Familje december 2008 www.skillingaryd.nu Familjenyheter från Skillingaryd med omland – premiär 29/8 2007 • © www.skilingaryd.nu

Skicka oss gärna information om födelsedagar, födda, avlidna, giftermål , skolträffar, konfirmationer, konfirmandjubileum. silverbröllop, någon som tagit körkort och andra familjenyheter. Allt är helt gratis. Vår adress är info@skillingaryd.nu

Tidigare månader finns här: sept 2007 okt 2007 nov 2007

Josefine och Carl-Johan fick en son
Inlagt 31/12 2007. Komletterat med bild 5/1 2007
Grattis Josefine och Carl-Johan till familjetillskottet med en pojke som föddes på nyårsafton.
Önskar Pia-Lena och Jerry

Margareta Fritz har avlidit
Inlagt 4/1 2007

I en ålder av 84 år avled hastigt i sitt hem på nyårsdagen Margareta Fritz, Verkstadsgatan 3, Skillingaryd. Hon var född i Huskvarna.
Efter avslutad skolgång fick hon anställning på Smålandsbanken i Jönköping som bankkassörska. 1951 gifte hon sig och makarna bosatte sig i Jönköping. Till Skillingaryd flyttade familjen 1959.
Vid sidan om hemmets skötsel har hon haft anställning på badet i Skillingaryds sim- och sporthall fram till sin pensionering.
Margareta Fritz var medlem i Skillingaryds PRO där hon har tillhört kören. Hennes fritidsintresse var gymnastik och naturen. Hon var en och glad och aktiv människa som såg det positiva i tillvaron.
Närmast anhöriga är maken Stig, sönerna Per och Jan med familjer.


Albertina född på årets första dag
Inlagt 2/1 2008
Nedzmije och Sherif Beciri från Vaggeryd fick i går den 1/1 2008 kl. 09.30 en flicka som heter Albertina. Hon var 49 cm och vägde 3.830 gram.
Albertina blev därmed troligen den först födda i kommunen i år.
Grattis och välkommen till världen.

Hanna och Mathias fick en dotter
Inlagt 2/1 2008
Hanna Gustavsson och Mathias Grönlund från Skillingaryd fick på nyårsafton den 31/12 2007 en dotter. Hon var 51 cm och vägde 3.490 gram.
Grattis och välkommen till världen.


Sune Remnemarks begravning
Inlagt 29/12 2007

I Åkers kyrka hölls i går den 28 december 2007 begravningsgudstjänst för Sune Remnemark, Björkelund, Skillingaryd. Officiant var komminister Ebbe Appelros.
Mikael och Emilia Svenningsson sjöng Ljus och värme samt Håll mitt hjärta. Kantor Anita Gustavsson inramade akten med orgelmusik.
Vid båren nedlades blommor och farväl togs av släkt, grannar och andra vänner, chef och arbetskamrater på Markslöjd Nokalut AB, Lindab, Linto, Harfalls Samhällsförening, Åkers Föreläsningsförening och Skillingaryds Frisksportklubb.
Gravsättningen ägde rum i famijekretsen där farväl togs av makan Berit, barnen, Martin, Marina och Linnea med familjer, syskon, svågrar och svägerskor samt syskonbarn.
Till båren hade även sänts blommor från L-J Produkter.
En minnesstund hölls i församlingshemmet i familjekretsen där minnesord lämnades av Aina, Harriet och Carina Remnemark och Lisbeth Westberg. Med sång medverkade Jenny Westberg, Mikael och Emilia Svenningsson. Ebbe Appelros avslutade samvaron med en andakt.
Till Sune Remnemarks minne hade gåvor lämnats till Cancerfonden och Läkare utan gränser.


Pontus och Sara växlade ringar
Inlagt 28/12 2007
Pontus och Sara laddade veckan före ringbytet med bowling följt av pizza. Få anade nog vad de egentligen hade i tankarna...
Vår bloggare Sara ”på Högabråten” Gustavsson och hennes Pontus Mejving älskar rally och byta ringar på däcken är de inte ovana vid. Men dagen före julafton var det annan form av ringar som växlades.
Den här dagen hettade det till ordentligt ”På Kullen”, alltså på Högabråten där de två bor. Det var byte av förlovningsringar.
Vi ber att få gratulera förlovningsparet och önskar dem all lycka.

