,,06.53
Nyheter
Nu tar vi emot insändare!
Nu har vi öppnat en temporär sida som ersätter vår tidigare gästbok. Välkommen hit!

Fredag 10 juli 2009
Södra Park-bron är öppen igen
Från och med den i dag går det åter att köra över Södra Park-bron vid ”Nestors” i Vaggeryd. Den gamla bron har bytts ut, men det återstår ännu en del arbete innan allt är färdigt.
– Efter semestern ska den nya bron kompletteras med en gångbro. Vi har därför inte kunnat fylla upp och montera alla räcken runt bron ännu, berättar man från kommunen. (23.04)


Färre bilar sålda
Under första halvåret 2009 sjönk antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 7,7 procent. Räknat i antal bilar såldes det 38 665 färre begagnade bilar, men i juni bromsade nedgången upp, enligt biltestföretaget BilCert. (10.08)

Pollenkollen
Den kommande helgen kan vi förvänta oss låga halter av gräspollen. Vid uppehållsväder kan dock av gräspollenhalten stiga till måttliga halter. Enstaka gråbopollen kan nu även förekomma. (10.03)

Om sommarblomster

Vår naturskribent berättar i dag om rallarrosen och fackelblomstret. Läs mer och se bilder här. (06.10)


Torsdag 9 juli 2009
Linus minns Gunnar
Vi har fått nya minnesord över Gunnar ”Bissefäll” Svensson. Läs mer. (20.08)

Albin ligger tvåa med kobild

Arla har en tävling om bästa betessläppsbild. En av de tävlande är Albin Sjöberg från Skillingaryd som tidigare publicerat tävlingsbilden här. Man kan gå in och rösta i tävlingen genom att klicka här. (16.45)

Olycka med tåg
Vid 12-tiden inkom larm om tågolycka på ett industriområde i Jönköping. Vid räddningstjänstens framkomst kunde konstateras att ett tåg krockat med en personbil.
Ambulans, polis och en räddningsstyrka från Jönköping larmades till platsen
En person fördes till sjukhus med ambulans. (12.44)


Förlorade en väska
En kvinna från Stockholm som parkerade sin bil vid Hooks Herrgård märkte efter en stund att hon hade glömt sin väska utanför bilen. När hon tillbaka var den borta. Väskan innehöll bland annat en mobiltelefon och värdekort. Värdet av det förlorade uppgår till 1.900 kronor. (17.23)

21 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 21 grader. (10.19)

Bissefällarn i fokus

Det handlade om bortgångne Gunnar ”Bissefällarn” Svensson vid en samling på Fåglabäck i går. Läs mer. (07.41)

Onsdag 8 juli 2009
Ministrar och artister...

Sommarfesten Jönköping Live under det pågående EU-ministermötet i Jönköping fick i kväll en riktig schlager-pop-start med Magnus Carlsson och klassikern ”Kom hem”. Läs mer. (22.15)


Fortsatta EU-möten i Jönköping

Den andra delen av EU:s informella ministermöte i Jönköping inleddes i dag. Läs mer. (21.21)

”Att bli pappa”
Mattias bloggar om sin nya roll. Läs mer. (19.13)

Försök till bedrägeri
En man är misstänkt för försök till bedrägeri. Han stoppades vid en rutinkontroll vid trafikplats Krängsberg på E4:an i går. I bilen fann polisen 56 videokameror och en del av dem var ommärkta till ett känt märke. Kamerorna var annars av ett billigt märke. Mannen som är i 35-årsåldern och bosatt i skånska Höör förklarade att han var på väg till en marknad i Stockholm för att sälja varorna. (17.23)

Stal koppargrytor
En fastighetsägare på Lagastigen i Vaggeryd har blivit av med tre stora koppargrytor som fanns på tomten. det var natten mellan söndag-måndag som de stals. (17.23)

Stal ett kassaskåp
Hooks Herrgård drabbades under natten till tisdagen av en stöld. Någon tog med sig ett kassaskåp. det innehöll bland annat cirka 3.000 kronor. En personbil som observerades på natten sätts i samband med stölden men ingen person är gripen ännu. (17.23)

Togs för drograttfylla
En 33-årig man från Malmö stoppades i går vid en rutinkontroll vid trafikplats Krängsberg på E4:an. Mannen visade tydligen tecken på att vara narkotikapåverkad och han misstänks nu för drograttfylleri. (17.23)

