Insändare nr 801–1000   www.skillingaryd.nu  www.vaggeryd.nu  

Här är vår nya insändarsida som ersätter vår tidigare gästbok

Nr 1000
100319-1625 Götaforsbon
Bra med politik här också. Också sport.
Nr 999
100319-1018 Gunnel Johanson
I info tidningen Focus för Vaggeryds kommun fanns en liten gåta.
Vad gömmes i snö kommer upp i tö.
Jo Bondstorp som ligger i utkanten av denna kommun. En liten fin landsort som 190 personer valt att bo i. Det är värt att ta sig en sväng dit dock inte buss. Kommunikationerna i denna kommun är bra om du bor i centrum av kommunen. Men i ytterkanterna precis som alla kommuner för övrigt är det dåligt. Därför måste man kämpa extra mycket för landsbygden vilket centern gör. Det hjälper tyvärr inte alltid att komma med bra förslag om utveckling av landsbygden alla måste kämpa. Narutligtvis de som bor i dessa avbefolkningsområden måste stå på barrikaderna med brinnande glöd i sina påkar.
En levande landsbygd är ett måste, så stressade storstadsbor kan komma dit och slappa av när så är nödvändigt.
Nr 998
100319-0751 Bmi 26
Politik, politik, politik... 80% av inläggen handlar om politik... kanske vore idé att starta ett chatrum för alla som vill ha ut sina politiska åsikter så vi slipper läsa dom här...
Mvh bmi26

Redaktionen: Det är inte aktuellt att dela på olika inlägg som sport, politik eller annat då vi inte har så många inlägg. Just nu och ett halvår framöver blir det säkert mycket politik då det är val.
Nr 997
100319-0001 Gunnel i Backen
En gång i tiden var Centern ett snällt parti och tog in Alf Svensson. Vad hände? Jo, han bildade ett eget parti KD och tog de flesta kristna med sig dit. Sen kom MP och vad hände då. Jo, då tog de alla som hade grönt tänk och även C hade det men lyckades inte behålla dem. Nu försöker alla partier tänka grönt med sol, vind och vatten och också MP. Men man må tänka att MP gått ihop med V och S. Vilket gör om man röstar på MP så är det en röst för M. Sahlin och vänsterkommunistsocialisten Ohly. Han som hatar allt vad egen företag heter. Men älskar att använda sig av privat vård och låta barnen gå i privat skola. Vilken falskhet. Hur ska Sverige se ut med bara statligt anställda. Sen har vi Linus egenföretageren som gått över till vänstern. Hoppas han inte kör bussen på samma sida som han ska rösta.
Nr 996
100318-2118 Solsken
Svar till 995. Barn / Ungdomar lär sig mycket även på andra ställen än i hemmen... var inte så snar med att döma, vet du exat vad dina egna barn/unga vuxna sysslar med när du inte är där?? I så fall är du en av de få som vet det, grattis!! Du kan väl vara med o förändra om du vill, nattvandra ex sånt är guld värt, en insändare här ändrar ingenting. Lycka till i ditt egangemang för våra unga..:) Barn behöver BRA vuxna förebilder du kan bli en. Att möta människor kräver ett öppet sinne, ni andra göre er icke besvär...
Nr 995
100317-2306 3: dje gen. förälder
I kväll vid sjutiden passerade tre pers. i 12–14-årsåldern troligen på väg mot Femkampen. Ett tydligt exempel på begynnande problem i forts. om inga åttgärder sätts in. Skränande med svordomar i varje mening. Vart tredje ord som uttalades var en svordom. Kan tänka mig hur det låter i dessa ungars hem. Finns det ingen utbildning i språkvård i skolorna???? Det kan finnas orsak att
ta till kraftuttryck ibland. Vem har inte satt hammaren träffsäkert på tummen?
Ett råd till dem som gör schemat i svenska. Lägg in en punkt "språkvård" gärna från årskurs ett, för sen är det för sent.
Nr 994
100317-2219 Gunnel Johansson
Vi läser om 60 tomma lägenheter i Vgd kommun därav 3 i Klevshult och Hok och 8 i Vgd. Resten ska finnas i Skillingaryd. 15 lägenheter tomma på smultronet och S.vägen ska utrymmas och där finns det 30 st. Där ska man bygga om o tömmer husen. Men i slutändan får jag ca 5 tomma lägenheter i S-ryd som är lediga. Just nu bästa VsBo ser det ut som lite falska anklagelser, men när ni har byggt färdigt kan det kanske vara överskott i S-ryd om vi inte får fler personer att flytta in. Men finns det trygghetsboende lär det komma till nytta iom att Jupiter med dess boende form håller på att raderas ut till mångas sorg och förtvivlan.
Hoppas verkligen att VsBo bygger till S. Vägen. Det är nog sista chansen på länge att få något byggt på denna ort.
Nr 993
100316-2350 LGW
När man ser hur det kommunala bostadsbolaget sköter sig i Vaggeryds Kommun kan man bara sucka. Felaktiga beslut dåliga på att hyra ut bara sitta o vänta på att någon ska hyra. Detta drabbar gamla hyresgäster o speciellt pensionärer väldigt hårt ifall man ska utdebitera förlusterna på de som redan hyr. Skärp Er jag har närstående som drabbas av Er inkompetens.
Nr 992
100315-1707 Arne Anka
Jag förstår att ni är förbannade. Men jag hade blivit mer förbannade om de tvingades anställa er när de inte anser sig ha råd. Det är reglerna det är fel på och där är det ett problem. Kommunen gör bara sitt för att klara ekonomin, precis som alla andra kommuner i landet.
Så här går det när man ska lagstadga om allas rätt till heltid. En skitregel om ni frågar mig, det var mycket bättre förr.
Nr 991
100315-1435 Blomman
Anhörig!
Jag håller med dig helt klart.
Jag får inget sommarjobb i hela komunen pga av detta kollade upp det idag.
Dessutom får man höra det ute på byn att man inte får jobba. Skandal var ordet , kan inte ens chefen bemöda sig med att höra av sig när man har lämnat in en ansökan. Jag har jobbat fyra somrar på raken nu, men nu är det kört.
Jag söker jobb på andra orter Gnosjö, Värnamo, JPG osv. Man får ju hoppas att man får något där. Denna kommunen suger fett just nu och det är många som är jökligt förbannade. Och vad händer mer, jo det blir dålig service för dom gamla, är detta klokt? Nej det är dags att vi sätter ner foten och protesterar mot denna behandling.
Nr 990
100315-1216 Anhörig
Är det klokt att pensionärer och outbildat folk ska få sommarvikariaten inom äldreomsorgen i kommunen?
Det finns folk med både erfarenhet o utbildning som går arbetslösa, men inte ens ett semestervik får de. Nä det är bättre de går hemma eller på AME, det är verkligen att tillvarata resurser.
Kommunen stoppar för arbete efter 250 LAS-dagar.
Använda pensionärer är ok för de behöver inte anställas, men är det inte fel nånstans när unga går arbetslösa och de som rätteligen borde va lediga efter ett långt arbetsliv får arbeta vidare? Personalen borde reagera o säga ifrån.
Något är fel i kommunen.
Nr 989
100314-2258 Gunnel Johansson
På tal om att det påstås av någon att vi har för lite kultur och andra arrangemang i kommunen är fel. 7 mars fanns det tre fina sådana, Kulturskolan, Lindbergs med

Målle och gospelkonsert i Åker. Sen har föreläsningsföreningarna en hel del, kyrkorna öppet hus med intressanta föreläsare – dock mest dagtid. Förra helgen anordnade SIS en stor ishockeycup för ungdomar över 100 personer bodde på lägret och åt på Järvägshotellet. Det fanns möjligheter att titta på detta.Teater nu i veckan. Frisksportarna ordnar tipspromenader nu. Skidspåren är fortfarande fina. Kom inte och säg att det finns för lite att göra. Jag hinner inte med allt som jag skulle vilja gå på.

På tal om präster under dagens gudstjänst i Svensla kyrkan som handlade om vårt dagliga bröd fanns två präster närvarande. Därefter var det provsmakning från olika länders brödkultur. Där kunde du som saknar präst varit med i gemenskapen. Om de tar sig en bärs som du tycker är viktigt att prästen gör, får stå för dig. Men du är välkommen att fråga dem så kan du ta ställning om du ska tycka om våra präster eller ej. Du får säkert ett bra svar.
Nr 988
100314-2025 Innebandysupportern
No, jag kan ingen engelska o förstår inte vad de sjunger om, tycker de gott kan sjunga på svenska. Var nog ingen alls i kyrkan, som vanligt. Man har ju ej ens en kyrkoherde längre. Kunde vi ej på tillbaka Ebbe Appelros? Han tog ju tom en bärs, folkliga präster behövs.
Nr 987
100314-2016 Tomten
Var det någon som var i Åkers kyrka förra söndagen och lyssnade på gospelkonserten? Var den bra som den alltid är? Var bortrest tyvärr.
Nr 986
100314-0638 FK
Mycket bra inlägg av Christina Bergström.
Och ett lite humoristiskt svar av Carina Ödebrink där hon hänvisar till en artikel som mestadels är positiv till RUT-avdraget. Starkt jobbat!
Det stora tankefelet oppositionen gör är att de likställer 1 timmes arbete oavsett vem som utför den. De har helt missat att vissa är väldigt bra på att göra vissa saker men inte lika på andra saker. Om man skattar utbytet väldigt hårt så blir det kanske inte värt för dem att byta tid med varandra jämfört med att göra det själv(vilket är svart-arbete egentligen) och båda parter förlorar tid som de kunde använt för att förbättra ekonomin(producera mer eller roa sig själva). Om en vd som är bra på att få företag att överleva i globala ekonomier lägger 1 procent av sin timlön för att eliminera 60min hemstäd så är det grymt bra för vdn och för städaren och dessutom för våra företag och de anställda där, och för Sveriges ekonomi som helhet. De fattiga förlorar troligtvis mest relativ livskvalite på oppositionens försök att försämra för de rika.
Nr 985
100313-1912 Tomten
Konsert i Skillingaryds Arena kul, när skulle gospelkonserten i Åkers kyrka vara, eller har den varit? Har ej läst något reportage i någon tidning ej heller på denna sida, så den har nog inte varit.

Webbis svarar: Den var i söndags.
Nr 984
100312-1100 Mimmi
Håller med dig Annelie!
Det ska bli jättetrevligt med konserten imorgon kväll. Alltid roligt när det händer nåt i vår lilla by.
Vi får hoppas att det blir utsålt.
En stjärna i kanten för att Frälsningsarmen slapp hyran på 2900 kronor.
Nr 983
100312-1025 Annelie
Massor av musik och sång.
Jag ser verkligen fram mot en härlig kväll i Skillingaryds arena i morgon, lördag. Roligt när det ordnas saker på hemmaplan.
Ett tillfälle jag inte vill missa – inte du heller hoppas jag
Nr 982
100312-0854 Mimmi
Kl. 05.30 sprang det två hundar lösa på Femkampsområdet. En svart snauzer samt en mindre beige långhårig hund. De försvann mot det nya området och sedan såg jag inte till dem mer.
Hoppas de kom till rätta och att ägarna märkt att de varit på rymmen
Nr 981
100312-0721 FK
En fråga till Carina Hägg (eller någon annan som vill svara).
Du säger i ditt debattinlägg att RUT-avdraget kostar 1.3 miljarder kronor.
Är detta en total kostnad som staten får bära pga införandet av avdraget eller är det summan av subventionerna?
Nr 980
100311-2126 Mats Oskarsson
Hybris, är något en del drabbas av när de kommer närmare makten. Man kan då tro att man betyder mer, än man verkligen gör. Det är lätt att drabbas...När en församling på 41 ledamöter ska bestämma något som alla är överens om, så är det inte en som avgör, även om man tycker det själv.
Att försöka dra populistiska röster av det, gör det nästan patetiskt.
Jag är principiellt motståndare till alla populistiska Facebook-grupper, men funderar på att starta en egen: Vi som tycker att man ska företräda det parti man är vald för, eller avgå!
Nr 979
100311-1621 Linus
Vilken tur att det finns sådana som jag. Ja, jag skryter med mej själv. I våras ville den borgerliga majoriteten skära ner räddningstjänsten i Skillingaryd till tre personer vilket hade hindrat rökdykning. I dag brann det i ett flerfamiljshus i Skillingaryd och vår räddningstjänst gjorde en ypperlig insats. Hade de bara varit tre personer hade de inte kunna göra något och hela huset hade kanske blivit helt övertänt. Nu har vi fortfarande full insatsstyrka tack vare mitt och Urban Österholms agerande i pressen i våras. Socialdemokraterna hakade genast på och till slut även den borgerliga majoriteten. Så jag känner mej faktiskt stolt över att jag drog i gång denna fråga.
Nr 978
100310-2315 Cykel
Hej!
Ligger en cykel slängd i snön vid undergången i Skillingaryd. Saknar du en så kanske den är din??
Det är en blå cruisercykel från Biltema.
Hoppas att den kommer till sin rätta ägare.
Nr 977
100310-2215 Blomman
Synd att SIK föll i sudden, men Malmö var starkast när det gällde, hatten av för dom.
Nr 976
100310-1708 Blomman
Lycka till nu i kväll och kör över Kaaaalmar. Tyvär kan jag inte närvara idag.
Nr 975
100310-1507 Tuula
Får man placera en snövall som är flera meter hög precis utanför en gårdsgräns?
Vid tö så svämmas gården nedanför över.
Har man rätt att be dom köra snöhögen någon annanstans med mindre risk för översvämning vid kommande vinter/snö?
Nr 974
100310-0708 Längst
Gott Jonny nu är det våga båga...
lycka till... o jo visst har man lirat hockey men är måååånga år sen...hoppas det bli fullt i arenan i kväll.
Nr 973
100309-1904 Torsbo nr 14
Som en av få lirare som spelar innebandy som bor i kommunen, uppmanar jag er att göra ett besök i Skillingaryds Arena i morgon kväll. Är det någon gång man ska gå är det i morgon.
Allt står på spel. Eller sitter ni kvar hemma och tycker att allt var bättre för mm mm.
Det kommer dröja länge innan vi kommer ha liknande nivå på idrott i kommunen, som spelare har man kommit till skjutvallen, nu gäller bara att sätta skotten. Heja heja
Nr 972
100309-1508 Götaforsbon
Företagen har haft det svårt men nu när vi går mot ljusare tider hoppas jag de återgår till vanligt stöd till storklubbar som SIK, SIS o WIK.
Sen gissar jag ockå vem Längst är :) Du var bra när du var hel men inte tror jag du spelat hockey, minns inte jag iaf
Nr 971
100309-1250 Innebandysupportern
Må så vara Arne Anka att det inte kostar ngt med spelare utifrån men synd ändå, blir alldeles för anonymt. Likadant som det var i SIS med en massa från Gislaved. Jag gick på innebandy i Vgd men har slutat nu pga av detta o många med mig tycker samma sak. Håller ändå på SIK o hoppas det blir seger i morron o att Malmö får på nöten.
Nr 970
100308-2339 Arne Anka
Tycker det är trist med allt snack om att de utifrån kostat en massa pengar för SIK. Som Runnö skrev i en krönika för ett tag sen, ingen av dem får betalt och enbart en av dem fick en sign on och det rörde sig om ett tv-spel för de som är intresserade. Dvs en väldigt liten, symbolisk gest.
Så sluta snacka skit om saker ni inte begriper eller har förståelse för. Anledningen till att ekonomin är så dålig är att sponsorerna skär in på sponsring hellre än att sparka sin personal, dvs SIK förlorade huvuddelen av sin sponsring över en natt mer eller mindre. Enda anledningen till att klubben inte är bankrutt är att R Ödebring och P Flodin gör ett sånt sjukt bra jobb.
Nr 969
100308-2318 Innebandysupportern
Inte så svårt att lista ut vem du är Längst, du var ju lovande i hockey men valde fotboll o på gamledar i-bandy. Sen tycker jag att det är synd med alla dessa utifrån i SIK, det har ju knäckt hela klubbens ekonomi för nu är man ju helt bankrutt, det kostar att ha en massa spelare utifrån. Tycker man kunde lugna ned sig lite istf att satsa så hårt.
Nr 968
100308-2315 Götaforsbon
OK, kan nog hålla med dig i det du skriver webbis.
Nr 967
100308-2310 Götaforsbon
Vad menar du webbis med att kvinnan är det viktigaste könet? Är inte vi män lika viktiga?

