Insändare – tidigare inlägg 1–100   www.skillingaryd.nu  www.vaggeryd.nu  

Startsidan för insändare finns här

Nr 100
090812-1906 Lillemor
Ingenting förundrar mig längre hur det handskas med pengar i denna kommun.
Mitt barndoms Fåglabäck har sprängts sönder.
Djupa sår som ej kan läkas.
Nr 99
090812-1304 Tomten
Fåglabäck. Varför gjorde man inte en markundersökning innan man började bygga? Då hade man fått veta om det är berg eller inte. Normalt gör man det, så man vet om man måste spränga eller kanske påla för husen. Konstig kommun vi har.
Nr 98
090812-1124 Skattebetalare
Vi läste att Fåglabäcksområdet blir över 4 miljoner dyrare pga sprängning, men det stod inget om att man har sprängt för mycket och att man har fått återfylla mycket och byggt en hög mur (som dessutom är krokig).Vem vill bo nedanför den? Vem bär ansvaret för detta. Tomterna varierar i pris men 4 miljoner motsvarar ju några tomter. Socialen går back, socialchefen fick sluta. Fåglabäcksområdet kunde blivit en ny gräddhylla om det inte hade sprängts sönder. Besviken skattebetalare.
Nr 97
090811-2104 Alexander Hjelm
Linus!
Tyvär hamnar nog vaggeryd i Jönköpingsserien om dom åker ut men det vore kul med derby igen!! Om så blir fallet!!
Men du glömde SIS dom har väl inte gått upp än=)
Kan ju bli 3 kommunlag i serien
Nr 96
090811-1108 marie
Ägare till fåren heter Lennart K. Om någon vill ha hans mobilnr har jag det.”Fårahagen” är ett härligt inslag i Skillingaryd med en otroligt vacker vitsippebacke på våren. Vi ska vara rädda om den o djuren.
Nr 95
090811-0853 Ann B
Hoppsan, Linus har åsikter om investeringar i Vaggeryd, detta har väl aldrig hänt förr?
Nr 94
090811-0552 Linus
Hoppsan simhallen Vaggeryd renoverars/repereras. Det är väl ungefär lika vanligt som att man äter kräftor i augusti. Webbis gör alltid ett bra jobb men han missade tyvärr kostnaden. Inte ens jag som fullmäktigeledamot vet vad detta kostar. Klart vi måste underhålla våra byggnader i kommunen. Men som skillingarydsbo känns det konstigt med snack om nedläggning av simhallen i Skillingaryd när det alltid underhålls i Vaggeryd. Jag tror att detta var ett fuskbygge från början.

Webbredaktören: Priset om 3,5 miljoner står i en av bildtexterna, men borde kanske stå i själva texten.
Nr 93
090810-2231 Linus
Har precis läst matchreferat från Klevshults match mot Hestra, en match som Hestra vann stort. Måste beundra en ledare som Bengt Fälth som erkände att Hestra var bättre. Annars har idrottsledare för mycket bortförklaringar som dålig domare, dålig plan, regn, fel på skorna osv.
Heder åt Bengt Fält och hoppas att Klevshult stannar kvar i serien. Det vore ju kul med derbyn mellan KSK och WIK nästa år.
Nr 92
090810-2116 Tuula
Det var det ********** jag läst på länge Påskharens lillebrorsa!!!
Du menar att ”ledarna” lät ungdomar jaga, rida på dessa Får???
Vad jag tror så är det Per-Ingmar Person som äger dessa får vid Valdshultsvägen.
Undrar vad han tycker om det här?
Inte första gången fåren däruppe far illa,bodde där för x antal år sedan och jag blev till slut en fårens väktare pga människor som kastar in flaskor, jagar m.m fåren där.
För ******* är detta, blir så asförb... när jag läser sånt här.
Varför ska dom ge sig på och plåga försvarslösa djur?
Vad är det för människor som lär ut sånt här?
Vad har det med ”utbildning” att göra?
Respekt för allt levande är väl mer lärbart.
Tycker ”ledare” och ungdomar minst ska få sig ett ordentligt snack av ägare till fåren om inte annat!
Bra att en del människor gör sig hörda och sätter stopp för sådant här.
All heder åt dig Påskharens lillebrorsa.
Nr 91
090810-1440 påskharens lillebrorsa
Jag har precis fått vråla åt en grupp från vad jag tror tillhör skolverksamhet eller liknande.
Det var en grupp med 2–4 svenska personer som vad jag tror var ungdomlsedare/lärare eller liknande som höll i en grupp nysvenska ungdomar på ett cirka 12–15 st. Dessa fick roa sig med att skrämma fåren uppe vid Valdshultsvägen genom att springa efter dom som dårar samt rida på en del. En del får fångades in och barnen hade jättekul genom att vara ganska omilda i sin behandling – flera av dessa såg till att dom fanns kvar i greppet, på djurens läte var dom inte lika roade.
Är detta sådant som vi skall lära våra nya svenskar?
Betyder inte dessa djur något för ansvariga på skolan som tycker det är ok att vara omild mot djur?
Helt bara för att roa barn som skall lotsas in i svenska värderingar.
Nr 90
090808-2230 LUS
Kan inte vara ”tyst” längre när det gäller tomter i vår Kommun. Att intresenter finns är helt klart och de kommer att bli fler framöver. Alla vill/kan inte betala de ”fantasipriser” som det nu är i tex Jönköping. Är rätt ofta inne på dessa ”fina” områden och tänker hur fina tomter vi har här i vår kommun! Här är det sällan att Stuprännorna ligger kant i kant med grannens tex som på Åbolids nedre del. I vår kommun kan man bygga nästan som man vill (undantag finns), i Jönköping är allt mera styrt än här vilket vi skall vara mycket tacksamma för! Jag vill inte ha tillbaka det som var i början av 90 talet med en Paragrafryttare till Stadarkitekt som vi då hade, undrar hur många invånare den personen stoppade egentligen? Nu har vi (och har haft) kunniga Politiker och Tjänstemän i kommunen som jag känner förtroende för, detta gör att jag tror på en ljus framtid för den fina kommun jag bor i! Tänk ett steg längre än Orres förslag: Fler kanske får upp ögonen för att flytta hit och utveckla kommunen tillsammans med oss andra! Man har lite olika ”kravspecifikationer” i olika åldrar kan man säga! Hade någon frågat mig runt -85 om jag skulle skaffa 5 barn och flytta till Vaggeryd så skulle nog jag undrat vad jag gjort för ont tex! De 23 år jag nu bott i kommunen har det bara gått framåt med invånarantalet. Vi bodde själva de 3 första åren på området där vi bor, nu är det nog 50 familjer fler på 19 år! Och minst 5 av dem kommer utanför kommunen och flyttat hit. Detta gör att jag tror och vill bo i Vaggeryds kommun!
Nr 89
090808-1345 Anders S
Hej Mats!
Jag tycker det är väldigt skumt/dåigt när nämnden säger blankt nej till mig och ordargrant säger ”du får leta vidare” utan att berätta att det går att driva vidare ärendet till mötet den 25:e som du nämner.
Det är sånt här som gör att trovärdigheten på politikerna/tjänstemännen sjunker. Att man ska behöva göra saker offentligt för allmänheten för att det ska bli reaktioner tycker jag är dåligt. Man ska inte behöva vara så insatt så att man måste veta hur man ska gå vidare om man olyckligtvis får ett nej i ett ärende. Då ska personen med kunskap (tjänstemannen/kvinnan) berätta hur man kan gå vidare. Det hade ju varit mycket enklare för alla parter om man är öppen med all information..
Jag är tacksam för din information i alla fall!

