,,06.53
Nyheter
Nu tar vi emot insändare!
Nu har vi öppnat en temporär sida som ersätter vår tidigare gästbok. Välkommen hit!

Torsdag 23 juli 2009
Familjen Seger drabbad av villabrand

Nu blir det husbilen ett tag framöver för familjen Seger. Läs mer. (18.32)

15.56: Det var familjen Seger som drabbades av morgonens brand. I kväll kommer vi med text och fler bilder och och med familjen några timmar efter branden.
Vi har lagt in en artikel och åtta bilder från villabranden. Läs mer. (09.36)

Nytt fall av influensan
I dag konstaterades ett nytt fall av svininfluensan. Även denna gång i Jönköping och åter en brittisk turist. De två som insjuknat har dock inte haft någon kontakt med varandra. (20.18)

Blött i Karlskrona


Vi har fått en läsarbild från Karlskrona. Se den i större format här. (10.09)

.
..vifta med trim-kniven så...
Birgit bloggar. Läs mer. (09.11)

Polisen kontrollerar nu

Just nu har Polisen stora trafikkontroller i Skillingaryd, Vaggeryd och även mellan tätorterna. Det handlar om kontroll av hastighet, nykterhet med mera. (08.20)

Onsdag 22 juli 2009
33 grader varmt och god mat...

Vi har fått två läsarbilder från Albanien. Se dem här. (20.10)

Svininfluensan är här
Nu har det första fallet av svininfluensa i länet konstaterats. Det är en 30-årig brittisk turist som drabbats. Det är Smittskyddsinstitutet som bekräftar detta fall. Läs mer. (15.04)

Öland middagstid...

Vi har fått en andra läsarbild från Köpingsvik. Se den i större format här. (15.04)

Pollenkollen
Det ostadiga vädret ger fortsatt låga till måttliga halter av gräspollen. Pollen från gråbo, syror/skräppor samt groblad/kämpar väntas i låga halter. (12.24)

Öland onsdag morgon...

Vi har fått en läsarbild från Köpingsvik. Se den i större format här. (11.44)

Vann i Kommunkampen
I Kommunkampen i SR Jönköping möttes i dag Vaggeryd-Gnosjö. Vaggeryd med Teresia Karlsson och Thomas Franker vann och ett stort grattis kommer här. (09.57)

Onsdag mitt i semestern...
I dag när vi är mitt i veckan och mitt i semestern för många har vi redaktionen ganska stängd, men kommer med lite olika rapporter då vi tänker besöka Hund-SM i Skillingaryd och kanske O-Ringen i Eksjö. Givetvis skriver vi något om Kommunkampen i SR Jönköping plus att det blir andra nyheter också. (08.29)

Byggnation trots konkurs

Trots byggföretagets konkurs fortsätter villabygget på Götastrand i Vaggeryd. Läs mer. (08.29)

Fontänen igång igen...

Fontänen på torget i Skillingaryd hade svårt att komma igång i vår men nu är det minst sagt ordentlig fart på den. Lars Fornstål fixade de trasiga delarna och nu har en komplettering gjorts. Man måste väl bara reglera kraften något.
STÖRRE BILD! (07.54)


Tisdag 21 juli 2009
Höghastighetståg vid E4:an
Kommunalrådet Bengt Dahlqvist (M) är en av dem som vill ha ett höghastighetståg invid E4:an. Läs mer på vår nya debattsida. (22.48)

Thomas och Teresia i radion

Thomas Frankner och Teresia Karlsson från Skillingarydsrevyn representerar i morgon efter kl. 09.20 Vaggeryds kommun i kommunkampen. Det blir direktsändning i SR Jönköping. Det är i Morgonpasset som Thomas och Teresia ska försöka visa att Gnosjö kan besegras. Även lyssnarna kan rösta och hjälpa till. (20.16)

Ingen farlig sand

För en tid sedan var det mycket diskussion om den sand som kommunen sopar upp från gatorna och som sedan läggs ut på motionsspåren vid Grönelund i Skillingaryd och Friluftsgården i Vaggeryd. Nu har en provtagning gjorts av sanden. Samtliga parametrar understiger Naturvårdsverkets riktvärden för känslig markanvändning enligt analyser som gjorts av tekniska kontoret i samarbete med miljö- och byggförvaltningen i Vaggeryds kommun. (17.02)

Inte en skola här...

Vi har fått en läsarbild från en skola, men knappast i vår kommun. Läs mer. (14.31)

Från Kenya till Skillingaryd

I dag är det kenyanskt besök i Skillingaryd. Läs mer. (12.47)

Vann 14 miljoner
En jönköpingsbo är 14.419.034 kronor rikare. Så mycket blev vinsten på satsade 35 kronor i senaste omgången av måltipset. (12.44)

Varg på besök i länet
Den 17 juli sågs en varg i öster om Anderstorp och i trakten kring Gislaved. Vargen är fotograferad och alla de typiska kännetecknen på varg syns tydligt. Till de hör till exempel kroppsform, rödaktig päls bakom öronen, svart fläck mitt på svansen och längst ut och ljus päls runt mungiporna. Sannolikt är det här samma varg som tidigare varit synlig i området runt Ulricehamn och Borås. (11.50)

19 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 19 grader. (11.50)

Hund-SM startar i dag
I dag är det träning på Movalla för bruksdelen i SM för schäferhundar och i kväll invigning. Sjävla tävlingarna pågår onsdag-torsdag. Därefter är det utställningsdelen på Slätten. Läs mer om SM här. (06.40)

