Insändare – tidigare inlägg nr 601–800   www.skillingaryd.nu  www.vaggeryd.nu  Vi har nu förändrat vår gästbok = skriv gärna här men följ våra regler till höger
Vår debattsida med längre inlägg finns här
Klicka här för att skriva din insändare

Du måste sanningsenligt till oss ange allt som är markerat med * men det kommer inte att synas. Vi gör alltså precis som alla andra nättidningar och papperstidningar gör.
Du får utåt sett i gästboken vara anonym. Vi kontrollerar vid tveksamma inlägg alltid namn och adress samt ip-nummer

Tack för stort stöd

Vi fick i går kväll och under natten över 100-e-brev med stöd för vår gästbok och våra tankar i övrigt samt också flera uppmuntrande rader på facebook. Tack!

Vi har nu också lagt upp vår strategi för framtiden och kan lugna alla oroliga; det värsta ursinnet har försvunnit och gästboken och webben i övrigt ska rulla på.

De som motarbetar oss kommer inte komma till tals på något sätt i vår gästbok eller i andra sammanhang.

”Ge inte efter för krafter som räds främlingar”, var ett av många förslag från våra läsare. (100123–0824)

Webbredaktören

Nr 800
100119-2313 SIS
Det är väl som tio små speciella pojkar... :)
Nr 799
100119-2218 Götaforsbon
Tycker webbis ska anmäla den som hotat för det kan ju inte vara svårt att gissa ungefär vem det är
Nr 798
100119-2118 Linus
Ja hot mot webbis är för illa. Nu måste vi alla ställa upp för våran webbis som sköter denna utmärkta sida mer eller mindre på ideell väg. Det är ju sjutton att det skall finnas sådana knäppa människor i våran närhet.
Nr 797
100119-1850 Tomten
Du webbis kommer det hot anmäl omgående, om det är så. Det är nästan din skyldighet, upp till dig, vi som brukar vara här på gästboken stöttar dig till 100%.
Nr 796
100119-1824 Magnus

Betalar man för maten så tycker jag att man är värd ett ägg.
Visste du att pensionärerna betalar för sin mat!

Stefan Ottosson säger
”En matportion kostar cirka 20 kr att framställa och leverera. Av denna kostnad är 6:50 råvarukostnad. Detta innebär att 13:50 kr går till produktionskostnader som löner, lokaler, energi och transport.
– Om vi kan minska produktionskostnaden kan vi lägga mer pengar på råvaror. Bättre råvaror ger bättre matkvalitet, säger kristdemokraten”.

Visste du att pensionärerna betalar för sin mat.
Middag 1550 kronor/månad (30 dagar 51,66 Kr per lunch)
Personer inom Dagligverksamhet betalar 41 kr för sin Lunch. (Bröd, efterrätt och kaffe ingår inte i priset).

Så jag tycker det känns fel att säga att kommunen betalar maten för de äldre och handikappade.
Att säga att det inte finns pengar tycker jag inte är rätt, kanske någon håller med mig?
Betalar man för maten så tycker jag att man är värd ett ägg.

Nr 795
100119-1447 HV71
Inlägg 788 och 792 ni har så rätt! Webbis, all heder till dig som har koll på gästboken, och för det arbete du lägger ner på nyhetssidan!
Nr 794
100118-1928 Pierre
Det är tur att det finns En tupp i ”hönsgården” så våra gamla kan få sej var sitt frukostägg!
Det kan ju vara gott för dem med ett färskt ägg som kontrast till ”koka-kyl-maten” dom får annars. Bra gjort!
Nr 793
100118-1351 SIS
Bra inlägg 792. Sen undrar jag hur det går med konstgräsplanerna i Skryd.!?
Nr 792
100117-2108 Innebandysupportern
Bra att ni stoppar såna grupper, fattar inte hur de kan bära sig åt som de gör när de har chansen att helt gratis få debattera om de följer reglerna här. Istället sprider de skitsnack. Märkligt minst sagt.
Sen var det kul att SIK vann mot Ängelholm. :)
Nr 791
100117-1030 Lars Seger
Det enda som händer det närmaste är miniracing på onsdagar och fredagar. Men framåt våren är det utställning/motormarknad. Det finns en del aktiva klubbar som inte är kyrkliga eller idrottsinriktade tex Skillingaryds Motorklubb som ordnar rally- och folkracetävlingar. Götaströms fordonhistoriska klubb ordnar träffar, marknad och utflykter och Smrk som har en inomhusbana i Skillingaryd.
Har säkert glömt en del föreningar. Sen är vi några som kör jeep. Streetracers är en del som tycker är kul, det är överlag ett mycket stort motorintresse här omkring i bygden, välkommen och njut till Vaggeryds kommun!
Nr 790
100117-0949 Götaforsbon
Har nu läst på om äggen till pensionärerna. Min slutsats är att det gjort en höna av en fjder. Ägg servers ju till pyttipannan men pga leveransproblem blev det inte så vid två at åtta tillfällen. Även i vårt kök kan det hända att nåt saknas pga just leveransproblem. Sen kan det ju inte skada med diskussion om maten men tycker lite synd om kostchefen som efter de små slantar han får ändå gör bra. Har en bekant vars mamma bott på Furugården länge o hon tycker att maten är ganska bra. Men vad får man för sex kronor i råvarukostnad......
Nr 789
100117-0935 Scania R620
Hej!
Undrar om någon vet när det händer lite motor och fordon ”events” här omkring Skillingaryd?
Är intresserad av att komma och titta, men hittar ingenstans där det står något bra om vad som kommer och händer omkring det.
Hör gärna av er. :)
Nr 788
100117-0935 Götaforsbon
Jag fattar inte hur man kan klaga på denna gästbok. Förstår inte alla att man måste hålla sig inom de regler som finns? Här lägger han ned mängder med timmar som är i stort sett ideellt arbete och så får han skit från en grupp som tydligen inte kan acceptera att samhället har vissa normer och att ett företag som webbis har sin fulla rätt att sätta upp regler.
Nr 787
100116-1630 Götaforsbon
Länge sen jag var här - bra agerat webbis
Nr 786
100116-1546 Alexander Hjelm
Var det före eller efter Linus intåg i Vänsterpartiet dom rasade ner under 4%-spärren??? Kan ju bara hoppas dom stannar där nere.
Nr 785
100116-1517 Carina
Själv tycker jag att det låter som om nån har gjort en höna av ett ägg.
Självklart ska pensionärerna protestera, ingen pyttipanna utan ägg. Som potatismos utan potatis - det går inte an.
Om nån tar politiska poäng av denna soppa så är det väl inget som han ska behöva äta upp.
Nr 784
100116-1353 Arne Mild
Populistiskt utspel! Carina Ödebrink ondgör sig över att Isacsson och Ottossons äggtilltag, och blir påhejad av Berry Lija.
Vad ni syslar med Carina/Berry det är bara populistiska utspel!
Det är rent ynkligt att vi har sådana politiker som tar varge tillfälle att smutskasta sina politiska motståndare. Politikerförakt? Ja det är ni som eldar under den brasan.
Som framgår av den respons som den klena maten för våra gamla visat ser jag varje inslag för att förbättra maten som ju är en av de viktigaste trivselfakorer för våra gamla.
Nr 783
100115-1908 Bertil Melkersson
Inget nytt under solen, heter det ju.
När nu Wiwianne Nykvist ondgör sig över att inte få ägg till pyttipannan kan jag berätta hur det var på Sörgården i Skillingaryd då mor och far bodde där för cirka 20 år sedan. (Var Wiinanne kanske anställd där då?)
Rätt som det var fick de ingen saft i vattenglaset till natten – av sparsamhetsskäl.
Mor och far hade det mycket bra på Sörgården sina sista år i livet, de klagade inte och trivdes där då de inte kunde bo kvar i sin stuga i Ålaryd trots avsaknad av kommunal saft.
Nr 782
100115-1533 Ingegerd
Äntligen någon som våga ta upp debatten om den urusla maten på Vaggeryds äldreboende. Min mor bodde 6 år på Jupiter. Jag vet inte hur många gånger som jag slängde den äckliga sörja som skulle föreställa middag som serverades. Jag hade inte serverat våran hund denna sörja. Till och med personalen sa vid ett tillfälle att de skulle aldrig äta vad som serverades. Om jag inte minns fel betalar väl de boende en rejäl slant för varje måltid. Är det inte på tiden att vi börjar respektera våra äldre. Tänk på att det är kanske den enda njutning de gamla har att känna lukten och smaken av god mat.
Nr 781
100115-1356 Blomman
Vad roligt för Skillingaryd/Vaggeryd att Skillingaryds IK arrangerar DM-finalerna. Nu får ni chansen att se nästa generations landslagspelare , för jag är helt övertygad om att någon av dom ni får se kommer att nå dit. Om inte annat så får ni chansen att se ungdomsinnebandy när den är som bäst.
Nr 780
100115-1006 Lars Seger
En del har du rätt i Miran. Dock har jag inte sett att Vårdtagaren skulle få det sämre? Tydligen tycker du att i de flesta fall privata alternativ är bättre? Citat: Vårdtagare som själv har kapacitet att välja sina assistenter finns redan idag i privat verksamhet. Jag tror att det blir bättre för VT med en annan huvudman än kommunen.

Jag träffar en hel del PA i mitt jobb och visst finns det skillnader i arbetssätt precis som det gör med mina kolleger på ”fältet”. Att man inte får välja är ju beklagligt tycker jag, är inte helt säkert att det slutar så heller. Där har du och andra rätt om så blir fallet. De flesta PA/VT jag träffar har Olja som huvudman och där väljer de själva vem som skall jobba för dem, även under semesterperioden, de är Arbetsledare för sina assistenter. Märkligt att så många har tex Olja om det skulle vara så dåligt? Och långt ifrån alla kan välja själva.

Nu vet vi inte vem som blir entreprenör här så där får vi vänta & se.

Nu ska jag åka och jobba , dela ut maten till de ”gamle” i Skryd. Detta gör jag i en Hkpbuss för 8 passagerare som drar då ca 2L/mil och som troligtvis kunde kört någon behövande som ville ut i samhället. Detta kostar oss lågt räknat ca 40-50:-/portion eller råvarukostnad X 7 minst. Ett jobb som tex AME kunde gjort mycket bra på alla plan. Men se det går icke! Vi kan inte säga upp den delen med Länstrafiken, där är en del av kostnaden för maten!
Nr 779
100115-0939 Annan anonym
Som mamma till en tonårstjej är man ju orolig varje gång hon är ute på kvällar. Man kan kanske inte alltid hämta och skulle då något hända skulle jag inte kunna förlåta mig själv. Man skulle förmodligen inte heller kunna stå för sina handlingar om man fick tag på den som rört ens dotter.
Tycker det är för illa att inte tjejerna här i Skillingaryd ska kunna gå ut på kvällar utan att vara livrädda
Nr 778
100115-0815 Hanna
Jag har jobbat ett antal år inom Jönköpings Kommun. För 3 år sedan bytte jag arbete och började jobba inom den privata sektorn. Jag har betydligt större inflytande på mitt nya jobb, min lön har ökat REJÄLT, jag har mer tid till mina brukare och jag känner mer att jag verkligen GÖR någon nytta istället för att bara ”åka till jobbet”.
Sen är det såklart bra om det finns en valmöjlighet men personligen skulle jag ALDRIG gå tillbaka till att vara en i mängden, dvs kommunanställd.
Nr 777
100115-0815 Anna
Jag har min mor på Sörgården.Det stämmer att matkostnaden är 3.100 kr i månaden.
Jag undrar var pengarna tar vägen, om en portion får kosta så lite som Ove Gustafsson
säger.
Maten är desutom enformig smaklös och inte ens varm.
Blundar man och tuggar så vet man inte vad det är man äter,men vill man få i sig något så får man verkligen blunda.
Stackars våra gamla, man vill inte tänka på den dagen man själv sitter där.Jag tror inte att vi
kommer att finna oss i det,vi som är blivande Sörgårdsboende.
Tänk om ni som bestämmer, tänk att ni själva får äta av den dåliga och dyra maten en dag.
Börja laga mat i köket på Sörgården, det blir inte dyrare men säkert mycket godare.
Vi har råd att ge våra gamla god mat.
Nr 776
100115-0815 Gunnel i Backen
Linus tycker att Uppåkra är ett bra exempel på ett företag som en socialdemokrat byggt upp. Det kan jag hålla med om. Men jag brukade skoja med med Birger som tyvärr inte finns vid livet, att han var den blåaste sosse jag kände. Kanske kan man skoja om dig om ett antal år att när du expanderat att du är den blåste vänsterpartist i byn. Men går du på i ullstrumporna med den farten du håller nu,s å hinner du nog bara sköta företaget med vänsterarmen.
Tänk att en kvinna på Sörgården kunde få sån fart på gubbarna att de nu plötsligt börjar sätta sig in i kostfrågorna. Ja, nu börjar verkligen kampen om folkets gunst. Det är val i höst. Tips:
Något billigt och nyttigt 3 paket blodpudding 20 kr i en butik i byn. Lite lingon och bacon smakar bra till denna rätt.
Ska komma med fler tips vid fler tillfällen.
Nr 775 100115-0815 Miran
Lars Seger!
Du verkar tro att protesterna mot privatisering av personlig assistans endast beror på att assistenterna är rädda om sina jobb. Helt fel!
Att få nya jobb inom vården är inte speciellt svårt så det argumentet kan läggas åt sidan!
Vårdtagare som själv har kapacitet att välja sina assistenter finns redan idag i privat verksamhet.
De som valt att ha kommunen som huvudman har ju gjort det av en anledning! Det är inte många som själva kan bestämma vem/vilka de vill ha som assistenter pga sina psykiska handikapp. Det protesterna gäller är att valfriheten försvinner! Alla andra i samhället har rätt att välja både det ena och andra, men för dessa människor som redan har det svårt ska valfriheten tas bort. Jag tror att Du också skulle höja rösten om Du eller Dina barn blev påtvingade någonting! Kommunen måste spara pengar, det vet vi. Man kunde löst detta på ett bättre sätt genom att ha lyssnat på godemän/anhöriga/assistenter och tittat på de besparingsförslag som arbetats ihop. Flera grupper har lämnat in ansökan om att få starta intraprenad, men fått nej! Det är ju inte gratis för kommunen att göra en utförsäljning utan det kostar 2-3 miljoner. Att detta ska ske nu är helt enkelt en politisk ideologi som måste genomföras innan valet! Det kommer en ny lag (2010/2011) som gör att staten kommer att ta över kostnaderna för personlig assistans. Varför inte vänta till dess?
Nr 774
100114-2143 Irja och Jeanette
6 kr för middag... ja räknar vi lite högt här i huset går 1 dags mat för pappa som bor på Sörgården på max 1000:- för en månad dvs 25–30 kr per dag...