Dieselutsläpp vid Rasta
I eftermiddag har räddningstjänsten varit vid Smålandsrasta i Klevshult. Man fick göra en mindre sanering av disel som runnit ur ett fordon. (17.09)

Pollenkollen
I dag blir det låga till måttliga halter av gräspollen. Torsdag och fredag väntas mycket regn som medför att pollenhalerna hamnar på låga nivåer. (10.40)

22 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 22 grader. (10.15)

Blir EU-ordförande?
EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson (V) från Rydaholm söder om Värnamo har av sin partigrupp som första från Sverige utsetts till kandidat för jobbet som EU-parlamentets ordförande.
- Jag är glad att min partigrupp ger mig ett sådant förtroende, säger Eva-Britt Svensson till Smålandsnytt.
Det finns fler kandidater och det återstår att se om Eva-Britt vinner över dessa. (09.13)


Flygmöte 7–9 augusti
Radioflygklubben Skilling har sitt årliga modellflygmöte på Slätten i Skillingaryd 7–9 augusti. Det kommer att surra mycket i luften alla tre dagarna. Under lördagen blir det tävling. (08.07)

Attila jubilerar
Bengt-Erik Johansson, Marthin Fransson och Bertil Ågren var initiativtagare till Hundklubben Attila i Skillingaryd och den 5 september är det dags för 25-årsjubileum. Det sker med Hundens Dag med en mängd aktiviteter och på kvällen blir det jubileumsfest. (07.30)

Singelolycka vid Klevhult
Kring halv fem voltade en skåpbil på E4:an utanför Klevshult. En man klagade över nacksmärtor och fördes till sjukhus för vård. Olycksorsaken är okänd. (07.30)

Tisdag 7 juli 2009
Gästboken stängd
På grund av flera inlägg som inte följer de enkla regler vi har är nu gästboken stängd. Tyvärr drabbar det även dem som skriver seriöst. (20.54)

Våldtäkten utreds
Våldtäkten i Skillingaryd i helgen utreds av polisen i Värnamo men ännu är inte någon gärningsman gripen:
– Vi är mycket måna om att få jobba i en takt som gör att den drabbade själv får lugn och ro. Vi hoppas verkligen att ingen bygger upp någon hatisk stämning mot någon eller mot någon grupp. Den som har upplysning får däremot gärna kontakta oss, säger Pia Paldanius vid polisen i Värnamo. (16.06)


Förlorade en ipod
En kvinna strax under 20 år i Vaggeryd har anmält för polisen att hon förlorat en ipod, alltså en bärbar mediaspelare. Den är värd 2.000 kronor. Denna ipod försvann i samband med en fest i helgen. (15.53)

Släpkärra stulen
I helgen stals en släpkärra från en fastighet nära kyrkan i Vaggeryd. Även det som fanns på kärran är borta: ett par säckar jord och stödben till kärran. (15.53)

Stal bensin
Ur en mindre lastbil vid Beijers i Vaggeryd har någon stulit cirka 35 liter bensin genom att borra hål i bensintanken. (15.53)

Pådrag vid mopedfylla
En man i 45-årsåldern körde vid ettiden i dag märkbart berusad omkring på en stulen moped. Det hela slutade i närheten av Gropabäcken i Skillingaryd. Mannen hittades och polis och räddningstjänst larmades men då befann sig mannen tydligen utanför Skillingehus eller i närheten. Han hade ådragit sig en mindre skada i axeln men vägrade följa med ambulansen och han vägrade också att ta polisens alkoholtest. Men polisen slapp han inte undan. (15.35)

Rådjursolycka på E4:an
Vid middagstid inträffade en rådjursolycka på E4:an norr om Vaggeryd. Djuret dog. Skadorna på bilen som krockade med rådjuret blev ringa. (15.35)

Hälsoskillnad könen emellan
En nyligen genomförd studie av Carita Håkansson, universitetslektor vid Hälsohögskolan
i Jönköping, visar att kvinnors hälsa blir bättre av ett balanserat och meningsfullt liv,
medan viktigast för männens hälsa är att kunna möta arbetslivets krav. (08.29)


