golfspelaren från hook har efter fem hål -2.

Torsdag 8 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 

 

(06.14, 18.12)

Petrasek–Färjestad 6–0
21.17: David Petrasek var den store poängkungen när HV71 i kväll vann med 8–0 (3–0, 2–0, 3–0) mot Färjestad. Han gjorde tre mål och spelade fram till tre. Övriga mål gjordes av Pasi Puistola 2, André Petersson, Martin Thörnberg och Jukka Voutilainen.
20.11: HV71 är i kväll på väg mot en storseger. Efter halva matchen står 5–0 hemma mot Färjestad. David Petrasek är riktigt i form med två mål och två framspelningar.

Adjei i landslaget
Samuel Adjei som via Hooks IF och Waggeryds IK kom till engelska Newcastle ska åter spela i det svenska P17-landslaget i fotboll. I morgon är det match mot Hollands landslag och den 12 oktober mot klubblaget Feyenoord. Bland övriga uttagna märks Joseph Baffo och Victor Claesson från IFK Värnamo. (18.21)

Pelle gick på -1
18.18: Det gick så där för våra länsspelare i Madrid. Pelle spelade mycket ojämnt och gick runt på 71 (-1). Han hade sex birdies, fem bogeys och sju slag på par. Han ligger trots allt på en hyfsad plats 62. Oskar gick på 74 (+2) och ligger långt ned.
06.20: I dag är Europatouren i golf i spanska Madrid. Pelle Edberg från Hook går ut så sent som kl. 14.30 och Oskar Henningsson, Gränna kl. 11.00.
Avskedsfest för Paul Kobylarz

En stor profil lämnar snart bygden för att återvända till USA. Läs mer. (08.03)

Storseger för VBTK
Vaggeryds BTK vann premiären i division 4 Norra i bordtennis mot Vetlanda lag 2. Det blev maximala 8–0 och i set 24–1. Det blev två segrar var för Björn Josephsson, Ola Sahlstedt, Jimmy Hellgren och Gerhard Silberbach. (07.37)

Onsdag 7 oktober 2009
Firas i dag – läs mer


 

 

(11.01, 17.38, 19.12)Kerstin Svensson har avlidit
Läs mer på familjesidan. (11.56)


Läs mer på familjesidan. (11.56)

Tisdag 6 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 Lucas

 

 

(06.00, 15.11, 15.44, 19.48)

Tedenbys pass räckte ej
Med 6.11 kvar av matchen kvitterade Oscar Sundin för HV71 borta mot Brynäs och det var Mattias Tedenby som spelade fram. Men 2.30 före slutet återtog Brynäs ledningen med segermålet 2-1 (0–0, 1–0, 1–1). Brynäs var klart bättre den här kvällen i Gävle. (21.09)


Hillevi Gustafsson till minne
Läs mer på familjesidan. (11.23)


Måndag 5 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 Leila

 

 

(07.51, 10.26, 13.55, 17.35, 21.14)


Jim vann på Götaström
Oldboys har tävlat på Götaström i dag. Läs mer. (22.32)

SBK föll stort
Skillingaryds BK förlorade båda bowlingmatcherna i lördags och Lars ”Pepparn” Petersson var bäst i SBK i båda matcherna. Accic-SBK slutade 16–4 (5678–5135). SBK: Lars Petersson 747
Rubinen–SBK 14–6 (5750–5172). SBK: Lars Petersson 738, Tod Nahlbom 727, Pteer Johansson 718. (22.06)

SSMK i mästarmötet
Småland vann det årliga mästarmötet i rally mot Skåne. I år blev segersiffrorna hela 15–3 trots match på bortaplan. SSMK:s Jari Häggman och Pontus Mejving vann sina möten medan David Lindström föll. (08.03)

Söndag 4 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 

 

(00.01, 19.06)

SIS förlorade mot Eksjö
Det blev förlust för A-laget i ishockey mot Eksjö. Vi har fått ett preliminärt resultat i form av 6–2 och hoppas på matchfakta lite senare. (20.30)

SM nästa för Angelica

På torsdag väntar SM för Angelica Simic. Läs mer. (16.01)
Pelle missade finalspelet
21.10: Pelle kom på delad plats 102 med bland andra Oskar Henningsson från Gränna. Båda missade därmed morgondagens fjärde och sista runda.
17.38: Pelle gick i dag på 73 (+1) och fick totalt 216 (par). Han delar just nu plats 103
16.19: Med två hål kvar att spela ligger Pelle på +1
15.43: Efter 14 hål ligger Pelle på par
13.17: Efter sju hål ligger Pelle fortfarande på par.
12.06: Tredje dagens spel på Europatoruen i golf i Skottland pågår. Pelle Edberg, Hook har inlett med tre raka par.
Lördag 3 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