Det har han/vi det stora nöjet att betala 3.100 för....

Vart försvinner de andra 2.100:-?

Det önskar jag att Sven-Olof Isacsson och Stefan Ottosson tar redan på ordentligt.

Nr 773
100114-2117 Lars Seger
När jag sa till mina föräldrar att jag skulle flytta till Vaggeryd så fick jag till svar: Där bor ju bara Komunister! Du har kanske mer beröringspunkter med vgd än du tror? Synd att Telefonkiosken inte finns mer i Skryd, ni kunde ju haft gruppmöten där, 3-4 pers får rum i en dylik.

Nu blir det väl 2 bakåtsrävare från (V)i KF resten av perioden eller har jag fel? Allt var ju bättre förr som (V) på riks tycker i alla fall. I (V) är de bra på ljuga när det gäller tex historien för att ta ett exempel. Det lilla jag känner dig så har jag svårt att tro du ställer upp på de konstiga saker (V) på riks föreslår.

På lokalplanet har väl (V) inte gjort något denna perioden, mer än klagat på alliansen som styr? Men att vara vid ”köttgrytorna” är ju alltid trevligt, men att bygga hus på en kyrkogård är kanske inte riktigt det gemene man vill? För tomter finns det gott om i Skryd! Där stämmer du bra in i (V)s anda.

Klaga på kommunens tjänstemän när de gör sitt jobb som tex miljöinspektörerna gör. Du borde efter 3 år i maktens boning veta att politiken inte lägger sig i vad kommunens tjänstemän gör! Politiken lägger ramarna, tjänstemännen utför, vad & hur vi än tycker! Denna för dig tydligen stora problem är inte någon politikers ”fel” oberoende vilken färg den har!

Populistiska utspel går alltid hem, men vad har du för förslag hur tex Miljöförvaltningen skall arbeta? Likadant med LSS, får vårdtagaren det sämre med annan huvudman än kommunen? Troligtvis minst lika bra och på vissa håll tom bättre skulle jag tro. Tänk att inom koperativet Olja så väljer du som VT vem som du skall ha som personlig assistent. Även under semesterperiderna.

Klart att de som idag jobbar som PA är rädda om sina jobb, det är väl alla? Sluta hymla och tala klarspråk och förklara vad som gör att vårdtagaren får det sämre med annan än kommunen som huvudman! Idag var det tex

Arbetsledarutbildning för de som har Olja, VT är nämnligen arbetsledare över sina PA. Det har väl ni i (V) svårt att aceptera att Vt eller ”vanligt” folk får bestämma själva?
Nr 772
100114-1938 Linus
Tänk vad roligt att Stefan Ottosson och Sven-Olof Isacsson har gjort något bra. Men Stefan var det inte detta du ville innan valet. Men under mandatperioden har det bara varit försämringar och nu börjar valägget. Tidigare hette det valfläsk....
Hur går det nästa KF-sammanträde? Ska KD rösta MOT valfrihet, ja man skrattar ju.
Nr 771
100114-1707 Tomten
Bra Linus. Nu skall det bli roligt att rösta v-partiet. Många politiker i kommunen som är ute och cyklar, men när du cyklar rör du åtminstone om i grytan. Lycka till. (LP-AÅ Dream Team)
Nr 770
100114-1403 Linus
Mer lär vi nog få cykla i framtiden Gunnel. Nu när din partikamrat vill flytta järnvägen. Blir det cykelavstånd till stationen? Själv tycker jag det är fantastiskt med gångavstånd till stationen.
Nr 769
100114-1402 Linus
Ja du Gunnel jag är ute och cyklar mycker vädret tillåter. Men jag cyklar rent fysiskt och inte psykiskt som tydligen du gör.
Senaste cykelturen gjorde du här på gästboken när du inte överhuvudtaget visste var kommande beslut om LSS innebär. Jag och V vill ha valfrihet medan dina allianskamrater vill ta bort valfriheten.
Vad har du fått ifrån att jag ser rött när det gäller privata företag. Uppåkra, tror att du känner till det företaget, startades av en socialdemokrat. Jag är inte den enda egna företagaren i V. Vi vill värna och hjälpa småföretag och inte hålla på att stjälpa genom att inte tillåta Wienerbrödsförsäljning.
Vidare vågar jag lova, trots att jag inte pratat med s, att vid ett rött styre i kommunen blir det ägg och RÖDbetor till pensionärernas pytt-i-panna.
Ta du en cykeltur till Danmark och köp en skinka i stället för lugnande medel.
Nr 768
100114-0618 Gunnel i Backen
Fin bild på Linus , som är ute och cyklar!
Hoppas det är den första och sista bilden Linus är ute och cyklar på.
Ska Du hålla till höger eller vänster på den väg du ska fara? Just nu är du ute och kör på lite olika vägbanor, tycker jag.
Nu får vi inte en lugn stund här i bygden. Ska åka och köpa lugnande medel på det privatägda apoteket. Skönt att jag slipper åka till Vaggeryd. Det får DU göra om du behöver några medikamenter.Du som är egen företagare ser rött mot det privata.Det här kan bli besvärlig gåta att lösa ibland, tror jag.
Linus, lycka till iallfall.
Signatur: Gunnel i Backen
Nr 767
100112-2356 Gunnel Johansson
Tack kyrkoherde Bothén med personal att ni bjöd in oss förtroendevalda på en trevlig upptaktskväll inför det nya mandatperioden i församlingshemmet i Skillingaryd. Nu fick vi från Åker, Hagshult och Tofterydsförsamlingar lära känna varandra.
Jag talar en sista gång som kyrkorådets ordförande på onsdag blir det en förmodligen en ny kvinna på denna post. Svenska Kyrkan arbetar för dig ,så att du kan döpa dina barn, konfirmeras, vigas och sen efter ett liv få den sista vilan. Men under denna period kan du komma på besök där på sopplunch, barngrupper, föreläsningar, påsk-julvandringar, auktioner, köpa fastlagsris av syföreningen Ankaret.Sverige behöver en Svensk Kyrka och där hoppas att du vill vara medlem. Om du inte är det finns det möjligheter att komma med . Det är bara att ringa till vårt nya kansli. Tack för ett gott arbete alla medarbetare under denna mandatperiod.
Nr 766
100112-2312 Sandra
Jag undrar också hur i hela friden dessa människor som vill flytta järnvägen tänker!?!?
Vad ska det vara bra för?
Nr 765
1001122036 Tomten
Hörde på radion att vissa vill bygga ny järnväg utanför våra samhällen Skillingaryd och V aggeryd. Åker man tåg vill man väl komma till centrum, tänk om dom skulla tänka så i Stockholm eller Göteborg m.fl, får bygga gångväg till centrum. Undrar hur (Osten) tänker, nu när vi redan har byggt ny järnväg Baggeryd-Bärnamo. Så tänker centern, inte med huvudet.
Nr 764
100111-2031 FUB
Vi följer med stort intresse allt som skrivs angående upphandling av personlig assistans.
Vi måste hjälpas åt, vad kan vi göra.
Om alla vi som anser att kommunen som alternativ måste få vara kvar kunde träffas och tillsammans agera så kanske vi kan få våra politiker att lyssna på oss.
Välkommen att höra av er till Karin R eller någon annan i FUB styrelsen.
Nr 763
100111-1744 Gunnel i Backen
Jag har tydligen missuppfattat det hela. Att bolag från Jkpg har personal här nere det vet jag. Men Vgd har väl ingen privat aktör inom omsorgerna. Det var det jag undrade. Är det så mycket sämre betalt för de anställda inom det privata. Går inte de under fackavtal eller står de utanför. Ingen går väl för flera tusen mindre i lön per månad för att byta jobb. Och vet man med säkerhet att de anställda har mindre betalt?
Det snackas en hel del hit och dit och man jämför äpplen med päron ibland.
Maten på hemmet kostar ca 22 kr om dagen med alla målen. Då ingår inga arbetskostnader. Enligt Ove Gustavsson har inte man fått någon ökning på 5 år för matkostnader. Då ska man som politiker kanska plussa på ett antal kr på det priset, så maten kan bli bättre.
Nr 762
100111-1240 Linus
Gunnel
I dag finns det valfrihet när det gäller personliga assistenter. Brukarna eller de anhöriga kan välja om de vill ha privat eller kommunal vård. Det finns brukare här i kommunen som har privat vård medan de flesta har kommnal.
Nu vill den borgerliga alliansen ta bort den valfrihen och all vård skall bli privat.
Så är det med den borgerliga valfriheten.

Nr 761
100111-1240 Miran
Gunnel i Backen!
Du har fel när du säger att det i dag bara finns ett alternativ för brukare med personlig assistans. I dag kan du VÄLJA mellan privata bolag eller kommunen. Det beslut som man protesterar mot innebär att brukaren TVINGAS välja ett privat bolag, kommunen finns inte längre kvar som alternativ. Valfriheten för dessa personer försvinner. Det är den absolut viktigaste aspekten på detta!
När det sedan gäller personal så är det inte många som vill jobba i ett privat bolag då anställningsvillkoren försämras, att få en snabb kontakt med chefen vid krissituationer kan vara svårt då det privata bolaget inte behöver ha ngt kontor här i kommunen och lönerna försämras drastiskt (ca 5000:- mån mindre på en heltid).
Det är enda sättet för ett privat bolag att tjäna pengar - att sänka lönerna! Därav en stor personalomsättning, det blir ett genomgångsyrke. De som blir lidande är ju brukarna! VALFRIHET gäller tydligen inte för denna grupp av människor.