Webbis: Jo, det kan man väl säga, men som man måste man väl ändå tycka att motsatta könet är viktigast. Vi män klarar oss inte utan kvinnor men kvinnor har nog lättare att klara sig utan män. Det gäller ju inte alla men om man ska generalisera så...
Nr 966
100307-1816 Längst
Det var ju en del som dissade SIK fett här tidigare. Mycket snack och lite verkstad osv osv. Men nu då? En match kvar, i vinnarhålet att vinna serien. Kryp till korset nu ni som tyckte så...
Men det kommer antagligen inte att ske. I stället så kommer ni att klaga på bara massa spelare utifrån... och? (3–4 från kommunen spelar regelbundet). Finns det inte spelare i kommunen som håller måttet bli det så här. Om ett par år kommer det finnas fler duktiga från kommunen i A-laget som är ordinarie. DET kommer inte bli som SIS hockey som dissade årskullarna mellan 74–78. Då kom det massa skitspelare från stan SOM INTE HÖLL MÅTTET MEN SOM FICK SPELA IAF... Sen fanns det knappt något lag när det fattades generationer av spelare... Så hylla sik nu som är bästa laget i kommunen...
Mvh

Nr 965
100305-1438 Hugo
Ja ena dagen politik och andra dagen hävda att globala uppvärmningen ökar för att vi justerar klockan en timme sommartid, hoppas inte Gunnel finns med på några listor till kommunvalet i höst! Det kunde få förödande konsekvenser om vi rubbar norr/söder förhållandena i kommunfullmäktige, då kanske jorden börjar snurra fortare också ;)

Nr 964
100305-1438 Gunnel i Backen
Aprilskämt är det inte om sommartider. Detta ska läsas med ironi, men gick du på att det funkar som det står, då säger jag april, april.
Men vi kan börja föreslå lite aprilskämt nu som är roliga. Inte de där skämtena som spåtanten Sahlin säger om att hon ska trolla fram jobb bara hon kommer till makten. Sen påstår hon att bara rika som har hushållsnäratjänster. Vad är rik egentligen förr vad det högerspökena, kapitalisterna och nu alla rika. Vem är rik skulle jag vilja veta? Annie Johansson (C) tror att de menar att gränsen är 28.000 kr i månaden för sen får man inte mer i RUT-bidrag oavsett vad du tjänar. Det kan ge max 1.500–1.700 kr att betala vita tjänster eller annat man behöver.
Lycka till på Vasaloppet alla hurtbullar. Solen skiner smörj med solkräm annars kan det bli malignt melanom.
Nr 963
100305-1309 Soldyrkare
Hej Gunnel i Backen. Man skall inte börja med aprilskämt så tidigt på året!
Hur skulle du kunna få ihop det att solen skulle rätta sig efter våra klockor. Om du menar alvar med vad du skrivit måste jag fråga hur du kan få ihop det. Jag tycker du skriver en förklaring.
Visserligen är jag inte "studerad" men jag har för mig att solen har ett visst antal soltimmar.
Och att vi inte kan rubba det, men tron kan ju enligt sägnen kan förflytta berg.
Nu tror jag att jag flyttar fram min klocka tre timmar den 28:e så får jag en massa sol i sommar.
Nr 962
100304-2116 Tuula
Från WWF´s hemsida:
Dagens globala uppvärmning påverkar såväl natur som människor och det är vi som är orsaken. Förbränning av fossila bränslen (kol, olja och natur- eller fossilgas), jordbruk och skogsskövling har lett till ökade halter av växthusgaser i atmosfären. De hinner inte tas upp av växtligheten utan hamnar utanför det naturliga kretsloppet och vi får en förstärkt växthuseffekt till följd. Mänskliga aktiviteter ligger bakom utsläpp av både naturligt förekommande växthusgaser, som koldioxid, metan och lustgas, samt ett stort antal konstgjorda gaser, exempelvis freoner, som inte förekommer naturligt utan introducerats av oss människor.
Ju mer koldioxid vi släpper ut, desto mer vattenånga bildas i atmosfären och växthuseffekten förstärks ännu mer. Om man delar upp klimatpåverkan av växthusgaser ligger koldioxid (CO2) i dag bakom 60 procent av den totala förstärkningseffekten.
Nr 961
100304-1916 Tomten
Släcka ljuset :) stöd för klimatet vilket klimat vad är problemet? Går vi inte mot en ny istid eller är det fel. Jag tror att det här med klimat har sin naturliga gång som det alltid har haft, istider och varma perioder. Men man kan ju köra bilen på metanol om man vill, så svälter folk ihjäl i U-länderna.
Nr 960
100304-1616 Gunnel Johansson
SLOPA SKADLIG SOMMARTID.
Om människors klockor och global uppvärmning
Sommartid bidrar till den globala uppvärmningen. Under sommarhalvåret vrider vi, de flesta länder på norra hemisfären, fram klockorna en timme. Det medför att vi får en timme mer solsken varje dag vilket är förödande för isen i Arktis som därvid smälter i snabbare takt.
Även på södra halvklotet har man sommartid, när vi har vintertid. Detta innebär att isen i Antarktis får mer sol och därför smälter snabbare. Och när polarisarna smälter stiger vattenytan med översvämningar i låglänta länder som följd. Även delar av Skåne kan bli översvämmade.
Så, för att minska den globala uppvärmningen och därmed många naturkatastofer, måste vi avskaffa sommatiden och ha normakltid året runt.Detta skriver en Örjan Danielsson.
Där fick vi lite att tänka på. Kanske en fråga för miljöpartiet?
Nr 959
100304-1507 Tuula
Jag var med förra året, ska vara med även i år.
På WWF´s hemsida kan man läsa
"Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30 genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Delta i Earth Hour – var en del av lösningen."Vaggeryds Kommun ska väl vara med?
Nr 958
100304-1027 Gunnel i Backen
fd skillingarydsbon ska få lite nyheter både onda och goda.
Nu har vi avtackat Kyrkoherde Bothén med blommor och presenter och fest i söndags. Att det ska behövas att någon slutar för att kykan ska fyllas med folk. Ulf Winther vår nya vik.präst verkar också vara en trevlig själ.
Sen har vi Linus som tycker att om har politiska uppdrag ska man vara skriven i kommunen. Inget orginellt så är fallet i alla kommuner. Han lyckas få rubriker för allt. Nu har han som många andra ramlat och skadat vänstern. Så nu får han slå med högern HAHA.
En del vill att alla tänstemän, kyrkoherdar ska helst bo i kommunen också. Önsketänkande. Då skulle V-o och Jönköping fodra att alla som arbetar i kringliggande orter ska bo där också. In- och utpendling är ett måste. Annars kan det bara bli byfånar i vår kommun.
Nr 957
100303-2317 Vättern
Ja nu är det dags med ett första inlägg här ...
Tittar in här i stort sett varje dag och är före detta Skillingaryds-bo ... Numera bosatt i en av städerna vid Vätterns södra strand ... Ja tillbaxs till denna GB-bok ... Kära Gunnel i Backen just nu känns denna GB-bok som en Valstuga med politik hit och dit ... Fram med mer människor som skriver om ex livet, nöjen, sport, föreningsliv, och allt annat fint som finns och händer i Skillingaryd - Vaggeryd med omnejd i positiv anda .. Och Gunnel val blir det nog ändå ska du se ...
Nr 956
100303-2001 Villie
Hej
Gör den här gästboken till vad en gästbok är egentligen, skicka lite meddelanden om ditt besök i Skillingaryd, Vaggeryd, eller varför inte Hok, Bondstorp, Klevshult, Hagshult eller Hagafors. En gästbok är inte till för att skriva om gnälligheter. Skriv gärna om positiva upplevelser som kan gynna kommunen.
Nr 955
100303-1702 Andersson
Götaforsbon: Man kanske skulle sätta upp ännu en lapp på brevlådan? ”Ingen rasistisk skit i brevlådan, tack!”. Jag själv fick ett flygblad på bilens vindruta. Lät vindrutetorkaren ge det en omgång innan jag knycklade ihop skräpet och dumpade det i soptunnan.
Nr 954
100303-1058 Gunnel Johansson
Lars Ohly måste tycka illa att kvinnor o män med höga löner eller rika som han tycker utnyttjar RUT-avdraget. Då ska det bort.I solaritens namn är det väl braför attfå tjänstemarknaden att fungera med sina sk överflödiga pengar så man betalar en vit marknad och använder sig av RUT.
Sen vet inte jag vad rik är i hans ögon.Är det medelklassen och uppåt.
25% låg-50% medel och 25 % hög utnyttjar RUT
ROT-avdraget kunde vara kvar för det var bra för konjukturen,sa han men inte RUT. Månne att det är typiskt manliga jobb i ROT-avdraget. Där kommer tänket igen kvinnorjobb är inga jobb, men hammare och spik i näven är OK.
Mona Sahlin har visst samma tänk nu. Hon måste dansa efter V och MP ideer nu.Man hade hoppats på att Mona hade en bättre kvinnosyn.
Nr 953
100302-2322 Götaforsbon
Även en kompis i Värnamo har fått sån skit i brevlådan.
Nr 952
100302-2312 Götaforsbon
En bekant fick i helgen ett flygblad från ett rasistiskt parti. Tråkigt att sånt ska behöva ske i Vaggeryd år 2010.
Nr 951
100228-00.29 Gunnel i Backen
Du som röstar på miljöpartiet lägger en röst i princip på Mona Sahlin och vänstersocialistkommunisten Lars Ohly. Har du varit ex. centerpartist och tyckt att mp driver bra miljöfrågor så blir det egentligen de andra v och s politik som gäller om rödgrönt vinner valet.
Är du det något litet borgerlig rösta då på ett alliansparti.
Sen Linus om de röda vinner valet och du plockar säkert en hel del röster från vissa på vänsterflanken. Du kan nog få så många så att du kommer med i kommunstyrelsen med Berry som kommunalråd. Sicken cirkus det lär bli. Du som inte gillar Vaggerydsbor och Berry som ska få med dig o göra. Du som vill bygga på kyrkogården, käka otillåtna wienerbröd på macken och en del annat tokigt. Men roligt kan det bli, men för vem vet jag ej.
Nr 950
100227-2051 Mats Oskarsson
Hjalle och Gunnel!
Kan man inte ganska lätt konstatera att: När ett bidrag eller subvention delas ut så snedvrider man konkurrensen?
För min del ser jag jordbruket som det grundläggande i samhället. Det maten kostar att framställa och sälja, borde väl vara normgivande för allt annat?
EU har förstört detta kapitalt! Jag är inte matproducent, men väl ägare av jordbruksföretag, jag uppbär gårdstöd. Helt idiotiskt! Men klandra mig inte för att jag tar ut de pengar jordbruksverket säger att jag har rätt till.
Detta går dock igen i hela samhället. I Socialistiska Sverige har vi blivit lärda att betala skatt, Staten är snäll när den betalar tillbaka en del... Vi inför ”Skattesubventioner”( Vad är det?Pengarna är mina! Stat, landsting och kommun tar en del de kallar skatt. Om jag inte ska betala denna skatt kallas jag subvetionerad? Jag har väl betalt hela räkningen? Dock med obeskattade intäkter, men det är jag som tjänat dem.)
ROT- RUT- avdrag, gröna certifikat och vad det nu heter, är riktad politik, för att uppnå något som den rådande regering vill uppnå. Jag tycker det är dags att ta ett steg tillbaka och göra en överblick av nuvarande system.
Det vi gör nu, är att vi klår alla brancher som tål det på så mycket skatt som möjligt. Jag tror att en drastisk, generell, sänkning av arbetsgivaravgifterna vore ett lika bra instrument för att skapa arbeten.
Kanske ska arbetsgivaravgiften sluta tas ut där den inte längre ger löntagaren något tillbaka.( Vid brytpunkten för statlig skatt) Detta skulle göra att företagen kunde anställa fler högutbildade, tex ingenjörer, tekniker ect som kan driva utvecklingen framåt. Nya innovationer, ger nya arbetstillfällen.
Idag flyttas mer och mer av produktion och forskning utomlands, allt pga löneKOSTNADER(lön, skatter och arbetsgivaravgifter)
Tjänsteföretag, typ städbolag, ses som något katten dragit in, jobben är inte tillräckligt fina i framför allt S- och V- kretsar.
När det var som förr och det alltid betalades svart för dessa tjänster, kan jag förstå det. Men idag blir dessa jobb vita, tack vare avdragen. Detta gäller även en allt större del av hantverksjobben. Kanske är detta modellen över hela marknaden?
Vi svenskar konfronteras ständigt med frågor som ”Vill du ha kvitto?” när något ska utföras. Vad är detta för samhälle? Väldigt få verkar acceptera de regler som finns!
Detta har kommit ur en socialistisk politik med allt för högt skattetryck.- De socialdemokrater jag har stött på i dessa sammanhang, är de som är mest på, när det gäller att få byxpengar, stoppa i vänsterficken ect...Det är lätt att vara socialist när det är alla andra som ska vara solidariska...
Vi måste skapa ett system i Sverige som alla kan acceptera, tio procent av dagens ekonomi är svart.(Minst)
Med regeringens nuvarande politik, så får vi alla mer i plånboken när lönen kommer. Det är en bit på rätt väg, men mer behövs för att vi ska komma ända fram.
- Det innebär också att vi kommer att få ta ett större ekonomiskt ansvar för saker som tidigare betalats med skattemedel.
Vi blir friare, och kan äntligen börja välja, det VI själva vill satsa på, inte det politikerna tycker är bäst för oss....
Nr 949
100227-0931 Blomman
Vi var på revyn igår, den var ganska kul, men jag saknade mer av det som har hänt under året i Skillingaryd och det var en del sega partier som man kunde ha skippat. Skall det vara revy så skall det vara med lite mer fart men helt godkänt i alla fall. Bra jobbat.
Nr 948
100226-0911 Hjalle
Gunnel i Backen
När det gäller mitt inlägg om SAAB vill jag bara säga att Du hade klara faktafel i ditt inlägg som jag ville påpeka.Om EU bidrag kan bara konstateras att bönderna har enligt din åsikt då ganska bra bra betalt för att fylla i några blanketter,
I Vaggeryds kommun delade 2008 de tio största jordbruken på drygt sex miljoner = 6.177.930 kr utslaget som ett genomsnitt. Dessutom är väl dessa bidrag beskattningsfria.S nacka om bidragstagare. Allianregeringens mål tycks ju vara att jaga enskilda småbarnsmammor som tagit ut nån enstaka vabbdag för mycke.
Nr 947
100225-2200 Gunnel i Backen
Hjalle. Vad hade hänt om inte den där Spyker kommit in i bilköpet av Saab? Förmodligen en konkurs av firman. Det hade varit mycket ledsamt för en stor del av duktiga bilproducenterna. Kanske trodde regeringen ända in i det längsta att det skulle gå dit hän. Månne därför privatisering av arbetsförmedlingar som lär vara en ny privatiseringsfråga. Förmodligen bra med ett komplement till AF.
Bidragssystemet för alla bönder i EU är nog ett bekymmer när de ska fylla i alla blanketter. Flygfoton som kollar arealer och grödor som de odlar. De hittar blankettfel ofta. Det borde finnas ett rationaliseringssystem där. Metria kan väl räkna ut arealen och grödan kan de väl kolla från ovan. Vi får ju en deklarationsblankett varje år och där vet de precis på kronan vad man tjänat. Då borde man väl kunna fixa det med datan och kofficienter. Man är kollad överallt ser det ut som.
Nr 946
100225-1042 Hjalle
För det första så är det nuvarande regering som stimulerar det holländska bilbolaget SAAB och ingen annan. När det gäller bidrag till bostadsbyggandet,har jag ingen känsla av att ha varit med och betalat något mer än nån annan, men det gav många jobb och hyresbostäder till rimliga kostnader. Många ca 70 % av länets invånare har dock fått högre eller oförändrad skatt till sin villa i dag än vad de hade med tidigare fastighetsskatt.Däremot har ju din listige favorit Reinfeldt, fått tusetals kr mindre i skatt enbart på den reformen.Angående bidrag har jag lyckligtvis inte behövt några,men har inga problen med att de som behöver har tillgång till desamma.Om Du har stora problem med bidragstagare kan Jag rekommenderar till att gå in på jordbruksverkets hemsida och kolla vilka som har de största bidragen.
Nr 945
100225-0756 Gunnel i Backen
Hjalle, tycker du att det är bättre att stimulera ett amerikanskt bilbolag med namnet SAAB?
Tycker du det var bra att ge bidrag till bostadsbyggandet eller tycker du att det är bra att det försvann? Jag kände att det var du och jag som fick pröjsa delar av hyran till dem som bor i höghuset i Vaggeryd. Sen fick ju de som har hus betala sina lån.
Hjalle gillar du ett bidrags-Sverige?
Vem gillar du egentligen bland partifolket?
Intressant att höra från er andra också.
Själv gillar jag Margot Whalström. Henne knep Reinfeldt från S bara för att hon är duktig så att de inte ska ha nytta av henne. Han är listig den gode Fredrik.
Nr 944
100224-2346 Hjalle
Kan inte låta bli att kommentera vissa inlägg här på gästboken.Det krävs av en ”Gunnel i backen” att med skattemedel stimulera småföretagare för att skapa arbetstillfällen. Det borde väl vara känt för de flesta att sådana åtgärder aldrig har gett några jobb, oavsett vilken regering som har suttit och har det blivit något enstaka, så har det varit till skyhöga kostnader, det rör sig om sjusiffriga belopp för varje arbetstillfälle som skapats. Allt enligt riksrevisionen. Vi ser nu samma tendenser med jobbskatteavdraget det har ju ännu inte gett några synbara jobb och kommer säkerligen heller inte att göra det. Däremot dräneras vår gemensamma kassa rejält med lånade pengar det rör sig om många miljoner varje dag, som dessutom till stor del lånas utomlands. Men det blir väl som med tidigare borgeliga regerinsperioder att det slutar med gigantiska skulder som förs över till kommande generationer.
Nr 943
100224-2130 Lars Seger
Var idag på bättre kulturyttring än Revyn, var och såg MIX teatern som hade 2 föreställningar bara idag. Vilken kämpanda och glädje de spred. Hade övat i 2 år och en sådan succe det blev. De måste ha växt något enormt som människor och individer, underbart att se denna föreställning, synd att inte fler tog chansen och se detta! Tror inte det kan bli bättre än så här, fantastiskt! Tack alla medverkande för en underbar föreställning!
Nr 942
100224-1954 Revybesökare
Gunnel
Jag brukar inte hålla med dej. Men jag håller med om att alla bör titta på Skillingarydsrevyn, vilket jag gjort. Jag vet att alla medverkande gör ett bra jobb. Men ideellt? Knappast. Du är så duktig på att räkna om SAAB, skatteavdrag och liknande. Räknar på revyn. Jag räknar lågt, 8 föreställningar med cirka 150 personer = 1200 personer x 200 kronor vilket blir 240.000 Inte kan lokal, ljud och ljus kosta så mycket, någon krona måste det bli i överskott. Men det är klart, någon hög timförtjänst blir det inte.
Nr 941
100223-2358 Gunnel i Backen
Tänk om Maud Olofsson hade fått jobba i lugn och ro med att avskaffa och få lättare regler för småföretagarna. Nu är det bara över hundra förenklingar som en del missat. Precis som många missat jobbskatteavdraget så märker man inte att det har blivit mer i lönekuvertet.
Lilla Maud hon får bara axla de stora problemen som SAAB-affären, Volvo, Vattenfall och det gör hon bra. Det är många sammanträden med mycken diplomati och kunskap hon måste sitta inne med.
Det gäller att inte förhasta sig i de där stora frågorna. Hade Mona varit vid makten hade hon köpt upp hela SAAB och blivit storföretagare med hela sossepartiet. Ibland vill man vara storföretagare och ibland vill man ta bort helst alla småföretag ex. hushållsnära tjänster.
Ja, ja vad ska man tro om vissa.

