Familje oktober 2007 www.skillingaryd.nu Familjenyheter från Skillingaryd med omland – premiär 29/8 2007 •

Skicka oss gärna information om födelsedagar, födda, avlidna, giftermål , skolträffar, konfirmationer, konfirmandjubileum. silverbröllop, någon som tagit körkort och andra familjenyheter. Allt är helt gratis. Vår adress är info@skillingaryd.nu

Tidigare månader finns här: sept 2007

Körkortet fixat
Inlagt 31/10 2007
Grattis till Dagh Bunnstad som i dag tog körkort.

Gun-Britt Fransson har avlidit
Inlagt 30/10 2007
I en ålder av 80 år avled i söndags den 28 oktober 2007 Gun-Britt Fransson, Stengårdshult på Värnamo sjukhus. Hon var född i Månsarp och uppväxt i Taberg.
I unga år arbetade hon på Sjukvårdsmagasinet i Jönköping och sedan på Yllefabriken i Taberg. 1953 gifte hon sig och bosatte sig i Stengårdshult där hon bott resten av sitt liv.
Hennes fritidsintresse var handarbete och hon har tillhört Kolabo Missionsförsamlings syförening. Hon har även under en tid tillhört Stengårdshults kyrkokör. I övrigt har det varit hemmet och familjen som hon ägnade all sin omsorg.
Närmast anhöriga är maken Bengt och döttrarna Gunnel och Ulla med familjer.
Grattis Tolle!
Inlagt 30/10 2007
Jag vill gratulera Tolle på sin 40-årsdag på måndagen den 29/10, i efterskott.

Från Kicken
Maggan fyller 50
Inlagt 30/10 2007
Margaretha Sandahl fyller 50 år i dag den 30 oktober.
De flesta känner nog igen Margaretha från vårdcentralen. Hon är en mycket pigg och glad människa som alltid har en massa nya idéer för sig.
Vi vill gärna gratta vår kära nybyggerska på hennes stora dag. Vi kommer och hälsa på dig i kväll!

Hjärtliga gratulationer från Husvagnsgänget & Cykelgänget

Tolle
fyller
40
i
dag
Inlagt 29/10 2007
I dag den 29 oktober 2007 fyller Torleif ”Tolle” Syrén 40 år.
Tolle är känd som vaktmästare på Movalla och från ledare och spelare i SIS med flera kommer ett stort GRATTIS på födelesedagen.

Linnéa Fälth har avlidit
Inlagt 29/10 2007
I en ålder av 82 år avled i torsdags den 25 oktober 2007 Linnéa Fälth, Åkersvägen 9 Skillingaryd, tidigare bosatt i Klevshult.
Hon var född på Stenbäcken, Svenarum. 1948 gifte hon sig med nu framlidne Ivar Fälth och makarna bosatte sig i Vällersten, Värnamo.
1960 flyttade familjen till Klevshult och fem år senare övertog makarna släktgården Karlsborg där hon bott resten av sitt liv förutom de senaste fyra åren då hon varit bosatt på Sörgården i Skillingaryd.
Utöver hemmet och familjen har hon varit maken behjälplig med arbetet på gården som de brukade fram till slutet av 70-talet. Sitt andliga hem hade hon i Klevshults Pingstförsamling. Hon var även medlem i Klevshults SPF.
Linnéa Fälth var en gästvänlig människa som ställde upp för sina medmänniskor.
Närmast anhöriga är barnen Bengt och Roland med familjer.
 
Gustav Simonssons begravning
Inlagt 29/10 2007
I Skillingaryds gravkapell hölls i dag den 29/10 2007 en begravningsgudstjänst för Gustav Simonsson, Skillingaryd.
Officiant var kyrkoherde Kerstin Bothén. Birgitta Mellin sjöng Så skimrande var aldrig havet och Tysta skyar. Kantor Monika Fransson inramade akten med orgelmusik.
Vid båren togs ett sista farväl och blommor nedlades från svägerska, syskonbarn, övrig släkt och vänner samt personal på Gullvivan Sörgården.
Till Gustav Simonssons minne hade gåvor lämnats till Världens Barn och Hjärt och Lungfonden.
En minnesstund hölls i församlingshemmet där Onny Rydén läste upp namnen på blomstergivare och de som hedrat med minnesgåvor.

