Teckningstävling 2009 – Vsbo Startsidan för Vsbo www.skillingaryd.nu
  Startsidan för Kommunalt/statligt www.vaggeryd.nu

9.000 till klasskassorna
Inlagt 3/4 2009

Kommunala bostadsbolaget Vsbo bjöd på stor prisfest i dag när 9.000 kronor lämnades över till två klasskassor vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd.

Det var prisutdelning i den årliga teckningstävlingen som Vsbo haft i flera år för elever i femman och sexan. Årskurs 6 B fick 3.000 kronor och 6 C 6.000 kronor.
I år handlade det om att rita kring en tänkt utemiljö.

Till Boda Borg
I 6 B kommer pengarna att gå till den resa man sedan länge planerat till Boda Borg och äventyrsbadet i Sävsjö. 3.000 kommer väl till hands och betyder att eleverna inte behöver samla in så mycket som var tänkt.

Kom med förslag!
I 6 C handlar det om dubbelt så mycket pengar och här har man inget fastställt ännu. Men i dag fick eleverna med sig en lapp hem till föräldrarna där det efterlyses förslag på något lämpligt ändamål. Det kanske blir en resa även här.

Pristagarna
Vinnarna var enligt följande:
• Ellen Fröderberg & Sofia Bernhardsson, 6B.
• Adina Gidoff, 6C.
• Felicia Nilsson, 6C.

Vann även förra året
Noteras kan att Felicia vann för andra året i rad.
– Jättekul, säger Felicia och hon tycker att teckning är det roligaste ämnet i skolan.
Hon har konstnär som ett drömyrke.

Per Bunnstad

Ellen Fröderberg och Sofia Bernhardsson hade gjort en fin teckning om yttre miljö vid ett tänkt boende.
Juryns motivering till Adina Gidoff: Ett väl genomarbetat och detaljrikt förslag som visar en varm miljö för avkoppling när livet är som bäst.

Ellen Fröderberg och Sofia Bernhardsson arbetade tillsammans och bidraget hörde till ett av de vinnande med motiveringen: Ett fantasifullt förslag som innehåller många möjligheter till lek och avkoppling. Ett hus med spännande arkitektur och känsla för miljön.

Satu Jonsson presenterade Ellen och Sofias fina teckning.
Adina och Felicia hade svarat för två fina teckningar. Men det ligger mycket, mycket arbete bakom, påpekar deras lärare.
Felica till vänster vann för andra året och Satu Jonsson var mycket glad över alla fina bidrag.
Spänningen var stor inför prisutdelningen.
Felicia Nilsson vann för andra året i rad. Motiveringen i år: Ett innovativt sätt att visa utsikten från ett fönster. Betraktaren möts av en rofull, lantlig miljö.
Ett bidrag från Felicia Nilsson.