Insändare   www.skillingaryd.nu  www.vaggeryd.nu  

Här är vår nya insändarsida som ersätter vår tidigare gästbok

Vi har nu förändrat vår gästbok = skriv gärna här men följ våra regler till höger
Vår debattsida med längre inlägg finns här
Klicka här för att skriva din insändare

Du måste sanningsenligt till oss ange allt som är markerat med * men det kommer inte att synas. Vi gör alltså precis som alla andra nättidningar och papperstidningar gör.
Du får utåt sett i gästboken vara anonym. Vi kontrollerar vid tveksamma inlägg alltid namn och adress samt ip-nummer
Nr 1105
100524-2324 Gunnel Johansson
Över till kultur nu efter all innebandysnack.
En av Sveriges duktiga sångare gick bort i veckan nämligen Anna-lena Löfgren. Jag minns henne som en egen kämpande företagare i sångbranchen. Hon led av sin polio, som hon fick som liten.Jag anlitade henne för att sjunga på Talludden, Sörgården, Furugården på 80-talet när jag arbetade i Studieförbundet Vuxenskolan. Hennes regniga natt och lyckliga gata kommer de flesta ihåg som är i min ålder. Mina barn kommer bara ihåg hennes hundar som sket på min matta. Hon älskade sina pudlar. Jag tror även hon besökte midsommarafton på Grönelund. Ja, hon fick kämpa hela sitt liv med sitt handikapp men hon gav oss många fina minnen med sin vackra röst.
Nr 1104
100523-1950 Lars Seger
Nej Jonas! Det gällde inte specifikt innebandyn utan klubbarna i stort här i kommunen. Man behöver inte alltid vara ute i god tid för att få bra plats om man säger så när man skall se på tex fotboll. I de divisioner alla klubbar spelar i så är det kanske inta alltid skönspel utan man går dit för att träffa folk kanske?

När det gäller hyran för er så är väl den anpassad till vad man hyr eller har jag fel? En helt ny hall kostar mer än en att driva och allt är tiptop i och runt hallen. När ni efter mycket jobb fick en ny hall så visste man väl att hyran skulle öka pga ovanstående? Vad är en rimlig hyra? Det ni betalar är fullt jämförbar med vad tex SIS hockey & WIK bandy betalar för sina seniorlag! Vad betalar tex SIK totalt om året för alla sina lag?

Om ni har spelare från bygden eller ej bryr jag mig inte om och har inga synpunkter på heller. Men att bygga upp en verksamhet från grunden tar ju tid och tar kraft och personella resurser med ledare etc. För att klara detta långsiktigt behövs fler ungdomslag så att man får en bredd. Detta är ni inte ensamma om att det saknas ledare utan detta gäller nog alla våra klubbar. Ett A-lag är klart enklare att ordna än ungdomslag, det stavas pengar och de finns förhoppningsvis så ni klara det ekonomiskt med eran satsning och sponsorerna är med!
Nr 1103
100522-1127 Jonas Ragnarsson
Många intressanta åsikter och synpunkter ångående oss SIKare. Rent generellt låter det oroväckande om det är antalet kommuninvånare i laget som ska vara det primära för verksamheten. Förra säsongen hade vi ett snitt på cirka 200 åskådare/match vilket får ses som klart godkänt. Enligt Lex Seger skulle den siffran varit cirka 10 åskådare/match eftersom det är ett fåtal ”egna pojkar” i laget? Tror vårt publiksnitt istället beror på att den produkten (anfallsglad, positiv innebandy) vi erbjuder tilltalar många idrottsintresserade människor i bygden. Till hösten är vårt mål att förbättra produkten ett steg till.
En stilla önskan vore också om kommunen kunde sänka hallhyran i Skillingaryds Arena till en åtminstone rimlig nivå. Men det är nog lika sannolikt som att Linus Persson tar sitt pick och pack och flyttar till Vaggeryd.

Jonas Ragnarsson
Skillingaryds Innebandyklubb
Nr 1102
100521-2052 Erik
Ursäkta SIK-aren.
Jag läste ditt inlägg för snabbt och tar tillbaka det jag skrev ämnet. Jag misstolkade tyvärr ditt inlägg helt och hållet.
Till Seger vill jag fråga:
- Vad grundar du ditt påstående om att bara WIK har lite klirr i kassan. Tycker du ska kolla upp med Kjell E om SIS-pengar och särskilt då på undomssidan i fotboll.
Till sist:
ÄN EN GÅNG EN URSÄKT TILL SIK-AREN.
Nr 1101
100521-20.26 Tomten
Spelar väl mindre roll var spelarna kommer ifrån, titta på tex. Barcelona, hur många egna produkter har dom??? inga, men dom har ändå klubbkänsla. Men alla kan inte spela i typ elitserien, men kan ha en social funktion i samhället, vilket är viktigast.
Nr 1100
100521-1959 Erik
Beklämmande att läsa SIK-arens inlägg angåned egna SIS-produkter i SIS fotbollslag i elitfyran.
Du skriver att det bara fanns ”två SIS-are”" och att resten var bosatta utanför kommunen.
Du SIK-aren måste ha kommunens svartaste tunga. Du vet inte vad du skrivert om. Jag vill att du nämner de spelare förutom Mikael Fröding, Thomas Jonsson Dejan Beslic som inte var "SIS-are.
Jag vill betrakta Daniel Storck, Marcus Pettersson, Henrik Pettersson, Zdenko Glavas, Joel Storck, Johan Hultman, Sinisa Milojevic, Oscar Persson, Hampus Ekfedlt, Sasa Milojevic, Fredrik Adolfsson och Zeljko Antonic som äkta SIS-are.
Som sagt räkna några ur spelartruppen 2006 när SIS var i toppen på Elitfyran som kommer från andra klubbar.
Du SIK-aren lär dig hantera SANNINGEN innan Du skriver ett inlägg. Du är inte trovärdig.

Nr 1099
100521-1853 Rickard
Anledning till att publikfrågan togs upp är att den är mkt viktig eftersom SIK har en ny hall att spela i.... när det gäller SIS  fotboll har man alltid haft dåligt med publik...

Nr 1098
100521-1853 Lars Seger
Nu debatteras det satsningar hit och dit. Det kostar en del som sagt var, WIK gjorde denna resan på 80-90-talet liksom handbollen och SIS för inte så många år sen. Hur gick det? Cirka 500 000–1.000.000:- kostade det var och en av klubbarna med facit i hand. Det tog WIK cirka 10 år att beta av skulderna och SIS hade ”Pillopengarna” att satsa.

Vad lärde vi oss då? Ingenting verkar det som! Nu gör SIK detta delvis med skuld till kommunen som ska betalas. Hoppas bara att det lyckas och sponsorerna är med på tåget så ekonomin kommer ikapp. Tror/hoppas inte att kommunen väntar med hyra en gång till, då lär vi ha kö till kultur- och fritidsnämden!

Det är väl självklart att inte publiken kommer och tittar när man knappt vet vem som spelar eller vems ”grabb” det är. Detta gäller alla klubbar i kommunen! Vi är inte en storstad utan en liten by i dessa sammanhang, det behövs mer för att publiken skall komma! Den enda klubben som nu har lite i kassan är väl WIK skulle jag tro, denna gång hushållas det nog lite mer hoppas jag. Satsa mer på ungdomarna i föreningarna, vilket gäller samtliga klubbar, en del är tvingade till det och jag tror inte det blir sämre för det!
Nr 1097
100521-1539 SIK-aren
Jag skriver angående SIS kontra SIK. Det fanns ett inlägg om att det inte var så många i SIK som är från kommunen. Helt riktigt men om nu klubben vill satsa uppåt i seriesystem så finns ingen annan möjlighet än att värva bra spelare. Att det kan vara svårt att få publik om  inte fler kommer från kommunen. Titta på SIS fotboll när man spelade i div.4 Elit. alla utom två spelare var från kommunen och man hamnade i serien på övre halvan det året. Hur många var och tittade jo mellan 25-50. Man spelade en kanonfin fotboll och hade en jätte bra tränare i Tomas Jonsson. var fanns alla skillingarydsbor då?
Nr 1096
100521- 0752 AP
UPPHITTAT
Mobiltelefon upphittad på gräsplanen utanför vårdcentralen i Skillingaryd söndag f.m. Återfås mot beskrivning
Tel. 070 3747347
Nr 1095
100521-0752 Linus Brorson
Läste om nån som vill ha bort avsmalningarna i Vaggeryd och Skillingaryd. Jag kan förstå detta men det som denne person inte inser är att tas avsmalningarna bort kommer lastbilarna att söka sig in i samhällena igen. Avsmalningarna är där för att förbättra samhällsmiljön och jag tycker inte att de ska tas bort. Dessutom gör det att de två stora gatorna inte blir drabbade av street racing. Om ni som tycker att avsmalningarna ska bort ser detta så tänk inte bara på de positiva påföljderna utan ta och titta lite på de negativa aspekterna också.

