Familje januari 2008 www.skillingaryd.nu Familjenyheter från Skillingaryd med omland – premiär 29/8 2007 • © www.skilingaryd.nu

Skicka oss gärna information om födelsedagar, födda, avlidna, giftermål , skolträffar, konfirmationer, konfirmandjubileum. silverbröllop, någon som tagit körkort och andra familjenyheter. Kanske helt enkelt bara en kryapådig-hälsning eller något annat trevligt. Skicka oss gärna en bild. Allt är helt gratis. Vår adress är info@skillingaryd.nu

Övriga månader finns här sept 07 okt 07 nov 07 dec 07
jan 08 feb 08 mar 08 apr 08 maj 08 jun 08 jul 08          

Grattis Molly
Inlagt 31/1 2008
Jag vill gratulera Molly Eklund på hennes 1-årsdag den 31/1
Många kramar från pappa som längtar efter dig min prinsessa!
       
Greta Krahner har avlidit
Inlagt 31/1 2009
I en ålder av 98 år avled i tisdags den 29 januari 2008 Greta Krahner, Åkersvägen 9, Skillingaryd. Hon var född på Öland, äldsta dottern till Stationsinspektör John Hultqvist och hans hustru Tora.
På grund av faderns tjänst vid järnvägen flyttade familjen ofta såväl på Öland som fastlandet. I mitten av 20 talet tog Greta Krahner realexamen i Nässjö familjen bodde då i Stensjön. Kort tid efter examen fick hon anställning på Smålands Bank – nuvarande Nordea – som kassörska. Hon sändes runt till flera av bankens kontor i Småland, Blekinge, Skåne och så även i Skillingaryd där hon arbetade under legendariska Lilly Svensson.
1934 tjänstgjorde hon på bankens kontor i Olofström där hon träffade sin nu framlidne make Anders Krahner. De gifte sig 1935 och flyttade då till Jönköping där de startade det som i dag är Anders Krahner AB. Varuförsäljningen var arbetsstolar, kontorsskåp, men även moderiktiga herrhattar.
1940 flyttade familjen till Skillingaryd som då utökades med sonen Rolf där verksamheten till en början bedrevs i hyrda lokaler på Fabriksgatan.
1942 flyttade familjen till den nybyggda villan på Brunnsgatan där Greta bodde i 64 år fram till flytten till Sörgårdens äldreboende i april 2006.
Gretas stora intresse i yngre år var trädgårdsskötsel, men även hemarbete framför allt matlagning. På 50 talet var Greta Krahner även aktiv inom Röda Korset.
Greta Krahner efterlämnar sönerna Rolf Krahner bosatt i Skillingaryd och Per-Magnus Krahner med maka Margareta bosatt i Vittsjö samt barnbarnen Anders och Anna med familjer.

Karl-Egon Karlsson hyllades
Inlagt 31/1 2008
Karl-Egon Karlsson hyllades av ordförande Roger Wilsson. Sittande kommunens representant, Magnus Johansson. Foto: Per Bunnstad
I tisdags kväll den 29/1 fyllde Karl-Egon Karlsson 75 år och dagen därpå hyllades han av sina kompisar i Movalla Idrottsplats.
Karl-Egon har varit med i styrelsen sedan starten och det är han tillsammans med en annan ledamot ensam om.

 

Grattis Ludvig
Inlagt 28/1 2008
Vi vill gratta Ludvig Götesson som fyller 15 år den 29/1. Ta det lugnt med
moppen!
Kramar från Mamma, Pappa, Malin och Johan.

Vincent fyller 65 i dag
Inlagt 27/1 2007
I dag blir Vincent Söderqvist pensionär på riktigt. Vi har tidigare berättat om att han slutat sitt jobb på kommunförrådet.
Ett stort grattis på 65-årsdagen från alla hos Stiftelsen Movalla.

Bilder och tidigare artikel om Vincent finns här.