Allan Sandberg har avlidit
Inlagt 27/12 2007
Allan Sandberg från Vaggeryd avled i lördags den 22/12 2007.
Allan var född 1926 och blev därmed knappt 82 år.
Han var känd bland många då han under en lång tid arbetade vid järnvägen i Vaggeryd.
Marie och Henrik fick en son
Inlagt 27/12 2007

Marie Fridell och Henrik Johansson från Vaggeryd fick en tidig julklapp; I lördags den 22/12 2007 fick de en son. Han var 51 cm och vägde 3.930 gram. Den nyfödde har en storasyster som heter Olivia.
Grattis och välkommen till världen.

Catherine och Sven-Eric fick en son
Inlagt 21/12 2007

Catherine och Sven-Eric Johansson från Skillingaryd fick i går den 20/12 kl. 14.17 en son. Han var 58 cm och vägde 4.575 gram.
Grattis och välkommen till världen.

 
Marie och Jerry fick en dotter
Inlagt 21/12 2007

Marie Randow och Jerry Karlsson från Skillingaryd fick i går den 20/12 kl. 21.20 en dotter. Hon var 50 cm och vägde 3.355 gram.
Grattis och välkommen till världen.

 
Valbone och Brahim fick en son
Inlagt 20/12 2007
Valbone och Brahim Peci från Vaggeryd fick i går den 19/12 2007 kl. 08.52 en son. Han vägde 3.265 gram. Familjen har tidigare ett barn: Kushtrim.
Grattis och välkommen till världen.
     

Alexander fyller 19
Inlagt 19/12 2007
I dag fyller Alexander Edström 19 och han grattas av kompisar i SIS.
Alexander spelar sedan ett par år tillbaka ishockey för Troja/Ljungby och han har redan fått lukta på spel i A-laget.
   
Hildegard Sandbergs begravning
Inlagt 19/12 2007

I Byarums kyrka hölls i dag den 19/12 2007 en begravningsgudstjänst för Hildegard Sandberg, Vaggeryd, i familjekretsen. Officiant var pastorsadjunkt Jenny Vided.
Stefan Aronsson sjöng Var jag går i skogar berg och dalar och Tysta skyar, och på cd spelades Kärleken tid. Akten inramades med orgelmusik av kyrkomusiker Valentina Vicktorovitch.
Vid graven nedlades blommor och farväl togs av barnen Håkan, Ann-Marie och Lars Åke med familjer samt av barnbarn med familjer.
Onny Rydén läste upp namnen på icke närvarande blomstergivare.
Till Hildegard Sandbergs minne hade gåvor lämnats till Svenska Röda Korset.


Sune har avlidit I en ålder av 61 år avled i lördags den 15/12 2007 Sune Remnemark, Björkelund, Skillingaryd på länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Sune var född i Häradsköp, Skillingaryd som ende sonen i en skara på sex syskon. 1952 flyttade hela familjen till Björkelund.
Efter avslutad skolgång började han som möbelsnickare på H. Nöjdh Möbelfabrik. Han fick sedan anställning på Uppåkra Mekaniska som verktygsmakare. Han hade ett stort intresse för belysning och 1973 började han på Coripen i Hok där han var produktionsutvecklare med inriktning på tavel, skåp och pianobelysning.
Han började sedan på Antonssons EL AB i Hillerstorp som han övertog 1990 och drev. Han fick sedan anställning på Skillmech som arbetsledare. De senaste åren fram till sin bortgång hade han sin arbetsplats på Markslöjd AB i Hook.
Äktenskap ingick han 1977.
Sune Remnemark hade ett brinnande intresse för fallskärmshoppning och var involverad i startandet av Smålands Fallskärmsklubb Hoppet på Ya flygplats. Ett annat stort intresse var bowlingen där han tidigt började spela med Skillingaryds BK och han var aktiv med framgång. Sune Remnemark var idrottsintresserad och följde med stort intresse fotboll, ishockey, friidrott och alpint. Ett annat intresse var skog och natur samt trädgården där han tillbringade mycket av sin fritid.
Hemmet och familjen ägnade han stor omsorg Närmast anhöriga är makan Berit, sonen Martin och döttrarna Marina och Linnea med respektive. I sorgen deltager syskonen Aina, Berit, Lisbeth, Harriet och Carina med familjer plus många andra vänner.
Inlagt 17+18/12 2007
   
Anna och Torbjörn fick en son
Inlagt 17/12 2007
Anna Nordin och Torbjörn Magnusson från Vaggeryd fick i fredags den 14 december 2007 en son.
Han föddes klockan 19.34. Längden var 48 cm och vikten 3.035.
Ett stort grattis och välkommen till världen!

