,,06.53
Nyheter
Ny sommartävling

Var kan den här grinden finnas? Tävla här.

Fredag 31 juli 2009

Mer från en lång, lång sand...
Dan Damberg har kompletterat sin stora krönika om Långasand med ytterligare två bilder.
Se dem här
. (15.06)
Stal en brygga
Någon gång under tiden 1–20 juli har en av två flytbryggor stulits på en plats vid Långasjön i Åker. Bryggan är i storleken 2.80x2.80. (14.47)

Blir mångmiljonär
En kvinna från Vaggeryds kommun har fått ett arv efter en man och det handlar om drygt fyra miljoner kronor. Det är regeringen som nu nu fastställt att kvinnan ska ärva mannen, som aveld i februari 2007. Hon var inte släkt med mannen men hans önskan var att hon skulle få ärva honom. Flera andra har önskat ärva mannen men det blev kvinnan som utsågs som arvinge. (11.48)

Tältkampanj i Klevshult
Se annons här

Skolmaten kostar 4.600
I snitt kostar skolmåltiderna i landet 4.890 kronor per elev och år. Det är rekordsiffror, uppger Skolmatens Vänner. I Vaggeryds kommun var kostnaden 4.600 kronor. (11.28)

Vems är katten?
– Vi har en svart hankatt som varit hos oss i en vecka nu. Vi tål inte katter och vill hitta dess ägare.
Det säger man från en familj i Vaggeryd. Katten är mycket tillgiven, men mycket rädd för hundar – ibland även för katter.
Katten är troligen cirka ett år. Hör av er hit om ni tror vems katten är. (11.08)

Pollenkollen
Låga till måttliga pollenhalter väntas de närmaste dagarna. (11.08)

Skadegörelse i natt
Några har i natt förstört Länstrafikens skylt utanför Skillingaryds Arena och strax intill vid Missionskyrkan har anslagstavlan krossats. Händelsen är polisanmäld. (10.39)

Vaggeryd är finalklart
09.56: Vaggeryd vann i kommunkampen mot Vetlanda och är nu klart för finalen
Kl. 09.15 är det dags för kommunkampen i SR Jönköping. Vaggeryds kommun möter Vetlanda i semifinal med helt ny besättning.
– Vi hoppas att många ringer och röstar på vår kommun, säger Teresia Karlsson. (08.31)


Efterfest med Ledin

Carina Stridh Jönsson lyckades få Tomas Ledin till en efterfest... Läs mer. (08.08)

E-posten fungerar igen
08.29: Nu fungerar vår epost igen
Vår e-post fungerar inte sedan morgonen. Felsökning pågår. Om du vill nå oss = skicka i stället till Skillingaryd@hotmail.com.
(07.23)

Ny misstänkt mordbrand
Det har varit många bränder de senaste dagarna. I natt brann ett fritidshus utanför Smålandsstenar och det finns misstankar om mordbrand även här. Ingen skadades i branden. (07.23)

Torsdag 30 juli 2009
Kommunkampen igen
I morgon kl. 09.15 är det dags för kommunkampen i SR Jönköping. Vaggeryds kommun möter Vetlanda i semifinal med helt ny besättning.
– Ja, Thomas Frankner är på semester och jag står också över, säger Teresia Karlsson.
Det två från Skillingarydsrevyn har i stället kallat in ett par från Tofterydsrevyn, Björn Gustavsson och hans bror Krister Malmborg.
– Vi hoppas att många ringer och röstar på dem, säger Teresia. (17.42)


Svininfluensan är här
Tidigare har två turister på besök i länet konstaterats bära på svininfluensan. I dag har ytterligare två fall konstaterats. En man från Jönköping och en kvinna från Bankeryd har fått influensan. (16.52)

Missvisande information
Konsumentverket tycker att Vaggeryds Energi har en vilseledande marknadsföring på sin webbplats och vill nu ha en skriftlig förklaring från bolaget. Senast den 17 augusti ska denna vara lämnad, uppger SR Jönköping. (16.36)

Båtstöld i Hjortsjön
Under tiden 8–29 juli har en plastbåt stulits ur Hjortsjön i Vaggeryd. Den var förtöjd men kedjan har klippts av. Den vita plastbåten med en fyrahästars motor är spålöst borta. (16.28)

Rökutveckling i villa i Uddebo
16.04: Det rök mycket efter åsknedslaget intill en villa i Uddebo, vilken bebos av ett par på lite över 70 år. Dessbättre började det aldrig brinna i villan.
– Vi har sökt med värmekamera men inte funnit någon brand. Nu svarar de boende för en egenkontroll under ett dygn, säger räddningschefen Lars-Göran Andersson.
Han poängterar att det inte går att utesluta att det kan finnas någon brandhärd.
Det rök mycket och var sotigt vid vägguttagen.
Åskan hade slagit ned i ett träd nära huset och följt elledningarna.
I övrigt noteras inga bränder i samband med åskovädret men automatlarmet gick i brandstationen i Skillingaryd, men det var ingen brand.

