Insändare – tidigare inlägg 201–300   www.skillingaryd.nu  www.vaggeryd.nu  

Startsidan för insändare finns här

Nr 300
091004-1744 Blomman
Tredje raka mot Halmstad för mitt CL. Men det enda vi skall vara nöjda med är tre poäng. För vi gjorde en riktig skitmatch. Men trots allt är det bra att vinna när vi spelade så uselt som vi nu gjorde. Nu måste vi upp ett antal klasser i den svåra bortamatchen mot Malmö. Dagens resultat var 9–7.
Nr 299
091003-1356 Marrows
Är det någon som vet när parkeringsförbudet bakom Ica i Vaggeryd träder i kraft? Trodde att det var den 1 okt. men tydligen inte.....i qdag står det fullt av bilar där....man kommer ju inte fram!
Nr 298
091003-0737 Linus
I dag händer det skriver webbis. Men det händer ytterligare en sak. Lanthandeln i Hok får nya ägare. Åk dit. Kaffe och våfflor med mera.
Ett lycka till till SIS A-lag i fotboll i eftrmiddag. Det är bara vinster som gäller. Inga derby mot WIK nästa år.
Nr 297
091002-2011 Lars Seger
Detta med att det är personer utifrån som jobbar på kommunkontoret så menas nog högre tjänstemän tror jag. Att kompetensen skulle bli högre för det tror jag inte på att det har så stor betydelse. Inte blev det bättre med socchef utifrån precis... Och Alexander, om nu Svenskar gör så mycket bättre jobb så föreslår jag du tar bilen och åker nyrenoverade vägen Vgd-Bondstorp förslagsvis. Där har man lyckats med att få hela vägen knölig och sämre än innan, rena tvättbrädan! Spelar ingen roll var man jobbar så länge man bor i kommunen. Snarare tvärtom, lite högre löner i tex Jkpg än här hemma=mer kommunalskatt till vår gemensamma kassa!
Nr 296
091002-1905 – Kenito
Min spontana känsla är, att det från andra kommuner, jobbar lika många bara på kommunkontoret som det är som pendlar ut.
Verkar ju närmast som om det är ett anställningskrav att man inte ska bo i Vaggeryds Kommun för att få jobb där.
Finns det någon siffra på hur många dom är?
Så jag håller med dig, Alexander. Man borde tänka lite mer på samma sätt som man gör nationalekonomiskt. Handla där du bor!
Nr 295
091002-0930 Ann B
Men, Alexander, om alla kommuner resonerar på detta sätt, så skulle de kräva att de som jobbar där, bor där? Skulle inte det drabba våra kommunbor, antingen genom att de måste flytta dit där de har arbete, eller genom att de måste skaffa arbete här? Jag tror att det är många i kommunen som arbetar i Värnamo och Jönköping, då skulle de inte få göra det om de inte betalar skatt där? Jag tror att fler arbetspendlar ut härifrån, än in hit!
Nr 294
091001–1846 Alexander Hjelm
Till Götaforsbo:
Tack för att du kallar det inlägget rasistiskt. Inte för att jag kan se det men vi har ju alla olika åsikter.
Men det är bara min åsikt.
Jag tycker bara att vi ska använda oss av den personalen vi har här i kommunen så kan ju kommunen få tillbaka pengar på skatter och annat alla företagen i kommuen betalar.
Nr 293
090930-2246 Andersson
Lejonen från Gislaved är värda ett riktigt jubel! Andra SM-guldet på raken! Känns riktigt stort!
Nr 292
090930-0654 Andersson
Nr 290: Höhöhö, såg att Brynäs suger i år (också).
Nr 291
090929-1817 Götaforsbon
Kul (290). Mer sådant önskas...
Nr 290
090929-1356 Heja Brynäs!
Såg att Tuppen lämnar HV. Bara en massa hönor kvar.
Nr 289
090929-0908 Linus
Hej Mats! Tack för din lektion. Jag ska försöka att öva.
Men ingen kommentar om de tomma platserna från majoriteten. Har sett hur de två största partierna i fullmäktige, S och M mer eller mindre måste lita på pensionärer. Kanske dags att minska ner fullmäktige till 35 ledamöter eller att arvodera ledamöterna. Avhoppen har varit för många, framför allt av de yngre i olika partierna. Något måste göras för att stärka politikernas ställning i kommunen
Nr 288
090929-0851 Uska
Håller helt med dig nr 282.Det Vaggeryds kommun håller på med i äldreomsorgen är inte klokt.Dom är inte rädda om sin personal varken fasta eller vikarie. Vi älskar vårt jobb men frågan är hur länge vi orka med det.

Nr 287
090929-0821 Mats Oskarsson
Hej Linus!
Det var väl det jag skrev, rösta inte in folk som inte vill/kan vara med. Din plats är ju typexempel på hur det inte ska vara, eller hur?
Du kunde dessutom ha tackat nej, avsagt dig platsen, helt enkelt.
Smålänska är mycket gångbart i världen, men några saker gör det lättare att ta sig runt, tex att kunna räkna. Här kommer nu en snabbkurs för den som ska till eller befinner sig i Thailand:

Swedish English Pronounciation.
ett neung
två song
tre sam
fyra see
fem ha
sex hok
sju jed
åtta bad
nio gao
tio sib
elva sib et
tolv sib song
tretton sib sam

När du väl har lät dig siffrorna 1 till 11 är resten mycket lätt.
Ta trettio som exempel. På thailändska heter trettio "sam sib" eller bokstavligen "tre tior".

Trettiosex blir alltså "tre tior sex", "sam sib hok".