Sture Dahlström har avlidit
Inlagt 17/12 2007

I en ålder av 93 år avled i fredags den 14 december 2007 Sture Dahlström, Skolgatan 2, Skillingaryd. Han var född i Skillingaryd och där har han bott hela sitt liv.
I unga år fick han anställning på Thulins vagnfabrik i Skillingaryd där hans far var smedmästare och han utbildade sig till smed. Han har sedan haft anställning på ÅSCO Metall AB och från 1950 på Skillingaryds Stålrörsindustri fram till sin pensionering. Sture Dahlström visade ett stort kunnande i allt vad han företog sig.
Sture Dahlström var sång- och musikbegåvad. i unga år spelade han kornett i Frälsningsarmén i Skillingaryd. Han var medlem i Pingstförsamlingen som han varit med och bildat och deltog aktivt i sång- och musiklivet där han spelade bland annat violin och cittra.
Han hade ett stort intresse för hembygden och var ett levande lexikon för gamla Skillingaryd och sitt goda minne fick han behålla till sin bortgång. Sture Dahlström var en mycket glad, positiv och utåtriktad person som hade lätt för att skaffa sig vänner.
Han gifte sig 1941 med nu framlidna Rosa Dahlström. Sture hade träffat Rosa som var från Götafors i Vaggeryd år 1939.
Närmast anhöriga är sonen Arne Dahlström med familj, bosatt i Hässleholm.


Till minne av Ingvar Wickbom
Inlagt 16/12 2007
Till minne av Ingvar Wickbom. Född den 3/10 1919 – död den 16/12 2006

Ett år av saknad

Om en stjärna tändes var gång vi tänkte på dig
skulle natten vara ljusare än dagen


Gun, Susanne, Christina, Emily och Fanny

 

Sven Storm har avlidit
Inlagt 14/12 2007

En liten men ändå stor profil har lämnat oss. Sven Storm var inte särskilt stor till växten men han var stor på många andra sätt.

Det var i måndags den 10 december 2007 som Sven stilla insomnade i sin bostad på Södra vägen. Även om han tidigare varit sjuk kom dödsbudet oväntat.
Sven var född i Norrahammar 1942. Idrottsintresset fanns inte direkt då men det kom senare i livet.
När han 1967 kom till Edsbyn blev han direkt engagerad i Edsbyns IF och då som sekreterare i bandysektionen.
1971 sökte han sig närmare hembygden. Han flyttade då till Skillingaryd och sedan dess har han varit denna ort trogen förutom ett par år i Ulricehamn.
I Skillingaryd började på kommunen. Till en började jobbade han som kommunsekreterare. När han senare återkom till kommunen fick han andra arbetsuppgifter. han var bland annat adb-ansvarig.

Även efter det att Sven för några år sedan lämnade arbetet på kommunen kom han nästan varje dag till sin gamla arbetsplats för att hälsa på. Han fikade nästan varje dag också i bibliotekets foajé. Det var när han inte uppenbarade sig på ett par dagar som vännerna anade oråd. Det hade visat sig att Sven stilla hade insomnat i början av veckan,
I 15–20 år var Sven oerhört engagerad i Skillingaryds bowling. Han var då något av Mr Bowling i Skillingaryd. Han jobbade på en rad sätt för bowlingen som hade det lite motigt, framför allt ekonomiskt.

Det var i slutet av 1970-talet som bowlingintresset startade. Man hade en personalklubb på kommunen och Sven tyckte att bowling kunde vara en lämplig fritidssyssla. Han började själv spela och hans främste medspelare i korpsammanhang med mera var Sven-Erik Alkemark.

Kring 1980 gick Sven med i BK Krahner, en klubb som numera inte finns kvar. Krahners verksamhet har gått upp i Skillingaryds BK, vilken Sven senare kom att representera.
Till en början blev det mycket spel i B-laget i Krahners och så småningom blev han ordförande i såväl Krahners som i den bowlingallians som svarar för bowlinghallens drift. Officiellt försvann Sven efter några år från ledaruppdragen men fanns med ändå. Han jobbade en hel del bakom kulisserna och återkom i mitten av 1990-talet som ordförande i bowlingalliansen.

Med i SIS
Sven var även i flera år engagerad som ledare i Skillingaryds IS. Här hade han en del administrativa arbetsuppgifter.