Nr 1094
100521- 0752 Daniel Svensson
Kul att innebandyn debateras!
För de flesta som håller på med idrott så handlar det om att tävla mot andra och bli bättre. Därför är det svårt att säga att SIK gör fel som hela tiden siktar uppåt. Det viktiga för en förening är att man vet vad man vill och att man har en organisation som långsiktigt är byxade/har energin att driva föreningen efter den planen. Går det för fort eller om klubbkulturen urholkas p.g.a. t.ex. för stor andel av spelare/ledare "utifrån" är risken stor att det rasar tids nog, men under tiden har man ju ganska kul. Den röda lampan blinkar för SIK men det kan lika gärna gå åt andra hållet om ledningen är uthållig. Är man i SIK villig att hålla ett lag i de högre divisionerna med nästan uteslutande spelare/ledare utifrån så är ju det beundransvärt i sig. Ju högre upp man kommer desto mer show och desto mindre föreningsnostalgi handlar det om (en kombination är att föredra, t.ex. Leksand). Har man en organisation som vill skapa show så tycker jag inte de skall klandras. De svåra är väl att skramla ihop så mycket folk/arbetstimmar som det krävs i en så liten klubb som SIK + att hitta de som brinner för den inriktningen. Det är betydligt lättare med en mer lokal förankring som SIK genom åren varit väldigt duktiga på. De sista 2-3 åren har det börjat urholkas mer och mer och nu återstår slutprovet, upp ett steg till (och man är i Sverigeeliten) eller inte. Klarar man provet, vilket inte var speciellt långt borta redan i år, kommer hallen fyllas varenda match när lag som JIK, Växjö IBK, Färjestaden kommer till byn vilket i innebandyvärlden är stort och resan kan fortsätta ett tag till. Klarar man inte provet blir det fritt fall ett par divisioner.

SIK gör rätt om man ser på kort sikt, alternativen är så mycket tråkigare och man har fortfarande chansen att lyckas. SIK har hamnat på för hög nivå på lång sikt då risken är 90% att satsningen kommer misslyckas eftersom grunden är för klen gällande antalet aktiva barn/ungdomar, ungdomsledarkompetens, bristen på föreningsledare och för stor konkurens från SIS, WIK när det gäller sponsorer. En sak är helt säker, SIK gör den lokala innebandyvärlden betydligt roligare/mer spännande att följa.