Tio konkurser i år
I vår kommun har det i år varit tio konkurser mot en motsvarande tid förra året. Siffrorna för utvalda kommuner enligt statistik från UC med januari-juni 2008 inom parentes: Gislaved 16 (3), Gnosjö 2 (3), Jönköping 59 (17), Nässjö 9 (6), Sävsjö 4(3), Vaggeryd 10 (1) och Värnamo 9 (9). Hela länet 143 (63). Hela landet 3841 (2597). (08.00)

Sagan om den tretåiga hackspetten
Dan Damberg har fotograferat och skrivit en saga.
Läs mer på natursidan
. (07.25)

Sopsand i elljusspår
SR Jönköping berättar att kommunens parkförvaltning lagt sopsand i elljusspåret vid Friluftsgården i Vaggeryd. En avdelningschef på länsstyrelsen säger att detta är oansvarigt gjort då sanden från gatusopningen kan innehåll tungmetaller och andra miljöfarliga ämnen. (07.25)

Måndag 6 juli 2009
Stor fest i Jönköping

Kanalplan i Jönköping mellan Vättern och Munksjön fylldes i kväll av ett par tusen Jönköpingsbor och tillresta som ville vara med om ett direktsänt pratprogram. Läs mer. (21.34)

Första B & B i Skillingaryd

Skillingaryds första Bed and Breakfast slår lagom till SM för schäferhundar upp portarna. Läs mer. (18.42)

Skadegörelse och stöld
Från polisfronten rapporteras en skadegörelse i helgen. Någon har krossat två rutor hos Jehovas Vittnen i Vaggeryd. En stöld är också anmäld, av några plastdunkar i Mölna i Vaggeryd. (18.39)

Ministermötet inlett

De här dagarna står Jönköping i fokus. Läs mer. (18.15)

Om inlägg i gästboken
De senaste dagarna har vi fått flera inlägg till vår gästbok som har rasistiska inslag. Vi tar inte in sådana så det är onödigt att ni skriver. Dessutom: de som lämnar falska epostadresser kommer att stängas av från gästboken. Skriv gärna men följ våra regler. (12.51)

Pollenkollen
Vi kan räkna med fortsatt måttliga halter av gräspollen de närmaste dagarna. Vid regn lägre halter. (11.18)

Inte bra vara tjock
Personer som har högre BMI – body mass index – i medelåldern har sämre tanke- och minnesförmåga då de blir äldre. Dessutom försämras dessa förmågor snabbare i hög ålder bland dem som var tjockare i medelåldern än bland dem som var smalare.
– Förutom att överviktiga och feta personer har en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, så vet vi nu att även hjärnans funktioner påverkas, säger Anna Dahl, doktorand vid Hälsohögskolan i Jönköping som gjort en omfattande studie. (09.39)


Fler skjutfältstider
Vi har fått skjutfältstiderna för veckorna 31–35. Se dem här. (08.45)

Fortsatt sommarkul

Sommarkul fortsätter. Läs mer och se många bilder. (07.52)

Söndag 5 juli 2009
Rasta och hotellet är sålt

Jonas Sandahl och Maria Wiss har nu sålt Hotell Småland och Smålandsrasta. Läs mer. (19.00)


Veteraner lämnade Uppåkra

Gill Ekström har lämnat metallföretaget Uppåkra efter 51 år för att ”bli snickare”. Läs mer. (18.47)

Ingen gripen för våldtäkten
Polisen arbetar just nu med den våldtäkt som ägde rum vid femtiden i går i Skillingaryd. Enligt obekräftade uppgifter var det en flicka i 16-årsåldern som blev våldtagen vid den södra tunneln vid järnvägen. Det verkar inte som om någon är gripen för våldsbrottet. Polisen är tacksam för den som har tips att lämna. (12.46)

Gästboken fungerar igen
19.21: Nu fungerar vår gästbok igen
Tyvärr fungerar inte vår gästbok för tillfället. Felsökning pågår. (18.41)


Saknar 175.000
En person från Vaggeryd har flyttat till Skillingaryd och då fick han hjälp av kommunen med flytten. Nu har han lämnat en polisanmälan då han säger att guldföremål och kontanter för 175.000 kronor försvunnit i samband med flytten. (13.00)