Militärhistoria
När Föreningen Skillingaryds Militärmuseum bildades kom Sven tidigt med i arbetet. Han har i många år tillhört styrelsen och på senare år som sekreterare. Man kan närmast säga att Sven levt för denna förening där han varit en av de drivande. Han var starkt engagerad i de lägerkvällar som anordnades och samma sak med storsöndagarna. Han guidade ofta också när någon ville se de militära byggnaderna eller skjutfältet.
Sven var även museiföreningens representant i den kommitté som arbetar för en bok om flyg i Skillingaryd med omland.
Närmast anhöriga är syskon och en mängd andra vänner, inte minst vi medlemmar i Föreningen Skillingaryds Militärmuseum.

Per Bunnstad

Efterskrift den 5/3 2008: En rättelse är på sin plats; Det var troligen tisdagen den 11/12 som Sven dog.


Brita Wennerhags begravning
Inlagt 14/12 2007

I Byarums kyrka hölls i dag den 14/12 2007 en begravningsgudstjänst för Brita Wennerhag, Vaggeryd. Officiant var komminister Anna-Karin Gabrielsson.
Annelie Gustavsson sjöng, Så skimrande var aldrig havet och Som en bro över mörka vatten. Kyrkomusiker Valentina Vicktorovitch inramade akten med orgelmusik.
Vid båren nedlades blommor och farväl togs av barnen Leif, Rolf och Ing-Britt med familjer, barnbarn med familjer, syskon, svågrar och svägerskor, syskonbarn, övrig släkt, grannar och andra vänner samt medlemmar i Vaggeryds PRO.
Till Brita Wennerhags minne hade gåvor lämnats till Cancerfonden och Anna Linds minnesfond.
Onny Rydén framförde barnens tack för allt deltagande.
Efter kremation kommer stoftet att gravsättas på Byarums kyrkogård.

   
Haakon Rudolfsson har avlidit
Inlagt 14/12 2007
Haakon Rudolfsson har avlidit
I en ålder av 75 år avled i går den 13/12 2007 Haakon Rudolfsson, Törestorp, på Värnamo sjukhus. Han var född i Motala. Vid två års ålder kom han till Törestorp.
Haakon Rudolfsson har större delen av sitt yrkesverksamma liv haft sin arbetsplats på Petterssons Järnförädling. 1954 gifte han sig. Sitt andliga hem hade han i Törestorps missionsförsamling där han i unga år var juniorledare, han har även under en tid tillhört styrelsen i församlingen. Han har varit aktiv medlem i Hillerstorps PRO.
Hemmet och familjen ägnade han stor omsorg.
Närmast anhöriga är makan Lisa, barnen Lis-Beth, Bo och Hans med familjer.

 

Stig Perssons begravning
Inlagt 14/12 2007

I Byarums kyrka hölls i går den 13 december 2007 en begravningsgudstjänst för Stig Persson, Vaggeryd. Officiant var kyrkoherde Christian Sandblom.
Håkan Johansson sjöng, O, store Gud och Tysta skyar. Kantor Valentina Viktorovitch inramade akten med orgelmusik.
Vid båren togs ett sista farväl och blommor nedlades från sonen Jonny med maka Lisbeth, syskon, svågrar och svägerskor, syskonbarn, övrig släkt, representanter från Vaggeryds SPF, Byarums Hembygdsförening, IOGT-NTO, Byarums Församling och Diakonigrupp, Vaggeryds Församlingskår samt grannar och andra vänner.
Till Stig Perssons minne hade gåvor lämnats till Byarums Kyrkas Prydnad och Lutherhjälpen.
En minnesstund hölls i Pingstkyrkan där minnesord lämnades av Håkan Johansson, Anita Bergman, Håkan Gustavsson, Ingvar Persson, och Nelly Persson. Med sång medverkade Håkan Johansson till pianomusik av Ing-Britt Persson.
Onny Rydén svarade för värdskap och läste upp blomsterhälsningar och namnen på de som hedrat med minnesgåvor.
Kyrkoherde Christian Sandblom avslutade minnesstunden med att
läsa för tillfället valda dikter och en andakt


Inger grattas
Inlagt 13/12 2007
Ett stort grattis till Inger Wilsson som fyller 67 år i dag.
Många kramar från Mona och Dan
   
Grattis Pär!
Inlagt 13/12 2007
Pär Mattsson, det är dags att vakna nu. Du fyller ju 47 i dag.
Grattis från nattarbetarna på Stacke.