Daniel Svensson
f.d. ordf./spelare i SIK

Nr 1093
100515-0940 Gunnel Johansson
Konstgräs på tak tycker Gunnel Johansson
Linus han har mycket visioner ibland. Att bygga fotbollspaln på Experttaket tycker jag var en ide så god som en annan. Taket är som 10 fotbollsplaner. Åskådarantalet kanske kan öka om man for glo ut över båramoterminalen också.Lite räcken od behövs så inte folk ramlar ned och ett antal bollar när man får iväg för långa skott.
Bara be om bygglov så ska jag svara ja på denna vision efter som jag sitter i miljö-bygg.
Jag föreslår ett antal vindkraftverk på taket på hela anläggningen så man inte behöver bygga ut mer kärnkraft.Det skulle Maud gilla.
Kontakta företaget och föreslå uppkomna ideer du har ju talets gåva Linus.
Jag gratulerar till inskolningskursen du tar uppe i Vaggeryd. Det fodrar en viss träning för dig antar jag.
Nr 1092
100514-1732 Linus
Angående konstgräsplan
Det var ju faktiskt jag som väckte frågan för några år sedan. Läst här på Skillingaryd.nu hur klubbarna söker sponsorer. Varför inte försöka med Expert, planen kunde ju ligga på taket där. En unik grej som skulle ge Expert mycket reklam och de kan säkert inhysa ett par omklädningsrum i sin stora byggnad. Expert-Arena det vore väl något. Jag har ju alltid sagt att en konstgräsplan ska ligga i Skillingaryd men nu sträcker jag mig till Båramo, inte dåligt va.
Nr 1091
100513-1353 Kurva Nord
Japp Jonas..  fotboll SIS, hockey SIS.
Alla ha dom gjort samma misstag som sik nu gör: att ta in spelare o tränare utifrån är ok. Men när 90 % av A-laget består av spelare utifrån är det på plats med en varning. Jag säger att de här killarna har större mål en div 1och vad händer då om SIK inte klara att ta steget upp i allsvenskan?
Jo just det, rubbet kommer sticka till klubbar i Jönköping...
Och vad händer med SIK A-lag då?!? Jo just det, rakt ner i träsket
Mvh
Nr 1090
100513-0748 Mats Oskarsson
En gång för länge sedan fanns det en liten, liten Handbollsklubb i Vaggeryd...
Det satsades brett, alla skulle ha en chans att spela. Det fanns Bollskola, ungdomslag, juniorlag och seniorlag. Tjejer och killar.
Klubben blomstrade, med engagerade ledare, tränare, föräldrar och styrelse.
Det fanns GO i klubben, alla ville spela handboll!
Damlaget hade under några år på egen hand gjort sig ett namn, de var riktigt duktiga och alla var från kommunen. Ett riktigt lag!
Herrlaget tog sig uppåt i seriesystemet. Pöjkera kunde di me! Efter många år i Div 3, så började det helt plötsligt se ut som om det fanns möjlighet att avancera!
Upp i tvåan! Kraven höjs, nu måste ny tränare till! Kanske ett par förvärv från klubbarna runt omkring? ( Lite pengar hjälper till)
Jajamensan! Otroligt roligt, vi kan ju vinna här också! Ännu en ny tränare! En som vi vet kan, och som dessutom har spelat i Elit! Jodå!
Pressa på, vi vinner div 2!
Ettan blir ju otroligt svårt! Men om vi bara betalar alla, så ska det nog gå!
Ned som en pannkaka faller vi alla, både stora och små…
Men ska vi spela i div 2,
så tror jag att jag måste gå...
För vilken landsortsklubb har råd att betala,
Ett lag, som, som bäst ska kvala??
När laget fallit ur, står de ansvariga där…
Och undrar varför blev det så här??
Jo, för det gäller att grunden är bred och fast,
annars faller allt i en hast.
Det enda som blir kvar är stora ekonomiska hål
Lika svåra att täcka, som att fånga en levande ål!
Sensmoral: Sikta efter stjärnorna, men glöm inte bort att det är långt dit..
NB: Ett råd till SIK, satsa på era egna, och ge dem chansen att gå så långt de kan.
Nr 1089
100512-2018 Jonas Ragnarsson
Kurva Nord
Bedrövligt, sa Bull.
Visst är det bedrövligt med ett lag som har en vision med sin verksamhet i den region som har bya-mentaliteten som riktmärke?
Visst är det bedrövligt att spelare från Värnamo och Gnosjö söker sig till SIK för att ta några steg upp i seriesystemet?
Visst är det bedrövligt att unga spelare i åldern 18-22 från Jönköping väljer spel i SIK för fortsatt utveckling i sin karriär?
Visst är det bedrövligt att vi spelar i div 1 i en fin arena till hösten när seniorhandbollen i HKV är nedlagd, SIS spelar i den lägsta hockeydivisionen, eller WIK harvar i div 5? Skulle vi spela i div 4-5 om några år så är vi de facto på den nivå som för tillfället verkar vara praxis i regionen. Och först då är väl alla nöjda och glada...
Med Vänliga Hälsningar
Jonas Ragnarsson
Skillingaryds Innebandyklubb
Nr 1088
100512-1126 Blomman
Svar till Kurva Nord !
Jag kan förstå dig till en viss del. Men om det nu inte finns tillräckligt med bra spelare på hemmaplan och klubben har en ambition ett mål en version att nå ändå högre upp än till div 1 där man ligger nu så måste man givetvis värva. Problemet är att Vaggeryds kommun inte har tillräckligt med ungdomar, barn som vill lira innebandy. Jag tycker att man skall satsa på egna produkter för det lönar sig i längden. Men förstår ändå hur klubben tänker. Sen finns det ett gäng killar i A-lLaget som kommer att ta över så småningom. Och för att locka intresset till klubben och innebandyn måste man ligga högre upp i seriesystemet. Jag hoppas att fler ungdomar fattar vad som krävs för att lira innebandy på hög nivå och inte ge upp så fort man får en motgång, till exempel om man inte blir utagen eller blir bänkad. Alla har gått igenom det och det måste ungdomarna också göra. Man blir inte stjärna efter en match, det tar sin tid.
Nr 1087
100512-0702 Kurva nord
Skillingaryds IK fortsätter att värva utifrån!? Nu har Ygemar lämnat också. Nu tror till o med jag att klubben har spårat ur. Risken är att man lirar div 4-5 om några år, om klubben ens ha ett A-lag då...
Är inte nöjd med utvecklingen just nu... Vem vill gå o titta på när SIK spelar o det finns troligen bara en spelare, max 2 från kommunen som spelar.
Bedrövligt
Nr 1086
100509 Göran Pettersson
Det lät säkert likadant från de som aldrig vill avstå något när det handlade om 8-timmarsdagen och 2 veckors semester också.
Nr 1085
100509-1218 Nicklas
Det är ingen hemlighet att Vänstern vill ha 6-timmars arbetsdag. Det har dom förespråkat i decennier. Så det är ingen nyhet.
Nr 1084
100509-1056 Gunnel i Backen
Alice Åström och Lars Ohlys politik
Ja nu har det hänt det som många befarat och vetat en längre tid att det är dags att fundera på vad vänstern har innanför hjärnbarken. Att dra ned arbetstiden till 6 timmar med bibehållen lön. Vill vänstern dra ner hela Sveriges ekonomi i dyn?
Det ska vara bättre vård. Omsorgen går på knäna redan. Ska vi trolla fram pengar när vårdpersonal ska ha 6 timmars arbetsdag. Mona Sahlin har visserligen lovat att träda fram med sitt trollspö. Men detta blir väl magstarkt.
När vi köper 8 liter mjölk ska vi betala för 6 paket? Ett visst bussbolag som drives av en vänsterföretagare, när chauffören kört 6 timmar ska han stanna på vägen om företaget inte betalar full lön. Ska resan bli 6/8 billigare dessutom eller ska den bli 6/8 dyrare? Det skulle vara bra att få ett svar. Vill rödgrönröra bidra till detta och värre ser det ut att bli. Stackars er som ska rösta på vänstersidan. Lämna hellre blankt om ni i er tur tycker Alliansen är helt fel. Sätt inte Sverige i konkurs.
Nr 1083
100505-0933 Gunnel Johansson
Present till bröllopet.
Nu är jag avundsjuk som inte fick följa med på något av festerna runt kronprinsessans bröllop. Men jag ska nöja mig med att se allt på TV i stället. Där blir det nog visning av allt och alla. Träffade i helgen en som äger en dansk handelsträdgård. han ska leverera 40.000 blå lobelia. Alla rabatter ska gå i gult och blått sade han. Ja det stänker lite inkomster även på vårt grannland.
Nu tycker jag att vi ska hjälpa Dahlqist med förslag till brudparet Viktoria och Daniel. Jag föreslår livstid entré på Vaggeryds travbana. Även syskon med respektive och hennes föräldrar ska vara välkomna. Vi ska bjuda dem på god middag i mattältet m.m. Kommer de inte då får de skylla sig själva. Att presentas med gratis visiter i vår fina kommun "Där hjulen alltid rullar är väl" något att få. Ett kommunhjul som även alla andra får som är här kan vi kosta på oss.
Hitte på förslag ni med!
Nr 1082
100504-0742 Gunnel i Backen
Uj, uj nu ska S höja skatten för 3 miljoner lönetagare. MP har lyckats få igenom en högre bensinskatt för att vi ska konvertera till andra transportformer. Hur ska de i Bondstorp ta sig fram? Cykel är lite väl långt att åka upp till Berry Lilja i Vaggeryd. Alla får inte dra av sina resor, bara till och från jobbet. Dessutom brukar det vara ett tak på 7.000 kr innan avdraget gäller.
Buss-Linus kan väl hämta dem, men han vill säkert ha bra betalt för extra bränslekostnader. Spriten ska också gå upp och då måste vi ta en viss buss som är bra på att transportera dessa varor från främmande land. Inte så billigt längre.
Hemtjänsten privat eller kommunalt måste få extra pengar för sina resor till brukarna. Ja vem får betala denna resa? Jo, du och jag som skattar eller brukaren själv.
Byggherrarna gnuggar händerna; jobbavdraget kvar och investeringsbidrag till nybyggen. Det blir skrammel med miljonerna för rika som blir rikare.
Ja och nu sitter vi som betalar lån och amorteringar på våra hus och får snart igen betala delar av hyran för dem som bor i lägenhet. Skrattar mest som skattar minst. Nej fram för bidrag från vaggan till graven, det lönar sig kanske bäst för några.
Nr 1081
100503-1915 Sandgren
Hejsan!
Är det någon som vet hur korpfotbollen som spelas i Vaggeryd/Skillingaryd är upplagd. Har försökt att ta mig in på föreningens hemsida men den verkar ligga nere. Hur ofta spelas matcher, hur många spelare i varje lag etc.
Nr 1080
100503-1915 Blomman
Jag har i alla fall fått sommarjobb i 2 månader och det är jag väldigt glad för. Man får glädjas för det lilla som att HV tog SM-GULD och att GAIS för tillfället är bäst i stan, jag har insett att det är ingen ide att lägga energi på saker som jag själv inte kan påverka. Ha en bra dag och njut av livet oavsätt om du är arbetslös eller har jobb.
Nr 1079
100503-1915 Matilda
Hej!
Upptäckte att det var avelsvisning för islandshästar vid v-travet nu om någon dag, undrar om någon har någon information om det?
Om det tex är öppet för alla och om det kostar något att titta osv?
Hittade tyvärr ingen vettig information någonstans
Nr 1078
100502-0747 Trulsa
Håller med L-G Storck i dagens Sverige ska du vara frisk och ha ett arbete har du inte det så är du ingenting värd. I bibeln står det bären varandras bördor. 2010 är det bara det egna egot som talar. Kan man välja att vara frisk och ha ett arbete?
Nr 1077
100501-2138 L-G Storck
Var arbetslös i 9 månader, nu är man tillbaka i arbetslivet och det känns underbart. Men man kan inte låta bli att tänka på dom som går utan arbete: dålig ersättning. Man kände sig nästan bestaffad och absolut utanför. Nej höj akassa och se till att man iallafall klarar sig ekonomiskt.
Nr 1076
100501-2138 Göran Pettersson
Hur ser man skillnad på en svensk kristdemokrat och en kristen sverigedemokrat?
Nr 1075
100501-1340 Göran Pettersson
Varför ska den fattige tycka synd om den rike?
Nr 1074
100430-1448 Trulsa
I dag fick jag och övriga arbetskamrater känna av våra kommunpolitikers beslut. Vår uppskattade och duktiga lokalvårdare gjorde sin sista arbetsdag idag. För att nu slängdes ut i arbetslöshet. Detta pga våra politiker beslut att sälja ut kommunal verksamhet.
Snart är det dags för hemtjänst och personlig assistans att säljas ut. Men det är ju mest kvinnojobb så det är väl inte så viktigt. Har inte hört någon säga att det har blivit bättre någonstans sen vi privatiserade vaktmästeri och städ.Tycker DU detta är helt i sin ordning fortsätt att rösta på vår kommunallians.
Nr 1073
100428-2302 Gunnel Johansson
Demonstrationer.
Har läst Hjulrosen och dess manifestationer för ett bättre samhälle. Det mesta är ju gammal skåpmat. Så är det nog för de flesta partierna också. Men något som gjorde mig m.fl oroade är att man ska demonstrera för att en majoritet vill återskapa tillit och tilltro till gentemot vårt lokala näringsliv. Menar ni att de som arbetar och röstar med s inte tror på våra företagare eller är det bara ni i eliten som fått för er det?. Det viktigaste vi har är ett bra företagsklimat och hur ska man få det med dessa ord om ingen tilltro och tillit. Det är nog så att företagarna får ännu mindre tilltro till Berry Liljas parti på detta sätt. Att få honom en Nej-sägare till kommunalråd vore mycket negativt för Vaggeryds kommun.En person som många av företagare m.fl kan föredra är Kenneth Åberg, lugn, saklig och diplomatisk.
Nr 1072
100426-1215 Gunnel Johansson
Kungligheter och HV.
Inom sportens värld har HV kämpat till sig kungakronan inom ishockeyvärlden. Spännande värre och inga större krig utspelades på läktarna. Tack och lov även om det var nära.
Nu till nästa firande. Nämligen kronprinsessans bröllop 19 juni. Vad det är härligt och intressant att se reportagen om de Kungliga Bröllopen på TV. Man får höra om den förflutna historien i olika monarkier, kläder, juveler,mat och alla dessa resor kungligheterna gör för att representera sitt land. Tänk vad arbetstillfällen det ger. Undra om någon orkar räkna ut detta nu vid nästa bröllop
Njut av det vackra så länge det varar för det finns en hel del inom den rödgröna som vill ha bort monarkin. Varför vet inte jag men det finns mycken tokighet med på den sidan.
Nr 1071
100426-1914 Solsken
Hörde också att socialen betalar körkort till vissa,, är det sant så tycker jag att det rent ut sagt är bedrövligt....och jäkligt orättvist..
Nr 1070
100425-1236 Lena Rosén
Skräpnissar!!!!!!
Jag bor på gamla soldathemmet vid returplatsen.
Man tappar hakan när man tittar ut genom fönstret och ser folk från övreklassen och även andra när dom slänger skräp hittar dom ingen plats för något ,slänger dom det bakom eller mellan kontienarna. Helt otroligt hur folk bär sig åt FY SKÄMS PÅ ER SOM KÄNNER SIG SKYLDIGA!!!!!!!
Nr 1069
100425-1236 HV 71
Jaaaaaaaaaaaaaaa
Nr 1068
100424-1611 HV71
Kom igen nu HV71!
Nr 1067
100422-1413 Gunnel i Backen
Förvaringslokaler.
Nu satsas det för fullt på Båramoområdet med lagerlokaler för container och expertprodukter.
Blomman ska vi försöka få en till en lokal kriminalanstalt till dme som står på kö att förvaras en viss tid inom lås och bom. Skulle den inte beläggas så kan vi ta den till annat bruk. Vi som är så uppfinningsrika kan nog se till att det blir aktiviteter där. Många som letar efter jobb kan kanske kan få ett arbete där. Allt tar sån lång tid från ide till verklighet. Så det lär nog bli nästa lågkonjunktur. Fram med nya ideer. Ibland tycker jag man kan få vara lite knasig i den askfyllda värld.
Nr 1066
100422-1108 Blomman
Ja, jag har läst det på facebook, och det skall nog vara lite ironi i det hela. Men tänker man efter så har dom kriminella bättre som sitter på kåken än vad våra gamla har. Tragiskt men så är det. Dom gamla kan man spara på hur mycket som helst men kåkfararna skall man stryka medhårs det är inte klokt.
Nr 1065
100422-1040 Gunnel Johansson
Vad är sanning.
Det skulle vara ironi med att sätta äldre i fängelse för att få viss service som är mer normal. Det är nog sant det mamma o blomman har läst. Själv tycker jag att man ska se över mycket om rehabilitering och satsa på alternativ ex kryssa på båt där får man service. På ett äldreboende kostar det nu ca 300.000–400.000 kr per plats.
Att köpa en villa till nyinflyttade med 6 barn får kosta nästan 2 miljoner. Vilket verkar vara på gång i kommunen. Är det klokt? Ja på sätt och vis för det kostar mer att hitta en lägenhet med 5-6 rum. Förresten de stora våningarna finns inte här i byn.
Jag är med på en lista och tänker slåss för att bringa in nya visioner, nytt tänk och att alla ska åtminstonde få mänkliga förhållande om det finns ett handikapp med att få vara ute i samhället, slippa att sova på kommando och de som har bott i Vgd kommun helt liv ska få det drägligt. Nu går våra skattepengar kommunala och statliga till allt och inte till alla. Förstå mig rätt.
Nr 1064
100422-0938 Mamma
Jasså Blomman du har läst på facebook.....men det är SANT vad det står!!!! Helt sjukt
Nr 1063
100422-0811 Blomman
Sätt de gamla i fängelse och de kriminella på äldreboenden! Så får de gamla möjlighet till bad, hobbies och utevistelse. Ingen kan stjäla från dem, och de får pengar i stället för att betala. De kriminella kan få kall mat, inga pengar, vara helt ensamma, få lyset släkt klockan 20:00 och bada 1 gång i veckan (max)! Tyvär är det den bistra sanningen.
Nr 1062
100421-1130 Gunnel Johansson
Etreme makeover; Nu börjar det nyrenoverade torpet Lillemo visa upp sin nya fasad i Skillingaryd. Hoppas när det är visning att Sven talar om hur man sågat av väggar, nitat ihop den med metallplattor, gjort ny spis och mycket annat för att hålla ihop byggnaden. Fasaden blir fin påminner mycket om det hysteriska programmet etreme makeover när man gapar ”oh good” och tycker huset blir toppen. Kulturellt värde är ringa och om man ska hänga in gardiner i fönstren pga av att man inte hade gardiner på den tiden. Det kvittar för ur kulturmänniskornas syfte finns det inte många rätt.
Nu efterlyser vi kostnader för denna byggnad och framtida hus som ska flyttas.Det har varit många turer runt denna stiftelse som bildats och kommunfullmäkteledamöter har undrat hur kommunen budgeterat projektet. Svar väntas fortfarande.
Nr 1061
100418-2224 Gunnel Johansson
I går var det städning på golfbanan, cirka 90 personer ställde upp. Där sparade vi 200 kronor.
Damerna serverade korv och kaffe. Nu är det bara att spela igen. Du som inte kan så finns det utbildningar för blivande golfare.
Våren är här för nu har de första murklorna hittats. Var uppe på Trolleberget med Sten-Sture Hjalmarsson som berättade om växtlivet där. Naturskyddsföreningen var arrangör.
Det där vulkanutbrottet på Island ställer verkligen till det.
Vårt samhälle är sårbart. Vi får pumpa upp cykeln nu och låta bli att flyga. Visserligen kommer vi inte så långt, men det kan ju vara trevligt i bygden också.
Nr 1060
100417-0612 H, L & E
Tre Skillingarydstjejer fast i London! Skulle åka hem i dag lördag men har fått besked om att alla flyg ar inställda till och med onsdag... Det blir en långweekend i den stora staden!
Nr 1059
100416-1846 Gunnel Johansson
Krya på dig.
Detta kort om tillfriskande skickar jag idag till politikerna i Vaggeryds kommun för att komplettera mitt medborgarförslag om ”åldringskryssning”.
Bästa Politiker.
Mitt förslag om ”äldrekryssning” som inkom runt 1 april är inte ett skämt. Den ska göra så att ni får fart på visionstänkandet för alternativa rehabiliteringar, andra synsätt att driva vård för äldre och handikappade. På datan hittar ni eftervård, rehabilitering. Inget är nytt under stjärnorna. Vissa delar ska landstinget erbjuda och vissa delar kommunen, vissa delar ska den privata sektorn ta.
Det mesta som läggs utanför landet i rahabilitering kostar förmodligen mindre här än i Sverige.Tyvärr är det så.
KRYA PÅ DIG gäller det sjuka systemet i Sverige.
På ett tillfrisknade önskar Gunnel Johansson
Nr 1058
100415-2342 Gunnel Johansson
Rehabilitering är allra bäst för de som är sjuka.
LO föreslog redan 2007 att det skulle finnas en bortre gräns försjukförsäkring efter 15 månader. Soc, v, mp hängde på och löste problemet med näst till automatiskt förtidspensionera efter ett år. Ersättningsnivån sjönk från 80 till 64 procent och staten sparade pengar. Trodde de. Behovet av rehabilitering vilket alliansen försöker tillgodose men allt tar tid även om socialdemokraterna grundade detta och nuvarande regering får skit för detta.