Jag ringer eller drar ihop ett mail med all information om ärendet under helgen. Jag har fått din mail och tel nummer.

Nr 79
090808-0553 Mats Oskarsson
Hej Anders S!
Det låter lite konstigt att kommunen sagt nej, till någon byggnation. Miljö- och byggnämnden har möte den 25 augusti, då tas beslut om vad som kan tillåtas och vad som inte är lämpligt.
Tjänstemännen i kommunen har delegation att ta beslut i vissa frågor, men om något inte följer de planer som ligger, så är det den politiskt tillsatta nämnden som beslutar.
Det kan vara så att nämndens beredning hade möte i tisdags och sa nej. Det innebär bara att de tre som sitter där inte tycker att bygget är lämpligt. Det innebär inte automatiskt att nämnden säger nej.
Det vore intressant att få lite fler detaljer i ärendet. Kontakta webbredaktören, han har e-post och telefon till mig.
Mvh
Mats
Nr 78
090807-1132 Besviken familj – Snickaregatan
Dagens tistel till de ”barn/ungdomar” som för tredje gången på 2 veckor saboterat vår pool. Första gången natten till den 27/7 mellan kl 24 och 7 har någon/de slängt i poolstegen i poolen! Den 3–4 aug har förmodligen samma personer kastat i en ställning till hängmatta i poolen! I dag ser vi att någon har tagit locket till utsläppsventilen, slängt bort det och riggat upp med en pinne i utsläppet så det har runnit ut massa vatten ur poolen!
Tack så hemskt mycket för att ni saboterar, det är tråkigt att ni inte har annat att göra på nätterna. Vi kommer att polisanmäla händelserna pga upprepade tillfällen nu. Ni som har gjort detta ska veta att vi inte tvekar att polisanmäla nästa gång!

Till alla föräldrar som inte vet vad era barn sysslar med på nätterna i sommar: FRÅGA GÄRNA VAD DE SYSSLAR MED!!

Till alla er som har pool i trädgården – se upp och håll utkik efter dessa vandaler!

Nr 77
090806-2118 Tomten
Hej då Anders S =)
Nr 76
090806-1703 Anders S
Ja det har du rätt i Linus. Det finns alltid två sidor av ett mynt. Så vi får la se om/när det dyker upp någon kommentar om det.
Nr 75
090806-1618 Linus
Tråkigt Anders S att du inte fick bygga. Nu vet jag inte all fakta men det kanske Mats Oskarsson vet som sitter med i miljö-byggnämnden. När man läser din version låter det inte bra men man måste ju höra bägge sidor.
Nr 74
090806-1319 Anders S
Det är tråkigt att kommunen sätter sig emot om man hittat en tomt man vill bygga på. Jag fick tex avslag i tisdags på grund av att folk ibland är i närheten av den tänkta tomten och tittar på utsikten. Det borde ju vara så att om ägaren av marken kan tänka sig att sälja (jag hade redan pratat med markägaren och fick lov att köpa marken) så borde kommunen hjälpa till att stödja så att ett bygge kan bli av, men icke! Så nu får det bli att leta tomter utanför kommunen i stället. Så blir man av med kommuninvånare/skattebetalare...
Nr 73
090806-0810 Ami
Husnyckel upphittad på vårdcentralens parkering.
Finns att hämta i receptionen mot beskrivning av nyckelring.
Nr 72
090806-0651 Mats Oskarsson
Om man har mycket att välja på, så är ju chansen att hitta något som passar större, eller hur?