Från tolv till nitton behöver du bara göra på samma sätt:
14 = 10 + 4 (sib see)
15 = 10 + 5 (sib ha)

tjugo yee sib
tjugoett yee sib et
tjugotvå yee sib song
tjugotre yee sib sam

Från tjugo till tjugonio gör du på samma sätt:
24 = 20 + 4 (yee sib see)
25 = 20 + 5 (yee sib ha)

trettio sam sib
fyrtio see sib

Nu har du säkert kommit på hur det är uppbyggt hela vägen upp till hundra:
60 = 6 x 10 (hok sib)
70 = 7 x 10 (jed sib)

100 nueng roi
200 song roi
1 000 nueng pun
2 000 song pun
10 000 nueng muen
2501 song pun ha roi et

Ha det så gott Linus, förhör blir det näst FM, om du kommer då...

Nr 287
090929-0737 Linus
Hej Mats. Det är bara att hålla med dej. Men till eget försvar halkade jag ju in på ett bananskal och kanske inte känner den skyldigheten som andra invalda bör ha. Men handen på hjärtat Mats, har det inte hänt att samtliga styrande partier, kd, m, c och fp har haft tomma stolar en eller flera gånger i fullmäktige. Ett lysande exempel är när cykelvägen till Linneryd röstades igenom. Då kunde jag avgöra det hela eftersom flera borgerliga ledamöter fattades. Det anser jag vara betydligt allvarligare än att jag inte går på ett eller flera fullmäktigesammanträde. Något måste vara fel när en politisk vilde som jag kan ändra på hela investeringsbudgeten.
Vi jobbar ju inom resebranchen båda två men det är väl bara att konstatera att du är mer erfaren. För jag begrep inte något av din början eller ditt avslut. Jag klarar mej med småländska i världen.
Nr 286
090928-2320 Mats Oskarsson
Sawadee khap Linus!
Synd att du återigen missade fullmäktigemötet!
Inte heller V orkade ställa upp med någon representant, de har ju trots allt ersättare för Alice..
Låt bli att rösta på partier som inte kan representera sig själva och framför sin politik!
Det blir ett löjets skimmer över kommunens högsta beslutande organ, när inröstade ledamöter struntar i att representera dem som valts av.
Kapthun khap
Nr 285
090928-2255 Götaforsbon
Till Torsbo. Skrev att det bara luktade...hade det varit mer uttalat så hade det blivit hårdare ord.
Sen måste jag säga att jag inte alls godtar allt, de här asfaltläggarena har en vän på annan plats drabbats av. Just de råkade vara från Irland, tror jag. Men det finns duktiga irländare också.

Nr 284
090928-2208 Lars Seger
Till Socialbidragstagare: Varför får du inga timmar när du är arbetslös? Att inte alla chefer har samma policy är väl upp till var och en av dem, kanske har de andra kriterier när de anställer personal. För mig är inte utbildningen i sig det viktigaste vid anställning inom Soc, skola eller annan arbetsgivare. Jag tycker de personliga egenskaperna och social kompetens är minst lika viktigt som utbildning. Det finns många som inte passar in (liksom mig själv) på alla jobb och kanske blir uppsagda. Bra, då har man chansen att göra något annat än det man gjorde. Kanske vågar man då ta steget och prova nya vägar och utmaningar tex. Just nu är det ju lite kärvt på arbetsmarknaden, men när det vänder (vilket det har börjat göra) så ta chansen när den kommer, sök utmaningen. Jag lever som Per Mårts motto är: Lev inte på minnen utan på drömmar!