14.51: Det är just nu rökutveckling i ett hus i Uddebo nordväst om Skillingaryd och sydväst om Vaggeryd efter det åskoväder som drar fram över bygden. räddningstjänsten är strax på väg till brandplatsen.


60 unga blev sjuka
Tre medlemmar i Svenska Celiakiungdomsförbundet befinner sig i Tyskland på det årliga europeiska sommarlägret för unga med glutenintolerans. I går bjöds de på glutenfri lunch hos svenska ambassaden i Berlin. Men det som serverade var pasta på dinkelvete. Lägrets samtliga 60 glutenintoleranta deltagare har nu insjuknat. En av dem var Henrik Tornberg, 18 år från Jönköping. (10.13)

19 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 19 grader. (10.04)

Sommarbilder 29–31Vi har fått flera läsarbilder från sommaren. Se dem här. (09.43)

Sommarrea Gångbart
70 % på sommarskor och sommarväskor

Sommarbild 28...

Vi har fått en ny läsarbild från sommaren. Se den här. (06.49)

Ny sommartävling

Var kan den här grinden finnas? Tävla här. (06.49)

Onsdag 29 juli 2009
Skadades vid Vaggeryd
22.32: Den motorcyklist som på eftermiddagen körde in i en bil nära avfarten till Vaggeryd norra ådrog sig en del skador, dock betecknas de inte som allvarliga – dock troligen benbrott. Motorcykeln fattade eld i samband med olyckan.
16.10: En trafikolycka inträffade nyss vid infarten till Vaggeryds norra. En bil och en mc uppges vara inblandade.


Konstmässa förbereds
Förberedelserna inför höstens internationella konstmässa i Värnamo, V.art09 är i full gång. Mässan äger rum i Gummifabriken 11–13 september.
– Det är härligt att kulturverksamheten är igång i Gummifabriken och vi nappade direkt på idén att arrangera konstmässan här, säger Monica Lembke kulturchef, som hoppas på flera tusen besökare. (19.46)


Pollenkollen
Det ostadiga vädret ger fortsatt låga pollenhalter av gräs och gråbo. (19.44)

Stal däck för 16.000
Natten mellan måndag-tisdag stal någon fyra däck med fälg från en bil på Sturegatan i Skillingaryd. När ägaren kom ut på morgonen var bilen uppallad med tegelstenar och alla fyra däcken med fälgar var borta. Värdet av det stulna är 16.000 kronor. (16.49)

Inbrott i Lökeryd
Någon har brutit upp ett fönster till en fabrik i Lökeryd utanför Hok. Inne i fabriken stals en växelkassa som tillhör Långserums Fiskevårdsförening. I övrigt verkar inget ha tillgripits. (16.49

Sommarbild 27...

Vi har fått en ny läsarbild från sommaren. Se den här. (15.44)

20 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 20 grader. (15.27)

...att gräva i det förflutna
Birgit bloggar. Läs mer. (15.06)


Dog i masskrock
I dag på förmiddagen krockade en bil och tre-fyra motorcyklar utanför Eksjö. En person avled och tre är svårt skadade. (13.18)

E-postproblem
Vi har fortfarande vissa problem med vår e-post. Felsökning pågår. (12.24)

Många nya läsarbilderVi har fått flera nya läsarbilder från sommaren och de är numrerad 24–26. Se dem här. (12.08)

Östbo har möte
Östbo Historiska har på sin sida lagt ut dagordning till nästa möte. Läs mer. (08.23)


Brand i Forsheda
Det har brunnit i en källare i ett trefamiljshus i Forsheda i natt. Brandorsaken är ännu okänd. Det har för övrigt varit flera bränder i länet de senaste dagarna varav några anlagda. (07.20)

Tisdag 28 juli 2009
Sommar vid Dämme

Dan Damberg kommer i dag med andra delen av sommarreportaget vid Skillingaryds Dämme. Läs mer och se 17 bilder här. (15.48)

Cykelstöld i Vaggeryd
Polisen rapporterar om en stulen cykel. Det är en herrcykel av märke Crescent som stulits från Matrosgatan i Vaggeryd. (15.17)

Stal sidoljus
Någon har natten mellan söndag-måndag stulit ett sidoljus från ett lastbilssläp. Släpet var uppställt vid Hokvägen i Vaggeryd. (15.17)

Vill ha villor vid dammen


Andreas Orre har i en medborgamotion föreslagit att det byggs villor alldeles söder om golfbanan vid Götaström och därmed intill Fågelforsdammen. Läs mer. (13.00)

Nya erbjudande från ICA
Juice, ägg, chips, creme fraiche, kryddade korvar med mera. Läs mer. (12.08)

Mer från Kalvadalen
Vi har fått en kompletterande berättelse till vår artikel i går om husen kring Kalvadalen och mer exakt huset där Gillet fanns. Läs mer. (09.08)