Jag stöder Andreas Orres förslag, samtidigt behöver vi fler! Andreas tänkta boende är lite nischat mot golfspelare eller möjligtvis pendlare, närheten till E4 är ju inte bara av ondo!
Vaggeryd har i dag ett antal lediga tomter på Västra Hjortsjöområdet. Det finns dessutom ett antal tomter som ”blivit över” i gamla områden. Planering görs för ett nytt område norr om Torsbo.
I kvarteret TOR planeras för flerfamiljshus. Jag vill mena att Vaggeryd är väl framme i planeringen för framtida bebyggelse.
I Skillingaryd finns Fåglabäck och Kaffegatan, samt förtätningar på obebyggda tomter.
Det som fattas är just den typen av tomter som skulle bli möjliga på Götaström.
Detta är värt att arbeta hårt för inom miljö- och byggnämnden, tycker jag.
Vi ska dessutom komma ihåg övriga kommunen! Hok har att ha ett ypperligt pendlarläge gentemot Torsvik. Där bör vi snarast ta fram planer för utveckling.
I sommar har miljö- och byggnämnden en projektanställd som går igenom och utvärderar strandnära boende i kommunen. Det ska bli spännande att se vad han kommit fram till. Kommunen blir snart själv ansvarig för besluten om strandskyddsdispens, vilken tidigare legat på Länsstyrelsen.
Dessutom tycker jag att vi ska se till att utveckla ett par områden på landbygden för fritids- och permanentboende.

Mats Oskarsson, ledamot i Miljö- och byggnämnden.

Nr 71
090804–2248 Andreas Orre

Hej ”alla”

Kul att så många tycker att förslaget om att bygga söder om Golklubben är riktigt bra. Att det finns de som tycker annat, ja det är också bra, då vi lever i en demokrati.

Jag tror jättemycket på en byggnation av området och dessutom tror att det kan gynna Skillingaryd med att en del väljer att bygga på Götaström istället för att bli ”sta-bo”. Till syven och sist så handlar det om att utveckla och marknadsföra Skillingaryd så att de som bor på orten, vill bo kvar, samt att skapa attraktion för att få nyinflyttning till orten.
Vi som alla andra kommuner måste värna om varje skattekrona som vi kan få för att finansiera all kommunal verksamhet (som vi vill ha kvar, eller?), och då behövs det medborgare som vill bo (kvar) på orten. Se tex på hur Jönköping skapat attraktiva tomter i stort sett från centrum och ända upp till Habo, det är att värna om medborgarna (läs skattebetalarna) så att de stannar och möjliggör en tillväxt och en sund framtid för kommunen.

Google Earth är ett underbart program, där kan man se att på nya Hjortsjöområdet så har man tomter så nära som 27 meter till vattnet och man får ändå plats med en gång/cykel väg mellan tomten och stranden, allt för att inte stänga av området för de som vill ta en morgonjogg eller en kvällspromenad.
Man kan även se att det nya Götaströmsområdet inte ligger närmare E4:n än de som bor på östra sidan av Skillingaryd (närmast E4:n) utan tom längre ifrån.

Jag vill inte kommentera de områden som redan är under färdigställande men jag beslutar själv ”var jag vill bygga och bo” och det är vid Götaström då det ligger vid golfbanan och därför skrev jag mitt medborgarförslag.