Nr 283
090928-2002 Lars Seger
Helt rätt Linus att datumet kanske inte var så smart valt med facit i hand. Det vi konkurrerade med förra året var ett cykelparty. Hur vi än gör så är ju ändan bak- Men man kan ju gå tidigt på marknaden och sen WIK-milen. Ha det trevligt i Thailand Linus och bada lite åt mig med är du snäll.
Nr 282
090928-1957 Socialbidragstagare
Ge ungdomen en chans i Vaggeryds kommun. Jag är 21 år som har utbildat mig till undersköterska för att jag tycker om att arbeta med människor. Jag ställde mig som timvikarie i Vaggeryds kommun och har jobbat dag och natt samt ställt upp när någon förvaltning har behövt mig. Så kom den dagen då jag blev lasad – Lagen Om Anställningsskydd. Då får man inte längre några timmar. Jag är inte ensam om detta problem. I stället tas timvikarier in som inte har någon utbildning och/eller pensionerade. Hur blir kvaliteten på vården?
Hur hanteras kommunens pengar, när man tar in outbildad personal? Hur kan personer utan utbildning få fasta tjänster? Varför är inte cheferna i kommunen överens om hur
vikariehanteringen sköts?
Då det är svårt att få jobb är socialbidrag enda chansen.
Jag hoppas jag får svar från politikerna.
Nr 281
090928-1951 Torsbo
Till Götaforsbon: Försök undvika att hala upp ”rasist-kortet” så lätt och ofta. När mindre belevade personer ska skrika rasism eller diskriminering, så fort någon säger något kritiskt om någon som inte är vit, heterosexuell eller svensk så går det lätt inflation i det, och när verklig rasism sen skall bekämpas så görs det inte lika lätt.
Nr 280
090928-1734 Påskharens lillebrorsa
I lördags natt vid 24.15 snåret (mot söndag) var jag och vandrade på Åkersvägen och då hörde jag ett ylande norr om samhället. Var det fler som hörde detta?
Kan det vara den där vargen som vandrar i bygden eller var det bara en tokig schäfer som ylade i fjärran?
Nr 279
090928-1708 Götaforsbon
Luktar rasism lång väg av nr 278. Ska vi endast erbjuda jobb till personer vårt eget samhälle, vår egen kommun, vårt eget län? Nej kom igen - vi lever i EU och här råder fri arbetsmarknad.
Snart lär vi svenskar få åka utomlands för att tjäna lite mer än här hemma, Kanske blir det vi som om tio år jobbar i Polen i stället...
Nr 278
090928-1654 Alexander Hjelm
Arne Anka! Åk till Klevshult så får du se! Och det är inte privatägt!
Nä men det är ju jättebra att använda polacker när så många svenska går hemma och är arbetslösa!
Seger: Jag sa inte att dom var dåliga hantverkare men eftersom jag jobbar lite inom branschen så vet jag HUR dom arbetar. Nu kanske det inte är så svårt att byta fönster men när dom gör till exempel badrum! (och nej inte alla polacker nu)
Nr 277
090928-1507 Linus
Hej på er alla mina glada vänner därhemma. Själv är jag i Thailand och lever livet. Blir nästan lite ledsen över att jag inte är hemma på lördag. Missar mycket. Flerhundraåriga traditionen med Skillingaryds marknad, fotbollskval med SIS mot fyran och nyinvigning av Hoks lanthandel. Vidare är det WIK-milen, ett trevligt arrangemang som jag deltog i förra året. Men har inte WIK-ledarna fått storhetsvansinne när de konkurrerar med Skillingaryds marknad. Det finns ju 361 andra dagar på året att arrangera något trevligt.
Fotnot: Det finns 365 dagar på året, fyra av dem går bort. Första lördagen i maj och oktober då det är Skillingaryds marknad, sista lördagen i augusti, Vaggerydsdagen och en lördag i juni, Hjulafton
Nr 276
090927-2233 Götaforsbon
Fattar inte varför inte polacker skulle kunna sköta jobb här? Det har väl ingen betydelse om de kommer från Kiruna, Polen eller Värnamo? Huvudsaken är att de gör ett bra jobb o får avtalsenlig lön.
Nr 275
090927-2231 Lars Seger
Ser inget fel i att Vaggeryds kommun använder arbetskraft från andra grannländer inom EU. Det är ju liksom hela tanken med EU, arbete över gränserna. Sen blir det troligen billigare för mig som skattebetalare med vilket är utmärkt för kommunens ekonomi. Ser dagligen snickare tex från olika länder inom EU, tror inte de gör sämre jobb än svenska snickare. De jobb som snickare från tex Polen utfört är i toppklass enligt min mening. De som anlitat dem tycker att det funkat bra och inte minst så kommer de när de lovat! Det är nog snart ett hundratal fastigheter som EU-snickare varit och jobbat på bara i vår kommun. Varför skulle inte kommunen använda det som är billigast för oss kommuninvånare?
Nr 274
090927-2230 Arne Anka
Var skulle detta ägt rum Alexander? Låter tveksamt om VSBO skulle göra det. Men polska hantverkare har ju rätt att lägga anbud som alla andra vid en offentlig upphandling, vilket det blir om kommunen skall byta ut fönster.
Nä, jag tror nog det är nån privat som bytt fönster och du som blandat ihop det med ett VSBO-hus.
Nr 273
090927-2056 - Alexander Hjelm
Varför använde sig kommunen av polska arbetare till att byta fönster i deras lägenheter när vi har så bra svenska hantverkare?
Nr 272
090927-2037 Tomten
Bra Blomman, ödmjuk och fin, andra tongångar i SIK men dom skall ju vinna serien :). Men inga åsikter om jordbruksverkets köttförsäljning 27 år gammalt, vad tycker mattanterna i våra skolor? Skulle ni kunna tänka er att tillaga mat till våra barn av detta kött, eller är det bara polska barn som skall äta detta? Nä då är det nog bättre med ICA:s ompaketering; Nytt datum, de är grejor det, bara två dagar gammalt.
Nr 271
090925-2348 Blomman
Andra raka för mitt CL starkt att slå Sävsjö borta med 4–5 men vi fortsätter att vara ödmjuka en match i taget.
Nr 270
090925-2223 Tuula
Jag tackar ”mattanten” för svar.
Och det är absolut inte min mening att på nåt sätt peka ut eller att göra folk arga, jag och fler med mig har denna åsikt om potatisen bara. Punkt.
Nr 269
090925-2031 Tomten
Ser att vi (Ni) har problem med potatisen:). Det är inte längesen vi hade problem med ICA:s ompaketeringen av köttfärs som var två dagar gammal, då sa jordbruksministern det är oacceptalet, snuskig kötthantering. Men nu säljer jordbruksverkat kött som är 27 år gammalt. Det serveras bland annat på förskolor i Polen, stackars barn. Vi Svenskar var mer bekymrade över gässen som plokades på dun levande (vilket också är oacceptabelt) än förskolebarnen. Varför serverades inte köttet på svenska skolor, när det kan serveras i Polen? Vi svenskar tror vi är så bra. Hörde på radion att polisen skall införa en helekopterfri dag 23/9. Försöket slog så väl ut i år så nu blir det permanent.
Nr 268
090925-1827 Carl Sandahl
Kenta? Hur vet du hur den smakar?
Jag vet varken någon elev eller lärare på Fågelforsskolan som heter Kenta, så det måste vara potatisen i en annan skola som du syftar på.
Nr 267
0909251226 Kenta
Även om den kokas där kan man väl koka den ordentligt eller? äcklig potatis är vad det är!
Nr 266
090925-1127 Mattanten
Hej Tuula!
Svar på några av dina frågor!
-Jag undrar vart man skalar potatisen?
Svar: I centralköket i skillingaryd
-Var kokas den?
Svar: I det mottagningskök den skickas till, alltså den kokas vi servering på resp. ställe.
-Varifrån kommer potatisen?
Svar: Oftast från vår egen potatislev. Granefelt i Klevshult.