Se besökarna här nu
Vi har sedan i går kväll en räknare ovan till höger där man ser antalet besökare på denna webbplats just nu. (06.40)

Måndag 20 juli 2009
Fick in 30.000 kronor till FA
Det var Öppen Trädgård hos Ingvar Andersson i Fiskaby i Hok med kanske 1.000 besökare. Frälsningsarmén i Skillingaryd hade hand om kaffeserveringen. Denna gav cirka 15.000 kronor och ungefär lika mycket gav en insamling.
– Ett fantastiskt resultat, säger Lasse Kjellgren i Frälsningsarmén.
Pengarna ska gå till hjälparbete i Rumänien och Baltstaterna.
(22.32)

Fyra lägerkvällar i år

Museiföreningen har sedan 1994 haft lägerkvällar och sommarens program är spikat. Bilden är från en lägerkväll 1999. Läs mer. (22.16)

Misstänkt för misshandel
I går skulle en kvinna hämta sin dotter hos sin före detta sambo i Vaggeryd. När mannen inte släppte in kvinnan fick hon armen i kläm. Mannen är nu misstänkt för misshandel. Både mannen och kvinnan är i 25-årsåldern. (16.05)

Tjuven kom tillbaka
I går berättade vi om att någon försökte stjäla en utvändig backspegel vid Sturegatan i Skillingaryd men att försöket misslyckades. Senare kom tjuven tillbaka och lyckades då med sitt mål att stjäla backspegeln. (16.05)

Carl i landslaget igen

I morgon beger sig Carl Ahlgren, 19, från Mörkhult i Hagshult tillsammans med 63 andra ungdomar till Kalmar för att delta i Landslaget i Blåsmusik. Det är för andra året i rad som Carl tagits ut. I år blir det dessutom tävling i World Music Contest. Läs mer. (15.55)

19 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 19 grader. (15.02)

Pollenkollen
De närmaste dagarna väntas låga till måttliga halter av gräspollen. Låga pollenhalter av gråbo kan förekomma. (15.02)

Nu har vi öppnat igen – Välkommen till Jonssons Konditorier
Erbjudande: Vaniljmunkar 7:-/st. 5-pack för 30:-

Det var Götafors skola

Vi fick 28 svar om gissebilden och 26 visste rätta svaret, nästa år 100-årsjubilerande Götafors skola i Vaggeryd. Läs mer och se vilka som vann. (07.37)

Tag 3 – betala för 2
Klicka här

Söndag 19 juli 2009
Annelie sjunger i Prag

Annelie Jonsson, 29, som till vardags sjunger i The Experience är på G. Hon representerar på fredag Sverige i en final i Prag. Läs mer. (17.34)

En stor glädje

Vi har fått en bild från en av våra läsare som varit på Gothia Cup. Se mer här. (11.47)

Inbrottsförsök i Hok
I natt vaknade en familj på Lärkstigen i Hok av att någon försökte bryta upp ytterdörren. När de steg upp blev tjuven skrämd och försvann.
Tjuven hade före dess brutit sig in i grannens förråd och husvagn men det är ännu okänt om något stulits där. (09.41)

Ville lura 85-åring
En kvinna i 85-årsåldern från Skillingaryd har råkat ut för ett hemfridsbrott. Någon trängde sig in i hennes bostad och försökte sälja blommor. Om personen försökte stjäla något är inte klarlagt. Kvinnan gav den ovälkomne personen en mindre penningsumma för att bli av med personen ifråga. (09.41)

Förlorade 1.000 kronor
En person som betalade med sitt kontokort i en butik i kommunen glömde kortet. Hon återvände och fick tillbaka det. Senare har hon noterat att någon tog ut 1.000 kronor extra från kontot. (09.41)

Försökte stjäla backspegel
En person försökte i natt stjäla en yttre backspegel från en bil på Sturegatan i Skillingaryd. Stöldförsöket misslyckades. (09.41)

Kommunen riskerar böter
Arbetsmiljöverket anser att socialförvaltningen i Skillingehus i Skillingaryd har bristfälliga lokaler. Man pekar bland annat på att personalen inte har någon reträttväg. Om inte bristerna åtgärdas riskerar kommunen att böta 40.000 kronor. Det uppger SR Jönköping. (09.41)

Öppen Trädgård i Fiskaby
I dag öppnas grindarna till 100 privata, folkliga, vackra, roliga och ytterst personliga trädgårdar över hela Sverige. De är alla fyllda av lust och kärlek till vackra växter och sköna, gröna rum. En av platserna är hos Ingvar Andersson i Fiskaby. Frälsningsarmén i Skillingaryd har hand om kaffeserveringen. (09.08)

Refuger och tallplantor

En av våra läsare tycker på insändarsidan till om nya refuger på Hjortsjöområdet. Läs mer. (07.53)

Kalendern uppdaterad
Vi har gjort en stor uppdatering i vår kalender. Vi har lagt in ett 40-tal nya arrangemang. Se kalendern här. (07.23)

Lördag 18 juli 2009
Gissebilden tillbaka...

Vad är det här för hus? Läs mer och gissa. (12.25)

Sommaren vid Dämme

Vår naturskribent har varit vid dammarna söder om reningsverket i Skillingaryd och har kommit hem med ett 20-tal bilder. Läs mer. (07.15)

Fredag 17 juli 2009
Förlorade passet
En Skillingarydsbo i 20-årsåldern har anmält att han förlorat sitt pass. Det skedde i samband med en flyttning. En person i Vaggeryd har anmält att han förlorat sin plånbok med körkort och andra handlingar. (15.35)

Hjortsjöbadet för länge sen...