Nr 940
100223-2124 Snart fd anställd
Ja, då har de borgerliga fått sin vilja igenom och ska sälja ut persolig assistans.
Det som skrämmer mig är att det finns de inom det borgliga blocket som är tveksamma och kritiska till förslaget men trots det så röstade dom för en utförsäljning. Jag blir upprörd över ordförande i socialnämnden Jan Anderssons (C) uttalande under fullmäktigemötet att han tror att större delen av den nuvarande personalen får följa med till den nya assistansanordningen. Han tror även att det blir bra med utförsäljningen. De borgerliga tror sig veta att det blir bättre med utförsäljning av personlig assistans, trots det är det bara två kommuner i Sverige som har gått över till privat aktör.
Det är hög tid att Jan Andersson lägger korten på bordet och berättar för kommuninvånarna vad konsultfirman Kommundoktorerna kostade för socialnämnden (cirka 1 miljon kronor kan jag berätta).
Ett stort tack till Berry Lilja (S) och Linus Persson (OPOL) och övriga som har kämpat emot in i det sista för en utförsäljning. Vi lägger röster på er i kommande val!

Nr 939
100223-2124 Tuula
Hur går det med sökandet av den svarta Norska skogskatten? Har han kommit hem?
Kanske ingen hjälp men jag såg en helsvart långhårig katt vid Fåglabäck, huset innan järnvägen för ett par månader sedan, kanske är han där och friar?
Nr 938
100223-2022 Lars Seger
Undrar var alla tågkramare och globalmiljökämpar? Verkar som en ny istid är på väg och inte tvärtom. När tågen går är det väl ingen som riktigt vet!
Nr 937
100223-2022 Blomman
Jag undrar nu om det kommer att bli en rejäl hyreshöjning nu när VSBO tänker ev sätta in duschar i våra lägenheter så att man slipper duscha i källaren, jag är possetiv till att ha egen dusch men inte om det skall hyran skall höjas till skyarna. Men den som lever får se.
Nr 936
100222-2029 Gunnel Johansson
Revydags
Ni missar väl inte revyn här i Skillingaryd.Sista föreställningen är på lördag och den är så gott som utsåld. Det blir fredagen som ni har möjlighet. Jag såg den på premiären och tyckte den var bra och underhållande. Tänk vad ideellt arbete skådisarna läggger ner för att du och jag ska ha en trevlig kväll.
Nr 935
100222-1845 Pannkakan
Vill bara gå ut med en varning om att det smyger runt folk inne vid folks trädgårdar runt Hantverkaregatan och Sturegatan i Skillingaryd. Vi upptäckte spår hos flertal hushåll som kommit till under natten.
Nr 934
100221-1247 Pannkakan
Reagerade på Lars Segers inlägg om att maten till skolor ofta är aptitlig. En sak är säker; Fågelforsskolans mat hör inte till den kategorin, det gjorde den i alla fall inte för ett par år sedan. Hur det ligger till idag vet jag inte då jag inte går kvar där. Men tidigare var maten där i alla fall väldans skamlig och man fick gå hem och äta. Men en sak är säker; Inget slår Bäckadalsmaten, godaste maten som finns. I alla fall den som serveras på TTC.
Nr 933
100221-0052 Lars Seger
Annars kan vi ju diskutera maten som kommunen ansvarar för, till skolor och äldreomsorgen tex. Jag måste säga att den är bra för det mesta och ser aptitlig ut. Men visst, kycklingburgare med makaroner kanske inte är en höjdare. Sen detta med ägg till pytt i pannan hör kanske till. Men inte när det är gräddstuvad pytt i panna, då har man inga ägg! Överlag tycker jag med min ringa kunskap att den oftast är helt OK. Det är ju märkligt att de ”gamle” får betala en rejäl slant för sin mat samtidigt som de som går hos AME (Arbetsmarknadsenheten) får gratis frukost varje dag. Det som vore enklast att spara (föra över) på är ju transporterna till de med mat hemma. Ser inte någon fördel med att maten körs ut med en handikappbuss i samhällerna till en kostnad som lätt är halva egenavgiften för de som har mat. Ett perfekt jobb för tex AME som söker praktikplatser etc. De skulle sköta detta galant och få komma ut i samhället och samtidigt förena nytta med nöje och få sociala kontakter! Alla blir glada när man kommer. Men, icke att det går att göra det så enkelt! Där sätter Länstrafiken stopp, avtal är avtal tyvärr. Miljöhänseende ska vi inte prata om, släpar runt 2.5 ton i 2.5 mil i Skryd när jag delar mat.
Nr 932
100220-2348 Gunnel i Backen
Snödjupet på ett ej intaget bord som står på vår terass är 50 cm. Bordet är runt och ser ut som en marängtårta. Hade jag jordgubbar så skulle jag dekorera den med dessa.Men det vet i katten om det inte bortåt 70cm i skogarna.
Att det blev skottår redan i år och köld i månader
spränger all statistik om globaluppvärmning. Allt är annorlunda. Ingen mer än jag och några till kunde spå denna ekonomiska kris. Men man kan gissa sig till att alla dessa spekulationer av kapital på både det ena och det andra skulle leda till vansinniga affärer som skulle krascha förr eller senare. Det får vi nu alla lida för.
Men bara spåtanten Mona Sahlin kommer till makten så rättar hon till det med ett att ropa simsalabim så har alla arbetslösa jobb. Alla tjänsteföretag är borta när Lars Ohly får vara med i hennes trollformler.
Nr 931
100220-2241 Mittenradikal
Vad är åsktsfrihet?
Många här i Sverige tror att bara för vi har rätt att tycka vad vi vill så kan vi också skriva det överallt.
Åsiktfrihet är i mitt tycke en rättighet att säga vad jag tycker (hur dumt andra än tycker det är!) men utan att håna eller trycka ned folk!
Det jag sett under det senaste tiden är folk som inte varken respekterar demokrati eller den etik som bör följa debatter (se gärna enligt mitt tycke nötterna på facebook !) sen tror dom att om man cencurerar sin sida i efterskott så är allt ok och ingen vet vad som var skrivet! (vet inte om dom vet vad en skärmdump är? Jag har alla som visar deras syfte från början!)
Än en gång heder till webbis som tolererar den goja han får utstå för dessa ”skithögars” skull!

Men nog om ärkenötter, vad finns det för saker att debattera i kommunen?
Själv så tycker jag att det är förvånande att ingen pratar om en av våra största satsningar någonsin, dvs Båramoterminalen!
Vad tycker ni? Jag sitter och beslutar om det och hör inget!!!!

Nr 930
100220-2241 Mittenradikal
Spänning är bra!
Varför inte bjuda in dessa personer som inte håller sig innom ramen att debattera mot alla övriga innom en begränsad tidsram, det vore kul att se Linus och Seger mm på samma sida (även under en begränsad tid!)
Jag lovar att om det sker även släppa mitt riktiga namn (till skillnad mot ”påskharens lillebrorsa”)
Ge oss en tid så kommer vi alla!!!
Nr 929
100220-2214 Tuula
Förlåt att jag byter det heta ämnet såhär men jag har en enkel fråga bara.
Hur mycket snö har vi fått i Skillingaryd i vinter fram tills nu?
Någon som håller koll? Vore ”kul att veta bara....

Webbis: Kika här: http://www.skillingaryd.nu/Om_skillingaryd/vader/nederbord.html
Nr 928
100220-2149 Mittenradikal
Måste ge en röst åt alla som är anklagade för att vara (friska!) sjuka!
Jag har själv varit fackpamp i en stor klubb och träffat på de som en del anser vara friska!
I en del fall kan det vara så att man fungerar helt perfekt i ”fridsdelar” men går ner sig fullständigt i vissa arbetsdelar, detta kan få många att tro att det är en person som myglar, men jag lovar att det finns personer som är sjuka trots att många tror dom är friska!
Så tänk ett antal gånger innan ni går ut ock anklagar dessa personer, ni vet inte deras historia!
Sen tror jag också på arbetslinjen men det kan vara en lång resa innan man svänger om i sin yrkesinrikting och den respekten måste vi ge folk!
Nr 927
100220-2149 Tomten
Nr 915. Du pratar om pensionärer som åker till Thailand, VAD ÄR PROBLEMET, åkte inte du motorcykel i USA ”Harly Davidson” eller.
Nr 926
100220-2149 Lars Seger
Håller med Mittenradikal fullständigt! Vart du än åker i länet så är det snöröjt här i kommunen på minsta lilla gata som vi ansvarar för! Sträck på er ni som jobbar för oss som är ute och kör (även ni andra) runt och kan känna oss trygga när vi närmar oss kommungränsen. Där har våra grannkommuner mycket att lära! Såg att de funderar på att lägga värmeslingor på Smedjegatan, vore bättre de plogade/skottade de andra gatorna före. Sen är de alltid trevliga och hälsar när man kör förbi, där har andra kommuners entreprenörer en del att lära av. Kanske vi kan ”expotera” er kunskap ut i landet och få in nån krona?
Nr 925
100220-2049 Tomten
Fin vänskapskrätts du har Gunnel i backen, sjuka som bara roar sig :) kan man åka på en resa om man är sjuk skall man göra det. Du pratar om klagomuren, men du klagar ju hela tiden på dom sjuka och svaga, du är ju någorlunda frisk god, eknomi, så det går väl ann, vet du vad empati är, tror inte det. Dom sjuka som kan ”roa” sig får säkert betala ett högt pris värk, ont lite över allt, men det är ett pris dom betalar.
Nr 924
100220-2033 Mittenradikalt
Visst finns det mycket att tycka om men är det någon som tänk på hur bra våran snöröjning fungerar i kommunen!
Läste i ett annat medium att det fanns kommunbor som ansåg att vi var bedrövliga!
Kan bara säga åk in till Jönköping så kommer ni att uppskatta hur bra vi har det!
Så vill göra vågen för dom som är ute i sörjan och röjer, ni gör ett jättebra jobb!
Sen till Linus och Seger, varför inte bygga ett uppvärmt elljusspår , för i Jönköping har man värmt upp en fil i Göteborgsbacken då borde vi klara av en slinga! eller?

Nr 923
100220-2001 Lars Seger
Var ev konstgräsplan ligger bryr jag mig inte om för det blir för dyrt liksom en bandyhall. Att en del tror att man bara skall spela bandy där är ju bara att beklaga. Skälet till att bygga en bandyhall fort var att Linus P har lovat att flytta från kommunen. Jag skrev med ironi och med glimten i ögat. Linus fattar detta men måste förklara för en del...