Jag vet inte vilket ställe du jobbar(ätet) på, men jag kan inte tänka mig att ni får värma upp potatisen! Den kokas ju på ert ställe!!

Från en av "mattanterna"

Nr 265
090924-2236 Tuula
Med så många elever så kan ju förstås inte alla gilla allt men...
Nu är det ju så att potatis är just huvudbasen i de flesta rätter. Eller?
Om nu potatis serveras mest och är den som gillas mindre, så går det ju inte alls ihop. Eller?
Fler barn än mitt har klagat.
Och ta med egen mat...skrattretande, ”det är ju gratis” ;)
Hur kan man tvinga i sig något man inte alls klarar av att äta?
Potatis ÄR gott, potatis ÄR nyttigt, men den metoden som används i kommunen är inte helt ok.
Jag undrar vart man skalar potatisen? Var kokas den? Varifrån kommer potatisen?
När potatisen äntligen är hos oss så värms den bara upp?
Vad sägs om närodlat och närplockad potatis... nyskalad och nykokt på plats, DET är potatis det!
Jag vet att ”mattanterna” är kapabla till att laga mat, synd att dom inte får göra det bara.
Förstår mig inte på dom som bestämmer, vad skulle detta koka/kyla sättet vara bra för?
Spara vitaminer eller spara pengar?
Nr 264
090924-1835 Fri företagsamhet
Vad i hela fritiden gnäller man för en strippklubb i Barnarp. Även om jag inte har behov av en sån ska jag nog åka dit för att visa att en sådan visst för kunna finnas. Det är väl inga våldtäktsmän som kliver ur hus et, tror ni?
Nr 263
090924-1607 Carl Sandahl
"Det klagas på potatisen hela tiden! – en hård, seg hinna på och smakar illa – säger både lärare och elever."
Man kan inte gilla allt. Det finns mat som inte jag heller gillar, skolans köttbullar tex.
Men en sak undrar jag, hur många elever och lärare på skolan har du frågat? Antar att det bara är ditt barn du har frågat...
Men om man nu inte vill gå hungrig så får man väl antingen äta potatisen ändå eller så får man väl ta med egen mat... :)
Jag tycker inte att potatisen är något problem, det smakar bra och det är nyttigt!
Nr 262
090924-1531 Lokalvårdare
Kommunal service eller politisk ersättning?
I Vaggeryds kommun pratas det mycket om att värna om sina anställda, men det som vi lokalvårdare och annan personal får uppleva är att hjulen snurrar fortare än någonsin på Skillingehus, man säger upp sina anställda med många års erfarenheter och utbildningar i kommunen. Till vilket pris? Det pratas så mycket om hygien, allergier och vikten av fler vuxna på skolan, samtidigt som man halverar personal och stödtid. Jag tycker synd om barnen som blir lidande på grund av dålig arbetsmiljö och mindre vuxen kontakt
Lokalvårdare på VSBo, kommunala bolaget Vaggeryd-Skillingaryds Bostads AB
Nr 261
090924-1503 Tuula
Jättebra att du och dina vänner gillar maten.
Det gjorde jag också, när jag gick där :)
Men jag skrev om potatisen, inget annat!
Fråga runt ,hör dig för om just potatisen.
Koka kyl heter väl metoden som körs?
Tycker bara det är synd att barnen inte verkar äta för det drabbar skolarbetet, onödigt att slänga potatisen också.
Frågan är hur mycket som slängs?
Visst är det ”gratis” men jag betalade gärna en extra krona, för en ätlig potatis!
Nr 260
090924–1437 Carl Sandahl
Jag förstår inte riktigt vad du uttalar dig om.
Varken jag, mina kompisar eller någon lärare har klagat på den fina maten skolan har att erbjuda, så vitt jag vet... Jag tycker att vi ska vara glada för att vi faktiskt får gratis skolmat, i vissa länder kostar det ju faktiskt pengar!
Nr 259
090924-1153 Tuula
"Jag vill bara säga att jag tycker att det är kanonbra med miljövänlig mat i skolan, och inte nog med det, det smakar ju gott också! :)
Javisst är det bra.
Ännu bättre vore väl om potatisen vore mer vänlig att äta också.
Det klagas på potatisen hela tiden! – en hård, seg hinna på och smakar illa – säger både lärare och elever.
Har hört detta till leda nu.
Jag vet att barnen i skolan har själva skrivit och läst upp ett brev om detta till ansvarig, men inget gjordes.
Ska barnen behöva gå hungriga hem eller springa över till macken för att köpa mat?
Nr 258
090924-1005 Tomten
Är detta SIK Hemsida eller? PS Heja Leksand.
Nr 257
090924-1005 Innebandysupportern
Serieseger, låt oss säga tvåa då
Nr 256
090923-2322 Blomman
Supporten det är väl lite tidigt att prata om serieseger efter två matcher*s*
Nr 255
090923-2250 Blomman
Grattis SIK bra jobbat ! Vi laddar inför den svåra bortamatchen mot Sävsjö på fredag.
Nr 254
090923-2247 Innebandysupportern
Skönt med tre pinnar till SIK i kväll. Visst ska det kunna bli serieseger med detta sköna gäng.
Nr 253
090923-2006 Carl Sandahl
Jag vill bara säga att jag tycker att det är kanonbra med miljövänlig mat i skolan, och inte nog med det, det smakar ju gott också! :)
Nr 252
090922-2047 Tomten
Skrivs inte mycket här nu, varför? Var är ni alla som skrev här förut?
Nr 251
090922-1215 Blomman
Som innebandytränare tycker jag att det är uselt att ett lag i högsta ligan vinner med hela 15–4 en stor katastrof för sporten. Sådana resultat vann vi med i Skillingaryd när vi startade klubben. Men det skall inte få hända i superligan, det är inte undra på att många kallar denna sporten för Kalle Anka. Jag hoppas att Balrog går hem och slickar såren och tränar försvarspel på samtliga träningar denna vecka. Nu skall det sägas att AIK är mycket bra och är favoriter till sm guldet, men så överlägsen får man inte vara.
Nr 250
090921-2306 HV-fantast
Visst vinner vi i år. 6-2 mot LHC. KANON! Inget stoppar HV i år, inte ens djurgårn Webbis! :)