Nr 70
090804-1723 Påskharens lillebrorsa
Till alla som tjatar om nybygge: varför byggs det inte klart på dom fina områden som faktiskt finns i kommunen. Fåglabäck till exempel är hur bra område som helst och Hjortsjön i V-ryd är kanontomter att bygga på.
Eller väntar flera hundra familjer på tomter utmed kaffegatan samt dammen och skjutfältet?
Det är nog en 20 tomter lediga i S-ryd och nästan lika många i S-ryd.
Så sluta snacka skit och kom tillbaks till verkligheten.
Om det så fanns 50 sjötomter i kommunen så väljer folk Jönköping och Värnamo till nybyggen på dessa orter före V-ryd kommun.
Jag vet folk i båda dom orterna som hellre skulle dra ut tånaglarna med tång än att lämna Värnamo eller Jönköping.
Sedan att S-ryd till exempel är ett toppenställe att bo i vet ju bara vi som bor här.
Nr 69
090804-1456 Bygg vid Kaffegatan
Tycker militären ska lägga ned då vi snart inte får bygga nånstans. Kaffegatan är ett bra område, som jag skrivit i gamla gästboken. Tycker också förslaget om Götaström är bra ty det är viktigt att vi fortsätter att skapa fina tomter som man på senare år gjort runt Hjortsjön. Tror även att Fåglabäck kan bli bra på sikt även om det ser hemskt ut just nu
Nr 68
090804-1330 SIS-supporter
Sköööönt att vi snart har hockeyn här....*L*
Hoppas SIS får lite nya spelare för de som försvinner
PS Bra förslag av Orre om hus vid golfbanan
Nr 67
090803-0738 Buffalo Hump
Jag håller med Orre, det är ett bra förslag. Men jag tycker även att man skall fundera på fisket här i komunen. Jag skulle vilja som fiskeintresserad att man skulle kunna plantera in lite ädel fisk i någon sjö. Skulle man få bra fiskevatten så kommer även turisterna som gillar att fiska. En häftigt naturområde vore kul.
Nr 66
090802-2300 Linus
Hoppsan.
Jag kommer tydligen alltid med i debatten även om jag inte skrivit något. Vill säga att Orres förslag är bra. Tur att det finns skillingarydsbor som kommer med förslag när det inte finns några politiker i Skillingaryd.
Anser att det ska byggas på attraktiva platser. Skillingaryd gjorde fel på åttiotalet när man byggde på mossen vid Ryttarns Väg och Femkampsvägen. Trolleberget och Fåglabäck är betyligt bättre områden. Till mina grannars förtret vill jag även bygga vid Kaffegatan och nu även vid Götaström enligt Orres förslag.
Nr 65
090802-1304 Anders Stacke
Hoppet3
Jag håller med varenda ord i vad du skriver!
Att kommunen måste skaffa mer attraktiva tomter är ett måste för att vi ska ha kvar eller få in nya kommuninvånare.
Många letar efter mer ”natursköna” tomter och erbjuder inte kommunen det så flyttar man givetvis till en kommun som har det till förfogande. Att man sen kan få pendla kanske 5 mil ser man nog inte som ett problem då dagens vägar och bilar är så pass bekväma och bra, då väger det upp rejält att ha en tomt man trivs med. Så de beslutande i kommunen borde tänka igenom vad det innebär att inte släppa till de lite mer attraktiva tomterna innan dom tar beslut i dessa ärenderna. Antingen släpper dom till de tomter som önskas eller så blir dom helt enkelt av med skattebetalare. Inget svårt val enligt mig...
Nr 64
090801-2114 Hoppet3
Lillebor??
Varför skall Skillingarydsbor alltid jämföra sig med storstäder? Det är en liten by (utom i Linus ögon).
Sjönära tomter är alltid populärt, Vaggeryd har ett försprång vad det gäller sjönära villatomter men fler behövs!
Vi kan inte locka företag att flytta till kommunen om vi inte har attraktiva tomter att sälja!
Om inte dom som driver företagen vill flytta hit så blir skatteintäkterna mindre, företaget blir inte så integrerat i kommunen och drar sig mindre för att flytta.
Vi behöver företagen för att fortsätta växa som kommun och då måste vi kunna erbjuda boende både i Fåglabäck och Götaström!
Nr 64
090801-2035 Götaforsbon
Bygg gärna vid F-forsdammen. I Vaggeryd har det blivit kanon. En o annan flyttar nog in även till golfområdet o kanske gör det att några stannar kvar i komunen istf att flytta. Det är viktigt att kommunen har attraktiva områden o ströva i området kan man ju göra ändå. Se vad bra vi får det vid Götastrand. Så Orres förslag har mitt gillande. Sen tråkigt att nämndordf är så negativ - VAR LITE MER POSITIV så löser man allt, se möjligheterna o inte alla hinder för då ramlar alla. Kör på Orre!
Nr 63 B
090801-1956 Påskharens lillebrorsa
Hoppet! Jag tror inte att det står långa köer med miljonärer eller kapitalstarka som direkt flytter till Skillingaryd ifall tomter släpps bredvid en golfbana i s-ryd.
En golfbana som även är granne med en stor mack med långtradare parkering d,s. dessa kapitalstarka väljer hellre utmed Vättern i Jönköping eller Vidöstern i Värnamo.
Starta snacket ifall Fåglabäck säljs ut på nolltid.
Och en promenad i villakvarteren? Låter ganska trist mot en promenad utmed ett fint naturområde vid en sjö.
Köp i stället en husbil och parkera vid golfparkeriingen. Då kan du spela varje dag och slipper bygga vid en otroligt fin plats som ännu finns kvar i S-ryd och som jag tror dom flesta vill bevara.
Nr 63 A
090801-1850 Hoppet3
Tuula!
Det kostar inte mer att ströva runt i bostadskvarter!
Kommunen måste erbjuda tomter som är extra attraktiva för att locka in köpstarka personer till kommunen!
Jag vill inte att Vaggeryds kommun blir en avfolkningsbygd!
Nr 62
090801-1833 Tuula
Tycker inte alls att det ska byggas hus vid Götaströms Golfklubb, bredvid eller runt.
Det byggs tillräckligt runtom här i byn, som faktiskt förstör, tycker jag.
Det byggs uppe i Fåglabäck, Gropabäcken och nu då kanske Götaström.
Fåglabäck och Götaström är ju omtyckta strövområden med fina ängar/skogar.
Varför inte bevara grönområdena i stället för att bygga nytt som kostar multum?!
Naturen kostar inget att ströva runt i.
Så tycker jag.
Nr 61
090801-1101 Påskharens lillebrorsa
Jag saknar alla friska inlägg på denna sidan, har dom nya krångliga reglerna för att sätta in en insändare gjort att folk tvekar?
Så webbis ändra till ett enklare system och låt oss börja gnabbas, retas, glädjas, hylla med mera på denna fantastiska sida igen.

Webbis svarar: Det är ett nytt system på gång men vi har inte löst alla tekniska bitar ännu.
Nr 60
090730-2315 L-G
Sitter här i Ystad. Dricker rom ock cola o äter kräftor, har gått i Wwallanders fotspår hela dagen,och snart blir det poolen. Vad har vi lärt oss, jag o stina av detta? JO med goda vänner god mat och gott dricka är livet inte så dumt att leva trots allt.
Nr 59
090729-1936 Hoppet3
Jag gillar Orres idé om bebyggelse vid Götaström!
Det vore nog lättsålda tomter, men ytterst viktigt att skydda allmänhetens tillgång till detta fina område!