Vi visar i dag en bild från Hjortsjön i Vaggeryd för cirka 50 år sedan. Hopptornet på bilden försvann för cirka 25 år sedan.
STÖRRE BILD. (15.51)


21 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 21 grader. (15.48)

Pollenkollen
Gräspollenhalterna kan under dagen stiga till höga nivåer, medan vi kan räkna med låga till måttliga halter lördag till måndag. Enstaka gråbopollen kan nu även förekomma. (11.52)

Skadad vid älgolycka
En kvinna från Gislaveds kommun fick lättare ansiktsskador vid en krock bil-älg kring 23.30 i går kväll. Olyckan inträffade på länsväg 152 en km från Åker. (08.08)

E-post försvann?
I går fungerade inte vår epostserver kring 17.00–21.40. Det betyder teoretiskt att en del e-brev som är skickade till oss under denna tidpunkt aldrig kommit fram. Vi ber därför de som skickat att försöka igen. (06.36)

Därför Skivaryd
Vad betyder egentligen Skivaryd? Vi fick frågan i går och berättar därför. Läs mer. (06.36)

Torsdag 16 juli 2009
20 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 20 grader. (16.21)

Vems är hunden?

Söndag 19 juli 16.39: Hunden är tillbaka hos sin ägare
En hund är upphittad. Den finns hos Tomas Eriksson, Algatan 6 tel. 71701. (15.42)


Redaktionen öppen igen
13.17: Nu är vi tillbaka igen och med oss har vi flera bilder från serviceplatsen för Midnattssolsrallyt. Vi kommer med ett reportage i sportspalten i eftermiddag.
10.05: Från och med nu och 4–5 timmar framöver är webbplatsen stängd för uppdateringar. Redaktionen öppnar igen senast vid 15-tiden.


Möte med små orkidéer

Vår naturskribent Dan Damberg har kikat på orkidéer. Läs mer. (06.52)

Ordnar stor utställning
I april-maj 2011 kanske det blir en stor utställning i Skillingaryd. Den ska heta Skivaryd. Läs mer. (06.52)

Onsdag 15 juli 2009
Amanda träffade Daniel

Vi har fått en läsarbild från ett möte på Öland. Se mer här. (20.56)


Tre lediga jobb
Kommunen har just nu tre lediga jobb att erbjuda. Se under lediga jobb ovan. (14.59)

Pollenkollen
Den kommande dagarna kan vi förvänta oss måttliga halter av gräspollen, vid uppehållsväder kan dock av gräspollenhalten stiga till höga nivåer. Enstaka gråbopollen kan nu även förekomma. (10.43)

19 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 19 grader. (10.31)

...tog den ”lede” mitt själsliv i besittning...
Birgit bloggar. Läs mer. (08.56)

Stort tält i Klevshult...
14–23 augusti blir det tältmöten vid Klevshults Idrottsplats. Det är missionsförsamlingarna i Tofteryd och Hagshult, Allianskyrkan i Klevshult samt Pingstkyrkan i Klevshult som arrangerar. premiärkvällen blir det ett ungdomsmöte med Jakob Ardenfors. Bland övriga medverkande under dagarna märks Bröderna Hasse, psykolog Alf B. Svensson, Tomas Sjödin, Lina Skoghäll, Mickael Järlestrand och Elisabeth Sandlund. (07.30)

Ett minne av Jackson

Vi har fått en bild från en av våra läsare som varit i Los Angeles. Se mer här. (05.56)

Tisdag 14 juli 2009

Bli inte lurad
Under eftermiddagen och kvällen har en man försökt att sälja blommor till äldre personer i Tranås. Mannen har i samband med försäljningen tilltvingat sig pengar från de äldre och även stulit pengar från äldre, i samband med att åldringen haft plånboken framme.
Mannen är i 30-40 årsåldern, cirka 170 cm lång, mörkhårig, propert klädd och talar svenska med brytning.
Polisen varnar för att över huvud taget släppa in denna typ av försäljare i bostäder.
– Man bör inte inleda diskussion med denna typ av försäljare, säger poliskommissarie Lars-Gunnar Rydholm
Mannen har i dag funnits i Tranås men kan mycket väl befinna sig på andra orter de kommande dagarna. (21.13)


Bolaget säljer mer
Systembolagets försäljning under första halvåret ökade med 9,3 procent mätt i ren alkohol i jämförelse med samma period 2008. Antalet kunder ökade med 4,2 procent till knappt 54 miljoner. Vårt län ligger nästan exakt på riksgenomsnittet. Alkoholkonsumtionen i landet har faktiskt minskat, främst beroende på minskad privatimport. (13.44)

18 grader i Hjortsjön
I Hjortsjön är det i dag 18 grader. (11.43)

Konstverk som flyttas
Konstverket Laminostolen på torget i Vaggeryd ska flyttas cirka 100 meter. Läs mer. (07.41)

Måndag 13 juli 2009
Premiär för svamp...
Just nu är Anna Johansson och Bertil Robertsson ute i skogen och de rapporterar årets första fynd av kantareller. Läs mer. (18.01)

Nu tar vi emot insändare!
Nu har vi öppnat en temporär sida som ersätter vår tidigare gästbok. Välkommen hit! (17.24)

Sniglar och snäckor

Vår naturskribent Dan Damberg har studerat vissa djur lite extra. Läs mer. (15.58)

