Semesterracet     www.skillingaryd.nu www.vaggeryd.nu SSMK:s startsida här

Pontus tog en heatseger
Inlagt måndag 13 juli 2009

I Semesterracet i folkrace gick 40 förare från vardera tre dagar till final. Pontus Mejving från SSMK var bland dessa 120.

Pontus började mycket bra med en heatseger men i nästa heat blev han påkörd med en nolla som resultat. I det tredje heatet krånglade motorn och han fick där nöja med med två poäng och totalt nio poäng.
Det krävdes 19 poäng för att nå finalen där Niclas Bergström, UAK vann. Petri Häggman, Eksjö, blev fyra. Jörgen Fredsson från Jönköping blev tvåa i B-finalen och totalt därmed åtta.

Pontus till finalen 2009
Inlagt fredag 10 juli 2009
Pontus är finalklar i Semesterracet

Pontus Mejving är den ende från SSMK i sommarens stora folkracetävling och på söndag kör han finalen.

Det var han 160 seniorer till start och Ponuts lyckades bli en av de 120 som tog sig vidare. Han kom på delad plats 24 med 16 poäng (4+5+7). Det krävdes 14 poäng för att nå finalen.

Per Bunnstad
Semesterracet 2007
Inlagt 14 juli 2007

Tre förare från SSMK deltog i Sveriges största folkracefestival med totalt 727 deltagare. Det är Semesterracet i Vimmerby. Ingen av de tre tog sin vidare till finalen.

Pontus Mejving körde i går fredag och tog tolv poäng men i den tuffa konkurrensen räckte det inte långt. Kim Söderstedt körde också i går men han nådde inte heller finalen.
I dag har Sara ”på Högabråten” Gustavsson tävlat i damklassen.
– Det bar jätteroligt men konkurrensen är hård, berättar Sara.
Hon skrapade ihop sex poäng men det räckte inte til någon final.
I folkrace kan man lägga bud på andras bilar efter tävlingen och Sara och hennes sambo Pontus förlorade tyvärr sin fina bil som var eftertraktad.
Men de säger att de har kul i Vimmerby ändå.

Per Bunnstad