 

Fick en dotter
Inlagt 27/10 2007
Shemsije och Faton Peci från Vaggeryd fick i går den 26 oktober 2007 kl. 06.28 en dotter Hon var 51 cm och vägde 4.025 gram. Hon har ett syskon som heter Altrin.
Hela den utökade familjen gratuleras.
         
Fyller 40 i dag
Inlagt 25/10 2007
Ett stort grattis till Niklas Claesson, som fyller 40 i dag den 25 oktober 2007.
Niklas är som bilden visar en profil och en verklig föreningsmänniska. Han har under årens lopp haft eller har ledarupdprag i föreningar som SIS, SIK och SFK.
Felix fyller 2 år
Inlagt 23/10 2007
På torsdag den 25 oktober fyller Felix Wilsson 2 år. Han gratuleras av Anna, Thomas, Pär, farmor och farfar.
 
Göte Andersson har avlidit
Inlagt 23/10 2007
I en ålder av 91 år avled i lördags den 20 oktober 2007 Göte Andersson, Berggatan 10 Skillingaryd. Han var uppvägt i Råby Lyckås gård, Skärstad i en skara av elva syskon.
I unga år utbildade han sig till charkuterist i Virestad och har sedan arbetat i Jönköping, Vaggeryd och på JLS i Skillingaryd där han övertog affären och drev den under ett antal år.
Han har vidare haft anställning på Sturehallen i Skillingaryd och Vivohallen i Vaggeryd. Göte Andersson gjorde sig känd som en mycket duktig charkuterist. De senaste åren av sitt yrkesverksamma liv hade han sin arbetsplats på Anders Krahner AB.
Göte Andersson hade en kristen livssyn och i unga år tillhörde han Elimförsamlingen i Skärstad.
Han var sportintresserad och i sin ungdom var han en duktig tävlingscyklist och fotbollspelare. Han var en naturälskare och var jaktintresserad.
1947 gifte han sig med nu framlidna Karin, född Lindberg. Göte Andersson ägnade hemmet, barnen och barnbarnen stor omsorg.
Närmast anhöriga är sonen Arne och dottern Ing-Britt med familjer.


   
Anna och Tobias fick en son
Inlagt måndag 22/10 2007
Anna Samuelsson och Tobias Weiström från Gislaved fick i fredags den 19 oktober 2007 en on. Han var 49 cm och vägde 3.425 gram. Tobias har en stark anknytning till Skillingaryd där han bodde till för ett par år sedan och han var bland annat aktiv som ishockeyspelare i SIS.
Båda gratuleras till nyförvärvet.

Gunnar Bengtsson ur tiden
Inlagt lördag 20/10 2007
I en ålder av 86 år avled i onsdags den 17 oktober Gunnar Bengtsson, Fåglabäck, Skillingaryd på Värnamo sjukhus. Han var född i Fåglabäck och där har han bott hela sitt liv. I unga år var han föräldrarna behjälplig med arbetet på gården.
1947 gifte han sig med Lilly Gustavsson och övertog då föräldragården som han brukat. Vid sidan om gårdens skötsel var han ofta anlitad av folk i bygden med olika slags arbeten.
Sitt andliga hem hade han i Skillingaryds Missionsförsamling där han har tillhört hornmusikkåren, varit juniorledare, strängmusikledare och organist under många år. Han var begåvad med en god sångröst och sedan ungdomen anlitats som solist i olika sammanhang.
Sin politiska hemvist hade han i kristdemokratern där han under många år varit ordförande i Skillingaryds lokalavdelning och där han nedlade ett gott arbete. Han har även varit aktiv i kommunpolitiken, ledamot i kommunfullmäktige Han har varit nämndeman under några år och tillhört i Skillingaryd-Vaggeryds MHF avddelning.
Utöver sitt engagemang i missionsförsamlingen har han även varit med i Tofteryds kyrkoråd och kyrkofullmäktige Gunnar Bengtsson var en arbetsam person med ett varmt hjärta som ställde upp för sina medmänniskor.
Närmast anhöriga är makan Lilly, sönerna Bengt och Åke med familjer samt dottern Annika.

 

Åsa och Anders fick en son
Inlagt fredag 19/10 2007
Åsa Johansson och Anders Wilén från Vaggeryd fick i dag på morgonen klockan 04.40 en son.
Han var 51 cm lång och vägde 3.875 gram.
Den nyfödde har en storebror i form av Alex.
Den lille välkomnas med detta till världen.
     