Trio är mordmisstänkt
Två män i 20-årsåldern sitter anhållna misstänkta för ett mord på en 24-åring från Höglandet och en tredje söks av polisen. Det var i Jönköping i helgen som 24-åringen misshandlades till döds. (15.58)

Stulen bil i diket
En bil stals i går i Häradsö. Den hittades senare i ett dike på vägen Gnosjö-Bondarp. (15.21)

Plånboken försvann
En man från Skillingaryd som var på en fest utanför samhället saknar efter denna sin plånbok. Den innehöll 400 kronor samt diverse handlingar. (15.21)

Bild från skadegörelse

Vi berättade i går om att någon krossat en ruta vid ICA i Vaggeryd. Nu har vi fått en läsarbild.
STÖRRE BILD. (14.57)


Pollenkollen
De kommande dagarna kan vi förvänta oss låga till måttliga halter av gräspollen. Enstaka gråbopollen kan nu även förekomma. (12.05)

Nya erbjudande från Lagahallen
Champinjoner, wienergrill, schampo, choklad, hamburgare och mycket mer. Läs mer (11.42)

Sommaren vid Vättern...

Det går undan vid stranden av Vättern. Se mer här. (06.03)

Blir chef för vård och omsorg
Agneta Hugander, 38, från Bankeryd var en av 21 sökande till tjänsten som vård- och omsorgschef inom socialförvaltningen i Vaggeryds kommun. Nu har hon blivit erbjuden tjänsten. (06.03)

Söndag 12 juli 2009
Miljonsmäll vid Fåglabäck

Det blir mer än fyra miljoner kronor dyrare är beräknat att färdigställa det nya bostadsområdet Fåglabäck. Läs mer. (12.54)

Bildsvep från Diggiloo

Vi har lagt ut 13 bilder från Diggiloo på Hooks Herrgård. Kika in här. (19.48)

En fluga gör ingen sommar...
Vi har fått en ny sommarbild.
Se den här. (17.32)
Neos första dopp...
Vi har fått en ny sommarbild.
Se den här. (15.10)

Från västkusten

Christer Borgström har fotat i Hunnebostrand. Se mer här. (12.27)

Sommar
och barn...

Vi har fått en ny sommarbild.
Se den här. (12.16)

Stal folkracesaker
En person i kommunen har blivit bestulen på en rad folkracesaker. Det handlar om väska, hjälm, handskar med mera. Värdet är 4.650 kronor. Den tidigare sambon misstänks för stölden. (11.21)

Skadegörelse vid ICA
Vid tvåtiden i natt krossade någon en ruta om 1x2 meter vid ICA i Vaggeryd. På en övervakningskamera har några ungdomar synts utanför butiken vid den aktuella tidpunkten. (11.21)

Anmäld för bedrägeri
En Skillingarydsbo i 45-årsåldern har fått ta emot 14 sms á 28:50 och nu har hon anmält företaget som skickat dessa sms. Hon har nämligen inte beställt några tjänster av det aktuella företaget. (11.21)

Cykel stals
En cykel har stulits vid järnvägsområdet i Vaggeryd. Cykeln var fastkedjad men den stals ändå. Ägare är en 15-åring. (11.21)

Skada på bil
En person i Skillingaryd som äger en SAAB 9–3 har fått baklyktorna på bilen förstörda. Någon hade förmodligen försökt stjäla lyktorna. (11.21)

Anonyma flygblad
SR Jönköping berättar att ett par rasistiska flygblad hamnat i brevlådan till kommunen och bostadsbolaget Vsbo. På dessa står det ”Ut och slå packet sönder och samman! Terra dom så att de försvinner härifrån.” Justitiekanslern på regeringskansliet ska utreda allvaret i flygbladen. (08.18)

Ingen badkruka

Jossan Tencic har fotat sin hund. Se mer här. (00.05)

Lördag 11 juli 2009
Gripen för mord i Jönköping
20.05: En 24-åring från Jönköping är gripen som misstänkt för mordet. Den döde är en 24-åring från länet, dock inte från Vaggeryds kommun
08.27: Den dödes identitet är inte känd ännu och ingen gärningsman är gripen. Mannen påträffades kring 03.00 svårt misshandlad i centrala Jönköping
Det har inträffat ett mord i Jönköping i natt men än så länge är informationen knapphändig. (06.33)

Sommaren i Nåthult...

Maria Roos har fångat sommaren hemma i Nåthult. Se bilderna här. (19.58)


Soporna till Jönköping
Tekniska utskottet har beslutat att från nyåret skicka soporna till Jönköping i stället för som nu till Linköping. Ett kontrakt med Jönköpings Energi AB har tecknats. Det kommer alltså att bli en mycket kortrare transportväg i fortsättningen. Avtalet gäller till och med januari 2015.
Det fanns fem anbud att välja på för behandling av brännbart avfall. (07.06)


Fler sommarbilder

Vi presenterar i dag fyra nya sommarbilder. Se dem här. (06.33)
Äldre nyheter här
Skicka oss en läsarbild från sommaren 2009
Läs mer

Välkommen att kontakta oss för annonsering:
info@skillingaryd.nu
Se vår annonssida här


Klicka på annonsen

Det är dags att boka istider på Movalla
Se vad som är ledigt här
AlbatrosskortVi jobbar just nu med en utställning kring Albatross och de besättningsmän från båten som var internerade i Skillingaryd 1917–1918. Om du har bilder = kontakta oss per 070-213 14 66 eller e-post


ÄLDRE NYHETER   Tipsa oss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport   Familje  
Torsdag 23 juli 2009
Firas i dag – läs mer
(06.59, 09.44, 10.39, 13.09, 14.35)