Varje arbetad timme behövs skrev s-partikongress för att antal månader sedan " Är man så sjuk att man inte kan arbeta ska man ha sjukpenning. När man kan återgå i arbete ska man få stöd till rehabilitering och hjälp att komma vidare".
Detta är vad alliansen försöker göra, sossepolitik så det visslar om det. Men ack så bra det är för de flesta. Någon hamnar tyvärr i klistret när man lägger om system.Kan man göra rehabiliteringen i trevliga former med att resa till utlandet för massage, sol och andra trevliga motionspass så skulle många blir de friska av blotta tanken. Viss rehabiliteringan är mycket billigare titta bara på priserna i de Baltiska staterna. Det finns mycket att räkna på och verkställa. Men politikerna måste våga
Nr 1057
100415-2010 Sadir
Hej hallå, hade varit intressant att få reda på hur passen så gick till när några inte orkade. Inga andra vet än dom som var där liksom.

Kroppen klarar inte av att prestera max hur länge som helst. 30-40 min är nästan max (100%) om det ska ge resultat iaf när det gäller fys annars måste man fuska och det vinner man aldrig på i längden, iaf när det gäller (styrka av få muskelgrupper).

Tycker att SIS gör rätt att köra lite hårdare, MEN det är långt kvar och allt handlar inte om att orka. Man ska kunna lira också. För det är ju ingen skivstång man spelar med.

Och när det gäller elitsatsning är det så att dom som blir drabbade är publiken och ekonomin för hur stor är chansen att Vaggeryds kommun skulle kunna dra ihop ett 20 tal spelare som håller i allsvenskan i tex hockey? Folk som går och tittar vill ju känna igen spelare och kunna känna sig hemma med det laget man går för att titta på. Men man ska ju givetvis alltid sträva efter att bli bättre ( att se hur bra lag/grupp kan bli/utvecklas) Där har tex Sik tappat allt, som värvat sönder en hel förening. För att uppnå, ingenting.

Kör hårt, må väl! Och HA ROLIGT

Nr 1056
100415-1041 Blomman
Och en Gunnel i Backen med lika många åsikter som det finns dagar på året, du är ju för go.
Nr 1055
100414-2200 Gunnel i Backen
Vilka bra ämnen det finns till nästa revy. Kalle anka som hoppar som grodor och pinkar blod. En blomma som slagit ut nu i vårsolen och en tomte som måste kommit fram under fel årstid.
Ska berätta när jag trodde att jag pinkade blod. Toalettstoles vätska var illrött. Det var vara att jag ätit nykokta rödbetor och det avspeglar sig tydligt i urinen. Blev jätteorolig innan jag kom på orsaken. Men att träna så det blir utslag är nog värre, trots allt.
I tisdags var ett gäng och lyssnade på Ellekjazz på Fenix. Som vanligt mycken bra musik.Då fick vi nästa uppslag till revynummer. Vi vet ju vad Linus tycker om doften i Vaggeryd och sen detta med vad Båraboterminalen ska heta Vaggeryd eller Skillingaryd.Check-point Linus var förslaget.Blir det så kanske man kan få tyst på honom.
Nr 1054
100414-2045 Blomman
Sluta flumma nu tomten! Vad har min tid i Kalmar med saken att göra? Och beträffande det så låg vi tvåa i serien så det får betecknas som ok. Och om du hade varit tillräckligt snabb så hade du hängt med i vad som hände där.
Men skit i det nu. Nu är det sommar och jag känner mig glad. Träna nu hårt alla som vill det och Tomten kan ju öva på att slå in paket, och du får behålla ditt jobb. Tomtegrejen är inte min grej.
Nr 1053
100414-1838 Tomten
SIS, var rädd om er tränare han verkar var KANONBRA. Sen kan blomman och arne ankan jobba som tomtenissar hos mig, tempot nu under sommaren är lungt, men till vintern ökar tempot så då får jag nog byta ut dom till några hocheyspelare från SIS som klarar högt tempo. (blomman var ju ”tränare” i Kalmar och hur gick det :) )
Nr 1052
100414-1838 Blomman
Fakta är ett dom blev sjuka av för hård träning. Alla klarade ju uppenbarligen inte det. Men jag skall inte älta detta mer. Det ger liksom inget.

Nr 1051
100414-1838 Blomman
Text: Felix!
Jag sa att den lägsta serien är kalle anka-nivå, aldrig att det var en kalle anka sport, jag gillar hockey, men tycker att så länge jag har bott här så har det aldrig satsats på hockeyn och det är över 20 år jag har bott här. Det är dags att våga lite om det skall bli något vettigt. Lycka till med både hockeyn och golfen Felix, inga hard feelings från mig.