Lurades på 40.000
En person vid ett företag i Vaggeryd plockade strax före konkursen ut byggvaror för 40.000 kronor från ett annat företag i Vaggeryd. Nu finns misstankar om att personen ifråga hade kunskap om den blivande konkursen. Polisen utreder ärendet. (13.00)

Känner sig rädd för en man
En kvinna i 50-årsåldern från Skillingaryd har anmält en man för olaga hot. Det var när hon stötte på mannen utanför Swedbanks uttagsautomat som mannen enligt kvinnan skulle ha sagt att nästa gång de ses ska hon få stryk. Mannen har tidigare haft en relation till kvinnas släkt. (13.00)

Välte ställ med varor
En kvinna i 35-årsåldern var för några dagar sedan i en butik i Skillingaryd. Enligt butikspersonalen uppträdde hon stökigt och ombads att lämna lokalen. När hon så gjorde välte hon ett ställ med fem ljuslyktor värda 995 kronor. Hon är nu anmäld för skadegörelse. (13.00)

Från krocketplanen

Vi har fått en läsarbild. Se den här. (09.11)

Lördag 4 juli 2009
Våldtäkt i Skillingaryd
09.47: Enligt vad vi erfar inträffade våldtäkten på en kvinna vid femtiden på morgonen. Vakthavande vid polisen i Jönköping vill av utredningstekniska skäl inte lämna någon information ännu
09.27: En våldtäkt ska i natt ha ägt rum på Södra Järnvägsgatan i Skillingaryd. Polisen berättar i nuläget inte mer.


23 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 23 grader. (11.39)

Dirty Frank spelar

I kväll spelar gruppen Dirty Frank från Skillingaryd-Vaggeryd i Rådhusparken i Jönköping. Läs mer. (07.22)

Två bränder i natt
Kl. 02.15 inkom larm om brand i hus på Visingsö. Vid räddningstjänstens framkomst var huset helt övertänt. Räddningstjänsten inriktade sig på att branden inte skulle sprida sig.
Kl. 00.30 inkom larm om brand i villa i Habo kyrkby. Vid räddningstjänstens framkomst brann det i den ena gaveln på fastigheten och man fick snabbt elden under kontroll. (06.58)


Fredag 3 juli 2009
Hyllade hos Uppåkra

I går var det sommarfest hos Uppåkra och många av de anställda uppmärksammades på olika sätt. Läs mer och se 20 bilder. (21.04)

Brand just nu – eller?
08.40: Någon brand hittades aldrig
16.32 Lars-Göran Andersson och Stefan Eriksson från räddningstjänsten säger att de befinner sig i det förmodade brandområdet men det syns ingen rök. Brandflyget är kontakt för att man ska kunna lokalisera den eventuella branden
16.08: Det har tidigare i dag brunnit i ett område vid Ovdaskogsvägen utanför Skillingaryd. Just nu är räddningstjänsten i närheten av Bockebo för att lokalisera en förmodad brand.


Stort åskväder på G
I Värnamo är det ett fruktansvärt åskväder med skyfall. Ett innertak i Kärnans Köpcentrum riskerar att rasa. Senare i eftermiddag väntas ovädret nå vår kommun. (14.08)

Ny sommarbild...

Vi har fått nya sommarbilder från våra läsare. Se dem här. (13.18)

Simskolan avslutade

Vi har lagt in 14 bilder från dagens avslutning med simskolan i Skillingaryd. Se dem här. (11.41)

Pollenkollen
De senaste dagarna har måttliga halter av gräspollen uppmätts. Prognos: Räkna med fortsatt måttliga till höga halter av gräspollen de närmaste dagarna. Regn som väntas framåt söndag ger lägre halter. (11.24)

Fullt med Cajsa-Stina
I morgon kväll sjunger Cajsa-Stina Åkerström i Hagshults kyrka. Det är ett av inslagen i Vägkyrkan. Föreställningen är slutsåld. (09.58)

Torsdag 2 juli 2009
104 till Fenix i augusti

Nu är intagningarna klara till Fenix i höst. Se alla 104 antagna här. Arkivbild från avslutningen med niorna i Skillingaryd. (14.37)

22 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 22 grader. (11.51)

Så var vädret i juni

Vi har fått statistik för vädret i juni. Se det här. (10.12)

Här ska mina barn gå...

