Stiftelsen Kommunala Bostäder – VSBo

Till startsidan för SKB/VSBo härwww.Skillingaryd.Nu

Skillingaryds centrum:
VSBo ändrar sig om överklagan
Ur Finnveden Fredag 46/1999
– Vi kommer att överklaga.
Så sa Lars Malmsten, vd för kommunala VSBo för ett tag sedan i frågan om parkeringsplatser vid det nya centrumhuset i Skillingaryd - gamla Samuelsons.

Det var miljö- och byggnämnden som beslutade att det krävs sex parkeringsplatser och det är enligt VSBo två för mycket.
Nu har det gått ett par veckor och Lasse har fått lite distans till beslutet:
– Direkt var min inställning att överklaga men nu blir det nog inte så. Vi lär inte vinna ändå. Det räcker med att vi har markerat vår inställning, säger Lasse.
Han tycker dock att det är märkligt att planen inte ställs ut igen efter det att den arbetats om. Han undrar om det verkligen är rätt att göra på det sättet.
Om ingen överklagar betyder det att möjligheten ökar att snart få igång centrumhuset där det är tänkt att Systembolaget ska finnas.
– Men vi kan inte gå in med en tomtkostnad om 1.3 miljoner kronor. Då kan vi inte bygga. Vi kan inte heller bygga affärslokaler på hela bottenplanet. Vem vill hyra lokaler som kommer att kosta kring 1.400 kronor per kvadratmeter, frågar sig lasse.
Han pekar på att andra hyror i centrum ligger kring 500 kronor och det finns redan i dag tomma affärslokaler. Han säger att det får bli bostäder i bottenplanet på den del inte Systembolaget ska använda sig av.

Per Bunnstad

Fotnot: I byggnadsnämnden togs ett belsut om sex parkeringsplatster till det nya centrumhuset. De som röstade för det var Johnny Wackt (kd), Bjarne Atlefur (kd), Anki Lövstedt (m), Krister Gustavsson (c), Per-Jonny Krohn (s) och Bo Josefsson (s).
De tre som röstade för tre platser var ordförande Bo Svensson (c) samt Dan Damberg (s) och Björn Edvinsson (s).