Fjärde etappen i O-Ringen
I dag har fjärde etappen av O-Ringen avgjorts och vi har de lokala resultaten. Läs mer. (20.36)

SM och NM har invigts

I dag har SM och NM för fjordhästar invigts. Läs mer. (20.30)

VM nästa för Noggy och Mathias
Schäferhundsklubben i Hok tog en plats till VM och reservplatsen. Ja, det fina facit blev det vid hund-SM för bruksdelen. Läs mer. (20.09)

Ellen Allgurin föll knappt
18.38: Ellen Allgurin gjorde en bra insats i åttondelsfinalen. Nu vann ändå ryskan Vinogradova men så knappt som 6–3, 4–6, 6–3.
Tennisunderbarnet Ellen Allgurin, 15, från Värnamo TK fortsätter att spela bra. Just nu deltar hon i junior-VM i Moskva. I den senaste matchen vann hon med 6–1, 6–1 mot holländskan Van de Graaf. Hon är nu bland de 16 bästa i turneringen. I nästa omgång väntar ryskan Vinogradova. (12.04)


Gunvi Anderssons begravning
Läs mer. (15.53)

Mattias vinner i SM
14.58: Det blir silver för Mathias
Det verkar som om Mathias Samuelsson från Hok med sin hund Imzedrifts Noggy vinner minst en medalj SM för schäferhundar på Movalla. De fick totalt 286 poäng av 300 möjliga. Det blir också en biljett till VM. (14.21)


Pelle gick på -1
21.35: Lee Slattery leder efter första dagen på 67 (-6). Oskar Henningsson är fin sjua med 70 och Pelle är på plats 20 med 72. Patrik Sjöland är på plats 93 med 76. I morgon går Oskar och Patrik ut i samma boll kl. 07.50. Pelle inleder sin runda kl. 09.00.
15.48: Pelle avslutade med en birdie och fick i dag fina 72 (-1)
14.28: Efter 14 hål ligger Pelle fortfarande på par. Oskar gick på 70 (-3) och Patrik på 76 (+3)

13.23: Efter elva hål ligger Pelle på par. Han hade en bogey på det senaste hålet. Oskar har -2 efter 16 hål och Patrik +1 efter 16 hål.
12.10: Efter sju hål ligger Pelle på -1. Oskar har -2 efter tolv hål och Patrik +2 efter tolv hål.
10.40: Nu är det regnavbrott på Barsebäck
09:56: Pelle har inlett med par och birdie.
09.55: På Europaoturen är det spel i Barsebäck i Sverige. Pelle Edberg från Hook, Patrik Sjöland, Isaberg och Oskar Henningsson, Gränna hör till deltagarna. Vi följer dem då och då med resultat här.


SBK:s program fastställt
Vi har lagt in alla matcher för Skillingaryds BK i division 3. Läs mer. (13.48)

SIS spelar i division 1
Spelprogrammen börjar bli klara i bowlingen. SIS har tack vare en ny serieindelning hamnat i division 1. Läs mer. (13.31)

Onsdag 22 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 Anne-
  Marie
   
(06.50, 08.57, 11.38, 14.56, 15.13, 18.37, 21.42, 22.50)


Mathias ligger tvåa
Efter två av tre deltävlingar i bruks-SM för schäferhunder ligger Mathias Samuelsson med Imzedrift´s Noggy tvåa med 191. leder gör Annika Kristensson med Imzedrift´s Index på 19. trea är Jan Nylin med Ängsbackens Ricci på 190. Av dem som endast gjort spårningen är Magnus Mjörnå med Lunabjärets Mexx i topp med 89. Tävlingarna fortsätter i morgon. (22.20)

Mellandag i O-Ringen

I dag har det varit tävlingsfritt i Eksjö och vi passade på att se vad man gjorde då. Läs mer och se 21 bilder. (21.59)

Två avlidna i Vaggeryd
Läs mer på familjesidan. (15.30)

Fin start på SM i dag

I dag inleddes SM för schäferhundar och för Mathias Samuelsson från Hok med sin fina hund blev det en kalasstart. Läs mer. (13.30)

SM och NM vid travet
Startfältet är klart för svenska och nordiska mästerskapen för fjordhäst. Tävlingarna går av stapeln vid Vaggeryds travbana fredag till söndag, men redan i morgon samlas deltagarna för en invigningsceremoni med hästparad och tal av kommunalrådet Bengt Dahlqvist (M). (08.51)

Tisdag 21 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(06.40, 09.41, 13.09 20.50)


Säker seger för Lejonen
Lejonen från Gislaved tog en säker seger i elitserien i speedway. Det blev 54–42 hemma mot Rospiggarna. Poängen togs av Leigh Adams 14, Ricky Kling 12, David Ruud 12, Chris Holder 7, David Watt 4, Piotr Swiderski 3 och Dennis Andersson 2. (21.04)

Hund-SM är invigt

Hund-SM på Movalla invigdes i kväll. Läs mer här. (20.11)

Tredje etappen i O-Ringen
I dag har tredje etappen av O-Ringen avgjorts och vi har de lokala resultaten. Läs mer. (18.20)

Träningen igång på Movalla

Det är inte så farligt som det ser ut. Läs mer om hund-SM här. (12.57)

Måndag 20 juli 2009
Firas i dag – läs mer

  Annette
 
(06.30, 11.33)