Vi besökte den nya skolan i Tofteryd när det var slutbesiktning. En av entreprenörerna sa direkt: Här ska mina barn gå. Läs mer. (09.21)

Hästhållning för Ida
Ida Johansson från Vaggeryd är en av dem som kommit in på Jämtlands Gymnasium, programmet Hästhållning – Travsport Wången. (08.10)

Nystartade företag
I dag börjar vi med en ny service; Presentation av nystartade förtag. I dag handlar det om 20 företag. Läs mer. (08.03)

Onsdag 1 juli 2009
Vandalorum byggs!
Kommunledningen i Värnamo tog i dag emot representanter från stiftelsen Vandalorum. Vid mötet överlämnade stiftelsen både ett påskrivet avtal och en bygglovsansökan till kommunens representanter. Byggnationen av Vandalorum beräknas starta den 1 september.
– Det är mycket glädjande att stiftelsen påbörjar byggnationen av Vandalorum. Den här dagen har ett stort symboliskt värde", sa kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson vid mötet.
Det är vid korsningen av E4 och riksväg 27 som Museum Vandalorum ska byggas. Anläggningen ska inrymma lokaler för Smålands Konstarkiv, stora internationella konstsamlingar, universitetsutbildning inom design och formgivning, restaurang, butik med mera. (20.25)

Östbodominans på festival
Torsdag-söndag arrangerar SAU –  Svenska Alliansmissionens Ungdom - Gullbrannafestivalen utanför Halmstad och många från bygden ska dit. Det är särskilt många musikband från Östbo på plats, även flera från Jönköping. Bland banden märks Urban Chaos, Hillerstorp, Bright Morning Star Orchestra, Värnamo, Psalm i Jazzton, Värnamo samt även från Värnamo Niklas Petersson, Dawn Arise, Tonie Bergkwist och David Åhlén.
Om någon ska dit och har kameran med sig, skicka oss då gärna en läsarbild. (19.55)


Tackar räddningstjänsten
— Vi vill tacka alla som var med i det massiva släckningsarbetet: anställda på Swerec i Lanna:, privatpersoner, företag och våra egna räddningstjänster i Värnamo, Bredaryd, Bor och Rydaholm. Ett stort tack också till räddningstjänsterna i Gnosjö, Gislaved, Hillerstorp, Smålandstenar, Hestra, Unnefors, Jönköping, Nässjö, Huskvarna, Bankeryd, Skillingaryd, Bodafors, Stockaryd samt Hylte som bistod i arbetet, säger Hans-Göran Johansson, (c), kommunstyrelsens ordförande i Värnamo. (14.15)

Badvattnet är tjänligt

Det är fullt tjänligt badvatten i de sjöar som i dagarna undersökts av kommunen. Det gäller följande tio sjöar samt med vattentemperaturen angiven: Fågelforsdammen 21, Fängen 17, Hjortsjön 19, Linnesjöbadet 16, Långasjön 19, Långserumssjön 18, Rasjön 18, Rolstorpasjön 19, Sandsjön 19 och Skogshyltasjön 20. Bilden är från Linnesjöbadet i måndags.
STÖRRE BILD (13.39)


Våldsam hos Hemköp
En kvinna i 35-årsåldern från Huskvarna uppträdde i går våldsamt hos Hemköp i Skillingaryd. Polis tillkallades. Det fanns en klar misstanke om att hon var narkotikapåverkad och hon fick följa med för provtagning. (10.55)

Rattfyllerist stoppades
För en timme sedan stoppades en bilist på E4:an. Alkoholtestet var positivt och han fick följa med för provtagning då han misstänks ha kört rattfull. (10.55)

Stal koppar
Vattenfall i Skillingaryd har drabbats av två inbrott där en större mängd koppar stulits. Det har dels skett vid Vattenfalls förråd på Smedjegatan, dels vid byggarbetsplatsen i Fåglabäck bara några hundra meter längre norrut. (10.55)

89 mm kom i går
Nu har vi fått en rapport från reningsverket om olika problem i samband med åskovädret i går. I Svenarum fick man inget dricksvatten under ett par timmar. Läs mer. (10.49)

Pollenkollen
Under måndagen och tisdagen uppmättes höga halter av gräspollen. Räkna med fortsatt höga halter av gräspollen de närmaste dagarna. Lokalt, i områden med mycket gräs eller oklippta gräsytor, kan halterna stiga till mycket höga. (10.47)

Kafferep med 25 kaksorter...