E-posten fungerar igen
09.28: Nu fungerar vår epost igen

Vår e-post fungerar inte sedan i går kväll. Felsökning pågår. Om du vill nå oss = skicka i stället till Skillingaryd@hotmail.com.
(07.21)

Tre bränder i natt
Polisen rapporterar om tre bränder i natt: flerfamiljshuse i Smålandsstenar och Jönköping samt en förmodad anlagd brand i en skola i Kaxholmen utanför Huskvarna. Fem personer fördes till sjukhus med lättare rökskador. (07.17)

Måndag 27 juli 2009
Stal datorer
Ett företag på Götaströmsområdet i Skillingaryd har i helgen drabbats av inbrott. Någon har stulit ett antal datorer till okänt värde. (14.26)

Hotats på internet
En vaggerydsbo i 40-årsldern har för polisen anmält ett hot. Han uppger att det på en webbplats på internet finns en uppgift som han uppfattar som hot mot honom. (14.26)

Fler utan jobb
Enligt statistik från arbetsförmedlingen ökar antalet arbetslösa. I Vaggeryds kommun är antalet nu 456 fördelat på 148 kvinnor och 308 män. Det är sju mer än förra veckan. (14.05)

Gott om älgkalvar...
I trakten av Växjö är det gott om älgkalvar i skogen just nu. I Öster Malma i östra Södermanland är situationen betydligt sämre. Läs mer på vår jaktsida. (12.17)

Upp på en dalahäst...

Det kan ha sina sidor att ta sig upp på en dalahäst. Vi har fått en läsarbild. Läs mer. (11.50)

Pollenkollen
De närmaste dagarna väntas låga till måttliga pollenhalter av gräs. Pollen från gråbo väntas i fortsatt låga halter. (10.47)

E-posten fungerar igen
10.42: Nu fungerar vår epost igen
Vår e-post fungerar inte sedan i går kväll. Felsökning pågår. Om du vill nå oss = skicka i stället till Skillingaryd@hotmail.com.
(07.22)

Hund bet treåring
En hund bet under schäferhunds-SM en treåring så illa att han fick uppsöka sjukhus för omplåstring. Det uppger VN. Hunden avlivades. (08.17)

Nu finns vi hos KB
Skillingaryd Nu finns nu upptagen som en av landets webbtidningar. Se den aktuella sidan här. (07.42)

E-posten fungerar inte
Vår e-post fungerar inte sedan i går kväll. Felsökning pågår. Om du vill nå oss = skicka i stället till Skillingaryd@hotmail.com. (07.22)

Söndag 26 juli 2009
Mopeden är tillbaka
Läs mer på vår insändarsida. (14.15)

Från Kalvadalen

Vi berättar om ett vykort från 1950-talet och om husen. Läs mer. (07.54)

Lördag 25 juli 2009
Skolstart i ny skola

I dag gick flyttlasset till den nya skolan intill Tallnäs. Läs mer. (20.52)

Sommar = ishockey

Trots att vi är mitt i sommaren är det ishockey som gäller för en del från SIS. Vi har fått en läsarbild. Läs mer. (15.46)

Larm och elavbrott
På morgon var det ett automatlarm till Jupiter i Skillingaryd men dessbättre ingen brand. Larmet kan ha utlösts av att det vid denna tidpunkt var ett kort strömavbrott i delar av samhället. (14.38)

Moped stulen i natt
Läs mer på vår insändarsida. (14.18)

Sommarkul fortsätter

Vi har fått lite bilder från Sommarkul. Se dem här. (10.09)

Bilder från storskogen

Dan Damberg har varit ute i storskogen kring Åker. Läs mer. (06.20)


Fredag 24 juli 2009
Några rader från baksätet...
Tobbe bloggar. Läs mer. (17.57)

Kvinna misshandlad
Kring halv tre i dag på morgonen var det bråkigt i en lägenhet i Skillingaryd. Mannen är misstänkt för att ha slagit kvinnan i familjen. Hon fick mottaga slag i nacken. Paret är i 40-årsåldern. (15.49)

Inbrott i stuga
I dag på morgonen har det varit inbrott i en sommarstuga strax öster om Hok. Det var stor oreda i stugan men det enda som troligen stulits är lite verktyg som kofot och hammare. (15.49)

Inbrott i bil
I natt har någon försökt att stjäla en bil på Mogatan i Skillingaryd. Någon bröt sig in i bilen och försökte bryta upp tändningslåset och starta bilen. detta lyckades inte. (15.49)

Tjuvgods i Taglarp
I Taglarp strax utanför Vaggeryd fann en person i tisdags en tjuvgömma. I terrängen fanns mot flera föremål. Det handlade om ett par förstärkare, en kommunikationsradio och ett stroboskop. Det senare är ett instrument som sänder ut ljuspulser för att kunna studera rörelse eller hastighet. tjuvgodset var ganska förstört eftersom det härrörde sig från ett inbrott på Fenix Kunskapscentrum i maj 2007. (15.44)