Nr 760
100111-1100 Gunnel i Backen
Menar Linus att allianspolitikerna endast pläderat för privat omsorg när det gäller personliga assistenter? Det tror inte jag. Man ska ha ett val som brukare. Nu finns det bara ett alternativ kommunal omsorg. Inget fel på den, många duktiga anställda där. Ibland kanske det ska finnas alternativ.
Risken är väl att de driftigaste och mest kunniga går in i den privata sektorn och då kanske brukaren och dess familj måste välja privat för att få behålla sin assistent. Har man en negativ bild av det privata och egenföretagarverksamhet och att man trots detta känner att det är det bästa alternativet. Ja då kanske det blir svårt att förklara sig mot sina röda partivänner om man svänger i sin åsikt.
Jag tror på vi människor försöker göra det bästa av sin situation . Ibland får man kämpa för sina rättigheter om det finns ett handikapp med i bilden. Det kan vara tufft.
Nr 759
100110-1723 My
Jag menade inte att blanda ihop er. Jag vet att du har en annan åsikt. Jag kommenterade lite från er var! Har nu skickat en skriftlig begäran om möte till de borgerliga och väntar på svar! Hoppas att någon av politikerna läser gästboken och inser att det kanske inte vore så dumt att träffas för att få ta del av viss information istället för att ”sticka huvudet i sanden”.
Nr 758
100110-1022 Linus
Bra My, men jag kan inte förstå varför du blandar ihop mej med Gunnel och Seger. Jag har ju en helt annan åsikt.
Verkligen beklagligt att de borgerliga politikerna inte vill prata per telefon. Stämmer verkligen detta?
Nr 757
100110-0941 My
Linus, Gunnel och Seger
VALFRIHET pratas det så mycket om idag. ALLA ska ha rätt att välja vem som utför vård, men inte de som har personlig assistans. Konstigt! De assistenter som röstat borgerligt kommer nog inte att göra det fler gånger då M,C och FP ej är villiga att ta en diskussion. Oron inför en privatisering är att de privata aktörerna bla har en stor personalomsättning, vilket brukarna med pers.ass är känsliga för. Det finns många fler saker som inte är bra, men det kan inte skrivas här då det skulle bli för långt. Det är flera assistentgrupper som lämnat in ansökan om att få starta intraprenad, men fått avslag!
Linus, vi har ringt - ingenting händer! Den som lyssnat på oss är en representant från S.
Nr 756
100110-0848 Linus
Seger
Varför ska man TVINGA folk att ta en privat aktör när det gäller personlig assistans. Det är väl bättre med VALFRIHET aom det är i dag.
Nr 755
100109-2118 Lars Seger
Intressant debatt om detta med personliga assistenter. Träffar många brukare och assistenter dagligen i mitt jobb, i dag har det mest varit Jkpg som gällt för min del. Där är det mer vanligt att de jobbar genom tex koperativet Olja som är stora inom Jkpg kommun.
Ingen av dem jag pratat med idag ville jobba med kommunen som arbetsgivare! Det var 7 vårdtagares assistenter som tyckte så. De tyckte att de hade bättre arbetstider och en mer lyhörd organisation.
Om de har rätt eller inte kan jag inte svara på, men lyssnar man på dem så undrar de lite vad vi i Vgd kommun sysslar med. Att vårdtagaren får mer timmar än Försäkringskassan beviljar är ju mycket märkligt, måste brista inom ledningen som godkänner detta? Ni som har en annan syn på detta kan ju kolla med tex Jkpg hur det sköts där. Min högst personliga åsikt är att de som jobbar utan kommunal huvudman är lite mer engagerade gentemot sina vårdtagare i de flesta fall.
Förstår inte att denna fråga om vem som har utför personlig assistans kan vara så kontroversiell, kommer att fungera precis lika bra om inte bättre med annan huvudman än kommunen.
Så min fråga är: På vilket sätt blir det sämre för vårdtagaren om någon annan än kommunen är huvudman? Hela Vaggeryds kommun är 1,4 promille av Sveriges befolkning, varje gång tex ett privat företag ska ta över en kommunal verksamhet så verkar det som att hela världen rämnar bara för det! Mycket märkligt måste jag säga... Vad blir sämre för vårdtagaren är min fråga?
Nr 754
100109-2118 Linus Gunnel.
Nu är du inte ens i en roder- och segellös båt i Linnerydssjön och seglar. Du är ute på ett wienerbröd i Stilla Havet och flyter.
Här i kommunen har alla med LSS rätt att välja om de vill ha privata eller kommunala omvårdare. Tror att 98 procent har valt kommunala. Den borgerliga alliansen, där du ingår, vill ta i från valmöjligheten för brukarna och anhöriga. De vill tvinga alla att ha privata aktörer på marknaden. Synd du inte var på fullmäktigesammanträdet i höstas där det satt över 50 anhöriga och peronliga assisteenter och applåderade över mej, s och v.
FUB vill bjuda in på möten men ni borgare säger nej. Hoppas nu att ni i centern vill träffa FUB. Snacka går Gunnel men göra något är svårare. Ring gärna Karin och fråga henne.
Nr 753
100109-1702 Gunnel i Backen
Vad är det för möten Linus pratar om. Handlar det om vården eller något annat? Vem sätter dagordningen?
Visst finns det väl pers.ass. som är borgerliga. Det där med privat omsorg kan väl inte bara vara pest. Finns småföretag som driver detta till precis lika stor belåtenhet som kommunerna. Ibland undrar jag varför det blir överskott i det privata. Är det för att det sköts bättre när det gäller ekonomiska frågor? När politikerna styr kanske det inte finns samma intresse som privat. Eller är det att den personalen brinner för sin uppgift på ett annat sätt? Det finns säkert bland vår duktiga vårdpersonal de som vill starta eget. Men eftersom vissa driver sån oppinion mot eget, tror jag att de inte vågar för det negativa trycket. Cirka 50 % är röda och resten har andra färger. I städer är det mycket enklare, man syns inte i mängden på samma sätt
Nu ska jag laga pensionärsmat.
Nr 752
100109-1531 Linus
Till pers ass.
Förstår inte att det är över 50 procent som röstat på den borgerliga alliansen. Måste nog vara flera personliga assistenter som röstat på borgarna och då har ju folk fått som dom vill.
Men det är beklagligt att borgarna inte vill komma på möten. Ring upp dom i stället.
Och det är ju val om 9 månader.
Nr 751
100109-1238 Varglisa
Jag tycker der är fantastiskt att det finns pengar att grusa vägen som ska gå till nya terminalen detta har hänt minst två gånger sedan snön kom, man får ju inte köra där heller man kan tycka att det gruset gör mer nytta på Storgatan istället.
Nr 750
100108-2223 Kalle
Hur många låtar skrev Elvis? ....Inga!
Det var de svarta bluesmusikerna som var upphov till de vita stjärnornas hitlåtar.
Nr 749
100108-1820 Pannkakan
Hej, undrar om det var någon som saknade/saknar sin lilla svarta hund i onsdags kväll? Det var vid ca 17-18-tiden som jag och en till skulle till Hemköp som det plötsligt kom springande en svart liten lurvig vovve från hemköps hållet och som forsatte ner och försvann vid dagiset nedanför. Vet inte vad det var för ras, troligen någon blandras eller annat, känns bekant men kommer inte på rasen. Ca 20 cm hög eller liknande.

Undrar om denna eller dessa ägaren/ägare har fått tillbaka hunden? Hoppas i alla fall denna lilla söting har det bra igen. Tyvärr hade vi inte chansen o titta närmare på hunden då han/hon sprang iväg lika fort.

Tror den hade halsband på sig, men icke säker. Inget koppel hängande efter.
Hör gärna av er om det var er hund, så vi vet att den har det bra igen :)