Jenny och Dennis fick en son
Inlagt 24/1 2008
Jenny och Dennis Johannesson från Hok fick i dag kl. 03.59 en son. Han var 53 cm och vägde 4.040 gram.
Grattis och välkommen till världen.

Margareta Fritz begravning
Inlagt 23/1 2008
I Skillingaryds gravkapell hölls i går den 22/1 2008 en begravningsgudstjänst för Margareta Fritz, Skillingaryd. Officiant var kyrkoherde Kerstin Bothén.
Bertil Berg spelade på Althorn Amazing Grace och Det är något bortom bergen. Kantor Monika Fransson inramade akten med orgelmusik.
Vid den blomstersmyckade båren togs farväl av maken Stig, barnen Per och Jan med familjer, svägerskor, övrig släkt, grannar och vänner, arbetskamraterna på Simhallen och medlemmar i Skillingaryds PRO.
Till Margareta Fritz minne hade gåvor lämnats till Hjärnfonden och PRO:s minnesfond. En minnesstund hölls på Järnvägshotellet där kyrkoherde Kerstin Bothén avslutade med en andakt.

Ellen fyller 6 år
Inlagt 21/1 2008
Ellen Eriksson från Skillingaryd fyller 6 år den 22 januari.
Grattis önskar kusinerna Oscar och Gustaf.
Morbror Jan och Victoria grattar också.
 
Anki fyller 40
Inlagt 21/1 2008
Ett stort grattis till Anki Aronsson i Starkeryd som fyller 40 år i dag den 21 januari.
Kramar från Anna, Marina och Marie
 
Fick en dotter
Inlagt 21/1 2008
Gertrud Gustavsson och Carljohan Blom från Vaggeryd fick i lördags den 19/1 kl. 04.57 en dotter. Hon var 49 cm och vägde 3.035 gram.
Ett stort grattis och välkommen till världen
   
Isak fyller 10 år
Inlagt 21/1 2008
Grattis till vår hockeykille Isak Jönsson i Skillingaryd som fyller 10 år den 21 januari. Kramar till dig Isak från mamma, pappa, Hilda, Klara, Annie, Mimmi, Julia, Joel, Elias, Jakob och Lukas. Annies kille Stefan grattar också.

Danica Kovac begravning
Inlagt 21/1 2008

I Skillingaryds gravkapell hölls i fredags den 18/1 2008 en begravningsgudstjänst för Danica Kovac, Skillingaryd. Officiant var prästen Drago Cumordjic. Akten inramades med stilla musik från CD.
Vid graven nedlades en vacker blomstergärd och farväl togs av barnen Aloiz och Kristina med familjer, samt grannar och andra vänner.
Till båren hade sänts blommor från syster och broder med familjer. Danica Kovac hedrades även med gåvor till Strokefonden.
En minnesstund hölls på Järnvägshotellet där Onny Rydén framförde barnens tack för allt deltagande.

 

 

Joakim blev officer
Inlagt 20/1 2008
I går blev Joakim Storck officer vid en ceremoni på Templet i Stockholm:
– En fantastisk ceremoni, berättar kusinen Linus Persson som var en av många från Skillingaryd som fanns på plats.
Linus gratulerar Joakim och han berättar att bland dem som var med från Skillingaryd som också vill gratulera här märks Joakims far Rune, syskonen Annika och Annelie, syskobarnen Ida, Lina, Josefine och Petter samt kusinerna Eva, Anna-Maria och Helena. Plus andra skillingarydsbor som hade kommit: Kerstin och Lasse Kjellgren samt Kerstin Svensson.
Joakim har studerat vid Frälsningsarméns officersskola och nu får han en tjänst i Stockholm.

 

Isabelle fyller 5
Inlagt 19/1 2008
Isabelle Wilsson i Skillingaryd fyller 5 år den 20/1.
Grattis från farmor, farfar, Anna, Thomas och Pär.