Tio mål med J-Södra
J-Södra föll i Superettan med 4–6 (0–2) hemma mot GIF Sundsvall. Sundsvall hade 2–0 efter åtta minuter men 18 minuter in på andra halvlek stod det 2–2. Södramålen gjordes av Andreas Nilsson och Jesper Ritheim. Sundsvall gjorde två raka mål innan Kristen Viikmäe efter 80 minuter reducerade till 3–4. Marcel Sacramento kvittrade fyra minuter senare. Det såg ut att bli oavgjort men Sundsvall avgjorde med ett segermål efter 89 minuter och 4–6 kom minuten efter. (21.57)

Gunnar Svenssons begravning
Läs mer. (18.24)

Andra etappen i O-Ringen
I dag har andra etappen av O-Ringen avgjorts och vi har de lokala resultaten. Läs mer. (16.43)

Hook trea – Götaström sjua
Det har varit spel i division 2 i golf och Hook med Pelle Edberg blev trea, Götaström sjua. Läs mer. (07.12)

Söndag 19 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(07.01, 10.38, 13.11)


Connye mycket nöjd
Connye Grönlund är mycket nöjd med sin sjätteplats i Midnattssolsrallyt. Läs mer. (21.54)

Connye blev sexa i rallyt
Connye Grönlund med brodern Roger intill blev sexa i klassen och sexa totalt i klassen regularity. Det handlar om Midnattssolsrallyt. Läs mer. (20.19)

Lisbeth blev tolva i O-Ringen
I dag har O-Ringen inletts och vi har de lokala resultaten. Läs mer. (16.51)

Ruud med Sverige tog brons
David Ruud från Gislaved höll inte i de sista heaten i lag-VM i speedway. David fick noll poäng i de sista heaten och totalt fem poäng, men Sverige klarade ändå bronset. Vann gjorde Polen med 44 poäng före Australien 43, Sverige 36 och Ryssland. (15.37)

Fyra mål av Mattias Tedenby
HV-spelaren Mattias Tedenby som är fostrad i Värnamo GIK har varit på rookie-läger för sin blivande NHL-klubb New Jersey Devils. I en internmatch gjorde han fyra mål.
– Det är skönt att visa tränare och coacher vad jag kan gör, säger han till tidningen The Star Ledger.
tidningen skeriver också att Mattias varit den kanske bäste spelaren på detta läger.
Nästa år väntas han lämna HV71 för proffslivet i USA. (14.20)


Lördag 18 juli 2009
Firas i dag – läs mer
(11.50, 12.11, 15.58, 22.02, 22.40)


Bra kört i rallyt
De två kvarvarande förarna från SSMK kämpar på bra i Midnattssolsrallyt; Efter andra dagen med 13 av totalt 18 specialsträckor ligger Connye Grönlund femma i sin klass och totalt på plats 32. Peter Andersson ligger i sin klass på plats 30 och totalt på plats 80. (21.35)

J-Södramål i Allsvenskan
Ricardo Santos som normalt spelar för J-Södra i Superettan i fotboll gjorde i kväll mål för allsvenska Kalmar FF. Han gjorde matchens sista mål när Kalmar FF- Brommapojkarna slutade 3–1. Lyckas han fortsatt bra hos Kalmar blir det kanske inte fortsatt spel i J-Södra. (19.54)

Kanonbra av Mallan
Malin ”Mallan” Karlsson från Vaggeryd lyckades mycket bra i Gotlandsfestivalen i folkrace det här veckoslutet. Två kvalheat i dag slutade med en första- och en tredjeplacering. Därmed gick hon till A-final och här slutade hon fyra.
– Jättebra gjort och ett stort grattis till Mallan, kommenterar folkracefamiljen Sundberg från Skillingaryd. (16.03)


Film från Midnattssolsrallyt
Vi har nu en länk till en film från Midnattssolsrallyt. Fotograf är vår bloggare Jan Fritz. Se filmen här. (15.45)

Start för O-Ringen

I dag börjar O-Ringen och Eksjö bjuder in. Läs mer. (08.52)

Fredag 17 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(06.36


Blandat i rallyt
En som kör bra, en som ska göra omstart och en som brutit. Ja, så ser det ut för förarna från SSMK i Midnattssolsrallyt efter dagens sju specialsträckor. Läs mer. (21.01)

Så är det i rallyt
Connye Grönlund från SSSMK ligger efter fem specialsträckor i regularity på plats 24. Det är totalt 39 i klassen. I den historiska klassen av Midnattssolsrallyt ligger Peter Andersson, SSMK, på plats 105 och Bengt Lundström, SSMK, på plats 99. Det är 114 som just nu deltar i denna klass. Leder gör Arne Bäckström närmast före Kenneth Bäcklund och Stig Blomqvist. Se bilder här. (18.47)

SM i nästa vecka

I nästa vecka kommer kanske 10.000 personer till Skillingaryd. Läs mer. (18.12)

Proffsläger hos J-Södra
19–21 juli genomför J-Södra ett sommarproffsläger. Inbjudna är unga fotbollstalanger mellan 14–16 år från regionen. Sommarproffslägret är ett tillfälle för J-Södra att visa upp sin tipselit- och ungdomsverksamhet, samt att skapa positiva kontakter med unga duktiga spelare som kan vara intressanta för föreningen i framtiden. Träningarna leds av Kent Bohman, tipselittränare J-Södra. (18.04)

Världsettan avstår O-Ringen
Med en dag kvar till invigningen av orienterarnas största tävling, O-Ringen, har arrangörerna i Eksjö i Småland drabbats av ett tungt återbud. Läs mer. (17.47)