Meddelande från webbredaktören: Ofullständig e-postadress, namn och andra uppgifter medför att inläggen INTE kommer med här.
Nr 249
090921-2145 HV-Gnaget
Innebandy är vl ingen riktig sport, tacka vet jag fotboll o hockey men du ska ha tack för tipset om AIK-segern i hockeyn.
Nr 248
090921-2142 Innebandysupportern
Du 247 du glömde AIK-segern i innebandy i kväll o även i ishockey, men fattar inte hur du kan hålla på AIK, HV går väl an.
Nr 247
090921-2139 HV-Gnaget
Nu blir det dubbla SM-guld. SKÖÖÖÖN seger för HV mot LHC o sen 3-0 för AIK i Allsvenskan! HEJA!!!!
Nr 246
090921-0715 Blomman
Man tackar supporten allra ödmjukast. Och som sagt grattis till SIK till poängen det var stark jobbat med tanke på förutsättningarna som var. Jag läste om att tre spelare inte var reggade, det är något tjall med förbundet tydligen. Än värre var det för Hammarby i Stockholms div 2 där bajen hade 15 spelare som inte var reggade, skumt så att det förslår. Nu grejade ju bajen 3 poäng ändå. Men det är knepigt att det inte skall funka när man betalar övergångar via nätet. Nu laddar vi för matchen mot Sävsjö på fredag och SIK får köra över Halmstad.
Nr 245
090920-2354 Fotbollsvän
Blir väl aldrig ett gemensamt lag, synd för nog kunde vi samsas så mkt i kommunen. När Rydaholm toppar trean borde vi väl kunna vara med i samma division, tycker jag
Nr 244
090920-2325 Götaforsbon
Spelar John H ishockey? Synd att WIK åker ur men vi får väl hoppas att SIS tar sig upp, behövs ett lag från kommunen i fyran. Kanske dags att nån gång slå ihop A-lagsfotbollen i WIK o SIS, nu när byfånarna är begravda. Man kunde ju spela varanna gång på IP o varannan på Movalla.
Innebandy, tja. Inte är det som hockey eller fotboll direkt men jag hejar på Ragnarsson o Ygemar, fina killar.
Nr 243
090920-2320 Innebandysupporten
Grattis till en poäng för SIK, iaf. Grattis även till Blomman o ditt Kalmar. SIS kan också få ett grattis även om det bara var vänskap ikväll men 7-1 är ju alltid kul. Hoppas John Hermansson kommer med i A-laget för då kommer jag o tittar
Nr 242
090920-1931 Tomten
Ser på tv4-nyheterna; studenter med (svenskt pass) (Svanskar!) som skall bli lärare i ”våra” skolor. Dom vill bära heltäckande Burka över ansiktet. Dom tycker vi är lite konstiga som inte kan aceptera detta. Det vore nog bättre dom åkte HEM och tog hand om sitt egna land för där får ju inte flickor gå i skola, men dom MÅSTE bära Burka. Vart är vi på väg?
Sanering på gamla Storkens när?
Nr 241
090919-17.45 Blomman
Seger för mitt CL-98 med 5-2. 5-0 i den sista perioden. Nu ser vi fram emot nästa match mot Sävsjö IBK
Nr 240
090918-2234 Thor
Till väglus,
110 km/h :) Sitter ingen hastighetsskylt vid motorvägsskylten gäller bashastigheten för motorväg inom landet. Gråt och läs.
Nr 239
090918-1625 Blomman
Jag tittade in på SIK,s hemsida och ser att man vill dra ifrån pressen på sig själva. och tippar oss och Sävsjö högt upp. Men vi i CL-98 har målsättningen att spela i den nya div 1 det är målet. Sen om vi hamnar trea eller nia har mindre betydelse, huvudsaken är att klara målet. Och vid morrgondagens premiärmatch får vi klara oss utan den stora stjärnan Johan Wittberg som inte får ledigt från fotbollen, surt men så är det. Kör hårt mot Standsta och lycka till.
Nr 238
090918–1157 SIK
På lördag brakar det loss inne i Skillingaryds Arena. Säkert många av er som inte varit där än. Passa på nu på lördag, kom och kolla på innebandy.
Nr 237
090917-2342 Linus
Heja Troja. Seger i kväll. Halleluja.
Jag är hemma i skryd och inte i Asien som någon påpekat här. Till webbis: visst vore det väl bra att få titta på J-Södra och Djurgården i Jönköping nästa år. Men glöm inte hjälmen, det kan bli bråk.
Nr 236
090917-1416 Väglus?
Lite kul är att om man kör upp på motorvägen vid Statoil Skillingaryd mot Värnamo så gäller väl 70 km till Klevshult där första 110 km skylt fanns sist jag körde
Någon som fått böter ?
Nr 235
090917-0756 Scrollan
Kan bara tillägga att det är inte Pillo som äger Storckshuset längre...
Nr 234
090916–2226 Leif
Tips till Marrows
Det finns en stor parkeing vid arbetsförmedlingen.
När det står 5 bilar på rad varav bil nr 3 står mitt på övergångstället och en liten kille tittar fram mellan motorhuv och bagageluckan blir jag rädd på er föräldrars vägnar.
Nr 233
090916-2041 Tomten
Tekniska o Park kan ju göra en studieresa till Berlin, där kunde dom bygga murar som höll i många år.
Nr 232
090916-2306 Tomten
Intressant gästbok vi har; Här kan man läsa om repor på bilen, eller högerreglen, släppa av barnen vid skolan m.m. Men när skall dom sanera fasaden på gamla Storkens (nu Ppillo), vad det står där kan jag inte skriva här, (se reglerna för gästboken).
Var vid Fåglabäck i dag och ser att kommunens Högamur håller på att rasa. Man kan inte bygga en så hög mur som kommunen gjort med dessa stenar. Över 2 metar måste man använda L-stöd om det skall hålla (se Flisby cemengjuteri)
Nr 231
090916-2305 Sur tjej
Usch vad arg man kan bli på dessa bilister som varken kan bromsa in vid övergångställen eller ens verkar ha blinkers på sina bilar!
När man kommer och ska gå över gatan så kanske det kommer en bil en bra bit bort men i en hastighet som kan vara runt 60–70 km/h på 50-väg och som inte ser ut att bromsa. Klart att man inte vågar gå över ifall bilistern inte hinner bromsa, och när de väl bromsar så är de ett fåtal meter framför en då när man ska gå över kan de gasa på i stället och köra förbi!
Man blir så in i... på dessa! Var har ni fått era körkort ifrån?