Begravning för Ingrid Johansson
Inlagt 19/10 2007
I Stengårdshults kyrka hölls i dag den 19 oktober 2007 en begravningsgudstjänst för Ingrid Johansson, Tranhult, Stengårdshult. Officiant var kyrkoherde Hans Joachim Franze.
Anders Svensson sjöng Där rosor aldrig dör och Tysta skyar. Kantor Lars Palmers inramade akten med orgelmusik.
Vid graven togs ett sista farväl och blommor nedlades från sonen Stig-Roland och dottern Irené med familj, syster och svåger, syskonbarn, övrig släkt, grannar och andra vänner.
Till Ingrid Johanssons minne hade gåvor lämnats till Åsafors Missionsförsamling.
En minnesstund hölls i församlingshemmet där minnesord lämnades av Harald Svensson. Anders Svensson sjöng flera solosånger till pianoackompangemang av kantor Lars Palmers och kyrkoherde Hans Joachim Franze avslutade minnesstunden med en andakt.

Iréne Gustavsson har avlidit
Inlagt torsdag 18/10 2007
I en ålder av 65 år avled hastigt i går den 17/10 2007 i sitt hem Iréne Gustavsson, Trädgårdsgatan 6, Hok. Hon var född på Lyckenäs i Svenarum.
I unga år var hon föräldrarna behjälplig med arbetet i hemmet. Hon bodde även en tid på Spikbruket fram till 1987 då hon köpte en villa i Hok och bosatte sig där.
Iréne Gustavsson har större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat på Hooks Produktion AB. Hennes stora intresse har varit, trädgården, blommorna, handarbete, naturen och resor. Hon tillhörde Vaggeryds Trädgårdsförening.
Iréne Gustavsson var en arbetsam, hjälpsam och gästvänlig människa som alltid hade ett öppet hem. Hon var den sammanhållande länken i släkten.
Närmast sörjande är vännen Ingemar samt syskonen Sven, Eira och Jan-Olof med familjer.

 

Signe kom till världen
Inlagt 16/10 2007
I lördags den 13 oktober kl. 12.30 föddes Signe. Föräldrar är Sandra Palm-Håkansson och Mikael Håkansson från Löddeköpinge. Sandra är bördig från Skillingaryd. Deras första barn Signe vägde 3.660 gram och var 52 cm lång.
Grattis från en nybliven moster Jessica Palm i Skillingaryd med make Dahn och grabbarna Ludvig och Philip. Grattis även från Veronica Westman som också blivit moster. Maken Tommy Westman och barnen Johannes och Josefin vill också välkomna Signe.
 
Rickard och Jonna blev föräldrar
Inlagt 16/10+17/10 2007
Rickard Mattsson och Jonna Storck fick en liten pojke den 18 september. Han vägde 2.372 gram och var 47 cm lång.
ETT STORT GRATTIS TILL ER Från
Suzanne, Åke och Amanda
Jag vill gratulera Rickard Mattsson och Jonna Storck till att de blev föräldrar den 18 september.
Ett stort grattis från Kicken.
Grattis till lille Jamie önskar Daniel, Åsa och kusin Liam.
 
Anita och Ola fick en son
Inlagt 16/10 2007

Anita Krivohlavek och Ola Isaksen från Skillingaryd fick i går kl. 15.08 en son. Han var 53 cm och vägde 3.810 gram. Ett stort grattis från bland annat Smördalen.


Grattis Monica!
Inlagt 12/10 2007
I dag fyller Monica Zeed i Mörkebo, Skillingaryd, 50 år.
Grattis på födelsedagen!

Karl-Erick Borgs begravning
Inlagt 12/10 2007
I Byarums kyrka hölls i går en begravningsgudstjänst för Karl-Erick Borg, Vaggeryd. Officiant var komminister Kathlén Bittera.
Annelie Gustafsson sjöng ”Så skimrande var aldrig havet” och ”Som en bro över mörka vatten”. Kyrkomusiker Valentina Viktorovitch inramade akten med orgelmusik.
Vid graven nedlades blommor och farväl togs av makan Svea, barnen Ann-Louise och Jan-Erik med familjer, barnbarn med familjer, arbetskamrater och andra vänner. Till båren hade sänts blommor från grannar och andra vänner.
Karl-Erick Borgs minne hedrades även med gåvor till Hjärt och Lungfonden.
Onny Rydén framförde makans och barnens tack för deltagande och all hedersbevisningen.
               