Fredrik fyller 30
Inlagt 17/1 2008
Fredrik Gustavsson i Linneryd fyller 30 år i dag den 17/1 2008.
Han gratuleras av Gerd, Bernt, Sara och Pontus.
Mer grattis till Fredrik
Inlagt 17/1 2008

Vi vill gratulera profilen Fredrik Gustavsson som fyller 30 år i dag den 17/1

Grattis från Alexander Hjelm, Johan Bengtsson och Maria Pajnic

 
Firar Fredrik
Inlagt 17/1 2008
Jag skulle vilja gratulera Fredrik" Heavy" Gustavsson på sin 30 års dag.

Från Kicken’
Firar ”Heavy”...
Vill gratulera Fidde ”Heavy” Gustavsson som i dag fyller 30, och samtidigt hoppas jag slippa höra ordet gubbjävel då vi träffas, då du själv nu blivit en =p
Ha en bra dag så hörs vi till helgen!

Jimmy
Grattis Fidde
Familjen Rosén på Skolgatan vill fira Fidde på sin stora dag
Tusen hurra hurra
Ha det gott
   

Helmer Anderssons begravning
Inlagt 17/1 2008
I Skillingaryds gravkapell hölls i går den 16/1 2008 en begravningsgudstjänst för Helmer Andersson, Skillingaryd. Officiant var pastor Anders Gustavsson.
Sune Toftgård sjöng, Det enda som bär och Jag har hört om en stad, Victor Andersson spelade på saxofon Oändlig nåd och Alf Svensson inramade akten med orgelmusik.
Vid den blomstersmyckade båren togs under stilla musik ett sista farväl av makan Gunhild barnen Ann-Marie och Eva med familjer, Bernt Johansson med familj, syskon, svägerska, syskonbarn, övrig släkt, medlemmar i Skillingaryds Missionsförsamling, samt grannar och andra vänner.
Till Helmer Anderssons minne hade gåvor lämnats till Missionsförsamlingens Barn och Ungdomsverksamhet och SAM-s Pionjärarbete i Båstad.
En minnesstund hölls i Missionskyrkan där döttrarna Ann-Marie och Eva sjöng. Sune Toftgård sjöng flera solosånger och barnbarnet Victor spelade saxofon till pianoackompangemang av Alf Svensson. Minnesord lämnades av Ann-Marie Erixon, Gullvi Johannisson, och Bernt Johansson.
Minnesstunden avslutades med en andakt av pastor Roland Oscarsson

Torbjörn fyllde 50
Inlagt 13/1 2008
Torbjörn Lindberg i Vaggeryd fyllde 50 år i fredags den 11/1.
Ett försenat grattis från jobbarkompisarna i Skillingehus.

Bernt Larssons begravning
Inlagt 12/1 2008

I Svenarums kyrka hölls i går den 11/1 2008 en begravningsgudstjänst för Bernt Larsson Östergården, Svenarum. Officiant var komminister Anna-Karin Gabrielsson.
Jan-Olof Elg sjöng Där rosor aldrig dör och Bred dina vida vingar och kyrkomusiker Valentina Viktorovitch inramade akten med orgelmusik.
Vid den blomstersmyckade båren togs ett sista farväl av syskonen Gunnar, Kennerth med familj och syskonbarn med familjer. Till båren hade sänts blommor från övrig släkt, grannar och vänner. Bernt Larssons minne hedrades även med gåvor till De Handikappades Riksförbund.


Fick fjärde flickan
Inlagt 11/1 2008
Marie och Kent Zeed från Vaggeryd fick i dag den 11/1 2008 en flicka. Hon var 51 cm och vägde 4.075 gram.
Den nyfödda har syskon i form av Emmelie, Sandra och Jennie.
Grattis och välkommen till världen.