Nr 58
090729-1936 Blue Heaven
Har en liten fråga.. Är det bara jag som tycker det har hänt ovanligt mycket på Sturegatan den senaste veckorna? Läser ju om det hela tiden att det är mycket på Sturegatan...

Nr 57
090729-1140 Ann B
Nog är det väl konstigt, att man inte från VSBO:s sida kan installera dörröppningsanordning vid seniorboendet. Det finns det ingen vid soprummet, så de som är svaga i armarna ställer sina sopor utanför så att värdinnan får slänga påsarna när hon har tillfälle. Dessutom finns det ingen öppnare på fjärde våningen, i alla fall inte på Storgatan 37 i Vaggeryd. Där menar VSBO att de boende ska ansöka om handikappsanpassningsbidrag.
Det borde ju vara i bostadsbolagets intresse att installera sådan anordning själva, eftersom man hyr ut lägenheterna där till äldre och handikappade.
Nr 56
090729-1139 Nyckelhittaren
Är det någon som tappat en liten nyckel på gatan utanför Sörgårdsskolan? Den är cirka fyra cm inklusive huvud. Jag gissar på cykelnyckel eller liknande. Det finns bokstav på den, vad säger jag bara till förhoppnings vis rätt ägare.
Kontakta webbis, han kan vidarebefordra er sökning.
Nr 55
090727-1141 JJ
Stulen cykel på hantverkagatan 9b i s-ryd, en gammal vinröd dam cykel svart sadel. Den stals i går 26/7.
Om någon där ute ser den liggandes vore jag tacksam om ni hörde av er.
Eller om du som stal den kan ställa tillbaks den då den cyklen är viktig för mig då jag ärvt den från min farmor.
Så har du nåt samvete så STÄLL TILLBAKA DEN...
Nr 54
090726-2008 Tuula
Fredrik Steen, alias Hundcoachen i TV4 Plus var ju på besök med Schäferhundar på SM för just schäferhundar.
Fredrik har i dagsläget fyra schäfrar.
Kul med en ”kändis” i byn :)
Synd att det var sista året här för Schäfer SM.
Alltid trevligt med vettigt folk som invaderar byhålan :)
Nr 53
090726-1414 Åsa Svensson
Vill bara informera er alla att moppen är upphittad, den stod lutad mot ett staket i Vaggeryd. Så nu är sonen glad igen!
Fick ett samtal av en man i dag om att han trodde sig ha sett moppen i Klevshult, min man åkte dit, men tyvärr så var det inte den. Jag vill ändå tacka dig som ringde, det var mycket vänligt av dig! TACK!
Hoppas den som tog den skäms, men jag antar att såna känslor inte existerar hos den personen.
Nr 52
090726-0810 Götaforsbon
Tyvärr du som förlorade moppen, den är nog långt borta. Så är det. Polisen har inga resurser mer än att vara ute o kolla hastigheten på våra 90-vägar o motorvägar, de borde ist lösa riktiga brott
Nr 51
090725-1816 Åsa Svensson
Ja, så kan det också vara Johan, men jag hoppas i såfall att den föräldern reagerar och kontaktar mig.
Jag är så besviken och sonen är så ledsen...
Nr 50
090725-1750 Johan
Ja eller så har han/hon köpt den av personen som stulit den från början!
Nr 49
090725-1750 Nyfiken
Är det inga hundresultat från utställningen på Slätten?

Webbredaktören: Det har inte kommit några ännu
Nr 48
090725-1415 Åsa Svensson
Nu är jag förbannad! Någon har varit i vårt garage i natt på Sturegatan och stulit vår sons moped som han själv har betalat, en hjälm tog dom med sig också. Mopeden är ganska speciell, en gammal modell av märket Casal som är ovanligt nu för tiden. Den har röd tank som märkesnamnet står på. Den påminner i utseendet om en gammal Suzuki K50.

FEGA KRÄK som inte kan låta bli andras saker har inte i vårt samhälle att göra, varför är det så svårt att skilja på mitt och ditt? Jag äger MINA saker och du äger DINA saker! Hur svårt kan det vara?? Låter man bli andras saker så åker man inte dit för stöld, vilket jag hoppas att du gör ditt as. Du har säkert inte fått någon uppfostran av dina föräldrar!

Vi har givetvis polisanmält händelsen för mopeden har ju ramnummer och försäkring.

Om någon ser sin unge släpa hem en moped som stämmer på beskrivningen så kan ni kontakta mig - Åsa - på PRIMIBA Hundcenter på Fabriksgatan i Skillingaryd! För dom har då INTE köpt den utan stulit den!!

Tack för mig. Morr.