Villabranden kan få följder
Polisen har inlett en underökning om allmänfarlig vårdslöshet i samband med branden i går morse i en villa i Vaggeryd. Det handlar om ägaren förvarat brännbara vätskor otillbörligt eller inte. En teknisk undersökning pågår i dag. (15.40)

God soliditet här
Vaggeryds kommun har tillsammans med Värnamo den bästa soliditeten i länet. Båda dessa kommuner hamnar på 26 procent närmast följd av Gislaved 24 och Gnosjö 15. Det visar en rapport om kommunernas kostnader. (11.46)

Pollenkollen
Till helgen väntas låga till måttliga pollenhalter av gräs. Pollen från gråbo, syror/skräppor samt groblad/kämpar väntas i fortsatt låga halter. Regn rensar luften från pollen. (11.11)

Trafikolycka på E4:an
18.56: Dessbättre skadades ingen i denna olycka där en personbil körde in i ett ekipage med bil och husvagn.
En trafikolycka har nyligen inträffat i norrgående fil på E4 mellan Skillingaryd-Värnamo. Två fordon med sex personer i dessa är drabbade. (10.57)


Krabbfiske i Strömstad

Vi har fått ett par läsarbilder från Strömstad. Se dem här. (06.48)


Voltade på E4:an
Efter fem i dag på morgonen voltade en bilist på E4:an ungefär vid Krängsberg. Bilföraren fördes till sjukhus för kontroll men han hade troligen endast lättare skador. (06.48)

Fotoklubben kallar
Fotoklubben kallar på sin sida till möte i augusti. Läs mer. (06.48)

Torsdag 23 juli 2009
Misshandel i Vaggeryd
En person i Vaggeryd blev i natt misshandlad av en nära anhörig. Polis åkte i natt till den aktuella adressen. Man tog en anmälan samt tog med sig en berusad person. (22.50)

Familjen Seger drabbad av villabrand

Nu blir det husbilen ett tag framöver för familjen Seger. Läs mer. (18.32)

15.56: Det var familjen Seger som drabbades av morgonens brand. I kväll kommer vi med text och fler bilder och och med familjen några timmar efter branden.
Vi har lagt in en artikel och åtta bilder från villabranden. Läs mer. (09.36)

Nytt fall av influensan
I dag konstaterades ett nytt fall av svininfluensan. Även denna gång i Jönköping och åter en brittisk turist. De två som insjuknat har dock inte haft någon kontakt med varandra. (20.18)

Blött i Karlskrona


Vi har fått en läsarbild från Karlskrona. Se den i större format här. (10.09)

.
..vifta med trim-kniven så...
Birgit bloggar. Läs mer. (09.11)

Polisen kontrollerar nu

Just nu har Polisen stora trafikkontroller i Skillingaryd, Vaggeryd och även mellan tätorterna. Det handlar om kontroll av hastighet, nykterhet med mera. (08.20)

Onsdag 22 juli 2009
33 grader varmt och god mat...

Vi har fått två läsarbilder från Albanien. Se dem här. (20.10)

Svininfluensan är här
Nu har det första fallet av svininfluensa i länet konstaterats. Det är en 30-årig brittisk turist som drabbats. Det är Smittskyddsinstitutet som bekräftar detta fall. Läs mer. (15.04)

Öland middagstid...

Vi har fått en andra läsarbild från Köpingsvik. Se den i större format här. (15.04)

Pollenkollen
Det ostadiga vädret ger fortsatt låga till måttliga halter av gräspollen. Pollen från gråbo, syror/skräppor samt groblad/kämpar väntas i låga halter. (12.24)

Öland onsdag morgon...

Vi har fått en läsarbild från Köpingsvik. Se den i större format här. (11.44)

Vann i Kommunkampen
I Kommunkampen i SR Jönköping möttes i dag Vaggeryd-Gnosjö. Vaggeryd med Teresia Karlsson och Thomas Franker vann och ett stort grattis kommer här. (09.57)

Onsdag mitt i semestern...
I dag när vi är mitt i veckan och mitt i semestern för många har vi redaktionen ganska stängd, men kommer med lite olika rapporter då vi tänker besöka Hund-SM i Skillingaryd och kanske O-Ringen i Eksjö. Givetvis skriver vi något om Kommunkampen i SR Jönköping plus att det blir andra nyheter också. (08.29)

Byggnation trots konkurs

Trots byggföretagets konkurs fortsätter villabygget på Götastrand i Vaggeryd. Läs mer. (08.29)

Fontänen igång igen...