Likadant med att många sällan verkar ha blinkers på era bilar. Antingen börjar de blinka 100-tals meter innan de ska svänga eller så blinkar de inte över huvud taget. Inte undra på att det är nära eller sker olyckor!

Också väldigt tråkigt med dessa cyklister som inte förstår att man ska leda över cyklen när det är övergångsställe. En sak om det är för cykel också men även om det bara är för gångare så sitter de på cyklen när de ska över! Och så skyller de på bilistern om han/hon inte stannar för dem. Kanske borde dom ta och läsa lite böcker också om vilka regler som gäller?

Skärpning Skillingaryd!

Nr 230
090916-1733 Human
Till Nilla, håller med dig om högerregeln, som inte finns i Vaggeryd samt dessa huvudleder som bilister har inbillad sig att de finns och dessa oofficiella övergångställena, men tyvärr så håller jag inte med om parkeringen bakom ICA.
Jag har parkerat bilen på ICA:s stora parkeringen och vid två tillfällen fått bilen repad...ordentligt repad... fick betala självrisken ur egen ficka och den är inte billig. De som har repat min bil har smitit från parkeringen och därför har jag parkerat bakom ICA.
Snälla respektera andras grejer!
Nr 229
090916-1702- Marrows
Till Leif
Jo, jag kan hålla med om att parkeringsmoralen kanske inte är den bästa utanför Östra skolan. Men det finns ingen bra plats att parkera/stanna till på för att lämna barnen.
Baksidan är parkering men där är det fullt...
När de byggde om cykelvägen utanför skolan kunde de som planerade tänkt litel ängre och gjort en ficka för på- och avstigning. Skolbussen har ju inte heller någon plats att ta upp barnen vid...
Nr 228
090916-1657 Nilla
Äntligen parkeringsförbud bakom ICA i Vaggeryd.
Ni som inte orkar gå från stora parkeringen in till affärn, kan lämna bilen hemma.
Nästa sak trafiknämnden kan titta på är Nådastigen.
Det finns inga officiella övergångsställen, men markeringar i vägen i form av gatsten. Många gångtrafikanter tror sig att bara promenera rakt ut fast det kommer en bil (cyklister ej undantagna). Värst är det vid gångtunneln. Antingen gör ni dessa ”övergångar” officiella med att sätta upp skyltar eller ta bort markeringarna i vägbanan.
I övrigt verkar högerregeln satt på undantag inom hela samhället...
Nr 227
090915-2207 Leif
Bra med fartkontroll vid Östra skolan, men kolla föräldrarnas parkeringsmoral när de lämnar sina barn på skolan.SKRÄMMANDE!
Nr 226
090914-2139 Lars Seger
Nu är det dags för utflykter på Hjortsjöskolan, bra och trevligt för barnen! Mindre trevligt är att skolans personal inte kan ordna mat till barnen! Har varit på otaliga F-möten och fått höra att: Visst kan vi ordna mat till barnen, bara att beställa från köket.
Ge barnen mat alla dagar de är i skolan! Väljer skolans personal att flytta ut undervisningen så ska väl lunchen följa med rent logiskt eller?
Vissa lärare gör redan detta, varför inte alla?
Vi bor i en kommun där hjulen alltid snurrar, om barnen skall orka hela dagen så bör skolan tillhandahålla mat åtminståne tycker jag!
Hoppas ni får fint väder och njut av den fina naturen runt Hjortsjön allihopa!
Nr 225
090914-1414 Pia Thulin
Håll ögonen öppna; Hade påhälsning hemma i trädgården på förmiddagen, två män gick och kollade i mina fönster. Brukar inte vara hemma mitt på dagen, men var det i dag. Gick ut och frågade om jag kunde hjälpa till med något, de blev ganska ställda, sa att de kollade på bilen och undrade om den var till salu. Nix, det är den inte, då försvann de snabbt genom baksidan av trädgården till sin bil de parkerat en bra bit längre ner....mysko beteende. Vill man köpa en bil parkerar man väl vid huset, ringer på och frågar. Det var en mindre kombibil, ljus, möjligtvis guldfärgad, hann tyvärr inte se mer. Det här hände ju utanför Hillerstorp, men avstånden är ju små här.
Nr 224
090913-0714 Henrik
Tycker det är bra att bolaget ligger i Skillingaryd då har man en anledning att åka dit, till Skillingaryd alltså.
Nr 223
090912-2206 Ej gnällspik
Plus i kanten till Helga, Götaforsbon och Inte kommunanställd. :)
Nr 222
090912-2013 Ej villaägare längre
Tycker det verkar var ett utmärkt förslag att bygga på med två våningar. BRA JOBBAT!
Nr 221
090912-0950 Lillemor
Till Helga som skrev: ”Sluta och gnäll, varför flyttar ni inte?” Har du inte varit utanför Vaggeryds kommun? Det är inte bara i denna kommun som det sparas inom sjukvården mm.
Det är sant att inga problem löses med bara gnäll.
Så upp till handling kamrater och höj era röster till kamp.
Nr 220
090912-0841 Bygg i Skillingaryd
Bra med seniorboende men varför höja husen på Slätten? Bättre att bygga helt nytt, kanske på riktiga Slätten mitt emot!
Nr 219
090912-0746 Portello
Hej. Mkt snack om SIK ser jag. Det är alltid positivt att det snackas om SIK även om det är dåligt snack. Jag spelar själv i SIK o kan säga att materialet för att gå upp till div 1 finns i år – inget snack om det. MEN med mkt nyförvärv kan det lika gärna bli fiasko. Dessutom tycker jag vi kan va lite kaxiga...div 2 är inte så tokigt. Hade innebandy varit en sport lika länge som fotboll och hockey hade SIK inte spelat div 5 eller 6 som fotboll och hockeyn i bygden gör. Eller som bandyn. Vi hoppas på en topplacering men det är en sjukt tuff serie där vi lika gärna kan bli sexa.
Mvh
Nr 218
090911-2301 Inte kommunanställd
Du Götaforsbon, kandidera till fullmäktige. Jag röstar garanterat på dig. BRA skrivet. Tack
Nr 217
090911-2301 StandUpAndShout
Fattar inte att kommunen bara kan tänka en tanke på en resa för 100 000:-. Finns mycket man kan göra för en sådan summa pengar.
Men varför väljer man att spara in på handikappomsorgen? Ni som inte är i en sådan situation vet inte vilket jobb det är att kämpa för någon annans rätt. Kan man inte göra något humant för en sådan summa pengar som att förgylla en grupp människors vardag istället?
Du Helga och Götaforsbon lever nog på det gröna gräset och bara betalar er skatt. Men tänk på de människor som måste ha hjälp i samhället för att klara en vardag. En dag kanske ni behöver hjälp själva och jag hoppas verkligen det finns någon för er den dagen.
Nr 216 Billy the Kid
090911-2143
Jag har tandvärk så jag är arg. Arne. Min käke värker ont som... Men vad jag menade var att ni skall sluta kaxa. Prestera först sen snacka. Lägg ner snacket att ni skall gå upp ni har inte material för det.
Nr 215 Arne Anka
090911-1849
Hej Lars!