Nr 922
100220-2001 Linus
Seger
Bandyhall 275 miljoner och taket rasar
Tycker vi börjar bygga direkt
Kom ner på jorden Seger. För ett par dagar sedan tyckte du att konstgräs var för dyrt. Mats O var är du, ta Seger i örat
Nr 921
100220-2001 Blomman
Bra inlägg hoppfull !
Skönt att det fortfarande människor som har en bra människosyn och inte bara klankar ner på allt och alla. Man måste nog må ganska dåligt när man bara ser problem och inte har något positivt att säga, utan det skall bara vara rikdomar och pengar som styr, det är sjukt.
Nr 920
100220-1901 Hoppfull
Denna eviga jakt på de som tyvärr inte fått välja sitt FRISKA liv...

Jag tycker det är otäckt hur människor kan sitta och döma människor i situationer de drabbade ej själva fått välja. Jag själv är arbetsför och arbetar men skulle aldrig falla mig in att rösta på Alliansen...
Jaga olycksdrabbade människor utan att ens tänka sig tanken att bakom varje fall finns det en MÄNNISKA!!!
De är ingen statistik, ej heller mindre värda som det låter på vissa här. Bara sätt er ner en stund och tänk efter....

Vad skulle du själv göra om du råkade ut för någon sjukdom?!? Skulle du då vilja att människor i din närhet pratar om dig som om du är en parasit som lever på andra?
Inför sjukdomar är vi alla lika rik som fattig.

Hoppas verkligen inte att vi i Sverige, detta västland kan ha såå lite till övers för andra individer som inte haft ett val!
TÄNK EFTER!

Till sist vill jag bara säga till alla er som tyvärr drabbats av någon form av oförmåga att arbeta: Låt er inte tryckas ner av människor som inte inser sin begränsning till empati!

Jag hoppas verkligen att ni som hoppar på dessa människor inte drabbas av samma öde för fy vad jobbigt att tycka så illa om sig själv som ni verka tycka om de sjuka!

Nr 919
100220-1843 Tomten
Du Seger, tror det skulle va bättre med konstgräsplan (12man) i Skillingaryd på Slätten, än att bygga en bandyhall i Vaggerid till inga nytta, tror Linus håller med mig.
Nr 918
100220-1819 Lars Seger
Intressanta debatter här på forummet om styrningen av Sverige. Måste hålla med Gunnel & Arne Anka i det mesta faktiskt, vi kan inte ha en politik som bygger på bidrag och passivitet. Tycker man skall ompröva förtidspensionen var 5:e år tex. Sen finns det ju en del som verkligen behöver hjälp och får detta. Men det är inget roligt att skriva om för den sk fria pressen vi har i landet! Sen kan jag bara hoppas att vi får en bandyhall snart, nu har vi ett stort skäl till att bygga en i alla fall! Då kanske våra kommunala tjänstemän får göra sitt jobb och inte behöva be om ursäkt för att de gör i sitt jobb! Sen blir det mindre gnäll om saker som inte finns i den södra kommundelen vs norra delen. Bygg nu!

Nr 917
100220-1800 Ewa
Det är lätt att va kaxig när man har fickorna fulla, fördomarna haglar och att se ner på folk verkar va ett ”blått” drag.
Men de behöver ju inte heller va rädda att drabbas av den fördelningspolitik som nu råder...
ett citat passande i debatten:
”staten o kapitalet sitter i samma båt, men det är inte DOM som ror, som ror så att svetten lackar och piskan som kittlar, kittlar inte heller DERAS feta nackar...”
Blå tåget och Ebba Grön

Nr 916
100220-1800 Blomman
Jag undrar vem som klagar Gunnel ?
Jag kanske bara har en annan mäniskosyn än vad du och Arne har. Jag tänker mer på andra än mig på själv. Jag är själv arbetslös och söker jobb med ljus och lykta då känns det inte så kul att bli sparkad på när man redan ligger ner. Men det är rätt typiskt för dom blå att göra så. Dom saknar empati för andra och det är väl därför som dom har dom åsikter dom har. Jag brinner hellre för att hjälpa dom som har det svårt, typ indianerna, och andra som har det jävligt i både Sverige och i övriga världen och det gör jag trots att jag är arbetlös och med ansträngd ekonomi så tycker jag att det är värt det. Men som den vise säger det är inte svårt att skita när archlet är fullt.
Nr 915
100220-1657 Gunnel i Backen
Nu har debatten och klagomuren kommit igång ordentligt. Jag känner ett antal s.k sjukpensionärer som kan åka runt i Europa på motorcykel, hugga ved, bygga om hus. Men de kan inte stå vid en maskin på våra industrier. Sen tittar man i taxeringskalendern och då år man inkomsttaxerad mer än kollegan på samma företag man varit anställd.Det finns läkare som gärna sjukskrev vitt och brett förr.
Sen är det hemskt synd om pensionärerna som åker till Thailand, Teneriffa, charterbussturer bl. ölresor till norra Tyskland. De klagar alla mest. Tacka sjutton för det. De är ju ute och spenderar sin pension så det kanske finns befogenhet att klaga när den är slut.
Tack o lov att det blev alliansregring annars har vi förtidspenionerat bort halvfriska personer.
Nya kvastar sopar bäst.
Nr 914
100220-1527 Arne Anka
Nä, men vore inte lika kul om vi vore överrens heller :-)

Kan man inte jobba, då skall man självklart inte tvingas till det. Men är i ett fåtal fall vågar jag påstå som det händer och det är olyckligt.

Känslor och empati skall givetvis finnas och där är systemet väl hårt, men o andra sidan kan vi inte bygga allt på det heller för då kostar det för mycket. Om ingen fuskade skulle problemet inte finnas, men tyvärr har ju sossarna sett till att uppmana till fusk genom alla år så nu måste borgarna reda ut det vansinne som varit. Klart att de framstår som känslokalla, oempatiska maktfullkomliga svin då. Det är inte så konstigt. Men egentligen gör de ju bara vad gemene man tycker, rättar till systemet så att de som ska ha hjälp får det medans fuskarna trillar dit.

Klart det skall sparas, hur ska man annars klara en lågkonjuktur. Man kan inte satsa pengar som inte finns, det var ju det som gjorde att vi hamnade i den här jädra finanskrisen. För att folk lånar mer än vad de kan hantera.

Och jag köper verkligen inte att alla har fått det sämre utan de rika. Alla som betalar skatt har fått jobbskatteavdrag vilket i mitt fall innebär en bra extra slant på min annars rätt så magra lön.

Givetvis borde pensionärer få mer också, men de som går på bidrag skall ha så de klarar sig precis. Skall inte finnas utrymme för något extra i deras budget då de lever på andras pengar. Klara sig, men där går gränsen. Något är fel när socialbidrag i Sverige betalar bättre än studielån och studiebidrag tillsammans.

Om borgarna får fyra nya år vid makten kommer socialdemokraterna troligen aldrig tillbaka. För vid en högkonjuktur blir de ostoppbara, håller tummarna för det :-)

Nr 913
100220-1527 Linus
Läste att taket hade fått ge vika på en bandyhall i Vänersborg. Den kostade tydligen 275 miljoner att bygga. Seger och en handfull andra vill bygga en bandyhall i Vaggeryd. Men då är det ju lika bra att lägga på 50 miljoner så taket håller, alltså 325 miljoner för en bandyhall. Blir lite över 32.000 kronor per skattebetalare. Då flyttar jag nog till en annan kommun om detta bygge blir av.
Nr 912
100220-1424 Blomman
Nej Arne jag vet ju vem du är så det politsika lär vi aldrig komma överens om. Men jag tycker inte bara för man är sjuk eller har fått arbetskador som gör att man inte kan jobba skall tvingas till det, du vet att det är så. Borgarna vill ju att pengar och makt skall styra inte känslor och empati, slå upp så förstår du vad jag menar. Man sparar ju på allt och hur har det gått? alla utom dom rika har fått det sämre. Älta inte detta nu Arne vi kommer alltid att tycka olika sen är ju nicket lite kul, eftersom Arne Anka är med i metall och är nog en arbetargrabb ha ha. Ha det gött !
Nr 911
100220-1323 Arne Anka
Vet inte vilken verklighet du lever i Peter. Men det är inte regeringens fel att det blev en global finanskris. En finanskris där Sverige är i topp, om inte det bästa, av EU-länderna på att klara av ekonomin. Alla ratings som tars fram pekar på att Sverige klarat sig bäst i krisen. Hur är det möjligt om de som du säger missköter sig så grovt?

Det har blivit hårdare, det har det. Men det ska det också vara. Bara för att du har en sjukdom som gör att du inte kan lyfta tungt t.ex så betyder det inte att du inte kan göra något slags arbete. Sverige är det land i EU som har mest förtidspensionärer. Inbillar du dig att vi skulle vara EU's mest sjuka folk? Jag tror det är bra mycket värre i östeuropa, men har väl kanske fel.

Jag vet ett flertal personen som är för sjuka för att jobba med något. De är sen 10-tals år invalider enligt de gamla sossereglerna. Men de kan med glädje rensa rabatter med sina förstörda ryggar, gå i skogen o köra motorsåg med axlar som inte kan hålla en sax i arbetslivet. De gamla reglerna uppmande till fusk. Man kan inte bygga ett land på bidrag till höger och vänster. Folk måste kunna ta hand om sig själva. Och de som inte klarar något slags arbete, de skall givetvis få hjälp. Men enligt mig kan de bara utgöra en ytterst liten del av Sveriges befolkning.

Men vi kommer aldrig komma överens på denna punkt, för du är sosse och det är inte jag. Du tycker att fördelningspolitik och bidrag är något vi skall bygga på medans jag anser att vi skall bygga den på var mans arbete och bidrag endast till de svagaste, inte till de lata.

Nr 910
100220-1111 Blomman
Gunnel!
Jag vet inte om du har hängt med riktigt men sen alliansen tog över har det bara gått käpprakt åt skogen, folk tvings ut i arbetslivet både när dom har mycket svåra sjukdomar och brytna ben för att inte blit uteslutna ur det ena eller andra. Folk kan inte ens få gå på begravningar utan att få betala för det. Är det verkligen så du tycker att det skall vara? Visst, folk har myglat med sjukskrivningar osv, men alla gör inte det även om du verkar tro det. Jag hoppas verkligen att det blir ett regeringsskifte för det är dags att sätta ner foten nu och vägra uderkasta oss denna politik. Sen tycker jag att våra politiker kan sänka sina löner med ett antal % så kanske det kan rädda någon som är arbetslös.
Nr 909
100219-2220 Lars Seger
Vill gratulera ledare, spelare och andra som är med omkring A-laget i WIK bandy för avancemang till div 1! Detta med spelare som nästan, om inte alla är fostrade inom WIK:s organisation från skridskoskola och upp genom de olika lagen. Härligt att det går att bygga ett lag med egna produkter fortfarande! Sen damlaget i fotboll som gick upp i div 3, det tyder på en välorganiserad klubb med ambitiösa och kunniga ledare i samtliga lag. Tack även till den trogna publiken som skapar stämning på matcherna!
Nr 908
100219-1959 Mats Oskarsson
Jag vill säga att jag har en hel del erfarenhet av Axamo, Jönköping flygplats.
För det första borde den heta Dag Hammarskjöld Airport.
För det andra, så borde en hel del av ledningen bytas ut. Det behövs nya idéer.
Sedan bör närboende fundera en gång extra innan man bokar resan från Säve, Nyköping eller Malmö. Kanske har vi det utbud vi förtjänar...
Nr 907
100219-1159 Valle
Om flygplats. Man måste ju förnya sig ibland. In med nytt blod. Händer ju inget annars. Den har ju inta förändrat sig på tjugo år. Helt rätt. Åker ibland från Axamo. Helt okey annnars. Borde byta ut många av cheferna dom har jobbat där för länge
Nr 906
100219-00.44 Gunnel i Backen
Är det verkligen så illa med alliansregeringen att det inte går att överleva för er som blev sjuka på sjuttitalet.Det vill jag verkligen inte tro. Men det har ju varit ca 140 personer om dagen som blev sjukskrivana under de senaste
s-åren. Det måste finnas ett stort mörkertal där. Jag menar personer som gärna ville och kunde arbeta om de bara fått rehabilitering. Det är nu alliansen sliter med att få ut dem som kan eller delvis kan jobba. Ibland kanske de som verkligen är sjuka har kommit i kläm.Och det är dem media hittar och skriver om. Det är inte lika intressant att skriva om de som blev hjälpta.
Sen kom denna besvärliga ekonomiska världskris och ställde till det.Nu måste vi ta oss ur den. Sverige ligger faktiskt till bra i förhållande till andra stater i världen.
Nr 905
100218-2255 Trulsa
Gunnel vi med jobbskatteavdraget klarar oss utan det. Det är grädde på moset. Förr fanns det något som hette fördelningspolitik. Hade det inte funnits på 70-talet hade jag nu funnits på en parkbänk. Var finns solidariteten idag.
Är det något att vara stolt över att vi går till ett samhälle där två tredjedelar klarar sig och en tredjedel står utanför. Att vara frisk är självklart så länge vi är det. Men har levt med sjukdom under hela min uppväxt och då fanns ett skyddsnät som som fick oss att överleva. Jag är glad för den SOSSE-regeringen vi hade då.
Nr 904
101218-1745 Arne Anka
Jag håller med om att ”Jönköping Airport” är ett riktigt pajasnamn. Men det gör ingen skillnad, ni kan inte börja skriva Jönköpings Flygplats eller nått annat hur gärna ni än vill, för namnet är ”Jönköping Airport” och inget annat. Möjligen att ni kan skriva ”flygplatsen i Jönköping” men namnet är tyvärr ”Jönköping Airport”.
Men visst, extremt fjantigt och rent felaktigt att döpa den till Airport. Men gjort är gjort...

Webbis: Nej, naturligvis kan vi inte ge den annat namn men som du skriver: ”flygplatsen i Jönköping” kan vi använda oss av.
Nr 903
101218-1635 Götaforsbon
En sak är iaf säker en dag som den här, efter att man på flygplatsen i jönköping ratat de äldre erfarna anställda så bojkottar jag o familjen from nu denna flygplats. Jag föreslår alla andra att göra samma sak! Sen att kalla den för airport, flygplats heter det på svenska. Det säger även vi i Götafors. Eller vad säger webbis om språkbruket?