Fontänen på torget i Skillingaryd hade svårt att komma igång i vår men nu är det minst sagt ordentlig fart på den. Lars Fornstål fixade de trasiga delarna och nu har en komplettering gjorts. Man måste väl bara reglera kraften något.
STÖRRE BILD! (07.54)


Tisdag 21 juli 2009
Höghastighetståg vid E4:an
Kommunalrådet Bengt Dahlqvist (M) är en av dem som vill ha ett höghastighetståg invid E4:an. Läs mer på vår nya debattsida. (22.48)

Thomas och Teresia i radion

Thomas Frankner och Teresia Karlsson från Skillingarydsrevyn representerar i morgon efter kl. 09.20 Vaggeryds kommun i kommunkampen. Det blir direktsändning i SR Jönköping. Det är i Morgonpasset som Thomas och Teresia ska försöka visa att Gnosjö kan besegras. Även lyssnarna kan rösta och hjälpa till. (20.16)

Ingen farlig sand

För en tid sedan var det mycket diskussion om den sand som kommunen sopar upp från gatorna och som sedan läggs ut på motionsspåren vid Grönelund i Skillingaryd och Friluftsgården i Vaggeryd. Nu har en provtagning gjorts av sanden. Samtliga parametrar understiger Naturvårdsverkets riktvärden för känslig markanvändning enligt analyser som gjorts av tekniska kontoret i samarbete med miljö- och byggförvaltningen i Vaggeryds kommun. (17.02)

Inte en skola här...

Vi har fått en läsarbild från en skola, men knappast i vår kommun. Läs mer. (14.31)

Från Kenya till Skillingaryd

I dag är det kenyanskt besök i Skillingaryd. Läs mer. (12.47)

Vann 14 miljoner
En jönköpingsbo är 14.419.034 kronor rikare. Så mycket blev vinsten på satsade 35 kronor i senaste omgången av måltipset. (12.44)

Varg på besök i länet
Den 17 juli sågs en varg i öster om Anderstorp och i trakten kring Gislaved. Vargen är fotograferad och alla de typiska kännetecknen på varg syns tydligt. Till de hör till exempel kroppsform, rödaktig päls bakom öronen, svart fläck mitt på svansen och längst ut och ljus päls runt mungiporna. Sannolikt är det här samma varg som tidigare varit synlig i området runt Ulricehamn och Borås. (11.50)

19 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 19 grader. (11.50)

Hund-SM startar i dag
I dag är det träning på Movalla för bruksdelen i SM för schäferhundar och i kväll invigning. Sjävla tävlingarna pågår onsdag-torsdag. Därefter är det utställningsdelen på Slätten. Läs mer om SM här. (06.40)

Se besökarna här nu
Vi har sedan i går kväll en räknare ovan till höger där man ser antalet besökare på denna webbplats just nu. (06.40)

Äldre nyheter här

Skicka oss en läsarbild från sommaren 2009
Läs mer

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här


KLICKA PÅ BILDEN!
Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Fredag 31 juli 2009
Firas i dag – läs mer

 Otto
 
(07.18, 09.22, 09.32)


Tobban spolar...

På söndag kväll startar ishockeyskolan i Skillingaryd. Läs mer. (17.06)

Hemmasegrar i Golfköping


23.00: Nu har vi resultat och flera bilder. Läs mer.
14.34: I dag har Götaströms GK arrangerat Golfköping. Tony Larsson med dotter Madelene från hemmaklubben vann sin klass. I den andra klassen blev det hemmasegrar genom äkta paret Sylvie och Kjell Rosén. Resultat och bilder kommer i kväll.


SIS F12 vann med 2–0
och spelade 1–1
19.40: SIS spelade 1–1 mot Vimmerby efter mål av Fanny Götesson. I kväll blir det disco och morgon B-slutspel
10.40: SIS F12 vann med 2–0 mot Wreta Kloster. Fanny Götesson gjorde båda SIS-målen. Det var spel i Bullerby Cup och sista matchen för dagen går kl. 17.30 mot Vimmerby.


Pelle spelade upp sig

20.45: Efter två dagar toppar två engelsmän på 136 (-8). Patrik Sjöland delar plats 14 med 140 (-4) och Oskar Henningsson plats 19 med 141 (-3). Klas Eriksson,Växjö,är utslagen på plats 87 med 148 (+4) liksom Pelle Edberg på plats 128 med 154 (+10)
12.18: Pelle avslutade bra med -3 på de sista sju hålen och fick i dag 75 (+3). Totalt fick han 154 (+10) och är utslagen.
Patrik Sjöland var ett tag trea men har nu fallit till plats 15. Både han och Oskar Henningsson verkar nå helgens finalspel
10.44: Pelle gjorde en birdie på sitt senaste hål, dagens tolfte. Han har därmed +5 i dag
09.36: Pelle Edberg har inlett andra dagens spel i Europatouren i Tjeckien med +6 efter åtta hål. Totalt har han därmed +13

Torsdag 30 juli 2009
Firas i dag – läs mer

 
 
(06.49, 09.19)


Inga-Lenas begravning
Läs mer. (14.46)