I SIK-truppen är det för nuvarande 23 spelare varav 11 har SIK som moderklubb (inte optimalt, men helt okej). Och som du säger, vill man någonstans i seriesystemet måste man värva utifrån, tyvärr finns det inte nog med spelare i den egna klubben.

Det viktiga är inte att man har enbart SIK-spelare. I min mening är det viktigare att man värvar lokalt. Några klubbar får stå tillbaka för att det finns ett elitlag. Tror ingen tycker att det är konstigt att HV71 t.ex. suger upp alla ungdomar som är bra, vilket såklart gör att deras moderklubb i sin tur tappar en spelare av rang. Och tittar man i det perspektivet, att värva lokalt, då skulle jag säga att SIK ligger bra till. Månsarp, Värnamo, Huskvarna, JIK, Gnosjö, Forserum osv, alla är de klubbar som SIK-spelare en gång började i.

Ska SIK klättra behövs kompetens utifrån, finns det kommer ungdomsverksamheten bli bättre. Som det är nu är innebandy i div 2 inte intressantare än hockey i den absoluta botten tyvärr. Skulle SIK dock bli allsvenskt inom något år, då lovar jag att intresset skulle gå upp och klubben skulle få mer talanger som på sikt skulle bygga ett nytt SIK.

Och angående hallen fattar jag inte hur du kan få det till bättre sikt i Vaggeryd. Där kunde du välja mellan två plan, på det bakre såg du inte området närmast läktaren. I Skillingaryd har du en läktare med många olika nivåer vilket gör att sikten inte är skymd för någon. Finns även gott om platser för handikappade, vilket inte var möjligt i Vaggeryd. Och i Vaggeryd var 150 åskådare max på läktaren, här går det med tillstånd att få in en bra bit över 400 åskådare.

Finns dock nackdelar med den nya hallen, och det är att omklädningsrummen är byggda för juniorlag i tennis. Enormt små, och en enorm korridor bakom alla dessa omklädningsrum som ingen nyttjar. Sen finns det i stort sett inga redskap för att kommunens ekonomi havererat, men i övrigt är hallen ENORMT bra i alla avseenden.

Slutligen, sorry för att det blev så långt. Men med nya reglerna för inlägg känns det som att ett långt är bättre än att skriva 10 korta och behöva plita ner uppgifterna gång på gång.

Nr 214 Bolagsvän
090911-1754
Tur Linus är i Thailand annars skulle han nog få hjärtsnörp när ni i Vaggeryd vill ha bolaget dit. :)
Nr 214 Götaforsbon
090911-1745
Bra skrivet Helga. Den utomstående som läser gästboken kan nog tro att vi lever i misär i den här kommunen o bara är avundsjuka på andra. Synd för den här kommunen ÄR BRA!
Blir alldeles för mkt gnäll. Se positivt på tillvaron istället; fin sommarkväll, arbetsveckan slut o vi kan umgås ordentligt ett par dar. Krama om varandra istället.
Grattis också webbis!