Webbis: Givetvis heter det flygplats och vi kommer i nyhetstexter om denna flygplats inte att skriva det engelska namnet! Lika illa som att skriva workshops och många andra engelska ord när vi har ett levande svenskt språk.
Nr 902
101218-1029 Gunnel Johansson
Läste lönestatistiken på Skillingaryd.nu för bl.a parkarbetare. De tjänade runt 20.000 kr 2008.Inte speciell hög lön. Men tack vare jobbskatteavdraget har de nu fått ett lönelyft på cirka 11 %. Det måste hjälpa en hel del når man får ca en tusenlapp mer i lönekuvertet. Skulle det vara vanliga förhandlade lönehöjningar har det bara blivit runt 2 %. Det nya systemet med jobbskatteavdrag gynnar alla med lön.
Vid regeringsskifte ska det tas bort och en skattehöjning ska ske. Det drabbar alla pensionärer som arbetslösa. Det tycker jag är ett bottennapp.
Nr 901
100217-2241 Trulsa
Hej Gunnel du som vill ha valfrihet det är helt okey. Jag går hos privat läkare inte för att få bättre vård utan att det är vänner. Även om det kan svida ibland får man skilja på sak och person. Men jag kommer ju inte före i kön för det.
Nr 900
100217-1746 Gunnel i Backen
Gör som jag lär och inte som jag gör. Det dubbla budskapet ger Ohly vänstersocialistkommunisten.
Nej, man ska inte privatisera vården och skolor. Bort med allt sånt. Men vad är sanningen. När han behöver operation anlitar han det privata. Privata skolor är OK också för hans barn. Såna är en del på vänstersidan. Göran Persson likadan. Han gillar att ta ut feta arvoden. Att vara egen företagare har nog varit hans stora dröm.
Det gäller verkligen att tänka sig för som väljare och tillhör man låglönegrupper, låg utbildning är det lätt att gå på alla dessa floskler om jämlikhet, lika löner, inga betyg i skolan, mera bidrag till alla som arbetslösa frivilligt eller ofrivlligt.
Mediabranchen, skådespelaryrken är några också som tillhör vänstereliten. Det finns mest förmåner om man tillhör den sidan.
Träffade en känd reporter för många år sedan som förklarade varför inte han kunde vara centerpartist. För att komma nånstans i mediavärlden måste du bekänna rätt partifärg annars är befodringarna borta. Ligger kanske något i detta. Klia varandra på ryggen är ett känt faktum inom vissa yrkesområden.
Nr 899
100217-1246 Blomman
Pannkakan!
Kolla inom vården dom behöver alltid folk på sommaren. Och vad jag har hört skall inte alla vikarier vara tillsatta förrän i slutet av mars.
Nr 898
100217-1104 Lars Seger
Allt var bättre förr Tomten, eller hur?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk
Nr 897
100216-1924 Pannkakan
Hej, undrar om någon har en aning om var man kan söka sommarjobb runt om här i Skillingaryd/Vaggeryd?
Skulle gissa på att jag både är för tidigt och för sent ute, men är lite desperat och trött på att jämt komma för sent ut med att leta jobb så :)
Hoppas ngn kan ge lite tips eller annat.
(Är 17, 18 i år om ni undrar)

Webbredaktören tipsar: Kontakta kommunen. Ett tips är också att ringa runt till företagen och fråga
Nr 896
100216-1037 Tomten
Där ser man, nu är det inte bara dom sjukskrivna som ”fuskar” nu fuskar även moderaterna, vad det så dom kom till makten tro :)
Nr 895
100215-1051 Lars Seger
Om du går tillbaka i inläggen Linus så står det som jag skrivit hela tiden: Vi har inte 10 000 000:- till KG-plan i närtid som det kostar att anlägga en. Skulle vara trevligt för klubbarna häromkring att kunna utnyttja KG-plan, men inte till vilket pris som helst! har inte ändrat åsikt om detta någon gång som du påstår. Inse att pengarna inte finns i nuläget! Kom inte dragandes med att Moderaterna använder partipiska, förstår att övriga partier tackade nej till din fullmäktigeplats. Att ta ansvar har aldrig varit ditt partis starka sida om man säger så. Kommer inte att komentera ev KG-plan i Vgds kommun här mer pga trångsynthet inte är i första rummet hos mig.
Nr 894
100215-0958 Mats Oskarsson
Hej igen Gunnel! Du svarar inte på frågan vad som kultur? Vad är det, och vem ska bestämma vad som är tillräckligt fint för att få del av skattemedel? Endast de som arbetar har fått del av jobbskatteavdraget, naturligtvis. Pensionärerna är nästa grupp som får ta del av skattesänkningar. Att sänka skatterna är en väldigt viktig pusselbit i att skapa fler arbeten. Löne/skattekostnaden är det som skiljer oss mot utländska producenter av varor. Målet måste ju vara att ingen ska gå arbetslös, åtminstone endast i korta perioder.

Sedan måste jag påminna dig om att vi diskuterar kostnaden för VUXNAS fritidssysselsättningar. Jag har alltid hävdat att vi ska ge alla ungdomar samma chans. Det är en mycket god investering, att ge ungdomarna möjlighet att utöva den fritidsaktivitet de vill, antingen det är idrott, teater, scouter eller vad det nu kan vara. Men, när jag, som vuxen, ska läsa in min jägarexamen eller lära mig knyppla, då ska jag betala vad det kostar själv.
Sedan får du förklara vad invandrare har med detta att göra? Nu tror jag du har lite väl förutfattade meningar om denna grupp...

Idrottshallar och utomhusarenor behövs ju även för skolverksamhet och ungdomsverksamhet, så där tror jag inte vi är så oense. Å andra sidan kan man i övriga världen finansiera stora arenor privat, det verkar som om vi i Sverige har svårt att tänka i de banorna. Jag tror det beror på 50 års indoktrinering i ett socialistiskt samhällssystem.

Sedan måste jag fråga dig, säger du nej till konstgräs för att det är grabbar som vill ha det? Eller för att det är dyrt? Eller för att det vuxna grabbar? Har du frågat tjejerna? Jag håller med dig i sak, inget konstgräs, men din argumentation är inte lätt att följa!
Nr 893
100214-2240 Gunnel Johansson
Til Mats.Tyvärr har ju inte alla ett lönekuvert att hämta de extra pengarna man får genom jobbskatteavdraget.Det är bra för dem som får, då kan de gå på allt som kostar av dyrare underhållning och kultur. Men de som är pensionärer, arbetslösa, invandrare, handikappade, ungdomar har inte samma möjlighet.Det här med jobbskatteavdrag har kommit de senare åren. Men moderaterna har alltid slagits för att subventioner och ersättningar till ex studieförbunden ska minimeras.Idrottshallar och större utomhusarenor kan inte bara senioer betala. Det säger sig självt att där ska skattemedel in och sen måste givetvis utövarna arbeta ideellt med att samla in pengar på ett eller annat sätt. Alla måste bidra. Men det här med konstgräs ska det vara nödvändigt. Är det inte bara ni grabbar så tycker det är nödvändigt.
I år kommer nog gräset att växa fint så mycket snö som vi fått. Förmodligen är detta gräs en typ av plastprodukt. Alltså inget konstgräs här i kommunen. Punkt slut.
Nr 892
100214-1932 Mats Oskarsson
Hej Gunnel!
Vad är kultur? Jag vill veta innan jag accepterar ditt epitet. Är idrott kultur? Eller bara en del idrotter? Vilken kultur är fin nog att få del av skattepengar? Du anger ju att vissa konserter skall man betala själv. Vem ska bestämma? Du eller jag? Eller ska vi låta var och en bestämma själva? Vi kanske ska fortsätta den väg våra partier slagit in på: Sänkta skatter, mer pengar som vi bestämmer över. Givetvis innebär det att mindre kan betalas med gemensamma medel. Men du kan gå din studiecirkel, betala med de extra pengar du fått över när skatten sänkts. Jag kan spela min golf, och FORTSÄTTA betala vad det kostar. Vi får alla välja vad vi vill, inte överlåta det till klåfingriga politiker och deras val av intresse. Det kallas frihet. Fundera på det Gunnel!
Nr 891
100214-1714 Gunnel Johansson
Till moderat antikulturnissarna Mats och co.
De som vill att all verksamhet för vuxna ska bekostas ur egen ficka. Tänk vad föreningar, studieförbund gör för dem som inte har det så välbeställt ordnar mötesplatser, ordnar så ungdomar kan spela i band när kulturskolan inte finns, lär ut gamla hantverk, dokumenterar bygden, sångcirklar, datautbildningar, miljöcirlar, mobilkunskap, språkcirklar,r ollspel, teater, stöttar
handikappsorganisationer, pensionärsföreningar, fackliga organisationer m.m.
För att organisera detta behövs statsbidrag och anställda. Dessutom brukar deltagarna betala avgifter för de flesta cirklarna.
Men Madonna, Lundell, Roxette, Orsa spelmän den typen av kultur ska naturligtvis man betala ur egen ficka.
Nr 890
100214-1505 Linus
Jo Mats jag vet att du inte har någon piska. Men det var så roligt att se Segers kovändning efter ditt inlägg. Du kanske skulle bli mentor för herr Lars så kanske han kommer med många förståndiga synpunkter,
Nr 889
100214-1400 Mats Oskarsson
Hej Linus!
Jag vet inte om du missuppfattat min roll i moderaterna, men jag skulle aldrig vifta med något som skulle kunna kallas piska. Det ligger inte på mitt bord, att försöka tillrättavisa partikamrater. De kan tänka själva, och vi har högt till tak.
Nr 888
100214-1317 Linus
Oj oj Seger vilken vändning. Det räckte med att Mats bara vinkade lite med partipiskan så ändrade du åsikt. Snälla Mats, kan du inte vinka lite till så kanske Seger ändrar sig om bandyhall och kommunen sparar in pengar på en utredning. Vård, skola och omsorg ska pengarna å till enligt Seger. Ja, man slutar ju aldrig att förvånas.
Nr 887
100214-1051 Lars Seger
Håller med dig Mats i det mesta, finns inte pengar till en KG-plan som det nu ser ut. Som du säger har ingen av klubbarna en chans att ta denna kostnad och sen blir det bara seniorlag som får använda den i princip. Den korta tid som den används måste generera intäkter utifrån och då får ungdomar stryka på foten, så är det bara. Att sen föreslå en placering av en KG-plan långt från tex omklädningsrum verkar lite dumt. Pengarna finns inte helt enkelt i nuläget, vi ska ta hand om kommunens invånare på bästa sätt och då finns det inte pengar till detta nu så vi får lägga ner de här planerna. Men att ta ekonomiskt ansvar behöver ju en del politiker inte bry sig om vilket även historien visat.
Nr 886
100214-0556 Mats Oskarsson
Hej Linus och LUS!
Jag måste säga att debatten er emellan, ibland blir lita av ” pinka varandra på benet tävling” Fundera på vem som är vinnare i en sådan tävling?
Jag tror att om det ska bli en konstgräsplan i kommunen, så måste alla fotbollsklubbar var med. Det kostar så mycket att ingen klubb klarar det själv.( Då en sådan plan till 99% riktar sin verksamhet till seniorer, så ska man inte räkna med några skattepengar varken till bygge eller drift) Samma sak gäller Bandyhall, ungdomslagen är flexibla, de spelar sina matcher när det finns möjlighet, även om det ibland är obekvämt. De som KRÄVER att plan alltid ska var tillgänglig, när match är planerad, är seniorlagen. Vi måste sätta en gräns för vad skattemedel betalar, i min värld, går den alltid mellan junior- och senior- verksamhet! Skattepengar ska gå till Vård, Skola och omsorg..Inte att betala vuxna människors fritidsaktiviteter.
Nr 885
100214-0556 Lars Seger
Det är säkert minst lika bra att ha en plan på Slätten som på IP. Det är den lilla skillnaden att det kostar ca 10 mille och anlägga den. Idén med att ha den på Movalla är ju bra fast då behövs en värmeväxlare och ändå större investeringar. Äger vi Slätten eller är det krigsmark? Bryr mig inte var ni vill ha en plan, är mer rädd för att det blir för dyrt för klubbarna och skattebetalarna att bära kostnaden. Var hittar du 10 mille till KG plan och ca 500.000 i drift årligen? Hur mycket ska klubbarna betala enligt dig? Har tittat tillbaka i debatten om KG-plan och sett dina argument för än det ena än det andra. Ett var att kommunens bästa lag fanns i Skryd. Var finns kommunens bästa lag nu i år? Kom med ett relevant kostnadsförslag var det skulle kosta att anlägga på Slätten så ser vi direkt om vi har råd!
Nr 884
100213.2353 Linus
Seger. Jag får nog ge mej till vissa delar. Din idé gav mig en annan idé. En konstgräsplan kan ju anläggas på Movallas A-plan. Då kan man ju tillvara överskottsvärmen från ishallen och slippa konkurrens mellan två sporter. Tack Seger för att du gav detta förslag om uppvärmd konstgräsplan. Men för att par månader var ju allt klart med en sjumannaplan klart på IP, hur har det gått med dom tankarna. Var ju bara att sätta upp staketet.........
Sen vet jag inte när just Ronneby blev vägledande över att skapa idrottsansläggningar. Tycker faktiskt stiftelsen movalla är ett mönsterexempel på att driva en idrottsanläggning.
Nr 883
100213-2312 Linus
Ja du Seger, Har precis varit inne på systersidan Värnamo.NU. Där är det ett reportage om IFK mot Halmia på konstgräset. Jag vet inte hur de har löst detta med saltning och liknande. Och mig veterligen finns det ingen värme på den planen. Det är ju nu konstgräs behövs och inte senare på våren. Har aldrig hört talas om något så korkat förslag att ha kombinerad bandybana och konstgräsplan. Det är väl nu vid denna årstid som både bandyn behöver sin bana och fotbollen sin bana.
Kom inte o snacka något annat än att Slätten i Skillingaryd är minst lika bra för konstgräs än Waggeryds IP. Och på slätten behöver inte fotbollen konkurrera med bandyn. Men du kanske vill skapa fler konflikter.....
Nr 882
100213-2020 Lars Seger
Glömde en sak, har aldrig varit någon diskussion om när vi spelar fotboll resp bandy, möjligen har SIS det med hockeyn ev. Är fullkomligt säker och helt övertygad om att ansvariga/ledarna i resp klubbar löser detta utan din inblandning. Ta reda på när man gör vad istället för att klanka ner på de som inte har samma uppfattning som dig. Fundera på om du kanske inte alltid har rätt?
Nr 881
100213-1715 Lars Seger
Frågan är om det är en Elitsatsning kommunens klubbar gör? Det är möjligtvis WIK Dam som nu ligger högst upp i seriesystemet. Konstaterar bara att tex Ronnebys kommun är mer framsynta än en del andra kommuner. Skulle fungera alldeles utmärkt och jag trodde du visste att i Sept-Okt har det inte varit is på IP så länge jag varit aktiv. Att tro det går att salta ner en KG plan en vinter som denna är att tro på mycket, det har varit i snitt -10c i hela Januari och då fungerar inte saltning mig veterligen. Har du frågat någon av de andra klubbarna vad de tycker? dessutom är mitt förslag realiseringsbart i närtid, allt annat är att glömma. En KG plan någon annanstans än på bandybanan kostar ca 10 000 000:-. Det behövs belysning, dränering, bärlager etc och skötsel av planen. Då kostar det pengar, mycket pengar. Eller du kanske hellre vill ha en B-modell utan uppvärmning av det vi tillsammans skapar? Helt bortkastade pengar i mitt tycke! Tänk ett varv till och lyft blicken och titta hur andra gör för en gång skull.
Nr 880
100213-1649 Linus
Ja seger vi har ju inte samma åsiskter du och jag och lär aldrig att få. Kombinerad konstgräs- bandybana. Bland det dummaste jag hört. Det är väl i januari, februari och mars en konstgärsplan behövs som mest. Att i mars månad smälta ner på något dygn tror jag inte på. Då kostar det nog pengar, särskilt om det är tjäle i backen. Även i september och oktober behövs konstgräs. Tänk vilket liv det skulle bli mellan bandy och fotbollsledarna när de skulle komma överens om när arenan skull användas till bandy respektive fotboll.
Lät som ett ytterst korkat förslag. Men fördelen med ditt förslag är att vi kanske slippe en bandyhall i framtiden. För i dagsläget vet jag ingen finansiär till en sådan anläggning. Bättre att bygga en konstgräsplan på Slätten i Skillingaryd och att ta vara på returvattnet från värmeverket för uppvärmning av planen. Då slipper man konflikter mellan bandy och fotboll.
Nr 879
100212-1942 Tomten
Tråkigt att läsa om Röda Korsets verksamhet nu. Driver barer, pud, hotell och krog bokförs som ”välgörande ändamål” Brukar lägga en slant i bössan, nu kan man ju undra till vilken nytta.
Nr 878
100211-2244 Lars Seger
Var i Ronneby idag och kom och tänka på en ev konstgräsplan i kommunen. De har en mycket smart lösning på detta: De bygger ny bandybana nästa år och kombinerar detta med en konstgräsplan! De lägger konstgräset på bandybanan och spolar isen på ”gräset”.