SIS F12 föll med 3–5

SIS F12 har inlett spelet i Bullerby Cup. Det blev 3-5 mot Tallboda. Fanny Götesson gjorde de tre SIS-målen. (13.24). Klicka på bilden! (17.07)


Stockholmslag kommer
Till helgen kommer division 7-laget Stockholms BK till Klevshult för träningsläger. På lördag blir det match mot Klevshult och på söndag mot SIS på Movalla. (06.49)

Suveränt av Sjöland
18.55: När Pelle Edberg missade gjorde Patrik Sjöland motsatsen. Han spelade suveränt på slutet. Han delar sjundeplatsen med 68 (-4). Oskar Henningsson delar plats 16 med 70 (-2). Klas Eriksson delar plats 44 med 72 (par) och Pelle Edberg plats 137 med 79 (+7).
16.54: Pelle har +7 efter 15 hål
16.01: Pelle har +5 efter elva hål
14.40: Efter sex hål har Pelle tyvärr hela +4
13.21: Pelle gjorde par på dagens första hål
I dag inleds första dagen av fyra på Europatouren i golf, Moravia Silesia Open i Tjeckien. Pelle Edberg, Hook, går ut kl. 12.25. Oskar Henningsson, Gränna går samtidigt som Klas Eriksson, Växjö och en tjeckisk spelare. Tiden är då 13.25. 20 minuter senare är det dags för Patrik Sjöland, Isaberg, Gislaved. Vi följer speciellt Pelles spel. (06.49)

Onsdag 29 juli 2009
Firas i dag – läs mer

 Hanna
 
(07.29, 09.51, 17.20)


Missade semifinalen
Om en vecka exakt fyller Martina Granström från Jönköping 18 år. Men det blev ingen tidig födelsedagspresent i dag. Vid VM-simningarna i Rom missade hon att nå semifinalen på 200 meter fjärilsim. Hon hade tiden 2.11.65 och det räckte inte till att bli bland de 16 främsta. (12.36)

Tisdag 28 juli 2009
Firas i dag – läs mer
(07.14, 09.38, 10.29, 10.33), 20.22


SIS F97 till Bullerby Cup
SIS F97 åker i morgon till Bullerby Cup i Vimmerby som pågår 30/7–2/8. Det är 14 spelare och två ledare som åker.
– I gruppspelet kommer vi att möta IFK Wreta Kloster, Tallboda IF och Vimmerby IF. Sedan blir det omlottning på fredagkväll för slutspel och ytterligare tre matcher. Vi hoppas att detta blir en rolig och upplevelserik cup för tjejerna, säger Joakim Svanström som tillsammans med Eva Ekström är huvudledare för laget. (22.37)


IFK vann mot Öster
IFK Värnamo vann i kväll i Smålandscupen i fotboll med 3–2 borta mot Öster. Därmed är IFK klart för semifinal. (21.55)

Ny spelare till J-Södra
J-Södra har förlorat Ricardo Santos till Kalmar FF men nu får man en spelare från den klubben i stället. Han heter Daryl Smylie och är nordirländare. Han ska spela för J-Södra resten av säsongen i Superallsvenskan i fotboll. (17.34)

Sommarintervju med Timmy
Timmy Pettersson med rötterna i Gislaved är en ishockeyspelare som är i ropet i dag. han intervjuas på Djurgårdens webb. Läs mer. (13.06)

Tommy och Stefan vann
Det har varit torsdagsgolf på Götaström. Läs mer. (10.45)

Kjell Rosén vann
I går var det golftävling på Götaström. Läs mer. (10.40)

Måndag 27 juli 2009
Firas i dag – läs mer
     
(06.12)


J-Södra föll med 1–4
J-Södra förlorade med hela 1–4 (1–1) borta mot GIF Sundsvall i Superettan i fotboll. J-Södras Kristen Viikmäe kvitterade till pausresultatet 1–1 men i andra seglade hemmalaget ifrån. (20.54)

Alla hockeymatcher
På vår nya ishockeysida har vi lagt in alla träningsmatcher för några lokala klubbar samt också alla matcher för lagen från de högre serierna. Läs mer. (10.14)

Småland i TV-pucken
I år blir det spel i Östergötland för Smålands TV-pucklag. Läs mer. (08.20)

Söndag 26 juli 2009
Firas i dag – läs mer
Dennis
 
(07.06, 09.38, 10.02, 10.27, 10.33, 12.39, 17.05, 17.31, 19.39, 20.45, 22.05)SM till Skillingaryd igen...