Nr 47
090724 - 2237 Götaforsbon
Till fam. Seger, vi känner alla med er och ser att ni kommer åter till förstaden istf Vgd
Nr 46
090724 - 2230 Götaforsbon
Visst har samhället blivit mer brottsligt. Men inte är det bättre eller sämre just här. Men fler poliser skulle inte skada, De enda man ser är de som kollar hastighet o nykterhet men aldrig på kvällar
Nr 45
090724 - 2048 Andersson
Är det bara jag som tycker att inbrott, vandalism och våldsbrott har eskalerat i våran kommun det senaste? Eller har det alltid varit så här mycket av den varan fast mindre skriverier? En gång i tiden så var jag för nedläggningen av polisstationen i skryd. Tyckte att det kunde räcka gott och väl med en polisbil som var stationerad här under vissa tider. Såhär i efterhand så känns det som om man endast var ung och dum. Ge oss polisens beskydd tillbaka! För det lär ju banne mig inte gå över av sig självt i en ding ding värld som denna... ;)
Nr 44
090724 - 1900 Semesterfirare
Fin dag men första semesterveckan har varit blöt. Suck. Om man hade pengar, restresorna kostar för mkt... Är det nån som har tips på nåt annorlunda, kuligt resmål inom tio mil från Vgd?
Nr 43
090723 - 1029 En tanke
Sänder en tanke till den drabbade stackars familjen vars hus nästintill brunnit ner i natt.
Nr 42
090722 - 1522 Buffalo Hump
Drabbad: Jag lider med dig och alla andra som har råkat ut för otrevligheter här i komunen. Men frågan är vad skall vi göra? Vi kan ju heller inte bara sitta på häcken och titta på. Men att ta till olagligheter är under min värdighet. Men däremot kan man uppvakta våra politiker och fråga hur dom tänker och om dom tänker göra något överhuvutaget. Ser dom några problem eller är det bara för att få in pengar till sitt underskott. Vi som bor i komunen borde ha ett stormöte och diskutera saken. Jag skall fundera på hur det skall gå till så får jag återkomma med frågan. Ha det bra nu mina vänner och var rädda om er.
Nr 41
090722 -0910 Hundvän
Missa nu inte hund-sm på Movalla. Ska bra bli så kul. O du Portello, du har missat ngt stort när du du inte gillar hundar.
Nr 40
090721 - 1603 Drabbad
Det kan hända både den värsta och den bästa att bli överfallen. Kvinnor kan inte vistas ute själva längre, inte ens i det minsta lilla samhälle. Vilket jag tycker är åt *****...
Är inte säker på nånting just nu, men det jag vet är att man måste ha någon eller något med sig. Hårspray eller vad som, nånting som kan likna vapen. Helst pepparspray, men det är ju otroligt nog olagligt.
Jag fösöker varna mänskligheten. Inte för att jag kan varna alla. Men dom som bryr sig åtminstone, och dom närmaste vännerna. Resten får väl klara sig på egen hand.
Men tack ska ni ha för ni stängde ner gästboken en tid. Det hjälpte lite att inte behöva se en text om det som hände varje gång jag gick in där.
Nr 39
090720 - 2154 Påskharens lillebrorsa
Någon som söker efter sin hund uppe vid fastorpsvägen?
Det springer en lös hund uppe i skogen precis till vänster uppe på backkrönet (från Tofterydsväägen sett)
Hörde hundskall 150 m in iskogen men inte en människa i sikte. Det lät som en mindre hund.
Nr 38
090720 - 1645 Portello
Hund-SM! Blir inte mkt värre en så...hatar verkligen hundar... Förhoppningsvis ser man inte mkt av dom.
Nr 37
090720 - 1212 Linus
Vill gratulera vinnarna i bildtävlingen.
Grattis Kristina.
Och grattis morbror.
Nr 36
090719 - 0752 Betraktare