Nr 748
100108-1505 The Rocker
Ja du Gunnel i backen! Elvis 75 år. Vem minns inte dom första inspelningarna som han gjorde på SUN records! Enorm rå primitiv trio rockabilly!
En annan legend, David Bowie, fyller 63 år i dag! Vem minns inte enorma plattor som ”Pin Ups” ”Alladin Zane” ”Space Oddity” ”The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” skivan som gjorde att Bowies karriär tog fart! ”Young Americans ” ”Heroes” & ”Lets Dance” som fått stå som signatur melodi till ett ganska känt tv program i tv4! Enorma plattor allihop!
Nr 747
100108-1111 Tomten
Frisören brukar bjuda på kaffe med kaka, eller bulle när man är där och klipper sig, får han oxå böter nu??
Nr 746
100108-0947 Gunnel i Backen
Are you lonesome tonight, Jailhouse rock . Vilka låtar som slog ner på hitlistorna. Om kung Elvis fått leva har han fyllt 75 år i ag. Sätt på en skiva eller ta youtube och fall tillbaka i en nostalgitripp.
Använd inte så mycket droger av olika slag inkluderar mat mitt i natten så kanske du får leva lite längre än vad han fick .
Saknar ni honom, Elvis alltså?
Nr 745
100108-0800 Pers.ass.
Till Linus
Om du visste hur många gånger vi bett att få prata med politikerna. Det är de borgerliga vi bjudit in till diskussion, men tyvärr har det inte funnits något intresse från dom att träffa oss. Har återigen bett om att få ett möte. Undrar om någon hör av sig den här gången? Vad mer kan vi göra?
Nr 744
100107-2130 Linus
Till arg
Du ska nog inte skälla på chefer inom socialförvaltningen. Utan ring till politiker i den borgerliga alliansen och för fram dina argument. Eller bjud in dom på ett möte. Det är borgerliga politiker som står bakom detta och inte chefer. S, V och jag är helt emot detta.
Nr 743
100107-2113 Arg
Den 1 februari ska kommunfullmäktige ta beslut om utförsäljning av personlig assistans. Det är samma föslag som i oktober återremmiterades till socialnämnden för att det inte var ordentligt genomarbetat. Har någon brytt sig och tagit fram nya relevanta uppgifter? Nej! Politikerna struntar i detta och har bara bestämt att det ska säljas! Detta rör personer som redan har det svårt och som har rätt till hjälp enl. LSS.
Det är smidigt att sparka på dom som redan ligger!
Hade man brytt sig så är det inte svårt att få fram siffror från andra kommuner som privatiserat personlig assistans och se att man INTE sparar på detta. Tvärtom, kommunen kan få HÖGRE kostnader då man faktiskt inte kan sälja bort ansvaret! Hur kan en chef stå redan i december och säga att det är bestämt att det blir utförsäljning? Är det chefen som bestämmer detta? Personal har fått höra att de ska bara vara tysta och tacksamma om de får behålla jobben! Föräldrar/anhöriga/godemän skulle ej få reda på detta förrän det var bestämt! Hur kan man behandla människor så? Tänk om det hade handlat om era barn eller någon anhörig - då hade det minsann varit annat ljud i skällan! Nej, Vaggeryds kommun nu har ni gått för långt! Ett ord ni och vissa chefer borde lära er är empati!
Nr 742
100106-2126 Lars Seger
Tack Bitte för din trevliga blogg! Känner igen mig precis, njuter varje gång vi är på tex IKEA och äter korv. Ser jobbigt ut med 3 barn för en del... Undrar hur man orkade för typ 10 år sen när vi had 5 ungar runt omkring? Att man glömmer ta med alla barn i husbilen efter man stannat och tittat på nåt är ju mer väntat om man säger så! Läs hennes blogg och dröm er tillbaka alla småbarnsföräldrar...
Nr 741
100106-1906 Linus
Har varit ute och gått lite på Skillingaryds gator denna helgdag. All snö är inte skottad men däremot på de nödvändigaste platserna. Har inga större klagomål men jag saknar Rolf Bardh och hans väghyvel. På den tiden var det bättre här på öster i Skillingaryd.
Nr 740
100106.0029 Gunnel i Backen
Allt kostar pengar och det gäller att prioretera rätt. Rätt för en del och fel för en annan. Man bör se till att de som har ett handikapp inte ska lida pga ekonomi. Att placera ett barn under 1 år i fosterhem kostar ca 1 miljon. Ska man skilja barn från förälder? Det sitter långt inne innan man gör det inom det socila. Ja då kan kanske barnet blir fortsatt illa skött, vilket inte är bra. Att ta hand om ett ensamt hitskickat invandrarbarn kostar ca 2.000kr om dagen ca 60.000 kr per månad eller ca 700.000 kr per år. Rätt eller fel? Att använda sig av advokat i migrationsärenden ca 1.100 kr per timme.
140 personer per dag blev förtidspensionärer innan tyglarna ströps åt. Det finns kostnader på det också. Enorma summor.
Hur ska vi räkna baklänges eller framåt? Hur vi än gör blir det inte bra för den ena eller den andre.
Nr 739
100105-2310 Lars Seger
Till K: Ta reda på fakta och datera upp dig lite vad som hänt det senaste inom politiken är ett tips.
Nr 738
100105-2310 Anna
Så sant som det står skrivet omm LSS-lagen.
Varför får inte vård och omsorg kosta? Vad tror ni som bestämmer?Blir ni aldrig gamla eller skjuka eller funktionshindrade???
Ni kanske har anhöriga som kan bli drabbade.
Man väljer faktiskt inte själv att bli sjuk eller funktionshindrad.
Ska ni spara så finns det annat att spara på.
Fy skäms ni alla som bara sitter på era stolar och bestämmer hur lite hjälp folk ska ha.
Ni fattar ingenting.
Nr 737
100105-2110 Linus
K: Jag håller med dej om mycket, men inte om allt. Vill inte ta denna diskussion här utan ring eller mejla mig. Webbis har adressen och telnr.
Nr 736
100105-1810 K
Jag är rent ut sagt mycket arg...
De funktionshindrade i denna kommunen har inte lätt att få tillgång till sina rättigheter!! Vet att det i år MÅSTE sparas in på LSS-insatser!!! Det är för dyrt!
Men har ni glömt bort eller missat något?? Vård o Omsorg Måste få kosta pengar!! Det handlar om människors rätt till ett bra liv!! Även om man är funktionshindrad!
Kommunen måste ta sitt ansvar...det finns en lag att följa, LSS-lagen: Där står det väldigt tydligt vad man som funktionhindrad har rätt till! OCH vad ni som kommun är skyldiga att bistå med!
Men vad gör Vaggeryds Kommun??? JO DOM GER BORT 5 MILJONER KRONOR till en annan kommun!!!!!!!!!!!!!
Samtidigt låser de in boende på Östra Allégatan gruppbostad nattetid för att det är för dyrt med en personal på natten!!!
Vad tänker ni med??
Vad är människor värda för er??
Jag har ett förslag: Sätt in personer med KUNSKAP o ERFARENHET om människor i behov av vård o omsorg innan ni fattar beslut!
NI BORDE SKÄMMAS!!!!!!!!!!!!!!
Nr 735
100105-1808 Götaforsbon
Bra webbis. Rasister vill vi inte ha här.
Nr 734
100105-1808 Andreas
Varför skottas vägarna runt de nya tomterna vid Fåglabäck där det inte är någon som varken bor eller bygger förnärvarande?
Varför SKOTTAS INTE cykelvägen förbi samma område då det faktiskt är en hel del som tar den vägen till jobbet.
Nr 733
100104-1909 Tomten
Håller med free speech och mamman till flickan, något måste göras, kanske som i Gislaved ge han stryk, vad vet jag, politikerna tror jag inte bryr sig.
Nr 732
100104 Free Speech
Mamma till en dotter, du har alldeles rätt. Polisen tycks ju inte ha resurser/vilja/ork till att oskadliggöra denna sjuka individ så det nödvändiga kan vara att man går ur huse och tar tag i saken själva.
Detta är ingen uppvigling men då inte den naturliga vägen tycks fungera kanske det är enda sättet att få slut på galenskaperna och en gång för alla visa hur man INTE beter sig.
Funderar på att själv klä ut mig till kvinna och locka fram denna sjuka varelse.
När skall politiker ta problemet på allvar?
Nr 731
100103-2336 Hockeysupporter
Nu får vi hålla tummarna i natt för Sverige med Tedenby, blir tufft mot USA men låt oss tro på vinst.
Nr 730
100103-1820 Blomman
Jag håller med dig Kicken, det är ju inte klokt att man inte skall kunna lämna flickor tjejer, damer ífred.
Angånde vargjakten, så borde jägarna i Dalarna lära sig att räkna. Jag tycker att det är synd och skam att man skjuter så många när det finns en så liten vargstam. Vildsvinen gör mer skada.
Till sist är man tillbaka i moderklubben för att hjälpa till med ungdomsverksamheten i SIK. Det ser jag fram emot.
Nr 729
100103-1808 Mamma till en dotter
Vart är vi på väg? Alla vet ju vem denna kille är, det är väl bara att ge honom stryk som dom gjorde i Gislaved. Då flyttar han. Några starka karlar finns här väl i byn...
Nr 728
100103-1755 Alexander Hjelm
Kan ju bara hålla med kicken!!
Vad tycker ni föresten om Vargjakten?
Nr 727
100103-1754 Johan
Ett medborgargarde kanske vore något för Skillingaryd? Eller så kanske kommunen ska börja dela ut gratis självförsvars spray och överfallslarm till alla tjejer och kvinnor? Vem är idioten som antastar tjejerna? Hoppas han får vad han förtjänar.
Nr 726
100103-1547 Kicken
Det är för illa att tjejerna i Skillingaryd inte ska kunna gå hem ensam på nätterna när det är någon som antastar dom hela tiden. Man kan nästan räkna ut vilka personer det är som håller på så här i samhället.
Nr 725
100102-2347 Alma
På nyårsnatten var jag på väg hem från en fest hos ett par vänner, och valde att gå under den stora (bil) tunneln. När jag var i höjd med de nybyggda lägenheterna vid kvarnen så hörde jag ett par snabba fotsteg bakom mig. Rent reflexmässigt så började jag gå snabbare, men mannen i fråga hann ifatt mig. Då han kom fram och frågade efter eld, så insåg jag att det var den man som tidigare har härjat i Skillingaryd, dels för att jag har haft att göra med honom en gång tidigare (nästan 2 år sedan), dels för sin inledningsfras ”ar du eld”. Iallafall, så bad jag mannen att lämna mig ifred direkt, och då avvek han.
Mannen i fråga hade en vit skidjacka på sig, mer hann jag inte se tyvärr. Jag vill nu varna andra tjejer från att gå ensamma mitt i natten.
Nr 724
100101-1657 Gunnel i Backen
Gott Nytt år på er.
Att åka skidor gör en gott till kropp och själ.
Golfbanan är superbra plats nu, skare och jämn snö.
Grönelund är bra också med fina spår men ack så isiga spår.
Stod på huvudet i en backe och är lite mörbultad. Evigt tacksam att armar och ben är i behåll.
Kyllås lär väl ha öppet också men har inga rapporter därifrån.
Tror ni att vargavintern fortsätter?
Tror ni att elpriserna sjunker snart?
Nr 723
091231-1745 Borgmästaren
Vem anmälde Ronald, Pojken eller föräldrarna? Om det är föräldrarna så borde dom SKÄMMAS...
Nr 722
091231-1034 Asta
Ang. örfilen i Värnamo. Till syvende och sist är det föräldrarnas ansvar att uppfostra sina barn. Och VAD är det för fostran när barn beter sig på det sättet??? Gäller i hela världen och alla ungar.
Nr 721
091231-0852 Brorsan o Farbrorn
Det är inte bara i Värnamo som det saboteras i folkparken. Vem ska få örfilen i Vaggeryd?
Nr 720
091231-0752 Gunnel i Backen
Rikare blir fattigare. Hur sköter vi pengarna egentligen. Här får de som har ett lönekonto mer i plånboken av alliansen. Vad gör vi . Bara handlar och handlar och slår alla rekord när det gäller handeln. Någon krona hamnar också i rätt pott. Nämligen i insamlingspotten till utsatta barn med flera. Sen klagar vi hur bedrövligt vi har det i rika Sverige.
Många kan tydligen inte sköta pengar över huvud taget. Man hamnar på kronofogdens lista. Måste man verkligen köpa alla dessa elektroniska apparater, mobiltelefoner, sprit och knark, kläder, resor om man inte har råd. Det finns många som inte tänkt till innan det handlades. Det är ju så roligt att shoppa. Men att ta konsekvenserna, det är en annan sak.
Jag är medveten om att det finns de som knappt har till hyra och mat och det är inte till dem jag vänder mig.
Nr 719
091230-2034 Lars Seger
Ronald Fasth måste väl ändå få nåt pris som ”samhällets” riddare i år? Försvarar inte att han örfilade till ungen, sånt får man inte göra. Sätt ut namn och bild på pojken och hans föräldrar istället! Detta var långt ifrån första gången de snorungarna saboterade i Folkparken!
Nr 718
091230-2007 Tomten
Vad tycker du Pia Thulin ordförande i SIS?
Nr 717
091230-1948 Lasse
...och inte blir dom bättre med ett par skridskor för 3000–4000 kr heller. En sak är när dom är färdigväxta och man kan byta skenor bara!
Nr 716
091230-1921 Tomten
Som det är nu måste dom ha galler på hjälmen, vilket är bra (skulle alla ha även seniorer, med tanke på alla tandskador, men det ser ju inte tufft ut). Så kan dom ha träklubba i handen tycker jag och många med mig.
Nr 715
091230-1905 Lasse
Tomten! Jag håller med dig till fullo!
Eller som en ledare i WIK-bandy sa för några år sen, framgång kan inte köpas på ”Sportbutiken” utan betalas med svett på IP...
Nr 714
091230-18.51 Tomten
Undrar om SIS har haft några funderingar på att förbjuda kompositklubbor i pojklagsåren, skulle göra gott åt föräldernas ekonomi. Det har ju gott mode i detta, alla föräldrar har ju inte råd att köpa dessa dyra klubbor till sina barn. Det duger gott med träklubbor till dessa barn som knappt kan åka skriskor. Tror många klubbar kommer att förbjuda dessa kompositklubbor för sina pojklagsspelare. Som det är nu kan vi missa många tallanger, när föräldrarna inte har råd att köpa dessa klubbor. Kommar man med en träklubba i dag blir dom mobbad, så förbjud dessa klubbori pojklagsåldern.
Nr 713
091230-1651 Jenny Storck
Som jag ser det så är det två händelser (nr 711). Den ena gottgör inte den andra, båda två måste ta eget ansvar för sina egna handlingar och beteenden.
Jag tycker att pojken som trakasserat Ronald ska ta ansvar för sitt beteende. Men vi vuxna kan ALDRIG säga att det är ok att ta till våld! Det vore som att säga till våra ungdomar att: om någon säger något dumt till dig är det bara att klippa till???!!! Vi vuxna måste föregå med goda exempel och försöka vara bra förebilder för våra barn och ungdomar, ALDRIG uppmuntra till våld!
Nr 712
091230-1649 Pannkakan
Håller med om att de kan behöva lite fart här.
Nu kommer jag bara kommentera här för att jag är uttråkad för tillfället. Skulle egentligen inte kommentera här, men som sagt: tråkigheten tar överhand ^^

Gör om Bratteborgs ridhus till boulehall? Hm.. Inte vet jag vad en boulehall är då men (Sorry för tröghet) Hoppas innerligt att du skämtar, visserligen är vi ryttare, kuskar osv härdade, men är väldigt skönt med ett ridhus än att sitta ute och rida. Och var ska ridtävlingarna på vintern ta vägen om de inte har ett ridhus? Om du inte vet det så är det inte så bra för hästarna att hoppas m.m på hårt undelag på vintern. men visst, vill du att hästarna ska bryta benen av sig så kan ni ju göra om det till boulehall. Och det var ju inte allt för länge sen det ridhuset byggdes. Kunde du tänkt på innan.

Systembolaget till Hok? Vet inte hur många som bor där, men skulle tippa på mindre folk än i Skillingaryd och Vaggeryd? I så fall är det väl bättre att ha det i Vaggeryd då det ligger mittemellan Skillingaryd och hok. Lite idiotiskt med att vi skillingarydsbor ska få åka längre när många redan är så vana att ha det i Skillingaryd.

Klevshult storkommun? HA! Vaggeryd är väl större än Klevshult? Knappt att Klevshult finns med på kartan. Så om ni frågar mig: Klevshults stor kommun? Stort skämt.

Lägga ner räddningstjänsten i Skillingaryd? Visst kanske vi inte alltid har bränder här i skillingaryd, men nog händer det. Och dem som arbetar måste ju också ha arbete. Så dem kan nog hålla sig kvar i Skillingaryd, både för arbetslösheten och för att dem kan behövas.

TACK FÖR MIG!

Nr 711
091230-1503 Förvånad
Det är otroligt att Ronald Fasth ska få böta för att en pojkslyngel beter sig så. Pojken förtjänade verklgien örfilen! Att Ronald dömdes för ett slag kan ju vara rätt men inte att han ska få böta.
Nr 710
091230-1154 Ulrik Petersson
Den blomstertid som nu kommer
Det är självklart att vi ska ha skolavslutningen i kyrkan. Ansgar kommer till Birka som den förste missionären i Sverige. Olov Skötkonung låter döpa sig i husaby källa. Sverige är kristnat och hedendomen besegrad. Det kristna arvet har byggt upp vårat land Sverige. Bibeln är Guds ord. När man pratar med muslimer tycker de att vi svenskar ska vara glada för våra kristna rötter för det står även om Jesus i Koranen. Jag läser en bok som heter ”Från Jihad till Jesus” Ett dramatiskt vittnesbörd från en omvänd muslim. Författare Christopher Alam. Jesus säger själv i Johannes 14:6 Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn som givits åt människor genom vilket vi blir frälsta. Apostlagärningarna 4:12.
Ps. Ansgar kom år 829. Ca år 1000 blev Olov Skötkonung döpt i Husaby Källa. Ca år 1100 blev Sverige kristnat och hedendomen besegrad. Ds.