1 Mars kör de systemet baklänges och smälter isen och får en torr och fin bana på ett par dygn. Detta koncept skulle vara alldeles utmärkt för vår kommuns del. I stort är det bara mattan som fattas. Belysningen finns där redan och räcker gott och väl! Då kanske man kan få ekonomin att bli aceptabel för ett konstgräsprojekt, det finns fler ställen de gör detta på. Fördelarna är flera, miljövänligt och billigaste alternativet.

Enligt tillverkarna av konstgräs så får man inte salta med annat än havssalt bla. Denna vinter hade varit bortkastad i det fallet, Friardalen är stenhård av is, i princip ospelbar! Frågan är om lagen i kommunen behöver spela på gräs innan 1 Mars? Det kan väl inte jämföras med tex J-södras elitsatsning med det vi håller på med här i kommunen?

Driften/underhållet kommer man dock inte ifrån. Där räcker inte personalresurserna till som det ser ut idag så där är en kostnad som ökar. Måste vara det smartaste sättet att realisera en konstgräsplan i kommunen. För att lägga ner mellan 5-10 mille på en KGP som inte är uppvärmd är bra dumt tycker jag! Satsa där de fysiska förutsättningarna är bäst och kostnaderna blir minst, något annat kan man nog glömma de närmaste 5-10 åren.
Nr 877
100211-1812 Gunnel Johansson
Förra helgen var det Kyndelmässodagen. Då går många till kyrkan man har 6 ljus tända på altaret. Varför detta? Allt med kyrkan är historia eller kultur.
Under medeltiden kom varje hushåll i socknen med hemstöpta ljus till kyrkan. Prästen välsignade ljusen och man brukade ha en ljusprocession. Denna trevliga tradition har tagits upp i Svenska kyrkan igen.
Nästa söndag är det reformationsdagen. Då är det invigning av den nya pastorsexpeditionen. Först mässa, sen invigning och därefter blir det soppa och semlor.Du kommer väl.
Söndagen efter detta är det fastlagsöndagen och då tas församlingskollekten upp till föreningen FUB.
Föreningen som kämpar för sina ungdomar med handikapp så att de ska få samma möjligheter i samhället som oss andra.
Nr 876
100211-1559 Personal
Stort tack till den politiker som äntligen ”tagit bladet från munnen”. Vi har från första stund förstått att det är den åsikt majoriteten av de styrande har. Nu förstår vi varför det inte funnits intresse för dialog med oss, dvs brukare, anhöriga, godemän och personal. Har man uppfattningen att personalen bara är ute efter att ”se om sitt eget hus” är man inte mottaglig för fakta som speglar verkligheten.
Nr 875
100211-1404 Human
Håller med dig Gunnel, du har så rätt så rätt så rätt….
Till och med så har man tappat mod och civilkurage i vardagen pga att man kan bli ihjälslagen, misshandlad, terroriserad mm…
Nr 874
100211-1051 Gunnel i Backen
Hur har samhället blivit till vad det är idag?
Tänker på allt småvåld, hot, mobbning för att inte tala om hårdare våld som förekommer. Nu har den som dödshotat socialnämndens ordförande fått sin dom.Tufft att bara som vanlig kommuninvånare ta ett sånt politkeruppdrag. Lärarna kan snart inte vara vänliga mot barnen om de har problem. Om de skulle lägga armen om en tjej för att trösta henne, blir en förälder upprörd eller rent av heltokig. Kan bara gissa vad den manlige läraren blev anklagad för.
Till och med på kommunkontoret måste man låsa dörren för att människor spyr ut ilska för att tjänstemännen under en längre tid påpekat fel i hanteringen i vissa ärenden.
Vissa företagsledare, tjänstemän har fått allvarliga hot av desperata människor som vanligtvis inte kan hantera sina vardagsproblem utan måste få utlopp för sin ilska på något sätt.
Innan man går till drastiska handlingar, bör man tänka efter: kanske är det mitt fel att jag bör göra något på annat sätt än att ta till hot och våld.
Vet du hur man ska lösa detta eller delar av dessa problem som verkar förekomma allt mer. Jag vet det inte.
Nr 873
100209-1915 Miran
Snälla Herr kommunalråd!
Det var inte bara jag som reagerade på FUB:s möte. Även partikamrater till Dig var djupt besvikna och arga! Bristen på empati och viljan att föra en dialog var tydlig! Du visade inte ens intresse för att det faktiskt finns en utbildning som är gratis. (Vilket verkade vara helt ny information för Dig.) Beror det på att Carina Ödebrink sitter i styrelsen för Coompanion? Det är lätt att sitta på sina höga hästar och ”se ner” på fotfolket, men det straffar sig när det blir val. Ta till dig det de anhöriga sa och tänk efter i stället för att envist följa en politisk ideologi som i verkligheten inte är bra. Blir Du/Ni, dvs borgerliga politiker, inte ens berörda av anhöriga som gråtande gick ifrån mötet borde Du/Ni skämmas!

Bengt Dahlqvist svarar:
Jag har hela tiden haft mycket synpunkter på de ur personalen som för egen vinning använder de här mycket ömma vårdtagarna som slagträn i debatten för sitt eget arbete och för sin egen lön. De som arbetar på detta sätt borde vara de som skulle skämmas mest.
Däremot har jag största respekt för de som även i diskussionen står upp för sina vårdtagare och arbetar för vårdtagarnas intressen och tonar ner sin egen roll i sammanhanget.
Jag är mycket glad för att dessa personliga assistenter finns.

Nr 872
100209-1514 Undrar
Undersökningar o statistik
Blir alltid så skeptisk när jag läser statistik o undersökningar... 390 arbetslösa i kommunen, vilka är de? Dom som har anmält sig till arbetsförmedlingen? Alla som går i åtgärd o dom som hankar sig fram på några strötimmar av arbete i månaden ser man aldrig i statistik.

Redaktionen svarar: Det är så sant. Däremot kan man jämföra siffrorna och se om deet går upp ellever. Tyvärr sjunker siffrorna bara marginellt just nu, eller rättare sagt: de ligger i stort sett stilla
Nr 871
100208-1048 Gunnel i Backen
Hej. Har du som pensionär mage att rösta bort dina barns eller barnbarns jobbskatteavdrag. De som har en lön för arbete får cirka 1.000–1.500 kr mer i lönekuvertet per månad. Pensionärerna kan inte få lika mycket i pension om man jämför sitt eget lönekuvert på den tiden man jobbade. Mest känns det för nya 65-åringar som i regel har haft en hyfsad lön, trots allt. De äldre pensionärerna har blivit vana och härdade. Det viktigaste är att så många som möjligt får jobb, så att skatten kan bidra till höjda pensioner för oss gamla. Oavsett partifärg tänk efter vad en rödgrön färg kan ställa till med. Det kan bli svart som natta för alla eller många med ett lönekuvert.
Nr 870
100205-1710 Lars Seger
Tycker det är bra att man utreder en ev bandy/evenemangshall på Vaggeryds IP. Alla vintar är ju inte lika gynsamma vädermässigt kan man lugnt säga. En bandyhall kan/måste användas till så mycket mer än bara bandy. Detta är dock omöjligt att övertyga vissa andra debattörer här. Som tur är så är vissas synpunkter icke allenarådande! Har inte sett några inlägg om kostnaden för elförbrukningen på Vaggeryds IP på ett tag? Tror den klart understiger tex Movallas, 27382 kWh eller 1 1/2 årsförbrukning på en normalvilla så man får lite propotioner på kostnaden! Konstigt att det bara är Vaggeryds IP som inte får kosta något enligt vissa, skulle vara kul att veta förbrukningen för våra sporthallar som jämförelse. I kväll är jag på bandy! Gissar på att det blir 3 siffrig publiksiffra ikväll i derbyt mot Månsarp!
Nr 869
100205-1436 Bandypappa
Det gläder mig att utredningen om bandyhallen återupptas, med tanke på vissa gästboks-författares övertygelse om norr-vridning i politiken ser det ju lovande ut! ;-)
Nr 868
100204-2150 Blomman
Rickard !
Jag hatar verkligen vintern ha ha.
Tomten, ja det är synd att man inte kan hjälpa alla som behöver. Jag är ju själv arbetslös, men någon krona undvarar jag till dom som behöver. Indianerna ligger mig varmt om hjärtat. Min stora dröm är att komma till USA och besöka dom på riktigt.
Nr 867
100204-1802 Rickard
Blomman, du bli väl inte deppig av denna vintern?
Är ju så här vintern ska vara i svea rike.
Är det inte snö o bara regn o blask är inte de bra. o nu när vi äntligen har en fantastisk vinter är inte det heller bra. mkt märkligt. nu är det dessutom ju ljust till 17. underbart...
Nr 866
100203-2047 Tomten
Hej Blomman, jag var ute på sidan Indianbyn Strägnes intersant sida, synd man som privatperson inte kan hjälpa alla som behöver hjälp. Anneli Enochson (KD) skänker sin gamla sovsäck till hemlösa, nu när det är så kallt. I riksdagen finns ett uppsamlngskärl där riksdagsledamöterna kan skänka gamla sovsäckar och liggunderlag till hemlösa. Så hjälpbehovet är stort även här hemma, och över hela världen. Vad göra? Tror aldrig det kan bli någon rättvisa här på jorden, och har aldrig varit. Men man kan ju hoppas att så blir.
Nr 865
100203-1521 Gunnel Johansson
Hej igen. Varit hos dottern som bor utanför. London. Resan blev bra trots snöväder. Vid Hallandsåsen fick man ta långtradarna i konvoj med snöplog och saltbil. Kö ända bort till Mellbystrand. Denna vinter ställer till det .Väl i London gick vi på Towern och sen såg vi musicalen Hairspray.Bra musik, rolig och massor av dans. Hoppas att den är lika bra med Lassgård i Stockholm. Kritiken har varit bra enligt tidningarna.
Väl hemma blev det snöskottning igen. Bra motion. Man ska ju ha sina 30 minuter om dagen.
Var på en genomgång på kommunen om folks hälsa i tisdags.
Enligt statistiken hade kvinnorna i Vgd kommun mycken ångest och oro andra stressrelaterade åkommor, medan männen mådde klart mycket bättre.
Vi trodde det berodde på arbetskrisen här för kvinnorna. Men varför mådde männen så mycket bättre. Undersökningarna var gjorda 2005 och 2009. Vad tror du att vi kvinnor mår sämre än männen. Skriv och tyck.
Nr 864
100203-1521 Blomman
Jag hade gladligen åkt till ett varmt land om jag hade haft råd. Den här vintern suger , man blir ju bara deppig. Jag ser att saker görs för Haiti, men tänk också på indianerna i reservaten, skänk en slant till dom, dom behöver det. Det finns tusetals indianer i indianreservaten som behöver kläder, skolmatrial, varma filtar. Inom kort kommer jag och flera med míg starta en insamling. Det finns redan ett konto från indianbyn i Strängnäs där man kan skänka en pengar, goggla på indianbyn så ser ni. Indianerna har det svårare än vad folkt tror, det är missär och alkoholmissbruk som härjar i reservaten. Vill ni veta mer så kontakta mig, webbis har min mail.
Nr 863
100202-2221 Götaforsbon
Åka till Thailand när vi har det så fint..... Nej nu är det ju kanon.
Sen måste jag fråga tomten vad då haft en flicka på Soldathemmet?? Vad säger tomtemor om det?
Nr 862
100202-2053 Thailand nästa!
Kan bara meddela att vi nu är trötta på denna ***snö så nu har vi köpt en restresa till Thailand :)
Nr 861
100202-2040 Tomten
Vad är problemet med gästboken nu??? Tidigare skrev många här; Linus, Seger, Lena.R. Gunnel i backen m.fl. Nu är det inte många som skriver här, nu när VI blivet av med vissa grupper. NU får ni börja skriva så inte gästboken dör ut. Du Lena Rosén. hur är det att bo på gamla soldathemmet?? Jag har har haft en och annan ficka där i unga dagar.
Nr 880
100202-2040 Lasse
Jag undrar om det är någon som vet vems katt det är som har flyttat in i vårt förråd. En liten söt grå katt med vitt bröst och vitt i halva ansiktet, vi kan inte ta in den på grund av allergi. Om någon vet nåt eller vill ha katten. Ring 070-5843095
Nr 859
100131-1904 Tomten
Läste att Bengt Westerberg ordförande i Röda Korset har en månadslön på 68.500 kr. I de flesta hjälporganisationer är styrelesordföranden oavlönad, men inte i Röda Korset. Så jag får nog lägga lite mer pengar i deras insamlingsbössor, så Bengt kan få sin lön. :)
Nr 858
100131-1601 Lurad
Mygel är något som måste förekomma i Vaggeryds kommun. Jag har nu varit anställd i kommunen i ett antal år. Under dessa år har jag sökt många nattjobb men trots fast anställning och utbildning inom vården så går många utan dessa kriterier före i jobbkön, vilket för mig verkar konstigt.
Vad är det för mening att läsa till undersköterska då man ändå inte har någon andvändning av det då man söker jobb. Sex nattjobb var ute på annonsering för en tid sedan då bl.a en av tjänsterna gick till en som blev nyanställd av kommunen trots att det är anställningsstopp och trots att personen i fråga inte har den rätta utbildningen.
Nr 857
100130-2321 Lars Seger
Jag är långt ifrån humorlös! Tyvärr finns inga Smilys här, självklart var det med glimten i ögat jag skrev det, kunde inte låta bli!
Nr 856
100130-2237 Andersson
Vill inte vara dryg eller så. Men du (Lasse) tror inte våran Santa Claus skrev det där med viss ironi? Om inte, så håller jag med dig. Haha
Nr 855
100130-2110 Lars Seger
Om en Tomte inte lyckas räkna ut vad det kostar att ha is när det är ca 10- varje dag under hela januari kan den Tomten fortsätta lura barn!
Nr 854
100130-1750 Tomten
Någon som vet vad el-driftskostnaderna var på nu i januari på Vaggeryds IP? Linus och Segar brukar ju ha koll på detta, (när det är mildväder och regnar).
Nr 853
100130-1116 Blomman
Jag uppmannar alla Skillingarydsbor att gå man ur huset och stötta herrarna och damerna vid dagens innebandymatcher.
Det kommer att bli en trevlig lördagsunderhållning.
Nr 852
100129-2052 S-märkt
Även om jag inte delar Bengt Dahlqvists politik så måste jag säga att han är framsynt (även om han missade förankringen kring Torsvik). Synd för vi hade säkert tjänat på detta samarbete med Jkpg.
Nr 851
100129-2051 Mittenradikal
Fantastiskt!!!
Fick förmånen att delta i förhandsvisningen av ”Bissefällarens” utställning i Skillingehus!
Jag visste att det skulle bli en bra utställning men den överträffade mina förväntningar med råge!
Ta tillfället i akt att gå och se den, väl värt tiden att lägga ner!
Nr 850
100129-2001 Tomten
Bio= Hemvärnet, kan det vara sant?? Är inte Bengt Dahlkvist med i hemvärnet, så filmerna kanske visas på Torsvik :)
Nr 849
100129-1700 SIS
Skön vinter. Missa nu inte att vara ute när det är så fina dagar.
Måste också säga att gästboken blivit trevligare nu. Tack!!!!
PS Bion är det hemvärnet som har hand om, lr ska ha...
Nr 848
100128-2206 S-Bo
Vad hände/händer med Bio´n i Skillingaryd?
Är det någon som vet?

Nr 847
100128-2155 SIK
Tomten
Är svenska spels head to head-spel. En spelare i varje lag är uttagna i en ”målduell”

sU. Därav de gula hjälmarna för att underlätta för de som spelar på objekten.