23 rallybilder


Nu har vi lagt in 23 bilder från specialsträckan i Valdshult. Det handlar om Midnattssolsrallyt. Se bilderna här. (13.30)

Mer från Midnattssolsrallyt
I dag tänker vi besöka sträcka två av Midnattssolsrallyt, alltså i trakterna av Valdshult. Vi kommer med bilder vid middagstid. (06.36)

Torsdag 16 juli 2009
Firas i dag – läs mer
(06.52, 09.01, 13.19, 17.51)


Bra kört på SS1
Midnattssolsrallyt är igång och vi har fått en rapport från Connye Grönlund. Läs mer. (22.05)

Sverige i VM-final
Nyss gick Sverige tillsammans med Australien till VM-final i speedway. Övriga lag i finalen är Polen och Ryssland. I det svenska laget körde bland andra David Ruud, Lejonen, Gislaved. (22.05)

Mallan kör bra
– Sänder en solig och varm hälsning från Gotland, cirka 30 grader. Dagens kval gick bra; första och andra omgången vann jag och tredje blev jag trea.
Det säger Malin ”Mallan” Karlsson från Vaggeryd som tävlar i Gotlandsfestivalen i folkrace det här veckoslutet. (21.49)


SIS/KSK är utslaget
Det blev en knapp förlust för SIS/KSK i Gothia Cup. Amerikanska Stars'n Stripes vann med 2–1 och därmed är SIS/KSK 16-årslag utslaget.
Amerikanarna gjorde 10 mycket tidigt i matchen med SIS/KSK jobbade sig in i matchen. 2–0 kom ändå innan SIS/KSK reducerade på straff med tio minuter kvar. Det var Samuel Adjei som var straffskytt. SIS/KSK pressade sedan på men trots flera bra chanser stod sig resultatet matchen ut.
Det var en mycket tuff match med hela tiden på gränsen till det otillåtna. Efter matchen blev det dock förbrödring spelarna emellan. (21.32)


SSMK-sextetten redo

Om cirka 15 minuter invigs årets upplaga av Midnattssolsrallyt. Läs mer. (17.13)

SIS/KSK vann mot kosovolag
SIS/KSK 16-årslag i fotboll har i dag i Gothia Cup vunnit med 1–0 mot Iliria Kijevo från Kosovo. Målet gjordes av Ekaphon Toommee. Kl. 20.00 blir det match mot Stars'n Stripes från USA. (16.25)

Ännu ett SSMK-ekipage
Vi har i startlistan för Midnattssolsrallyt hittat ännu ett ekipage från SSMK: Bengt Lundström och Göran Andersson. Senare i dag kommer vi med ett reportage om rallyt. (09.04)

Var rädd om tennisbanorna
Från Skillingaryds Tennisklubb medelas att när dörren till banorna på Movalla är låst innebär detta att det råder spelförbud. Detta är för att skydda banorna när de är för mjuka efter mycket nederbörd. Om det blir skador på banorna kan detta resultera i att de måste stängas för resten av säsongen. Skillingaryds TK lägger ner mycket tid under säsongen för att banorna ska vara i gott skick och nu uppmanas alla att vårda banorna och respektera de regler som finns. (08.00)

Onsdag 15 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(05.36)


VM-truppen tas ut
VM-truppen i orientering spikas efter O-Ringen. Läs mer. (20.25)

O-ringenstaden öppnad
Läs mer. (20.16)

Avgjort på Travet
21.16: Det sjätte loppet vanns av nr 8
20.50: Nr 4 vann det femte loppet
20.29: Det blev nr 6 som vann det fjärde loppet
20.14: Nr 7 vann det tredje loppet
19.51: Nr 12 vann det andra loppet i V64
19.33: Första loppet på V64 vanns av nr 4
19.08: Om cirka 15 minuter är det dags för första loppet i V64
16.27: I kväll är det stortävling på Vaggerydstravet, V64. Det är för övrigt om vi förstått rätt sändning i TV4 Sport från kl. 19.00. Ska vi tippa att det blir många segrare i kväll med startnummer fyra...

Avd Vinnare Odds Strukna
1 4 DERBY CLIPPER 1,41 5,7 Johnny Takter
2 12 REVEUR SAND 2,55 7,9 Johnny Takter
3 7 LOU DI PALIO 2,25 - Lutfi Kolgjini
4 6 NINOTCHKA 2,44 - Åke Svanstedt
5 4 GIDDSON 2,16 - Stefan Söderkvist
6 8 ONYX KNICK 4,00 7 Stefan Söderkvist
6 rätt ger 218 kr (21.683 st)
5 rätt ger ingen utdelning
4 rätt ger ingen utdelning
Omsättning: 16.273.495 kr.
Det var alltså många som vann men lite för var och en. Mest dramatiskt blev när en häst flydde utanför travbanan men den kunde till slut fångas in


SIS/KSK vann mot schweizare
22.55: SIS/KSK får i morgon möta Iliria Kijevo från Kosovo
21.01: SIS/KSK spelade 1–1 men lyckades vinna med 5–4 efter straffarna. Därmed blir det en ny match i morgon kl. 14.25. 1–0 i matchen gjordes av Mario Basic. Schweizarna kvitterade sju minuter före matchslut
19.00: Det är nu kl. 19.00 matchstart för SIS/KSK och det blir match mot FC Amicitia Riehen från Schweiz.
Vi får en slutrapport lite senare i kväll

Inga-Lena Andersson har avlidit
Läs mer. (15.47)

Torborg Franssons begravning
Läs mer. (15.04)

