Sim- och sporthallen i Vaggeryd www.skillingaryd.nu Startsidan för kommunalt  
 www.vaggeryd.nu Startsidan för kultur-fritid  


Busliv i sporthallen ska stävjas
Inlagt torsdag 15 april 2010

Det förekommer busliv och även rena trakasserier mot framför allt ett av handbollsklubbens flicklag i Vaggeryd. Nu har kultur- och fritidsnämnden beslutat att vidta åtgärder.

Enligt en skrivelse från HK Vaggeryd har ett av flicklagen vid flera tillfällen störts av ungdomar, som enligt föreningen kommer från den UC-verksamheten i sporthallens källare. Föreningen menar att de blir hotade och trakasserade. Föreningen har själva samt med hjälp av personal från sim- och sporthallen försökt prata med ungdomarna i fråga utan någon framgång.

Beslut
Kultur- och fritidsnämnden har nu beslutat att uppdra till UC och sim- och sporthallen att gemensamt vidta åtgärder som förbättrar ordningsproblemen.
– Temporärt och vid utvalda tillfällen är det lämpligt att sätta in extra personalresurser för att om möjligt förbättra situationen och som stöd till övrig personal i anläggningen, påpekar politiskerna i nämnden.

Även andra
Nämndens mening är att det inte enbart rör sig om ungdomar som besöker UC. Sporthallen är en mötesplats dit olika grupper söker sig och tyvärr inte alltid i rätt syfte.


Simhallen genomgår en ansiktslyftning
Inlagt måndag 10 augusti 2009

Det är 36 år sedan simhallen i Vaggeryd togs i bruk och nu genomgår den en verklig ansiktslyftning. Till vissa delar blir det som en ny simhall som tar emot besökarna om 2–3 veckor.

Det planerde underhållet bestod främst av en ny ventilationsanlägging och undervattensbelysning i den djupa delen. Men i samband med arbetet upptäcktes att en plastmatta i taket hade torkat ut efter 36 år och därför har det blivit en mer omfattande renovering. Det blir ljusa färger i fortsättningen och det kommer nästan att kännas om en ny simhall.

Öppnar om 18 dagar...
Målet är att öppna den 28 augusti men när man ser alla byggnadsställningar är det svårt att tro att man ska hinna färdigt.

Botten ”skrubbas”
Före öppningen ska bland annat bassängens botten göras ren, det gör man annars endast vart sjätte år. Vatten byts alltid och man har en bottensug som tar borta det mesta men just ”skrubbning” sker endast med många års mellanrum.

Förväntansfulla
Sim- och sporthallschefen Kent-Åke Svensson med personal är mycket glada just nu och de ser fram emot att få ta emot gäster i sin ”nya” simhall.

Per Bunnstad

Sim- och sporthallschefen Kent-Åke Svensson hoppas att allt ska vara klart till den planerade öppningsdagen den 28 augusti.
Simhallen är en byggarbetsplats men om knappt tre veckor ska här vara fullt av badande.
Taket har blivit ljust och när simhallen öppnar kommer den säkert att se riktigt inbjudande ut.
En glad kvartett simhallspersonal i Vaggeryd; Emmelie Wremp, Cissi Bäckdahl, Magnus Ohlsson och Heidi Olofsson. Magnus verkar lite extra glad och det är klart att med tre tjejer så nära kan han inte vara annat.
I lilla bassängen är det mesta klart och det är riktigt ljust och fint. Det blir ungefär lika fint i stora bassängen, som skymtar i bakgrunden. besökarna får nästan en ny simhall.
Det är tre meter ned till botten och nu blir här till och med undervattensbelysning. Redan när simhallen byggdes för 36 år sedan gjordes uttag och andra förberedelser för undervattensbelysning men slutmonteringen sköts på framtiden. Nu kommer det att lysa från fyra ställen strax under vattenytan.
Totalt kostar hela arbetet med simhallen kring 3,5 miljoner kronor varav 600.000 kronor erhålls i energisparbidrag från länsstyrelsen.