(00.01, 14,14, 17.30)


Ny seger för IFK Värnamo
IFK Värnamo fortsätter att spela bra i fotbollsesttan. I dag blev det 2–1 borta mot Sylvia efter mål av Enes Ahmetovic och Linus Malmborg. (22.33)

Tedenby i form när HV vann
HV71 tog femte raka segern i elitserien genom 6–4 mot Timrå. Mattias Tendeby var liraren nummer 1 i HV trots att han inte kom med i målprotokollet. Målen gjordes i stället av Pasi Puistola, David Petrasek, Janne Niinimaa, Martin Thörnberg, Teemu Laine och Andreas Falk. Noterbart är att Johan Davidsson nu har 500 elitseriepoäng då han spelade fram till två av målen. (22.28)

SIK föll efter 59.49
19.06: Nu har vi en matchrapport
17.55: Skillingaryds IK förlorade med 7–8 mot Malmö. Det sista målet kom med elva sekunder kvar att spela. En rapport kommer senare

SIS vann – WIK föll

Nu har vi text och nio bilder från WIK-Älmhult. Läs mer. (21.15)

19.48: Nu har vi ett referat och flera bilder från SIS segermatch. Läs mer.
16.57: SIS avgjorde i slutminuterna när man vände 2–3 till 4–3 mot Delary / Pjätteryd. WIK tappade å sin sida 1–1 till 1–2 i slutminuterna mot Älmhult. Rapporter kommer senare i kväll.

Direktrapporter i dag
14.33: I eftermiddag räknar vi med att fotobevaka WIK dam-Älmhult första halvlek samt SIS herr–Delary / Pjätteryd andra halvlek. Matchresultaten uppdateras då och då på vår resultatsida.

SIS kvalspelar i dag
I eftermiddag kvalspelar SIS. Läs mer. (12.58)

Inget spel för Pelle
21.58: Tävlingen har kortats till tre dagar då det inte blev något spel i dag på grund av oväder

13.54: På grund av oväder är det inget spel
08.25: I dag är det tredje dagens spel på Europatouren i golf i Skottland. Pelle Edberg, Hook, går ut kl 11.06 och Oskar Henningsson, Gräna kl. 12.23

Fredag 2 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 

   
(00.02)

Pelle gick på -1 i dag
22.09: Pelle är på plats 87 efter två dagars spel och han får trots den placeringen fortsätta spela i morgon. Detsamma gäller Oskar Henningsson som är ett slag efter på plats 100
15.58: Pelle avslutade med två birdies och fick i dag 71 (-1). Totalt efter två dagar har han 143 (-1. Just nu ligger han på plats 89
14.55; Pelle har efter 16 hål +1
11.43: Efter sex hål har Pelle +2, Han inledde med en dubbelbogey och har fortsatt med fem raka par.
07.52: I dag är det andra dagen av fyra med Alfred Dunhill Links Championship i Skottland. Det är spel på Old Course, St Andrews, Carnoustie och Kingsbarns. Pelle Edberg, Hook, går ut kl. 10.00. Kl. 11.28 inleder Oskar Henningsson, Gränna, sin runda.

Torsdag 1 oktober 2009
Firas i dag – läs mer

 

(00.02, 11.12, 13.00)


Pelle gick på par
23.30: Efter första dagen delar Pelle plats 78 med bland andra Oskar Henningsson från Gränna
17.27: Pelle avslutade bra och gick i dag på banans par, som är 72
14.45: Efter nio hål har Pelle tappat till +2
14.02: Efter sex hål ligger Pelle på par.
12.45: Pelle har inlett bra med -3 efter tre hål
07.15: I dag inleds första dagen av fyra med Alfred Dunhill Links Championship i Skottland. Det är spel på Old Course, St Andrews, Carnoustie och Kingsbarns. Pelle Edberg, Hook, går ut kl. 11.39. Kl. 10.22 inleder Oskar Henningsson, Gränna, sin runda.

J-Södra tar över Tipshallen
Jönköpings-Södra ska ta över Tipshallen på Elmia i Jönköping. Det är Smålands Fotbollsförbund som haft avtalet men då det ut vid nyåret väljer förbundet att inte fortsätta. (13.09)