Nr 847
100128-2155 Blomman
DÄRFÖR MÅSTE SPELARNA HA GUL H JÄLM: Inför den här säsongen införde Svenska Spel tillsammans med Hockeyligan ett nytt spel på elitseriehockeyn - ”Oddset Power Play”. Ett moment i spelet är ett så kallat head to head-spel, där man ska kunna tippa vem av två utvalda spelare som gör flest poäng i en match. De två utvalda spelarna kommer att bära var sin gul hjälm - något som nu får spelarfacket Sico att rasa.
Nr 846
100128-2029 Tomten
Någon som vet varför en spelare varje lag i elitserien i hockey har gul hjälm?
Nr 845
100128-1906 Rickard
Helt ärligt. Sluta skriv spalt mil på era inlägg...(Finns inte nån förutom ni själva som skiver dom) som orka läsa skiten.är inte så kul när man gå in på gästboken o det är vissa personer som alltid skriver sjuuuuuukt långa inlägg.
ett tips till webbis: spärra så man bara kan skriva typ max 10 rader eller nåt.. annars få de gärna bli vår nu. duktigt trött på kylan.

Webbis: Är ibland inte lågnt. Vi vill inte maximera men funderar på en annan lösning med länk till annan sida om det blir längre inlägg
Nr 844
100128-1906 Götaforsbon
Spännande med Ritz. Har varit ett bra fik så lycka till o samtidigt kul med nya.
Nr 843
100127-1209 Med rötterna i Polen
Det är den internationella minnesdagen för förintelsens offer i dag, dagen på koncentrationslägret Auschwitz befriades. Låt oss alla tänka på det och vilka hemskheter rasism och nazism kan ställa till med. Jag har otaliga släktingar som jag aldrig fått träffa pga av att de mördades i koncentrationsläger
Nr 842
100127-1206 Miran

Har läst Berrys insändare på debattsidan. Du har så rätt i det du påtalar! Ö?nskar att de borgerliga lyssnade på dig. Ger mig återigen in i denna diskussion med synpunkter från två perspektiv brukare och personal.

Brukare:
Har känt trygghet med kommunen som huvudman.
Haft kontinuitet dvs. låg personalomsättning. Känner nu stor oro pga privata entreprenörers personalpolitik.
Får man behålla sin personal?
Får man stanna kvar i sitt boende?

Personal:
Har haft trygghet i att vara anställd i kommunen. Om ngt hänt brukaren har man inte blivit arbetslös utan har blivit erbjuden arbete någon annanstans inom kommunen.
Känner stor oro för entreprenörers personalpolitik.

Personalomsättningen kommer att öka drastiskt! De privata entreprenörerna är givetvis intresserade av att tjäna pengar. Det finns bara ett sätt att göra detta och det är genom att sänka lönerna!Efter att ha gjort efterforskningar visar det sig att de privata bolagen erbjuder en lön på 90-100 kr/tim. Det innebär att personliga assistenter kommer att minska sin lön med cirka 5000:-/mån beräknat på heltid! Det är mycket för ett redan lågavlönat yrke! Herr Kommunalråd tyckte vid FUB:s möte att om det bara gäller pengar så kan assistenterna gå. Givetvis spelar lönen en stor roll, man måste faktiskt kunna försörja sig, men det är ju inte allt! Vi har valt detta yrke för att vi trivs med det, men vi tänker inte vara några martyrer som arbetar för en skamlön! De borgerliga hänvisar hela tiden till kommundoktorerna (hur mycket har dom inte kostat) -att de sagt si och sagt så. Hur skulle det vara om Ni själva gjorde lite efterforskning och tog reda på fakta! Vad har hänt i Staffanstorp efter det första året med en privat entreprenör? Ni har pratat med 1 (en) anställd i Staffanstorp. En av hur många då? Detta kallar jag inte att ta fram relevanta fakta!

Vad händer med dom som säger nej till kommunens entreprenör? Vad händer med dom som kanske blir tvugna att ansöka om gruppbostad pga försäkringskassans hårdare regler? Vad händer med de som förlorar tillsynstimmar? Vad händer om ALLA brukare bestämmer sig för att ansöka om gruppbostad? Hur ska Ni ordna det? Det är så otroligt många obesvarade frågor som borde ha setts över INNAN man ens började fundera på en utförsäljning! Ni har inte tänkt på att många av brukarna faktiskt har rösträtt! Ni säger att kommunen är en så dålig arbetsgivare att alla kommer få det bättre hos någon annan. Konstigt att personalen har stannat i många år och vill fortsätta vara anställda av kommunen. Det argumentet håller inte, det påvisar bara på stora kunskapsbrister! Inte nog med detta nu förlorar brukarna ”sina” vikarier också! Alla som har över 300 LAS dagar ska ”sparkas ut” och nya timvikarier ska anställas. Katastrof! Hur kan man bara utsätta brukarna för detta? Nä, nu är kommunen verkligen på väg åt fel håll! Nu har jag sagt mitt och kommer nu att sluta ödsla energi på detta för ingen lyssnar ändå! En har brytt sig, tack Berry!

Nr 841
100127-1104 Tomten
Grattis till platsen i uppflyttningsserien WIK. Har dom svårt att räkna i Nässjö IF? Är inte detta fusk? Vad händer med Nässjö IF nu? Avstängning eller??
Nr 840
100127-1033 Gunnel i Backen
Till Trulsa. Som sagt du verkar vara en person som har ett gott hjärta. På tal om fadderbarn har jag en liten tjej i Afrika förut hade jag en kille från Columbia i Sydamerika. Oftast är mammorna ensamstående och behöver hjälp för att barnen ska klara skolgången. Nu ser vi att det är många som vill ta sig an ensamma barn ifrån Haiti. Men det finns tyvärr skurkar som utnyttjar barnens besvärliga situation. Barn som säljes som vilken vara som helst och en del hamnar tyvärr i pedofilhärvor. Kontrollen av barnadoption måste vara så serioös som möjligt.
Även i Sverige händer fula saker i fosterhem. Det vittnar maskrosenbarnen om.
Kontroll från socialmyndigheter är bättre en gång för mycket än ingen alls.Nu tror jag dock att de flesta som tar fosterbarn har ett gott hjärta.
Nr 839
100127-0821 Mathias Grönlund
Det är ett väldams tjat om var man ska lägga en konstgräs plan i kommunen. Jag tycker vi lägger ner planerna på detta och satsar dessa pengar på att rusta upp bowlinghallen. Det är ju pinsamt när våra lokala lag måste ställa in matcher för att inte maskinerna fungerar. Dessa maskiner är ju sen kriget, det har inte funnits reservdelar till dom på många år. Många reservdelar har tillverkats själva av vissa aktiva. Kan vi ha en bra fungerande bowlinghall gynnar det alla i kommunen. En konstgräs plan är bara till för aktiva medan en bowlinghall är till för alla. Tack för ordet
Nr 838
100126-2232 Lars Seger
Vill bara gratulera Laila Bradling till nytt jobb, rörelsen tar hand om de sina kan man säga. När det gäller enledigandet av nämda chef så är det helt rätt att borgerliga majoriteten tar ansvar för detta. Det vi inte kunde ta ansvar för är när samma chef låter 50SEK/minut försvinna. När man gör av med mer än ca 1.000.000SEK i snitt per månad utöver budget så skulle jag funderat på vad jag sysslade med. Blev det bättre vård av våra äldre, mer händer i vården etc? Ca 2 årslöner för en Uska försvann varje månad. Man måste ha respekt för pengar och vart de tar vägen, skattepengar är det gemensamma vi har att använda till VSOP (Vård,Skola,Omsorg & Personal)! Då tar vi ansvar och enledigar den som har högsta ansvaret. Hade detta budgetöverskridandet skett i ett företag så hade det gått max 3 mån och åtgärder vidtagits. Här får det fortgå år efter år. Sen Berry, om du var där på ”arbetstid” så bryr jag mig inte det minst
a! Du liksom andra nämdordf tex är politiker alla dygnets timmar, så är det tyvärr! Hoppas vi framledes slipper votera in våra högre tjänstemän inom vår organisation, där var du i högsta grad delaktig. I punkt 4 håller jag med dig Berry, demokrati får kosta ibland.
Nr 837
100126-2304 Gunnel Johansson
Maud Olofsson kanske kan sova lite lugnare efter dagens beslut att Spykers går in för att köpa SAAB. Skönt att hon höll huvudet högt och inväntade rätt tillfälle när Sverige ska gå in med ekonomiskt lån. Hade det varit Mona Sahlin hade pengarna varit insatta i första skedet och då hade svenska regeringen suttit med ett privatägd amerikanskt bolag. Det gick inte att skrämma Maud till ett sånt beslut.I alliansen försöker man se hur marknaden reagerar.
Till något annat. Nu på torsdag är det visning av lägenheterna på Smultronet. Alliansen tog bort subventionerna till byggandet av lägenheter och det gör att nu får man betala marknadsmässiga hyror. Förut var det du och jag via skattsedeln som var med och betalade hyresgästernas hyror oavsett man satt med eget hus eller bodde i lägenhet. Det tyckte många av oss är fel. Dessutom såg byggföretagen till att pressa upp priserna på husen för att få mer pengar till sitt bolag och i egna fickor. Nu måste de räkna på faktiska priser vilket det förmodligen var lite si och så med förr. Nu konkurrerar man mer på lika villkor och det går att pressa priserna betydligt bättre för den som ska göra upphandlingen.
Nr 836
100126-1803 Trulsa
Gunnel
Vill bara tala om att jag har fadderbarn.Jag går aldrig förbi en insamlingsbössa ex. Röda Korset. Frälsningsarmen eller Lutherhjälpen. Jag kan visst hjälpa en arbetslös, sjuk eller pensionär. Men vet hur förnedrande de tycker det är, de flesta har betalt skatt och jobbat och dragit sitt strå till samhället. Ska de då ta emot ALLMOSOR från mig som har ett solidariskt tänk (som du så vackert skriver). Medan andra bara tänker på sig själv och sina egna. Det är väl det alliansen kallar valfrihet. Det står i bibeln BÄREN VARANDRAS BÖRDOR låt oss göra det via skattsedeln. Ingen ska behöva känna sig beronde av din eller min välvilja till att hjälpa.
Nr 835
100126-1658 Gunnel i Backen
Grattis Berry till din nya rektor på Ädelfors folkhögskola. Du är ju ordförande i dess styrelse.
Laila Bradling kostade Vaggeryds kommun en ansenlig summa pengar för att inte arbetet som socialchef i fungerade som det skulle. Hoppas att hon är mer lämplig i sin nya roll.
Undra om Berry var med om anställningsintervjuerna i Ädelfors, kanske på Vaggeryds kommuns bekostnad. Berry sitter som betalt opposiotionsråd här. Så klart man kan sitta på två eller flera stolar. Det gör de flesta politiker, se bara LO-ordf Vanja Lundin. Varför ska inta Berry göra det också.
Nästa mandatperiod ska vi spara in på oppositionsråd oavsett vem som får majoritet i nästa val. Dumheter att ha betalda nej-sägare.

Svar till Gunnel i Backen.
1/ Självklart har Ädelfors anställt Laila för att hon är lämplig, styrelsen och de anställda känner sig mycket tillfreds med tillsättningen.
2/ Jag trodde att det med tydlighet framgått att beslutet att skilja Laila från uppdraget som socialchef chef i kommunen ensidigt beslutades av den borgerliga majoriteten. Detta innebär att majoriteten fullt ut är ansvarig för avvecklingskostnaden.
3/ Jag är arvoderad för 80% tjänstgöring, så du kan vara lugn uppdraget utförs inte på kommunens bekostnad.
4/ Dina synpunkter på hur demokratin i vårt samhälle skall fungera är något du själv får svara för, men en av de grundläggande demokratiska principerna är att också den politiska oppositionen skall ges något så när rimliga möjligheter att verka och arbeta.
Berry

Nr 834
100126-1328 Gunnel i Backen
Blomman.
Hoppas projektet matcoucher med ekonomisk inriktning kan komma igång. Motionen ligger på kommunkontoret än. Hoppas de skickar den till soc. så de kan göra ett projekt. Hör med dem iom att du kan laga mat Kanske du kan leda kurser eller samtalsgrupper. Ring Anette på Studieförbundet Vuxenskolan i Vgd Folkets hus får du se om det ger något. Skadar aldrig att försöka.
Sköt om dig .
Nr 833
100126-1030 Blomman
Jag har varit arbetslös lång tid flera år,nu är man snart lasad då får man inte jobba inom vården heller. Vad göra ? Är det någon som har ett jobb att ge mig? Jag kan allt bara man lär mig är svetsare i grunden men har jobbat med vården länge. Är duktig på att laga mat. Ni som har jobb var glada för ingen vore gladare en jag om jag fick ett .Jag tar vad som helst. Webbis har min mail så bara hör av er, jag börjar att bli en aning desperat.
Nr 832
100125-2325 Gunnel i Backen
Svar till Trulsa.
Skönt att du märkt av att det blivit mer i lönekuvertet. Du verkar vara en skärpt och observant person. a, det är synd att vissa personer sjuka, arbetslösa, pensionärer fått det kärvare med ekonomin.Men om alliansens pengar alltså jobbskattepengarna gör att en del lider av att få dessa. Jag har några förslag ,så att de kan komma till nytta. Känner du en pensionär som har det svårt, hjälp den personen med skjuts till sjukan eller köp ut medicin till honom. Har din granne, ensamstående svårt att få pengarna att räcka till hjälp till med presenter eller handla en matkasse någon gång per månad.
On du gillar ABF stötta alla handikappsorganisationer som de har under sitt tak. FUB är en handikappsorganisation som anordnar träffar med underhållning för sina medlemmar. De behöver alltid bidrag till sin verksamhet. Haiti behöver pengar för sitt lands återuppbyggnad.
Tjänar du 20000kr får du ca 1100kr/mån. Maxtaket är 28000kr då kan man som mest få ca 1500 kr.
Det blir många kronor om löntagarna tillhör den solidariskt tänkande gruppen.
Nr 831
100124-2321 Götaforsbon
Nu försvinner det ena rasistiska inlägget efter det andra på den där sidan på facebook. Vad bra att de är på väg att självsanera sig. Tack för att du tog tag i det här. Fattar bara inte varför de ska hålla på och tracka dig som webbis. Vore jag som du webbis så skulle jag anmäla dem för förtal av Skillingaryd Nu.
Nr 830
100124-1707 SIS
Äcklig rasism, glad att jag inte har facebook så jag slipper sån skit.
Nr 829
100124-1623 Götaforsbon
Citerar en viss sida på facebook där dess administratör från Skillingaryd skriver:

”ibland undrar man om inte staten stöder terrorverksamhet när man gladeligen delar ut både mobiler o kontankort till dessa sk slepper celler ? tror piratverksamheten utanför afrikas kust skulle kunna halveras om välkommstpaketen sågs över?”