Sture Brorssons begravning
Inlagt 9/1 2008
I Byarums kyrka hölls i dag den 9/1 2008 en begravningsgudstjänst för Sture Brorson, Vaggeryd. Officiant var pastorsadjunkt Jenny Vided.
Agne Wilhelmsson spelade på saxofon Gotländsk sommarnatt, O, store Gud och En gång skall vi åter mötas till orgelackompangemang av kyrkomusiker Valentina Viktorovitch.
Vid den blomstersmyckade båren togs ett sista farväl uner stilla orgelmusik av makan Solveig, sonen Göran med maka Ann, barnbarn, svågrar och svägerskor, syskonbarn, övrig släkt, grannar och andra vänner.
Till Sture Brorsons minne hade gåvor lämnats till Hjärt- och Lungfonden och Caminul Fellix i Rumänien.
En minnesstund hölls i samlingssalen på Storgatan 37, Vaggeryd där Onny Rydén läste upp namnen på blomstergivarna och de som hedrat med minnesgåvor. Officianten avslutade minnesstunden med en andakt.

Emma och Per fick en son
Inlagt 9/1 2008
Emma och Per Melert från Skillingaryd fick i dag den 9/1 2008 kl. 05.12 en son. Han var 53 cm och vägde 3.820 gram. I familjen finns sedan tidigare sonen Max.
Grattis och välkommen till världen.

Sture Dahlströms begravning
Inlagt 9/1 2008
I går den 8/1 2008 hölls en begravningsgudstjänst i Pingstkyrkan Skillingaryd för Sture Dahlström, Skillingaryd. Officiant var pastor Roger Josefsson.
Sonen Arne Dahlström inramade akten med att på klarinett spela Gammal fäbodpsalm och Jag har hört om en stad. Ann-Christin Blad sjöng Herre kär tag min hand och Tysta skyar. Under stilla pianomusik nedlades blommor och farväl tags av sonen Arne Dahlström med familj som även läste upp en hälsning från brodern Rune. Vidare togs farväl av syster, svåger, svägerska, syskonbarn, övrig släkt, medlemmar i Pingstförsamlingen och Skillingaryds SPF förening, samt grannar och andra vänner.
Till Sture Dahlströms minne hade även gåvor lämnats till Pingstförsamlingens ungdomsarbete och missionen i Honduras.
En minnesstund hölls på Järnvägshotellet där minnesord lämnades av Göran Stålhammar, Erling Andersson, Linus Persson, Evert Reinholdsson, Bernice Gladhoch Arne Dahlström som även framförde ett tack för deltagandet och spelade ett musikstycke på klarinett. Vidare sjöng Ann-Christin Bladh.
Pastor Roger Josefsson avslutade minnesstunden med en andakt.

Grattis på 30-årsdagen
Inlagt 8/1 2008
Elin Ljungqvist fyller 30 år i dag.
Grattis på födelsedagen!
 
Josefin fyller 25 år
Inlagt 8/1 2008

Josefin Holmgren, Vaggeryd, fyller 25 år den 9 januari.

Jättestort grattis på födelsedagen önskar mamma och pappa

   
Grattis Marita
Inlagt 8/1 2008
I dag fyller Marita Standar från Umeå 50 år.
Marita är född och uppvuxen i Skillingaryd och hon var ”hemma” under jul- och nyårshelgen. Fast hon stod inte som förr i tiden på Movalla och tittade på A-lagsspelarna i ishockey...
Ett stort grattis Marita!
Det önskar fotografen och Fille med familjer.
Marita i Italien, sommaren 1979. Foto: Per Bunnstad
   

Jeanette och Morgan fick en dotter
Inlagt 7/1 2008
Jeanette Karlsson och Morgan Johansson från Vaggeryd fick i fredags den 4/1 2008 kl. 17.35 en dotter. Hon var 51,5 cm och vägde 3.335 gram. Hon har ett syskon vid namn Noah.
Grattis och välkommen till världen.