När Wanja Jonsson bjöd in till kafferep blev det verklig fest. Läs mer. (08.35)

x

Äldre nyheter här
Skicka oss en läsarbild från sommaren 2009
Läs mer

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här

Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här
AlbatrosskortVi jobbar just nu med en utställning kring Albatross och de besättningsmän från båten som var internerade i Skillingaryd 1917–1918. Om du har bilder = kontakta oss per 070-213 14 66 eller e-post


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Fredag 10 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
 
(06.10, 08.43, 11.18, 15.55)

Pontus i final

Pontus Mejving är den ende från SSMK i sommarens stora folkracetävling och på söndag kör han finalen. Läs mer. (20.37)

SFK-framgångar på riksläger

Skillingaryds FK noterar som alltid framgångar när det är riksläger. Läs mer. (18.27)

Santos till Kalmar FF
Under perioden 10–25 juli spelar Kalmar FF tre allsvenska matcher samt två matcher i kvalet till Champions League. Ricardo Santos från J-Södra kommer att träna och vistas med Kalmar FF under denna period och vara disponibel i matcherna. För J-Södras del innebär detta att Ricardo Santos inte kommer att kunna vara med i hemmamatchen mot GIF Sundsvall den 20 juli. Han är sedan tidigare avstängd i matchen mot Assyriska den 12 juli. Ricardo väntas återkomma till J-Södra efter Kalmars match mot Brommapojkarna den 25 juli. (17.44)

Avstår Vaggerydstravet

Trots höjda prispengar, två rikstoto-försök och V64-spel väljer en del toppkuskar att avstå Vaggerydstravet på onsdag. Bland dessa märks Erik Adielsson, Björn Goop, Torbjörn Jansson, Örjan Kihlström och Jorma Kontio. Det uppger Travronden.
Det kommer dock många duktiga kuskar som Stefan Söderkvist, Åke Svanstedt, Olle Goop, Jörgen Sjunnesson och Johnny Takter. (07.05)

Pelle gick på +1
15.52: Pelle tappade mot slutet och fick i dag 72 (+1) och totalt 147 (+5). Han är därmed utslagen.
14.23: Efter 14 hål har Pelle nu -2. På de fyra återstående krävs det minst tre birdies för att han ska nå finalspelet
13.11: Efter tio hål ligger Pelle på -1 och totalt har han +3
12.30: Efter sex hål ligger Pelle nu på par.
11.33: Efter tre hål ligger Pelle på +1 och totalt på +5
06.55: I dag är det andra dagen av Scottish Open i golf. Det är alltså spel på Europatouren. Pelle Edberg från Hook går ut kl. 10.30 och vi följer hans spel lite då och då.Torsdag 9 juli 2009
Firas i dag – läs mer

 Carro
(06.29, 10.18, 11.55)


Daniel tappade
Daniel Andersson från Götaströms GK tappade i andra rundan av en tävling i Katrineholm i den svenska minitouren. Han låg sjua efter första rundan med 71 och följde upp med 76 och totalt 147. Det räckte till plats 34. Han var 13 slag efter segraren. (22.57)

Pelle gick på 75
20.25: Pelle gick på 75 (+4) och ligger efter första dagen på plats 136. I morgon krävs det nog 67 slag för att nå helgens två finalrundor. Han hade 42 på sina första nio hål för att avsluta på utmärkta 33 med bland annat en eagle
19.40: Efter 14 hål ligger Pelle nu på +5
18.07: Pelle har inlett bra. Han hade efter sju hål +7, vilket han fortfarande har med halva rundan kvar att spela.
10.22: I dag är det Scottish Open i golf. Det är alltså spel på Europatouren. Pelle Edberg från Hook går ut i den sista bollen för dagen kl. 15.30 och vi följer hans spel lite då och då.