Nr 1050
100414-1703 Götaforsbon
Hmmmm.... kan inte annat än hålla med Felix. Det är fakta som gäller o inte en massa tyckande. Herr Anka o Blomman.
Har kompisar vars barn tränat i SIS o de gillade verkligen kamratskapen o träningarna där. Ni som klankar håller ju på med annan idrott så ni vet ju inte hur det är i SIS.
Sen hoppas jag att de spelare som blev dåliga verkligen kommer tillbaka så snart som möjligt.
Nr 1049
100414-1700 Felix Mattsson
De var jag som läste fel, ta tillbaka det om idiottränare.
Eftersom jag själv va med och körde hela passet så vet jag att de inte var "för hårt". Sen var ju detta inte FÖRSTA passet, utan vi drog igång en vecka tidigare med löpning m.m. och skötte man de så skulle förmodligen inte detta har hänt! En kombination med ett tufft pass och otränade killar, klart de bli träningsvärk, det gäller att vara förberedd om man man ska avancera. Sen vet jag inte vad detta har med din innebandy, eller att hockey är en kalle anka-sport, börja du sväva ut lite på annat!?
Nog om detta, skippa snacket och kom ner på ett pass ni som sprider runt en massa rykten. Ni är mer än hjärtligt välkomna!
Nr 1048
100414-1700 Blomman
Vårblomman
Det beror väl på vad föreningen har för ambitoner att komma uppåt i seriesystemet. Vill man satsa så kan dom flesta klubbar göra det om det finns angagemang osv. Jag trodde att alla klubbar oavsett idrott vill nå högst, men jag kanske har fel där.
SIK har ju gått ut med att man vill nå eliten, varför skall inte SIS hockey våga detsamma? Trots allt en gång i tiden, fast det var länge sen var ju SIS ett namn på hockeykartan. Vill man inte att det skall bli så igen? För ju högre upp du ligger dess då lättare att få spelare som vill komma. Men harvar man i mitten på den lägsta serien är det ju inte så lätt. Jag hoppas ju givetvis att det går bra för alla klubbar i kommunen, vi behöver lagidrotter högt upp så det kan lockas att satsa på Vaggeryds kommun.
Nr 1047
100414-1531 Vårblomman
På Blomman låter det som om låg nivå skulle vara något som inte är bra. Tror du inte att man har kul och vill uppåt bara för att det är lägsta serien. Alla lag har inte resurser att värva ihop en massa elitspelare och alla lag kan inte spela i eliten. Svensk idrott har en pyramid och alla delarna är lika viktiga. SIS i hockeyns trea eller Hook i fotbollens sexa har säkert lika kul som elitspelarna, om inte roligare
Nr 1046
100414-1527 Zebastian Karlsson
När vi tränade förra tisdagen så var det vissa som avbröt träningen för att de inte orkade eller inte klarade mer av träning.
Detta säger jag ingenting om, det är strongt att göra detta när man tränar i en grupp/lag.
Men hur det sen kommer sig att när det är dags för innebandy i slutet av träningen så kan alla som inte orkade mer tidigare under träningen helt plötsligt vara med.
Hur skall man då som tränare veta om man kört för hård träningen eller inte?

Man kan inte kräva (och det gör inte Jimmy) att alla skall klara av lika mycket träning.
Om vi hade kört bänkpress en försäsongs träning och en stark kille lägger sig och lyfter 100kg.
Sedan kommer det en svagare kille och skall försöka lyfta samma vikt, men klarar inte detta och tappar denna på sig och blir skadad.
Är detta då Jimmys fel också?

Det Jimmy kräver av oss när vi är där är att vi ger 100%.
I år är det allt från 15-åringar upp till 30+ åringar som tränar ihop.
Därför är det viktigt att alla känner av vad de klarar.

Jimmy som har tränar utbildningar som sträcker sig nästan ända upp till elitnivå. Han vet vad han håller på med.

Sen förstår jag inte varför det blir sådant liv på alla runt omkring.
Mig vetligt är det inga spelare som har klagat utan det är bara folk utanför laget.
Tror säkert att ni som har åsikter om våran försäsongs träning, trots att ni inte varit med på någon kan få komma ner och vara med på en.
Säg gärna till så kan jag prata med Jimmy.
Nr 1045
100414-1527 Blomman
Jag skäms inte att kalla den lägsta serien i hockey för kalleanka-nivå. Det är ju det så varför hyckla med det, det är ungefär som div 4 i innebandy eller div 6 i fotboll det är väldigt låg nivå. Men jag kanske trampade på en öm tå vad vet jag.
Jag menar vad min sport har kallats under alla år, allt från skoldirott till korpidrott, plastbandy, popsport och även kalle anka sport. Då tycker jag att det är befogat att kalla hockey på låg nivå det samma. Men det jag bryr mig om är att en tränare har begått ett klart misstag genom att träna så hårt första gången. Han borde ju givetvis kolla av läget först! om grabbarna var redo för sådan tuff träning!Hel klart verkade ju dom inte det eftersom dom blev sjuka. Och det kunde ha slutat ändå värre än vad det nu gjorde. Krya på er grabbar !
Nr 1044
100414-1402 Blomman
Felix.
Jag har inte kallat någon "idiotränare" jag sa att idiotträna i början ¨på försäsongen. Sen undrar jag vad det ger om halva styrka ligger på läktaren för att det var för hårt? Är det inte bättre att lägga upp en tuff träning där större delen kan haka på. Det gäller ju att hitta balansen på vad som kan vara tufft men ändå inte mesigt. Det är ju tränarens uppgift och det ha har betalt för. Något måste ju gått fel om folk hamnar på sjukhus eller hur Felix?!
Nr 1043
100414-1356 Vårblomman
Du Blomman, vara så förnedrande att skriva Kalle Anka-nivå. Att du inte skäms.
Nr 1042
100414-1354 Felix Mattsson
Idiottränare? Vilket skitsnack! Här kommer man nyligen från en säsong, tränat hela vintern! Jimmy är en väldigt bra tränare och och har planerat upp en grym säsong för SIS, och när de väl blir en försäsong så ska de gnällas på det! Innan har det alltid varit gnäll på att vi inte har tränat! Så sluta spekulera, och ta reda på fakta innan ni hänger ut nån i gästboken! Ingen blev tvingad till att träna så hårt, stora delar låg på läktaren när de blev för tungt för dom.
Nr 1041
100414-0906 Blomman
Som tränare borde man veta hur man lägger upp en försäsongsträning, att idioträna det första man gör på säsongen säger nog mer om tränarens duglighet än spelarnas vekhet som du påpekade tomten. Jag har tränat ett antal lag och jag vet att man måste öka successivt med både mängd och styrka. Och givetvis bär tränaren ansvaret för att spelare blir skadade eller sjuka om man övertränar. Jag hoppas att killarna repar sig och att tränaren har fått sig än läxa och lär sig hur man skall göra. Någonting måste man väl lära på hockyens tränarkurser även att det är Kalle Anka-nivå.
Nr 1040
100414-0730 Zeldas husse
B ara att instämma. man måste vara bra korkad som tränare när man kör så hårt efter 2v... försäsong ska gradvis trappas upp. kroppen måste vänja sej vid hård träning. inte köra på som svin 1.a veckorna. hur stor nytta har dom här killarna av den här träningen nu?!? ibland undrar man.
Nr 1039
100413-2010 Arne Anka
Text: "samtidigt tror han att alla nu verkligen kommer att bita ihop lite extra:
– Jag tror nog att sommarträning inte har varit något riktigt planerat för vissa killar och därför blev det för mycket för dem."

Bita ihop lite extra? Var det inte det som var problemet, att alla bet ihop lite väl mycket. Jag vet mycket väl hur det fungerar i en grupp, speciellt inom en "tajt" lagidrott. Man gnäller inte gärna (om överhuvudtaget), man säger aldrig att man inte orkar, man vill inte vara den veka.

Självklart är det tränarens fel, det är det alltid om en träning går fel. Han borde förstått att det var på tok för hårt även om han såklart inte kunde tro att det var dessa följder att vänta.