Nr 709
091229-1702 Fredrik J”
Till skattebetalare: Haha, håller med helt och hållet! Lite omväxling förnyar heter det väl =D

Nr 708
091229-1445 Skattebetalare
Nu måste det bli fart på gästboken. Kommenterar nu följande saker.
1. Bygg en bandyhall vid Movalla
2. Gör om Bratteborgs ridhus till boulehall
3. Flytta systembolaget till Hok
4. Byt namn på kommunen till Klevshults Storkommun
5. Nominera åter igen Börje Gustavsson till kommunalråd
6. Låt Götafors få ett eget postnummer
7. Lägg ner räddningstjänsten i Skillingaryd
8. Gör en konstgräsplan i Åker
9. Lägg ner Vaggeryds vårdcentral
10. Flytta socialkontoret i Skillingaryd till den nedlagda vårdcentralen i Vaggeryd
Nr 707
091227-2248 Gunnel i Backen
Den riktiga avslutningen på julen är väl ett besök i kyrkan när Frälsningsarmen spelar. Nu var det i år i Åker. Fullsatt kyrka. Anna-Maria Toftgård ledde en kör på cirka 70 sångare. Helt sagolik föreställning när hon sjöng tillsammans med maken Samuel The Prayer på engelska och italienska. Stora applåder förstås.
Tänk att få uppleva en sån musikstund utan att det kostar något. Vill man lägga en kollekt så får man det. Den gick till Internationell hjälp typ Ko -kalv projekt och gatubarn i Manilla.
Nu är väderleken si och så runt nollan och halt. Ta det lugnt så akuten får en lugn natt.
Nr 706
091226-2152 Slarver
Hejsan hoppsan
Jag efterlyser min kära plånbok, då den verkar ha sprungit iväg på egna äventyr, lite tråkigt såhär precis efter jul att man ska tappa alla sina julepengar. :-(
Den är svart, lite sliten, gjort av något fake-skinn.
Mitt namn står även på de kort som bosätter sig i plånboken.
Tacksam för alla som håller lite koll i ögonvrån i hopp om att infinna detta ting. :)
God fortsättning på er allihopa.
Nr 705
091225-0758 Gunnel i Backen
God fortsättning på denna fina julhelg. Många år har gått sen vi hade så mycket snö. Underbart eller hur. Men ta dubbarna på och ha sparken att hålla dig i. Det är halt ute. Var på midnattsmässan ikväll i Svenska kyrkan cirka 60 personer kom dit. Stämningsfullt. 2 andra församlingar har anammat samma tid.
Var er skinka god ? Köpte färdigkokt saftig och fin. Fick du en dörrklocka till julklapp?. Det fick jag. Nu hör jag om du kommer och hälsar på. Det plingilingar i hela huset.
Barnen tyckte också att lite massage och skönhetsbehandlingar skulle passa en gammal mor.
Nr 704
091223-1833 Den riktiga tomten
Har alla här på gästboken tagit julledigt?
Nr 703
091220-1935 Blomman
Jag tycker det är synd om Ame-grabbarna som hade grejat med bilen. Surt att snorungar inte kan låta bli andras saker. Jag hoppas verkligen det kommer fram vem som gjorde det. Sen hoppas jag på att dom blir polisanmälda. Det verkar ju vara folk som bara var ute för att jävlas med grabbarna. Jag hoppas verkligen att ni som gjorde det har jäkligt dåligt samvete. Och fattar vad ni har gjort, men risken är bara att dom skiter i det och rycker på axlarna. Om någon har hört något kontakta Markku Engström på Ame.
Nr 702
091219-1938 Tomten
Du vän av svenskan. Sitter du i styrelsen eller är du resenär? Inte helt ovanligt att styrelsesammanträden är på engelska i dag när det finns styrelseledamöter från andra länder. Om du är resenär är väl inget problen för dig eller?
Du kan ju åka buss med Linus, så är språkproblemen lösta :)
Nr 701
091218-0743 Vän av svenskan
Nu har jag bestämt mig för att bojkotta flygplatsen i Jönköping pga av styrelsens iditoiska tilltag att man ska prata engelska i den vid styrelsemöten bara för att en i styrelsen kommer från England. Vi svenskar är allt bra flata, lägger oss platt på marken och anpassar oss till dem som kommer hit ist för tvärtom. Bu för Jönköpings kommun!
Nr 700
091218-0725 Arg bilförare
Föräldrar, försök hålla bättre koll på era barn. jag vill då inte ha fler issnöbollar kastade på min bilruta från tre ungdomar som står uppe på rälsen!
Om jag bara visste vilka det var!
Nr 699
091217-2253 Linus
Till Mats O
Ja vi är ju parter i målet båda två. Men min åsikt är att buss och tåg slår flyger när det gäller avstånd mellan 0-100 mil. Att flyga cirka 30 mil från Jönköping till Kastrup anser jag är löjligt. Klart att det ska finnas tågtider som passar. Flyga kan man göra till USA, Sydamerika, Thailand, Australien och övriga världen men inte till Köpenhamn. Och slutligen kommer tidtabellen med flyget från Jönköping att passa alla.
Nr 698
091217-2253 Linus
Tomten skriver att Frankrike vill förbjuda Burak. Anser mej som en ganska intelligent person men jag vet inte vad Burak är. Så jag kan inte ge den glöggdrickande tomten ett svar. Jag låter fransoserna sköta sig själva.
Nr 697
091217-2252 Bosse
Håller med Tomten.. Katastrof att hantera föreningspengar på detta viset. Spola is i November, man borde lära sig..
Nr 696
091217-2251 Lars Seger
Bryr mig inte vad våra idrottsplatser kostar så där hemskt mycket om jag skall vara ärlig. Tycker det är väl använda pengar på våra ungdomar som idrottar. Ser kommunen som en del av min värdsbild och är solidariskt med att betalar vad det kostar att kyla eller värma upp hallar/banor där barn/ungdomar aktiverar sig! Just när detta skrivs är det klart dyrare att värma upp våra idrottshallar än tex IP! Komenterar inte Linus synpunkter angående våra konstfrusta anläggningar i Vaggeryds kommun! I dag åkte barnen skriskor på nån väg utanför Reftele tror jag det var under tiden som 2 stod och spolade, det kallar jag kreativitet!
Nr 695
091217-1921 Tomten
Elnota november Vaggeryds Idrottsplats 250.000 kr :) skall bli KUL att följa Linus och Lars Segers diskusioner här på gästboken, nu när vi har fakta vad det kostar att driva IP :)
Nr 694
091217-1817 Tomten
Tack Mats. Äntligen en som vet hur det fungerar. Linus tror att man slipper inchektning om man åker buss:) kan va så på busslinus vad vet jag. Ibland är jag tvungen att åka bil till Skavstad, och där ta flyget, bara för att det inte funkar med SJ eller flyg till CHP från Axamo, eller så åker jag bil till Svågertorp sen tåg till CHP. Men Linus har ju gjort resan 70 0gånger så han kanske vet vad han pratar om :).
Nr 693
091217-1717 Mats Oskarsson
Flyg eller inte..
Jag vill påstå att jag har viss erfarenhet på området.
Vi behöver definitivt en flyglinje till Köpenhamn!
I vissa lägen fungerar tåget väldigt bra, men för tidiga avgångar från Köpenhamn, finns inte möjligheten att åka tåg. Inte heller för de sena ankomsterna. Att mixa flyg och tåg fungerar också, bara det är SJ och SAS som är operatörer, vilket utesluter den trafik vi diskuterar här.
Bilen är nog det stora alternativet till flyg, för de som är rädda om sin tid.
Problemet jag ser är att det som ofta kallas det miljövänliga alternativet, dvs Tåget, inte är det.
På pendlar-avgångar, är det fullt (2 turer om dagen), resten av dagen åker tågen i stort sett tomma, diesel-tågen som körs i dag drar 18 liter diesel per mil! Är detta miljövänligt? Ekonomiskt är det katastrof!
Bussarna i länet går ofta parallellt med tågen, lika tomma.
Linus, en incheckning behöver du någonstans om du ska ut och flyga, jag lovar att den är både smidigare och snabbare i JKG än i Köpenhamn.
Vem som vinner till Köpenhamn från Skillingaryd, beror helt hållet på när du ska åka. Låt oss säga att du ska vara på Kastrup senast Kl 0620 en tisdag i slutet på februari. Antingen åker du tåg eftermiddagen innan eller tar du flyget 0515 från JKG. Å andra sidan, ska du åka en lördag finns inget flygalternativ, tåget fungerar om du åker sen eftermiddag, annars är det bilen som gäller.

Flyget kommer att fungera om de får tillräckligt med passagerare, vilket också innebär att miljöpåverkan per passagerare kommer att ligga väl till i jämförelse med tåget.
Tåget kommer att gå tack vare dina och mina skattepengar, antingen det är passagerare ombord eller inte. Kolla nästa gång Krösatåget åker förbi, hur många sitter ombord? Kanske länstrafiken borde göras om radikalt? Det är något för oss fritids-politiker att ta tag i.
Nr 692
091216-2300 Götaforsbon
Inte ofta jag håller med dig Linus men bra svar till tomten som nog smakat för mkt av julglöggen. Stackars barn, det blir väl ingen julklappsutdelning när han redan dragit igång :)
Nr 691
091216-2245 Linus
Tomten
Tror inte att denna järnvägslinje funnits i tio år.
Har säkert gjort 700 resor med buss, tåg och flyg. Dom gånger jag blivit försenad har varit med flyg.
Men vill du förstöra miljön för dina barn, barnbarn, barnbarnsbarns osv är det ok för mig din egoist.
Flyg du mellan Axamo och Köpenhamn och känn dej som en företagsledare gjorde på 70-talet.
En modern företagsledare åker miljövänligt. Tomten ska kanske överge släden och flyga in i skorstenar på julafton.
Fy. Du vill bara skräpa ner vår miljö och inte ta hänsyn till kommande genertioner.
Men tomten vill du anta min utmaning om kortaste väg till Kastrup.
Nr 690
091216-2102 Tomten
Du Linus, jag har åkt den sträckan i 10 års tid, så jag vet vad jag pratar om, det funkar inta med SJ. Såg att Frankrike skall förbjuda Burak. Bra. Eller vad tycker du?
Nr 689
091216-2046 Linus
Till tomten
Kul att du är tillbaka på sidan. Du har varit borta länge på sidan och även när det gäller kommunikationer.
I dag tar en modern människa tåget från Jönköping, Skillingaryd eller Väramo tåget till Alvesta. Där byter man och kommer rakt upp i avgångshallen till Kastrup. Då slipper man incheckning, säkerhetskontroller, parkering och allt annat. Flyget är bra, men inte på sträckor som Jönköping-Köpenhamn. Jag utmanar dej. Vi kan åka från Skillingaryd till Köpenhamn. Jag tar tåget och du flyget. Vem kommer fram fortast.
Nr 688
091216-2046 Götaforsbon
Trodde du tomten förespråkade renar för du är ren(t ut galen. Tycker du ska bosätta dig på något av de utsatta ställena på vår jord. Nej låt oss i stället jobba mot alla föroreningar - bra av ungdomarna att protestera i Köpenhamn
Nr 688
091216-2009 Tomten
Miljövän. Klart vi skall flyga från Jönköping till Köpenhamn, tänk på alla företagsledare som flyger dagligen, till och från olika länder, för att skapa JOBB till sina företag och alla i kommunen (även du) vill du dom skall cykla eller. Men du kan ju cykla om du vill.Tänk lite, inte bara på miljön, miljön har ju blivet en fluga att tänka på. Det är inte så länge sen hela Medelhavet var torrlagt med skog å grönska, det ”ni” ser som naturkatastrof, kanske är helt normalt. Eller? Gottland låg i Afrika för 500 miljoner år sedan, tänk lite. Tänk till lite.
Nr 687
091216-0744 Miljövän
Helt idiotiskt beslut att inrätta flyglinje från Jönköping, till Köpenhamn tror jag är som är aktuellt i dag. Man behöver inte vara miljöpartisit för att inse det skadliga med mer flyg när man ist kan åka tåg.
Nr 686
091216-0630 Hellhammer
Till Nattuggla inlägg 685.
Om du har reg nr på bilen och signalement, tipsa polisen direkt! Kan mycket väl ha ett samband med alla inbrott, och då jag själv sett 2 mer eller mindre skumma ut socknes bilar cirkulera i kommunen på nätterna som fått väldigt brått då dom upptäckt att man iakttar just dom! Det är ju bland annat en airbag liga i farten nu igen och det skulle mycket väl kunna vara dom som rekar. Om folk som ser saker skulle tipsa lite oftare så skulle kanske just sånt här klaras upp i större utsträckning!Själv kollar jag alltid reg nr på bilar som verkar lite misstänkta.
Nr 685
091215-2237 Nattuggla
Jag vet inte om detta har med vissa inbrott och dyligt som varit här omkring sista tiden men jag har sett en man gå runt bostadsområden, och även en bil som någon annan kört för att släppa av honom på olika ställen för att sedan komma tillbaka.
Andra gången jag såg honom åkte jag efter då han hade flyttat sig ca 1km på bara minuten (alltså bilen jag såg hade kört honom till nästa ställe). Då han sett min bil tidigare och antagligen såg att jag bromsade in och skulle vända så försvann han väldigt fort.
Då jag inte har några direkta bevis så vill jag inte gå ut med vad det va för bil eller hur den ena personen såg ut, jag vill bara upplysa er om att håll koll och lås in era grejer.
Detta såg jag i går 14/12 strax innan midnatt.
Nr 684
091214-2253 Mr Ego
”Uppgörelsen måste ha skett i någon form av slutna rum. Inget Vaggeryds kommun borde göra sig känd för”.

Nu luktar det riktigt illa, vad betalar folk politikerna för få igenom sina viljor?

Varför avgår flera viktiga personer i Centern?
Är dom trötta o se på vad som händer, eller orkar dom inte se längre?

Var finns politikerna som brinner för människan och inte bara kollar i kassan? Mycket vill alltid ha mer.

Folket bygger landet, men hur är folk funtade?

Ta hand om er där ute i vintermörkret.