Vi kanske får se Schäferhunds-SM i Skillingaryd även nästa år. Läs mer. (21.56)

Inget J-Södra för Santos
Ricardo Santos kommer att fortsätta spela hösten för Kalmar FF. Ricardo kommer inte att avregistreras för möjlig comeback i den grönvita tröjan i år, men det är inget J-Södra kan planera för.
– Det är naturligtvis trist för oss att Ricardo återvänder till Kalmar FF för längre tid än som från början var planerat, men Ricardos mer permanenta återvändande har hela tiden varit Kalmar FF:s möjlighet i klubbarnas överenskommelse gällande Ricardo Santos, säger Daniel Segerfeldt i J-Södra. (14.45)


Pelle delar plats 17
17.10: Ricardo Gonzales, Argentina, vann på 282 (-10). Oskar Henningsson blev delad fyra med 288 (-4) och Pelle Edberg hamnade på delad plats 17 med 291 (-1)
14.54: Pelle gick i dag på 73 och fick totalt 219 (-1). Just nu delar han plats 18 med bland andra Klas Eriksson från Växjö
14.18: Pelle gjorde en birdie på näst sista hålet och har i dag par och totalt -1
13.45: Efter par på hål 13 blev det en bogey på det följande hålet
13.12: Pelle gjorde en birdie på hål tolv och ligger nu på par
12.28: Efter nio hål ligger Pelle i dag på +1
11.09: Pelle har inlett med fyra raka par
07.12: I dag är det fjärde och sista dagens spel på Europatouren i golf i Barsebäck. Pelle Edberg på delad placering 25 går ut kl. 09.50 och vi följer hans spel. Oskar Henningsson, Gränna har placering tio och han går ut kl. 10.40. TV3 sänder från kl. 12.15.


Lördag 25 juli 2009
Firas i dag – läs mer

 
(06.51, 21.47)


13 SM-bilder

Vi har lagt in 13 bilder från dagens tävling i SM för schäferhundar. Se dem här. (22.45)

Pelle gick på par
19.32: Efter tredje dagen av fyra delar Pelle plats 25 med 218 slag. Oskar Henningson delar plats tio med 215 slag
14.12: Pelle gick på 73 som är banans par. Efter tre dagar har han 218 (-1)
12.32: Pelle gjorde en birdie på par tolv och har i dag par
12.14: Efter elva av dagens 18 hål har Pelle fortfarande +1
09.56: Pelle har inlett med par, par och bogey.
07.00: I dag är det tredje dagens spel på Europatouren i golf i Barsebäck. Pelle Edberg på placering 29 går ut kl. 09.05 och vi följer hans spel. Oskar Henningsson, Gränna har placering åtta och han går ut kl. 10.50.


Fredag 24 juli 2009
Firas i dag – läs mer

 Bo
         
(06.48, 10.55, 11.07, 11.15, 15.04, 15.10)

Hund-SM i gång

Vi har lagt in 28 bilder från första dagen med utställningdelen av SM för schäferhundar. Läs mer. (21.40)

Roland Thalins begravning
Läs mer. (17.20)

Hund-SM är invigt


I dag har utställningsdelen av schäferhunds-SM invigts. Vi presenterar här ett par bilder och kommer med fler senare i kväll.
Klicka på bilderna för större bilder. (17.00)


Pelle till finalrundorna
20.39: Pelle avslutade bra och gick i dag på 73 som är banans par. Efter två dagar har han totalt 145 (-1) på delad plats 28 och är klar för helgens två finalrundor. Oskar Henningsson är delad åtta med 142 (-4). Patrik Sjöland missade finalspelet med ett slag. Han fick 149 (+3) på delad plats 79. Leder gör Ricardo Gonzalez, Argentina med 136 (-10)
18.35: Nu spelar man på Barsebäck igen. Pelle har efter elva hål fortfarande plus ett idag och totalt par

17.22: Efter sju hål har Pelle plus ett och nu spelas det inte alls på grund av åskoväder
15.51: Efter fem hål i dag har Pelle +1 sedan han gjort två raka bogeys
15.04: Pelle har efter tre hål i dag -1
07.23: Det är andra dagens spel på Barsebäck i dag. Lee Slattery leder efter första dagen på 67 (-6). Oskar Henningsson är fin sjua med 70 och Pelle är på plats 20 med 72. Patrik Sjöland är på plats 93 med 76. I dag går Oskar och Patrik ut i samma boll kl. 12.50. Pelle inleder sin golfrunda kl. 14.00.

Dan bäst i O-Ringen
Bäst av kommunens löpare totalt blev Dan Claesson med plats 15 i sin klass. Totalt var det två från SFK och sju från VSOK som deltog i alla fem etapperna av O-Ringen.
Läs mer. (16.02+16.36)

SIK inleder mot nykomling
I dag presenterar vi alla seriematcher för Skillingaryds IK herrar. Läs mer. (07.23)

Torsdag 23 juli 2009
Firas i dag – läs mer
(06.59, 09.44, 10.39, 13.09, 14.35)


Fjärde etappen i O-Ringen
I dag har fjärde etappen av O-Ringen avgjorts och vi har de lokala resultaten. Läs mer. (20.36)

SM och NM har invigts

I dag har SM och NM för fjordhästar invigts. Läs mer. (20.30)

