Stiftelsen Kommunala Bostäder – VSBo

Till startsidan för SKB/VSBo härwww.skillingaryd.nu

Ännu positivare för VSBo
och sp-elever på Fenix
Ur Onsdagstidningen 21/1999
Bildtext: - bilden kommer senare
12.000! Eleverna vid samhällsvetenskapliga programmet representerade av Oscar Svensson, Cecilia Boman och Sara Fritz fick 12.000 kronor för den enkät de gjort åt VSBo. Barbro Svensson tackade för arbetet i samband med dragning av de vinsterna som gjordes bland medverkande hyresgäster.
I år har VSBo - Vaggeryd-Skillingaryds Bostads AB firat 50 år och efter festligheten har man fått ännu mer att glädjas åt: Hyresgästernas trivs nu ännu bättre än tidigare. Detta visar en enkät som elever vid samhällsprogrammet årskurs 2 på Fenix Kunskapscentrum gjort.

Eleverna har - förutom glädjen att ha fått jobba med något konkret - också fått en fin ersättning, 12.000 kronor. Dessa pengar använde man till en nyligen företagen skolresa till Stockholm. Glada blir också de två hyresgästerna som hade tur vid dragningen i går: Ingrid Bunnstad, Stationsgatan, Skillingaryd som får en fri måandshyra samt Elin Karlsson, Sturegatan, Skillingaryd, som får en halv fri månadshyra. De ingick bland de 498 som hade svarat på enkäten om hur det är att bo hos VSBo.
Det är för andra året som en enkät genomförs och i år svarade 60 procent av de boende på enkäten. VSBo:s vd Lars Malmsten, ordförande Barbro Andersson (c) och övriga gläds åt svaren:
– Men vi fortsätter att arbeta för att förbättra oss, säger Lars Malmsten.
Det som hyresgästerna upplever som sämst är tvättstugorna. Här är inte mer än knappt 80 procent nöjda med hur det är. Det är framför allt ordningen från föregående som tvättat som man klagar på. Procentsatsen nöjda är dock högre än vid enkäten för ett år sedan. I de flesta fall är hyresgästerna nöjda till kring 90 procent eller mer med frågor som trivsel med grannar, trappuppgångar, utvändig skötsel, bemötande av fältpersonal och kontorspersonal, att få tag på personal, felanmälningar, lägenhetsbesiktning, lägenhetsstandard och att bo hos VSBo.
De boende har även haft möjlighet att skriva till egna synpunkter, men dessa har ännu inte studerats närmare. Många har dock kommit med egna synpunkter och dessa ska noga beaktas av VSBo.
– Vi tänker fortsätta med sådana här enkäter och arbeta för att man ska trivas ännu bättre hos oss, säger Lasse Malmsten.