Nä, klantigt upplägg. Trodde att ishockeyn hade bättre rutiner för hur en försäsongsträning ska fungera där du gradvis bygger upp kroppen, men hade tydligen fel... Gör om, gör rätt!
Nr 1038
100413-1920 Tomten
Veka hockeykillar :) inte mycket krut i dom :) vad ni än gör lägg inte skulden på tränaren, det dör folk i Vasaloppet, Göteborgsvarvet m.fl av olika anledningar, otränade mm. Men ingen lägger skulden på arrangören. Heja SIS.
Nr 1037
100412-2347 Hockeyfantast
Skönt att hockeykillarna tillfrisknat.
Nr 1036
100412-0807 Gunnel i Backen
Hallå där. Har ni börjat med vårsstädningen eftersom det skrivs så lite här. Såg ni debatt. Nu ska vi jobba ännu längre och alla bör ha jobb snarast annars går pensionerna åt helsike. Alliansen har rätt bara slit och man ser ingen ände på eländet med för små pensioner i framtiden.
Nej, nu går jag och köper en bingolott och hoppas på tur. Det är det enda sättet att bli rik.
Eller ska jag rösta på den rödgröna röran de lovar åtminstonde en massa bidrag och Mona Sahlin ska trolla fram de där jobben som inte finns.
Lilla Lasse Ohly han hänger bara på och snackar gallematias. Han får ju en ministerpost iallafall.
Nu blir jag mörkrädd igen. Godnatt.
Nr 1036
100407-2332 Gunnel Johansson
Hangaren en kulturhistorisk byggnad gick upp i rök.Många hus missköts på skjutfältet och förfaller till många kulturintresserade personers sorg.Tragiskt. Undra om det var någon av skotten från soldaternas krigsövningar som gått snett?
Trots att jag är inflyttad så ser jag med vrede på allt kulturella förfall på denna ort som orsakat av den militära organisationen.
Att utbilda knektar till att skjuta , köra tanks och föra krig eller som det heter nu att man ska försvara sitt land och ingå i fredsstyrkor är inte något man önskar sig.
Tänk om världens människor kunde omprogrammeras till något snällare.
Nr 1035
100406-1804 Tomten
Kan det vara sant att kommunen betalar för bilkörkort? Låter intresant, vad krävs för att få det betalt?
Nr 1034
100405-2325 Skattebetalare
Ett antal personer har tydligen fått intensivkurser för bilkörkort betalda av kommunen och fler kan vara aktuella.
Är det meningen att skattemedel ska gå till detta när kommunen för övrigt tycker att vi måste spara?
En körkortsutbildning är väl en privat sak som man får spara till o betala själv, det är iaf min åsikt.
Det är heller inget som kommer alla tillgodo, eller har kommunen tänkt införa körkort till alla?
Nä, låt var o en som vill ha ett körkort betala själv och använd skattemedlen på ett vettigare sätt.
Jag vill iaf inte betala andras körkort.
Nr 1033
100405-2229 Gunnel Johansson
Påsken är slut och alla ägg uppätna. Hoppas ni mått gott. Min familj har haft det bra. Och nu när HV vann så är allt toppen ett tag till. Men nog ska de väl slå Skellefteå på hemmaplan på onsdag tycker jag.
Sport är bra och nyttigt. Nu är det dags för att polera upp cykeln och golfklubborna. Vissa gillar fotboll bra för dem. Ut i solen ska vi vara så mycket vi kan men med solfaktor i början.
Vad gillar du bäst när det gäller sport?
Nr 1032
100403-1340 Rickard
wow kolla vädret.... idag säger jag som lundell. GÅ UT O VA GLAD DIN JÄVEL...
Nr 1031
100402-1640 Erik
Idag gädjer jag mig med vännen Bengt Fälth. Tänk att lilla KSK kunde välta stora WIK.
Jag förstår att Bengt går omkring i ett glädjerus. Men i de blåvita själarna måste det svida. Vad håller WIK på med.
Låt dem få en liten sjumannakonstgräsplan. Men den riktiga konstgräsplanen ska förstås ligga i Skillingaryd. Dr förstärktes genom KSK-triumfen mot WIK.
Nr 1030
100402-1315 Fotbollsvän
Nu måste det väl vara självklart vad en kommande konstgräsplan ska ligga. I södra kommundelen. Nu har Klevshults SK visat att de är kommunens näst bästa fotbollslag sedan de slagit Waggeryds IK i en tävlingsmatch. Så rangordningen på kommunens fotbollsklubbar är given. 1 SIS, 2 KSK, 3 WIK,
Nr 1029
100401-2220 K-G A
Kul aprilskämt om att Linus Person har gått över till Kristdemokraterna ha ha
Nr 1028
100401-0931 Bullerstest
Hörselkontroll. Kommer precis tillbaka från hörselkontrollen som Fortifikationsverket anardnar nere på sjukan vid det blivande Mlliseum. De är avsett för oss som bor i bullerområdet runt skjutfältet. Man vill gratis kolla höseln på oss för att sen göra statistik på speciellt Tofterydsbornas hörsel. Bra initiativ tycker jag.
Det tog cirkaa 20 minuter. Min nedsatta hörsel är åldersrelaterad visade testet. Det satt några kända bullerhatare i kön för testen nämner inga namn. Det får ni gissa.
Det är bara att ge sig ner dit och kolla.
Bra jobbat med detta initiativ. Hoppas bara att man läst er annons som var rätt osynlig
Kram på er alla som jobbar med bullerproblem tycker en tofterydsbo.
Nr 1027
100401-0931 Gunnel Johansson
Glad Påsk
Glad blir man när jag såg barnen från dagis plocka upp skräpet efter oss vuxna utanför miljöstationen vid järnvägsundergången. Sen kanske barnen tyckte det var mindre kul och äckligt. Hoppas att de lär sig att inte slänga skräp. Kanske vore något för undomarna på högstadiet och gymnasiet att få ge sig ut och plocka upp efter slarvpellarna i kommunen. En kurs från Attilla hundklubb kunde vara hur man plockar upp hundbajsen efter sina hundar. Av någon anledning hittar man en massa svarta plastpåsar med hundbajs på cykelbanan. Har man väl tagit upp bajset kan man väl se till att påsen kommer dit den ska.Tänk om alla mammor skulle slänga blöjor över allt, viilket ramaskri det skulle bli.
Trots allt de flesta hundägarna sköter sig och många har sällskap av sin hund. Sen får hundägaren motion ett bra sätt att få igång blodomloppet.
Nr 1026
100401-0911 Linussupporter
Tack Linus, nu röstar jag på dig. Fattar inte vad du skulle göra ut på vänsterkanten.
Nr 1025
100331-1705 Tuula
En lös hund, svart halvlångt hår och vit fläck på halsen sågs runt 15.30-tiden på Icas parkering i Skillignaryd springandes ner mot Mogatan.
Nr 1024
100330-2338 Gunnel i Backen
Nu till påsk kommer miljöpartiet med ett smarrigt påskägg med att vi ska gå till frissan billigare för att sen gå på krogen. Då kan krögaren dra av momsen för oss. Undra om det gäller hela friåret som erbjuds. Gud vad roligt vi ska få på skattebetalarnas bekostnad. Vi får nog reparera cykeln också för avdragen, gällde nog inte taxi. Soppan till taxin ska ju höjas och det gäller nog bensin till vår bil också.
Allvarligt talat nu vet partierna inte vad de ska skaka fram för erbjudande för att få oss att rösta på dem. Gammal skåpmat finns med och en hel del vansinnigt urfåniga förslag. Rösta på mp så får vi en massa knasiga förslag och sen kommer Mona Sahlin som ett brev på posten som statsminister och sen Lars Ohly socialistkommunnisten i regeringen och i Vaggeryd får vi Linus Persson v som en skojfrisk klapprande träskoklampare.
Nr 1023
100330-2053 Mamma
En del av er säger att pensionärerna kan få en hundrig x-tra i pensionen beroende på hur man röstar. Tycker man ska lägga pengarna på vården till pensionärerna istället då.

Det som kallas vård nu här i Vaggeryds kommun är nästan skrattretande. Man tar bort terapin, drar ner på kvaliten på deras mat och nu plockas alla vikarier bort oxå.De har även dragit ner på ordinariepersonal så att de knappt hinner den "vanliga" vården. Men det läggs mer arbetsuppgifter till de anställda. Detta kommer att leda till att odinarie personal kommer att jobba häcken av sig och även gå till sitt arbete fast de inte känner sig bra....vilket kommer att leda till utbrändhet och sjukskrivning. Fy för att bli gammal i denna kommun. Hoppas att jag alldrig kommer att behöva den slags hjälp när jag blir gammal.
Nr 1022
100329-1842 bmi26
Fy säger jag till alla hundägare som inte plockat upp sin hundskit i vinter.. tycker ni det är fint på trottarena nu??! pinsamt. Man borde inte få ha hund om man inte kan plocka upp skiten.
Ser jag någon som inte ta upp sin hunds skit blir det att ta ett kort o skicka det till polisen. det kan jag lova.
Plus att jag ska samla ihop en kasse bajs o tömma det utanför vederbörandes dörr. Måste bli ett stopp på det här. Konstigt också att alla hundägare man fråga säger jag ta upp min hunds bajs...eller hur...
Nr 1021
100329-0800 Mats Oskarsson
Hej Gunnel!
Jag tror inte du fick poängen med det Ask sade i intervjun: -Hon ville skicka breven med den grälla färgen till MISSTÄNKA sexköpare. Det hade varit ny praxis, att hänga ut människor innan de är dömda för ett brott.
När någon sedan är dömd, så brukar media visa både namn och bild.
Nu gjorde ju Ask en pudel, vilket var bra. Alla kan ju ha en dålig dag:-)
Nr 1020
100328-2332 Gunnel Johansson
Verkar som folk har fått mer pengar att spendera. Skidorterna kör på plussiffror i år. Är det alliansens jobbskatteavdrag man lägger på skidorter. Bra det ger jobb åt många fjällrävar.
Gammal som ung skidar i backarna. Kul att se. Det ger uppsving för nästa säsong. Sen har den fina vintern hjälpt till att sporthandlarna blivit av med skidlagret.

Nu ska pensionärerna smörjas från höger till vänster.Vinner s så lär det bli skattehöjningar och då försvinner den där lilla hundralappen som hamnar på kontot. Inte bra.

Vem satsar mer på kriminalvården mer än SD. Det behövs mer fängelser. Tyvärr. Läste i GT om de värsta gangstrena vi har i Sverige. Konstiga namn hade de. Inga svenssonsöner precis.

Verkar som Maud Olofsson får äran att vara med på alla svenska bilföretag som räddats tills vidare. Bra för henne och centern.Tack och lov behövde inte Mona Sahlin bli bilföretagaretillverkare om hon kommer till makten.

Green (S) som tycker att det är Ok med syskon som har intima relationer. Dröjde inte länge förrän tidningarna skrev om den gravida unga kvinnans pojkvän som satte på sin 17-åriga syster. Han tog fasta på orden direkt. Sjukt minsann.

Sen har vi Ask (M) som vill skicka färgglada brev till sexköpare. Sjukt också. Då kan vi börja sätta ut foton på snattare, biltjuvar och andra kriminella också. Var tror ni allt detta ska sluta, några åsikter måste väl finnas bland oss som läser och skriver på gästboken.

Nr 1019
100328-0904 Götaforsbon
Så var det sommartid igen. Det gillar jag.
Nr 1018
100327-1640 Lars Seger
Nu var Metalls avtal klart, ca 700:-/mån innan skatt. Kan tycka det var ett bra avtal. Då ska man tänka på att de metallarbetare som avtalet gäller har fått skattesänkningar med mer än det dubbla! Till detta har (S) sagt kategoriskt nej till från början! Man kan ju undra om något som är minst dubbelt så bra kan vara så fel bara för det kommer från en Borgerlig majoritetsregering?

Hade pensionärer med minst i inkomst fått mer i plånboken med (S) vid makten? Icke en krona mer, klarade de inte av detta under högkonjunktur så gör de det inte med det vi gått igenom de senaste åren! Däremot har de fått sänkt skatt i 3 steg varav det sista idag som presenterades med nuvarande regering!