Nr 683
091213-2255 Linus
Konstgräs hit eller där. Elräkningar som är höga eller låga. Skit nu i detta, problemen är större. Två ledande centerpolitiker har aviserat sin avgång. Jag vet att det finns ytterligare en centerpartist som kommar att avgå. Jag är ingen centerpartist men jag vet att centern har gjort mycket för kommunen under Kohultarn, Allan Friberg och Evald i Ekhult.
Centern behövs i politiken. Men sätt er inte i knäet på Stefan Ottosson och Bengt Dahlkvist.
Jan och Christina, ska vi bilda eget parti?
Nr 682
091213-2129 Lars Seger
Kantarn! Läs inlägg 675 om du tror något annat! Att dölja siffror osv är ju bara att lura sig själv, bättre att redovisa de kostnader som finns hos andra föreningar! Bättre att göra rätt från början och se till att pengarna till driften finns.

Ett annat ”problem” är hur vi skall få våra föreningar att använda KG-planen under maj-september, detta har andra föreningar nämnt som möjliga ”intäktsproblem”.

Tyvärr är mina siffror inte tagna ur luften, Kumla 8,3 milj, Gnesta 3-7 miljoner. Sen att det räcker med sladdning 1 ggr/vecka är tyvärr inte det tex SvFF rekomenderar på sin hemsida. Hur & var finns pengarna, hur hög hyra kan vi ta ut för ev finansiering av KG-plan? Även de ”besvärliga” frågorna måste få svar innan beslut eller hur?

Vilken än kostnaden för en KG-plan är så blir det en gemensam sak klubbarna emellan och vara med och titta/lösa detta innan beslut tas!
Nr 681
091213-2006 Kantarn
Seger, du är tydligen ingen vän av fotboll. Om du googlar på konstgräs kostnad finns det många olika kostnadsbilder, men ingen så hög som du vill ge sken av. Enbart konstgräset går på 1,6milj kr, därtill kommer dräneringar och underlagsarbete-material. Underhållet med konstgräs har fördelen att vara mycket lägre än en konventionell grässmatta, sladdning en ggr/ vecka + påfyllning av mtrl någon gång om året. Väderbetingelserna de sista åren i Skillingaryd har varit sådana, att det kommit lite snö i februari och hållt sig en bra bit in i mars. För att smälta den har det inte behövts mycket energi. Nyttan av värme i en konstgräsmatta är ovärdelig då man inte kan köra in med maskiner och skotta.
Nr 680
091213-1926 Miro
Finns det någon snäll och intresserad djurvän, som känner sig ensam, över julen som skulle vilja ta hand om min goa och snälla westie som är 8 år. Söker med ljus och lykta efter någon som både jag och Miro känner oss trygga med, för matte ska åka bort och kommer hem dagen före nyårsafton och åker den 23:e. Så om någon vill ha sällskap och dessutom vill ha en extra slant så hör av er hit.
Nr 679
091213-0737 Lars Seger
Helt rätt Kantarn angående priset på en hall. Mellan 10-15 mijoner var det som diskuterades för ett tak på IP. Läste en ganska intressant utredning från Nynäshamns kommun. Där steg kostnaderna så mycket att de bygger utan uppvärmning. En konstgräsplan kostar upp mot 8-10 miljoner med uppvärmning, maskiner etc i investering. Och driften drar iväg uppåt 500-600 tkr/år enligt de beräkningar som finns tillgängliga. Tror det blir svårt att ta ut de hyror som andra kommuner gör här i vår kommun. Googla på: Konstgräsplan kostnad, så får man en ganska klar bild över vad det kostar att driva en KG plan.
Nr 678
091212-2341 Kantarn
Svar till Seger: En bandyhall kostar 30–50 milj.kr att bygga. Man får akta sig så att det inte går som i Vänersborg: 234milj. kr, 100milj. kr mer än beräknat. Konstgräs 5–6milj. kr + 1,2milj. kr för en bädd med värmeslingor
Nr 677
091212-2331 Kantarn
Svar till Hjelm! Kostnad för ideella föreningar i Värnamo kommun 375kr. Övriga 600kr/tim
Nr 676
091212-2245 Blomman
Linus du är ju för go du !
Vad har Kalmar med debatten Skillingaryd-Vaggeryd att göra????????
Fortsätt att gräva i din sandlåda så skall jag fortsätta att skratta åt era debatter det är bättre en Robinsson ha ha ha.
HV 71 20–1 Färjestad på tre matcher hur go e den då?
Nr 675
091212-2235 Lars Seger
Tack annan SIS supporter! Visst kan man ibland bli kallad byfåne, det köper jag direkt. Jag flyttade till Vgd kommunen och Skryd, tror det var runt 88-89 och till Vaggeryd -91. Då fanns det i Vaggeryd lite N/S snack med, detta har dock försvunnit eftersom många utifrån har flyttat in i vår fina kommun.

I mitt jobb träffar jag många olika sorters människor och faktum är att de flesta numer pratar väl om vår kommun! Att det luktar S***t i Vgd har jag inte hört på länge tex. Det jag mer och mer hör är att: Det går bra för er i Vgd/Skryd nu? Många som flyttar dit, en jag känner flyttade dit osv. Detta är ett långt och mödosamt arbete som våra politiker (nästan samtliga), näringsliv och kommunfolk osv gjort & gör i det(oftast) tysta! Om vi inte hade de inflyttade till kommunen så kunde vi nog lägga ner alla våra idrottsplatser tex. Skatteunderlaget hade inte räckt till. Det är inte genom att motarbeta, räkna timmar, staket, räkna upp politiker, jämföra N/S el dyl som för vår kommun framåt! Det är bara genom samarbete detta kommer att lyckas, finns ingen annan väg att gå helt enkelt!
En ev konstgräsplan med ev värme kostar ungefär lika mycket som tex en bandyhall så där ligger inga ekonomiska skillnader i stort. Detta är lätt att hitta om man är intresserad! Jag är faktiskt inte så intresserad av vad det kostar, bara hur vi får råd till det! Nu kan man väl säga att det ser ”lite” mörkt ut för större inversteringar inom fritidsektorn. Tror att det klarnar ganska snart var ev plan ska ligga, då börjar arbetet med finansieringen OCH placeringen. Tror inte detta blir något problem, det finns personer vuxna uppgiften att ro detta iland från kommunens SAMTLIGA fotbollsföreningar OCH styrelser. Det lilla jag kan bidra med så kommer jag att jobba för en ev konstgräsplan, var den än skall ligga! Men först ska kommunens (skattebetalarnas) basverksamhet tillgodoses. När det är klart, vilket det är över 2011 och de stora dragen 2012. Nu vänder konjunkturen, folk får jobben tillbaka (om än i liten takt) så kanske 2013+ finns det möjligen en liten chans att ro detta iland! Då har det varit ett val emellan och en del ledamöter i KF & styrelser bytts ut som alltid. Då har förhoppningsvis bara folk som frivilligt ställt upp på listorna blivit invalda och som vill föra hela kommunen framåt och inte politiska vildar som det finns nu. Vi bor i en mycket välskött kommun, inte minst ekonomiskt och som börjar bli attraktiv för folk i kringkommunerna, det gör att jag har valt att verka politiskt i Vaggeryds kommun, för samtliga de nästan 13 000 personer som lever här på de 831 km2 vi förfogar över, vem det än må vara och var de än bor eller vad ifrån i världen kommer!
Nr 674
091212-2134 Alexander Hjelm
Tur att Linus klankar ner på sig själv som politiker!
Spelar väl ingen roll var konsgräsplanen ligger. Men för att kommunens lag ska kunna fortsätta och försöka hålla en hög nivå måste det finnas en konstgräsplan! Vet inte hur det funkar i vmo men jag antar att dom lagen som tränar/spelar där får betala en hyra, och likadant kommer det väl att vara här och då man får man ju in en liten del av kakan som ska betalas av löner och div som ska betalas. Men ska det divideras skillingaryd/vaggeryd så lägg den i Klevshult istället=)
Nr 673
091212-2029 Kantarn
Kultur o Fritid har som mål att investera där man har en ökad o engagerad verksamhet, bygg då konstgräs på Åängsvallen så att Bengt Fälth har koll på planen. Där är det varmast under vinterhalvåret i kommunen. Men mest realistskt är att den byggs på Sätten i Skillingaryd, upp-värmning med returvattnet till fjärrvärmeverket kommer att öka utnyttjandet för kommunens fotbollslag. Kommunen byggde ett gymnasium för att minska kostnaden för elever i andra kommuner. Nu är det dags att bygga en konstgräsplan för att minska kostnaderna för kommunens fotbollsföreningar
Nr 672
091212-1907 Linus
Sandlåda.
Byfåne. Jag mycket ska man höra. Jag är skillingarydsbo, älskar mitt Skillingaryd och vill att vi ska utvecklas. Har inget emot Vaggeryd men anser att allt inte ska finnas där.
Det är bara att konstatera att Vaggeryd har duktigare politiker än vi i Skillingaryd. Därför får Vaggeryds IP mer i bidrag än Movalla.
Skillingarydsbor, och även du som kallar dej för annan sis-supporter hur skulle det se ut om vi inte hade stiftelsen Movalla och de duktiga personerna i styrelsen. Läs mitt förra inlägg om beläggning på den olika anläggningarna. Att bli kallad byfånee och sandlådelekare bara för man ta fram fakta tycker jag är dåligt. Men det kanske finns många som inte klarar av fakta.
Till Blomman. Var det inte sandlåda i Kalmar. Du kan ju börja bygga en ny, kanske du får med dig några andra debattörer som håller sig på sandlådenivå.
Nr 671
091212-1706 Andersson
Tyvärr Kalle, risken är rätt stor att Linus inte skulle gå med på att ens lägga sandlådan mellan Skryd och Vgd.
Nr 670
091212-1657 Annan SIS-supporter
Linus har rätt att skriva men jag kan inte påstå att det han för fram är nåt som vi skillingarydsbor i allmänhet tycker. Jag är så trött på det här tjafset norr och söder emellan. Linus, väx upp. Du skadar bara våra förhoppningar om konstgräs o annat samarbete. Den där sandlådan Kalle skriver om blir du nog nästan ensam att vara i för i Skryd är det inte många som tycker som du. Tack o lov. Sen undrar jag varför du har sånt hat mot Vaggeryd. Vad har de egentligen gjort dig? Sen till Seger, du skriver en del bra men du har allt lite av byfåne i dig också...
Nr 669
091212-1620 Kalle
Hej alla kombantanter som håller på att tjafsa på sandlådenivå om tätorterna Vaggeryd och Skillingaryd; Skicka din julklappsönskelista till Tekniska kontoret och be om att få en hink och en spade i julklapp och en önskan om att bygga en STOR sandlåda mellan Vaggeryd och Skillingaryd där ni kan hålla på och kasta skit på varandra!
Nr 668
091212-1535 Andersson
Hahaha. Ja hjälp. Försvara mig! Hahahaha
Nr 667
091212-1334 Blomman
Håller ni på fortfarande med det här tjafset Skillingarydsbor vs Vaggerydsbor. Känns som dagis faktiskt.Att man ens orkar lägga ner tid på sådant. Det låter lite som i sandlåndan, tar du min spade skall jag ha din hink. Jag råkar bo i Skillingaryd men har inget ont om att säga om Vaggerydsbor, det finns bra som dåliga precis som här. Krama varandra istället så får vi en bättre värld.
Nr 666
091212-0830 Linus
Seger
Läst men ej förstått vad du menar.
Har du tagit på dej ansvaret att försvara Andersson och övriga vaggerydsbor.
Nr 665
091211-2300 Lars Seger
Kan inte låta bli att kommentera ditt horibla resonemang om våra större idrottsplatser i kommunen! Att du vill lägga ner bandybanan i Vaggeryd är ju inget nytt, men sättet du räknar på är minst sagt tveksamt! Är det bara kilowattimmar som räknas enligt ditt resonemang? Detta visar hur lite påläst du är i detta fallet.

Det är så att det bedrivs aktiviteter året runt på våra idrottsplatser. Detta kostar pengar i löner och utrustning etc. Det är så att kostnaderna försvinner inte bara för det är tex natt! Om du vill så kan du åka skridskor på IP i princip mellan 7–16.30 om du vill och utnyttja banan, då faller ditt räknexempel platt.

Då är det nog bättre att du lägger tid på att fundera var vi skall få pengar till driften av en konstgräsplan, var den än placeras, med eller utan staket! Där kan kostnaden i drift överstiga elförbrukningen på IP eller Movalla med råge! Det är inte gratis att driva en konstgräsplan vilket man kan tro. Då behövs nog både Norr & Söder samarbeta minst sagt för att få ihop det.