Elvy fyller 65 år i dag
Inlagt 11/12 2007
Min kära mamma, Elvy Jansson i Lilla Galtås fyller 65 år i dag den 11 december.
Grattis på födelsedagen önskar dottern Therese

Inga-Lill fyller 67
Inlagt 10/12 2007
Ett stort Grattis till Inga-Lill Toftgård som fyller 67 år i dag. Ha en bra födelsedag.
Önskar Mona

Bertil Karlssons begravning
Inlagt 7/12 2007
I Skillingaryds gravkapell hölls i dag den 7 december 2007 en begravningsgudstjänst för Bertil Karlsson, Skillingaryd. Officiant var komminister Leif Skjetne.
Ann-Christin Bladh sjöng Drömmens skepp och O helga natt. Akten inramades med orgelmusik av kantor Monika Fransson och på Cd spelade Over the Rainbow och Annies Song.
Vid den blomstersmyckade båren tog ett sista farväl av barnen Åke och Inger med familjer, syskonbarn, övrig släkt, grannar och andra vänner. Till Bertil Karlssons minne hade gåvor lämnats till Världens Barn.

Habibo och Hussein fick en dotter
Inlagt 5/12 2007
Habibo och Hussein Abdi från Skillingaryd fick i dag den 5/12 2007 kl. 01.01 en dotter.
Hon var 51 cm och vägde 3.400 gram.
Välkommen till världen.
     
Jeanette och Martin fick en dotter
Inlagt 5/12 2007
Jeanette Sundman och Martin Nord från Vaggeryd fick i går kl. 12.28 en dotter.
Den nyfödda var 52 cm och vägde 3.575 gram.
Välkommen till världen!

Lennart Nilssons begravning
Inlag 5/12 2007

I Hagshults kyrka hölls i går den 4 december 2007 en begravningsgudstjänst för Lennart Nilsson, Gräshult, Skillingaryd. Officiant var komminister Sölve Hjalmarsson.
Ove Danås sjöng, Färdemannens psalm och Jag har hört om en stad. Kantor Monika Fransson inramade akten med orgelmusik.
Vid graven nedlades blommor och farväl togs av makan Kerstin, syster och svåger, syskonbarn med familjer, övrig släkt, grannar och andra vänner.
Till Lennart Nilssons minne hade gåvor lämnats till Svenska Kyrkans mission.
En minnesstund hölls på Gästgivargården Värnamo där minnesord lämnades av Ann-Marie Axelsson. Med sång medverkade Hanna Axelsson och Ove Danås som ackompanjerades på piano av kantor Monika Fransson.
Minnesstunden avslutades med en andakt av komminister Sölve Hjalmarsson.


Stig Persson har avlidit
Inlagt 4/12 2007
I en ålder av 85 år avled i söndags den 2 december 2007 Stig Persson, Ekgatan 4, Vaggeryd.
Stig var äldst i en syskonskara på sju och var född på torpstället Gölen som låg under Bratteborgs fideikommiss där fadern var torpare. Sedan flyttade familjen 1927 till Udden, som också var ett torp under Bratteborg. 1937 blev det nästa torp, Lindåsen. Efter militärtjänsten flyttade Stig till Vaggeryd.
I unga år hade han drängplatser. Därefter har han arbetat som möbelsnickare först på Möbelfabriken Wasa, Källemo, Janostolen och de senaste åren av sitt yrkesverksamma liv på Möbelfabriken Hermes.
Vid sidan om sina anställningar tillhörde han under många år Vaggeryds Borgarbrandkår. Stig Persson var en stor hembygdsvän och varit aktiv i Byarums Hembygdsförening, Skillingaryd-Vaggeryds MHF avdelning och Vaggeryds SPF.
Stig Persson har under åren dokumenterat hembygden på ett antal filmer. Han har varit kyrkligt engagerad i Byarums församling som kyrkvärd, och i Diakonigruppen.
Stig Persson var en glad och humoristisk person som skaffade sig många vänner.
Närmast anhöriga är sonen Jonny med maka Lisbeth.

 

Dan grattas från Spanien
Inlagt 1/12 2007
Ett stort Grattis till min pappa, Caylas morfar och Salomons svärfar, Dan Pettersson som fyller år den 1 december.
Många kramar från Martina, Salomon och Cayla Mir i Barcelona
   
Liam grattas mer
Inlagt 1/12 2007
Grattis Liam på 5-årsdagen från kusin Jamie.
Vi vill också fira lille Liam en dag försent
Grattis på din dag önskar kusin Elliotts Farmor o Farfar