Det finns ingen samlad opossition som är regeringsduglig! Det enda som kommit fram är att skatterna skall höjas tillbaka om inte RGR svängt de sista dagarna. Min fråga är: Var skall ni Uskor, Metallare och övriga med normala inkomster ta de pengar som RGR klipp er direkt av er? Lönehöjningen äts upp av höjd skatt direkt om RGR får bestämma, dyrare transporter pga höjd drivmedelskatt kommer till ovanpå detta! Var ska ni dra in på, vad vill ni försaka, spara på era barn kanske? Där har jag lagt min skattelättnad! Ni vågar nog inte svara på detta ni som skriver här på forumet, men detta är konsekvensen som blir om RGR vinner valet!
Nr 1017
100326-2010 Tomten
Tråkigt nu är SD under 4%-spärren, eller vad tycker ni? Du Linus hur går det med "vårat" konstgräs, skall det inte sås nu till våren eller//sköt om er/
Nr 1016
100325-1900 Skattebetalare
Om kostnad för Fenix;
Är det något projekt som Vaggeryds kommun drivit dom senaste åren som har hållt budget?
Dom som lyckas så bra borde gå vidare till svårare uppgifter!
Nr 1015
100324-2331 Värnamobo
Vad är det som händer i vår stad, först två mord o nu en elvaåring som är försvunnen. Vad ska hända härnäst? Fy! Tänker så på flickan o hennes anhöriga.
Nr 1014
100324-2121 Trulsa
Hej
Håller med Tomten synd att inte intresseföreningen i Skillingaryd nappar på påskfjädrar. Tror att det är andra året de finns i Vaggeryd. De lyser upp och man blir glad. Man kan behöva lyfta blicken så att man slipper se allt det som göms i snö och kommer upp i tö. Papper burkar flaskor och HUNDSKIT.
Nr 1013
100324-2017 Tomten
Så fort SD nämns blir det mycket att skriva om, men påskfjädrar i träden på vårt tråkiga torg, är det ingen som bryr sig om, inte ens intresseföreningen.
Nr 1012
100324-1921 Arne Anka
Jag anser att SD är rumsrena. Svenskarnas parti är ju öppet rasistiska och icke rumsrena. Jag tycker att SD borde få komma till tals. Varför skulle de INTE få komma till tals? De är ett demokratiskt parti, med partistöd, som finns representerat i många kommuner i detta land. Här kom de till exempel in i fullmäktige även om Linus ”snodde” platsen. Han sitter likväl där för att SD blev inröstade vare sig ni vill eller ej.
Genom att göra SD till martyrer får de ju bara fler och fler anhängare. Jag hade nog inte brytt mig nämnvärt om det inte vore för just all smutskastning.
Nr 1011
100324-1914 TTC-tjejen
Våra tankar går till 25-åringens föräldrar och resten av de inblandade i olyckan på ttc.
Nr 1010
100324-1805 Götaforsbon
Bra, Blomman. Sen Arne Anka, inte kan du väl anse att Svenskarnas parti och SD är rumsrena? Mår riktigt illa av den främlingsfientlighet dessa grupper har inom sig och ofta även utåt sett. Hoppas att webbis inte låter dem komma till tals här iaf.

Webbis: Det är viktigt att diskutera sådana här frågor men givetvis tar vi inte med främlingsfientlighet och rasism här. Det står klart och tydligt i våra regler.
Nr 1009
100324-1745 Arne Anka
”Men det finns fler idiotiska svenskar som jag har stött på än vad jag har stött på från andra minoriteter.”

Kan det bero på att vi helt enkelt är fler Blomman? På varje utländsk idiot lär du möta nio svenska idioter. Och då är det rent statistiskt lika många idioter. Tror inte ens det handlar om idioter...

Du ber dom också att behålla åsikterna för sig själva. Innebär det att jag kan be dig behålla dina åsikter för dig själv? Eller är dina åsikter mer värda än deras? Nej, vi har åsiktsfrihet i detta land.

Dock borde de respektera din skylt om ”Ej reklam”, där är jag helt med dig. Men jag får alltid reklam från Socialdemokraterna, jag får alltid deras tidning. Och även jag har ”Ej reklam” på lådan.

Blir så sjukt uttröttad på att det är okej att diskriminera SD och andra med åsikter som inte anses vara politiskt inkorrekta. Låt folk ha sina åsikter och agera först när de går över gränsen för vad som är lagligt! Det är det lagarna är till för!

Nr 1008
100324-1600 Blomman
Jag glömde en sak.
Dessutom verkar dom där människorna inte vara läskunniga, det står EJ REKLAM. Hur svårt kan det vara. Men det är väl så med dom där typerna att det inte är möblerat på ovanvåningen.
Nr 1007
100324-1234 Blomman
Nu är jag så jäkla trött på att få en massa rasistskit i min brevlåda, det är Sverigepartiet, och en massa annan skit. Behåller era åsikter för er själva och försök inte pracka på oss ”vanliga” människor som inte stödjer sånt. Man kan inte älska alla människor det håller jag med om och det gör inte jag heller. Men det finns fler idiotiska svenskar som jag har stött på än vad jag har stött på från andra minoriteter.

Nr 1006
100324-1234 Tuula
Vad sorgligt att läsa om Krumhals ”..och lilla svanen till himmlen for”.
Kan inte Hemköp, ICA med flera....i stället för att kasta bröd i containers ge det till fåglarna i Skillingaryds Dämme vid hårda vintrar och behov?

Nr 1005
100322-1444 Tomten
Vad fint dom gjort i Vaggeryd med alla påskfjädrar i träden, skulle man inte kunna göra så i Skillingaryd på torget, skulle pigga upp ett tråkigt torg, något att tänka på för intresseföreningen.
Nr 1004
100322 G Jonsson
Svar till inlägg 1003.

Det är sorgligt att år 2010 behöv läsa debattinlägg som tror att uppfostran bygger på våld och förtryck. Trodde nog att vi hade kommit längre än så. Om aga kan följande sägas:

Föräldrars rätt att aga sina barn avskaffades 1966. Ett uttryckligt förbud infördes 15 mars 1979 i föräldrabalken och gäller från 1 juli 1979:

” Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling. „

Detta förtydligar att straffbestämmelsen om misshandel i 3 kap 5 § brottsbalken även innefattar barnaga.

Mer historia om Aga:
Husbonden hade juridisk rätt att kroppsligt bestraffa sin hustru fram till 1734 då lagen ändrades så att agarätten endast gällde tjänstefolket; 1734 års lag sa dock inget om rätten till hustruaga. År 1858 förbjöds husbonden att aga vuxna (tjänstefolk såväl som sin hustru), och all husaga förbjöds definitivt 1920 då husbondens rätt att aga minderåriga anställda (pojkar under 18 och flickor under 16 år) avskaffades. Fartygsbehälhavares agarätt upphörde 1922. Aga i skolan förbjöds 1958 när den nya folkskolestadgan infördes.

Jag hoppas med detta inlägg få ett slut på uppfattningen att aga löser problem och fostrar barn och vuxna.

Nr 1003
100322-0006 3-dje gen.föräl.
Replik till 996 Solsken. Har inte skyllt föräldrar att de busarna lärt sig sitt uppträdande hemma. Men jag är säker på att de inte lagt så många strå i kors för att de skall lära sig hur de skall uppföra sig ute i samhället. Det är att beklaga att våra ungdomar inte får lära sig hyfs. Men skulden är till stor del de som fattar lagarna. De gör svenska folket en stor björntjänst. Det är klart att det inte blir någon ordning så länge en person som blir trakasserad inte får ge slyngel en orre
så de lär sig veta hut. Samma är det med att en polis inte skall få fråga en person om han har kniv på sig för intigritetens skull, men sen kanske det blir en person nerstucken minuten efter.
Jag håller med att det synd om många ungdomar, men om utvecklingen skall fortsätta i den riktn. kommer det att gå åt ett håll där det är betydligt
varmare.
Nr 1002
100320-1036 Matilda
Roligt att se lite bilder på dämmet :)
Är själv nere och fotar där ibland och de kommer flygande och springandes som galningar för att få mat.
Ett väldigt bra tips till er som vill få fina motiv på svanar! Gå dit och fota och ha med er mat. ^^
V ar ju inte roligt att se att det var ytterligare ett rådjur, om det nu inte är samma vilket det inte ser ut som, som fått sätta livet till.
Såg tidigare för ett par veckor sen att det låg ett rådjur där nere.
Nr 1001
100319-1625 H. J-son
Så har det äntligen gått så långt att gradstocken visar över nollan. Det är längesedan det varit så lång tid med minusgrader, men det har varit till fördel för de som gillar att asa på nederbörden. Själv har jag väl stakat mig runt ett femtiotal gånger. Några som gillat mitt kämpande runt är nog
de stackars rådjuren som jag ofta tagit med lite mat till. Det har inte legat länge innan det varit uppätet till sista äppel eller morotsbiten. Det har konstaterats att det har gått åt en del svaga individer. (Synd de hade kunnat räddas) Korparnas kraxande förklarar att det nu finns mat att festa på. Ja de skall väl leva dom åxå. ( jag är djur-vän)Det resoneras ju som så att vi matar djuren nu för att skjuta dem onder jakten. Det är väl humanare för djuren att dö för ett gevärsskott än att under två tre månader svälta ihjäl. Men nu är det synd om dem när snön mjuknar.De går i skidspåren och sjunker ner till buken och orkar knappt komma loss.
Nu önskar jag som väl alla andra en härlig vår och sommar. Sen börjar pyrsen och älgjakten.
Förresten så mycke älgar som uppehållit sig i skidspåren har jag inte upplevt tidigare. Det bådar gott till hösten.
Nr 1000
100319-1625 Götaforsbon
Bra med politik här också. Också sport.
Nr 999
100319-1018 Gunnel Johanson
I info tidningen Focus för Vaggeryds kommun fanns en liten gåta.
Vad gömmes i snö kommer upp i tö.
Jo Bondstorp som ligger i utkanten av denna kommun. En liten fin landsort som 190 personer valt att bo i. Det är värt att ta sig en sväng dit dock inte buss. Kommunikationerna i denna kommun är bra om du bor i centrum av kommunen. Men i ytterkanterna precis som alla kommuner för övrigt är det dåligt. Därför måste man kämpa extra mycket för landsbygden vilket centern gör. Det hjälper tyvärr inte alltid att komma med bra förslag om utveckling av landsbygden alla måste kämpa. Narutligtvis de som bor i dessa avbefolkningsområden måste stå på barrikaderna med brinnande glöd i sina påkar.
En levande landsbygd är ett måste, så stressade storstadsbor kan komma dit och slappa av när så är nödvändigt.
Nr 998
100319-0751 Bmi 26
Politik, politik, politik... 80% av inläggen handlar om politik... kanske vore idé att starta ett chatrum för alla som vill ha ut sina politiska åsikter så vi slipper läsa dom här...
Mvh bmi26