Helmer Andersson har avlidit
Inlagt 6/1 2008
I en ålder av 85 år avled i fredags den 4/1 2008 Helmer Andersson, Åkersvägen 9, Skillingaryd. Han var född i Fänestad.
I unga år var han föräldrarna behjälplig med arbetet på gården som han senare övertog och brukat fram till 1997. Vid sidan om gårdens skötsel arbetade han på industri, Bredaryds Mejeri och de senaste åren av sitt yrkesverksamma liv som vaktmästare på kommunen. Äktenskap ingick han 1949.
Sitt andliga hem har han haft i Forsheda Missionsförsamling där han varit kassör och söndagsskollärare. De senaste åren tillhörde han Skillingaryds Missionsförsamling. Helmer Andersson var en varm och omsorgsfull människa som hade ett stort hjärta för dem som hade det svårt.
Hemmet och familjen ägnade han stor omsorg.
Närmast anhöriga är makan Gunhild och döttrarna Ann-Marie och Eva med familjer.

Sven Storms begravning
Inlagt 6/1 2008 – bilden inlagd 13/1 2008
I Skillingaryds gravkapell hölls i fredags den 4/1 en begravningsgudstjänst för Sven Storm, Skillingaryd. Officiant var kyrkoherde Kerstin Bothén.
Vid båren nedlades blommor och farväl togs av syskonen Anders och Bo, övrig släkt, arbetskamraterna Vaggeryds kommun, representanter för Skillingaryds Militärmuseum, Skillingaryds Bowlingallians, vännerna i Flyghistoriska gruppen samt grannar och andra vänner. Akten inramades med orgelmusik av kantor Monika Fransson.
Till Sven Storms minne hade gåvor lämnats till Sv. Psoriasisförbundet och Hjärt och Lungfonden.
En minnesstund hölls på Järnvägshotellet där minnesord lämnades av Per Bunnstad, Nils Bondeson och Lennart Lidqvist.
Anders Storm fram förde ett tack för allt deltagande och kyrkoherde Bothén avslutade minnesstunden med en andakt.

Allan Sandbergs begravning
Inlagt 6/1 2008
I fredags den 4/1 2008 hölls i Pingstkyrkan Vaggeryd en begravningsgudstjänst för Allan Sandberg, Vaggeryd. Officiant var pastor Tommy Wallin.
Församlingens sångarbröder sjöng ”Jag på Jesus förtröstar” och Anders och Piah Sandberg sjöng ”Gud har omsorg om dej”. Mirjam Larsson inramade akten med orgelmusik.
Gravsättningen ägde rum på Byarums kyrkogård dit kistan fördes i procession. Vid graven nedlades blommor och farväl togs av makan, Lilian, barnen, Michael, Magnus, Anders, Maria, Sofia och Cecilia med familjer, syskon,
svågrar och svägerskor, syskonbarn, övrig släkt, medlemmar i Pingstförsamlingen, arbetskamrater samt grannar och andra vänner.
Till Allan Sandbergs minne hade gåvor lämnats till Pingstkyrkans minnesfond. Onny Rydén framförde familjens tack för deltagande och all hedersbevisning. En minnesstund hölls i Pingstkyrkan där Annika och Helge Örebäck svarade för värdskapet. Minnesord lämnades av Mikael och Anders Sandberg, Roland Berg, Göte Sandberg, Ingvor Björnsdotter
och Mirjam Larsson. Med sång medverkade barn och barnbarn, Mirjam Larsson och Lillemor Rudholmer samt Lennart Svendenius.
Pastor Tommy Wallin avslutade minnesstunden med en andakt.

Josefine och Carl-Johan fick en son
Inlagt 31/12 2007. Komletterat med bild 5/1 2007
Grattis Josefine och Carl-Johan till familjetillskottet med en pojke som föddes på nyårsafton.
Önskar Pia-Lena och Jerry