Det blir fotbollsfinal
Vi kommer att ha en final i vår poängliga i fotboll. Dit går tre spelare från varje lag. Se den aktuella ställningen i poängligan här.(07.22)

Onsdag 8 juli 2009
Firas i dag – läs mer
(07.30, 09.54, 13.05, 17.35, 18.34, 20.37)


Ellen är utslagen
Ellen Allgurin förlorade i andra omgången av Swedish Open i tennis mot spanjorskan Suarez Navarro. Det blev 1–6, 4–6. Det var ändå bra kämpat av 15-åringen från Värnamo. (18.37)

Tisdag 7 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(06.06, 17.29, 21.55)


Torborg Fransson har avlidit
Läs mer. (21.45)

Första bortasegern
Lejonen från Gislaved tog säsongens första bortaseger när det blev 50–46 i elitserien i speedway mot Indianerna. Nicki Pedersen och David Watt var de två som grundlade segern med 15 respektive 10 poäng. Övriga poäng togs av Chris Holder 9, David Ruud 7, Ricky Kling 7, Dennis Andersson 2 och Tomas Jedrzejak 1. (21.26)

Fin triumf för Ellen
Blott 15-åriga tennislöftet Ellen Allgurin från Värnamo svarade för en skräll i Swedish Open i Båsad i dag. Han vann över Ksenia Palkina från Kirgizistan, som är rankad som nummer 180 i världen. Ellen vann med 6–4, 6–4. I morgon får hon ännu tuffare motstånd när hon ställs mot Carla Suarez Navarro från Spanien, som är rankad som nummer 34 i världen. (19.28)

Daniel spelar bra
Daniel Andersson från Götaströms GK spelar just nu en singeltävling som ingår i den svenska minitouren. Efter 18 hål av 36 har han fina ett under par. Tävlingen går i Katrineholm. (13.52)

KSK byter tränare
Kalle Dahlström slutar och en i bygden känd tränare tar över tränaransvaret i Klevhults SK. Läs mer. (12.50)

Christer Anderssons begravning
Läs mer. (10.43)

Måndag 6 juli 2009
Firas i dag – läs mer
     
(07.27, 08.30, 10.00, 10.05, 13.10 , 17.11)


Bissefällarn har avlidit

En av bygdens stora profiler har avlidit. Läs mer. (18.45+19.03)

Johan valde inte SIK
Förre superligabacken Johan Falkman som en period i höstas spelade för Skillingaryds IK – genom utlåning från Mullsjö AIS – har valt att skriva på för tre nya år för Mullsjö trots starka försök att locka honom till SIK.
– Han han dock en klausul som gör att han kan komma att ansluta till SIK på kort varsel under säsongen om inte nye tränaren i Mullsjö, Jacob Adelin, ger honom det förtroende han blivit lovad, säger Andreas Runnö, tränare i SIK.
Han berättar att SIK haft några nyförvärv på G men de har valt andra klubbar i sista stund.
– Vi förhandlar med tre spelare i dagsläget men är ganska långt ifrån några lösningar, noterar Andreas. (08.43)


Söndag 5 juli 2009
Firas i dag – läs mer
   
(07.59, 14.30, 15.16)Magnus kör i Belgien
Det är Belgien nästa för superkartföraren Magnus Jonasson från Skillingaryds MK. Läs mer. (21.50)

IFK kryssade i derbyt
IFK Värnamo lyckades nå 1–1 borta mot Husqvarna FF i fotbollens division 1. Hemmalaget gjorde 1–0 efter elva minuter men fyra minuter senare kvitterade IFK genom Viktor Claesson. 365 såg matchen på Vapenvallen. (19.05)

Blev trea i rally
I går avgjordes rallytävlingen Nyckeljakten i Nyköping och Skillingaryds MK hade två ekipage med. Erik och Hans Bergman blev trea i grupp E elit A/B-förare och totalt i hela rallyt kom de på plats 87. Pontus Mejving och Sara Gustavsson tävlade i B-förare 2WD över 1600 kubik. De kom på plats åtta och totalt i hela rallyt på plats 31. (16.14)

Lördag 4 juli 2009
Firas i dag – läs mer
     
(11.26, 14.37, 16.16)


Straffmiss fällde J-Södra
J-Södra hade en god chans att vinna mot IFK Norrköping i Superettan men det blev 1–2 på Stadsparksvallen. J-Södra kostade på sig att missa en straff. Målet som betydde 1–1 gjordes av Peter Klancar. (1807)