VM nästa för Noggy och Mathias
Schäferhundsklubben i Hok tog en plats till VM och reservplatsen. Ja, det fina facit blev det vid hund-SM för bruksdelen. Läs mer. (20.09)

Ellen Allgurin föll knappt
18.38: Ellen Allgurin gjorde en bra insats i åttondelsfinalen. Nu vann ändå ryskan Vinogradova men så knappt som 6–3, 4–6, 6–3.
Tennisunderbarnet Ellen Allgurin, 15, från Värnamo TK fortsätter att spela bra. Just nu deltar hon i junior-VM i Moskva. I den senaste matchen vann hon med 6–1, 6–1 mot holländskan Van de Graaf. Hon är nu bland de 16 bästa i turneringen. I nästa omgång väntar ryskan Vinogradova. (12.04)


Gunvi Anderssons begravning
Läs mer. (15.53)

Mattias vinner i SM
14.58: Det blir silver för Mathias
Det verkar som om Mathias Samuelsson från Hok med sin hund Imzedrifts Noggy vinner minst en medalj SM för schäferhundar på Movalla. De fick totalt 286 poäng av 300 möjliga. Det blir också en biljett till VM. (14.21)


Pelle gick på -1
21.35: Lee Slattery leder efter första dagen på 67 (-6). Oskar Henningsson är fin sjua med 70 och Pelle är på plats 20 med 72. Patrik Sjöland är på plats 93 med 76. I morgon går Oskar och Patrik ut i samma boll kl. 07.50. Pelle inleder sin runda kl. 09.00.
15.48: Pelle avslutade med en birdie och fick i dag fina 72 (-1)
14.28: Efter 14 hål ligger Pelle fortfarande på par. Oskar gick på 70 (-3) och Patrik på 76 (+3)

13.23: Efter elva hål ligger Pelle på par. Han hade en bogey på det senaste hålet. Oskar har -2 efter 16 hål och Patrik +1 efter 16 hål.
12.10: Efter sju hål ligger Pelle på -1. Oskar har -2 efter tolv hål och Patrik +2 efter tolv hål.
10.40: Nu är det regnavbrott på Barsebäck
09:56: Pelle har inlett med par och birdie.
09.55: På Europaoturen är det spel i Barsebäck i Sverige. Pelle Edberg från Hook, Patrik Sjöland, Isaberg och Oskar Henningsson, Gränna hör till deltagarna. Vi följer dem då och då med resultat här.


SBK:s program fastställt
Vi har lagt in alla matcher för Skillingaryds BK i division 3. Läs mer. (13.48)

SIS spelar i division 1
Spelprogrammen börjar bli klara i bowlingen. SIS har tack vare en ny serieindelning hamnat i division 1. Läs mer. (13.31)

Onsdag 22 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 Anne-
  Marie
   
(06.50, 08.57, 11.38, 14.56, 15.13, 18.37, 21.42, 22.50)


Mathias ligger tvåa
Efter två av tre deltävlingar i bruks-SM för schäferhunder ligger Mathias Samuelsson med Imzedrift´s Noggy tvåa med 191. leder gör Annika Kristensson med Imzedrift´s Index på 19. trea är Jan Nylin med Ängsbackens Ricci på 190. Av dem som endast gjort spårningen är Magnus Mjörnå med Lunabjärets Mexx i topp med 89. Tävlingarna fortsätter i morgon. (22.20)

Mellandag i O-Ringen

I dag har det varit tävlingsfritt i Eksjö och vi passade på att se vad man gjorde då. Läs mer och se 21 bilder. (21.59)

Två avlidna i Vaggeryd
Läs mer på familjesidan. (15.30)

Fin start på SM i dag

I dag inleddes SM för schäferhundar och för Mathias Samuelsson från Hok med sin fina hund blev det en kalasstart. Läs mer. (13.30)

SM och NM vid travet
Startfältet är klart för svenska och nordiska mästerskapen för fjordhäst. Tävlingarna går av stapeln vid Vaggeryds travbana fredag till söndag, men redan i morgon samlas deltagarna för en invigningsceremoni med hästparad och tal av kommunalrådet Bengt Dahlqvist (M). (08.51)

Tisdag 21 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(06.40, 09.41, 13.09 20.50)


Säker seger för Lejonen
Lejonen från Gislaved tog en säker seger i elitserien i speedway. Det blev 54–42 hemma mot Rospiggarna. Poängen togs av Leigh Adams 14, Ricky Kling 12, David Ruud 12, Chris Holder 7, David Watt 4, Piotr Swiderski 3 och Dennis Andersson 2. (21.04)

Hund-SM är invigt

Hund-SM på Movalla invigdes i kväll. Läs mer här. (20.11)

Tredje etappen i O-Ringen
I dag har tredje etappen av O-Ringen avgjorts och vi har de lokala resultaten. Läs mer. (18.20)

Träningen igång på Movalla

Det är inte så farligt som det ser ut. Läs mer om hund-SM här. (12.57)