PS Sen har vi något fantastiskt som nog ingen annan kommun har, en sida här där vi kan kan skriva vad vi vill (nästan)
Nr 213 Helga
090911-1716
Ni som bara gnäller på kommunen varför flyttar ni inte?
Nr 212 Götaforsbon
090911-1633
Tycker inte vi ska reta upp Skillingarydsborna med att ta bolaget för dom. Dom har ju inte fått så mkt i söder så låt dom behålla det. Tycker vi ska samarbeta i kommunen i stället för att direkt hugga efter varandra.
Nr 211 Rättvisemärkt
090911-1309 Systembolaget vill flytta!
Kanske dom vill va i Vaggeryd nu några år för rättvisans skull ;-)
Så kan AF ta deras lokaler under ett antal år
Nr 210 Hanna
090911-1200
Politikerna i Vaggeryds kommun verkar vara riktiga lirare, som tar sina beslut över en kopp kaffe och en spritresa till Tyskland, för att sedan ta tillbaka det de lovat.
De förståndshandikappade som vill tillbaka till Knektens Dagcenter är också människor, precis som vi andra.
Pinsamt!
Nr 209 Påskharens lillebrorsa
090911-0937
Till mittenradikal! Jag gissar på att du jobbar i kommunen och då fått åka med till tyskland.
Ja jag har trevligt på mina konferenser på mitt företag, men skillnaden är att skattebetalarna inte är med och pröjsar kalaset.
Så du tycker det är ok att då kommunen går back i det mesta och lägger ner en massa och tar bort tjänster m.m ändå ska kunna åka på nöjes resor?
Och varför ska då inte alla i kommunen få åka på nöjesresor, eller är det bara parkförvaltningen som har det tufft?
Jag har 2 vänner som jobbar med annat inom Vaggeryds kommun och det enda dom får är ett julbord varje år och konstigt nog finns dessa från tekniska med även på detta julbord.
Så kort och gott: jag ser inget gott i att det finns pengar i kommunen till nöjesresor för våra skattepengar.
För om det är en 100.000 per nämnd i kommunen då är det miljoner per år vi snackar om.
Vill du betala högre skatt för att kommunanställda åker på nöjesresor?
Nr 208 HDH
090911-0923
Läste att systemet vill flytta. Gör då rätt denna gång, lägg det i Vaggeryd och inte i förorten...
Nr 207 Lars Seger
090910-2303
Hoppas att SIK lyckas få ihop laget med alla nyförvärv. Baksidan är ju det att de egna spelarna inte få spela. Hittade inte hur många som hade SIK som moderklubb, men så är det idag inom idrotten. satsar man uppåt i seriesytemen så är det de egna spelarna som får stå tillbaka. J-Södra är ett exempel på detta, inte är det halva laget som är från ”stan” i alla fall! Hoppas att SIK klarar att gå upp och önskar lycka till! Nu slipper man ju höra hur dålig sporthallen i Vgd är att spela i! Det dög att spela div 1-handboll om jag inte har helt fel? Sen måste jag säga att jag tror man ser bättre i VGD än i sporthallen i Skryd. Skall nog gå på några matcher i år, inte för att innebandy är min favoritidrott. Däremot träffar man alltid nån man känner och stöttar ett kommunlag! Lycka till SIK!
Nr 206 Mittenradikal
090910-2154
Det är lustigt hur Påskharens lillebrossa kan ondgöra sig över att andra än han själv kan åka på resor. Kan tänka att som han säger i sitt yrke åker på sådana resor, då är det ju vi andra (konsumenter, jämför skattebetalare!!) som betalar hans malt! Nu tror jag inte de som åkte såg på malt men möjligtvis så såg dom några fina hummlestockar som dom kanske kan få inspiration av!
Hoppas att dom blandade både nytta med nöje!
Jag unnar i alla fall dom som är kommunanstälda att få möjlighet att inte bara snåla och spara utan även få lite guldkant på jobbet (önskar att alla förvaltningar kan göra något liknande!)
Nr 205 Tomten
090910-2059
Vad då Elgs möbelfabrik?
Nr 204 Gröntipp
090910-2018
Att slänga lite gräs o mossa är väl inte så farligt vid tomtgränsen.
Kommunen grävde ner Elgs möbelfarik i ljudvallen vid E4:an. Är det rätt?
Nr 203 Inte kommunanställd
090910-2010
Bra skrivet 201 - förstår inte att alla blandar ihop allt inom kommunen. Undrar vad min granne som tjänar bra skulle säga om jag frågade om han ville ge mig lite pengar till en resa?
Nr 202 Götaforsbon
090910-2006
Till Bily the Kid. Du verkar ha laddat ordentligt! Att SIK inte nått ända fram är ju rätt men SIK med Runnö i spetsen är helt sagolikt proffisga på att marknadsföra A-laget. Ville bara jämföra med SIS där man inte har samma syn på det hela. Du Billy, du låter som om du råkat illa ut av SIK. Synd i så fall för av kompisar vet jag att det är en fin klubb. Synd bara att jag själv är ganska ointresserad av denna sport. Föredrar fotboll o lite hockey
Nr 201 Skilj på mitt och ditt
090910-1229
Nu är det så att varje nämnd har ansvar för sin ekonomi = det man har inom sina ramar förfogar man över. Det funkar inte så att plötsligt flyttas 100.000 från en nämnd till en bättre behövande. Alla nämnder har nog någon pott som man kan använda för personalbefrämjande åtgärder o det är bra. Sedan kan den säkert variera från nämnd till nämnd.