Freddy gjorde mål
17.55: Hammarby vann med 2–1 och Freddy var en av planens bästa spelare
Nyss gjorde värnamograbben Freddy Söderberg 1–0 för sitt Hammarby mot Trelleborg. Det handlar om allsvenskan i fotboll. (16.08)


Två begravningar
Läs mer. (07.19)

Fredag 3 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(09.12, 09.49, 11.49, 13.07, 14.37, 16.40, 17.35. 22.50)Pelle blev klart sist
14.25: De här två dagarnas spel måste Pelle glömma helt. I går hade han +7 och i dag +13. Alltså totalt +20 och han hamnar på plats 152, som är den sista
13.19: Efter tio hål låg Pelle på par men nu har allt rasat. Hål 13 hade han 8 slag (par 4) och på det följande 7 (+5). I dag har han +7 och total +14. Han delar därmed sistaplatsen
11.51: Efter åtta hål ligger Pelle fortfarande på par.
10.50: Pelle har inlett med fem raka par men måste nu börja prestera birdies i mängder.
09.44: Pelle inledde dagens spel med par på hål 1
09.43: I dag avgörs andra dagen av fyra i franska öppna i golf i Paris. Pelle Edberg från Hook har precis startat. Vi följer hans spel lite då och då.


Torsdag 2 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(07.39, 08.47, 10.26, 14.12, 21.08)


Gullan Djokovic begravning
Läs mer. (22.53)

SIS vann – KSK kryssade
21.56: Nu har vi också en rapport från KSK:s match. Se den här.
21.26: Nu har vi en matchrapport från SIS segermatch. Läs mer.
20.59: KSK spelade 1–1. Matchrapporter kommer lite senare
20.47: SIS vann med 5–1 mot Burseryd. Det sista målet gjordes av Simon Lemke
20.26: SIS leder nu med 4–0. De senaste målskyttarna är Zeljko Antonic och Renato Cosic
20.07: KSK-Kulltorp står 1-1
19.57: SIS leder med 2–0. Det andra målet gjordes av Renato Cosic
19.23: SIS leder med 1–0 efter mål av Jonathan Sandberg. Vi har ingen rapport från Klevshult
19.04: I kväll spelar både SIS och KSK hemma mot Burseryd respektive Kulltorp. Vi kommer med rapporter 3–4 gånger.


Ledare spelar med SIS
I kväll är det sista matchen på Movalla före sommaruppehållet när SIS herrar tar emot Burseryd. Tre av ledarna finns med i laguppställningen. Läs mer. (15.36)

Jonatan i Småkronorna
Jonatan Nielsen är en av de uttagna i Småkronorna/Team 18 till 2009 U18 Memorial of Ivan Hlinka. Ishockeyturneringen spelas under tiden 11–15 augusti i Breclav, Tjeckien, och Piestany, Slovakien. Jonatan är från Gislaveds SK men spelar numera för Tranås AIF. (15.29)

Pelle gick på +7
19.50: Pelle gick på 78 (+7) och ligger på plats 147. Han har endast fem spelare efter sig
17.44: Efter tolv hål har Pelle +5
16.26: Efter sju hål har Pelle +4
15.30: Efter två inledande par har Pelle nu två raka bogeys.

14.44: Pelle inledde dagens spel med ett par
08.10: I dag avgörs första dagen av fyra i franska öppna i golf i Paris. Pelle Edberg från Hook går ut mycket sent, i näst sista bollen kl. 14.20. Vi följer hans spel lite då och då.


Onsdag 1 juli 2009
Firas i dag – läs mer
       
(06.50, 08.02, 11.03, 12.30, 14.47, 18.53, 22.51)


Cupkvartarna lottade
Smålands Fotbollförbund har lottat kvartsfinalerna i Smålandscupen till följande: Tenhult–Myresjö eller Husqvarna, Rydaholm eller Öster–IFK Värnamo, Ljungby–Kalmar AIK eller IFK Berga samt Oskarshamns AIK eller Vimmerby mot Nässjö FF. Sista speldag är 5 augusti. (20.46)

Valter Larssons begravning
Läs mer. (19.56)

Ryman blev åtta
I Offerdalsmilen i söndags deltog Christer Ryman från Skillingaryd och han sprang fort. Han blev åtta med utmärkta tiden 34.22,5. Vann gjorde Jonatan Thoresson, Trångsviken, på 33.05,4. (07.02)