Redaktionen: Det är inte aktuellt att dela på olika inlägg som sport, politik eller annat då vi inte har så många inlägg. Just nu och ett halvår framöver blir det säkert mycket politik då det är val.
Nr 997
100319-0001 Gunnel i Backen
En gång i tiden var Centern ett snällt parti och tog in Alf Svensson. Vad hände? Jo, han bildade ett eget parti KD och tog de flesta kristna med sig dit. Sen kom MP och vad hände då. Jo, då tog de alla som hade grönt tänk och även C hade det men lyckades inte behålla dem. Nu försöker alla partier tänka grönt med sol, vind och vatten och också MP. Men man må tänka att MP gått ihop med V och S. Vilket gör om man röstar på MP så är det en röst för M. Sahlin och vänsterkommunistsocialisten Ohly. Han som hatar allt vad egen företag heter. Men älskar att använda sig av privat vård och låta barnen gå i privat skola. Vilken falskhet. Hur ska Sverige se ut med bara statligt anställda. Sen har vi Linus egenföretageren som gått över till vänstern. Hoppas han inte kör bussen på samma sida som han ska rösta.
Nr 996
100318-2118 Solsken
Svar till 995. Barn / Ungdomar lär sig mycket även på andra ställen än i hemmen... var inte så snar med att döma, vet du exat vad dina egna barn/unga vuxna sysslar med när du inte är där?? I så fall är du en av de få som vet det, grattis!! Du kan väl vara med o förändra om du vill, nattvandra ex sånt är guld värt, en insändare här ändrar ingenting. Lycka till i ditt egangemang för våra unga..:) Barn behöver BRA vuxna förebilder du kan bli en. Att möta människor kräver ett öppet sinne, ni andra göre er icke besvär...
Nr 995
100317-2306 3: dje gen. förälder
I kväll vid sjutiden passerade tre pers. i 12–14-årsåldern troligen på väg mot Femkampen. Ett tydligt exempel på begynnande problem i forts. om inga åttgärder sätts in. Skränande med svordomar i varje mening. Vart tredje ord som uttalades var en svordom. Kan tänka mig hur det låter i dessa ungars hem. Finns det ingen utbildning i språkvård i skolorna???? Det kan finnas orsak att
ta till kraftuttryck ibland. Vem har inte satt hammaren träffsäkert på tummen?
Ett råd till dem som gör schemat i svenska. Lägg in en punkt "språkvård" gärna från årskurs ett, för sen är det för sent.
Nr 994
100317-2219 Gunnel Johansson
Vi läser om 60 tomma lägenheter i Vgd kommun därav 3 i Klevshult och Hok och 8 i Vgd. Resten ska finnas i Skillingaryd. 15 lägenheter tomma på smultronet och S.vägen ska utrymmas och där finns det 30 st. Där ska man bygga om o tömmer husen. Men i slutändan får jag ca 5 tomma lägenheter i S-ryd som är lediga. Just nu bästa VsBo ser det ut som lite falska anklagelser, men när ni har byggt färdigt kan det kanske vara överskott i S-ryd om vi inte får fler personer att flytta in. Men finns det trygghetsboende lär det komma till nytta iom att Jupiter med dess boende form håller på att raderas ut till mångas sorg och förtvivlan.
Hoppas verkligen att VsBo bygger till S. Vägen. Det är nog sista chansen på länge att få något byggt på denna ort.
Nr 993
100316-2350 LGW
När man ser hur det kommunala bostadsbolaget sköter sig i Vaggeryds Kommun kan man bara sucka. Felaktiga beslut dåliga på att hyra ut bara sitta o vänta på att någon ska hyra. Detta drabbar gamla hyresgäster o speciellt pensionärer väldigt hårt ifall man ska utdebitera förlusterna på de som redan hyr. Skärp Er jag har närstående som drabbas av Er inkompetens.
Nr 992
100315-1707 Arne Anka
Jag förstår att ni är förbannade. Men jag hade blivit mer förbannade om de tvingades anställa er när de inte anser sig ha råd. Det är reglerna det är fel på och där är det ett problem. Kommunen gör bara sitt för att klara ekonomin, precis som alla andra kommuner i landet.
Så här går det när man ska lagstadga om allas rätt till heltid. En skitregel om ni frågar mig, det var mycket bättre förr.
Nr 991
100315-1435 Blomman
Anhörig!
Jag håller med dig helt klart.
Jag får inget sommarjobb i hela komunen pga av detta kollade upp det idag.
Dessutom får man höra det ute på byn att man inte får jobba. Skandal var ordet , kan inte ens chefen bemöda sig med att höra av sig när man har lämnat in en ansökan. Jag har jobbat fyra somrar på raken nu, men nu är det kört.
Jag söker jobb på andra orter Gnosjö, Värnamo, JPG osv. Man får ju hoppas att man får något där. Denna kommunen suger fett just nu och det är många som är jökligt förbannade. Och vad händer mer, jo det blir dålig service för dom gamla, är detta klokt? Nej det är dags att vi sätter ner foten och protesterar mot denna behandling.
Nr    1–100 finns här
Nr 101–200 finns här
Nr 201–300 finns här
Nr 301–400 finns här
Nr 401–500 finns här
Nr 501–600 finns här
Nr 601–800 finns här
Nr 801–1000 finns här
  Välkommen till insändarsidan!
Här är lite regler:
1) Detta är inte tillåtet: ingen rasism, inga personangrepp (eller angrepp på företag)
  Denna gästbok ska INTE vara ett forum för frågor som tenderar att få rasistiska inslag = Vi stoppar ALLT som har med invandrarfrågor att göra och den som ändå skriver stoppas tillfälligt att skriva mer. Vi har fått plocka bort flera inlägg som kanske bara legat ute en minut och vi är trötta på att leka poliser här. Rasism är förbjuden enligt svensk lag! Vill någon debattera reglerna här får ni skicka e-brev till oss – någon debatt i gästboken om detta blir det inte.
2) Vi ser helst att den som skriver använder sitt riktiga namn eller har ett återkommande alias.
3) Inga svordomar eller antydningar av sådana tillåts
4) Ingen reklam OBS! Inga klockslag eller annan marknadsföring som angivelse av webbadresser för att locka till arrangemang eller föreningar/företag, i så fall får annonsmanus lämnas.
5) Peka inte ut någon person/företag för något.
6) Personer som motverkar vår gästbok på andra sidor är inte välkomna att medverka på våra webbsidor

Vi förbehåller oss rätten att ta bort sådant som strider mot våra regler.

Detta vill vi gärna se:
• Kom gärna med förslag
• Skicka gärna hälsningar eller vad det kan vara.
• Debattera olika frågor
• Skriv även om du inte är så van – vi putsar till språket åt dig

OBS! Ni som har synpunkter/förslag på innehåll och nyhetstips med mera = skicka oss ett e-brev i stället för att skriva här. Vi raderar annars inläggen. Vi tar med automatik ip-adressen till alla som skriver här. Vår e-post är insandare@skillingaryd.nu


Webbredaktören 091118-1930
Det förekommer en del gränsfall i inläggen här plus att vi helt stoppat ett par inlägg – det står klart och tydligt i spalten till höger: Ingen rasism. Läs och lär! Respekteras inte detta kommer vi att stänga gästboken.

Webbredaktören 091124-0806
Nu avslutar vi debatten om invandring då gränsen passerats av några. Välkommen att debattera annat.

Webbredaktören januari 2010
Webbredaktören till vissa som skriver vars inlägg vi redigerar eller inte tar med alls: OBS! Läs reglerna i vår gästbok.

Det finns tydligen nu en grupp som agerar mot denna gästbok = de är välkomna att debattera i sitt forum men här blir det ingen medverkan. Vi kommer att fortsätta ha en insändarsida där vi arbetar för en positiv bygd utan inslag från sådana som motarbetar oss.

Vi vill också poängtera att vi är emot all form av rasism och raderar givetvis sådana inlägg.

Vi har på redaktionen fått ta emot hot från en person som tycker att det ska vara fritt fram att skriva vad man vill i denna gästbok, annars kan det ”gå illa” för webbredaktören. Om det kommer fler hot kommer vi att göra en polisanmälan.

Tack för stort stöd
Vi fick i går kväll och under natten över 100-e-brev med stöd för vår gästbok och våra tankar i övrigt samt också flera uppmuntrande rader på facebook. Tack!

Vi har nu också lagt upp vår strategi för framtiden och kan lugna alla oroliga; det värsta ursinnet har försvunnit och gästboken och webben i övrigt ska rulla på.

De som motarbetar oss kommer inte komma till tals på något sätt i vår gästbok eller i andra sammanhang.

”Ge inte efter för krafter som räds främlingar”, var ett av många förslag från våra läsare. (100123–0824)

Webbredaktören