Eftersom du är rätt ensam om ditt N/S-tänkande vore det nog bättre du slutade att diskutera idrottsplatser och kanske gå vidare i livet? God Jul på dig Linus!
Nr 664
091211-2257 Tuula
Tack alla 9:or på Fågelforsskolan för Luciauppträdandet t.o.m en gris var med i år ,kul med förändringar. Modiga tomtar/stjärngossar sjöng.
Lucia Stina var så vacker där hon stod.
Och tärnan Linda sjöng solo så fint, även de andra tärnorna sjöng fint.
Sötast var väl systerdotter Daniella, som stod där och bet ihop med ryggont.
Jättebra Luciatåg! Tack.
Nr 663
091211-1942 Linus
Ja du Andersson. Det låter som att du vill ha en bandyhall i Vaggeryd. Ja gör som skillingarydsborna gjorde 1976, bygg en själva.
Du pratar om en liten rink i Skillingaryd. För skojs skull har jag varit inne på WIK och Movallas hemsidor
Konstaterar att det mellan 7-20 december är beläggningen på 79 timmar på bandybanan.
Ishallen i Skillingaryd ligger på 50 timmar mer, vilket blir cirka 129 timmar.
Kultur och fritidsnämnden resonerar att båda anläggningarna ska ha lika mycket i kommunalt bidrag. Tycker detta är mycket märkligt då ishallen är öppen cirka 25 timmar mer i veckan och tre månader längre på året.
Har hört från en halvsäker källa att elräkningen på Waggeryds IP för november ligger på nära 300.000 kronor. Det blir närmare 2.000 kronor per använd timme på IP. Är det värt pengarna.
Tror det hadee varit billigare att skjutsa ungdomarna till Ekhults Missionshus och deras scoutverksamhet. Eller gett dom en veckas träningsläger i Överkalix eller Sibirien
Klart vi ska ha idrott i både norr och söder. Men en elkostnad på cirka 2000 kronor i timmen tycker jag är orimligt
Nr 662
091211-1708 Andersson
Haha. Ok Linus. Inser att jag inte fick fram det jag ville ha sagt i all hast.

Vad jag egentligen skulle ha skrivit, var att jag inte bryr mig om hur mycket mer den ena kostar än den andra (under rimliga gränser). För du kan ju knappast påstå att bandybanan har FÖRUTSÄTTNINGAR att hålla nere sina driftskostnader så att dom blir samma som för lillrinken på Movalla. Pga storleken. Pga avsaknaden av tak och väggar.

Vad gäller dina utsvävanden om att jag skulle skita i alla andra kostnader i samhället. Nä, det gör jag inte. Alla har rätt till sin del av kakan. Gamla som små. Små som bandyspelare.

Men Linus kanske har en annan uppfattning? Linus kanske tycker att vi ska lägga ner all verksamhet i norr? Och ge allt till oss i söder?
Nr 661
091210-0911 Linus
Konstigt resonemang av Andersson. Bryr sig inte alls vad isanläggningarna kostar. Då kanske Andersson inte bryr sig vad bibliotek, övriga idrottsanläggningar, teknisk verksamhet, skola, barnomsorg, äldreomsorg och mycket annat vad det kostar.
Det visar att Andersson vill betala hur mycket som helst i skatt.
Nr 660
091210-2212 Lars Seger
Har nu för 5:e året sett Hjortsjöskolans årskurs 5 traditionsenligt genomföra ett fantastiskt Luciafirande för sina föräldrar och släktingar! Att det var, som alltid, stämmningsfullt i Betelkyrkan gör ju inte saken sämre, trevligare inramning är nog svårt att hitta i kommunen. Vill även passa på att tacka de engagerade lärare/pedagoger som sätter ihop och inpirerar alla barnen som deltog! Underbart att få vara en åhörare/förälder till detta Lucia firande. Nu har jag inga barn som är med nästa år (tyvärr), de får fylla på inom Kulturskolan och se vart det bär iväg framöver!
Nr 659
091210-1916 Andersson
Jag som skattebetalare kan ju i alla fall säga att ger fullaste den i hur mycket de båda isanläggningarna kostar. Huvudsaken måste väl ändå vara att kunna hålla igång föreningslivet och få en BREDD på aktiviteter?

Det kan ju inte vara en hemlighet att driftskostnaderna skulle kunna hållas nere på Vaggeryds IP om bandybanan fick ett tak och väggar. Allra helst hade jag sett en gemensam idrottsanläggning mellan kommundelarna.

Det är bättre att vara bra tillsammans än att suga på skilda håll.

Och lämna sandlådan! Vi ”ynglingar” får ju skämmas!

Nr 658
091210-0721 Sadir
Ja det är verkligen sandlåde nivå på allt jag läser. Ska det behöva vara så viktigt vilken Idrottsplats som kostar minst att driva?
I sluttampen är det väl ändå dess syfte som är viktigast. Vad skulle det inte kosta kommunen om ungdomar inte hade något att göra? Hur skulle framtiden se ut då?
Ang konstrgräsplanen är det ett bra förslag. I Värnamo finns två planer, jag har spelat på båda.
Det är stängsel runt båda planerna. Vore riktigt kul om vi kunde få en plan eller två i kommunen, Varför inte bygga två stora mellan vgd o skryd så kan Linus och Seger sitta på ljugarbänken ihop.
Personligen tror jag framtiden är att spela fotboll året om, istället för Hockey och Bandy och då ser jag det både Kulturellt och naturellt.
Pengar till bostäder ingen vill bo i och järnvägar som ska dras och Allaktivitetshus på Fenix det finns verkar det som... Men till ungdomar som vill sparka boll på ett sätt man gör på 2000-talet det går trögt att fatta.
Och hade jag haft ett par nybakade saffransbullar skulle jag ge dom till Seger o Linus för ni vill ju något iaf, även om ni inte vill ge er...
Nr 657
091209-2230 Lars Seger
Jag undrar bara om föräldrarna till de killar och ev tjejer som spelar ishockey i Skryd vet vad elräkningen är där. Är inte det minsta involverad i drift/skötsel av Vaggeryds IP! Du har lika lätt/svårt som jag att ta reda på det du vill! Det enda jag är involverad i inom WIK är WIK-milen, där är du välkommen att deltaga i nästa år om du vill! Jag är kanske en underlig människa, men nån undermänniska som vet vad elförbrukningen är på våra idrottsplatser bryr jag mig faktiskt inte om! Nu får du ta din bypolitik till avbytarbänken och stanna där. Inget mer från mig i detta ämne! Ta istället fram det positiva med Vaggeryds kommun som många jobbar för utan avundsjuka och andra småaktigheter.
Nr 656
091209-2119 Linus
Jaha Seger. Bara konstatera att du gjort två självmål.
0-1 Att du inte vet vad elräkningen kostar. Att jag ska fråga någon på kommunen. Det visar att ni eller dom i Vaggeryds IP har noll koll på läget. Ni bara gapar och litar på kommunen.
0-2 Du antar att ishallen och bandybanan kostar lika mycket på årsbasis. Hur många månader och timmar är de olika anläggningarna öppna? Ishallen öppnar i slutet av juli. Då måste det vara billigt för kommunen. Dessutom har ishallen hyresintäkter, bland annat var AIK här och tränade för några dagar sedan. Finns det några externa hyresgäster på Vaggeryds IP?
Time Out
Vi låter domaren, Metria eller Lantmäteriet avgöra om det finns någon konstgräsplan i Ljusseveka.
Nr 655
091209-1851 Lars Seger
Linus, du är nog snart den ende som inte kan erkänna att man kan ha fel ibland! Det är ju så att Vmo har 2 (två) konstgräsplaner enligt Wikpedia.
Citat: De två fotbollsklubbarna Värnamo Södra FF och IFK Värnamo har var sin konstgräsplan, på Gröndal respektive Ljusseveka. Om de har staket eller ej så tror jag de har detta, precis som Movalla & IP har, det är därför man går in genom en port när man ska se på tex fotboll! När det gäller elräkningen så vet jag inte detta och vet heller inte för Movallas del. Du kan väl ringa någon hos kommunen, är övertygad att nån vet detta! Vet bara att kostnaderna är ungefär de samma på årsbasis för bägge våra konstfrusna anläggningar. Förstår att det svider när Vaggeryds kommun väljer att satsa på tex en bandybana som låter upp mot kanske 200 barn/ungdomar utöva just sin sport varje vecka. Särskilt när den är belägen i norra kommundelen. Intressant denna jämförelse med Zlatan. Han är med i stort sett varje viktig match. Hur är det när det är match i kommunfullmäktige, är du med alla matcher? Du är nog den ende som blivit demokratiskt vald utan att folk vetat vem de röstat på, man kan ju ha synpunkter på hur valsystemet är upplagt när detta är möjligt. Tror inte publiken kommer skrika så värst mycket om du gör Jan sällskap på avbytarbänken, möjligtvis någon viskning.
Nr 654
091209-1814 Linus
Allå, hallo
9 december i dag. Då borde väl någon veta vad elräkningen kostade i november för Waggeryds IP.
När det gäller konstgräsplanen i Värnamo så får nog Metria avgöra om den ligger i Ljusseveka eller ej. Tror och vet att den inte ligger i Ljusseveka.
Vill även beklaga att Jan Andersson lägger av som politiker. Men Jan är som Zlatan. Alla kräver att han ska göra underverk men får inget stöd av sina medspelare. Zlatan trodde att svenska mittfältet skulle ge honom bollar.
I Jan Anderssons fall är det bara att konstatera att han inte fick några bollar av Stefan Ottosson, Marita Bengtsson, Jonny Wackt, Lars Ljungkvist, Christoffer Flood, Sture Filipsson, Håkan Svensson, Tore Olson och alla övriga i borgerliga alliansen.
Då är det lätt att lägga av. Men Jan, du och jag kan väl sätta oss på avbytarbänken. Vi får väl höra vad publiken skriker.
Nr 653
091209-1617 Trulsa
Mig veterligen har vi inte haft någon skolstyrelse i den här kommunen sedan början på 90-talet. Trodde de flesta visste att det heter Barn och Utbildningsnämnden.
Nr 652
091209-1353 Babsan
Håller fullständigt med L-G Andersson i hans debattartikel; Vaggeryds kommun skämmer ut sig igen.
Klart att vi ska nyttja denna vackra stämningsfulla lokal som kyrkan är. Både vid Lucia, Examen mm. Den som inte vill gå blir ju inte tvingad. Håll på traditionerna!
Nr 651
091209-1138 Obrydd
Men lägg av nu.
Se till att få ihop pengarna utan kommunalt stöd och bygg varsin plan i stället så slipper vi tjafset här som är nere på sandlådenivå just nu.
Nr 650
091208-1713 Annan SIS-supporter
Förstår inte hur ni kan skriva bygg här eller där. Låt alla som vill försöka få fram pengar och förslag till en plan. Trött på bypolitiken, handla stället för att klaga på ena eller andra kommundelen!
Nr 649
091208-0636 Torsbo
Om kraven är att det redan måste finnas en träningsplan på platsen sen innan, samt belysning så känns ju grusplanerna i Hok eller Vaggeryd som ett bra mycket bättre alternativ än Slätten.
Nr 648
091207-2146 Carl Sandahl
Jag kan gärna tänka mig att stå utanför Hemköp nån dag i veckan för att få spela och träna på en fin konstgräsplan! Och jag tror att många andra skulle kunna tänka sig att göra det också...
Nr 647
091207-2137 Annan SIS-supporter
Tänk ni som vill ”ha” en konstgräsplan, det krävs mucho arbete och plenty money... Vem startar insamlingen?
Nr 646
091207-2135 Carl Sandahl
Jag kan inte göra annat än att hålla med Bengt Fälth!
Nr 645
091207-2116 Viktor Lund
Jag håller helt och hållet med Bengt, den bästa platsen för en konstgräsplan är Slätten i Skillingaryd.
Nr 644
091207-1852 Bengt Fälth
Det diskuteras mycket om en eller flera konstgräsplaner i kommunen. En konstgräsplan är nödvändig om vi ska kunna konkurrera och hävda oss. Jag ser direkt den givna platsen: Slätten i Skillingaryd. Här finns redan en träningsplan och belysning. Det är dags att sätta ned foten och vi från Klevshults SK talar också för konstgräs.
Nr 633
091206-1837 Rambo
Om det nu ska byggas en konstgräsplan ska det ju för sjutton inte vara en 7-mannaplan utan en 11-mannaplan!
Tycker tiden är inne nu för att en konstgräsplan ska byggas. Det finns flera lag som hårdsatsar här i kommunen.
Nr 632
091206-1517 Kattunge
Vem saknar en liten gråspräcklig kattunge lite speciell i pälsen med rött halsband med bjällra i. Den har varit på skolgatan 13 i Skillingaryd sen 9.30 i dag var här även för någon dag sen tycker den är lite väl liten för o vara ute så länge. Kan tyvärr inte ta in den för jag har katt själv men ring gärna 0707367801
Nr 631
091206-1515 Tuula
Konstgräsplan till Skillingaryd?
Ja varför inte, nu när Schäfer-SM även i år hamnar i byn. Mjukt o gott för hundarna och ägarna. Fast innan diskussionen om detta med konstgräs eller icke är färdigt så lär väl en kommunbo redan ha landat på månen.....
Nr 630
091205-2339 Lars Seger
Ni som inte har kompisar i Värnamo kan läsa här om vad som finns och inte finns i Värnamo. År 2010 finns andra sätt än att ringa till någon för att få reda på saker man är tveksamma på.http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rnamo
Nu åker jag till Jönköping och tittar på bandy, tror det finns en konstisbana där, bäst och ringa.....
Nr 629
091205-2337 Lars Seger
Vet bara att det finns en konstgräsplan på vägen in till alla fotbollsplanerna höger efter LIDL. Jag kan ha fel med namnet, men minns jag inte helt fel så står det Ljuseveka in dit. Jag vet fortfarande inte vad elräkningen är på vaggeryds IP under November! Du är fantastisk Linus! Kan se in i framtiden och veta hur mycket energi du kommmer att göra åt! Jag tror en del är lite avundsjuka på dig i det fallet. Fråga annars dina kompisar i Värnamo om förbrukningen, de verkar ha koll på läget, minst sagt!
Nr 628
091205-2247 Linus
oj oj – läste för dåligt. Ber om ursäkt Seger. Det var en Lasse som skrev. Lasse jag vet vad planen ligger, men det är inte Ljusseveka. Fråga en Värnamobo.
Men du som är så duktig på siffror kan kanske tala om vad elräkningen ligger på
Nr 627
091205-2240 Linus
Jag ger mej inte. Det finns ingen konstgräsplan i Ljusseveka. Tror den finns vid Tinas Ö.
Elräkningen då?

