Hyresgästenkät 2009 – Vsbo Startsidan för Vsbo www.skillingaryd.nu
  Startsidan för Kommunalt/statligt www.vaggeryd.nu

Hyresgästerna mycket nöjda med boendet
Inlagt 27/5 2009

En överväldigande majoritet av dem som bor hos Vsbo är mycket nöjda med hyresvärden. Det är framför allt lovord för personalen, såväl vaktmästare som annan fältpersonal och kontorspersonalen.

Denna slutsats kan man dra av den senaste hyresgästenkäten som presenterades vid dagens styrelsemöte.

48 procent svarade
Läraren Raymond Pettersson och eleverna Eric Thulin och Malin Karlsson presenterade svaren. 48 procent av de drygt 1.000 hyresgästerna svarade på enkäten, vilken utfördes av de 20 eleverna i årskurs 2 vid samhällsprogrammet på Fenix Kunskapscentrum i Vaggeryd.

Höga staplar
Det är högt på alla staplar men något lite lägre på frågorna kring tvättstugan. Det är inte särskilt oväntat. Här ligger man på 85 procent nöjda mot kring 95 på i stort sett övrigt.

Blivit bättre
Det var i den första enkäten från 1998 så lågt som under 75 procent men åtgärder har gjorts för just tvättstugorna.
Med ledning av enkäten har Vsbo även i övrigt satsat på olika områden för att på det viset få ännu mer nöjda hyresgäster.

Bra med besked
– Särskilt för oss som politikerär det bra att få de här beskeden, säger ordförande Allan Ragnarsson (M))

Vann i utlottning
Bland alla som svarade lottades fria månadshyror ut. Det blir fria hyror i juli för tre lyckliga hyresgäster och alla bor i Skillingaryd: Fredrik

Ordförande Allan Ragnarsson noterade de svar eleverna Eric Thulin och Malin Karlsson lämnade.
Eric Thulin och Malin Karlsson från SP2 presenterade årets enkät.
Ledamöterna i styrelsen fick ta del av ungdomarnas presentation.

Magnusson, (hyra 4.104 kronor), Mia Anserén, (2.241) och Christer R Johansson (6.213).

Till skolresa
Eleverna på Fenix har fått en fin ersättning för sitt arbete och det har varit en god hjälp i samband med en resa till Stockholm.

Invandrare
Av tradition är det ganska få invandrare som deltar i enkäten. Man har på olika sätt försökt få fler av dem att medverka men det har varit svårt. Det kan dock noteras att det inte finns något främlingsfientligt i de kommentarer som hyresgästerna fört fram. En skrev att det till och med blivit lugnare i trappuppgången sedan det flyttade in somalier. Annars kan det i vissa fall bli kulturkrockar men invandrare får hjälp på vägen genom exempelvis den boskola som Vsbo har.

Seniorboende
En särskild fråga i år handlade om seniorboende och det kan konstateras att det finns ett stort intresse före denna boendeform men att hyran för boendet bör vara låg.

Per Bunnstad