Malin och Patrick
fick en pojke
Inlagt 11 oktober 2007

Malin och Patrick Stjernqvist från Byarum fick i dag på morgonen kl. 04:10 en pojke. Han vägde 3.420 gram och var 51 cm.
Ett stort grattis till föräldrarna och den lille önskas välkommen till världen.


Ingrid Johansson har avlidit
Inlagt 9/10 2007
I en ålder av 87 år avled i torsdags den 4 oktober 2007 Ingrid Johansson, Tranhult, Stengårdshult på Värnamo sjukhus.
Hon var född på Varperydet i Valdshult. I unga år hade hon hushållsplatser. 1944 gifte hon sig med nu framlidne Helge Johansson och bosatte sig i Tranhult, där hon bott resten av sitt liv.
Utöver hemmets skötsel var hon maken behjälplig med arbetet på gården.
Hennes fritidsintresse var handarbete och blommor. Hon var medlem i Åsafors missionsförsamlings syförening där hon nedlade ett gott arbete.
Ingrid Johansson var en glad, godhjärtad och gästvänlig människa som ägnade hemmet och familjen stor omsorg.
Närmast anhöriga är sonen Stig-Roland och dottern Irené med familj.

Begravning för Märta Johansson
Inlagt 6 oktober 2007
I Valdshults missionskyrka hölls i går den 5 oktober 2007 en begravningsgudstjänst för Märta Johansson, Valdshult.
Officiant var pastor Sven-Gunnar Hartvigsson.
Bodil Axelsson och Gunilla Olausson sjöng Där rosor aldrig dör och Jag har hört om en stad ovan molnen. Gunilla Olausson inramade akten med orgelmusik.
Vid graven nedlades blommor och farväl togs av syskonbarn med familjer, medlemmar i Missionsförsamlingen, samt grannar och andra vänner.
Till Märta Johanssons minne hade gåvor lämnats till Svenska Journalens Läkarmission.
En minnesstund hölls i Missionskyrkan där minnesord lämnades av Erland Claesson, Rune Green, Claes Carlsson och Barbara Johansson som även läste en dikt. Med sång medverkade Bodil Axelsson, Gunilla Olausson, Inger Claesson och Inga-Lis Klackenmo.
Minnesstunden avslutades med en andakt av pastor Sven-Gunnar Hartvigsson.

Begravning för Arne Roos
Inlagt 5 /10 2007
I Skillingaryds gravkapell hölls i går en begravningsgudstjänst för Arne Roos, Nåthult, Skillingaryd.
Officiant var kyrkoherde Kerstin Bothén.
Maria Boberg sjöng Bred dina vida vingar och Ljuset. Folke Carlsson spelade på Violin Fäbodpsalm från Sollerön, Koppången och Änglamark till orgelackompangemang av kantor Monika Fransson.
Gravsättningen ägde rum på Tofteryds kyrkogård dit kistan fördes i procession. Vid graven nedlades blommor och farväl togs av barnen Maria, Anna och Lena med familjer, syskon, svågrar, syskonbarn med familjer, övrig släkt, grannar och andra vänner.
Till Arne Roos minne hade gåvor lämnats till Hjärt och Lungfonden och Orsa Musikfond.
En minnesstund hölls på Tallnäs där minnesord lämnades av Per-Olof Toftgård.
Lars Petersson spelade flera musikstycken på piano och kyrkoherde Kerstin Bothén avslutade minnesstunden med en andakt.

Gölgåsarn fyller 60
Inlagt 4/10 2007
I dag fyller Gölgåsarn 60. Läs mer här.

Begravning för Stig Gustavsson
Inlagt 3 oktober 2007

I Skillingaryds gravkapell hölls i dag en begravningsgudstjänst för Stig Gustavsson, Skillingaryd. Officiant var komminister Leif Skjetne.
Birgitta Mellin sjöng Nocturne och Stad i ljus. Kantor Monika Fransson inramade akten med orgelmusik.
Vid den blomstersmyckade båren togs ett sista farväl av sonen Per-Olof, broder, syskonbarn, övrig släkt och andra vänner.
Till båren hade sänts blommor från svägerska och syskonbarn, grannar och andra vänner.
Stig Gustavssons minne hedrades även med gåvor till De Njursjukas Förening och PRO:s minnesfond.

 
Mona och Glenn fick en pojke
Inlagt 3 oktober 2007

Mona Sjölin och Glenn Axelsson fick i går kväll klockan 19.03 en son. Han var 52 cm lång och väde 4.210 gram.
Ett stort grattis till föräldrarna och den lille önskas välkommen till världen.