Webbis: Det finns konstgräs vid Ljusseveka.
Nr 626
091205.2240 SIS-supportern
Tror du de höver konstgräs i Barca, då har du aldrig varit där. Det har jag!
Nr 625
091205-2221 Lasse
Linus! Här finns konstgräsplanen på Ljusseveka!
Lat N 57° 11′ 34″ Lon E 14° 2′ 35″'
Nr 624
091205-2213 Lasse inte Seger
Linus! Kör in bakvägen, bakom FIGY så är konstgräsplanen den första du ser 150 meter ner på vänster sida i skogen, ca. 200 meter innan gräsplanerna! Du är väldigt dåligt informerad Linus!
Jag har tittat på grabben spela där ett par ggr 1:a gången måste vara sommaren 07 i ”Apladals cup” tror jag den heter!
Nr 623
091205-2156 Tomten
Du Linus konstgräs är väl ingen förutsättning för att bli bra i fotboll. Titta på Barcelona, dom är ju rätt bra på naturgräs eller???
Nr 622
091205-2155 Linus
Seger; Kan du förklara för mej vad konstgräsplanen på Ljusseveka ligger. Har pratat med värnamobor och de säger att det finns ingen konstgräsplan i Ljusseveka. Du har tydligen varit på en drömplan.
Du som är så duktig, kan du inte berätta vad elräkningen för Vaggeryds IP kostade i september
Nr 621
091205-2113 Östen
Du *Torsbo* vet du vad du prata om ideellt arbete då pratar du med fel person det kan du gå ut och fråga borde baggerydsbor och skillingarydsbor *L* Nog bättre du lämna sofflocket och ger dej ut i verkligheten. Men en sak ska du veta den som inte går ut med sitt namn här står inte för vad han säger. Punkt slut diskuterat med dej
Nr 620
091205-2111 Lasse
Linus! Jag har varit på konstgräsplanen på Ljusseveka så du kanske skulle uppdatera dig lite!
Den planen blir nog två år till sommaren
Nr 619
091205-2034 Linus
Till tomten; Läs inlägg 592.
Har det hakat upp sig i minnet. Glömmer du vad du skriver och får för svar?
Nr 618
091205-2033 Torsbo
Östen kan inte annat en att hålla med dig om att det är fegt att inte sätta ut sitt namn.
Bara det att göra jag det så hamnar jag i samma grupp som dig, Linus, Seger och Blomman. Och i det sällskapet känner jag mig inte riktigt värdig. Jag har en lång väg att vandra innan jag når er nivå.
Lite extra pengar till jul vore ju inte fel, men har tummen mitt i hand tyvärr. Sen tror jag det är bättre att hängivna som du, lämnar sofflocket och ställer upp ideellt i stället.
Nr 617
091205-2021 Tomten
Konstgräs. Vad är problemet med naturgräs som redan finns på på våra idrottsanläggningar?
Nr 616
091205-1953 Linus
Seger
Två gånger har du nämnt konstgräsplanen i Ljusseveka, Värnamo. Där finns ingen konstgräsplan. Det visar att du fantiserar mycket och inte har någon fakta bakom dina inlägg. Ta reda på fakta, kanske hur mycket elräkningen kostar för Vaggeryds IP innan du gå ut här med falska uppgifter
Nr 615
091205-1912 Östen
Ja du Lars Seger vad beträffande värme som släpps ut från kylaggregatet på Movalla kan du ju ta med politikerna i kommunen, Säger ju bara inkompetens på dom som sitter där och bestämmer, Svar till **Torsbo** jag behöver inte sättas upp på Lönelistan men kan ju tipsa dom om ditt namn så du kan få lite Xtra pengar till Jul A.S.G. Men en sak är jag stolt över att jag våga Skriva mitt namn Det kan inte du skryta med *FEGIS*
Nr 614
091205-1749 Tomten
Varför inte bebygga tomterna på Fåglabäck, innan vi börjar med Götaström, Högabråten.
Nr 613
091205-1749 Anders Stacke
Jodå Mats, där vore fint att bygga.
Men som du vet så gick ju inte den prövningen så bra. Men det går kanske ändra på...
Nr 612
091205- 1624 Lars Seger
Mycket intressanta debatter här på forumet! Vet inte vad elräkningen är på Vaggeryds IP under November. Är inte inblandad i det, finns en stiftelse precis som i Skryd som sköter detta med angivna medel av vi skattebetalare.
Det jag vet är att 120 barn har tränat och spelat matcher hitintills denna säsong + 2 lag med vuxna. Varje kväll är det ca 60 ungdomar från 9-16 år som är igång.
Sen är det ju så att Vaggeryds kommun har det i särklass lägsta ekonomiska anslaget när det gäller att driva idrottsplatser, till detta kommer personalkostnader som knappt är mätbara jämfört med våra grannkommuner. Vi som är ute och besöker andra anläggningar ser ju hur personaltätheten är i andra kommuner, är tredubbelt så många på de flesta ställen. Ta Råslätts IP som är jämförbar med våra idrottsplatser i VGD/Skryd, där är 6 heltidsanställda! Ta det sista som hände på Movalla, där skulle stiftelsen betala ett basbelopp för reparationer som är nödvändiga och knappast kunde förutses. Likadant på IP förra året. Så fort något går sönder ska det dras i långbänk var det än sker. Rensa upp en gång för en gång skull och sluta lappa här & där. Våra ungdomar kan få kosta nån gång oberoende om de råkar bo i kommunen!
Vet inte Östen om du varit på IP de senaste åren, där är 5 nya omklädningsrum byggda och finasierade på precis samma sätt som på Movalla. Varför inte ta överskottsenergin på Movalla och dra ner i ev konstgräsplanen? Mindre än 50 meter och mer utvecklad anläggning än i VGD. Sen tror jag man få intäkter genom uthyrning av planen, detta kommer jag få mothugg på av de flesta skulle jag tro! Det är ju så att tex Ljuseveka är mer än fulltecknad med den informationen jag har. För när det gäller idrottsklubbar och att jaga planer så är 5 mil inget hinder, där kvittar det vilken idrott det är. Om konstgräsplanen blir av, behövs det inte fler omklädningsrum i så fall? Lägger mig inte i tjafset om Norr/Söder, ser det som att jag bor i Vaggeryds kommun bestående av 831 km2 yta där personer bor lite varstans på denna yta! Sen konstarerar jag att det numer finns 2 representanter för ett Söderparti. Bätrre att kliva upp ur skyttegravarna och se möjligheterna av att utveckla vår kommun.
Nr 611
091205-1624 Mats Oskarsson
Hej Anders S!
Det är inte riktigt som Webbis skriver. De tomterna finns med som en del av den översiktsplan, som håller på att tas fram. Det finns ett uttalande från MoB-nämnden om att det kanske inte är det lättaste att få till pga Skjutfältet. (Det är nog det Webbis har sett) Diskussionen med militären pågår för fullt om hela skjutfältet och dess omgivningar. Skulle det lösa sig, så är jag övertygad om att området kommer att bli av.
Dock får man nog räkna med att det är frågan om år, snarare än månader innan det blir verklighet.
Är du inte intresserad av att bygga vid Högabråten längre?
Nr 610
091205-0923 Anders Stacke
Hur har snacket fortsatt angående tomterna vid Götaström/dammen?
Kommer det bli av eller är idén nerröstad?

Webbis: Kommunen sa väl i princip nej...
Nr 609
091205-0900 P Adolfsson
Jag håller på en konstgräsplan i Skillingaryd. En elvamanna ska det vara och inget annat. Och kom inte och säg något annat Linus P för i Skillingaryd ska den ligga.
Nr 608
091204-2319 Glöckner
Linus> Då det är 12.000 medlemmar i Djurgården så skulle webbis få betala 16,67 kr om det var böterna du menade. Men då DIF fotboll kommer att dra personerna som har gjort bort sig inför rätta och se till att de får betala detta själva. Vilket givetvis är det rätta. Så sparar webbis dessa knappa 17 kronor. Att sen arrangemanget och bevakningen sköttes av insatsledare som inte var de bästa är en annan diskussion.
Men att inte få ha en hemmapremiär med publik är dock kännbart för alla supportrar som sköter sig. Själv så kommer jag stå utanför på Sofiavägen och sjunga fram mitt kära DIF. Webbis får dock komma in på pressläktaren så detta drabbas han inte av.
Dock är inte sista ordet sagt än då det kommer att överklagas.
Nr 607
091204-2027 Torsbo
Text: Måste varit tryckfelsnisse som var framme inne, skall givetvis stå ”Torsbo” där med.
Lite märkligt att ett av dina tyngre argument emot en konstgräsplan i Vaggeryd var att det skulle vara stängsel runt plan.
Vad skall ni göra med stängslet runt Movalla om det kommer en konstgräsplan dit?
Går väl att sälja kanske, så kan ni sätta upp Östen på lönelistan nästa gång ni skall slå i några spikar på kansliet så det slipper vara en byggarbetsplats i 1, 2, 3 år.
Nr 606
091204-2007 Linus
Till Torsbo
Är det åter igen två personer med lika signaturer. För sedan tidigare har Torsbo varit inne på sidan.
Svar på frågorna:
1: Nej. Kommentar. Som företagare eller föreningsrepresentant håller man koll på räkningen innan den kommer. Särskilt när det rör sig om flera 100.000 kronor.
2. OK med konstgräs på Movallas a-plan men Slätten är nog bättre
Nr 605
091204-1913 Linus
Jo Webbis, vet att du är Djurgårdare. Hur mycket får du vara med och betala i böter efter Svff:s senaste dom?
Nr 604
091204-1913 Torsbo
Linus, 2 frågor:
1. Har du fått din elräkning för november än?
2. Vad tycker du om att lägga en konstgräsplan på Movallas A-plan?
Nr 603
091204-1837 Linus
Har kollat extra efter Webbis klargörande. Det är tydligen två olika personer. Men varför går ni inte ut med namn. Det är väl inget att skämmas för om man är supporter till SIS. Annat vore det ju om man vore AIK, Djurgården eller IFK Göteborgssupporter. Då kanske man inte vill träda ut med namn

Webbis: Jag är supporter till en av dessa klubbar...
Nr 602
091204-1828 Realist
Bra Linus!
Är det inte på tiden att sälja av den eftertaktade billiga ”överskottsenergin” som en viss politiker förde till torgs när bandybanans konstfrysning i Vaggeryd debatterades på 1980-talet.
Politikern ansåg då att företagen ”står på kö för att få köpa den billiga överskottenergin från bandybanan”. Detta i Vaggeryd.
Nr 601
091204-1825 Linus
Till SIS-supportern
Har du glömt inlägg 566 som du själv har skrivit. Hur kan du sedan komma med ett senare inlägg och kalla andra byfånar. Vilken åsikt har du. Du efterlyste mej i denna debatten och jag tog upp den.
Stå då för dina åsikter och vela inte fram och tillbaka.
Men så är det med fega människor som inte vågar skriva under namn.

Webbis anm. Tyvärr har jag inte noterat det, men SIS-supporter och SIS-supportern är två olika... Ska få den ene att ändra sitt namn...
Nr    1–100 finns här
Nr 101–200 finns här
Nr 201–300 finns här
Nr 301–400 finns här
Nr 401–500 finns här
Nr 501–600 finns här