Det är inte svårt att förstå att detta syftar på våra nya svenskar. Jag mår illa när jag läser sådant.
Nr 828
100124-1017 Trulsa
Hej. Visst har jag som löntagare fått mer i plånboken under alliansregeringens tid. Men är det något att vara glad för när det sker på bekostnad av pensionärer, sjuka och arbetslösa. Var har solidariteten och omsorgen om de svaga tagit vägen? Välfärden är bara till för en del. Är det så här vi vill ha det?
Nr 827
100124-0923 Tant grön
När det nu förekommer så mycket rasism i Skillingaryd vore det på sin plats att göra något reportage om det

Webbis: Ska fundera på det. Tips emottages i så fall tacksamt
Nr 826
100124-0803 Gunnel i Backen
Jobbskattavdrag för lönetagare har gått obemärkt förbi utom för pensionärena. De lider mycket av detta. 6 av 10 lönetagare inte vet vad det handlar om . Märkligt. Många som får vanlig lön har ingen aning om att man får mer i lönekuvertet nu de sista året. Nu kommer det sista lyftet från alliansregeringen. Undra vad som hade hänt om man ökat skatten, ett himla liv förmodligen.
Men nu har s lovat att ta bort den sista delen om man kommer till makten. Varför inte ta bort hela så vanskligt det har varit för statskassan enligt s. Eller har det kanske varit bra att få mer pengar i lönekuvertet, men har man röd färg tiger man still. Det är svårt att erkänna det som känns bra med pengar bara det inte kommer från fel sida.
Snacket om att folk har det dåligt märktes inte vid julhandeln. Den slog som vanligt rekord.
Jag vet att det finns de som har knackig ekonomi.Vad det nu beror. Men jag tror inte att de är de som basunerar ut det utan det är många andra som talar för dem, alltså många tyckare.
Nr 825
100124-0010 Billy
Tomten ! Vad är en ”Riktig” bowlinghall för dig då ?? Ha de
Nr 824
100123-1840 Tomten
Skulle vara kul med en ny ”riktig” Bowlinghall i kommunen, eller vad tycker ni?? men inte på slätten där bygger vi konstgräsplan eller hur Linus??
Nr 825
100123 Mittenradikal
Bra, jippi! Det jag menar är webbis beslut att fortsätta!
Varför tycker jag det? Jag själv har bara Finnveden som tidning och den huvudsakliga lokala informationen om vad som händer och sker i Vaggeryds kommun tar jag via denna utmärkta sajt!
Det jag inte förstår är om man nu har skild uppfattning om hur det skall skrivas mm, då skapar man något eget MEN då kör man på egna meriter inte genom baktalning om andra!!
Så tack en än gång webbis att du besinnade dig och tänkte ett steg längre än ursinnet!!!
Nr 822
100123-1441 Gunnel i Backen
Nu ska vi diskutera accessoarer som kändisar köper. Mona Sahlins dyra handväska, F.Reinfelds klocka är väl inget att reta upp sig på. Jättebra att de handlar, sätter sprutt på alla pengar de tjänar. Det gör ju att exklusiva butiker får leva vidare. Det är för att shoppa löntetagarna har fått mer i sitt lönekuvert. Har ni inte begripit det. Öka konsumtionen efter förstånd fina prylar, tekniska speciellt som killar gillar eller billiga kuddar till soffan eller bättre käk. Kanske med inriktning på krav och rättvisemärkt.
Var och en får handla efter bästa förmåga.
Vet ni att jag saknar faktiskt Storckens i Skillingaryd. Finns det någon mer som gör det?
Nr 821
100123-1002 Carl-Gustaf Karlsson
Hej Gunnel
Det var Agneta Ling Svensson som var föreståndare efter Berry Lilja. Sista året innan nedläggningen var Gunilla Nilsson och Monica Hagberg från Värnamo som hade ansvaret.
De flesta från vårdhemmet Fridhem flyttade till gruppbostäder, 2 i Skillingaryd och 5 i Vaggeryd. Min uppfattning är att det inte var så många som flyttade från Fridhem till eget boende. Några fick bo i egna lägenheter med stöd från gruppbostäderna.

Den borergliga majoriteten har under åren som gått avvecklat 3 gruppbostäder i Vaggeryd. Istället har man gjort om 2 gruppbostäder till stödboenden med personliga assistenter.

Nr 820
100123-0837 Kringlan
Begriper inte vad det är som är så svårt för vissa att förstå. Den som ÄGER blogg,gästbok osv är enligt lag ytterst ansvarig för vad som skrivs/postas i bloggen/gästboken. Den som ÄGER bloggen/gästboken är också i sin fulla rätt att bestämma vad som får skrivas på densamma, att även ta bort meddelande som inte följer reglerna för vad som får skrivas och som ägaren själv kan bli ansvarig för. Att det drivs en kampanj mot Skillingaryd.nu är så patetiskt så man vet inte om man ska skratta eller gråta.
Tyvärr har detta gått så långt att redaktören överväger att stänga igen helt och hållet då p.g.a vad dessa personer sysslar med. Jag hoppas att han inte gör detta då jag anser att detta är en mycket bra lokal nyhetssida. Till redaktören vill jag säga: Stå på dig och låt dig inte tryckas ner.
Nr 819
100122-2345 Gunnel i Backen
Berry. Tack för ditt svar. Du säger att du inte arbetade sista tiden vid nedläggningen av Fridhem. Varför?
Vem var föreståndare sista tiden och hur länge?
Jag är bara nyfiken. Historien runt nedläggningen har sprungit förbi mig. Det är alltid intressant att blicka tillbaka.
Men nog var det ett ståhej och förundran när man skulle ha eget boende. De som hade psykiska sjukdom blev de som fick de största problem tror jag.De personer som hade down syndrome fick förhoppningsvis ett bättre omhändertagande så upplever jag det iallafall. Hoppas jag har rätt.
Jag tror att det finns en liten starta eget dåre i många. Egenligen är det dårskap att starta eget. Man måste följa alla lagar och förordningar, skatter, personal-arbetsmiljöfrågor och all annat mellan himmel och jord. Nej tacka vet jag att luta sig tillbaka och bara lyfta lön efter fullgott arbete.Men det håller inte i längden. Någon måste driva privata företag för skatter måste komma in till stats-landsting och kommunanställda.Givetvis skattar de också.
Alla är arbetare i mina ögon vilket jobb du än har.Även de som tänker, organiserar eller smutsar ner sina händer med ett hantverk.Jag ser ingen skillnad mellan arbetare i någon form av uniform och arbetare i skjorta och slips.Alla behövs vi i samhället även den som är mella två arbeten.
Nr 818
100122-2307 Lotta Svensson
Du gör ett jättebra jobb webbis. Hoppas att du orkar att fortsätta. Skulle sakna Skillingaryd.nu enormt mycket, är inne här varje dag. Färskare nyheter kan man inte få. Tack så jättemycket.
Nr 817
100122-2302 Götaforsbon
Varit inne på en sida på facebook där man får vädra sina åsikter men där är det tydligen också ensur för många tidigare inlägg fanns inte med längre. Litar fullt på din erfarenhet här webbis, du vet var gränserna går.
Nr 816
100122-2158 Götaforsbon
Du webbis stäng inte gästboken eller webben som helhet vi är hundratals som stöder dig. Kämpa på mot rasism o främlingsfientlighet. Även om jag bor i Götafors har jag lärt mig acceptera dom som bor i Vaggeryd!!
Nr 815
100122-2144 Lasse
Webbis!
Jag förstår att du funderar på att lägga ner gästboken, kan bara inte fatta att du stått ut så länge!
Det är trots all bara några promille av dina läsare som utnyttjar möjlighet att göra sin röst hörd här!
Nr 814
100122-1819 Berry
Snälla Gunnel
Frågan om att lägga ut personilg assistans på entreprenad berör många och många oroas.
Fridhem liksom alla vårdhem lades ned efter beslut i riksdagen. Oron för nedläggning var inte särskilt stor vill jag påstå, även om jag som person hade synpunkter på själva avvecklingens genomförande. Sägas skall kanske att jag inte längre arbetade på Fridhem när nedläggningen genomfördes.
Omsorgerna överfördes från landstinget till kommunen efter skatteväxling. Då antal personer i Vaggeryd var högre än genomsnittet i länet fick kommunen också ett särskilt engångsanslag på 10 mkr.
När det gäller antalet personer så har där alldrig förelegat någon felräkning. (däremot fanns under en tid brist när det gällde registrering av insatser.)
Något som på intet sätt påverkat utjämningsbidraget och dess storlek.
Till sist jag ser mig inte som expert även om jag arbetat i ledande ställning inom omsorgen i ca 30 år. Mot bakgrund av den beskrivning som gavs kring ärendets hanteringen, så skulle jag dock kunnat platsa i rollen.
Önskar du Gunnel ytterligare information får du höra av dig.
Nr 813
100121-2312 Gunnel Johansson
Måste få påstå ett par saker till om förra omorganistionen: Nedläggningen av Fridhem. Rätta mig om jag har fel. Absolut att jag hörde, läste att här slänger man ut brukarna i eget boende andra konstiga uttalande. Hur ska de klara sig! Vad händer med personalen? Ja, nu måste vi anhöriga ta mer ansvar osv. Sen skulle man räkna hur många brukarna var. Därefter skulle kommunen äska pengar för Vaggeryd hade en instutition och flera andra kommuner hade placerat sina brukare här. Där blev det något fel, man glömde visst räkna de med handikapp som bodde hemma, så vi fick inte tillräckligt med bidrag. Kommunen började gå back i omsorgen. Ev. var Berry som sakkunnig med och räknade fel eller glömde vissa personer.
Sen dess har underskottet hållit i sig. Men det var inte bara hans fel. Det var borgerlig majoritet då också .Kan någon hitta artiklar om dåtidens förändring? Bunstad hjälp till, vore intressant.
Nr 812
100121-2300 Gunnel Johansson
FUB debatten blir intressant och många fick säga vad man tyckte och specillt kände. Att det finns en oro är uppenbar för att det ska bli sämre för brukarna och för sin egen del om lönen var tydlig.
Det jag mest oroar mig för är att kvalitetsäkra verksamheten vid upphandling iom att det verkar vara lite si och så med vetandet hur det ska gå till. Gunnel Elg tyckte jag svara sakligt på frågor och erkände att det har varit vissa problem med samråd. Men kanske är inte tiden inne riktigt för denna reform. Jag personligen tror att det finns viss personal som är mycket kvalificerade att leda en privat process och sätter både brukare och anställda i centrum. Det är det man ska leva på. Jag frågade Berry som tydligen är expert enligt honom inom detta område: hur det var när man skulle stänga Fridhem och brukarna skulle ut i eget boende. Han tyckte det var jättebra för han pläderade för detta. Men ikväll var det stopp för nytänkande.
Nr 811
100121-2210 Miran
Kommer precis från ett möte som FUB kallat till angående utförsäljning av personlig assistans. Jag är så ARG och BESVIKEN framför allt på kommunalrådet. Hur har man mage att sitta och nonchalera synpunkter och farhågor på det som ska ske? (Att det blir en utförsäljning stod klart!) Att sitta och himla med ögonen, säga att assistenter bara är ute efter pengar och förkasta information om att det finns utbildningar som är gratis är skrämmande!

Trodde att politiker skulle representera folket, men har tydligen alldeles fel! Varför inte vara lite lyhörd i stället och ta emot den information som ges. Om assistenterna som var på mötet bara var ute efter pengar, hur kommer det sig att vi satt där på vår fritid? Vi var där som representanter för våra brukare, inget annat!

Lyssna på dem som finns i verksamheten och framför allt de anhöriga som talade (vissa med gråten i halsen) och visa åtminstone lite empati! Tack till Berry, Linus och Gunnel i Backen som hade vettiga frågor och funderingar! Skäms ni som sa att kommunen är en så dålig arbetsgivare att brukarna får det bättre i privat regi. Det sämsta argument vi hört! Har ni inget bättre att komma med?


Redaktionen har intervjuat Bengt 100122-1430
:
Jag känner inte igen med mig i denna beskrivning. Jag deltog inte i diskussionen på detta sätt, kommenterar Bengt Dahlqvist.

Nr 810
100121-2210 Marita
Dags att Vaggeryds kommun satsar på bowlinghallen. Bowling är en en sport både unga och gamla kan hålla på med. I dag lever vi som spelar med en ovisshet år från år... blir det någon bowling? Kommer hallen att läggas ner?
Dags för kommunen att ta tag i detta... att ha en hall som kan vara öppen för allmänheten, barnkalas, gamla som unga. Varför kan inte vi ha en hall med tex nattbowling då skulle det inte kanske springa massa ungdomar ute på gatorna...
NEJ, finns bara en sak att säga RÄDDA BOWLINGHALLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nr 809
100121-0730 Mamma
Tycker ni är rätt bra fräcka som inte finner er i gästbokens regler. Samhället måste ha vissa normer för annars blir det anarki. BRA WEBBIS OCH BLOMMAN!!!
Sen vill jag ändå klaga och då på vissa hundägare, plocka upp efter era hundar!!! I skogen må hundarna göra vad de vill men vi vill inte ha det i samhället. Skärpning!!
Nr 808
100121-0730 SIS
Bra inlägg Blomman.
Nr 807
100121-0730 Götaforsbon
Tror inte att detta är speciellt för Vaggeryd-Skillingaryd utan folk tänker och tycker, som väl är. 1+1 blir oftast 2.
Nr 806
100121-0730 Hej
Jag håller med dig också Daniel det finns dom som tror sig veta mer än andra och t.o.m vara bättre än andra. Det är synd om dom som inte kan leva sitt egna liv utan måste hitta nånting att gnälla på hos andra bättre att inte bry sig dom måste ha det väldigt tugnt i sitt liv.
Nr 805
100120-2222 Solsken
Håller med dig Daniel! Det är nog ett syndrom, tyvärr.:)
Nr 804
100120-1854 Daniel
Götaforsbon: Absolut INTE, har ingenting med detta hot att göra, är bara så trött att det alltid finns personer som tror sig veta saker och ting..
Och det är det klassiska vaggeryd/skillingaryds-syndromet, alla tror sig veta allt om alla...
Och då kan ju även oskyldiga människor få skit för saker de inte gjort..
Men du verkar ju veta hemskt mkt.....
Nr 803
100120-1709 Götaforsbon
Daniel, känner du dig utpekad?
Nr 802
100120-1544 Daniel
Götaforsbon: Det är inte så svårt att lista ut vem det är som har hotat webbis?? Hur vet du vet? Kan du ge ngn fakta som pekar mot en viss person?
Eller är du bara en i mängden Skillingaryd/Vaggeryds-folk som drar sina förutfattade meningar??
Det är ju patetiskt
Nr 801
100120-0941 Blomman
Många säger så här jag får tycka /skriva vad jag vill ? Visst gör det men sen finns det dom då som inte acepterar övertramp, tex personangrepp, rasim, mobbning osv.

Det finns ett antal forum ute i landet där man inte får skriva vad man vill, min blogg är ett exempel. Jag äger bloggen och jag bestämmer vad som får stå. Går man över min gräns, ja då plockar jag bort det, håller man sig inom ramen, ja då är det inga problem.

Vad folk inte fattar är att det finns faktiskt IT-regler också, man skall inte kunna anonymt skriva vilken skit som helst. På Skillingaryd Nu så finns det en gästbok, ansvariga har satt upp klara enkla regler som man bara behöver följa, men vissa avarter skriver rasimskit som plockas bort och man kan även bli avstängd från att skriva överhuvudtaget. Varför har vissa så svårt att fatta? Jag vet faktiskt inte varför, men uppenbarligen så går väl hissen inte ända upp.

Om man nu då vill kunna få kläcka idiotiska kommenatrer så får man väl starta något eget och det har en del gjort. Men vad händer då ? Jo man kan bli anmäld, bortplockad från forum. Facebook är ett där dom mest konstigaste grupper existerar. Bland annat var det ett gäng elver på en skola som startade ”Vi som hatar Stina Johansson” en ren mobbningsgrupp. Och vad gjorde då ägaren? Jo, han plockade bort gruppen efter anmälan och det var helt rätt gjort.
Sen fanns det en annan grupp PRIS, pedofilers rätt i samhället, också en sjuk grupp som startades men som inte fick vara kvar. Jag tror att vi kommer att få se mer av den varan tyvär, men eftersom människan är god egentligen så reagerar man när man ser sånt som inte är normalt och det tycker jag är bra. Så visst är det bra med yttandefrihet som vi trots allt har i det här landet, men det finns också regler för hur den används och det skall vi vara rädda om.

Nr    1–100 finns här
Nr 101–200 finns här
Nr 201–300 finns här
Nr 301–400 finns här
Nr 401–500 finns här
Nr 501–600 finns här
Nr 601–800 finns här