Smålandsrasta/Hotell Småland    www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu Startsidan för företag Startsidan för Klevshult

Sista dagen
på jobbet
för Åsa

Inlagt torsdag
25 mars 2010

I dag torsdag är det sista dagen på gamla jobbet på Hotell Småland/ Smålandsrasta i Klevshult för Åsa Bokinge. Efter nästan elva år väljer hon att gå från anställd till att driva eget.

Åsa har varit hotellchef ungefär halva anställningstiden och nu tar Catrin Johansson över som hotellansvarig medan Anna Gustavsson blir platschef för både hotellet och Smålandsrasta.
Numera är det Rastagruppen som äger anläggningen.

Dags att gå vidare
– Jag kände att vid 44 års ålder var det dags att gå vidare, säger Åsa.
Tillsammans med sju år äldre Carina Karlsson tar hon den 1 maj över Ritz Konditori i Vaggeryd. Carina har senast arbetat på Talludden i Vaggeryd.
På Ritz har de anställt en konditor medan de själva tar över ansvaret för själva konditoriet.

Per Bunnstad

Åsa lämnar nu över ansvaret för hotellet till Catrin Johansson.
an Tervaniemi, vd för Rasta Vägkrogar, gästade Klevshult och medarbetarna åsa Bokinge, Anna Gustavsson och Catrin Johansson.

   
Jonas och Maria har sålt huvuddelen av verksamheten i Klevshult. Arkivbild
Byggnaderna och rörelsen med hotell och restaurang är nu sålda. Till vänster ses en del av hotellet och till höger restaurangen Smålandsrasta. Bilden är från 2005. STÖRRE BILD
Hotellet och Rasta är sålt
– Dan Tervaniemi åter på banan
Inlagt söndag 5 juli 2009

De lokala ägarna till Smålandsrasta med Hotel Småland har nu sålt sin rörelse.

Det är syskonen Maria Wiss och Jonas Sandahl som sålt den rörelse som varit i familjens ägo sedan den startade för snart 30 år sedan.
Jonas Sandahl bekräftar att de sålt rörelsen men vill avvakta med ytterligare kommentarer. Det ska bli en pressinformation inom kort. Det står dock klart att Maria slutar inom kort medan Jonas fortsätter året ut.

Tervaniemi igen
Från och med första juli ingår anläggningen i Klevshult i Rasta-familjen och den drivs sedan några år tillbaka av Dan Tervaniemi, 62. Dan var en riktig vägkrogskung i många år men så kursade allt. Han kom dock för fem år sedan tillbaka och har undan för undan utvidgat. Nu blir det Klevshult igen för hans del. Han var nämligen med redan när Smålandsrasta startade, då som arrendator.

Behåller en del
Busstvätten ingå inte i försäljningen utan den behåller man inom familjen.

Per Bunnstad

Familjen Wiss/Sandahl behåller busstvätten i byggnaden till vänster medan de sålt Smålandsrasta och hotellet. STÖRRE BILD

 

 

Tillbyggnad igång
i Klevshult

Här kan det bli nyanställningar
Ur Smålands Folkblad 21 mars 1980
Nu renoveras och byggs en före detta industri till i Klevshult. Den ska snart ge sysselsättning för uppemot tio personer men inom annan verksamhet. Klicka på bilden så blir den större

Klevshult (Folkbladet)
Åtta-tio personer kan komma att nyanställas i Klevshult!
Arbetena har nu påbörjats med att färdigställa bensinstation, kiosk och restaurang bara några meter från E4.
Det enda som ännu inte är klart är om kommunen ska betala något för att bygga refuger och liknande vid E4. Än så länge har kommunen inte visat något större intresse.

Det är Ingemar Sandahls Åkeri som svarar för bygget.
– Vi startade i måndags och nu är arbetena i full fart, berättar Ingemar Sandahl.
I den första etappen blir det kiosk och bensinstation, i nästa som följer direkt blir det restaurang.
- Jag hoppas att den första delen ska vara klar i slutet av maj eller början av juni. Det är nämligen viktigt att vi får igång verksamheten till semestertrafiken.
Bensinstationen ska drivas av ett speciellt bolag där också Ingemar Sandahl är delägare, Men det blir Bo och Sören Gustavsson som svarar för driften.
Hur det blir med restaurangdelenär inte klart ännu, säger Ingemar.

Förväntningar
– Vi har stora förväntningar och tror att den här satsningen ska lyckas.
Och det är inga småsummor som satsat på att bygga om och till fastigheten som ligger alldeles i närheten av åkeriet. Än har alla anbud inte kommit in men slutsumman väntas totalt bli tre miljoner kronor.
- Jag tror att det finns ett stort behov av en sådan här serviceanläggning. Det gäller både för E4-bilisterna och bygdens folk.
I Klevshult fanns tidigare en bensinstation. Men den las ner för några år sedan. Kvar finns en affär. Något matställe finns inte heller.
Nu får Klevshult snart en fin service. Och närmare 10-talet personer kan nog räkna med arbete vid den nya anläggningen.
Det som ännu är oklart är kommunens eventuella andel i ombyggnaden av E4 vid Götafors industriområde ska uppföras.
Kostnaden för vägarbetena är beräknade till omkring 330.000 kronor. Vägen måste breddas och refuger sättas upp både på E4 och anslutande gata.
Kommunen har hittills endast sagt ja till att fritt släppa till mark för breddning av vägen. Men än är inte sista ordet sagt. Ingemar Sandahl ska ta upp nya förhandlingar med kommunen.

Per Bunnstad