Tidig hockeystart för SIS
SIS börjar tidigt seriespela i vinter. Vi har lagt ut alla matcher. Läs mer. (15.00)

Tredje oavgjorda för SIS/KSK
Vinst mot norska Sprint/Jeløy hade i dag räckt för SIS/KSK 16-årslag att nå A-slutspelet i Gothia Cup i fotboll. Nu lyckades inte detta utan SIS/KSK spelade i sin tredje match av tre möjliga oavgjort. Det blev 0–0 mot det norska laget tros att SIS/KSK pressade tillbaka motståndarna ordentligt. SIS/KSK hade flera gånger bud på ett segermål och om det kommit hade man följt Örgryte till A-slutspel. Nu blir det i stället B-slutspel med match kl. 19.00 i kväll mot troligen Levene/Skogslund från Västergötland. (14.02)

Lokalt i Midnattssolsrallyt

I morgon kväll invigs den stora klassiska rallyfesten Midnattssolsrallyt på Elmia i Jönköping. Två ekipages från SSMK deltar. Läs mer. (10.53)

100.000 till travet
När Vaggerydskusken Kent Knutsson vann Sverigeloppets finns erhöll Jönköping-Vaggeryds Travsällskap 100.000 kronor i bidrag. I banprogrammet inför kvällens tävling i Vaggeryd berättas att dessa pengar ska användas för att främja barn- och ungdomsverksamhet.
Sällskapet har skapat två fonder om 25.000 kronor vardera och ur dessa ska elever vid Tenhults Naturbruksgymnasium kunna söka stipendier. Kent Knutsson är för övrigt engagerad som lärare vid den skolan.
Resterande 50.000 ska satsas på ponnytravskolan vid Vaggerydstravet. (06.10)


Tisdag 14 juli 2009
Firas i dag – läs mer
 
(06.36, 11.44, 13.21)


Mallan tog nio poäng
Efter första dagen av Gotlandsfestivalen i folkrace har Malin ”Mallan” Karlsson från Vaggeryd som tävlar för Eksjö FRC nio poäng och hon är på plats 19 i damklasen. I första heatet var hon trea, i andra två och i det tredje fick hon svartflagg.
Malin berättar att kopplingen rasade i andra heatet. Det är ytterligare två dagar kvar av tävlingen. (19.55)


SIS/KSK kryssade igen
Efter 0–0 mot Örgryte i går blev det i dag 1–1 för SIS/KSK 16-åringar i Gothia Cup i fotboll. För motståndet svarade Neumünster Zürich. Schweizarna tog ledningen tidigt i matchen och med cirka tio minuter kvar kvitterade Alexander San till 1–1. Chansen för SIS/KSK till gruppseger är nu liten då Örgryte och norska Sprint/Jeløy har tre poäng var, SIS/KSK två och Neumünster noll. De två främsta går till A-slutspel och troligen måste SIS/KSK därför besegra det norska laget i morgon. (17.11)

Bjärsmyr till Grekland
Hestrafostrade landslagsstjärnan Mattias Bjärsmyr lämnar nu IFK Göteborg i allsvenskan för att bli fotbollsproffs i grekiska Panathinaikos. (11.48)

De springer O-ringen
Av speciella skäl är det få anmälda från SFK och VSOK till O-ringen. Läs mer. (07.55)

Måndag 13 juli 2009
Firas i dag – läs mer

En klassiker
       
(06.03, 12.03, 15.45)


Blev tia i Belgien
Superkartföraren Magnus Jonasson från Skillingaryds MK blev tia i ett av heaten i helgens tävling i Zolder i Belgien. Läs mer. (22.41)

Gunvi Andersson har avlidit
Läs mer. (21.54)

Lars-Håkan vann hos oldboys
Lars-Håkan Danielsson segrade när oldboys på Götaström tävlade i dag. Läs mer. (15.14)

Pontus tog en heatseger
I Semesterracet i folkrace gick 40 förare från vardera tre dagar till final. Pontus Mejving från SSMK var bland dessa 120. Läs mer. (14.44)

SIS/KSK–Örgryte blev 0–0
I dag har 16-årslaget hos SIS/KSK inlett Gothia Cup i Göteborg. Det blev 0–0 mot Örgryte. Det var en ganska jämn match där SIS/KSK stod upp mycket väl mot ett av Göteborgs bästa lag. Nästa match spelas i morgon. (11.26)

Söndag 12 juli 2009
Firas i dag – läs mer
(00.05, 09.05, 15.03, 21.40)


J-Södra överraskade
J-Södra vann överraskande i Superettan borta mot Assyriska. Det blev 1–0 efter mål av Tommy Thelin. (19.58)

Topptid av Näreby
Anna-Karin Näreby från Hok var en av tiotalet från kommunen som deltog i Vansbrosimningen och hon gjorde en topptid. Se alla lokala resultat här. (18.41)

Lördag 11 juli 2009
Firas i dag – läs mer

 
(06.33, 11.20, 13.09, 16.12)


David Ruud tog sju poäng
David Ruud från Lejonen i Gislaved inledde bra för Sverige i kvalet till lag-VM i speedway. Ryssland vann och tog direktplatsen till VM-finalen på lördag. Sverige och Danmark gick vidare till torsdagens kval då fyra lag gör upp om två finalplatser. David Ruud tog sju poäng på fem heat. Danske Nicki Pedersen som kör för Lejonen i elitserien fick köras till sjukhus efter en brännskada på låret. (22.12)

Klas vann i golf
Klas Sandberg segrade i torsdagsgolfen med utmärkta 68 slag. Läs mer. (19.25)