När man åker in på det nya området på västra sidan av Hjortsjön i Vaggeryd möts man av refuger. I dessa finns det mer eller mindre vissna tallplantor...
Tänk vilka fina planteringar vi har i Vaggeryd. Varför man skall ha refuger på en återvändsgata med 10–15 hus kan man ju undra över. Hade detta varit i Skillingaryd hade det blivit större ”folkstorm” än fontänen på torget.
Nr 35
090718 - 1917 Stina
Äntligen!
Nu är dom här, skogens guld, kantareller.
Mums va gott i en paj med skinka och purjolök.
Nr 34
090718 - 0944 Musikvän
Läste om Oringen i Eksjö, fina artister. Det lockar men inte tävlingen
Nr 33
090718 - 0653 Hundvän
Kul att så många verkar gilla detta som ska hända! Jag är garanterat där. Det är otroligt kul att att se
Nr 32
090718 - 0650 Buffalo Hump
Till Tuula!
Det ryktades att flera ungdomsgrupper skall drabba samman i Skillingaryd. Därför vill ejag uppmana både ungdomar och föräldrar att vara vaksamma. Själv så kunde jag inte nattvandra pga annat utan att gå in på detaljer annars hade jag varit ute och kollat under helgen.
Nr 31
090717 - 2205 Tuula
Vad menar du Buffalo Hump med det??
Har en tonåring som är ute ikväll, ska man bli orolig eller mer än vanligt orolig?
Kan du lite mer detaljerat förklara dig?
Nr 30
090717 - 2110 Konstvän
Smaken är som... Visst hade hellre sett något av någon lokal konstnär men nu har Ljungkvist o de andra bestämt det så här. Det finns en konstkommitté och den är närmast enväldig. Sedan kan jag hålla med om att det kunde varit något snyggare än rostfärg men konst är konst. Den är effektfull, tycker jag
Nr 29
090717 - 2107 SIS-supporter
Kul att Movalla kan användas till en del annat också. Hoppas webbis bevakar med många hundbilder!
Nr 28
090717 - 21.07 Buffalo Hump
Jag uppmanar alla härliga ungdomar att ta det lugnt i kväll. Det ryktas om både det ena och det andra. Men för en egen säkerhet håll er på avstånd gå inte in i dom ev bråk som kan förekomma. Var försiktiga snälla!
Nr 27
090717 - 20.01 Tuula
Kul med Schäfer SM i byn igen!
Var och kollade förra året och det var mycket trevligt att se alla dessa imponerande duktiga hundar.
Ser fram emot detta!
Nr 26
090717 - 18.23 I hängmattan
Underbart väder i dag *L*. Bara så sköööönt med semester. Gläds alla åt sommaren och lägg bekymren åt sidan.
Kram till er alla här i Vaggeryd o även övriga som läser detta.
Nr 25
090717 - 12.50 Emmelie
Sluta klanka på oss ungdomar o våra föräldrar!!!
Ni gamlingar har ju tjatat om det här flera gånger förr. Sen försvarar jag inte dom som förstör vid parken i Värnamo, pensionären gjorde nog ändå rätt.
Nu väntar Hjortsjön...*L*
Nr 24
090717 -12.34 Götaforsbon
Bra skrivet nr 22. De flesta barn är bra men det finns avskräde och föräldrar till dessa borde ta sitt ansvar. Vi har drägel även i norr. Tyvärr. Även om man inte ska slå barn är det inte konstigt att ansvariga för parken till slut tappar tålamodet.
Nr 23
090717 - 11.50 påskharens lillebrorsa
Jag håller med buffalo hump. Det är tydligen ok att dra alla ungdomar över en kam att flera ska vara hjärndöda rasister som bara letar bråk. Man får dock minnas en sak: det är inte ens fel att två träter. Som jag alltid sagt, respektera den som gör sig förtjänad av den. Sen skit samma vad det är för färg på individen. Alla har lika värde även Skillingaryds ungdomar. Men sluta klaga på alla som inte alltid håller med alla godtrogna.
Nr 22
090717 - 07.12 - Inte pensionär ännu. Försvarar pensionärerna
Jag blir så trött när jag i radion hör hur ungdomarna polisanmält en ideellt arbetande pensionär i Folkets Park i Värnamo. Pensionären gav efter upprepad skadegörelse en av grabbarna en örfil. Måste säga att grabben fick vad han förtjänade! Föräldrar ta ert ansvar i Värnamo och även här hos oss. Släpp inte era barn vind för våg. Barn är inte vuxna för att de är 16-17 år.
Nr 21
090717 - 06.35 Hellhammer
Ja du ”Buffalo Hump”! Där slog du huvudet på spiken!! Mycket klokt talat! Det blev visst tyst som vanligt! Skulle bra gärna vilja att alla sk censurivrare tar tillfället i akt nu och går i svaromål ang denna omvända ”hets mot folkgrupp”!
Nr 20
090716-1353 Buffalo Hump
Jag läste i VN i måndags att kommunens ungdomar hade beväpnat sig med baseballträn och järnrör samt spelat rasistisk musik. Det är tydligen ok att hänga ut samtliga ungdomar i kommunen som rasister. Men man får inte säga ett enda ord om andra grupper för då blir man kallad rasist. Jag frågar er som bor här samt webmaster när skall rasismen gälla oss svenskar?
Nr 19
090716 - 09.46 LUS
När ”konsten” ser ut som skräp, vilket många med mig gör så spelar det ingen roll vad det är för färg på den! På Röntgen i Jkpg satte de lakan över ett rostfritt ”konstverk” för att få en trevlig arbetsmiljö! Har jag rost på min bil är den ful och klarar inte besiktningen. När det gäller konst får det se ut hur som helst bara det kostar pengar, våra skattepengar!
Konst för mig är en fin bil tex. Just nu finns Sveriges finaste bil i Huskvarna, Henrik Björklunds De Soto 59 cabriolet, mjuka fina former och en vacker design, garanterat inte en rostfläck! Är inte rost en miljöfara? Kan inte vara bra att ha det vid en vattentäckt (tunnlen). Ställ det vid kraftvärmeverket i Skryd så är det inte så många turister som hittar dit. Eller ändå bättre: Ner med det till Vandalorum så finns det någonting att se på där för de som vill ha detta! Lek med skärmaskin kan inte få kosta så mycket som detta gjort! Tacka vet jag Bissefällans figurer, gjorda med värme och med en tanke bakom.
Nr 18
090716 - 08.29 Ann B
Det verkar ju vara en orsak att fira,”det gick NÄSTAN ihop sig”. Firar du när solen kommer, eller att det regnar, också?
Nr 17
090715 - 21.06 Travfantast
Synd om alla som inte var på Vaggerydstravet i kväll, det var fantastiskt fint där och jag hade sex rätt!!! Nu ska jag fira då det nästan gick ihop sig. Hälsar även till Eva från Jönköping som stod bredvid mig. Om du läser detta
Nr 16
090715 - 22.07 Konstvän
Meningen med konst är att det ska väcka känslor och jag hör till en av dem som tycker att de är tilltalande. Och du LUS, varför kan inte rostfärg vara konst?
Nr 15
090715 - 16.04 Kicken
Till NR: 12
Jag håller med dig om dom rostiga sakerna som står vid undergången i Skillingaryd att dom borde tas bort, för dom ser för jäkliga ut, dom ska inte står i samhället så dom borde bort här ifrån.
Nr 14
090715 - 14.57 Hoppet3

Att behöva skriva dessa uppgifter var gång kanske håller tillbaka allt trams som förekommit på den gamla sidan. Har du något vettigt att säga till allmänheten så bromsas du nog inte av detta uppgiftskrav!

Nr 13
090715 - 14.06 Anders Stacke
Till inlägg nr 11.
Ja visst är det ok att fylla i sina uppgifter en gång. Men att behöva göra det varenda gång man ska skriva något är då enligt mig väldigt dumt och även extremt tråkigt!
Nr 12
090715 - 09.50 LUS

Bra att flytta så att våra konstnärliga utsmyckningar syns bättre, man kan ju ibland undra om det inte är för lite att göra när sånt här kommer upp? Kostar det verkligen 10 000:- att ta upp den och gräva 2 hål? Är inte detta ett jobb för AME, då borde det bli billigare tror jag. När de ändå håller på kan de väl flytta de rostiga plåtarna vid undergången i Skryd när de ändå håller på, ser ut som någon lekt med en skärmaskin. Förslagsvis kan de ställa det vid Travbanan som sysslar med hästar.

Nr 11
090714 - 18.27 Stackevän
Du brukar skriva bra här eller gjorde så i vintras men håller inte med dej nu. Jag klarade iaf att skicka meddelandet o nu vet webbis vem jag är. Har ju skrivit innan men under annat namn. Ha det fint alla nu i sommar trots skuren för en stund sen.
Nr 10
090714 - 18.27 SIS-supporter
Tyvärr räcker nog inte en Backler för att rädda KSK, synd för roligare om vi kan ha kvar KSK
Nr 9
090714 - 12.57 KSK-supporter
Håller med Anders om login. Sen tycker jag att vi kan skriva som det är just nu, kul att denna sida lever igen...*L*. Vill också passa på att hälsa Backler välkommen tillbaka i KSK för du behövs
Nr 8
090714 - 1243 Anders Stacke
Det är då ett sådant skrivande bara för att kunna göra ett inlägg. Det måste ju vara mycket bättre att de som vill kan skaffa ett login för att kunna skriva här, så slipper man att skriva ihjäl sig = många struntar till slut att skriva i gästboken pga att den är så besvärlig och då kan den ju lika väl läggas ner då inte många orkar skriva längre. Det blir ju mycket intressantare att läsa och skriva här om det är fler som skriver, att bara läsa inlägg från runt fem pers är ju ganska döfött...

Webbredaktören svarar: Inte är då så svårt att behöva fylla i sina uppgifter. Detta är nödvändigt på grund av att vi har en del som bara fejkar sina avsändarnamn. Vi jobbar också på att skapa en annan form av sida men det är semestertider och det dröjer säkert ett tag innan vi har en sådan igång. Så håll ut!
Nr 7
090714 - 0900 Kommunbo
Kultur- och Fritidsnänden har tydligen ingen brist på pengar! Förvisso ingen stor summa för att flytta en stol (skulptur). Men många bäckar små.
Nr 6
090714 - 0643 KSK-supporter
Du JC vad vet du om yttrandefrihet? Ett samhälle har vissa regler och hur man kan klaga på något som tillhandahålles gratis är mig svårt att förstå. Vet du vad anarki är? Det är ett samhälle utan regler och såna funkar inte. Så kör på webbis du har nog nästan allas förtroende. Sen är det bra med vårdat språk, är väl nästan som Emmelie men nog kan vi alla respektera dom som vill vara utan svordomar. Själv kommer jag att skriva på samma sätt som tidigare. Tack för ordet o lycka till med denna sida.
Nr 5
090713-2157 Emmelie
Jag svär nästan jämt...*L* men nog kan vi ha ett bättre språk här. Bra av webbis. Sen vill jag hälsa till alla att jag visar snart upp mig vid Hjortsjön igen...*L*. (går det inte att fixa lite smileys här?)

Webbredaktören: Tack för stödet. Denna insändarsida är lite tillfällig och vi jobbar just nu på att göra en ”riktig” sida och då blir det lite smileys också.
Nr 4
090713-2111 JC
Vad hände med yttrandefriheten? Välkommen till världens tråkigaste och mest meningslösa ”gästbok”
Kul för alla religösa att slippa dessa hemska svordomar som andra anser vara en del av det svenska språket =)
Tycker att alla som inte bor i Skillingaryd borde förbjudas att skriva här med! Det är ni ju annars så duktiga på! Förbjuda saker alltså!
Puss o kram

Webbredaktören svarar: Det är ingen skillnad i reglerna mot vad det varit tidigare. Svordomar anser många stötande och därför tar vi inte med sånda, det har vi inte gjort tidigare heller.
Nr 3
090713-2107 LG
Sitter här i Falkenberg och laddar för Lundell på torsdag, för vilken gång i ordningen vet jag inte, men solen skiner på oss och vi mår bra,vill bara sända en hälsning till alla gamla lundellare i kommunen.Vi kanske syns på torsdag i Falkenberg.
Nr 2
090713-2040 Realist
Hur i all denna värld kan något bli så mycket dyrare som allt arbete i Fåglabäck. Vad är det för konsulter kommunen har eller har man bara gissat? Vem ska betala dessa miljoner? Åldringsvården?
Nr 1
090713-2007 Götaforsbon
Bra med den här sidan igen, hoppas det funkar lika bra. Ska säga att nu har semestern börjat så nu blir det några sköna veckor...
Var rädda om varann nu på semestern o bråka inte
.